Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 42 43 [44] 45 46
646
I Dagens Eko den 1 april 2003 (OBS! Ej aprilskÀmt!) finns en artikel och ett reportage Ny metod hjÀlper förÀldrar att ta tillbaka makten. Metoden heter MST. Det stÄr för multi systemic therapy, och kommer frÄn USA. Artikeln förtÀljer att flera kommuner i Sverige pÄ gÄng, men hittills har metoden testats i Upplands VÀsby norr om Stockholm dÀr över 20 tjejer, och mest killar, har gÄtt igenom den.

Behandlingen tar minst fem mÄnader och kostar 300 000 kr. Metoden omtalas i riksdagens Snabbprotokoll den 18 mars 2003.

Visst Ă€r Sverige fantastiskt! En nĂ€stan enhĂ€llig riksdag antog aga-lagen 1979 efter att man under hela 1970-talet hade indoktrinerat förĂ€ldrar att bli kompisar med sina barn. Åtskilliga förĂ€ldrar har under Ă„rens lopp Ă„talats och dömts till fĂ€ngelse eller böter och deras barn har omhĂ€ndertagits och placerats i fosterhem. FörĂ€ldrar som sjĂ€lva har blivit kriminaliserade pga att de försökte sĂ€tt stopp för sina barns asocialitet och vars barn har blivit grovt misshandlade i fosterhem har fĂ„tt höra att man - fosterförĂ€ldrarna alltsĂ„ - mĂ„ste ha fysisk kontakt med barnen!

Nu nÀr sÄ mÄnga förÀldrar har kapitulerat och inte vÄgar disciplinera eller sÀtta de minsta grÀnserna för sina barns beteende, nu kommer nÄgon som ska tjÀna pengar pÄ att lÀra förÀldrar att ta tillbaka förÀldramakten!

LÀs artikeln och lyssna pÄ Ekot och begrunda.

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

647
Övriga frĂ„gor / Handel med barn
« skrivet: 04 april 2003, 17:22:45 PM »
Hej Bensmamma,

I sektionen "TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden" har skrivit att det bodde ungdomar, men du sa inte hur mÄnga.

Eftersom du och din lille son kostade 2300 kr/dag och ni mÄste vara dÀr i ytterligare Ätta mÄnader dÄ kommer ni att fylla deras kassakista med den nÀtta förtjÀnsten 2300 kr x 31 dagar x 9 mÄn = 641 700 kr (minus nÄgra tusen för kortare mÄnader). Och betÀnk dig att alla de andras vistelse pÄ hemmet kostar lika mycket vardera som det kostar för dig och din son, tÀnk dÄ vilka förtjÀnster det s k familjehemmet tjÀnar per Är. Visst Àr handeln med mÀnniskor lönsam. Det visste ju de som Àgnade sig Ät slavhandeln dÄ Ätskilliga mÀnniskor stals frÄn Afrika och fördes till "Nya VÀrlden".

Förresten, enligt riktlinjerna för familjevÄrd skall ett "familjehem" inte ha fler Àn en placering Ät gÄngen. Annars blir det institution. För mer om detta se Vad Àr familjevÄrd?

En verksamhet som Ă€r sĂ„ beroende av socialtjĂ€nsten MÅSTE ju se till att det hela tiden levereras socialfall. Inte konstigt att de lurade dig in i en fĂ€lla för att ha dig kvar dĂ€r.

Till tjohanna

Det Àr mycket vanligt att fosterförÀldrarna pÄstÄr att barn Àr sjuka eller har handikapp för att fÄ ut mer pengar för deras vÄrd. För att detta svek mot barnet ska kunna hÄlla i lÀngden mÄste de medicinera barnen med beteendeförÀndrande droger. Sedan börjar barnen uppvisa de symtom som medicinerna framkallat. Och barnen blir skadade för livet.

