Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46
46
Övriga frågor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2011
« skrivet: 13 augusti 2011, 12:18:03 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att äga rum i Göteborg lördagen den 20 augusti 2011.

Se programmet för symposiet och presentationen av föredragshållarna på NKMR:s hemsida: NKMR:s Symposium och Årsmöte.

Välkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

47
Invandrarfamiljer / Nytt dramatiskt fritagningsfall i Norge
« skrivet: 23 juli 2011, 08:59:39 AM »

Polsk jente fritatt fra norsk barnevern
En polsk jente (9) forsvant fra et beredskapshjem i Vestfold natt til onsdag. Nå viser det seg at forsvinningen trolig er en nøye planlagt kidnappingsaksjon.

Den 29 juni, gjorde en polsk privatdetektiv, "Rambo", en framgångsrik räddningsaktion och befriade en 9-år gammal polsk flicka, bosatt i Norge, från att förstöras av norska barnevernet.

Det finns en samling artiklar "Polsk jente fritatt fra norsk barnevern" i sektionen "Artiklar" på NKMR:s hemsida.

Newsweek Polen har hittills publicerat två stora artiklar om fallet. De polska artiklarna är länkade vid foten av den norska artikelsamlingen.

Anmärkningsvärt nog har svenska media förbigått fritagningen av den polska flickan från norskt barnevern med total tystnad.

Kan det vara så att man är rädd att den kan mana till efterföljd?48
Bra initiativ av Daniel Hammarberg!

Jag har skickat information om uppropet till NKMR:s medlemmar och sympatisörer via gruppmail. Jag har också skickat information om den engelska versionen till NKMR:s sympatisörer i andra länder. Informationen till utlandet har haft effekt genom att t ex Pavel A. Parfentiev, Presidenten i Organisationen för Familjers Rättigheter i  Ryssland har signerat och skrivit en kommentar.

Se: Let our children go! For a complete overhaul of Swedish family policy

Ruby H-C
Ordf.

49
LVU är ett lotteri.

Det är ytterst sällsynt att barn återförenas med sina föräldrar oavsett hur klanderfritt de sköter sig - trots att "målsättningen med ett omhändertagande är den slutgiltiga återföreningen av familjen", enligt förarbetena.

Men, om nu "målsättningen med ett omhändertagande är den slutgiltiga återföreningen av familjen", varför tvångsseparera familjemedlemmarna från början? Detta strider mot min logik.

Barn är mycket anpassliga och de måste ty si till vuxna för sin överlevnad. Det inträffar att barnen blir utsatta för hjärntvätt och utpressning i fosterhemmen. Det inträffar att barnen får tillgång till en standard som de inte hade eller kunde ha hos sina biologiska föräldrar.

Som kuriosum kan jag påpeka att familjen Olsson blev inte återförenade, inte ens efter Europadomstolens fällande dom mot Sverige och order att lämna tillbaka barnen till deras familj. Det är därför det finns Olsson mot Sverige och Olsson mot Sverige 2.

50
Domstolsbeslut m.m. / Norge dömdes i Europadomstolen idag!
« skrivet: 28 juni 2011, 21:24:44 PM »
Norge blev fällt i Europadomstolen idag, den 28 juni 2011, för kränkning av en barnfamiljs mänskliga rättigheter.

Det är skamligt att Norge, som så gärna vill kalla sig för civiliserat och demokratiskt, följer i storebror Sveriges fotspår med kränkningar av barns och deras föräldrars mänskliga rättigheter och nu har dragit på sig ytterligare en fällande dom i Europadomstolen.

Fy skäms, Norge!

Tack, Europadomstolen!

Mer info följer när jag får tillgång till domen!

Ruby H-C

51
Biologiska familjens betydelse / Vems är barnen?
« skrivet: 25 juni 2011, 16:34:15 PM »
För ca en vecka sedan klistrade någon följande ord från ”Havets blogg”: ”Nej, vi äger inte, våra egna barn, och ingen äger rätten, till någon annans liv!” i en Facebook tråd som levererar meddelanden direkt till min mailbox.

