Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mamma1

Sidor: 1 2 [3]
31
Med ljus och lykta!

Vi har haft en advokat men hon vågar inte ta tag i detta. Hon säger bara att vi ska göra som soc. säger!

32
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / MAN BLIR JU MÖRKRÄDD!
« skrivet: 26 juni 2007, 14:19:48 PM »
Har läst min dagbok från 2006, innan vi hamnade i socialens klor. Jag läser dag för dag står samma sak: vår son mådde bra :!:

Han åt bra, han kröp omkring, vi myste, han sprang omkring i gåstolen, han var glad och nöjd! Varje dag! Ibland har jag skrivit att han varit ledsen, men det var då inte ofta!

Citat från min dagbok, utan namn: "xx åt upp allt som han fick till middag! Han är så duktig!" Ett till citat från en annan dag: "Han åt upp allt av potatis och dillköttspurén och mangopurén...." Han var då 6 månader gammal.

Fler citat: "xx har börjat äta våran mat nu!" Fler citat: "Han går i gåstolen. Sitter i babysittern och leker. Myser hos oss."

Självklart blir vi upprörda när soc. påstår att ovanstående inte kan hända hemma hos oss! Dagboken är ju bevis för att det faktiskt var så här bra när vår son bodde hos oss! Man blir så  :evil:

33
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Soc. gör inte sitt jobb!
« skrivet: 25 juni 2007, 21:01:21 PM »
Därför har vi JO-anmält dem nu. Vi har fått nog! Vi får ju inte ens veta varför vår son ska vara placerad! Vår soc. handläggare har inte vägt ihop alla positiva och negativa saker om oss som står i Skogsdungens utredning.

Nej då, hon har bara tagit de negativa sakerna om oss! Enligt socialstyrelsen som vi också kontaktat ska soc. väga samman allt som framkommit i utredningen, men icke! Nu har det gått så långt att soc. vill inget alls göra! De försöker skyffla över ansvaret på utomstående!

Vi skulle få en kontaktperson, men det hände inget, så då tog vi själva kontakt med en person i kyrkan. Men soc. försökte direkt utnyttja henne, så hon har dragit sig ur! Men hon vill gärna vara vårt stöd när vi har hemma vår son för gott. Måtte det bli snart!

34
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Uppmaning till er alla!
« skrivet: 20 juni 2007, 20:32:55 PM »
Skriv till Socialstyrelsen!

De har gett oss många kloka råd. Jag skrev till:

socialstyrelsen@socialstyrelsen.se

De har tipsat oss att kontakta Länsstyrelsen, vilket vi också ska göra.

Vi måste agera!

Soc. ger aldrig upp, de kommer aldrig erkänna sina misstag! Det blir bara lvu.

Vi måste få upp ögonen på:
Socialstyrelsen
Länsstyrelsen
Media

35
Ja, så är det! Soc. har dragit ner på våra umgängestillfällen p.ga att familjehemmet tycker det är jobbigt när vi är där tre gånger i veckan!

Våran advokat och hennes chef har sagt att vi ska få träffa våran son ofta för att han är så liten. Han behöver en tät kontakt med sina föräldrar!

Men, det struntar soc. blankt i. Nu ska vi träffa våran son bara 2 gånger i veckan istället för 3 gånger. Våran son blir jämt så glad när vi kommer :!:  Han kramas och springer runt och vill visa en massa saker. Han brukar vara glad hela tiden tills vi ska åka.

Men enligt soc. så är det "familjehemmets hemsituation" som bestämmer umgänget, inget annat! Vi skulle få med oss en person som är med på umgängesträffarna för att se hur vi sköter våran son så vi kan få hem honom. Men det kan vi glömma. Det blir inte en utan det kommer att variera och bara partiska personer från soc. :evil:

36
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Tystnadsplikt mm
« skrivet: 13 juni 2007, 16:28:02 PM »
Detta hände på umgängesträffen idag.

Båda familjehemsföräldrarna jobbade! Får de så dåligt betalt av soc? De har ju tre fosterbarn! Inga egna barn.

Familjehemsmammans mamma var barnvakt. Hon tog upp våran son och försökte krama honom fast han inte ville! Hon försökte hålla fast honom! Våran son kramade oss jättemycket. Antagligen blev hon sur för att han inte ville gosa med henne!

Hon sade också saker som bara familjehemsmamman via soc. kan veta om oss! Får soc. och familjehemsmamman sprida ut saker om oss? Har inte i alla fall soc. tystnadsplikt?

37
Soc. chefen var väldigt sur. Hon påstod att vi "aldrig är nöjda"! Om vi vill klaga, får det gå via rätten!

Vi måste alltså ha ett juridiskt ombud för att få byta handläggare på socialen! Vi har aldrig förut bytt handläggare!

Vi har haft två stycken. Den förra gick i pension!

38
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / MINSKAT UMGÄNGE!
« skrivet: 05 juni 2007, 17:21:42 PM »
Hej, trots att våran advokat sagt att vi ska få ökat umgänge, säger soc. att det ska minskas för "barnets bästa"!

Soc. hotar med LVU om vi inte godkänner den umgängesplanering som hon skrivit! Hon säger att det räcker med att våran son träffar oss två gånger i veckan, i stället för tre. Han är 15 månader gammal.

