Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 42 43 [44] 45 46
646
I Dagens Eko den 1 april 2003 (OBS! Ej aprilskämt!) finns en artikel och ett reportage Ny metod hjälper föräldrar att ta tillbaka makten. Metoden heter MST. Det står för multi systemic therapy, och kommer från USA. Artikeln förtäljer att flera kommuner i Sverige på gång, men hittills har metoden testats i Upplands Väsby norr om Stockholm där över 20 tjejer, och mest killar, har gått igenom den.

Behandlingen tar minst fem månader och kostar 300 000 kr. Metoden omtalas i riksdagens Snabbprotokoll den 18 mars 2003.

Visst är Sverige fantastiskt! En nästan enhällig riksdag antog aga-lagen 1979 efter att man under hela 1970-talet hade indoktrinerat föräldrar att bli kompisar med sina barn. Åtskilliga föräldrar har under årens lopp åtalats och dömts till fängelse eller böter och deras barn har omhändertagits och placerats i fosterhem. Föräldrar som själva har blivit kriminaliserade pga att de försökte sätt stopp för sina barns asocialitet och vars barn har blivit grovt misshandlade i fosterhem har fått höra att man - fosterföräldrarna alltså - måste ha fysisk kontakt med barnen!

Nu när så många föräldrar har kapitulerat och inte vågar disciplinera eller sätta de minsta gränserna för sina barns beteende, nu kommer någon som ska tjäna pengar på att lära föräldrar att ta tillbaka föräldramakten!

Läs artikeln och lyssna på Ekot och begrunda.

Vänliga hälsningar

Ruby H-C

647
Övriga frågor / Handel med barn
« skrivet: 04 april 2003, 17:22:45 PM »
Hej Bensmamma,

I sektionen "Tvångsomhändertagande och andra ingripanden" har skrivit att det bodde ungdomar, men du sa inte hur många.

Eftersom du och din lille son kostade 2300 kr/dag och ni måste vara där i ytterligare åtta månader då kommer ni att fylla deras kassakista med den nätta förtjänsten 2300 kr x 31 dagar x 9 mån = 641 700 kr (minus några tusen för kortare månader). Och betänk dig att alla de andras vistelse på hemmet kostar lika mycket vardera som det kostar för dig och din son, tänk då vilka förtjänster det s k familjehemmet tjänar per år. Visst är handeln med människor lönsam. Det visste ju de som ägnade sig åt slavhandeln då åtskilliga människor stals från Afrika och fördes till "Nya Världen".

Förresten, enligt riktlinjerna för familjevård skall ett "familjehem" inte ha fler än en placering åt gången. Annars blir det institution. För mer om detta se Vad är familjevård?

En verksamhet som är så beroende av socialtjänsten MÅSTE ju se till att det hela tiden levereras socialfall. Inte konstigt att de lurade dig in i en fälla för att ha dig kvar där.

Till tjohanna

Det är mycket vanligt att fosterföräldrarna påstår att barn är sjuka eller har handikapp för att få ut mer pengar för deras vård. För att detta svek mot barnet ska kunna hålla i längden måste de medicinera barnen med beteendeförändrande droger. Sedan börjar barnen uppvisa de symtom som medicinerna framkallat. Och barnen blir skadade för livet.

I NKMR:s engelska sektion finns en artikel Judicial - Psychiatric rape of US children and Families som handlar om Diane Booth, en mor som flydde från Kalifornien till Kanada med sin son för att skydda honom mot ADHD-medicinering. Hon sökte asyl i Kanada, myndigheterna tog pojken och skickade honom tillbaka till USA där han placerades på barnhem. Diane Booth har återvänt till Kalifornien sedan de sociala myndigheterna aviserat att de ska adoptera bort hennes son. Nu sitter hon inspärrad i fängelset.

Världen har blivit helt galen!

Vänliga hälsningar

Ruby H-C

648
Hej Janne 67,

Det här svaret kommer en hel månad efter du skrev här i forumet och berättade om problemet med socialen.

