Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - mamma1

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
61
Hej Tove, vet ej om detta Àr till nÄgon hjÀlp, men vi gick med pÄ "frivillig placering", alltsÄ SoL, efter hot om LVU! Soc. tanten sa att hon annars skulle gÄ till rÀtten och "fÄ en fÀllande dom dÀr"!

Soc. hotade oss sedan med LVU, sÄ fort vi nÀmnde att vi ville ha hem vÄr son. Soc. pÄstod att vi inte mÄdde bÀttre, trots lÀkarintyg dÀr det framkommer att det Àr b]placeringen[/b] som gjorde mig dÄlig och min sambo mÄdde sjÀlvklart inte heller bra , trots att familjehemmet tyckte vi skötte vÄr son bra dÄ vi var dÀr! Vi tog hem honom efter 2 mÄnader, dÄ han genast blev LVU:ad!

I LĂ€nsrĂ€tten hade vi en mesig advokat som pĂ„stod att vi skulle samtycka till fortsatt SoL, för det skulle bli sĂ„ svĂ„rt att vinna i rĂ€tten :!:  Men det gick mycket bra i rĂ€tten, sĂ„ bra att soc. beslutade att dra tillbaka sitt LVU :!:

Men vi fick inte hem vÄr son, blev bara nya hot om LVU och en ny LVU-ansökan som avslogs i rÀtten. RÀtten poÀngterade att det faktiskt var en frivillig placering! DÄ kontaktade vi LÀnsstyrelsen, eftersom soc. vÀgrade lÄta vÄr lille gullunge komma hem.

LÀnsstyrelsen beslutade att vÄr son omedelbart skulle hem om det inte fanns nya skÀl för LVU :!:

Det fanns det ju sjÀlvklart inte, sÄ bara för att vÄr son inte var LVUad fick han komma hem, för gott :!: Vet ej hur det gÄtt om han varit LVUad, vet ej om rÀtten varit pÄ vÄr sida :?:

62
Biologiska familjens betydelse / LÄter jÀttebra!
« skrivet: 13 december 2007, 10:45:37 AM »
Hej Cicci! LÀnsstyrelsen gör en social tillsyn mot soc. för vÄran rÀkning ocksÄ. Den startades dÄ soc. fortsatte trakassera oss, trots att LÀnsstyrelsen beslutat att vÄrson skulle hem :!:

LÀnsstyrelsen har nu fÄtt yttrande av soc. och förbereder nu ett beslut.

Vi fick inte heller ta hem vÄr son för soc. för han fick inte trÀffa oss för ofta :!:

Nu Àr han hemma för gott, tack vare LÀnsrÀtten som poÀngterade att det var en "frivillig placering" med stÀndiga hot om LVU och LÀnsstyrelsen som beslutade att vÄr son skulle hem, omedelbart :!:

63
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / AFTONBLADET IDAG!
« skrivet: 02 december 2007, 15:10:52 PM »
HĂ„ller med och det som stĂ„r i Aftonbladet Ă€r exakt det som hĂ€nde. Soc. stal vĂ„r son :!:  Hur ska vi fĂ„ stopp pĂ„ socialens maktmissbruk :?:

64
Bemötandet ifrÄn myndigheten / VÀnnÀs försvarar sina misstag
« skrivet: 29 oktober 2007, 19:27:21 PM »
För det var ju ett misstag! LÀs om oss i Aftonbladet Debatt och Àven pÄ denna sida:

http://www.alltombarn.se/aktuellt/socialen-stal-vart-barn-1.2357

66
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Skadade familjer i VÀnnÀs!
« skrivet: 29 oktober 2007, 18:15:24 PM »
Se lÀnk:

http://www.folkbladet.nu/2007/10/29/ifo-konflikten-har-kostathundratusentals-kronor

Hur mÄnga fler familjer :?:

LÀs Àven detta:

http://www.folkbladet.nu/2007/10/29/chefen-fick-blommor-men-inte-de-anstallda

VÀnnÀs Àr ett praktexempel för att fel begÄs nÀr personalen inte mÄr bra :!:

67
Socialen mobbade och förnedrade oss i ett halvÄr och fortsatte trots att vi fÄtt hem vÄr son! Vi flyttade och dÄ vÀnde de sig till vÄr nya hemkommun med sina lögner :!:

Den nya hemkommunens soc. kom hit pÄ oanmÀlt besök, men kunde till sin stora förvÄning konstatera att allt var bra! Undra pÄ att soc. hÀr blev förvÄnade efter alla grova lögner som stod om oss i det brev som terrorkommunen skrev :!:

68
Hej, det kan nog inte hÀnda nÄgot, om vi nu slÀpper loss vÄr berÀttelse! T.o.m. Aftonbladet Debatt ska skriva om oss nu, sÄ fram med "korten pÄ bordet"!

