Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - partybrud

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Finns redan en sida där vi skriver upp namn på myndighetspersoenr men sedan jag fick hot att anmälas har jag ändrat rutinerna maila till dgb@hotmail.se

2
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Barn omhändertas artikel i ourze
« skrivet: 23 februari 2011, 19:20:27 PM »
http://www.sourze.se/Barn_omh%c3%a4ndertas_p%c3%a5_tveksamma_grunder_10741700.asp

Artikel av Marie Ringdahl publicerad Idag kl. 11.13:

Barn omhändertas på tveksamma grunder
"Behöver ni stöd och råd, tänk efter en extra gång innan ni kopplar in de sociala myndigheterna. Detta kan kosta er familjen och dra ner er i ett socialt träsk ni inte ens visste fanns."
Vi vänder oss till er som har barn eller som själva är barn som omhändertagits på mycket tveksamma grunder och utan att få någon rimlig förklaring. I dag är det de barn som har det bra i det egna hemmet som blir omhändertagna, medan socialtjänsten inte ser de barn som verkligen far illa. Vi anser att varje barn har rätt till sina föräldrar och sitt nätverk - att föräldrarna i första hand ska få allt stöd och all hjälp som finns att få, så att alla möjligheter först är uttömda innan en placering sker. Vi anser också att barnen ska placeras på besöksavstånd, så att en lång resväg inte det ska bli ett hinder och orsaka att kontakten bryts med föräldrar eller syskon. Vi vet hur viktig den kontakten är.

Vi finns till för samtliga som drabbats av sociala myndigheters sjabblande och deras brist på ansvarskänsla. I dagens Sverige verkar ju sanningen inte vara en primär prioritet hos dem som har beslutande befattning eller hos dem som gör underlagen för beslut om placering. Denna brist på sanningshalt i utredningar leder till att många barn och föräldrar traumatiseras för resten av sina liv. Att försöka få en rättelse till stånd är i det närmaste omöjligt, då utredarna snart har omplacerats och de som tar över har ryggen fri och kan säga "det var inte jag som gjorde utredningen" eller "jag kan tyvärr inte uttala mig för jag var inte med vid det aktuella tillfället".

Uppgifter som ligger till grund för utredningar och omhändertaganden är allt som oftast andra- och tredjehandsuppgifter och kan därför inte räknas som fullt tillförlitliga. Ändå används de flitigt för att få till stånd LVU-omhändertaganden. I domstolar i hela Sverige har man en allt för stor tillit till de uppgifter som enskilda handläggare har lagt fram, uppgifter som i många fall tyvärr säger mer om handläggaren själv än om familjen de handlar om. Bristen på tid och äkta engagemang hos både handläggare på socialförvaltningarna och i domstolarna är ett problem och detta problem måste lyftas fram och åtgärdas, för det handlar om människors liv!

Föreningen Socialens Barn vill skapa dels en sammanhållande bild av hur dåligt systemet fungerar i Sverige när det gäller socialens agerande och samtidigt verka som en stödjande och granskande organisation för att hjälpa dem som blir utsatta. Behöver ni stöd och råd, tänk efter en extra gång innan ni kopplar in de sociala myndigheterna. Detta kan kosta er familjen och dra ner er i ett socialt träsk ni inte ens visste fanns. Vi finns till för att ge er information om hjälp som finns att få från andra instanser än socialen, och för att stötta er om socialen redan är inkopplad av en eller annan anledning. Vi fungerar även som stödpersoner och utomstående vittnen vid möten på socialförvaltningen för att se till att de står för sitt ord och inte använder sig av undertryckta hot. Vi har även kontaktpersoner som ni kan vända er till om ni behöver tala med någon om det som är svårt just nu, eller om ni bara vill fråga om något.

Man skulle behöva en ny skyddslag till barnen, men det har inte regeringen råd med. Barn- och äldreminister Maria Larsson menar att man ska lyssna på barnen och minska omhändertagandet av barn. Och det låter visserligen bra, men man måste se att det i verkligheten inte fungerar så. Socialtjänsten måste se över sin personal och utbilda dem bättre.

Marie Ringdahl,

3
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Tvångsadoption.
« skrivet: 13 juli 2010, 11:49:17 AM »
Rättelse Dom Glömda Barnen nu Socialensbarn Marie och Ann-britt o Emma styr sidan

4
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Har soc. alltid fel?
« skrivet: 13 juli 2010, 11:47:51 AM »
Dom barnen som idag blir omhändertagna är dom barnen som har det bra hemma dom som värkligen far illa och bör omhändertas ser socialen inte och får bo kvar hemma missbrukare, pedofiler, misshandlare är enligt socialen bra föräldrar

MVH Organisationen Socialensbarn

5
Ja gav dig en advokat i Halland innan ju

6
Socialförvaltningarna / Tjänstemannaansvaret ska införas omgående
« skrivet: 21 september 2009, 16:56:07 PM »
Tjänstemannaansvaret ska införas omgående

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3781

7
Detta forumet är mycket bra o finns inget att klaga på

Och vem är Louise i Vimmerby va det inte Vetlanda??

