Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 46
616
En epokgörande dom avkunnades i en brittisk appelationsdomstol den 31 juli 2003. Domarpanelen bestÄende av tre domare beslutade att medicin- och hÀlsovÄrdspersonal och socialtjÀnstemÀn inte lÀngre skulle Ätnjuta immunitet för felbehandlingar och felaktiga ÄtgÀrder.

Domen öppnar vÀgen för barn - dock inte deras förÀldrar - att stÀmma myndighetspersonerna för onödiga tvÄngsomhÀndertaganden el dyl fram till 21 Ärs Äldern dvs tre Är efter myndigblivande. Domen kan ocksÄ Äberopas av - och tillÀmpas pÄ - barn som har varit offer för systemet under de senaste 21 Ären.

Artikeln finns i NKMR:s engelska sektion "Articles".

Denna dom torde vara intressant för tvistemÄlet i VÀxjö tingsrÀtt dÀr en jÀgmÀstare stÀmmer kommunen som tvÄngsomhÀndertog honom nÀr han var i 10-Ärs Äldern pÄ 1 miljon kr i skadestÄnd. Se Kommunen stÀms pÄ en miljon och 30 Är efter omhÀndertagandet krÀvs kommunen pÄ en miljon

Ruby H-C

617
Övriga frĂ„gor / RĂ€ttsröta inom polisledningen
« skrivet: 01 augusti 2003, 18:30:36 PM »
Mina förhoppningar i mitt inlÀgg den 25 februari har grusats. Mellan den 17 - 19 juli har DN haft en artikelserie om rÀttsröta inom polisen.

Rubrikerna Àr följande:

Dömd polischef blev befordrad
Polisintendent Olle Hedenblad manipulerade förhörsuppgifter och dömdes för urkundsförfalskning. Trots detta fick han ett nytt chefsjobb och högre lön. Ingen annan gavs chans att söka tjÀnsten

Polisman Ätalad för ekobrott
Trots att polisinspektören Àr dömd för flera brott har han fÄtt jobba kvar.

Polisen vilseleder domstolarna
 Dömda polismĂ€n fĂ„r inte sparken trots att ett utlovat avsked ger dem lĂ€gre straff. Rikspolisstyrelsens ansvarsnĂ€mnd, PAN, vilseleder domstolarna

BehÄller jobben trots lögner och misshandel
I flera fall har har Stockholmspoliser fÄtt fortsÀtta - trots att Rikspolisstyrelsens ansvarsnÀmnd uppgett att avsked skulle ske.

Rikspolischefen hÀnvisar till "nya uppgifter"
Rikspolischef Sten Heckscher, som Àr ordförande i PAN, tycker inte att nÀmnden lurar domstolarna.

Tala om likhet inför lagen!

Är detta acceptabelt i ett "civiliserat, demokratiskt samhĂ€lle" dĂ€r man krĂ€ver allmĂ€n laglydnad samt respekt för myndigheters överhöghet över folket?

Tack Lasse Wierup att du informerar svenska folket om rÀttsrötan!

Ruby H-C

618
Övriga frĂ„gor / Meddelande!
« skrivet: 30 juli 2003, 23:38:33 PM »
Diskussionen om tvÄngsomhÀndertagande - tvÄngssterilisering fortsÀtter i sektionen "handlÀggning av Àrenden" dÀr "preskription" och "preskriptionstid" finns bland diskussionsÀmnena.

VĂ€lkomna till den ny-gamla sektionen

HĂ€lsar

Ruby H-C

619
Hej Birger,

Du drar paralleller mellan den rĂ„dande praxis med tvĂ„ngsomhĂ€ndertagande av barn och den sedan 1976 avskaffade praxis att tvĂ„ngssterilisera. Susanna Svensson bekrĂ€ftar din analys och dina slutsatser. Jag vill ocksĂ„ pĂ„peka att parallellen drogs av Ă„tskilliga samhĂ€llsdebattörer t ex Siv Westerberg FortsĂ€ttningen pĂ„ tvĂ„ngssteriliseringarna och Susanna Svensson  TvĂ„ngssterilisering i gĂ„r - TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande i dag redan i samband publiceringen av med Marja Runcis avhandling och Maciej Zarembas artikelserie i DN 1997.

