Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 46
91
Fosterhem och institutioner / "Flyter av stoff i barnevernet”
« skrivet: 13 september 2010, 15:54:07 PM »
TvĂ„ nya artiklar, den ena frĂ„n Norge ”Flyter av stoff i barnevernet" och den andra frĂ„n Sverige "Alla barn har rĂ€tt att gĂ„ i skolan" bekrĂ€ftar barnevernets / socialtjĂ€nstens grova misslyckanden med barn som de tvĂ„ngsomhĂ€ndertar och placerar i fosterhem eller pĂ„ institution.

Om dessa myndighetspersoner inte kan garantera att barn fÄr det bÀttre Àn hos sina familjer, fÄr de inte flytta pÄ barnen!

Det Àr bÀttre att ge familjerna hjÀlp och stöd - detta sa Àven fd socialminister Lars Enquist i Studio Ett i P 1 den 17 november 2001 (se https://forum.nkmr.org/index.php/topic,68.msg328.html#msg328) - Àn att satsa pengarna i fosterhemmen och dÀrigenom förstöra barnen och deras familjer. Hans regering vidtog dock inga Àndringar i LVU.

VanvÄrdsutredningen till trots förefaller det snarare vara sÄ att socialtjÀnsten/barnevernet motarbetar barn och deras familjer och slÀktingar, för att dÀrigenom skapa sitt framtida klientel.

Ruby H-C

Obs! omröstningsfrÄgor.

92
RÀttshjÀlp / SV: Tips pÄ bra advokat
« skrivet: 11 september 2010, 11:43:24 AM »
Hej Eva,

Vg och se mitt PM till dig.

Mvh

Ruby Harrold-Claesson

93
Böcker / The New Totalitarians
« skrivet: 11 september 2010, 11:41:24 AM »
Tack för tipset om The New Totalitarians i din posting https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1764.0.html , AS76.

Jag har nu publicerat lÀnkar till nerladdningsversionen i sektionen "Böcker" och i den engelska sektionen "Books" pÄ NKMR:s hemsida.

Det finns Àven en presentation av The New Totalitarians i den engelska sektionen "Books" pÄ NKMR:s hemsida.

94
Övriga frĂ„gor / SV: Boken "The new totalitarians" om Sverige
« skrivet: 11 september 2010, 11:38:30 AM »
Tack för tipset om The New Totalitarians i din posting, AS76.

Jag har nu publicerat lÀnkar till nerladdningsversionen i sektionen "Böcker" och i den engelska sektionen "Books" pÄ NKMR:s hemsida.

95
Tack sjÀlv, Christer!

PÄ NKMR:s vÀgnar vill jag tacka dig och samtliga föredragshÄllarna för era mycket intressanta och informativa föredrag pÄ NKMR:s Symposium i Göteborg lördag den 21/8.

Era föredrag blev uppskattade av samtliga deltagarna. Jag vill ocksÄ tacka alla deltagarna för genuint visat intresse och engagemang för skydd av barns och deras familjers mÀnskliga rÀttigheter i de nordiska lÀnderna.

Tack Àn en gÄng, till er alla!

Se ocksÄ inlÀgget jag skrev pÄ NKMR:s Facebook sida.

96
Det glÀder mig att jag kan uppdatera denna trÄd med uppgifterna om att kammarrÀtten i Stockholm upphÀvde LVU för Elins baby.

Elin och hennes mor dömdes för egenmÀktighet pga att de hÀmtade tillbaka sin dotter och dotterdotter frÄn myndigheterna.

Det var endast genom att ta tillbaka sin dotter som Elin kunde bevisa att hon kunde ta hand om henne eftersom socialens "utredare" inte hade sett dem tillsammans.

För mer info vg och se artikelsamlingen pÄ NKMR:s hemsida: "Socialen tog Elins bebis. Bebisen ansÄgs för snÀll och tvÄngsomhÀndertogs frÄn sin unga mamma Elin".

