Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 46
61
Fosterhem och institutioner / Ökat fokus pĂ„ fosterbarnens skolgĂ„ng
« skrivet: 19 januari 2011, 22:05:32 PM »

Saxat frÄn Nyheter P4 Göteborg

Ökat fokus pĂ„ fosterbarnens skolgĂ„ng

"En ny studie frÄn Göteborgs Universitet visar att fosterbarn har klart sÀmre chanser Àn andra barn att klara av sin skolgÄng. Sedan en tid tillbaka arbetar dÀrför nÄgra av stadsdelarna pÄ Hisingen med projekt dÀr man fokuserar extra mycket pÄ fosterbarnens utbildning."

Det Àr bra att forskningen tar fram dessa övergrepp mot fosterbarnen, men det Àr ingen nyhet. Detta har kommit fram bl a i vanvÄrdsutredningen. Det Àr snarare sÄ att det har varit en medveten strategi frÄn socialens sida att hÄlla fosterbarn frÄn skolundervisning. I Ätskilliga fall har barnen inte fÄtt gÄ i skolan i flera mÄnader under pÄstÄende att de mÄsta "landa" i den nya miljön. Och nÀr de vÀl börjat att "landa" dÄ var det dags för socialen att flytta dem vidare till ett nytt fosterhem dÀr de ocksÄ skulle "landa". Jag kom i kontakt med en fosterflicka som hade tre omflyttningar under ett Är, med tre "landningar" sÄ hon förlorade nÀstan hela skolÄret!

Dessutom anvÀnder fosterförÀldrarna perioden dÄ fosterbarnen ska "landa" inte bara som ett sÀtt att tjÀna extrapengar pÄ dem utan ocksÄ att utnyttja dem som gratis arbetskraft.

Men, förÀldrar som inte vill att deras barn ska gÄ i skolan pga den allmÀnna hÄllningslösheten och mobbning m m deras barn blir tvÄngsomhÀndertagna och tvingade till skolan.

Jfr Domenic Johansson fallet.


62

Har det dÀr karlstadsfallet nÄgon benÀmning eller fiktivt namn i media?


Det Àr jag som har benÀmnt det "Karlstadsfallet".

Det finns tvÄ uppsÀttningar artiklar om Karlstadsfallet pÄ NKMR:s hemsida. Se:

Karlstadsfallet: FörÀldrar dömda för barnaga - familjen splittrad av samhÀllet

och

Swedish Parents jailed for spanking, children seized

Jag har citerat lite frÄn förarbetena till agalagen bÄde i den svenska och i den engelska artikelsamlingen. Det fanns tÀnkande mÀnniskor som varnade för vad som kommer skulle.

63
Ja, som det har sett ut i Sverige under flera decennier och som det ser ut idag betrÀffande hur byrÄkraterna - dvs tjÀnstemÀnnen som ju ska vara folkets tjÀnare och inte deras herrefolk - behandlar barn och deras förÀldrar finner jag det synnerligen anmÀrkningsvÀrt att Sverige har sÄ gott rykte ute i vÀrlden.

Men, Mugabe i Zimbabwe finns bland dem som vill följa Sveriges exempel.

64
Det skulle förvÄna mig om socialen skulle tillÄta dig att resa pÄ semester med din son. DÀremot skickar socialen "vÀrstingar" som Àr tvÄngsomhÀndertagna och placerade pÄ allsköns institutioner och HVB-hem pÄ VÀstindienseglats eller Medelhavskryssningar!
 
Tidigare har det varit utan risk att fly till de katolska lÀnderna i Europa, men i juli 2004 fick barnevernet i Drammen nys om att en fd norsk parlamentariker som hade flytt frÄn Norge bodde pÄ Mallorca med sina tvÄngsomhÀndertagna barn. Norge begÀrde att de spanska myndigheterna skulle tvÄngsomhÀnderta barnen och utlÀmna dem. Barnen togs och hölls pÄ ett spanskt barnhem i ca en mÄnad innan de utlÀmnades. Modern satt hÀktad i ett spanskt fÀngelse i ca sex mÄnader innan hon utlÀmnades.