Det är uppenbart att socialen har gjort fel när de inte gjorde en utredning om dina förhållanden och om du kunde ta hand om din dotter. Karakteristiskt för socialen är att de anser att barnets föräldrar är det största problemet. Särskilt om föräldern kräver att socialen skall respektera barnets rätt till sin förälder och förälderns rätt till sitt barn. Det är också mycket vanligt att socialen tar parti för den ena eller andra föräldern i en vårdnadstvist. De saknar förmågan att göra en saklig, opartisk och förutsättningslös utredning.

Beträffande den ojämlikheten som du anser finns till mödrarnas fördel kan jag berätta att jag har sett fall där socialen har tagit barn från rejäla mödrar och överlämnat dem till missbrukande fäder som terapiobjekt. Problemet för dig är att socialen har nog uppfattat dig som inte tillräckligt underdånig.

Socialen anser att de har rätt att lösa konflikter mellan föräldrar vad gäller vårdnad av deras barn. I ett fall tvångsomhändertog socialen barnen, sedan tog de vårdnaden av barnen pga att båda föräldrarna hade ansökt till tingsrätten om att bli tillerkända ensam vårdnad av barnen - dvs i uppfostrande syfte.

Hoppas att du skriver ett inlägg om hur det gick i kammarrätten.

Hälsningar

Ruby H-C

649
Tack Svenab,

Det finns länkar till artiklarna från NKMR:s hemsida också. De finns i Elakt Spel.

Själv har jag använt artikeln "Barn kan fås att hata sin pappa" i en rättegång om umgänge med ett tvångsomhändertaget barn. Socialen använder samma metoder som beskrivs i artikeln att främmandegöra och farliggöra föräldrarna till tvångsomhändertagna barn.

Begreppet PAS - Parental Alienation Syndrome - har omtalats i åtskilliga utländska domar. Hoppas att de svenska domstolarna kommer till insikt om att PAS existerar och att konsekvenserna för barnen kan bli förödande.

För mer läsning om PAS se artiklarna i slutet av Elakt Spel.

Hälsningar

Ruby H-C

650
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Akta dig för socialen!
« skrivet: 04 april 2003, 11:14:16 AM »
Hej Bensmamma,

Jag har läst din berättelse. Du har blivit lurad in i en fälla. Jag förstår att du kontaktade socialen och bad om hjälp eftersom man har invaggat folk i tron att det är ens rättighet att vända sig till socialen när man har problem. De som utmålar socialen som en rättighet berättar aldrig vilka konsekvenser detta kan få. Själv brukar jag varna alla: Akta dig för socialen!

Du blev lurad att ta in på ett s k familjehem. Du var ju en myndig människa och redan mor till ett litet barn. Detta var ett övergrepp på din självständighet. Det var totalt oansvarigt av socialen att placera dig och din son i ett hem där det förekom droger. Men, de hade säkert sina syften. Tyvärr begick du misstaget att låta dig luras. Nu har buren fångat fågeln som den sökte - de tycker att du måste stanna där och de har ordnat så att du blev vräkt. Precis så gjorde socialen i The Edner Case! Nu kan socialen lugnt konstatera att du blev vräkt, du är bostadslös, du har ett litet barn och du har varit intagen i familjehem och du har rökt hasch - alltså du är en olämplig mor och de ska LVU:a din son. Scenariot är mardrömslikt, men ge inte upp hoppet att komma loss.

Mina råd till dig är

1 - Du ska försöka att skaffa en bra advokat utan dröjsmål. Hör av dig till mig Rubyhc@nkmr.org. Vi har många jurister och advokater knutna till NKMR, sådana som vi rekommenderar.
2 - Se till att ägna dig åt din son när han inte är hos dagmamman. Aktivera dig själv och din son, t ex med biblioteksbesök, parkbesök, sagostunder osv
3 - Trots att du redan är i socialens klor ska du försöka att klara dig själv. Skaffa jobb, bostad, eget nätverk.

Hälsningar från

Ruby H-C

651
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Svanhild-saken i Norge
« skrivet: 03 april 2003, 21:27:27 PM »
I går kväll (2/4) slog polisen och barnevernet till och tvångsomhändertog 23-åriga norskan Svanhild Kristine Jensens två barn. Svanhild - i likhet med Lars och Karin i Oskarshamn - anses vara "för dum för att ha barn".

