Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - mamma1

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8
76
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Soc. gör inte sitt jobb!
« skrivet: 25 juni 2007, 21:01:21 PM »
Därför har vi JO-anmält dem nu. Vi har fått nog! Vi får ju inte ens veta varför vår son ska vara placerad! Vår soc. handläggare har inte vägt ihop alla positiva och negativa saker om oss som står i Skogsdungens utredning.

Nej då, hon har bara tagit de negativa sakerna om oss! Enligt socialstyrelsen som vi också kontaktat ska soc. väga samman allt som framkommit i utredningen, men icke! Nu har det gått så långt att soc. vill inget alls göra! De försöker skyffla över ansvaret på utomstående!

Vi skulle få en kontaktperson, men det hände inget, så då tog vi själva kontakt med en person i kyrkan. Men soc. försökte direkt utnyttja henne, så hon har dragit sig ur! Men hon vill gärna vara vårt stöd när vi har hemma vår son för gott. Måtte det bli snart!

77
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har anmält soc.
« skrivet: 25 juni 2007, 20:56:12 PM »
Hej, vi har nu JO-anmält soc. och skrivit till Länsstyrelsen och begärt en social tillsyn.

Vi får nu träffa vår son tre gånger i veckan efter påtryckningar av advokat!

78
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Uppmaning till er alla!
« skrivet: 21 juni 2007, 20:21:48 PM »
Hej Tove! Ser fram emot att få läsa din berättelse!

Eftersom Länsrätten inte godkände det omedelbara omhändertagandet, har vi begärt att få hem våran son, med stöd och hjälp i hemmet. Har fått svar av soc. chefen. Hon svamlar på om att våran handläggare gjort ett noggrannt och riktigt jobb! Handläggaren påstår att rätten bestämt att vår son ska vara kvar på familjehemmet!

Rätten har inte ens nämt familjehemmet! De skriver att om vi föräldrar samarbetar med soc. kan vår son få en trygg uppväxt!

79
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Uppmaning till er alla!
« skrivet: 20 juni 2007, 20:32:55 PM »
Skriv till Socialstyrelsen!

De har gett oss många kloka råd. Jag skrev till:

socialstyrelsen@socialstyrelsen.se

De har tipsat oss att kontakta Länsstyrelsen, vilket vi också ska göra.

Vi måste agera!

Soc. ger aldrig upp, de kommer aldrig erkänna sina misstag! Det blir bara lvu.

Vi måste få upp ögonen på:
Socialstyrelsen
Länsstyrelsen
Media

80
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / MINSKAT UMGÄNGE!
« skrivet: 19 juni 2007, 13:07:19 PM »
Ni vet väl om att ALLA beslut som fattas när det är en LVU kan överklagas! Våran son är bara 15 månader. Därför kräver våran advokat att vi ska få träffa honom ofta.

81
Ja, så är det! Soc. har dragit ner på våra umgängestillfällen p.ga att familjehemmet tycker det är jobbigt när vi är där tre gånger i veckan!

Våran advokat och hennes chef har sagt att vi ska få träffa våran son ofta för att han är så liten. Han behöver en tät kontakt med sina föräldrar!

Men, det struntar soc. blankt i. Nu ska vi träffa våran son bara 2 gånger i veckan istället för 3 gånger. Våran son blir jämt så glad när vi kommer :!:  Han kramas och springer runt och vill visa en massa saker. Han brukar vara glad hela tiden tills vi ska åka.

Men enligt soc. så är det "familjehemmets hemsituation" som bestämmer umgänget, inget annat! Vi skulle få med oss en person som är med på umgängesträffarna för att se hur vi sköter våran son så vi kan få hem honom. Men det kan vi glömma. Det blir inte en utan det kommer att variera och bara partiska personer från soc. :evil:

82
Ja, om det blir en förhandling ska soc. "övervaka" oss tills vi får hem våran son. Denna "övervakning" ska börja inom en månad från nu.

Om det inte blir någon förhandling är vi från där vi började igen........

Advokaten motiverade det sistnämnda med att då får vi träffas och prata om vad vi ska göra. Vad KAN vi göra då :?:  Jo, visst är det snurrigt :roll:

83
Jag har en fråga. Våran advokat vill att vi väntar 1 månad för att se om soc. ska börja ge oss råd och stöd. En person ska vara med på umgängesträffarna och se hur vi sköter våran son!

Vi har ju redan blivit stämplade som "omsorgsbrist" föräldrar, men soc. kan aldrig förklara vilka brister vi har!