NKMR var engagerad i fallet. Se artikelsamlingen  Norsk mor flydde til Spania - BortfĂžrte egne barn. Se ocksĂ„ Barnevernet i Drammen utsĂ€tter Spanienbarnen för tortyr!

I ett fall dÀr jag hjÀlpte modern att fly utomlands med sin nyfödda dotter, lyckades hon fÄ en av sina söner till sig efter nÄgra Är. Interpol fick reda pÄ var de bodde och polisen i landet förhörde modern och pojken, varefter Ätalet för egenmÀktighet som hade vÀckts mot fadern, lades ner.

Av de 49 barn som jag har hjÀlpt att undkomma socialen har förÀldrarna som har flytt utomlands i all tysthet försvunnit ur landet.

65
Socialförvaltningarna / Socialförvaltningen kritiseras för mobbing
« skrivet: 07 januari 2011, 18:13:41 PM »
Socialförvaltningen kritiseras för mobbing

Saxat frÄn Sydsvenskan den 5 januari 2011:

"En arbetsplats med mobbing och krÀnkande behandling. Det var nÄgra av slutsatserna som Arbetsmiljöverket drog efter en inspektion pÄ Individ och familjeomsorgen i VÀstra Innerstaden."

Det glÀder mig att socialtjÀnsten i Malmö har blivit utsatta för kritik för mobbning.

Socialsekreterarna (ss) mobbar sina klienter och förföljer, förnedrar och förtrycker dem, sÄ det förvÄnar mig inte alls att de mobbar varandra.

Som juridiskt ombud Ät en ung mor som sedan 2007 har blivit förföljd, förnedrad och förtryckt och frÄntagen av sitt nyfödda barn av en samma Är nyutexaminerad ss, har jag upplevt deras mobbning pÄ nÀra hÄll. Docent Bo Edvardsson gjorde en sakkunniggranskning av socialens utredning - trots att Malmö tingsrÀtt vÀgrade att förordna honom som sakkunnig. Han dömde ut socialens utredning och ss:arnas hantering av modern och hennes familj.

Under en förhandling i Malmö tingsrÀtt den 16 december 2010 blev jag mÀkta förvÄnad nÀr barnets fars ombud uttryckte förvÄning och harm över socialsekreterarens avoga instÀllning till modern och hennes slÀkt och hur ss:en har behandlat dem.

AnmÀlningar till JO och DO har varit verkningslösa.

Det Àr ju sant - "Ingen Àr sÄ blind som den som vÀgrar att se!"

LÀs gÀrna nyhetsartikeln Socialförvaltningen kritiseras för mobbing,

66

”KlĂ„fingriga politiker en fara för oss alla” Göran HĂ€gglund svarar pĂ„ turerna i Lego-debatten.

Äntligen finns det en svensk politiker, Göran HĂ€gglund, som inte vill pĂ„verka allt genom lagstiftning!

Saxat frĂ„n Aftonbladet: ”Jag Ă€r i alla fall övertygad om att politikens kĂ€rnuppgift inte Ă€r att korrigera mĂ€nniskors vardag – exempelvis vilka legobitar de köper till sina barn, eller vilka klĂ€der som hamnar i shoppingbagen. Som politiker ska vi Ă€gna oss Ă„t att fĂ„ en fungerande och tillgĂ€nglig sjukvĂ„rd. En vĂ€rdig omsorg för vĂ„ra dementa. Fungerande kommunikationer. Rimliga skattenivĂ„er. SĂ„nt som kanske skulle ha varit lite bĂ€ttre om politiken inte i allt större utstrĂ€ckning börjat handla om helt andra – och i Ă€rlighetens namn – för det stora flertalet perifera frĂ„gor.
Min poĂ€ng; vi ska som politiker inte ta ifrĂ„n mĂ€nniskor det personliga ansvaret för sina liv.”

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle Domenic Johansson och hans familj ha varit lyckliga, trygga och vÀlmÄende idag, i stÀllet för att familjen skulle vara splittrad och hans far hÀktad sedan den 26 november 2010.