MĂ„nga frĂ„gor vĂ€cktes till liv nĂ€r jag sĂ„g Kalla Fakta den 11/10 om fosterbarn. Varken jag eller min sambo har nĂ„gonsin haft alkohol- eller drogproblem! Varken druckit eller knarkat. Vi var inte psykiskt sjuka eller hade gjort illa vĂ„r son. ÄndĂ„ familjhemsplacerade Barbro Ulriksson pĂ„ socialen med team vĂ„r Ă€lskade lille son! Vi Ă€r inte heller ensamma! I programmet föreslogs tvĂ„ngsadoption som en lösning. Hur skulle det dĂ„ gĂ„ för alla förĂ€ldrar som mister sina barn utan att fĂ„ veta varför? Man mĂ„ste vĂ€l fĂ„ veta varför socialen vill ta ens barn!?
 Alla som beskrivit vĂ„r son drar samma slutsats som oss: pigg, glad, nyfiken, aktiv, vĂ€lutvecklad. De som beskrivit vĂ„r son Ă€r: BVC, socialen, utredningshemmet Skogsdungen som vi trodde var ett avlastningshem. Först nĂ€r vi varit dĂ€r i över en vecka fick vi veta att det var en utredning! Vi fick inte veta varför, för det skulle ”förstöra utredningen”!. NĂ€r vĂ„r Ă€lskade lille son placerades blev aldrig vĂ„r slĂ€kt tillfrĂ„gad! Han placerades, 10 mĂ„nader gammal hos helt frĂ€mmande mĂ€nniskor som han inte fick trĂ€ffa innan! Skall det vara för ”barnets bĂ€sta”?
 Vi fick hela tiden slĂ„ss för att fĂ„ trĂ€ffa vĂ„r son 3 gĂ„nger i veckan. VĂ„r handlĂ€ggare Barbro Ulriksson pĂ„ soc. ville hela tiden dra ner pĂ„ umgĂ€nget utan att kunna förklara varför! Vi har inte skrivit under ett enda papper! Vi har inte ens godkĂ€nt placeringen, fick aldrig se nĂ„got papper dĂ„ han skulle placeras! GodkĂ€nde inte vĂ„rdplanen som inte beskrev vad vi skulle göra för att fĂ„ hem vĂ„r Ă€lskade son igen! GodkĂ€nde inte umgĂ€ngesplaneringen, som gjordes utan vĂ„r vetskap! Barbro U. hade enbart kontaktat familjehemmet och gjort den tillsammans med dem! Vi fick inte heller skriva under nĂ„got papper dĂ„ vi Ă€ntligen skulle fĂ„ hem vĂ„r son!
 Vi fick hem honom eftersom LĂ€nsrĂ€tten inte ville ta upp LVU och poĂ€ngterade att det var en frivillig placering, men vi hotades hela tiden med tvĂ„ngsvĂ„rd (LVU) av Barbro U! LĂ€nsstyrelsen kopplades dĂ„ in och de tyckte vi skulle fĂ„ hem vĂ„r son! Fortfarande vet vi inte varför han placerades!
 Vi anklagades för att ha ”omsorgsbrister” vilket mĂ„nga förĂ€ldrar fĂ„r höra! Vilka dĂ„? Vi frĂ„gade men Barbro kunde inte svara!
 SjĂ€lvklart kan det inte fĂ„ fortsĂ€tta sĂ„ hĂ€r! Socialen omhĂ€ndertar ibland barn pĂ„ svaga grunder. Socialen hjĂ€lper inte de barn som verkligen far illa, trots att flera personer i deras omgivning sĂ€nder ut signaler, t.ex. i fallet Bobby, ”Louise”! Varför ser det ut sĂ„ hĂ€r? Bristande kunskaper hos handlĂ€ggarna? Resursbrist? Hur som helst Ă€r det barnen som tar skada!
 Visst finns det fall dĂ„ allt gĂ„tt rĂ€tt till. T.ex. missbrukande förĂ€ldrar som försummar sina barn och som dĂ„ socialen placerar i familjehem dĂ€r de fĂ„r kĂ€rlek och omsorg. Jag undrar ocksĂ„ varför s.k.”frivillig placering” skall finnas nĂ€r förĂ€ldrarna hotas hela tiden med LVU? I programmet i torsdags sade dem att vid en frivillig placering kan förĂ€ldrarna nĂ€r som helst ta hem sina barn. I vilka fall dĂ„? Vi fick inte göra det! Har inte hört om nĂ„got annat fall dĂ€r förĂ€ldrarna fĂ„tt hem sina barn utan kamp!
 Placerade barn, vars förĂ€ldrar absolut inte kan ta hand om dem, borde fĂ„ stanna kvar i familjehemmet och adopteras. Det behövs en ny lag dĂ€r det tydligt framgĂ„r vad socialen skall göra i olika sammanhang. Även utredningarna som görs mĂ„ste bli mycket mer kvalitativa Ă€n nu! Tycker ocksĂ„ det Ă€r fel att förĂ€ldrar pĂ„ utredningshem hamnar pĂ„ samma stĂ€lle, oavsett om de missbrukar eller anklagas för ”omsorgsbrister”! Personalen mĂ„ste fĂ„ bĂ€ttre utbildning i att bemöta bĂ„de förĂ€ldrar och barn! Personalen pĂ„ Skogsdungen var sporadiskt förbi för att kolla oss! Hur kunde de dĂ„ göra en sĂ„ hĂ„rd bedömning av oss? Varken LĂ€nsrĂ€tten eller LĂ€nsstyrelsen tycker det stĂ€mmer in pĂ„ oss!

