Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 43 44 [45] 46
661
Övriga frĂ„gor / RĂ€ttsröta - Behov av utrensning
« skrivet: 25 februari 2003, 14:30:08 PM »
Ett nyhetsinslag i en av gÄrdagens (24/2 -03) ekosÀndningar berÀttar att fyra brottsliga poliser avskedades förra Äret.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=189383

TÀnk om vi kunde fÄ en totalutrensning av de brottsliga inom socialtjÀnsten och förvaltningsdomstolarna!

En from förhoppning frÄn

Ruby H-C

662
Övriga frĂ„gor / I vems intresse ljuger "samhĂ€llets stöttepelare"?
« skrivet: 23 februari 2003, 14:03:30 PM »
Ett svar till frÄgan "I vems intresse ljuger "samhÀllets stöttepelare"?" som Leif har stÀllt som jag tycker Àr sjÀlvklart Àr detta:

I varje fall inte i medborgarnas och samhÀllets intresse.

De vanliga medborgarna i Sverige, dvs. medelsvensson - till skillnad frÄn "samhÀllets stöttepelare" - vet skillnaden mellan rÀtt och fel. NÀr de som har blivit förfördelade krÀver att "samhÀllets stöttepelare" skall följa lagen och att myndighetspersonerna som verkar i Sverige ska se till att Sverige fungerar som ett civiliserat, demokratiskt rÀttssamhÀlle, utan att fÄ gehör för sina krav, blir de frustrerade. De blir förbluffade över den rÀttsrötan som florera i myndigheternas kanslier.

De förfördelade överklagar Àrenden och mÄl utan resultat. Vissa gör jÀvsinvÀndningar mot myndighetspersoner och de s.k. domarna. Men, systemet sluter sig bakom de brottsliga. De befinns vara ojÀviga. De rÀttslösa klagar till kontrollorganen - utan resultat dÀr ocksÄ.

Sedan blir de förfördelade mÀnniskorna pÄsatta stÀmpeln "RÀttshaverister".*

Men, vem eller vilka Àr det som ansvarar för att rÀtten har havererat? I varje fall inte de vanliga medborgarna, utan "samhÀllets stöttepelare".

Moder Svea förtjÀnar bÀttre tjÀnare Àn de som nu befolkar myndigheternas kanslier.

Ruby H-C

* Se Hög tid avskaffa odemokratiska maktstrukturer. Av Lisbeth indeborg
http://www.nkmr.org/artikel_dags_att_avskaffa_odemokratiska_maktstrukturer_av_lisbeth_lindeborg.htm

663
Tack Svea Borga att du hÄller oss informerade om rÀttsövergreppen som socialtjÀnsten i Oskarshamn planerar mot de nyfödda och ofödda barnen i kommunen.

Statsministern har varit bekymrad över att det föds för fÄ barn i Sverige. Han har försökt med olika lockbeten för att öka nativiteten, bl. a flerbarnstillÀgg, dagis Ät alla, höjd ersÀttning för förÀldralediga.

Och socialtjÀnsten gnugger hÀnderna nu nÀr folk har lÄtit sig luras och börjat föröka sig! För socialen gÀller tydligen mottot: ju fler barn som föds, desto fler kan vi omhÀnderta. Samtidigt lÀser vi nÀstan dagligen att kommunerna har budgetunderskott pga köpt vÄrd.

Vilket sjukt samhÀlle vi lever i!

En frÄga som jag stÀller mig varje dag Àr denna: Hur lÀnge ska folk finna sig i dessa rÀttsövergrepp? Sociologen Rollo May sade i en intervju i Jan Troells film "Sagolandet" att det som den svenska utopin erbjöd folk var inte nödvÀndigtvis det som de ville ha.