Det skall noteras att tvĂ„ngssteriliseringar - om Ă€n i mildare form - praktiseras Ă€ven i dag. Det förekommer fall - har och nu i Sverige - dar unga kvinnor fĂ„r p-stavar inopererade. Kvinnorna "övertalas" om att det Ă€r ett mĂ„ste. PĂ„ samma sĂ€tt "övertalas" nyblivna mödrar om att "frivilligt" överlĂ€mna sitt spĂ€dbarn till en barnlös fostermor, "annars tar vi barnet med LVU". SĂ„ gick det till i de bĂ€gge fallen som jag höll föredrag om pĂ„ NKMR:s symposium 2000 FörtĂ€ckta adoptioner - tvĂ„ fall. Se ocksĂ„ Siv Westerbergs föredrag vid samma symposium Pseudoadoptioner av fosterbarn i Sverige och journalisten Lillemor Holmbergs artikel Legaliserade barnarov som skrevs 1957.    

Trots att tvÄngssteriliseringslagen utmönstrades ur lagen 1976 fortsÀtter statens myndigheter att bestÀmma vem eller vilka som Àr "lÀmpliga" eller vÀrdiga att utöva den av naturen givna förmÄgan att avla barn och vÄrda dem till dess att de blir vuxna. Det nya medlet heter LVU eller tvÄngsomhÀndertagande av barn.

Tidigare kunde förÀldrarna fÄ tillbaka sina tvÄngsomhÀndertagna barn nÀr de blivit myndiga men i SOU 2000:77 föreslÄr enmansutredaren att barn som vistats i fosterhem i mer Àn tvÄ Är ska tvÄngsadopteras bort till fosterförÀldrarna. Alla kÀnner vi till hur socialsekreterarna Àr skickliga pÄ att förhala handlÀggning av Àrenden. Om det hÀr förslaget blir lag kommer barnkonfiskationerna att accelerera. NKMR:s reaktion mot angivna SOU finns pÄ hemsidan.

Birger, du frÄgar om "nÄgon ansvarig individ, myndighet, institution, politisk organisation/parti etc. (som) har behövt stÄ till svars för dessa övergrepp och krÀnkningar av fundamentala mÀnskliga rÀttigheter". Jag besvarar frÄgan med att frÄga om du nÄgonsin har hört talas om att nÄgon socialarbetare eller förvaltningsdomstols domare har stÀllts till svars för att Sverige har fÄtt schavottera i Europadomstolen? Jag vill ocksÄ pÄminna om att myndighetspersoner som döms för brott fÄr högre tjÀnstestÀllning i stÀllet för att förlora sina jobb. SÄ ser det ut i rÀttsstaten Sverige!

I Frankrike mÄste ministrar avgÄ nÀr nÄgon rÀttsskandal uppdagas. Det var inte sÄ lÀnge sedan hÀlsoministern avgick till följd av nÄgon hÀlsoskandal.

FrÄgor som jag stÀller mig Àr :
1 - Hur mycket lÀngre till ska folk finna sig i att deras barn blir konfiskerade och
2 - Hur mycket lÀngre till ska skattebetalarna finna sig i att deras surt förvÀrvade medel anvÀnds till att förstöra sina medmÀnniskors barn och deras familjer samtidigt som de göder socialbyrÄkraterna och fosterförÀldrarna?

Ruby H-C

PS. Jag vill ocksÄ pÄminna om diskussionsÀmnena "preskription" och "preskriptionstid" som finns i detta forum

Dens

620
Biologiska familjens betydelse / Grattis till en lyckad Äterförening
« skrivet: 30 juli 2003, 17:31:53 PM »
BĂ€ste Golfball,

Det glÀder mig - och jag tror att jag talar för alla i NKMR - att du och din son Àr Äterförenade.