8
Övriga frågor gällande socialtjänsten / SV: advokater i södra skåne
« skrivet: 28 maj 2009, 13:53:07 PM »
Har mailat dig om ett av våra advokater som vi tycker är bra

9
Mamma förlorade vårdnaden
Socialnämnden får allvarlig kritik
VÄNERSBORG
Utan att be om moderns åsikt placerade socialtjänsten barnen i ett familjehem under tio månader. Det dröjde över en månad innan hon ens fick ett schema för sitt begränsade umgänge med dem.
Nu får modern stöd av länsstyrelsen, som riktar allvarlig kritik mot socialtjänsten i Vänersborg.
http://ttela.se/start/vanersborg/1.466711

10
Programet var mycket bra o allt som sas stämmde o va rätt men Anns snack om adoption går inte vi med på.

11
Fick info om det igår trodde jag läste fel

Finns inte så många som vill bli familjehem och därför kan man tyvärr inte sålla bort någon. Men jag kan inte gå in i diskussion om hur mycket de faktiskt gör, eftersom jag inte vet. Det jag vet är att våra familjehem i Malmö är duktigt bra betalda och att de ändå hela tiden klagar om att få mer. De flesta familjehem som har det som "yrke" brukar ha uppemot 3-4-5 barn placerade hos sig, samtidigt som de får 10-12 tkr per barn. Den ena av dem arbetar medan den andra stannar hemma med barnen. De har det bra ekonomiskt ställt, våra familjehem i Malmö. Men det kanske de ska, eftersom ingen annan verkar vilja ha uppdraget.

12
LVU är inget annat än ett sätt för Socialtjänsten att kidnappa barn utan att någon riktig utredning av föräldrarna har genomförst.

På inget annat plan skulle vi tillåta att 90 % blev dömda på felaktiga grunder.

13
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Statestik LVU
« skrivet: 24 april 2009, 16:32:03 PM »
Det va år 2007 på den länken vi söker 2008

14
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Statestik LVU
« skrivet: 24 april 2009, 14:30:43 PM »
Är någon intresserad av LVU statestik (LVU ärende kommunerna haft vissa år) så finns det på vår föreningshemsida att följa.
skicka ett pm så får ni länkadrssen till hemsidan

15
http://www.sr.se/jonkoping/nyheter/artikel.asp?artikel=2760306

Det här har hanterats så illa”
Trots att socialtjänsten i Jönköpings kommun fick larm om hur dåligt en 15-årig flicka mådde togs uppgifterna inte på allvar, det säger Peter Lindberg som själv slog larm. I tisdags tog flickan sitt liv.

Socialtjänsten i Jönköpings kommun får nu kritik efter att en 15-årig flicka tagit sitt eget liv, bara några timmar innan hon skulle vittna i tingsrätten om hur hon blivit våldtagen av en 42-årig man.

Peter Lindberg, med förflutet i organisationen Stulen barndom, har engagerat sig i fallet och larmade själv socialen för att flickan skulle få hjälp, men fick inget gehör.

- Det har hanterats så illa, det gör mig så förgrymmad att inte socialchefen fattade när jag sa till honom att det har kommer gå åt fanders, säger Peter Lindberg.

Enligt Peter Lindberg så har Socialtjänsten i Jönköping gjort en rad fel i samband med omhändertagandet av den här flickan.

Hon sattes på behandlingshem och det var i samband med det, när hon var skör och mådde mycket dåligt som hon träffade den man som under flera månader bjöd henne på narkotika och våldtog henne upprepade gånger.

Problemen blev bara värre på LVU-hemmet, enligt Peter Lindberg.

- Där till och med började hon dricka brännvin, detta var ju för att protestera ”varför skulle jag råka ut för det här”, sedan gick det bara utför, säger han.

Bo Samuelsson är chef för Individ- och familjeomsorgen i Jönköpings kommun. Han vill inte kommentera det här enskilda fallet, men ska gå tillbaka och kontrollera om något beslut har varit felaktigt.

- Efter en sådan här tragisk händelse behöver vi vara självkritiska och konstatera vad har vi gjort? Bedömningarna som gjorts,  har dom varit korrekta? Hade vi kunnat göra på något annat sätt?, säger han


- Ni kommer titta på det här fallet igen?

- Vi kommer gå igenom vad vi gjort, vilka beslut har vi tagit för att skärskåda vad vi har gjort, säger Bo Samuelsson.

Reporter Jimmy Karlsson
 jimmy.karlsson@sr.se

Sidor: [1] 2 3 ... 8