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle karlstadsfamiljen som frÄntogs sina fyra barn i början av sommaren vara en hel lycklig familj som de var förra Äret vid den hÀr tiden.

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle 90 % av barnen i fosterhemmen vara hos sina egna familjer i stÀllet för att vara förtÀckt adopterade till barnlösa par eller ekonomiskt utnyttjade som försörjningsobjekt Ät socialens fattiga och arbetsskygga kompisar och slÀktingar.

Det förvÄnar mig dÀrför, att Sveriges regering, som ju betecknas som borgerlig och vÀrnar om individernas frihet och sjÀlvbestÀmmanderÀtt, i sann diktatorisk anda har beslutat att hemundervisning inte fÄr förekomma i Sverige och att man inte har gjort nÄgot för att hindra den galopperande utarmningen av familjen samhÀllets grundsten genom tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplacering av barn hos vilt frÀmmande mÀnniskor.

BĂ€ttre Nytt År

Önskar Ruby H-C
Ordf

OBS! OmröstningsfrÄga

67
Övriga frĂ„gor / SV: God Jul och Gott Nytt År Allesammans!
« skrivet: 30 december 2010, 22:15:50 PM »
En bild sĂ€ger mer Ă€n tusen ord, men artikeln ”Infant discovered in barn, child protective services launch probe” i den engelska sektionen, Merry Christmas 2010 & Happy New Year 2011 , Ă€r vĂ€rd sin vikt i guld.

BetrÀffande mitt inlÀgg i Ring P1 den 22/12 tror jag att den "felaktiga" lÀnken som jag uppgav beror pÄ att de ÄteranvÀnder samma lÀnk för dagens upplaga, men flyttar den föregÄende sÀndningen till en permanent lÀnk.

68
Övriga frĂ„gor / God Jul och Gott Nytt År Allesammans!
« skrivet: 23 december 2010, 10:12:43 AM »

Å Styrelsens vĂ€gnar vill jag önska Er Alla en God Jul och Gott Nytt År 2011.

Jag vill hĂ€r informera om att jag har publicerat julhĂ€lsningar pĂ„ NKMR’s hemsida: NKMR önskar God Jul 2010, i den engelska sektionen: Merry Christmas 2010 & Happy New Year 2011, och i den franska sektionen: Joyeux NoĂ«l & Bonne AnnĂ©e 2011.

NKMR:s julappell har traditionsenligt skickats till de nordiska statscheferna, regeringarna med fl och till pressen. Julappellerna Àr publicerade som lÀnkar i den nordiska julhÀlsningen.

Jag medverkade i "Ring P1" den 22 december 2010 och berÀttade om att LVU-barnen vÀgras att fira jul med sina nÀra och kÀra. Ytterligare tre personer deltog med inlÀgg om de tvÄngsomhÀndertagna barnen, men dessvÀrre har varken de eller programledaren förmÄtt att hÄlla sig till Àmnet. De pratade om knarkande förÀldrar, men dessa torde utgöra en försvinnande andel av de 20 000 barnen som Àr tvÄngsomhÀndertagna och fosterhemsplacerade.

Jag ringde och skickade ett e-mail till Ring P 1 med begÀran om replik rÀtt, men de har inte hört av sig.

Det finns möjlighet att ladda ner eller lyssna pÄ Ring P1 pÄ Sveriges Radios hemsida:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120

eller

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=latestbroadcast&id=1120&codingformat=.m4a&metafile=asx

God Jul och Gott Nytt År Allesammans önskar
Ruby H-C
Ordf.

69
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Sv: Jag vann!
« skrivet: 18 december 2010, 20:33:30 PM »
Det glÀder mig innerligt att du har vunnit över familjemarodörerna!

Men, detta Àr bara första etappen. Det gÀller att de accepterar nederlaget och lÄter bli att överklaga till kammarrÀtten.

Jag önskar dig en God Jul tillsammans med din son!