DessvÀrre Àr Äterföreningar av familjer alltför sÀllan förekommande, men vi mÄste glÀda oss Ät varje liten strimma av solsken som strilar in i det totala mörkret som rÄder i de nordiska lÀnderna vad gÀller myndigheternas hantering av familjeförhÄllanden.

Jag önskar dig och din son en framtid befriad frÄn ytterligare inblandning frÄn myndigheterna.

Med bÀsta hÀlsningar

Ruby H-C

621
Incest och andra sexuella övergrepp / Utbildning - Àn sen dÄ?
« skrivet: 29 juli 2003, 08:58:25 AM »
I den pÄgÄende diskussionen har ordet "utbildning" dykt upp. Det föreslÄs att de som skall förhöra barn skall utbildas i konsten att förhöra barn. Glöm inte satsen "som man frÄgar, fÄr man svar". Jag rekommenderar lÀsning av Giselas berÀttelse SÄ hÀr Àr det att bo pÄ behandlingshem! i sektionen Fosterhem och andra institutioner.

SÄ hÀr skriver Gisela bl. a:
"MÄnga som jobbar pÄ VÀstrumsgÄrden saknar utbildning, en del Àr bara fritidsledare, det Àr inte mÄnga som Àr socialpedagoger.
PÄ VÀstrumsgÄrden fick jag en utredare som var socionom, hon hette Agnetha Olivestam, en riktig jÀvel!
Agnetha har livlig fantasi, i utredningen dök det upp sĂ„ mycket skit sĂ„ man vet inte vart dom har fĂ„tt allt ifrĂ„n, tro mig dom Ă€r riktigt sjuka pĂ„ det dĂ€r hemska stĂ€llet."  

MĂ€rk vĂ€l att den som utpekas som "en riktig jĂ€vel" med "livlig fantasi" Ă€r "utbildad" - socionom, som det heter. Docent Bo Edvardsson vid Högskolan i Örebro beskriver det som socionomernas utbildning anvĂ€nds till för Förföljande strategier. Hans bok Kritisk utredningsmetodik ingĂ„r dessvĂ€rre inte i socionomernas "utbildning". Jag rekommenderar ocksĂ„ lĂ€sning av teol. dr. Tom Hardts inlaga till Europadomstolen om socionomernas utbildning.

Jag utgÄr frÄn att ingen överskattar utbildning eftersom i frÄga om incest och sexuella övergrepp mot barn har den anvÀnts negativt. Clevelandfallet dÀr Ätskilliga barn omhÀndertogs och spÀrrades in pÄ barnsjukhus och deras fÀder slÀngdes i hÀkte, hade en lÀkare varit pÄ "utbildning i sexuella övergrepp pÄ barn" i USA. Det pÄstods att om man sÀrade pÄ ett barns skinkor och Àndtarmen slappnade efter nÄgra sekunder var detta ett bevis för att barnet hade blivit utsatt för sexuella övergrepp. NÄgra av fÀderna begick sjÀlvmord medan de var i hÀkte, och sjukhuset höll pÄ att kollapsa pga att det hade fyllts med ett stort antal friska barn som lekte och hÀrjade fritt och ville inget annat Àn att fÄ komma hem igen.

I Sverige har t ex RÀdda Barnen förmedlat utbildning i anvÀndning av deras "dockor" och andra falska profeter har "utbildat" dagispersonal mm att barn som inte tycker om filmjölk har varit utsatta för sexuella övergrepp. LÀs specialisten i rÀttspsykiatri Tomas Erikssons artikel "Filmjölk bevis för incestbrott".

BetrÀffande metoderna som anvÀnds vid förhör av barn vill jag ocksÄ rekommendera lÀsning av Giselas inlÀgg SÄ hÀr gick mitt polisförhör till dÀr hon berÀttar om hjÀrntvÀtt och annan grov vuxen pÄverkan som torde betecknas som övergrepp i rÀttssak.