Jag frågade advokaten vad som händer om inte soc. gjort något på 1 månad. Hon sa att då får vi ta det då. De har gjort ett omedelbart omhändertagande för att vi inte ville ha frivillig placering och ta hem våran son! Det fick vi alltså inte göra!

Nu är det hot om lvu, ifall länsrätten bifaller omhändertagandet. Om det blir lvuförhandling ska vi strida för att soc. inte gjort något under den månad som de nu har på sig. Våran son är en bricka i ett fult spel och man blir så less! Nu undrar vi om någon annan har varit med om liknande och vad som hände, bytte ni advokat?

84
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Tystnadsplikt mm
« skrivet: 13 juni 2007, 16:28:02 PM »
Detta hände på umgängesträffen idag.

Båda familjehemsföräldrarna jobbade! Får de så dåligt betalt av soc? De har ju tre fosterbarn! Inga egna barn.

Familjehemsmammans mamma var barnvakt. Hon tog upp våran son och försökte krama honom fast han inte ville! Hon försökte hålla fast honom! Våran son kramade oss jättemycket. Antagligen blev hon sur för att han inte ville gosa med henne!

Hon sade också saker som bara familjehemsmamman via soc. kan veta om oss! Får soc. och familjehemsmamman sprida ut saker om oss? Har inte i alla fall soc. tystnadsplikt?

85
Soc. chefen var väldigt sur. Hon påstod att vi "aldrig är nöjda"! Om vi vill klaga, får det gå via rätten!

Vi måste alltså ha ett juridiskt ombud för att få byta handläggare på socialen! Vi har aldrig förut bytt handläggare!

Vi har haft två stycken. Den förra gick i pension!

86
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / MINSKAT UMGÄNGE!
« skrivet: 05 juni 2007, 17:21:42 PM »
Hej, trots att våran advokat sagt att vi ska få ökat umgänge, säger soc. att det ska minskas för "barnets bästa"!

Soc. hotar med LVU om vi inte godkänner den umgängesplanering som hon skrivit! Hon säger att det räcker med att våran son träffar oss två gånger i veckan, i stället för tre. Han är 15 månader gammal.

Nu när vi bara träffar honom två gånger i veckan, ser han så chockad ut när vi väl kommer och han blir klängig. Är det för hans bästa :?:

Vi har blivit så djupt kränkta av soc. så det går inte att beskriva med ord! Soc. förklarar aldrig varför han blev placerad! Hon säger bara för "barnets bästa" då vi frågar. Hon påstår att det är vi som inte kan "ta in" det hon sagt åt oss! Hon har sagt att våran son ska vara placerad för att vi inte kan tolka hans signaler och för att vi utsatt honom för hårdhänt magmassage: kolikmassage! Nu säger hon dessutom om vi någonsin får hem honom ska han "inskolas" hem till oss!

Det var ingen "inskolning" då han abrupt togs ifrån oss och placerades! Var det också för "barnets bästa" att ryckas från sina föräldrar och placeras hos helt okända människor?

87
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 22 maj 2007, 19:52:20 PM »
Hej, vill också säga grattis! Du får gärna kontakta oss med!

Soc. tog tillbaka sin ansökan om LVU när vi satt i länsrätten. Därför kunde inte rätten fatta en dom. Men det såg ut som om rätten ville döma till våran FÖRDEL!

Nu funderar vi STARKT på att ta hem våran son igen. Då får vi slåss i rätten igen, för soc. går säkert in med LVU igen då. De påstår att vi också har omsorgsbrister! Det är visst vanligt att soc. påstår detta. De är så GRYMMA! Påstår att jag behöver psykiatrisk vård! Att våran son ska vara "långsiktigt" placerad!

Soc. sa idag att vi INTE är dåliga föräldrar! I nästa mening säger hon att det är FARLIGT om vi inte själva inser att vi är dåliga föräldrar! VA! Hur länge ska denna "pajkastning" få pågå? Vi har fortfarande advokat som säger att vi ska KRÄVA en ny vårdplan, där det TYDLIGT ska framgå vad vi ska göra! Hittills har vi inte fått några svar, trots två långa möten!

88
Tack för tipset!  :)

Har anmält medlemskap nu.

90
Mycket bra att ni skickat det till JK  :)  Lycka till!

Vi är en av de familjer som drabbats av socialens snabba omhändertaganden. Men när de ville göra en LVU, tog de tillbaka ansökan under förhandlingen i länsrätten! Annars kanske vi hade haft hemma våran pojke nu!

Tycker det är fel att soc. får göra så!

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8