Ruby H-C

70
Övriga frĂ„gor / Till minne av advokat Lennart Hane
« skrivet: 13 december 2010, 22:20:56 PM »
Till minne av advokat Lennart Hane

Det Àr med stor sorg och saknad som jag, Ä styrelsens vÀgnar, meddelar att advokat Lennart Hane, NKMR:s flerÄriga medlem och revisor och föredragshÄllare har avlidit. Lennart Hane avled i fredags den 10 december 2010 - som ju firas över hela vÀrlden som de mÀnskliga rÀttigheternas dag.

Lennart Hane var en stark förkÀmpe för barns och familjers rÀttigheter gentemot den starka övermakten som var deras motpart i LVU- frÄgor. Han har skrivit böcker och Ätskilliga artiklar och debattinlÀgg sÄvÀl om mÀnskliga rÀttigheter som om den svenska familjepolitiken, varav en brÄkdel finns publicerade pÄ NKMR:s hemsida. Vi hade ett nÀra samarbete. Han ingick i den femmannadelegationen frÄn NKMR som tillsammans med undertecknad medverkade vid mötet i Riksdagshuset den 17 november 2010 dÄ slutbetÀnkandet "Ny struktur för skydd av mÀnskliga rÀttigheter", SOU 2010:70, presenterades.

Lennart Hane föddes den 27 april 1931. Han blev 79 Är.

NKMR framför vÄra kondoleanser till Lennart Hanes Ànka, Gunilla Hane och deras barn.

Lennart Hane lÀmnar ett stort tomrum hos oss.

Vila i frid, Lennart!

Ruby H-C
Ordf

71
Övriga frĂ„gor / SV: Censur pĂ„ Newsmill
« skrivet: 13 december 2010, 22:17:24 PM »
Jag Àr mycket förvÄnad att Newsmill har refuserat din artikel. Det Àr beklagligt att de inte Àr konsekventa i sin bedömning av vad som utgör indirekta utpekanden eller inte.

Kanske borde du ha namngivit de felande tjÀnstemÀnnen. "Name them, and shame them!" Gör ett nytt försök!

Artikeln kommer inom kort att publiceras pÄ NKMR:s hemsida med angivande av Newsmills svar.

Ruby H-C
Ordf.

72
Saxat frÄn Fredriksstad Blad den 28 september 2010

Mann helte glovarm kaffe over barnevernsansatt.

En mann i 50-Ärene er pÄgrepet for Ä ha helt glovarm kaffe over en barnevernsansatt.
Det var i forbindelse med et mĂžte i barnevernets lokaler i Fredrikstad ved 10-tiden i formiddag at forholdet fant sted.
- Den barnevernsansatte ble utskjelt og fÞlte situasjonen som truende. Det hele eskalerte med at den pÄgrepne helte varm/kokende kaffe over fornÊrmede, opplyser operasjonsleder hos politiet i Østfold, Alf Solstad.
FornÊrmede har trolig pÄdratt seg fÞrste grads forbrenning, og har tatt kontakt med lege for videre behandling.

Är det inte konstigt att barnevernsansatte och socialtjĂ€nstens personal rĂ„ka illa ut sĂ„ ofta?


73
Av nyhetsrapporteringen framgÄr att ett vÀrmlÀndskt förÀldrapar har blivit dömda för grov fridskrÀnkning till nio mÄnader vardera och 25 000 kr i skadestÄnd till sina barn. Av domen framgÄr följande: "Det har inte framkommit annat Àn att förÀldrarna - bortsett frÄn i mÄlet aktuella gÀrningar - har haft ett kÀrleksfullt och omsorgsfullt förhÄllande till sina barn. Att pÄ sÄ sÀtt som skett utöva vÄld mot smÄ barn pÄ ett omfattande och systematiskt sÀtt mÄste dock typiskt sett innebÀra en sÄdan krÀnkning som skadar deras sjÀlvkÀnsla."

Barnen Àr tvÄngsomhÀndertagna och placerade i fosterhem sedan början av sommaren 2010. Och, det som Àr mest Àgnat att skada barnens sjÀlvkÀnsla Àr sjÀlva tvÄngsomhÀndertagandet och separationen frÄn sina förÀldrar.
 