I NKMR:s engelska sektion finns en artikel Judicial - Psychiatric rape of US children and Families som handlar om Diane Booth, en mor som flydde frÄn Kalifornien till Kanada med sin son för att skydda honom mot ADHD-medicinering. Hon sökte asyl i Kanada, myndigheterna tog pojken och skickade honom tillbaka till USA dÀr han placerades pÄ barnhem. Diane Booth har ÄtervÀnt till Kalifornien sedan de sociala myndigheterna aviserat att de ska adoptera bort hennes son. Nu sitter hon inspÀrrad i fÀngelset.

VĂ€rlden har blivit helt galen!

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

648
Hej Janne 67,

Det hÀr svaret kommer en hel mÄnad efter du skrev hÀr i forumet och berÀttade om problemet med socialen.

Det Àr uppenbart att socialen har gjort fel nÀr de inte gjorde en utredning om dina förhÄllanden och om du kunde ta hand om din dotter. Karakteristiskt för socialen Àr att de anser att barnets förÀldrar Àr det största problemet. SÀrskilt om förÀldern krÀver att socialen skall respektera barnets rÀtt till sin förÀlder och förÀlderns rÀtt till sitt barn. Det Àr ocksÄ mycket vanligt att socialen tar parti för den ena eller andra förÀldern i en vÄrdnadstvist. De saknar förmÄgan att göra en saklig, opartisk och förutsÀttningslös utredning.

BetrÀffande den ojÀmlikheten som du anser finns till mödrarnas fördel kan jag berÀtta att jag har sett fall dÀr socialen har tagit barn frÄn rejÀla mödrar och överlÀmnat dem till missbrukande fÀder som terapiobjekt. Problemet för dig Àr att socialen har nog uppfattat dig som inte tillrÀckligt underdÄnig.

Socialen anser att de har rÀtt att lösa konflikter mellan förÀldrar vad gÀller vÄrdnad av deras barn. I ett fall tvÄngsomhÀndertog socialen barnen, sedan tog de vÄrdnaden av barnen pga att bÄda förÀldrarna hade ansökt till tingsrÀtten om att bli tillerkÀnda ensam vÄrdnad av barnen - dvs i uppfostrande syfte.

Hoppas att du skriver ett inlÀgg om hur det gick i kammarrÀtten.

HĂ€lsningar

Ruby H-C

649
Tack Svenab,

Det finns lÀnkar till artiklarna frÄn NKMR:s hemsida ocksÄ. De finns i Elakt Spel.

SjÀlv har jag anvÀnt artikeln "Barn kan fÄs att hata sin pappa" i en rÀttegÄng om umgÀnge med ett tvÄngsomhÀndertaget barn. Socialen anvÀnder samma metoder som beskrivs i artikeln att frÀmmandegöra och farliggöra förÀldrarna till tvÄngsomhÀndertagna barn.

Begreppet PAS - Parental Alienation Syndrome - har omtalats i Ätskilliga utlÀndska domar. Hoppas att de svenska domstolarna kommer till insikt om att PAS existerar och att konsekvenserna för barnen kan bli förödande.

För mer lÀsning om PAS se artiklarna i slutet av Elakt Spel.

HĂ€lsningar

Ruby H-C

650
Hej Bensmamma,

Jag har lÀst din berÀttelse. Du har blivit lurad in i en fÀlla. Jag förstÄr att du kontaktade socialen och bad om hjÀlp eftersom man har invaggat folk i tron att det Àr ens rÀttighet att vÀnda sig till socialen nÀr man har problem. De som utmÄlar socialen som en rÀttighet berÀttar aldrig vilka konsekvenser detta kan fÄ. SjÀlv brukar jag varna alla: Akta dig för socialen!

Du blev lurad att ta in pÄ ett s k familjehem. Du var ju en myndig mÀnniska och redan mor till ett litet barn. Detta var ett övergrepp pÄ din sjÀlvstÀndighet. Det var totalt oansvarigt av socialen att placera dig och din son i ett hem dÀr det förekom droger. Men, de hade sÀkert sina syften. TyvÀrr begick du misstaget att lÄta dig luras. Nu har buren fÄngat fÄgeln som den sökte - de tycker att du mÄste stanna dÀr och de har ordnat sÄ att du blev vrÀkt. Precis sÄ gjorde socialen i The Edner Case! Nu kan socialen lugnt konstatera att du blev vrÀkt, du Àr bostadslös, du har ett litet barn och du har varit intagen i familjehem och du har rökt hasch - alltsÄ du Àr en olÀmplig mor och de ska LVU:a din son. Scenariot Àr mardrömslikt, men ge inte upp hoppet att komma loss.