Det finns en samling artiklar om Svanhild-saken på NKMR:s hemsida. Det finns också en namninsamling där vi kan protestera mot barnevernets behandling av den unga familjen.

Stöd från Sverige är mycket välkommet.

Ruby H-C

652
Det finns en artikel om Gottlandsfallet, eller Anhifallet som det också kallas, i NKMR:s Arkiv I. Artikeln är skriven av jur. kand., med lic Siv Westerberg Klart olagligt att skilja de små tvillingarna från sin mor. Det var och förblir ett gräsligt fall.

De inblandade dömdes till böter med de borde ha dömts till fängelse för barnarov! De har orsakat modern ett livslångt lidande och barnen har förlorat sin mors kärlek under sina betydelsefulla unga år.

Ruby H-C

653
Förslag till nya diskussionsforum / Förslag till nya diskussionsämnen
« skrivet: 28 mars 2003, 16:51:57 PM »
Till Leif och Peter Klevius

Jag vill härmed meddela att den här sektionen är endast till för förslag. Inga diskussioner får föras här.

Vi kommer att få två nya diskussionsfora - Rättssäkerhet och bevisvärdering och Myndigheternas metodik - under nästa vecka. Moderatorerna blir styrelsemedlemmarna Madeleine Karlin och Rigmor Persson.

Ni kan därför kopiera in era inlägg när Susanna Sv inleder diskussionen i det nya forumet Rättssäkerhet och bevisvärdering.

Obs! Endast de som är registrerade i NKMR:s Diskussionsforum och moderatorerna kan ändra eller ta bort inlägg.

Med vänlig hälsning

Ruby H-C

654
Uppfostran av barn och ungdomar / Socialstat eller släktskap?
« skrivet: 28 mars 2003, 10:04:58 AM »
Citera
Jag är inte ute efter att debattera politik annat än i den meningen då politiken utgör socialstatens bas. Därför nämner jag socialdemokratin (andra politiker stämmer förstås med i s-sången eftersom de är just - politiker dvs i praktiken skatteberoende) som haft Sverige i ett sekellångt järngrepp.

Förvisso finns det trevliga sossar men på fallande ofta är de (tom departementschefer) helt okunniga om vad de ställt till med då de tillfredsställt socialstatsbyråkratin (kom ihåg att socialstaten per definition är den negativa delen av välfärdsstaten).


I häftet 'Resan utan mål' En hyllning till Anders Agell skriver prof. Jacob Sundberg att förändringarna i familjerätten var i högsta grad målmedvetna ändringar och inte som Agell trodde "En resa utan mål".

Advokat Lennart Hane har också skrivit och gjort många uttalanden om de medvetna strategierna bakom förändringarna i svensk familjepolitik. Se t ex
Svensk familjepolitiken på väg mot totalitarism och Presentation: RÄTTVISAN OCH PSYKOLOGIN av Lennart Hane m.fl.

Se även följande böcker av Lennart Hane:

Smygande diktatur, 1972

Högerspöket, 1976

Förstatligandet av våra barn, 1980

Den onda och den goda lagen, 1981

Laglöshet

RÄTTVISAN OCH PSYKOLOGIN 1996?

Hälsningar

Ruby H-C

655
För närvarande pågår en stor offensiv från riksdagen och kommunerna i syfte att utöka fosterhemsvården. Detta framgår bl. a av snabbprotokollet nr 74 till Socialutskottets (SoU) betänkande 2002/03:10, den 19 - 20 mars 2003. Snabbprotokollet. Scrolla ner till § 21 "Familjehemsvård".

Resultatet av debatten rapporteras i senaste numret av Rikdsag & department i en artikel av Anna Rosenberg med titeln "Familjehemmen måste snabbt bli fler". Av artikeln framgår att en enig riksdag uppmanar regeringen att snabbt utreda hur familjehemmen ska bli fler.