I början av 1970-talet bar unga förĂ€ldrar i Frankrike en knapp utformad som en hand dĂ€r det stod att lĂ€sa "Rör inte min unge!" Jag Ă€r fullt övertygad om att det skulle bli revolution i Frankrike om deras socialtjĂ€nst konfiskerade barn pĂ„ löpande band sĂ„ som sker hĂ€r i Sverige.  

John-Olof - Din frÄga Àr i högsta grad berÀttigad. Vem vill sÀtta barn till i denna sÄ sjÀlvgoda Socialstat?

Ruby H-C

664
Förutom George Orwells böcker "Animal Farm" (Djurfarmen) och "1984" rekommenderar jag en noggran lÀsning av Göran Skyttes artikel i lördagens (8/2 -03) SvD med titel "Ingen svÀr i sossarnas nya kyrka"
Kolumn | Evangelium enligt (s).

URL:et Àr

http://www.svd.se/dynamiskt/Ledare/did_4873377.asp

Med tillönskan om trevlig lÀsning

Ruby H-C

665
Incest och andra sexuella övergrepp / Svar ang samarbete
« skrivet: 10 februari 2003, 17:05:05 PM »
Till M.O.A

Som Ni sÀkert vet blir Ätskilliga barn tvÄngsomhÀndertagna pga pÄstÄdda sexuella övergrepp. Av den anledning har vi ett betydande antal artiklar och fall som gÀller just sexuella övergrepp.

Vi samarbetar gÀrna med grupper som arbetar för att hÀxprocesserna mot barn och deras förÀldrar upphör.
 
KĂ€nner Ni till AFAF?  Deras hemsida Ă€r i gĂ„ng igen, sĂ„ dĂ€r kan det ocksĂ„ finnas en möjlighet till samarbete. URL:et Ă€r www.afaf98.net

Med vÀnlig hÀlsning

Ruby H-C

666
Det finns en lÀnk till Sydsvenskans artikel pÄ NKMR:s artikelsida.

Vi försöker hÄlla vÄr artikelsektion uppdaterad med alla nya artiklar som rör tvÄngsomhÀndertagande av barn och kringfrÄgorna.

Artiklarna sorteras efter ÀmnesomrÄde i vÄra artikelarkiv. Det Àr prof. Marianne Haslev SkÄnland i Bergen som sköter överföringen och indelningen av artiklarna i kategorier i NKMR:s arkiv - sÄvÀl de nordiska som de engelska.

VĂ€lkomna att leta efter information!

Ruby H-C

667
Det finns ett nytt fall om tvÄngsomhÀndertagande av ett nyfött barn till ett "förstÄndshandikappat" par. Den hÀr gÄngen Àr det i Sjöbo, som Àr ju har utmÀrkt sig i andra sammanhang.

LÀnsrÀtten gick emot socialens beslut!

Artikeln med titel "Socialen vill ta nyfödd frÄn mamma - fick baklÀxa!" finns i NKMR:s sektion "Artiklar".

Trevlig lÀsning!

Ruby H-C

668
Kostnaderna för socialtjÀnstens ingripanden Àr ofantligt stora vilket sÄvÀl SÀvsjöfallet som SoS egen berÀkning visar.

SjÀlv har jag försökt att fÄ Skattebetalarnas förening att ta upp detta enorma slöseri med skattebetalarnas medel som tvÄngsomhÀndertagandena och fosterhemsplaceringarna innebÀr. Men, de vÀgrar.

Jag Àr inte ett dugg intresserad - eller förtjÀnt - av att mina surt förvÀrvade skattekronor ska gÄ till denna mÀnniskofientliga verksamhet. Det borde finnas ett sÀtt att öronmÀrka sina skattepengar. T ex "Jag betalar gÀrna för sjukvÄrd, skola, m m men INTE för socialtjÀnsten".