Nu när vi bara träffar honom två gånger i veckan, ser han så chockad ut när vi väl kommer och han blir klängig. Är det för hans bästa :?:

Vi har blivit så djupt kränkta av soc. så det går inte att beskriva med ord! Soc. förklarar aldrig varför han blev placerad! Hon säger bara för "barnets bästa" då vi frågar. Hon påstår att det är vi som inte kan "ta in" det hon sagt åt oss! Hon har sagt att våran son ska vara placerad för att vi inte kan tolka hans signaler och för att vi utsatt honom för hårdhänt magmassage: kolikmassage! Nu säger hon dessutom om vi någonsin får hem honom ska han "inskolas" hem till oss!

Det var ingen "inskolning" då han abrupt togs ifrån oss och placerades! Var det också för "barnets bästa" att ryckas från sina föräldrar och placeras hos helt okända människor?

39
Nu är det illa i Vännäs! Se länk.

http://www.folkbladet.nu/2007/05/15/avdelningschef-i-vannas-avstangd

Artikeln har fått intressanta kommentarer av uppretade kommuninvånare! Det är bra! En framgång för oss som råkat ut för usla utredningar!

40
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / LVU - HJÄLP!
« skrivet: 30 mars 2007, 20:30:22 PM »
Vi behöver råd från andra! Vi får bara inte förlora våran son :cry:

Han trivs ju inte ens på familjehemmet! När vi kommer blir han jätteglad och när vi ska gå, tittar han på oss och vill följa med.

Lvu:t är baserat på rena LÖGNER om oss och en massa konstiga motsägelser!

Vi har valt advokat. Våran son har en som valts av rätten. Nu väntar förhandlingar.........

41
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Fråga angående flytt...
« skrivet: 18 mars 2007, 09:30:34 AM »
...fick ett tips av en kompis som jobbat ett tag inom soc. att man kunde flytta för att "undkomma" soc. Undrar om någon har erfarenhet av detta och vad soc. kan göra om man byter kommun? Alltså skriver sig i en ny kommun.
Kompisen sa att det blir mycket svårare för soc. att hantera fallet och det tror vi. Han hade erfarenhet av ett liknande fall och soc. fick kämpa för att få tag i den familjen.
Vårt barn är "frivilligt" placerad på ett familjehem och vi har rätt att ta hem vår son, dock säger dom att om vi gör det så "måste" dom omhänderta honom. Undrar om deras hot om polishämtning verkligen är så allvarligt menad och om någon haft erfarenhet av detta? Vi vet att de har maktmedel att använda men kan de agera över hela landet, är inte soc. en kommunal instans?

Tack på förhand för era svar.
Mamma1

42
Det undrar jag efter att vi förlorat våran son till ett familjehem där han inte ens trivs :cry:

Märks så väl när vi kommer och hälsar på honom. Han kramar om sig så hårt och vill helst inte släppa mig. Vad gör dem med honom egentligen? Han är 1 år, men får inte kladda med maten!!!!!!!

Vi är varken missbrukare eller alkoholister. Vi har inte slagit eller vanskött vårat barn. Vi gick med på familjehem för att vi blev hotade av soc. De sade att annars skulle de gå till länsrätten och få en fällande dom. Så vi visste inget annat val.

De lägger till och drar ifrån som dem vill i utredningen som vi äntligen fått läsa efter 2 månaders väntan! Varför kan inte soc. lägga ner sin energi på dem som verkligen behöver det :?:

43
Biologiska familjens betydelse / HJÄLP!
« skrivet: 10 mars 2007, 20:27:17 PM »
Var på soc. möte i fredags, om man nu ska kalla det för möte! Hon kunde inte socialtjänstlagen och kunde inte svara på frågor.

Påstod en massa om att vi inte kan tolka våran son signaler, att vi var otrygga och ostabila. Vi har honom frivilligt placerad efter hot från soc.

De hotade med att gå till länsrätten och få en fällande dom där. Vi visste då ingenting, så vi gick med på det. Jag :cry:  massor massor massor!

Ingen av oss mår bra av detta :cry:  Våran son blir överglad när vi kommer, klänger och blir upphetsad. När vi ska gå blir han  :cry:  och vill följa med. Jag får yrsel när vi ska gå, ont i magen.

Känner någon igen sig? Vad kan vi göra för att detta inte ska få ske? Barnen tar ju också skada :cry:

44
Myndigheternas metodik / FAMILJEHEM - RÄTT ELLER FEL?
« skrivet: 28 februari 2007, 14:51:43 PM »
Våran då 10 månader gamla son blev placerad på familjehem efter en utredning av soc.

Vi fick inte veta något om utredningen i förväg. De sa hela tiden under utredningens gång att de inte trodde att någon placering skulle bli aktuell. Några dagar före beslutet fick vi höra att det nog kunde bli så.

Samma dag som vi fick veta beslutet, sa dem att våran son skulle placeras med omedelbar verkan.

Vi tvingades gå med på det för att slippa rättsdom.

Vi fick inte veta orsaken till beslutet. Skulle ha fått veta det idag på ett möte som ställdes in. Vi anser att vårt barn inte behövde placeras, men visste då för lite för att våga överklaga. Vi har umgängesrätt.

Sidor: 1 2 [3]