Här följer ett utdrag ur Kerstin-Maria Stalins (mp) anförande: "Det är ett väldigt trist betänkande. Det är trist att det måste finnas, att det behövs och att så många barn mår dåligt. Det är trist att det har varit så pass bedrövligt ställt med familjehemsvården att det föranlett en massiv kritik från revisorerna. Det som inte är trist i det hela är utskottet, att det håller med revisorerna och ger klara och tydliga uppmaningar till en utredning.
(...) Jag vill börja med att säga att jag har träffat många fosterföräldrar, som det hette på den tiden, och fantastiska familjehem. Det är sällan de som var problemen.
Problemen var andra, de som revisorerna räknat upp. När jag träffade barn eller ungdomar som mådde omänskligt dåligt var det ofta svårt att övertyga socialförvaltning och socialnämnd om att det behövdes stora insatser. Det är konstigt att man ofta såg till vuxnas behov mer än till barnens."
Hon fortsätter:
" Under tiden barnen bor i familjehemmet behöver barn, fosterföräldrar och biologiska föräldrar hjälp med kontakten med varandra. (...)
Ibland, om man noga inventerat det nätverk som finns runt ett barn, kanske fosterföräldrar kan vara moster eller morbror, eller farmor eller farfar. I revisorernas förslag berörs att man också kan stödja barn och deras föräldrar i hemmiljö. Men det får inte vara ett halvhjärtat stöd. Det måste vara rejält och rikligt.
Jag läste i Dagens Nyheter i går om MST, multi systemic therapy. Det låter väldigt amerikanskt och flashigt. Men det är inget annat än ett rejält stöd till familjemedlemmarna hemma, ett stöd som måste få kosta. Det blir ändå mycket billigare penningekonomiskt än familjehem och institutioner. Men då måste det vara rejält.
Nu gällde det familjehem. Det gäller nu att se till att uppdraget till en kommande utredning om den sociala barn- och ungdomsvården följer utskottets uppmaning. Då har utskottet gjort ett bra jobb.
Jag yrkar bifall till förslaget i betänkandet."

Kerstin-Maria Stalin berörde barnens biologiska familjer och släktnätverk med några få ord, men snabbt fann hon sig igen i satsen "Nu gällde det familjehem."

Hoppas att ni besöker NKMR:s artikelsektion. Det finns några färska artiklar t ex "Kraftig ökning i Östergötland Allt fler barn omhändertas",  "Mer personal ger fler LVU" och "Dramatiskt ökade vårdkostnader".

Varför vill inte makthavarna lära sig att en bråkdel av pengarna som investeras i fosterhemmen skulle ge barnen som "far illa" ett gott liv i sina biologiska familjer och de skulle besparas ett onödigt livslångt lidande.

Ruby H-C

656
Biologiska familjens betydelse / Tryggare kan ingen vara?
« skrivet: 19 mars 2003, 10:25:25 AM »
Kära SH

Jag beklagar verkligen att du har varit utsatt för 31 placeringar under din uppväxttid. Det som du har varit utsatt för kan inte betecknas som annat än "grov barnmisshandel". Själv JO-anmälde jag ett fall som jag arbetade med i Linköping och föräldrarna polisanmälde socialarbetarna för barnmisshandel. Östgöta Correspondenten skrev flera artiklar om fallet. Se Nu skiljer man på Jens och Johan.

Socialarbetarna har varit alltför snabba att tvångsomhänderta barn. Ett omhändertagande skall vara den sista åtgärden i en rad av olika åtgärder. Men, socialtjänsten arbetar utifrån en modell som bygger på tvångsomhändertagande av barnet/barnen med sikte ställt på "uppväxt placering", dvs familjesplittring och förstörelse av barnens biologiska släkt. Det är det som både socialen erbjuder och fosterföräldrarna kräver - de ska ju ha sina inkomster tryggade för lång tid framåt.

Det bör emellertid noteras att varken Socialtjänstlagen eller LVU lämnar utrymme för varaktiga familjehemsplaceringar. Såväl placeringar enligt SoL som LVU skall enligt Socialstyrelsen (SoS rapport 1990:24) så långt som möjligt vara tidsbegränsade och behandlingsinriktade med återförening som mål.