Mina rÄd till dig Àr

1 - Du ska försöka att skaffa en bra advokat utan dröjsmÄl. Hör av dig till mig Rubyhc@nkmr.org. Vi har mÄnga jurister och advokater knutna till NKMR, sÄdana som vi rekommenderar.
2 - Se till att Àgna dig Ät din son nÀr han inte Àr hos dagmamman. Aktivera dig sjÀlv och din son, t ex med biblioteksbesök, parkbesök, sagostunder osv
3 - Trots att du redan Àr i socialens klor ska du försöka att klara dig sjÀlv. Skaffa jobb, bostad, eget nÀtverk.

HÀlsningar frÄn

Ruby H-C

651
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Svanhild-saken i Norge
« skrivet: 03 april 2003, 21:27:27 PM »
I gÄr kvÀll (2/4) slog polisen och barnevernet till och tvÄngsomhÀndertog 23-Äriga norskan Svanhild Kristine Jensens tvÄ barn. Svanhild - i likhet med Lars och Karin i Oskarshamn - anses vara "för dum för att ha barn".

Det finns en samling artiklar om Svanhild-saken pÄ NKMR:s hemsida. Det finns ocksÄ en namninsamling dÀr vi kan protestera mot barnevernets behandling av den unga familjen.

Stöd frÄn Sverige Àr mycket vÀlkommet.

Ruby H-C

652
Det finns en artikel om Gottlandsfallet, eller Anhifallet som det ocksÄ kallas, i NKMR:s Arkiv I. Artikeln Àr skriven av jur. kand., med lic Siv Westerberg Klart olagligt att skilja de smÄ tvillingarna frÄn sin mor. Det var och förblir ett grÀsligt fall.

De inblandade dömdes till böter med de borde ha dömts till fÀngelse för barnarov! De har orsakat modern ett livslÄngt lidande och barnen har förlorat sin mors kÀrlek under sina betydelsefulla unga Är.

Ruby H-C

653
Till Leif och Peter Klevius

Jag vill hÀrmed meddela att den hÀr sektionen Àr endast till för förslag. Inga diskussioner fÄr föras hÀr.

Vi kommer att fÄ tvÄ nya diskussionsfora - RÀttssÀkerhet och bevisvÀrdering och Myndigheternas metodik - under nÀsta vecka. Moderatorerna blir styrelsemedlemmarna Madeleine Karlin och Rigmor Persson.

Ni kan dÀrför kopiera in era inlÀgg nÀr Susanna Sv inleder diskussionen i det nya forumet RÀttssÀkerhet och bevisvÀrdering.

Obs! Endast de som Àr registrerade i NKMR:s Diskussionsforum och moderatorerna kan Àndra eller ta bort inlÀgg.

Med vÀnlig hÀlsning

Ruby H-C

654
Uppfostran av barn och ungdomar / Socialstat eller slÀktskap?
« skrivet: 28 mars 2003, 10:04:58 AM »
Citera
Jag Àr inte ute efter att debattera politik annat Àn i den meningen dÄ politiken utgör socialstatens bas. DÀrför nÀmner jag socialdemokratin (andra politiker stÀmmer förstÄs med i s-sÄngen eftersom de Àr just - politiker dvs i praktiken skatteberoende) som haft Sverige i ett sekellÄngt jÀrngrepp.

Förvisso finns det trevliga sossar men pÄ fallande ofta Àr de (tom departementschefer) helt okunniga om vad de stÀllt till med dÄ de tillfredsstÀllt socialstatsbyrÄkratin (kom ihÄg att socialstaten per definition Àr den negativa delen av vÀlfÀrdsstaten).