Ruby H-C

97
Artikeln "Utredningar baseras pÄ skvaller" Àr en gammal artikel. Den publicerades den 16 november 2006.

SjÀlv vill jag hÀvda med bestÀmdhet att Bo Edvardsson aldrig har pÄstÄtt att socialarbetarna Àr missförstÄdda. TvÀrtom.

I stÀllet har Bo Edvardsson genom sin forskning, sina förelÀsningar och sina uttalanden alltsedan han publicerade sin första utredning 1989, "Förföljande strategier vid ett omhÀndertagandefall i socialt och barnpsykiatriskt arbete" visat att socialsekreterarna Àr inkompetenta, manipulerande, lögnaktiga och Àgnar sig Ät förtryck, förnedring, förföljelse och förtal av sina klienter/offer.

Bo Edvardsson har skrivit lĂ€roboken  "Kritisk utredningsmetodik - begrepp, principer och felkĂ€llor" i ett desperat försök att lĂ€ra socialarbetarna hur man ska göra en godtagbar, rĂ€ttssĂ€ker utredning, men det förefaller som om systemet godkĂ€nner de rĂ€ttsövergrepp som socialfolket och förvaltningsdomstolarna begĂ„r mot barnen och deras familjer.

Se Àven "SocialtjÀnstens utredningar Àr ett stinkande trÀsk"


98
Saxat ur Jonas Himmelstrands artikel: Är Sverige en familjepolitisk sovjetstat?

"En önskan till den svenska regeringen: BÀsta regering! Ordna ett utbytesprogram med Kanada och hjÀlp dÀrmed svenska hemmaförÀldrar och hemundervisare att emigrera till Kanada. Sedan kan ni fortsÀtta bygga er sociala utopi i lugn och ro. Ja, det Àr kÀnslan efter en vecka bland dessa kanadensiska förÀldrar och psykologer."

FrÄgan som obetingat instÀller sig Àr: Hur mÄnga hundratusentals barn och familjer ska offras innan Sveriges regering kommer till insikt om att experimenten med mÀnniskorna i landet har en ödesdiger inverkan pÄ hela samhÀllet?

Trevlig lÀsning!

Ruby H-C

99
Förvaltningsdomstolarna / RÀttsröta i RegeringsrÀtten
« skrivet: 14 juli 2010, 19:09:26 PM »
Björn Rosengren och SvD har publicerat artikeln "RÀttsröta i RegeringsrÀtten"

Hittills har 110 kommenterat den. Jag mÄste erkÀnna att jag inte har lÀst alla inlÀggen, men jag instÀmmer i jur kand Berndt Erikssons tack till Björn Rosengren och SvD för visat civilkurage. Jag instÀmmer ocksÄ i TimS pÄpekande att detta endast Àr tippen av isberget.

Rosengren tar upp rÀttsrötan i RR i det som gÀller materiella ting, men, Àven om jag vill medge att miljön Àr viktig, vill jag beröra ett rÀttsomrÄde som Àr Ànnu viktigare, nÀmligen det familjerÀttsliga omrÄdet, och sÀrskilt LVU.

Det Àr ytterst sÀllan som RR beviljar prövningstillstÄnd i LVU-mÄl - och i vissa fall har Advokatsamfundet, med sina etiska regler, fÄtt stÀda dÀr RR inte har sett nÄgot problem. Denna ovilja - eller oförmÄga - att rÀtta till de lÀgre förvaltningsdomstolarnas rÀttsövergrepp har begÄvat Sverige med frÀn kritik frÄn Gro Hillestad Thune, tidigare Norges representant i Europakommissionen. RR:s ovilja - eller oförmÄga - att rÀtta till de lÀgre förvaltningsdomstolarnas rÀttsövergrepp har ocksÄ begÄvat Sverige med Ätskilliga fÀllande domar i Europadomstolen.

Den flathet och slentrianmÀssighet som RR uppvisar Àr inte vÀrdigt ett sk civiliserat, demokratiskt rÀttssamhÀlle, som Sverige sÄ gÀrna vill kalla sig.

Domarna i RR gör inte sitt jobb!

Stort tack för visat civilkurage Rosengren & SvD!

