Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 44 45 [46]
676
Hej Anders,

Du ställer en mycket viktig fråga angående preskriptionstiden för att anmäla socialtjänsten för brott mot mänskliga rättigheter i samband med tvångsomhändertagande av barn.

Själv känner jag inte till ett enda fall där ett numera vuxet fosterbarn har polisanmält - och åtal har väckts i - ett tvångsomhändertagandefall.

Däremot pågår det ett skadeståndsmål ang. tvångsomhändertagande och familjesplittring i Växjö tingsrätt, där en man, 30 år efter tvångsomhändertagandet, kräver kommunen på skadestånd. Kommunen hävdar att saken är preskriberad, men den drabbade hävdar att det ett perdurerande förhållande. Det finns två artiklar om fallet i NKMR:s artikelsektion

Kommunen stäms på en miljon. Av Robert Owen

och

30 år efter omhändertagandet krävs kommunen på skadestånd. Av Ruby Harrold-Claesson

Det vore mycket intressant om de fyra systrarna i TV4-dokumentären "Tryggare kan ingen vara?" skulle stämma kommunen för skadestånd för det lidande och den totala familjesplittringen som de har utsatts för.

 
Med vänlig hälsning

Ruby H-C

677
Kommer Ni ihåg Karlskogafallet (sommaren 1999) där socialen hade tvångsomhändertagit Eva Stendahls nyfödde son och sedan i januari 2000 tvångsomhändertog hennes andra nyfödda barn? (Se Arkiv I)

Ett liknande fall utspelar sig i Skælskør Kommune i Danmark just nu. Det är fallet Isabella och hennes nyfödda syskon. Så här skriver fadern, Martin Kristiansen, i ett e-mail den 11 januari.

"KÆRE ALLE !
 
TJAA, SÅ ER DEN LILLE NY "FORTVANGSFJERNEDE" PÅ VEJ ! DER GAR VEL OMKRING 14 MINUTTER IMELLEM WEER. JEG HAR MELDT KLART UD, AT JEG KAN IKKE KLARE AT TAGE MED KARINA PÅ SYGEHUSET, OG SE ET LILLE VÆSEN, DER SKAL FJERNES SENEST D. 11 FEBUAR 2003. GRETHE ER SÅ SØD OG TAGE MED, FOR HVIS JEG KOMMER MED, ENDER JEG PÅ 6'AFD RESTEN AF MIT LIV. INGE LINDGREN HAR JO GIVET OS HELE 30 DAGE (HØJST) MED DEN LILLE NY. HVIS VI IKKE TAGER IMOD HENDES TILBUD."

Hur kan socialarbetarna vara så grymma och hjärtlösa? Socialarbetarna har redan stulit ett barn från dem, nu vill de ta deras nya baby. Detta är ju förföljelse!

För mer info om det här fallet se Fallet Isabella i sektionen Artiklar och www.borgerdebat.dk

Finns det några förslag på vad Karina och Martin bör göra?

Sidor: 1 ... 44 45 [46]