Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - cicci

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 12
16
Myndigheternas metodik / Att lämna muntliga uppgifter till en politisk nämnd.
« skrivet: 13 december 2008, 01:06:04 AM »
Citat från: "Avos"
Citat från: "cicci"
Förtroende för domstolarna.... det kan jag väl inte säga att jag har, men jag har trots allt större förtroende för Tingsrätt/Hovrätt än för Länsrätt/Kammarrätt. I brottsmål är det i alla fall fortfarande åklagaren som ska bevisa att den åtalade är skyldig, i socialrätten är det den omvända bevisbördan som gäller och det har aldrig varit acceptabelt i en rättsstat. Eftersom det inte finns någon som helst rättssäkerhet i dessa mål kan man också konstatera att Sverige inte är en rättsstat. Det är ju helt vansinnigt hur Länsrätt/Kammarrätt kan fatta beslut om t.ex Lvu på utredningar som de själva kallar undermåliga!


Här var ju nyligen en länk där jurister "kritiserade" deras utredare på soc, att deras utredningar liknade dagboksanteckningar och inte utredningar etc. Sedan förklarade de sig ha fullt förtroende för dem, -med utredningar, - eller utan.

Det är just det jag reagerar så kraftigt emot. domstolen konstaterar att det handlar om undermåliga utredningar och ändå dömer de till socialtjänstens förmån!!! Vilken åklagare skulle väcka åtal med en undermålig polisutredning????

Men det ordnar sig. De säger bara "Vi oroar oss väldigt mycket för dina barn" och andra infama påståenden som kännetecknar satkärringförvaltningens utredare och andra myndighetsbrottslingar.

17
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Anmäld igen till sociala
« skrivet: 13 december 2008, 01:01:27 AM »
Demokrati - är det något mer än ett ord? Som jag upplever det så har vi i Sverige idag något som närmast kan kallas Tjänstemannadiktatur!
Demokratin är helt satt ur spel.
Rättssäkerhet är ett vackert ord som saknar substans osv

18
Myndigheternas metodik / Att lämna muntliga uppgifter till en politisk nämnd.
« skrivet: 09 december 2008, 10:09:31 AM »
Förtroende för domstolarna.... det kan jag väl inte säga att jag har, men jag har trots allt större förtroende för Tingsrätt/Hovrätt än för Länsrätt/Kammarrätt. I brottsmål är det i alla fall fortfarande åklagaren som ska bevisa att den åtalade är skyldig, i socialrätten är det den omvända bevisbördan som gäller och det har aldrig varit acceptabelt i en rättsstat. Eftersom det inte finns någon som helst rättssäkerhet i dessa mål kan man också konstatera att Sverige inte är en rättsstat. Det är ju helt vansinnigt hur Länsrätt/Kammarrätt kan fatta beslut om t.ex Lvu på utredningar som de själva kallar undermåliga!

19
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Botkyrka och soc
« skrivet: 09 december 2008, 10:01:17 AM »
Tyvärr är min erfarenhet att soc inte har några kunskaper alls om neuropsykiatriska funktionshinden och därför med förkärlek"förklarar" barnets beteende som "brister i hemmet/föräldraförmågan".

Att de däremot inte lyssnar på Bup och skolan är extra anmärkningsvärt för annars brukar de minsann använda sig av uttalanden därifrån som de vänder mot föräldrarna.

Hoppas det löser sig för er, du har ju i alla fall fått hem ditt barn igen och det är i alla fall positivt. Känner för dig och förstår att det är jobbigt för er.

20
Övriga frågor / Högre löner för JO-folket
« skrivet: 05 december 2008, 09:45:45 AM »
Lön för vadå???? Vad gör egentligen JO för nytta? De jag känner till som skrivit dit, inkl. mig själv, har bara fått till svar att JO inte tänker göra något åt det som anmälts.