I hÀftet 'Resan utan mÄl' En hyllning till Anders Agell skriver prof. Jacob Sundberg att förÀndringarna i familjerÀtten var i högsta grad mÄlmedvetna Àndringar och inte som Agell trodde "En resa utan mÄl".

Advokat Lennart Hane har ocksÄ skrivit och gjort mÄnga uttalanden om de medvetna strategierna bakom förÀndringarna i svensk familjepolitik. Se t ex
Svensk familjepolitiken pĂ„ vĂ€g mot totalitarism och Presentation: RÄTTVISAN OCH PSYKOLOGIN av Lennart Hane m.fl.

Se Àven följande böcker av Lennart Hane:

Smygande diktatur, 1972

Högerspöket, 1976

Förstatligandet av vÄra barn, 1980

Den onda och den goda lagen, 1981

Laglöshet

RÄTTVISAN OCH PSYKOLOGIN 1996?

HĂ€lsningar

Ruby H-C

655
För nÀrvarande pÄgÄr en stor offensiv frÄn riksdagen och kommunerna i syfte att utöka fosterhemsvÄrden. Detta framgÄr bl. a av snabbprotokollet nr 74 till Socialutskottets (SoU) betÀnkande 2002/03:10, den 19 - 20 mars 2003. Snabbprotokollet. Scrolla ner till § 21 "FamiljehemsvÄrd".

Resultatet av debatten rapporteras i senaste numret av Rikdsag & department i en artikel av Anna Rosenberg med titeln "Familjehemmen mÄste snabbt bli fler". Av artikeln framgÄr att en enig riksdag uppmanar regeringen att snabbt utreda hur familjehemmen ska bli fler.

HÀr följer ett utdrag ur Kerstin-Maria Stalins (mp) anförande: "Det Àr ett vÀldigt trist betÀnkande. Det Àr trist att det mÄste finnas, att det behövs och att sÄ mÄnga barn mÄr dÄligt. Det Àr trist att det har varit sÄ pass bedrövligt stÀllt med familjehemsvÄrden att det föranlett en massiv kritik frÄn revisorerna. Det som inte Àr trist i det hela Àr utskottet, att det hÄller med revisorerna och ger klara och tydliga uppmaningar till en utredning.
(...) Jag vill börja med att sÀga att jag har trÀffat mÄnga fosterförÀldrar, som det hette pÄ den tiden, och fantastiska familjehem. Det Àr sÀllan de som var problemen.
Problemen var andra, de som revisorerna rÀknat upp. NÀr jag trÀffade barn eller ungdomar som mÄdde omÀnskligt dÄligt var det ofta svÄrt att övertyga socialförvaltning och socialnÀmnd om att det behövdes stora insatser. Det Àr konstigt att man ofta sÄg till vuxnas behov mer Àn till barnens."
Hon fortsÀtter:
" Under tiden barnen bor i familjehemmet behöver barn, fosterförÀldrar och biologiska förÀldrar hjÀlp med kontakten med varandra. (...)
Ibland, om man noga inventerat det nÀtverk som finns runt ett barn, kanske fosterförÀldrar kan vara moster eller morbror, eller farmor eller farfar. I revisorernas förslag berörs att man ocksÄ kan stödja barn och deras förÀldrar i hemmiljö. Men det fÄr inte vara ett halvhjÀrtat stöd. Det mÄste vara rejÀlt och rikligt.
Jag lÀste i Dagens Nyheter i gÄr om MST, multi systemic therapy. Det lÄter vÀldigt amerikanskt och flashigt. Men det Àr inget annat Àn ett rejÀlt stöd till familjemedlemmarna hemma, ett stöd som mÄste fÄ kosta. Det blir ÀndÄ mycket billigare penningekonomiskt Àn familjehem och institutioner. Men dÄ mÄste det vara rejÀlt.
Nu gÀllde det familjehem. Det gÀller nu att se till att uppdraget till en kommande utredning om den sociala barn- och ungdomsvÄrden följer utskottets uppmaning. DÄ har utskottet gjort ett bra jobb.
Jag yrkar bifall till förslaget i betÀnkandet."

