Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - mamma1

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
DÀrför har vi JO-anmÀlt dem nu. Vi har fÄtt nog! Vi fÄr ju inte ens veta varför vÄr son ska vara placerad! VÄr soc. handlÀggare har inte vÀgt ihop alla positiva och negativa saker om oss som stÄr i Skogsdungens utredning.

Nej dÄ, hon har bara tagit de negativa sakerna om oss! Enligt socialstyrelsen som vi ocksÄ kontaktat ska soc. vÀga samman allt som framkommit i utredningen, men icke! Nu har det gÄtt sÄ lÄngt att soc. vill inget alls göra! De försöker skyffla över ansvaret pÄ utomstÄende!

Vi skulle fÄ en kontaktperson, men det hÀnde inget, sÄ dÄ tog vi sjÀlva kontakt med en person i kyrkan. Men soc. försökte direkt utnyttja henne, sÄ hon har dragit sig ur! Men hon vill gÀrna vara vÄrt stöd nÀr vi har hemma vÄr son för gott. MÄtte det bli snart!

77
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har anmÀlt soc.
« skrivet: 25 juni 2007, 20:56:12 PM »
Hej, vi har nu JO-anmÀlt soc. och skrivit till LÀnsstyrelsen och begÀrt en social tillsyn.

Vi fÄr nu trÀffa vÄr son tre gÄnger i veckan efter pÄtryckningar av advokat!

78
Hej Tove! Ser fram emot att fÄ lÀsa din berÀttelse!

Eftersom LÀnsrÀtten inte godkÀnde det omedelbara omhÀndertagandet, har vi begÀrt att fÄ hem vÄran son, med stöd och hjÀlp i hemmet. Har fÄtt svar av soc. chefen. Hon svamlar pÄ om att vÄran handlÀggare gjort ett noggrannt och riktigt jobb! HandlÀggaren pÄstÄr att rÀtten bestÀmt att vÄr son ska vara kvar pÄ familjehemmet!

RÀtten har inte ens nÀmt familjehemmet! De skriver att om vi förÀldrar samarbetar med soc. kan vÄr son fÄ en trygg uppvÀxt!

79
Skriv till Socialstyrelsen!

De har gett oss mÄnga kloka rÄd. Jag skrev till:

socialstyrelsen@socialstyrelsen.se

De har tipsat oss att kontakta LÀnsstyrelsen, vilket vi ocksÄ ska göra.

Vi mÄste agera!

Soc. ger aldrig upp, de kommer aldrig erkÀnna sina misstag! Det blir bara lvu.

Vi mÄste fÄ upp ögonen pÄ:
Socialstyrelsen
LĂ€nsstyrelsen
Media

80
TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden / MINSKAT UMGÄNGE!
« skrivet: 19 juni 2007, 13:07:19 PM »
Ni vet vÀl om att ALLA beslut som fattas nÀr det Àr en LVU kan överklagas! VÄran son Àr bara 15 mÄnader. DÀrför krÀver vÄran advokat att vi ska fÄ trÀffa honom ofta.

81
Ja, sÄ Àr det! Soc. har dragit ner pÄ vÄra umgÀngestillfÀllen p.ga att familjehemmet tycker det Àr jobbigt nÀr vi Àr dÀr tre gÄnger i veckan!

VÄran advokat och hennes chef har sagt att vi ska fÄ trÀffa vÄran son ofta för att han Àr sÄ liten. Han behöver en tÀt kontakt med sina förÀldrar!

Men, det struntar soc. blankt i. Nu ska vi trĂ€ffa vĂ„ran son bara 2 gĂ„nger i veckan istĂ€llet för 3 gĂ„nger. VĂ„ran son blir jĂ€mt sĂ„ glad nĂ€r vi kommer :!:  Han kramas och springer runt och vill visa en massa saker. Han brukar vara glad hela tiden tills vi ska Ă„ka.

Men enligt soc. sÄ Àr det "familjehemmets hemsituation" som bestÀmmer umgÀnget, inget annat! Vi skulle fÄ med oss en person som Àr med pÄ umgÀngestrÀffarna för att se hur vi sköter vÄran son sÄ vi kan fÄ hem honom. Men det kan vi glömma. Det blir inte en utan det kommer att variera och bara partiska personer frÄn soc. :evil:

82
Ja, om det blir en förhandling ska soc. "övervaka" oss tills vi fÄr hem vÄran son. Denna "övervakning" ska börja inom en mÄnad frÄn nu.

Om det inte blir nÄgon förhandling Àr vi frÄn dÀr vi började igen........

Advokaten motiverade det sistnĂ€mnda med att dĂ„ fĂ„r vi trĂ€ffas och prata om vad vi ska göra. Vad KAN vi göra dĂ„ :?:  Jo, visst Ă€r det snurrigt :roll:

83
Jag har en frÄga. VÄran advokat vill att vi vÀntar 1 mÄnad för att se om soc. ska börja ge oss rÄd och stöd. En person ska vara med pÄ umgÀngestrÀffarna och se hur vi sköter vÄran son!

Vi har ju redan blivit stÀmplade som "omsorgsbrist" förÀldrar, men soc. kan aldrig förklara vilka brister vi har!

Jag frÄgade advokaten vad som hÀnder om inte soc. gjort nÄgot pÄ 1 mÄnad. Hon sa att dÄ fÄr vi ta det dÄ. De har gjort ett omedelbart omhÀndertagande för att vi inte ville ha frivillig placering och ta hem vÄran son! Det fick vi alltsÄ inte göra!