21
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Kvalitén skiftar
« skrivet: 05 december 2008, 09:29:11 AM »
Länsrätterna dömer ju oftast till soc fördel oavsett hur miserabla utredningarna är. Skulle Länsrätterna avvisa alla utredningar som inte är sakliga och objektiva som lagen föreskriver så skulle vi i alla fall närma oss något som kan kallas rättssäkerhet. Idag tillåts ju tjänstemännen att agera hur lagvidrigt som helst och barn omhändertas godtyckligt, vilket gör att "fel" barn omhändertas och barn som har ett verkligt skyddsbehov får stanna kvar i misär. Så Länsrätterna har en stor del i att det ser ut som det gör idag, ett ansvar som jag inte anser att de tar.

22
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Svag rättssäkerhet
« skrivet: 03 december 2008, 11:21:22 AM »
Det finns ingen rättssäkerhet inom soc! Handläggarnas ord är de enda som räknas och deras bedömningar klassas som ofelbara!!!!

Socialnämnden och rätten verkar endast läsa handläggarnas bedömning och struntar fullständigt i om det finns grund för bedömningen i utredningen.

Föräldrarna ignoreras totalt.

Omprövningar sker inte alltid i laga ordning.

Umgängesbegränsningar är mer regel än undantag trots att lagen föreskriver att de ska användas i undantagsfall.

Flera soc.sekr och chefer har uttryckt att de tror att Lvu är en ramlag med vissa tvingande inslag!!!! Detta trots att Lvu är en ren tvångslag som ska komplettera Socialtjänstlagen (som är en ramlag med vissa tvingande inslag).

Soc anser därmed att de kan välja vilken del av lagstiftningen de ska hänvisa till och vilka delar de kan strunta i.

De gör likhetstecken mellan Socialstyrelsens allmänna råd och deras DIREKTIV och väljer således även där vad de vill följa.

Förvaltningslagens tvingande regler väljer de också att strunta i.

Eftersom allt detta sker med Länsrättens och Kammarrättens goda minne så är det ett hån att ens nämna ordet rättssäkerhet när det gäller soc hantering av ärenden. Det ordet vet de uppenbarligen inte vad det betyder eller så anser det att det är betydelselöst för SOC VET JU ALLTID ALLTING BÄST! Jag står fast vid min åsikt om att det i Sverige råder tjänstemannadiktatur.

23
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 11 september 2008, 15:34:24 PM »
Sedan har de mage att hävda att allt de gör är "för barnens bästa"!

24
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Vad är det för rättssystem
« skrivet: 11 september 2008, 15:30:25 PM »
Fortfarande för litet umgänge tycker jag med hänsyn till att det står i Lvu att all vård ska syfta till återförening. Jag skulle bli glad om jag någon enda gång fick höra talas om att soc faktiskt arbetar för att en återförening ska bli möjlig istället för att göra sitt yttersta för att försämra relationen mellan barnen och deras biologiska föräldrar.

25
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Sommar hos mormor?
« skrivet: 11 september 2008, 15:25:47 PM »
Tack för alla tips, men den här kampen har nu pågått i över två år så det mesta känner vi redan till och att skicka något direkt till handläggare var det länge sedan vi gjorde. Som det är just nu eftersom Länsstyrelsen är inkopplad går det också alltid en kopia på allt dit.