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

669
Biologiska familjens betydelse / SlÀkten Àr vÀrst
« skrivet: 07 februari 2003, 15:39:32 PM »
Till Leif och GÀst - Maka (45-Ärigt Àktenskap) mor, svÀrmor och farmor

Det sÀgs ibland Àtt slÀkten Àr vÀrst. Problemet som Du beskriver Leif, och som "GÀst" sÄ klokt besvarat förekommer ibland i de bÀsta familjerna. Just nu pÄgÄr ett liknande fall i Fristad utanför BorÄs, dÀr en tolv Ärig pojke har fÄtt dygnet-runt-övervakning av socialen - till en kostnad av 3000 kr/dygn - för att avhÄlla honom frÄn kontakter med sin morförÀldrar hos vilka han tillbringade de första nio Ären av sitt liv. Artiklar om fallet finns i NKMR:s sektion "Artiklar".

Jur. kand., med. lic Siv Westerberg, en av NKMR:s grundare, anmÀlde fallet till Riksrevisionsverket. LÀs gÀrna hennes skrivelse pÄ NKMR:s hemsida

http://www.nkmr.org/siv_westerbergs_rrv_anmalan.htm

Jag Àr helt överens med "GÀst" om att de avvisade slÀktingarna ska spara dokumentationen över varje returnerat brev, present osv för att sedan kunna visa upp dem för barnbarnet/syskonbarnet el. dyl. den dagen han/hon blir vuxen. Det kan bli svÄrt för förÀldern att förklara sig och rÀttfÀrdiga sina handlingar!

Det Àr bra med positiva förslag till konkreta handlingar!

Ha en bra dag och lycka till

Ruby H-C

670
RÀttshjÀlp / Likheten inför lagen Àr en chimÀr
« skrivet: 05 februari 2003, 23:00:23 PM »
FrÄgan om den enskildes rÀtt att vÀlja rÀttegÄngsombud Àr mycket viktig i ett demokratiskt rÀttssamhÀlle. Artikel 6 * av Europakonventionen för de mÀnskliga rÀttigheterna stadgar att alla har rÀtt till en opartisk, rÀttvis rÀttegÄng. Den garanterar ALLA rÀtten att sjÀlv vÀlja sitt ombud och för det fall han eller hon saknar medel skall kostnaderna stanna pÄ staten. Reglerna i Europakonventionen Àr överordnade de svenska reglerna eftersom Sveriges regering högtidligen signerade och ratificerade konventionen. Europakonventionen inkorporerades i grundlagarna den 1 januari 1995, genom SFS 1994:1219.

LikvÀl Àr Sverige stamkund i Europadomstolen.

Faktum Àr att domstolarna i Sverige krÀnker de rÀttssökandes Artikel 6 rÀttigheter till en opartisk rÀttegÄng genom att förvÀgrar dem rÀtten att vÀlja eget ombud. Likheten inför lagen Àr en chimÀr, en illusion.

Jag skulle kunna ge ett dussin exempel men jag begrÀnsar mig till tvÄ.
1 - En mor i NÀssjö ville ha en mÀnniskorÀttsjurist i Göteborg som rÀttegÄngsombud nÀr hennes son var tvÄngsomhÀndertagen. LÀnsrÀtten i Jönköping vÀgrade att förordna hennes valda ombud med hÀnvisning till "det geografiska avstÄndet". Portokostnaderna var ju de samma över hela landet, men vikten av mÄlet för modern och barnet jÀmförda med socialtjÀnstens utgifter för fosterhemmet samt de övriga kostnaderna i förvaltningsdomstolarna torde inte ha varit avskrÀckande. Dessutom var det hennes grundlÀggande mÀnskliga rÀttighet - i likhet med HÄkan Jaldung - att vÀlja en utomsocknes jurist.

2 - Detsamma gÀllde en mor i Kalmar som ville ha en mÀnniskorÀttsjurist i Göteborg som rÀttegÄngsombud nÀr hennes son var tvÄngsomhÀndertagen. LÀnsrÀtten i Kalmar vÀgrade att förordna hennes valda ombud med hÀnvisning till "det geografiska avstÄndet". Hon tvingades ta en lokal förmÄga som gav henne rÄdet att göra som socialen dikterade. Hon och sonen hamnade pÄ VÀstrumsgÄrden och pojken tvÄngsomhÀndertogs.