Det bör också noteras att Socialstyrelsen har gjort en vinjettstudie
Rättssäkerheten påverkas av begreppsförvirring och skiftande organisation som visar att LVU är ett lotteri, dvs ett godtyckligt ingripande. Den danska motsvarigheten till SoS har gjort en liknande vinjettstudie Tærskler for anbringelse som visar slutsatser fullt jämförbara med den svenska undersökningen.

I en intervju med socialministern Lars Enqvist i P1:s Studio Ett den 17 november 2001 sade Enqvist följande: "Även om 20 % av de barnen som placeras saknar föräldrar (...) så vet jag att många placeras trots att det faktiskt skulle kunna finnas ett alternativ att stanna hemma i fall man kunde ge det stöd till familjen till mamma eller pappa och till barnen, som socialtjänstlagen tänker sig. Detta är så enkelt att man faktiskt måste slås för att kommunen satsar pengar på detta."

Tyvärr arbetar inte socialtjänsten/barnevernet för att lindra barns och deras familjers och släktingars lidande i samhället.

Ruby H-C

657
Bemötandet ifrån myndigheten / Socialtjänstens personal inte lämpade
« skrivet: 09 mars 2003, 14:39:15 PM »
Socialtjänstens personal inte lämpade

Att socialtjänstens personal inte är lämpade att ha med människor att göra bekräftas av en artikel i Norrköpings Tidning med titel Brottsoffer ofta dåligt bemötta av socialtjänst.

Detta faktum bekräftas också av en rapport som Länsstyrelsen i Halland gjorde i juni 2002 efter en granskning av Hylte kommuns socialtjänst.

Att socialtjänstens personal behandlar folk illa och med förakt är ju ingen nyhet för oss i NKMR. Även vi som är ombud för socialens klienter behandlas föraktfullt.

Lite fakta
Redan 1986 visade docent Bo Edvardsson i sin doktorsavhandling hur socialtjänsten förtrycker, förföljer och förnedrar sina klienter. Hans bok,
Kritisk utredningsmetodik  borde vara självskriven som kurslitteratur på landets utbildningsanstalter för socionomerna dvs de sk socialhögskolorna. Men i stället för att försöka utbilda socionomerna (sociopaterna ?) till en medmänsklig behandling av klienterna har Högskolan i Örebro valt att lägga ned Bo Edvardssons kurs. Tyvärr har medierna förbigått detta med tystnad.

Ruby H-C

658
Övriga frågor / Omhändertagandegeschäftet
« skrivet: 06 mars 2003, 23:07:23 PM »
Tjohanna ställer den mycket berättigade frågan om hur mycket fosterföräldrar tjänar på fosterbarnen.

Förr i tiden placerades barnen hos den som begärde lägst ersättning. I dagens Sverige är fosterhemsplaceringar en mångmiljard industri.

Anita Ankarcrona skrev artikeln "Många barn i motbjudande geschäft" i Brännpunkt i SvD i juni 1996. Hon uttryckte stor förvåning om att "En arbetslös kvinna i Västsverige får en lön på 30.000 kronor i månaden för omhändertagandet av två förskolebarn. En familj i Norrland får 22.000 för en autistisk pojke."

Anita Ankarcrona fortsatte:
"Omhändertagandet av ett svårskött barn med missbruk, eller handikapp som autism eller epilepsi kan ersättas med upp till 1500 kr om dagen. - Rätt läst! Om dagen! Månadsinkomster mellan 20.000 och 30.000 kronor är således inte ovanliga, men det finns fall som närmat sig 50.000 kronor per månad."

I en serie artiklar i februari 2002 "Behandlingshemmet Solhem i Sävsjö" avslöjade Smålands-Tidningen fallet med den förståndshandikappade ynglingen som Nybro kommun hade fosterhemsplacerat till en kostnad av 10 000 kr/dygn. Således en årsinkomst på fosterbarnet gav 3, 65 miljoner kronor. Är inte detta handel med barn?

Bra att Leif har fått reda på penningrullningen inom fosterhemsindustrin.

I förra veckan fick jag ett intressant telefonsamtal från fd socialarbetare som berättade om att en familj kan leva mycket gott på ett enda fosterbarn. Så använder kommunpolitikerna våra skattepengar!