26
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 11 september 2008, 11:32:27 AM »
Citat från: "Helena"
Vill tillägga bara att jag blev fly förbannad på soc,,när jag i april-08 i kammarrätten fick veta att min son från att ha varit en "vanlig"8 åring..placerats av soc först på Trollbacken i 5 månader,,för att sen placeras i familjehemm i Mölndal,,där han sprang vind för våg i stan nattetid,,utvecklade ett umgänge med A-laget(finns papper på!)samt att frelfalet människor anmält att de sett pojken på stan nattetid plus dagligen med missbrukare i mölndals centrum..där dessa bjudit min son på cigaretter,,som nu blivit rökare!han är nu 11 år gammal!samt snattat åtskilliga gånger i mölndal.inget av detta anmäls av soc,jag har talat med polisen,,de säger att soc skall anmäla brott,,men det vill de inte,,för detta är van han had som sysselsättning under mölndalsplaceringen,,det här 'är ett barn som hatat rök när han bodde hemma,,nu har vi verkligen bekuymmer kan jag lova.
efter min konkreta begäran mot soc att OMGÅENDE flytta pojken från detta hemmet,,placerades han hastigt på Brovalvet i Svenljunga sen 1 månads tid,,där vill han inte vara,,han vill hem,,så han är på "rymmen"dagligen nu..
så mycket förlorad skoltid och bekymmer .
Innan placeringen gick min son fulla skoldagar utan det minsta från varo..nu klarar de inte att ha skola med honom alls,,han har utvecklat ett slags hat-protestbeteende och lägger all tid på att ställa till det för dem.
Men hem får han inte komma,,detta fast det inte finns något att anklaga mig för,,man säger att "mamman kan inte ställa krav!"därför han fått ad/hd tydligen,,Bup i både varberg o mölbdal säger att-han hade fått samma diagnos oavsett om jag ställer krav weller inte,,är en av asocialens repliker som de fått genom Lvu på i räten,,han sitter alltså sen 2 år frihetsbefriad åtskild från sitt hem,för att han har ad/hd!
Dessa ex,är väl en droppe i havet på hur många barn soc troligen förstör innan något händer i legförändning,,
Ser det som socialens eget fängelse för barn.Dömda av okompetenta personer utan ansvar.
Helena


Väldigt många barn med npf omhändertas och soc använder då barnens symtom som skäl genom att anföra "bristande föräldraförmåga", "bristande anknytning" eller som för dig "oförmåga att sätta gränser"! Att de sedan inte kan riva upp sina beslut när barnen väl fått sin diagnos handlar nog till stor del om prestige. De anser sig ju vara "specialister på barn som inte kan göra fel"!
Beklagar starkt det du råkat ut för och kan bara konstatera att soc beter sig lika illa över hela landet.

27
Fosterhem och institutioner / Fosterföräldrar åtalas för vedklyvsolycka
« skrivet: 11 september 2008, 11:27:10 AM »
Citat från: "Helena"
Till Cissi-Var det svar till min insändare?
Isf.Förstod jag inte det sista i sitatet,,vill du förtydliga hur dy menar,,tror du hon får skylla sig själv lite?
Det ramlar inte in nån femöring i skallen på mig som pasar ihop med vad jag skrivit förstår du,,så .........

Jag kan inte komma på vad du tänker förstår du..Tack åp förhand.Helena


Nej, jag menade de faktum att både flickan och fosterföräldrarna ville tona ner det inträffade. Vi måste ha skrivit ungefär samtidigt du och jag för ditt inlägg fanns inte när jag postade mitt.

28
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Sommar hos mormor?
« skrivet: 11 september 2008, 11:25:22 AM »
Citat från: "partybrud"
Skaffa en bandspelare med och banda samtalet


Vi kommer att göra det också!

29
Invandrarfamiljer / va ska vi föräldrar göra?
« skrivet: 11 september 2008, 08:58:35 AM »
Tack för info. Ska vidarebefordra det till de som har svårt att få ut sina handlingar (finns alldeles för många).

30
Adoptioner / Om nationella adoptioner . . .
« skrivet: 11 september 2008, 08:56:36 AM »
Finns väl inget att diskutera! Förslaget är idiotiskt! Enda gångerna jag kan tycka att adoption är ok är om föräldrarna avlidit och ingen släkting kan ta hand om barnen eller om föräldrarna själva väljer att lämna barnet till adoption. I övrigt har jag kommenterat frågan under Lvu "styvbarnen".

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 12