Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 46
76

HÀr följer en presentation av ett fall om tvÄngsomhÀndertagande och institutionsplacering av fem (5) autistiska barn i Arizona. Detta fall hade lika gÀrna ha intrÀffat i Sverige eller nÄgot av de nordiska lÀnderna.

Arizona 5 Campaign 

Daniel Sigström tvĂ„ngsomhĂ€ndertogs och fosterhemsplacerades pga att hans mor, Marianne Sigström, bad om hjĂ€lp med sin unge son som hade en vuxen mans kropp och styrka. Daniel hade en hjĂ€rntumör, vilken gjorde honom aggressiv och svĂ„rhanterlig ibland. Varför dog Daniel   en kvalfylld död, endast 14 Ă„r gammal?

I tvÄ under 2010 avkunnade avgöranden i regeringsrÀtten tvÄngsomhÀndertas och institutionsplaceras funktionshindrade barn enligt LVU.

OBS! OmröstningsfrÄgor

77
Böcker / The Madhouse
« skrivet: 16 november 2010, 21:01:28 PM »
I sin nyutkomna bok gör Daniel Hammarberg en kritisk granskning av myndigheternas hantering av barn och deras familjer. Han behandlar bl a fallet Domenic Johansson som brutalt kidnappades av socialtjÀnsten pÄ Gotland den 25 juni 2009.

Boken Àr skriven pÄ engelska men en översÀttning till svenska Àr under utarbetande.

LÀs gÀrna presentationen av The Madhouse.


78
Övriga frĂ„gor / SV: LĂ€svĂ€rd Sourze-artikel
« skrivet: 16 november 2010, 20:58:28 PM »
Tack AS76 för presentationen av artikeln pÄ NKMR:s Diskussionsforum. Artikeln finns ocksÄ att tillgÄ pÄ NKMR:s hemsida i sektionen Artiklar.
Ruby H-C

79
Det Àr mycket svÄrt att förutsÀga vad socialen kan hitta pÄ eftersom de Àr helt oförutsÀgbara. Det finns ingen enhetlig (rÀtts)tillÀmpning inom socialtjÀnsten. De rÀttar sig inte efter lagarna som utgör sjÀlva grundvalen för deras verksamhet och oavsett om det Àr pga att de struntar i lagarna eller att de Àr inkompetenta Àr helt ovidkommande för de drabbade eftersom resultatet Àr i huvudparten av fallen helt ödesdigert för barnen och deras familjer.

I de fall dĂ€r förĂ€ldrarna har dragit sig undan med sina barn och dĂ€rmed rĂ€ddat dem frĂ„n att bli förstörda av socialtjĂ€nstens personal och deras nĂ€mnder och de vĂ€lavlönade fosterförĂ€ldrarna  - en verksamhet som garanteras genom vĂ€lvilligt bifall av förvaltningsdomstolarna - har förutsĂ€gelserna slagit in. SocialtjĂ€nsten och nĂ€mnden beslutade att tvĂ„ngsomhĂ€nderta barnet/barnen och placera dem i fosterhem, och förvaltningsdomstolarna godkĂ€nde deras Ă„tgĂ€rder.

Men, de lyckades inte ta barnen!

80
Vetenskap eller kvacksalveri / SV: Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 03 november 2010, 21:10:04 PM »
Det Àr ett förfÀrligt slöseri med skattebetalarnas pengar, som ju kunde anvÀndas till nyttigheter i stÀllet för utnyttjande.

Gillberg fick en utmĂ€rkelse av kungen förra Ă„ret. Hade han bott i England hade han blivit adlad av Drottning Elizabeth II. Roy Meadows blev ju adlad sedan han hittade pĂ„ "MĂŒnchhausen Syndrome by Proxy" och myntade 'Meadow's Law' som skickade minst ett hundra mödrar som hade mist sina barn i plötslig spĂ€dbarns död till fĂ€ngelse. Han blev frĂ„ntagen sin lĂ€karlegitimation för ett par Ă„r sedan, efter det att Trupti Patel och advokaten Sally Clark och andra sörjande mödrar beviljades resning, slĂ€pptes ur fĂ€ngelserna och frikĂ€ndes.

Gillberg har fÄtt fortsatt forskningsbidrag, men kanske bidragsgivarna drar öronen Ät sig efter domen i ECHR.

För mer info. Om domen i ECHR se Professor Gillberg fick inte rÀtt.

81
Vetenskap eller kvacksalveri / SV: Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 03 november 2010, 16:40:34 PM »
Rubriken pÄ den hÀr sektionen Àr mycket relevant: Vetenskap eller kvacksalveri

Att sÀtta bokstavskombinationer pÄ barn har varit - och Àr fortfarande - en lukrativ verksamhet för tusentals mÀnniskor. NÀr den undersökande sÀtter stÀmpel pÄ barnen, fÄr skolan mera resurser, förÀldrarna fÄr LSS men vad fÄr barnen? Jo, ett liv dÀr de Àr dömda till samhÀllsinsatser som gör att de aldrig betraktas som normala.

