Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Nina Elin Hauge

Sidor: [1]
1
Biologiska familjens betydelse / Släktinghem inte alltid det bästa
« skrivet: 08 april 2004, 01:07:28 AM »
Det er vanskelig å forstå denne skepsisen til familier. I sin egen familie vil barnet bli møtt med en kjærlighet som er ubetinget; de hører naturlig til hos sine egne. Denne tilknytningen og tilhørigheten kan ikke urelaterte mennesker tilby. Det betyr at annen omsorg vil være annenrangs i forhold til den omsorgen barnets egen familie kan gi barnet. Mye kan sies om dette. I Norge disputerte Amy Holtan på dette tema. Hun slo fast at slektsfosterhjem var de mest stabile og de som i størst grad evnet å integrere barnet i nærmiljøet. At barn i slektsfosterhjem dessuten følte seg mindre stigmatisert er et viktig element, som vil ha positiv innvirkning på barnets egen utvikling.

Barnevernet velger likevel oftest å se helt bort fra familien når de flytter barn bort fra sin familie. I Norge foretas ca. 15 % av omplasseringer innenfor familien. I den grad omsorgsovertakelser i det hele tatt skal brukes, bør dette forholdstallet øke.

2
Nettstedene våre i Norge som relativt fritt ytrer seg om barnevernet fins her:
http://www.barnasrett.no
http://www.likestilling.com
http://www.krisesenter.org

Kommunene har reagert via media og sine advokater og satt frem krav om at "uønsket informasjon" dvs. informasjon som identifiserer barnevernsarbeidere, blir fjernet. De ansvarlige har ikke etterkommet kommunenes pålegg, selv ikke etter at de har innlevert politianmeldelse. Se mer om dette på disse nettstedene.

3
Incest och andra sexuella övergrepp / Er falske anklager sjeldne?
« skrivet: 10 augusti 2003, 22:51:09 PM »
Jeg anbefaler på det varmeste "Heksenes forsvarere" (Häxornas försvarare) av Jan Guillou.

1600-tallets myter om hekser og bloksbergsreiser har mye til felles med vår tids myter om incest og seksuelle overgrep mot barn. Guillou viser dette på en glimrende måte i nevnte historiske reportasje. Prosessene og metodene ligner til forveksling de prosesser som våre dagers sakkyndige bruker for å avsløre overgrep mot barn (Bjugn-historien er et godt (eller egentlig skrekkelig) eksempel på dette).
 
Nina Elin Hauge.


Ps. Jeg avviser ikke at overgrep mot barn kan forekomme, men jeg stiller meg svært tvilende til det påståtte omfanget og "store mørketall". Ds.

Sidor: [1]