Ska domstolarna anvÀnda svepskÀlet "det geografiska avstÄndet" mÄste de Äberopa det varje gÄng en tilltalad begÀr att fÄ ett ombud frÄn nÄgon annan del av landet. Det geografiska avstÄndet mellan Stockholm och Göteborg Àr stort, men avstÄndet spelar uppenbarligen ingen roll nÀr det gÀller HÄkan Jaldung!

Om vi jÀmför förvaringstiden för ett litet barn som blir tvÄngsomhÀndertaget eller "administrativt frihetsberövat" för att anvÀnda Personuppgiftslagens terminologi, med en "myndighetsperson" som mot förmodan riskerar att bli dömd till över fyra Ärs fÀngelse, mÄste det vara mycket viktigare att barnet och förÀldern/förÀldrarna fÄr anlita det rÀttegÄngsombud som de av egen fri vilja vÀljer.

Varför har inte media tagit upp olikheten inför lagen? De kanske behöver bli upplysta om vad som gÀller!

* URL:et till Konventionstexten Àr: http://www.echr.coe.int/Convention/webConvenSWE.pdf

Ruby H-C

671
Adoptioner / Homoadoptioner och hets mot "folkgrupp"
« skrivet: 30 januari 2003, 10:54:56 AM »
Hej Svenab och "GĂ€st",

NKMR:s uppgift Àr att vÀrna om familjers rÀttigheter i de nordiska lÀnderna - huvudsakligen att tillse att förÀldrar och barn inte skiljs Ät i onödan av de sociala myndigheterna genom tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplacering av barnen. FrÄgan om de homosexuellas rÀtt att adoptera barn hör egentligen inte till NKMR:s intressesfÀr, men eftersom frÄgan har tagits upp i vÄrt diskussionsforum, skall den inte förbigÄs med tystnad.

Alla kÀnner till att riksdagen med övervÀldigande majoritet - mot huvudparten av remissinstansernas rekommendation - beslutade om en lag som ger homosexuella rÀtt att adoptera barn. FrÄgan debatterades i alla tidningar som hade diskussionsfora. DÀrtill har riksdagen beslutat om en lag om hets mot folkgrupp med sÀrskild inriktning pÄ de homosexuella.

SjĂ€lv gjorde jag ett inlĂ€gg i debatten i Göteborgs-Posten Fria Ord, nĂ€tupplaga. Jag skrev bl. a följande:  
"Den 5 juni 2002 kommer Sveriges riksdag att rösta om huruvida homosexuella par ska fĂ„ adoptera barn. Åtskilliga remissinstanser sĂ€ger nej till förslaget. Om Sveriges riksdag - mot bĂ€ttre vetande - röstar ja till detta lagförslag kommer det att innebĂ€ra ytterligare ett angrepp pĂ„ Familjen som samhĂ€llsinstitution. En familj skall bestĂ„ av tvĂ„ vuxna individer - en man och en kvinna - som vĂ€ljer att leva tillsammans och avla barn för generationernas fortbestĂ„nd. En homosexuell "familj" Ă€r ingen familj eftersom parterna inte kan avla barn tillsammans."

Det kanske Àr hets mot folkgrupp att konstatera fakta t ex att den svarta Àr svart, att den vita Àr vit, eller att asiaten har sneda ögon och att homosexuella inte kan avla barn tillsammans.