Kerstin-Maria Stalin berörde barnens biologiska familjer och slÀktnÀtverk med nÄgra fÄ ord, men snabbt fann hon sig igen i satsen "Nu gÀllde det familjehem."

Hoppas att ni besöker NKMR:s artikelsektion. Det finns nĂ„gra fĂ€rska artiklar t ex "Kraftig ökning i Östergötland Allt fler barn omhĂ€ndertas",  "Mer personal ger fler LVU" och "Dramatiskt ökade vĂ„rdkostnader".

Varför vill inte makthavarna lÀra sig att en brÄkdel av pengarna som investeras i fosterhemmen skulle ge barnen som "far illa" ett gott liv i sina biologiska familjer och de skulle besparas ett onödigt livslÄngt lidande.

Ruby H-C

656
Biologiska familjens betydelse / Tryggare kan ingen vara?
« skrivet: 19 mars 2003, 10:25:25 AM »
KĂ€ra SH

Jag beklagar verkligen att du har varit utsatt för 31 placeringar under din uppvĂ€xttid. Det som du har varit utsatt för kan inte betecknas som annat Ă€n "grov barnmisshandel". SjĂ€lv JO-anmĂ€lde jag ett fall som jag arbetade med i Linköping och förĂ€ldrarna polisanmĂ€lde socialarbetarna för barnmisshandel. Östgöta Correspondenten skrev flera artiklar om fallet. Se Nu skiljer man pĂ„ Jens och Johan.

Socialarbetarna har varit alltför snabba att tvÄngsomhÀnderta barn. Ett omhÀndertagande skall vara den sista ÄtgÀrden i en rad av olika ÄtgÀrder. Men, socialtjÀnsten arbetar utifrÄn en modell som bygger pÄ tvÄngsomhÀndertagande av barnet/barnen med sikte stÀllt pÄ "uppvÀxt placering", dvs familjesplittring och förstörelse av barnens biologiska slÀkt. Det Àr det som bÄde socialen erbjuder och fosterförÀldrarna krÀver - de ska ju ha sina inkomster tryggade för lÄng tid framÄt.

Det bör emellertid noteras att varken SocialtjÀnstlagen eller LVU lÀmnar utrymme för varaktiga familjehemsplaceringar. SÄvÀl placeringar enligt SoL som LVU skall enligt Socialstyrelsen (SoS rapport 1990:24) sÄ lÄngt som möjligt vara tidsbegrÀnsade och behandlingsinriktade med Äterförening som mÄl.

Det bör ocksÄ noteras att Socialstyrelsen har gjort en vinjettstudie
RÀttssÀkerheten pÄverkas av begreppsförvirring och skiftande organisation som visar att LVU Àr ett lotteri, dvs ett godtyckligt ingripande. Den danska motsvarigheten till SoS har gjort en liknande vinjettstudie TÊrskler for anbringelse som visar slutsatser fullt jÀmförbara med den svenska undersökningen.

I en intervju med socialministern Lars Enqvist i P1:s Studio Ett den 17 november 2001 sade Enqvist följande: "Även om 20 % av de barnen som placeras saknar förĂ€ldrar (...) sĂ„ vet jag att mĂ„nga placeras trots att det faktiskt skulle kunna finnas ett alternativ att stanna hemma i fall man kunde ge det stöd till familjen till mamma eller pappa och till barnen, som socialtjĂ€nstlagen tĂ€nker sig. Detta Ă€r sĂ„ enkelt att man faktiskt mĂ„ste slĂ„s för att kommunen satsar pengar pĂ„ detta."

TyvÀrr arbetar inte socialtjÀnsten/barnevernet för att lindra barns och deras familjers och slÀktingars lidande i samhÀllet.

Ruby H-C

657
SocialtjÀnstens personal inte lÀmpade

Att socialtjÀnstens personal inte Àr lÀmpade att ha med mÀnniskor att göra bekrÀftas av en artikel i Norrköpings Tidning med titel Brottsoffer ofta dÄligt bemötta av socialtjÀnst.

Detta faktum bekrÀftas ocksÄ av en rapport som LÀnsstyrelsen i Halland gjorde i juni 2002 efter en granskning av Hylte kommuns socialtjÀnst.