Detta har förorsakat Ätskilliga mÀnniskor mycket stort lidande och förstörda framtidsmöjligheter och Àven förstörda liv.


82
Vetenskap eller kvacksalveri / SV: Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 02 november 2010, 22:54:40 PM »
Professor Christopher Gillberg dömdes i bÄde tingsrÀtt och hovrÀtt för tjÀnstefel för att han vÀgrat lÀmna ut sitt forskningsmaterial om ADHD. Han ansÄg att svenska staten har brutit mot hans mÀnskliga rÀttigheter nÀr han dömdes för tjÀnstefel för att inte ha lÀmnat ut sitt forskningsmaterial om damp som han sjÀlv hade sekretessbelagt.
Medarbetarna förstörde handlingarna.

Han klagade till Europadomstolen.

Professor Christopher Gillberg fick inte rÀtt i Europadomstolen för mÀnskliga rÀttigheter.
I sin dom kom Europadomstolen fram till att Sverige inte brutit mot de tvÄ artiklar i Europakonventionen som Gillberg Äberopade.
DÀremot kunde Europadomstolen inte pröva kammarrÀttsdomarna pÄ grund av de ligger för lÄngt tillbaka i tiden.

83
Beklagar att jag inte har hunnit följa upp diskussionen med dig men rÀttsövergreppen som mina klienter blir utsatta för krÀver mycket av min tid och dygnet bestÄr av bara 24 timmar.

Att se till att folk blir vrÀkta Àr ett mycket vanligt grepp som socialen anvÀnder för att fÄ folk pÄ fall - för att kunna tvÄngsomhÀnderta deras barn och placera dem i fosterhem. DÄ kan socialen hÀvda att förÀldrarna har vrÀkts pga att de inte Àr skötsamma och att barnet/barnen behöver stabila boende förhÄllanden.

Du skriver att ni har haft planer pÄ att flytta sedan lÀnge. Att byta kommun kanske kan hjÀlpa din sak. I fallet med den unga romska kvinnan i Vara kommun vars tvÄ smÄbarn hade tvÄngsomhÀndertagits och fosterhemsplacerats, flyttades Àrendet över till Marks kommun nÀr hon flyttade.

Problemet Àr att det inte finns nÄgon enhetlig rÀttstillÀmpning mellan socialkontoren. LVU Àr ett lotteri. Detta konstaterades av utredare pÄ Socialstyrelsen i en vinjettstudie i september 2000.

Hur du Àn gör ska du hÄlla i minnet att det Àr ditt ansvar att skydda ditt barn frÄn familjesplittring och rÀttsövergrepp. Du och din sambo borde ocksÄ söka stöd hos dina förÀldrar och slÀktingar och hans.

84
I fallet som jag nÀmnde ville inte den nya kommunen göra nÄgonting eftersom de inte hade haft nÄgon kontakt med familjen. SÄ, den tidigare kommunen beslutade om LVU för barnet och lÀnsrÀtten beslutade att tvÄngsomhÀnderta barnet. Vi överklagade inte domen och begÀrde att den skulle vinna laga kraft omedelbart - pga att de hade "gÄtt under jorden".

Det stora problemet Àr att socialarbetarna Àr inkompetenta, socialnÀmnderna sitter i knÀt pÄ sina tjÀnstekvinnor och förvaltningsdomstolarna blundar för rÀttsövergreppen.

85
Det finns de som har försökt att byta kommun för att komma undan socialen, men erfarenheten visar att socialen strÀcker sina lÄnga armar ut över kommungrÀnserna och tvÄngsomhÀndertar barn som tidigare var mantalskrivna i deras kommun, men sedan mantalskrivits i en annan kommun.

Jag har haft ett sÄdant fall.

86
Hej!

Jag beklagar att du har hamnat i socialens blickfÄng, men nÀr man en gÄng har gjort det, slipper man aldrig dem.

Jag skriver inte detta för att du ska tro att allt Àr förlorat. Men, du kommer att behöva en tuff jurist eller advokat som kan stÄ emot socialtjÀnstens göranden och lÄtanden.

Det glÀder mig att du försöker utbilda dig och att du har gjort dig oberoende av socialen. Det glÀder mig ocksÄ att alla sÀger att din son mÄr bra och att du tar bra hand om honom och att t o m socialen sÀger att du Àr en bra mamma.

Varför vill de dÄ att du ska placeras pÄ BromstensgÄrden i SpÄnga?

Var nu pÄ din vakt. Alla dessa stÀllen Àr inte till för att hjÀlpa dig som mor att ta hand om din son. TvÀrtom! Deras uppdrag Àr att leta efter fel. De flesta mödrarna som blir placerade pÄ socialens utredningshem fÄr inte sina barn med sig dÀrifrÄn.

Och, dessvÀrre, litar förvaltningsdomstolarna pÄ de sk utredningarna som socialen bestÀller frÄn dessa utredningshem. Utredningshemmen levererar de "utredningar" som socialen bestÀller, dvs "bestÀllningsverk". Gör de inte som socialen vill, dÄ fÄr de inte fler uppdrag. SocialtjÀnsten Àr ju deras enda uppdragsgivare och inkomstkÀllor. De lever i symbios med socialen.