Ruby H-C


100
Ett besök i "Johansson Blogspot" visar hur traumatiserad Domenic har blivit sedan han tvÄngsomhÀndertogs och fosterhemsplacerades för ett Är sedan. Han har förÀndrats frÄn den lyckliga pojken i hans passfoto till ett barn med ett uttryckslöst ansikte.

JĂ€mför med bilderna i ”The Edner Case". Barnpsykologen kallade baby Anne Edners sinnestillstĂ„nd för "en normal sorgereaktion".

Detta Àr hur det svenska systemet skyddar barnen! Men, Àr detta "nödvÀndigt i ett civiliserat, demokratiskt rÀttssamhÀlle? Svaret mÄste bli ett rungande NEJ!

Samtliga myndighetspersoner dvs socialarbetarna, nÀmndledamöterna, domarna i förvaltningsdomstolarnas samtliga led samt fosterförÀldrarna, som har agerat i dessa och de tiotusentals liknande grymma fallen av tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplacering av barn förtjÀnar varsitt lÄngt fÀngelsestraff motsvarande det lidande som de har Äsamkat barnen och samtliga deras familjemedlemmar.

Ruby H-C

101
Den 25 juni var ettÄrsdagen sedan Domenic Johansson tvÄngsomhÀndertogs pÄ Gotland, och alla gör de som strutsen: de kör huvudet i sanden för att slippa se vad som har hÀnt och vad som hÀnder.

Ge inte upp kampen om er son, Annie & Christer.

Ruby H-C

102
Du min allra kÀraste syster - Systrarna trÀffades efter 87 Är

Efter att de som barn hamnade i barn- och fosterhem skulle det dröja 87 Är innan de Äterförenades. LÀs reportaget om systrarna Majken Nesheim och Gunvor Kruse som tvÄngsomhÀndertogs och utplacerades och vÀxte upp utan att veta om varandras existens förrÀn efter 87 Är.

Reportaget Àr tidigare publicerat i Göteborgs-Postens pappersupplaga den 19 april 2010.

NKMR har fÄtt lov att publicera reportaget pÄ vÄr hemsida.
"Du min allra kÀraste syster - Systrarna trÀffades efter 87 Är".

103
Biologiska familjens betydelse / NKMR firar Internationella Familjedagen
« skrivet: 15 maj 2010, 22:24:30 PM »
FN har instiftat den 15 maj som "Internationella Familjedagen.

FN har öronmÀrkt denna speciella dag varje Är för att understryka familjens betydelse för alla samhÀllen - inklusive vÄra nordiska samhÀllen. Internationella Familjedagen firas runt om i vÀrlden pÄ olika sÀtt.

I Sverige och vÄra nordiska grannlÀnder förbigÄs Internationella Familjedagen med absolut möjliga tystnad.

NKMR firar Internationella Familjedagen.

105
"Högre utbildningskrav i socialtjÀnsten.

Saxat frÄn Svt.se, 2010-04-13.

"I framtiden kan det bli krav pÄ att alla som fattar beslut inom socialtjÀnsten ska ha högskoleutbildning. PÄ lite lÀngre sikt kan det Àven bli aktuellt med legitimation för socionomer, enligt folkhÀlsominister Maria Larsson."

Den stora frÄgan Àr om det överhuvudtaget Àr möjligt att utbilda bort den djupt rotade "ondskan" som finns inom de personer som arbetar inom socialtjÀnsten. SjÀlv tror jag inte att dessa mÀnniskor - oavsett hur mycket utbildning man ödslar pÄ dem - kommer att kunna förmÄ att visa ens ett uns av empati gentemot sina offer. Den som Àr empatistörd Àr empatistörd. Punkt.

Jag befarar ocksÄ att högre utbildning kommer att ge socialens personal tillgÄng till Ànnu fler "tortyrredskap" som de kommer att kunna anvÀnda mot klienterna.
LÀs gÀrna "Röd sopis, klagomÄl mot socionomutbildningen under 1970-talet. LÀs Àven inlÀggen om socionomernas utbildning i detta diskussionsforum.

OBS! OmröstningsfrÄga


Sidor: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 46