Att socialtjĂ€nstens personal behandlar folk illa och med förakt Ă€r ju ingen nyhet för oss i NKMR. Även vi som Ă€r ombud för socialens klienter behandlas föraktfullt.

Lite fakta
Redan 1986 visade docent Bo Edvardsson i sin doktorsavhandling hur socialtjÀnsten förtrycker, förföljer och förnedrar sina klienter. Hans bok,
Kritisk utredningsmetodik  borde vara sjĂ€lvskriven som kurslitteratur pĂ„ landets utbildningsanstalter för socionomerna dvs de sk socialhögskolorna. Men i stĂ€llet för att försöka utbilda socionomerna (sociopaterna ?) till en medmĂ€nsklig behandling av klienterna har Högskolan i Örebro valt att lĂ€gga ned Bo Edvardssons kurs. TyvĂ€rr har medierna förbigĂ„tt detta med tystnad.

Ruby H-C

658
Övriga frĂ„gor / OmhĂ€ndertagandegeschĂ€ftet
« skrivet: 06 mars 2003, 23:07:23 PM »
Tjohanna stÀller den mycket berÀttigade frÄgan om hur mycket fosterförÀldrar tjÀnar pÄ fosterbarnen.

Förr i tiden placerades barnen hos den som begÀrde lÀgst ersÀttning. I dagens Sverige Àr fosterhemsplaceringar en mÄngmiljard industri.

Anita Ankarcrona skrev artikeln "MÄnga barn i motbjudande geschÀft" i BrÀnnpunkt i SvD i juni 1996. Hon uttryckte stor förvÄning om att "En arbetslös kvinna i VÀstsverige fÄr en lön pÄ 30.000 kronor i mÄnaden för omhÀndertagandet av tvÄ förskolebarn. En familj i Norrland fÄr 22.000 för en autistisk pojke."

Anita Ankarcrona fortsatte:
"OmhÀndertagandet av ett svÄrskött barn med missbruk, eller handikapp som autism eller epilepsi kan ersÀttas med upp till 1500 kr om dagen. - RÀtt lÀst! Om dagen! MÄnadsinkomster mellan 20.000 och 30.000 kronor Àr sÄledes inte ovanliga, men det finns fall som nÀrmat sig 50.000 kronor per mÄnad."

I en serie artiklar i februari 2002 "Behandlingshemmet Solhem i SĂ€vsjö" avslöjade SmĂ„lands-Tidningen fallet med den förstĂ„ndshandikappade ynglingen som Nybro kommun hade fosterhemsplacerat till en kostnad av 10 000 kr/dygn. SĂ„ledes en Ă„rsinkomst pĂ„ fosterbarnet gav 3, 65 miljoner kronor. Är inte detta handel med barn?

Bra att Leif har fÄtt reda pÄ penningrullningen inom fosterhemsindustrin.

I förra veckan fick jag ett intressant telefonsamtal frÄn fd socialarbetare som berÀttade om att en familj kan leva mycket gott pÄ ett enda fosterbarn. SÄ anvÀnder kommunpolitikerna vÄra skattepengar!

Jag vill ocksÄ pÄminna om Striptease programmet dÀr Janne Josefsson avslöjade att chefen för familjehemssektionen i BiskopsgÄrden Lars Lilled var delÀgare i ett fosterhemsbolag.

AlltsÄ, mindre nogrÀknade personer tjÀnar grova pengar pÄ samhÀllets olycksbarn - som faktiskt förvandlas till olycksbarn just pga myndigheternas ÄtgÀrder.

MÄnga hÀlsningar

Ruby H-C

659
HandlÀggning av Àrenden / Preskriptionstid - fler exempel
« skrivet: 06 mars 2003, 22:35:58 PM »
Hej Anders,
 
Du efterlyser fler exempel i preskriptionsdiskussionen.

HÀr kommer en artikel frÄn SmÄlandposten som Àr mycket intressant. Det handlar inte om LVU-fall utan om en vaccinationsskada dÀr den drabbade har blivit skadestÄndberÀttigad efter 28 Är. HÀr gÀller ingen preskription utan perdureringsaspekten Àr tydlig och paralleller finns till LVU-Àrenden.