I likhet med fosterbarnen i Marks kommun som Uppdrag granskning har gjort sÄ stor affÀr av, fick inte dessa barn ta farvÀl av sina förÀldrar. Barnen far illa i fosterhemmen, och uppvisar ett beteende som de inte gjorde tidigare, men socialen anser att det Àr pga av agan. Socialen har tagit barnen och de kommer förmodligen Àven att tvinga förÀldrarna att sÀlja barnens hem för att betala de till barnen utdömda skadestÄndsbeloppen.

Som kuriosum kan vi jÀmföra följande fall: För nÄgra Är sedan (2002) var jur. kand Siv Westerberg och jag pÄ en rÀttegÄng i AlingsÄs tingsrÀtt. En fostermor stod Ätalad för att ha örfilat sina tonÄrs fosterflickor. De hade vÀgrat att tömma diskmaskinen. NÄgra Är tidigare hade hon slagit flickorna med rotting m m, men socialen bara "pratade" med henne och barnen fick bo kvar. Hon dömdes för örfilarna, men inte för att hon hade slagit flickorna med rotting, pga att det var preskriberat. Men, i en vanlig familj tar socialen till storslÀggan och krossar alla i dess vÀg - inkl barnen.

Förutom lÀnkarna det tidigare inlÀgget finns: Swedish Parents jailed for spanking: children seized. LÀs gÀrna kommentarerna.

74
Socialen pÄ Gotland misshandlar familjen Johansson

Christer Johansson, fadern i det vÀrldsberyktade Gotlandsfallet, och som var en av föredragshÄllarna vid NKMR:s symposium den 21 augusti 2010, sitter hÀktad pÄ Gotland sedan den 26 november. Han arresterades den 24 november pÄ kvÀllen sedan han tagit kontakt med myndigheterna. Den 22 november vid ett av de "en gÄng var femte vecka" umgÀngestillfÀllena, tog Christer Johansson tillbaka sin son, Domenic, som har kidnappats av socialtjÀnsten pÄ Gotland. Han Àr hÀktad pÄ sannolika skÀl misstÀnkt för olaga frihetsberövande. Straffskalan Àr ett till tio Ärs fÀngelse.

Fallet Domenic Johansson Àr vÀlkÀnt inom NKMR. Det finns tvÄ stora artikelsamlingar om Johanssonfallet pÄ NKMR:s hemsida, dÀr hela bakgrunden till det brutala rÀttsövergreppet mot Christer, Annie och Domenic Johansson Äterges. Artiklarna finns dels i den nordiska sektionen: Gotlandsfallet: SjuÄringen hÀmtades med polispÄdrag frÄn flygplanet och dels i den engelska sektionen The Domenic Johansson Case: Home schooled boy snatched from plane in Sweden.

Se Àven nyhetsartikeln "Pappa förde bort son frÄn fostermamma" som publicerades i Gotlands tidningen, den 27 november 2010.

TjÀnstemÀn bör kunna Ätalas!

75
Hej Emil,

Jag borde ha hÀlsat dig vÀlkommen till NKMR:s Diskussionsforum tidigare, men bÀttre sent Àn aldrig!

Du Àr bara 10 Är, men du förstÄr att tycka synd om barnen och deras förÀldrar. Men, de vuxna som har utsatt denna familj för sÄ mycket sorg och lidande, de förstÄr inte, eller de bryr sig inte om, att de skadar barnen. De sÀger att det som det gör Àr "för barnens bÀsta".

Du uppvisar sundhet och empati till skillnad frÄn de empatibefriade som befolkar socialen.

Du skriver "stackars dej och stackars barn, inte fÄ se varandra pÄ ca ett halv Är". TyvÀrr, nÀr du skrev din hÀlsning idag hade det redan gÄtt ett och ett halvt Är, och barnen fortfarande inte Àr Äterförenade med sina förÀldrar.

Var rÀdd om dig och hÄll dig borta frÄn socialen!

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 46