69
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Ta chansen!
« skrivet: 07 oktober 2007, 14:10:00 PM »

70
Ja, Ruby hjÀlpte oss och kontaktade Tryggve Emstedt som kunde ta vÄrt fall. Men det behövdes inte, eftersom LÀnsstyrelsen beslutade att vÄr son skulle hem :D

71
Det Àr verkligen sant :!:

LÀnsstyrelsen har beslutat detta! Men soc. har startat en ny barnskyddsutredning, utan hot om LVU! Soc. har startat utredningen p.ga de hÄrda anklagelser som Skogsdungen och andra handlÀggaren pÄ soc. riktar mot oss :!:

Men, denna utredning ska följa SOCIALTJÄNSTLAGEN :!:  Det har vĂ„r nya, vikarierande handlĂ€ggare sagt.

72
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Skolan anmÀler
« skrivet: 02 juli 2007, 13:48:44 PM »
Jag tycket det lĂ„ter helt sjukt! Har Ruby Harrold-Claesson nĂ„got att sĂ€ga om detta :?:  Hon Ă€r advokat pĂ„ nkmr.

Som förÀlder gÄr man tydligen aldrig sÀker!

73
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 28 juni 2007, 17:26:48 PM »
GRATTIS!  :D

JÀttebra att LÀnsstyrelsen inser allvaret! FÄr se vad som hÀnder med den anmÀlan vi lÀmnat in till LÀnsstyrelsen.

74
Med ljus och lykta!

Vi har haft en advokat men hon vÄgar inte ta tag i detta. Hon sÀger bara att vi ska göra som soc. sÀger!

75
Har lÀst min dagbok frÄn 2006, innan vi hamnade i socialens klor. Jag lÀser dag för dag stÄr samma sak: vÄr son mÄdde bra :!:

Han Ät bra, han kröp omkring, vi myste, han sprang omkring i gÄstolen, han var glad och nöjd! Varje dag! Ibland har jag skrivit att han varit ledsen, men det var dÄ inte ofta!

Citat frÄn min dagbok, utan namn: "xx Ät upp allt som han fick till middag! Han Àr sÄ duktig!" Ett till citat frÄn en annan dag: "Han Ät upp allt av potatis och dillköttspurén och mangopurén...." Han var dÄ 6 mÄnader gammal.

Fler citat: "xx har börjat Àta vÄran mat nu!" Fler citat: "Han gÄr i gÄstolen. Sitter i babysittern och leker. Myser hos oss."

SjĂ€lvklart blir vi upprörda nĂ€r soc. pĂ„stĂ„r att ovanstĂ„ende inte kan hĂ€nda hemma hos oss! Dagboken Ă€r ju bevis för att det faktiskt var sĂ„ hĂ€r bra nĂ€r vĂ„r son bodde hos oss! Man blir sĂ„  :evil:

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8