Jag vill också påminna om Striptease programmet där Janne Josefsson avslöjade att chefen för familjehemssektionen i Biskopsgården Lars Lilled var delägare i ett fosterhemsbolag.

Alltså, mindre nogräknade personer tjänar grova pengar på samhällets olycksbarn - som faktiskt förvandlas till olycksbarn just pga myndigheternas åtgärder.

Många hälsningar

Ruby H-C

659
Handläggning av ärenden / Preskriptionstid - fler exempel
« skrivet: 06 mars 2003, 22:35:58 PM »
Hej Anders,
 
Du efterlyser fler exempel i preskriptionsdiskussionen.

Här kommer en artikel från Smålandposten som är mycket intressant. Det handlar inte om LVU-fall utan om en vaccinationsskada där den drabbade har blivit skadeståndberättigad efter 28 år. Här gäller ingen preskription utan perdureringsaspekten är tydlig och paralleller finns till LVU-ärenden.

28-åring får ersättning för vaccinationsskada

Ruby H-C

660
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / AKTA ER FÖR SOCIALEN !
« skrivet: 28 februari 2003, 13:23:36 PM »
Anders, jag vill inte skrämma dig, men du ska veta att socialen drar sig inte för någonting. De kan alltid hitta någon förevändning att dra igång en § 50 undersökning eller trakassera er - bara de får veta att du har en son som är omhändertagen.

Här kommer några goda råd som består dels av ett utdrag ur den danska artikeln "HVAD MÅ DE SOCIALE MYNDIGHEDER (IKKE)? som finns i NKMR:s Arkiv II, och dels en konkret vägledning av den norske parlementarikern John Alvheim som finns återgiven i en norsk artikel omarbetad till svenska "Ohyggliga övergrepp mot barn och föräldrar" som finns i NKMR:s Arkiv I.

1 - Vær som udgangspunkt altid venlig og saglig ved al kontakt med kommunens repræsentanter. Tilbagevis alle urigtige påstande eller beskyldninger bestemt, gerne skarpt, men altid venligt. Alle ukontrollerede udbrud af vrede eller personlige angreb mod sagsbehandleren kan fortolkes som mangel på samarbejdsvilje eller som et udtryk for din generelle uegnethed som forælder.
2 - Sørg så vidt muligt for, at du selv eller din bisidder tager notater til alle møder. Sørg for løbende at få tilsendt sagsjournalen og lav egne referater af møder, som du ikke mener er gengivet korrekt.
3 - Gå aldrig alene til et møde med sagsbehandleren, hvis du er den mindste smule utryg ved situationen eller ved kommunens hensigter. Tag i stedet en god ven eller bekendt med som bisidder, både som moralsk støtte og vidne.
Hvis du er tryg ved situationen, fordi du eventuelt selv har henvendt dig om mulighed for hjælp eller er sikker på, at myndighederne ikke nærer en mistanke, der vil kunne få dem til at presse dig til uønskede "foranstaltninger" eller true med tvangsindgreb, kan det på den anden side være en god idé at signalere dette ved at møde alene.

ALVHEIMS TIO BUD
Tio bud till dem som kommer i barnevernets blickfång:
1.   Håll käft, allt Du säger kommer att användas emot Dig.
2.   Ta omedelbart kontakt med en advokat.
3.   Skaffa en psykolog även om Du är frisk, Du kan ha behov av det.
4.   Ta inte emot någon hjälp, det kommer att tolkas som att Du inte klarar Dig själv.
5.   Ta inte emot erbjudande av plats på mödrahem: Det är inte en hjälpinstitution, utan en övervakningscentral.
6.   Begär skriftlig motivering till alla beslut som Du utsätts för.
7.   Överklaga alla beslut.
8.   Ta inte emot erbjudande av placering i jourfosterhem. Du får inte tillbaka barnet.
9.   Kom ihåg att när barnevernet pratar om hjälpinsatser, så menar de i regel omhändertagande eller övervakning.
10.   Behöver Du hjälp, använd vänner och släktingar - eller klara Dig själv.

Jag önskar er all lycka och välgång. Och kom ihåg, AKTA ER FÖR SOCIALEN!

Ruby H-C

Sidor: 1 ... 42 43 [44] 45 46