Jag hoppas att jag har lÀmnat nÄgra svar pÄ dina frÄgor.

Ruby Harrold-Claesson

87
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 22 oktober 2010, 14:55:03 PM »
Å NKMRs vĂ€gnar har jag skrivit ett brev till Uppdrag granskning och skickat brevet för kĂ€nnedom till Vara kommun och Marks kommun.

Se: NKMR:s brev till Uppdrag granskning angĂ„ende reportaget 'De förlorade barnen’

88
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 20 oktober 2010, 21:40:47 PM »
Jag delar helt och hÄllet dina synpunkter, AS76.

Det Àr beklagligt att Uppdrag granskning har gjort detta propagandaprogram för fosterhemmen. Ingen har tagit upp fosterhemmens rÀttsliga stÀllning: att de har inget att sÀga till om. De Àr ju endast uppdragstagare och de har tydligen inte förstÄtt grÀnsen för sitt uppdrag.

FosterförĂ€ldrarnas relation till barnen kan utan omsvep kallas för en ”sjuklig symbios”. De har tillĂ€gnat sig nĂ„gon annans barn. Fostermodern pratar om att barnen ska komma hem. Men, felen kan ha begĂ„tts av den placerande kommunen. SjĂ€lv skulle jag vilja se ursprungliga fosterhemsutredningen och fosterhemsavtalet. De kanske hade blivit lovade att ha barnen under hela sin uppvĂ€xttid, dvs uppvĂ€xtplacering. Och, hur mycket tjĂ€nade de pĂ„ uppdraget?

Det talades ocksÄ om vÄrdnadsöverflyttning och om fosterförÀldrarnas son som barnens storebror. Han Àr inte deras storebror! I Sverige fördömer man tvÄngsÀktenskap, men tvÄngsförÀldraskap accepteras sÄsom nÄgot naturligt.

Visst tycker jag att det Àr förfÀrligt att man sliter barn frÄn sina invanda liv och slÀnger in dem hos vilt frÀmmande mÀnniskor, men det Àr betydligt skadligare att ta barn frÄn sina biologiska förÀldrar Àn frÄn en fosterfamilj.

FosterförÀldrarna underblÄser barnens lidande genom att sÀga till dem att de vill ha hem dem.

Det finns inget som rÀttfÀrdigar att de vill tillÀgna sig barnen.

89
Grandparents' Day i Är firas den 1 oktober 2010. Den brittiska TV-kanalen ITV1 morgon programmet, Daybreak, kommer att viga en stor del av sin sÀndning Ät göra ett mor-och farförÀldrar och deras vÀrde för sina familjer och för samhÀllet i stort.

I Sverige vÀrdesÀttas inte mor- och farförÀldrar som familjerelationer. I stÀllet ser socialtjÀnsten den utvidgade familjen som ett besvÀr. Enligt svenskt mönster bestÄr familjen av mor och far och socialtjÀnsten med sin stab av fosterförÀldrar och deras relationer. Att mor- och farförÀldrar inte Ätnjuter nÄgon aktning bekrÀftas med att det var sÄ sent som i nÄdens Är 1997 som Sverige fick en lag - tack vare Mormorsupproret - om att mor- och farförÀldrar skulle utredas pÄ samma sÀtt som utomstÄende om ett barn behövde ett annat hem Àn sina förÀldrars att bo i. Men, fortfarande Àr det ytterst fÄ barn som slÀktingplaceras.

En av eldsjÀlarna bakom Mormorsupproret var Margareta Palm, Stockholm. Hon deltog i Norra Magasinets program om Mormorsupproret under 1990-talet och hon var en av föredragshÄllarna pÄ NKMR:s Symposium i Göteborg den 21 augusti 2010.

Det vore mycket vÀrdefullt, anser jag, om vi kunde ansluta oss till Storbritannien och andra EU-lÀnder och börja fira Mor-och-farförÀldrarsdag med början idag den 1 oktober 2010.

Se Ă€ven trĂ„den ”Mormors-farmorsdag” nedan

90
Familjehem var bluff - fÄngar slÀpptes fria
Saxat ur VĂ€stnytt, svt.se, 2010-09-27

”Familjehem var bluff - fĂ„ngar slĂ€pptes fria"
VÀstnytts granskning visar att minst 18 fÀngelsedömda fick sin frihet i förtid nÀr rÀttsystemet satts ur spel.

TÀnk om det fanns nÄgra samvetsgranna fosterförÀldrar som ÄterlÀmnade socialtjÀnstens offer till sina förÀldrar, och delade med dem av de frikostiga fosterhemsersÀttningarna!

I "SĂ€vsjöfallet"  betalade paret Qvist knarkarkvarten för "barnpassning" av sitt sk förstĂ„ndshandikappade fosterbarn som Nybro kommun hade placerat hos dem. Obs! Nybro kommun betalade Qvists 10 000 kr/dygn, dvs 3 650 000 kr/Ă„r för placeringen av ett enda barn.

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 46