Eftersom jag inte delar åsikten att vi inte äger våra egna barn skrev jag ett inlägg som genererade fler än 100 inlägg. Mitt inlägg lyder enligt följande:

"Bloggaren har fel. Visst äger föräldrar sina barn! Det är socialstaten som ville kollektivisera allt och alla som myntade devisen "Du äger inte dina barn".

När föräldrarna väl tillägnade sig socialens felaktiga beskrivning, visade det sig sedan att det är socialstaten som gör anspråk på barnen! Eftersom socialen anser att de äger barnen kan de ta dem från sina föräldrar och överlämnar dem som försörjningsobjekt / inkomstkällor åt kompisar och / eller släktingar eller skänka bort dem som förtäckt adopterade till sina barnlösa kompisar och / eller släktingar.

Notera socialens språkbruk: de skriver 'barnet' i stället för hans/hennes barn, eller 'modern' i stället för hans/hennes mor, eller fadern i stället för hans/hennes far. När socialen skriver på detta sätt är barnet ingens barn!

Jag äger mina barn och mina barn äger mig. Till skillnad från socialens språkbruk talar och skriver jag om mina barn, mina döttrar, min son, min dotterson, min familj!

Läs gärna följande artiklar på NKMR:s hemsida:
1 - Barn - foreldres eiendom! av Tor Langbach, fd advokat, numera domare,
2 - Blod är tjockare än vatten, Av Hans Hjortsjö, fd kammarrättsråd, fd hyresråd
och
3 - Foreldre er Guds gave til barna![/url] Av Rune Fardal, norsk psykolog

Trevlig läsning och låt er ej luras!"

Vad tycker ni på NKMR:s Diskussionsforum?

OBS! Omröstningsfråga

52
Övriga frågor / Trevlig midsommar allesammans!
« skrivet: 24 juni 2011, 08:03:37 AM »
Trevlig midsommar allesammans!

Jag önskar er alla varmt och soligt väder under hela midsommarhelgen!

Njut av vädret, men glöm inte kampen för era barn.

Ruby H-C

53
Jag beklagar det sena varslet, men ni som får NKMR:s grupp mails har blivit informerade om att jag blev uppringd av en av arrangörerna bara två dagar innan evenemanget. De ville ha en talare från NKMR så jag hänvisade honom till en av NKMR:s juristmedlemmar i Skåne, men han lyckades inte få kontakt med honom. Och, eftersom jag ansåg att NKMR:s närvaro vid dylika evenemang är viktig bestämde jag mig för att åka dit och hålla tal.

Det var mycket folk i rörelse på Möllevångstorget och många stannade och lyssnade. Även gästerna som satt i uteserveringarna vände sig om för att lyssna. Antalet åhörare har jag dock ingen uppfattning om.

Kärngruppen hade plakat t ex "Stoppa socialens maktmissbruk!"

Bakgrunden till det här fallet som har utlöst folks vrede mot socialen i Malmö bifogades gruppmailet som jag skickade ut till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Tack alla som har svarat både via e-mail och andra Facebooksidor och uttalat ert stöd.

Ruby H-C


54
Manifestation i Malmö idag den 10 juni 2011

Hej Allesammans,

I förrgår blev jag uppringd av Laid Bouakaz, forskare och lärare i pedagogik vid Malmö Högskolan, som informerade om en stor manifestation mot socialtjänsten som skulle äga rum idag, den 10 juni 2011.

Jag hänvisade Laid Bouakaz till en av NKMR:s juristmedlemmar i Skåne, men han lyckades inte få kontakt med honom. Eftersom NKMR:s närvaro vid dylika evenemang är viktig bestämde jag mig igår för att åka dit och hålla tal.

Inbjudan lyder:
Manifestation i Malmö den 10 juni mot tvångsomhändertagande av barn och socialtjänstens maktmissbruk

Plats: Möllevångstorget
Datum: fredag 10 juni 2011 
Tid: 17-19
Manifestation arrangeras av föräldrarna och frivilliga medmänniskor.


Ni som kommer att befinna er i Malmö i kväll inbjuds härmed.

Välkomna !

Ruby H-C
Ordf.