28-Äring fÄr ersÀttning för vaccinationsskada

Ruby H-C

660
TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden / AKTA ER FÖR SOCIALEN !
« skrivet: 28 februari 2003, 13:23:36 PM »
Anders, jag vill inte skrÀmma dig, men du ska veta att socialen drar sig inte för nÄgonting. De kan alltid hitta nÄgon förevÀndning att dra igÄng en § 50 undersökning eller trakassera er - bara de fÄr veta att du har en son som Àr omhÀndertagen.

HĂ€r kommer nĂ„gra goda rĂ„d som bestĂ„r dels av ett utdrag ur den danska artikeln "HVAD MÅ DE SOCIALE MYNDIGHEDER (IKKE)? som finns i NKMR:s Arkiv II, och dels en konkret vĂ€gledning av den norske parlementarikern John Alvheim som finns Ă„tergiven i en norsk artikel omarbetad till svenska "Ohyggliga övergrepp mot barn och förĂ€ldrar" som finns i NKMR:s Arkiv I.

1 - VÊr som udgangspunkt altid venlig og saglig ved al kontakt med kommunens reprÊsentanter. Tilbagevis alle urigtige pÄstande eller beskyldninger bestemt, gerne skarpt, men altid venligt. Alle ukontrollerede udbrud af vrede eller personlige angreb mod sagsbehandleren kan fortolkes som mangel pÄ samarbejdsvilje eller som et udtryk for din generelle uegnethed som forÊlder.
2 - SÞrg sÄ vidt muligt for, at du selv eller din bisidder tager notater til alle mÞder. SÞrg for lÞbende at fÄ tilsendt sagsjournalen og lav egne referater af mÞder, som du ikke mener er gengivet korrekt.
3 - GÄ aldrig alene til et mÞde med sagsbehandleren, hvis du er den mindste smule utryg ved situationen eller ved kommunens hensigter. Tag i stedet en god ven eller bekendt med som bisidder, bÄde som moralsk stÞtte og vidne.
Hvis du er tryg ved situationen, fordi du eventuelt selv har henvendt dig om mulighed for hjÊlp eller er sikker pÄ, at myndighederne ikke nÊrer en mistanke, der vil kunne fÄ dem til at presse dig til uÞnskede "foranstaltninger" eller true med tvangsindgreb, kan det pÄ den anden side vÊre en god idé at signalere dette ved at mÞde alene.

ALVHEIMS TIO BUD
Tio bud till dem som kommer i barnevernets blickfÄng:
1.   HĂ„ll kĂ€ft, allt Du sĂ€ger kommer att anvĂ€ndas emot Dig.
2.   Ta omedelbart kontakt med en advokat.
3.   Skaffa en psykolog Ă€ven om Du Ă€r frisk, Du kan ha behov av det.
4.   Ta inte emot nĂ„gon hjĂ€lp, det kommer att tolkas som att Du inte klarar Dig sjĂ€lv.
5.   Ta inte emot erbjudande av plats pĂ„ mödrahem: Det Ă€r inte en hjĂ€lpinstitution, utan en övervakningscentral.
6.   BegĂ€r skriftlig motivering till alla beslut som Du utsĂ€tts för.
7.   Ă–verklaga alla beslut.
8.   Ta inte emot erbjudande av placering i jourfosterhem. Du fĂ„r inte tillbaka barnet.
9.   Kom ihĂ„g att nĂ€r barnevernet pratar om hjĂ€lpinsatser, sĂ„ menar de i regel omhĂ€ndertagande eller övervakning.
10.   Behöver Du hjĂ€lp, anvĂ€nd vĂ€nner och slĂ€ktingar - eller klara Dig sjĂ€lv.

Jag önskar er all lycka och vĂ€lgĂ„ng. Och kom ihĂ„g, AKTA ER FÖR SOCIALEN!

Ruby H-C

Sidor: 1 ... 42 43 [44] 45 46