Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - mamma1

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61
Hej Tove, vet ej om detta är till någon hjälp, men vi gick med på "frivillig placering", alltså SoL, efter hot om LVU! Soc. tanten sa att hon annars skulle gå till rätten och "få en fällande dom där"!

Soc. hotade oss sedan med LVU, så fort vi nämnde att vi ville ha hem vår son. Soc. påstod att vi inte mådde bättre, trots läkarintyg där det framkommer att det är b]placeringen[/b] som gjorde mig dålig och min sambo mådde självklart inte heller bra , trots att familjehemmet tyckte vi skötte vår son bra då vi var där! Vi tog hem honom efter 2 månader, då han genast blev LVU:ad!

I Länsrätten hade vi en mesig advokat som påstod att vi skulle samtycka till fortsatt SoL, för det skulle bli så svårt att vinna i rätten :!:  Men det gick mycket bra i rätten, så bra att soc. beslutade att dra tillbaka sitt LVU :!:

Men vi fick inte hem vår son, blev bara nya hot om LVU och en ny LVU-ansökan som avslogs i rätten. Rätten poängterade att det faktiskt var en frivillig placering! Då kontaktade vi Länsstyrelsen, eftersom soc. vägrade låta vår lille gullunge komma hem.

Länsstyrelsen beslutade att vår son omedelbart skulle hem om det inte fanns nya skäl för LVU :!:

Det fanns det ju självklart inte, så bara för att vår son inte var LVUad fick han komma hem, för gott :!: Vet ej hur det gått om han varit LVUad, vet ej om rätten varit på vår sida :?:

62
Biologiska familjens betydelse / Låter jättebra!
« skrivet: 13 december 2007, 10:45:37 AM »
Hej Cicci! Länsstyrelsen gör en social tillsyn mot soc. för våran räkning också. Den startades då soc. fortsatte trakassera oss, trots att Länsstyrelsen beslutat att vårson skulle hem :!:

Länsstyrelsen har nu fått yttrande av soc. och förbereder nu ett beslut.

Vi fick inte heller ta hem vår son för soc. för han fick inte träffa oss för ofta :!:

Nu är han hemma för gott, tack vare Länsrätten som poängterade att det var en "frivillig placering" med ständiga hot om LVU och Länsstyrelsen som beslutade att vår son skulle hem, omedelbart :!:

63
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / AFTONBLADET IDAG!
« skrivet: 02 december 2007, 15:10:52 PM »
Håller med och det som står i Aftonbladet är exakt det som hände. Soc. stal vår son :!:  Hur ska vi få stopp på socialens maktmissbruk :?:

64
Bemötandet ifrån myndigheten / Vännäs försvarar sina misstag
« skrivet: 29 oktober 2007, 19:27:21 PM »
För det var ju ett misstag! Läs om oss i Aftonbladet Debatt och även på denna sida:

http://www.alltombarn.se/aktuellt/socialen-stal-vart-barn-1.2357

66
Bemötandet ifrån myndigheten / Skadade familjer i Vännäs!
« skrivet: 29 oktober 2007, 18:15:24 PM »
Se länk:

http://www.folkbladet.nu/2007/10/29/ifo-konflikten-har-kostathundratusentals-kronor

Hur många fler familjer :?:

Läs även detta:

http://www.folkbladet.nu/2007/10/29/chefen-fick-blommor-men-inte-de-anstallda

Vännäs är ett praktexempel för att fel begås när personalen inte mår bra :!:

67
Bemötandet ifrån myndigheten / 23 år av mobbning som övergått i terror
« skrivet: 19 oktober 2007, 07:29:21 AM »
Socialen mobbade och förnedrade oss i ett halvår och fortsatte trots att vi fått hem vår son! Vi flyttade och då vände de sig till vår nya hemkommun med sina lögner :!:

Den nya hemkommunens soc. kom hit på oanmält besök, men kunde till sin stora förvåning konstatera att allt var bra! Undra på att soc. här blev förvånade efter alla grova lögner som stod om oss i det brev som terrorkommunen skrev :!:

68
Hej, det kan nog inte hända något, om vi nu släpper loss vår berättelse! T.o.m. Aftonbladet Debatt ska skriva om oss nu, så fram med "korten på bordet"!