En artikel i gÄrdagens (28/7 -03) Aftenposten.no med titel "Politiet best i avhÞr av barn" finns överst pÄ NKMR:s artikelsida. Sylvi Leander inleder sin artikel enligt följande "Politiet fÄr dobbelt sÄ mange riktige svar i avhÞr av barn som det barnepsykologer gjÞr med sin "lekemetode", viser en forskningstest. Men ingen av metodene er gode nok, sier forsker."

Utbildning i all Àra, men vad den bestÄr av och hur den anvÀnds Àr det som mÄste granskas kritiskt.

Ruby H-C

622
Övriga frĂ„gor / Diskriminering av barns slĂ€kt
« skrivet: 26 juli 2003, 09:30:31 AM »
Hej Ann,

Exemplet med din chilenska vÀninna vars son vid hennes död lÀmnades till hennes syster och mÄg Àr tÀmligen unikt för Sverige. Detta visar att socialtjÀnstens agerande i dessa fall Àr i högsta grad godtyckligt.

Jag vill pÄminna dig om ett fall som redovisades i Birgitte SÞndergaards TV-program "SpÄrlöst Försvunnen" 2001-05-05. Det handlade om en ung kvinna, Elisabet Cederqvist, som sökte sina "rötter". Hennes mor var svenska och hennes far var frÄn Turkiet. Modern dog plötsligt nÀr hon var ca 5 Är gammal och hon placerades i fosterhem trots att bÄde hennes far och hennes moster, som var gift, barnlös och bodde i USA ville ta hand om henne. Mostern kom till Sverige pÄ sin systers begravning men socialen bestÀmde att flickan inte fick lÀmna Sverige. Under tidiga tonÄren bröt hon med fosterfamiljen och i 20-ÄrsÄldern bestÀmde hon sig för att anvÀnda sig av TV-programmet för att finna sin slÀkt som hon hade isolerats ifrÄn av fosterfamiljen och socialtjÀnsten. Och tack vare TV-program "SpÄrlöst Försvunnen" kunde hon Äterförenas med sin far, halvsyskon och slÀktingar i Turkiet och sin kÀra moster i USA! Det Àr pÄ detta inhumana sÀtt som de sociala myndigheterna i Sverige tillvaratar barns "bÀsta".

Det finns Ätskilliga andra fall dÀr utlÀndska barn förvÀgras rÀtten att lÀmna Sverige. Sommaren 2001 rapporterade medierna om Kadidja Kalekola-fallet dÀr en afrikansk kvinna efter avtjÀnat fÀngelsestraff skulle deporteras frÄn Sverige. Hon ville ta sin dotter med sig men strax före hennes frigivning beslutade socialtjÀnstens personal - med vÀlvilligt bistÄnd av socialnÀmnden - att ansöka om överflyttning av vÄrdnaden (FörÀldrabalken) av hennes dotter som ocksÄ var medborgare i Tanzania pÄ de svenska fosterförÀldrarna. Solna tingsrÀtt biföll socialens framstÀllan och Svea HovrÀtt Àndrade inte domen.

I ett annat fall som vandrade genom lÀnsrÀtten och kammarrÀtten i Göteborg samt regeringsrÀtten och Europadomstolen vÀgrade ett socialkontor i Göteborg ett tvÄngsomhÀndertagit brittiskt barn att besöka sin brittiska mor i deras gemensamma hemland trots att entrÀgna framstÀllningar om umgÀnge gjordes under de dryga tre Ären som modern bodde i England. Hon var tvungen att Äterkomma till Sverige för att fÄ trÀffa sin egen dotter.

UtlÀndska förÀldrar som vill avlasta svenska skattebetalarna bördan att försörja deras tvÄngsomhÀndertagna och fosterhemsplacerade barn hindras effektivt. Hösten 2001 stoppade tullen i Malmö en kvinna som försökte fly frÄn Sverige och ÄtervÀnda till sitt hemland i Latinamerika. Modern var efterlyst och hon hÀktades och barnen skickades tillbaka till fosterhemmet i Stockholm. I februari i Är hade vi fallet med Martina Sinahan som försökte rÀdda sin dotter undan ett tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplacering. Hon lyckades fly till New York men pga. internationell efterlysning slutade flykten pÄ Kennedy-flygplatsen. Barnet som Àr av adopterad mor och utlÀndsk far Àr nu placerat i ett svenskt fosterhem och modern hÄlls inspÀrrad.