Den franske sociologen Evelyne Sullerot driver inte hets mot homofila. Men i en artikel i tidningen "La Manche Libre" skrev hon för nÄgra Är sedan att de homosexuellas mÄl i landet var att kunna adoptera barn trots att 99 procent av befolkningen var emot detta. Hon slutar artikeln med följande ord: "Alla vet att ett barn behöver bÄde en far och en mor. Ingen kan ha en man till mor eller en kvinna till far. Ingen kan heller ha tvÄ fÀder eller tvÄ mödrar. För att utvecklas harmoniskt behöver barnet en klar identitet."

Det finns alltsĂ„ nĂ„gra röster som manar folk och nationer att ta sitt förnuft tillfĂ„nga.  

HĂ€lsningar

Ruby H-C

672
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / ingrripanden
« skrivet: 29 januari 2003, 09:47:47 AM »
Hej Bertil & Viola,

Problemet som ni tar upp Àr mycket viktigt eftersom det visar hur en myndighet kan rycka undan mattan för en familj och bringa dem pÄ fall. Försvinner sjukpenningen för en t ex arbetsskadad person dÄ blir han/hon hÀnvisad till socialen för sin och sin familjs försörjning.

Socialen har för vana att inleda utredningar sÄ fort nÄgon ansöker om hjÀlp - som har marknadsförts som en rÀttighet för alla. Sedan Àr det fritt fram att skicka familjen till de s k behandlingshemmen som kostar mellan 3000 - 7000 kr/person/dygn. Behandlingshemmen drivs av personer som Àr nÀra lierade med socialtjÀnstens personal dvs lever i en sjuklig symbios med socialen. PÄ behandlingshemmen Àgnar personalen sig Ät felleteri. De Àr inte dÀr för att hjÀlpa "utredningsobjekten", utan att leverera bekrÀftelse pÄ att förÀldrarna Àr undermÄliga. Som stöd för mina pÄstÄenden Äberopar jag Uppdrag Granskning den 10 dec. 2002 om fallet Karin och Lars Holmgren i Oskarshamn samt parets egenhÀndiga berÀttelse http://www.nkmr.org/fallet_karin_och_lars_i_oskarshamn.htm. Jag Äberopar ocksÄ fallet Francisca Roos som visades i TV 4 i maj 2002. Det finns Ätskilliga andra fall som bekrÀftar mina pÄstÄenden, men jag begrÀnsar mig till dessa fall.

Efter ett par mÄnaders vistelse pÄ ett s k behandlingshem - som medför en kostnad för skattebetalarna pÄ (lÀgsta taxan) 3000 kr/person/dygn x 30 dagar = 90 000. Multiplicera med 3 för t ex familjen Holmgren blir mÄnadskostnaden 270 000 kr.

Det finns fall dÀr ett behandlingshem anser att familjen mÄste bo dÀr för utredning under ett par Ärs tid! Tala om utsugning av skattebetalarna!

Men, fortsÀttning följer.

Efter avslutad utredning pÄ behandlingshem - som bekrÀftar att socialens ingripande "för barnets/barnens bÀsta" Àr pÄkallat - vÀntar fosterhems- eller institutionsplacering av barnen. Dessa placeringar medför stora kostnader för skattebetalarna. I SÀvsjöfallet betalade Nybro kommun 10 000 kr/dygn, dvs 3,65 miljoner/kr/Är, för fosterhemsplacering av den förstÄndshandikappade pojken. Se http://www.nkmr.org/behandlingshemmet_solhem_i_savsjo.htm

Enligt socialstyrelsens berÀkning kostar varje tvÄngsomhÀndertagen en miljon kr/Är.

Resultatet av tvÄngsomhÀndertagandena visades med all önskvÀrd tydlighet i TV4-dokumentÀren om de fyra systrarna "Tryggare kan ingen vara" som visades den 15 januari.
 
FrÄgan som vi mÄste stÀlla os Àr: Hur kan politikerna i socialnÀmnderna vara sÄ dumma och blÄögda? eller Àr det sÄ att de Àr en del av systemet?