Nu Àr det hot om lvu, ifall lÀnsrÀtten bifaller omhÀndertagandet. Om det blir lvuförhandling ska vi strida för att soc. inte gjort nÄgot under den mÄnad som de nu har pÄ sig. VÄran son Àr en bricka i ett fult spel och man blir sÄ less! Nu undrar vi om nÄgon annan har varit med om liknande och vad som hÀnde, bytte ni advokat?

84
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Tystnadsplikt mm
« skrivet: 13 juni 2007, 16:28:02 PM »
Detta hÀnde pÄ umgÀngestrÀffen idag.

BÄda familjehemsförÀldrarna jobbade! FÄr de sÄ dÄligt betalt av soc? De har ju tre fosterbarn! Inga egna barn.

Familjehemsmammans mamma var barnvakt. Hon tog upp vÄran son och försökte krama honom fast han inte ville! Hon försökte hÄlla fast honom! VÄran son kramade oss jÀttemycket. Antagligen blev hon sur för att han inte ville gosa med henne!

Hon sade ocksÄ saker som bara familjehemsmamman via soc. kan veta om oss! FÄr soc. och familjehemsmamman sprida ut saker om oss? Har inte i alla fall soc. tystnadsplikt?

85
Soc. chefen var vÀldigt sur. Hon pÄstod att vi "aldrig Àr nöjda"! Om vi vill klaga, fÄr det gÄ via rÀtten!

Vi mÄste alltsÄ ha ett juridiskt ombud för att fÄ byta handlÀggare pÄ socialen! Vi har aldrig förut bytt handlÀggare!

Vi har haft tvÄ stycken. Den förra gick i pension!

86
TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden / MINSKAT UMGÄNGE!
« skrivet: 05 juni 2007, 17:21:42 PM »
Hej, trots att vÄran advokat sagt att vi ska fÄ ökat umgÀnge, sÀger soc. att det ska minskas för "barnets bÀsta"!

Soc. hotar med LVU om vi inte godkÀnner den umgÀngesplanering som hon skrivit! Hon sÀger att det rÀcker med att vÄran son trÀffar oss tvÄ gÄnger i veckan, i stÀllet för tre. Han Àr 15 mÄnader gammal.

Nu nĂ€r vi bara trĂ€ffar honom tvĂ„ gĂ„nger i veckan, ser han sĂ„ chockad ut nĂ€r vi vĂ€l kommer och han blir klĂ€ngig. Är det för hans bĂ€sta :?:

Vi har blivit sÄ djupt krÀnkta av soc. sÄ det gÄr inte att beskriva med ord! Soc. förklarar aldrig varför han blev placerad! Hon sÀger bara för "barnets bÀsta" dÄ vi frÄgar. Hon pÄstÄr att det Àr vi som inte kan "ta in" det hon sagt Ät oss! Hon har sagt att vÄran son ska vara placerad för att vi inte kan tolka hans signaler och för att vi utsatt honom för hÄrdhÀnt magmassage: kolikmassage! Nu sÀger hon dessutom om vi nÄgonsin fÄr hem honom ska han "inskolas" hem till oss!

Det var ingen "inskolning" dÄ han abrupt togs ifrÄn oss och placerades! Var det ocksÄ för "barnets bÀsta" att ryckas frÄn sina förÀldrar och placeras hos helt okÀnda mÀnniskor?

87
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 22 maj 2007, 19:52:20 PM »
Hej, vill ocksÄ sÀga grattis! Du fÄr gÀrna kontakta oss med!

Soc. tog tillbaka sin ansökan om LVU nĂ€r vi satt i lĂ€nsrĂ€tten. DĂ€rför kunde inte rĂ€tten fatta en dom. Men det sĂ„g ut som om rĂ€tten ville döma till vĂ„ran FÖRDEL!

Nu funderar vi STARKT pÄ att ta hem vÄran son igen. DÄ fÄr vi slÄss i rÀtten igen, för soc. gÄr sÀkert in med LVU igen dÄ. De pÄstÄr att vi ocksÄ har omsorgsbrister! Det Àr visst vanligt att soc. pÄstÄr detta. De Àr sÄ GRYMMA! PÄstÄr att jag behöver psykiatrisk vÄrd! Att vÄran son ska vara "lÄngsiktigt" placerad!

Soc. sa idag att vi INTE Ă€r dĂ„liga förĂ€ldrar! I nĂ€sta mening sĂ€ger hon att det Ă€r FARLIGT om vi inte sjĂ€lva inser att vi Ă€r dĂ„liga förĂ€ldrar! VA! Hur lĂ€nge ska denna "pajkastning" fĂ„ pĂ„gĂ„? Vi har fortfarande advokat som sĂ€ger att vi ska KRÄVA en ny vĂ„rdplan, dĂ€r det TYDLIGT ska framgĂ„ vad vi ska göra! Hittills har vi inte fĂ„tt nĂ„gra svar, trots tvĂ„ lĂ„nga möten!

88
Tack för tipset!  :)

Har anmÀlt medlemskap nu.

90
Mycket bra att ni skickat det till JK  :)  Lycka till!

Vi Àr en av de familjer som drabbats av socialens snabba omhÀndertaganden. Men nÀr de ville göra en LVU, tog de tillbaka ansökan under förhandlingen i lÀnsrÀtten! Annars kanske vi hade haft hemma vÄran pojke nu!

Tycker det Àr fel att soc. fÄr göra sÄ!

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8