Det förekommer ocksĂ„ att flykting familjer som föder barn i de nordiska lĂ€nderna tvingas lĂ€mna sina barn om de inte fĂ„r permanent uppehĂ„llstillstĂ„nd. Detta ger kusliga associationer till ett f.d. land i Östeuropa, eller hur?

Som motsats vill jag Äberopa fallet med den lille pojken vars förÀldrar hade skjutits ihjÀl i USA. Pojken fick komma till sin moster och hennes man i Sverige.

BetrÀffande den nya godtroslagen kommer den aldrig att tillÀmpas pÄ barnkonfiskationsfallen. Godtroslagen gÀller "saker" dÀr man kan tala om stöld och hÀleri, men i fall av barnkonfiskationer hÀvdas det att barn inte Àr saker trots att de behandlas som sÄdana. DÄ tar man fram mantrat "barnets bÀsta". Se t ex Aftonbladets artikel "Kommunen skÀnkte bort vÄrt barnbarn" i NKMR:s Artikelarkiv Liv och förhÄllanden i den egna familjen. Se Àven Legaliserade barnarov, en artikel som skrevs redan 1957 av den mycket framsynta journalisten Lillemor Holmberg.

HĂ€lsningar

Ruby H-C

623
I dag kom ett psykologutlÄtande som visar att Svanhild har fullt normal intelligens och att hon Àr kapabel att ta hand om sina barn.

Enligt nyhetsartikeln krÀver Anette Lilleengen, som Àr Svanhild Jensens advokat, att barnen som Àr placerade i fosterhem omedelbart skall Äterförenas med sin mor till dess att lagmannsretten har sagt sitt.

PÄ den hÀr lÀnken kan ni fÄ mer information om Svanhild-saken.

Ruby H-C

624
Övriga frĂ„gor / GudförĂ€ldrar - mor- och farförĂ€ldrar
« skrivet: 21 juli 2003, 12:49:04 PM »
Hej Ann,

FrÄgan om gudmor/gudfader som du tar upp Àr mycket intressant eftersom denna institution Àr mycket viktig för huvudparten av vÀrldens befolkning dvs sÀrskilt i vÀsterlÀndska civilisationer dÀr familjen har en framtrÀdande roll - till skillnad frÄn Sverige och de nordiska lÀnderna. Du kommer sÀkert ihÄg det som jag tog upp pÄ min förelÀsning om "familjeprincipen" och "individprincipen".

I huvudparten av vÀrldens lÀnder Àr det sjÀlvklart att mor- och/eller farförÀldrar, mostrar, fastrar och nÀra slÀktingar tar hand om barn om nÄgot skulle hÀnda med barnets egna förÀldrar. I Sverige lyckades Mormorsupproret Är 1997, genom stöd av riksdagsmannen Thomas Julin, att fÄ igenom en lagÀndring i 22 § 4:de stycket SocialtjÀnstlagen enligt vilken mor- och farförÀldrar eller andra slÀktingar skall utredas pÄ samma sÀtt som de personer som socialtjÀnsten utser som fosterhem till omhÀndertagna barn. Trots lagen fortsÀtter socialtjÀnstens personal att diskriminera mot barnens slÀktnÀtverk.

FrÄgan om att "testamentera" bort sina barn togs upp i en dramadokumentÀr som SvT sÀnde för nÄgra Är sedan. Modern, som var sambo med en man som inte var pojkens far, hade upprÀttat en skriftlig handling enligt vilken hennes mor, barnets mormor, skulle ta hand om pojken om nÄgot skulle hÀnda henne. Modern drunknade under en semesterresa och socialen bestÀmde att pojken skulle bo hos sambon i stÀllet för hos mormor och morfar.