Många frågor väcktes till liv när jag såg Kalla Fakta den 11/10 om fosterbarn. Varken jag eller min sambo har någonsin haft alkohol- eller drogproblem! Varken druckit eller knarkat. Vi var inte psykiskt sjuka eller hade gjort illa vår son. Ändå familjhemsplacerade Barbro Ulriksson på socialen med team vår älskade lille son! Vi är inte heller ensamma! I programmet föreslogs tvångsadoption som en lösning. Hur skulle det då gå för alla föräldrar som mister sina barn utan att få veta varför? Man måste väl få veta varför socialen vill ta ens barn!?
 Alla som beskrivit vår son drar samma slutsats som oss: pigg, glad, nyfiken, aktiv, välutvecklad. De som beskrivit vår son är: BVC, socialen, utredningshemmet Skogsdungen som vi trodde var ett avlastningshem. Först när vi varit där i över en vecka fick vi veta att det var en utredning! Vi fick inte veta varför, för det skulle ”förstöra utredningen”!. När vår älskade lille son placerades blev aldrig vår släkt tillfrågad! Han placerades, 10 månader gammal hos helt främmande människor som han inte fick träffa innan! Skall det vara för ”barnets bästa”?
 Vi fick hela tiden slåss för att få träffa vår son 3 gånger i veckan. Vår handläggare Barbro Ulriksson på soc. ville hela tiden dra ner på umgänget utan att kunna förklara varför! Vi har inte skrivit under ett enda papper! Vi har inte ens godkänt placeringen, fick aldrig se något papper då han skulle placeras! Godkände inte vårdplanen som inte beskrev vad vi skulle göra för att få hem vår älskade son igen! Godkände inte umgängesplaneringen, som gjordes utan vår vetskap! Barbro U. hade enbart kontaktat familjehemmet och gjort den tillsammans med dem! Vi fick inte heller skriva under något papper då vi äntligen skulle få hem vår son!
 Vi fick hem honom eftersom Länsrätten inte ville ta upp LVU och poängterade att det var en frivillig placering, men vi hotades hela tiden med tvångsvård (LVU) av Barbro U! Länsstyrelsen kopplades då in och de tyckte vi skulle få hem vår son! Fortfarande vet vi inte varför han placerades!
 Vi anklagades för att ha ”omsorgsbrister” vilket många föräldrar får höra! Vilka då? Vi frågade men Barbro kunde inte svara!
 Självklart kan det inte få fortsätta så här! Socialen omhändertar ibland barn på svaga grunder. Socialen hjälper inte de barn som verkligen far illa, trots att flera personer i deras omgivning sänder ut signaler, t.ex. i fallet Bobby, ”Louise”! Varför ser det ut så här? Bristande kunskaper hos handläggarna? Resursbrist? Hur som helst är det barnen som tar skada!
 Visst finns det fall då allt gått rätt till. T.ex. missbrukande föräldrar som försummar sina barn och som då socialen placerar i familjehem där de får kärlek och omsorg. Jag undrar också varför s.k.”frivillig placering” skall finnas när föräldrarna hotas hela tiden med LVU? I programmet i torsdags sade dem att vid en frivillig placering kan föräldrarna när som helst ta hem sina barn. I vilka fall då? Vi fick inte göra det! Har inte hört om något annat fall där föräldrarna fått hem sina barn utan kamp!
 Placerade barn, vars föräldrar absolut inte kan ta hand om dem, borde få stanna kvar i familjehemmet och adopteras. Det behövs en ny lag där det tydligt framgår vad socialen skall göra i olika sammanhang. Även utredningarna som görs måste bli mycket mer kvalitativa än nu! Tycker också det är fel att föräldrar på utredningshem hamnar på samma ställe, oavsett om de missbrukar eller anklagas för ”omsorgsbrister”! Personalen måste få bättre utbildning i att bemöta både föräldrar och barn! Personalen på Skogsdungen var sporadiskt förbi för att kolla oss! Hur kunde de då göra en så hård bedömning av oss? Varken Länsrätten eller Länsstyrelsen tycker det stämmer in på oss!

69
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Ta chansen!
« skrivet: 07 oktober 2007, 14:10:00 PM »

70
Ja, Ruby hjälpte oss och kontaktade Tryggve Emstedt som kunde ta vårt fall. Men det behövdes inte, eftersom Länsstyrelsen beslutade att vår son skulle hem :D

71
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / VI FÅR HEM VÅR SON!
« skrivet: 04 juli 2007, 18:38:44 PM »
Det är verkligen sant :!:

Länsstyrelsen har beslutat detta! Men soc. har startat en ny barnskyddsutredning, utan hot om LVU! Soc. har startat utredningen p.ga de hårda anklagelser som Skogsdungen och andra handläggaren på soc. riktar mot oss :!:

Men, denna utredning ska följa SOCIALTJÄNSTLAGEN :!:  Det har vår nya, vikarierande handläggare sagt.

72
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Skolan anmäler
« skrivet: 02 juli 2007, 13:48:44 PM »
Jag tycket det låter helt sjukt! Har Ruby Harrold-Claesson något att säga om detta :?:  Hon är advokat på nkmr.

Som förälder går man tydligen aldrig säker!

73
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 28 juni 2007, 17:26:48 PM »
GRATTIS!  :D

Jättebra att Länsstyrelsen inser allvaret! Får se vad som händer med den anmälan vi lämnat in till Länsstyrelsen.

74
Med ljus och lykta!

Vi har haft en advokat men hon vågar inte ta tag i detta. Hon säger bara att vi ska göra som soc. säger!

75
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / MAN BLIR JU MÖRKRÄDD!
« skrivet: 26 juni 2007, 14:19:48 PM »
Har läst min dagbok från 2006, innan vi hamnade i socialens klor. Jag läser dag för dag står samma sak: vår son mådde bra :!:

Han åt bra, han kröp omkring, vi myste, han sprang omkring i gåstolen, han var glad och nöjd! Varje dag! Ibland har jag skrivit att han varit ledsen, men det var då inte ofta!

Citat från min dagbok, utan namn: "xx åt upp allt som han fick till middag! Han är så duktig!" Ett till citat från en annan dag: "Han åt upp allt av potatis och dillköttspurén och mangopurén...." Han var då 6 månader gammal.

Fler citat: "xx har börjat äta våran mat nu!" Fler citat: "Han går i gåstolen. Sitter i babysittern och leker. Myser hos oss."

Självklart blir vi upprörda när soc. påstår att ovanstående inte kan hända hemma hos oss! Dagboken är ju bevis för att det faktiskt var så här bra när vår son bodde hos oss! Man blir så  :evil:

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8