Systemet bÀddar för missbruk och rÀttsövergrepp mot dem som Àr beroende av det offentliga för sin försörjning. Det finns alldeles för mÄnga personer som profiterar pÄ systemet. Det Àr dÀrför det Àr sÄ svÄrt att fÄ förÀndringar till stÄnd.

Det Àr dags för skattebetalarna att göra revolt.

Med vÀnlig hÀlsning

Ruby H-C

673
Invandrarfamiljer / OBSERVATIONS ON THE TRAINING OF SOCIAL WORKERS
« skrivet: 25 januari 2003, 12:18:57 PM »
Hej Svenab och Mark,

Ni berör socionomernas utbildning. Det Àr nÄgot som Àr mycket viktigt om man ska förstÄ vad som pÄgÄr inom socialtjÀnsten Àn i dag.

Jag ska inte fördjupa mig i detta, men jag tror mig veta att socialhögskolorna i Stockholm och Lund har varit föremĂ„l för JO- och JK-provningar i början av 1970-talet. DĂ„ höll de pĂ„ som bĂ€st med s k sensitivitetstrĂ€ning, som var inget annat Ă€n kvalificerad mobbning. Åtskilliga studenter hoppade av "utbildningen" och vissa som sjĂ€lv mobbades av sina lĂ€rare och studiekamrater begick sjĂ€lvmord.

För mer info se gÀrna
OBSERVATIONS ON THE TRAINING OF SOCIAL WORKERS
Application No. 10631/83 Lilja vs. Sweden
By Tom G. A. Hardt, Theol. Dr
http://www.nkmr.org/english/observations_on_the_training_of_social_workers.htm

Trevlig lÀsning!

Önskar

Ruby H-C

674
Hej Zina,

Det glÀder mig att Du som utlÀndsk medborgare insÄg att det var viktigt att skydda Ditt barn frÄn att bli tvÄngsomhÀndertaget - och fattade ett snabbt beslut att fly utomlands med henne. Du visar stort mod.

"VÀldigt viktigt att skydda barn frÄn omhÀndertagande" Àr titeln pÄ Susanna Svenssons artikel som finns i NKMR:s artikelarkiv 1. Hon rekommenderar visserligen inte att förÀldrarna ska fly utomlands, men man mÄste ju skydda sin avkomma. Det gör t o m djuren!

HÀr kommer lÀnken till artikeln:

http://www.nkmr.org/artikel_viktigt_skydda_barn_av_susanna_svensson.htm

Med vÀnlig hÀlsning

Ruby H-C

675
Hej Svenab,

Det enda fallet som jag kÀnner till Àr Ahnifallet pÄ Gottland som togs upp i TV4 "Svart eller Vitt" och i Expressen. Socialen hade medverkat till kidnappningen av Ahnis nyfödda tvillingar.

AlltsÄ, en avvikande röst i enkÀten.

I Ahnifallet dömdes socialchefen till böter och en socialsekreterare* till dito. SjÀlv hade jag gÀrna sett att de dömdes till fÀngelse för det lidande som de har förorsakat barnens mor och deras övriga slÀktingar.

SÄvÀl mina klienter - som Àr offer för LVU - som jag har gjort Ätskilliga polisanmÀlningar mot socialens personal, ledamöterna i deras politiska nÀmnder och domarna i förvaltningsdomstolarna, men samtliga har varit resultatlösa. AnmÀlningar till JO har givit klent resultat och anmÀlningar till JK har ocksÄ varit resultatlösa.

Systemet skyddar sina tjÀnare kollegialt!


* Tidigare har jag anvÀnt benÀmningen "socialarbetare" men jur. kand., med lic. Siv Westerberg har pÄpekat för mig att ordet socialarbetare har en positiv klang, medan socialsekreterare Àr den nya tidens maktfolk som har utbildats i socialhögskolorna, dvs socionomerna.

HĂ€lsningar

Ruby H-C

Sidor: 1 ... 43 44 [45] 46