Om nu mor- och farförÀldrar och slÀktingar behandlas sÄ stvymoderligt av socialtjÀnsten tÀnk dÄ hur de skulle behandla gudförÀldrar i detta sekulariserade samhÀlle!

Faktum Àr att barn i Sverige som fÄr problem i sina egna familjer blir statens barn att placeras ut bland vilt frÀmmande mÀnniskor av socialtjÀnstens personal. OBS det Àr allmÀnt kÀnt att majoriteten av placeringarna hos frÀmmande personer havererar, dvs barnen rymmer eller placeringen avbryts oplanerat.

VÀnliga sommarhÀlsningar

Ruby H-C

625
Hej Michael,

Jag beklagar att ocksÄ du har fÄtt stifta bekantskap med socialen. Faktum Àr att du och din son har inte en chans mot socialen. Att han Àr 11 Är gammal och bara har dig Àr inget som socialtjÀnstens personal bryr sig om. TvÀrtom! De ser detta som ett problem för pojken.

HÀr följer en liten redogörelse för ett fall som liknar ert.
För ett par Är sedan var jag ombud för en mor i Kalmar, vars 12 Ärige son var hotad av LVU pga att han hade blivit mobbad i skolan. Inför VT 2001 bytte pojken skola men socialen ville att modern och sonen skulle tas in pÄ utredningshem under hösten. Redan under vÄren begÀrde hon att jag skulle förordnas som offentligt bitrÀde för henne i LVU-mÄlet. LÀnsrÀtten i Kalmar (Obs! samma domstol som i fallet Karin & Lars i Oskarshamn, Uppdrag Granskning 2002-12-10) vÀgrade förordna mig som offentligt bitrÀde för henne. Domstolen angav det geografiska "avstÄndet" mellan Kalmar och Göteborg och "onödiga kostnader" som skÀl till sitt avslagsbeslut, men det var nÄgot annat - ett jÀvsförhÄllande - lÄg bakom beslutet. JÀvsinvÀndningar mot domstolen fick inget gehör i KR i Jönköping eller i RegR.

Moderns nya kalmarbaserade ombud och offentliga bitrÀde rÄdde henne att följa socialens diktat och ta in pÄ behandlingshem - VÀstrumsgÄrden i VÀstervik - (Obs! samma utredningshem som i fallet Karin & Lars i Oskarshamn). I januari 2002 blev pojken bortförd frÄn sin skola och sedan dess hÄlls han inspÀrrad pÄ ett hem nÄgonstans i Stockholm - dÀr hans skolundervisning blir endast sporadisk. Socialen har ocksÄ utfÀrdat besöksrestriktioner och brev- och telefoncensur för mor och son.

SÄ behandlar socialen barn. Hur ska dessa barn kunna ha nÄgot förtroende för myndigheterna i det hÀr landet? Men vÀrst av allt Àr att barnen förlorar förtroende för sina förÀldrar - att förÀldrarna inte kunde skydda dem mot socialen!

Jag bifogar nĂ„gra artiklar som visar hur de sociala myndigheterna agerade mot en Vetlandafamilj för snart 50 Ă„r sedan. Inget har förĂ€ndrats till det bĂ€ttre. TvĂ€rtom.  

HÀr följer artiklarna :
En mor frÄgar samhÀllet: Var finns mina fem barn?
Fallet Blomqvist: Ytterligt sÀllsynt att barns adress blir hemlighÄllen
Ett hems undergÄng i folkhemmet
Ett hems undergÄng i folkhemmet och
Legaliserade barnarov.

Samtliga artiklarna finns pÄ NKMR:s artikelsida.

Med vÀnlig hÀlsning

Ruby H-C

626
Biologiska familjens betydelse / En hyllning till Mor
« skrivet: 04 juli 2003, 17:35:45 PM »
Hej Allesammans,

Jag vill göra Er uppmÀrksamma pÄ den fantastiska sommarprataren i P1 Mustafa Can som lovordade sin mamma i programmet den 2 dennes.

SocialtjĂ€nstenspersonal "ger barnet budskapet att förneka sin moder, för att istĂ€llet ta till sig en annan frĂ€mmande person som sin nya förĂ€lder" (citat Sven Hessle). LĂ€s Sven Hessles inlĂ€gg i Alexander Aminoff-debatten.  

Mustafa Can gav upphov till en lyssnarstorm!

Fantastiskt! Eller hur?!!!

Varma sommarhÀlsningar till alla mödrar - och en speciell hÀlsning till de mödrar som har underkÀnts av socialen.

Ruby H-C

627
Incest och andra sexuella övergrepp / Historien om et justismord
« skrivet: 30 juni 2003, 23:09:53 PM »
BĂ€ste Undrande GĂ€st,

Fallbeskrivningen som du efterlyser Àr HISTORIEN OM ET JUSTISMORD och den finns pÄ NKMR:s hemsida i sektionen "Artiklar".

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

628
Övriga frĂ„gor / Glad Midsommar!
« skrivet: 20 juni 2003, 12:39:08 PM »
Hej Allesammans!

Jag vill harmed önska alla besökarna till NKMR:s Diskussionsforum en glad midsommar. Som midsommarlÀsning rekommenderar jag Ärets VerksamhetsberÀttelse" och övrig information kring NKMR:s symposium och Ärsmöte som Àgde rum den 14 dennes.

Soliga hÀlsningar frÄn

Ruby H-C

629
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Stort Tack!
« skrivet: 28 maj 2003, 17:29:02 PM »
NedanstÄende hÀlsning postades pÄ Borgerdebat.dk hemsida den 18/5.


Stort Tack!

Än en gĂ„ng vill jag framföra ett stort TACK! till Annelise och till webmaster Peter Wendelboe för den fina hĂ€lsningen som ni skickade till NKMR pĂ„ Norges Nationaldag. Den vĂ€rmer.

Jag vill ocksÄ tacka er Ä Marianne Haslev SkÄnlands vÀgnar, hon Àr i Oslo den nÀrmaste veckan och dÀr har hon inte tillgÄng till Internet.

Jag har ringt till Marianne och berÀttat om den fina hÀlsningen. Hon blev mycket glad.

Tack Àn en gÄng för hÀlsningen och uppmuntran att framhÀrda i vÄr svÄra uppgift att tillvarata barns och deras familjers mÀnskliga rÀttigheter i de nordiska lÀnderna.

VÀnliga hÀlsningar till er alla och varma tillönskningar för en trevlig helg.

Ruby H-C
Ordf. i NKMR

630
Biologiska familjens betydelse / Grupptalan
« skrivet: 21 maj 2003, 17:56:35 PM »
Lagen som gör grupptalan möjlig i Sverige Àr tÀmligen ny. Hittills har inget fall prövats i domstol.

I början av 1990-talet gick en grupp mÀnniskor samman och processade mot ett leasingföretag i Göteborg. Jag Àr inte helt sÀker pÄ hur det hela slutade, sÄ jag hoppas att nÄgon som vet det kan berÀtta mer om det.

Den hÀr nya lagen inger vissa förhoppningar, men det skulle förvÄna mig om den Àr avsedd för processer mot statens och kommunernas tjÀnstemÀn. Jag vill dÀrför pÄminna om hur det gick för Marianne Sigström som stÀmde Gottsunda kommun pga att hennes son Daniel, 14 Är, dog i ett av deras fosterhem. Hon förlorade i tingsrÀtten. Uppsala tingsrÀtt dömde henne att betala 880 000 kr till kommunen för deras rÀttegÄngskostnader. Hon överklagade till Svea hovrÀtt. DÀr blev resultatet lika förödande för henne - att betala kommunens rÀttegÄngskostnader pÄ 550 000 kr.

Vi fÄr luslÀsa propositionen innan vi rusar Ästad och iscensÀtter en grupptalan.

Ruby H-C

Sidor: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 46