55
För två veckor sedan blev jag uppringd av Maria Lindgren, journalist på Sveriges Radios Dokumentärredaktion, som "... ska jobba med en större produktion om omhändertagande av barn ...". Hon har tre timmars programtid till sitt förfogande och hon vill därför få kontakt med några som har erfarenhet av fosterhems- och/eller HVB-hemsvistelse. Föräldrar, syskon, och mor- och farföräldrar som har erfarenheter av omhändertagande av en anhörig är också välkomna att ta kontakt med reportern.

Maria Lindgren kommer att göra tre reportage där hon genom olika fall ska belysa problemen: det är alltså inte ett granskningsprogram.
Jag hade kontakt med Maria Lindgren för några år sedan då hon arbetade på TV4 Norrbotten. Hon gjorde ett reportage om en 15 årig flicka som jag räddade från socialen i Boden, som ville spärra in henne på ett § 15b hem.

Ni som är intresserad kan ta kontakt med Maria Lindgren direkt: 0702 - 99 29 99. Ni får gärna sprida denna information! Detta är ett utmärkt tillfälle, inte bara att informera svenska folket om hur barnomhändertagandebranschen fungerar utan också att få lite personlig upprättelse, om man har blivit drabbad.

Den här information har redan skickats via gruppmail till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf.

56
Hej Russin!

Det gläder mig att du och dina älskade barn är återförenade.

Det faktum att socialen har lämnat barnen tillbaka till dig visar att de inte behövde tvångsomhänderta dina barn och placera dem hos främlingar överhuvudtaget. Ett omhändertagande ska vara den sista åtgärden i en rad av andra åtgärder. Detta betyder att LVU får tillämpas när alla andra åtgärder har misslyckats. De kunde ha gett er insatser i hemmet, vilket hade varit mest skonsamt för barnen och dig, och dessutom besparat skattebetalarna ett par miljoner kronor.

Något som är helt klart är att tvångsomhändertagandet har traumatiserat dina barn och att såren som den 18 månader lång tvångsseparation har lämnat hos barnen, kommer att ta lång tid att läka.

Jag hoppas att ni aldrig mer ska behöva ha med socialen att göra.

Lyckönskningar för framtiden!

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf i NKMR

57
Övriga frågor / 17:de Maj - Norges Nationaldag
« skrivet: 17 maj 2011, 22:24:49 PM »
Idag är Norges Nationaldag, men alla de rättsövergrepp som barnevernet, fylkesnemnderna och domstolarna begår mot barn och deras familjer, gör att gratulationerna fastnar i halsen.

Norges folk kämpade mot förtryck under Hitlerregimen. Ett sådant folk torde förstå värdet av frihet från förtryck och en rättvis behandling av statsmakterna.

Vakna Norge och föregå med gott exempel för skydd av de mänskliga rättigheterna i de nordiska länderna!

Jag önskar er lycka och framgång på vägen att bli nordens högborg för mänskliga rättigheter.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

58
Övriga frågor / Glad Påsk!
« skrivet: 24 april 2011, 07:42:46 AM »
Glad Påsk tillönskas alla medlemmar, sympatisörer och andra besökare till NKMR:s hemsida och diskussionsforum.

Av Ruby H-C
Ordf

59
Jan Troells intervju med Rollo May i Sagolandet är mycket viktig eftersom den visar de ideologiska vattendelarna mellan de olika systemen. Ingvar Carlsson är villig att offra allt för kollektivet, medan Rollo May anser att människan behöver frihet.

Det vore mycket intressant att veta vad Rollo May skulle säga om den svenska tvångsomhändertagande- och fosterhemsindustrin.

Tack för publikationen , AS76!


60
Incest och andra sexuella övergrepp / Sexuella övergrepp på barn
« skrivet: 08 mars 2011, 18:52:19 PM »

Saxat från Världen idag: UR:s sexsatsning får kritik
"Materialet som erbjuds alla grundskolor är för avancerat och uppmuntrar till en för tidig sexdebut. Det anser några kristna pedagoger som sett det nya undervisningsmaterialet från Utbildningsradion och av Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.
(...)
Satsningen på sexualkunskap har planerats i flera år och omfattar även radioprogram, en dokumentärserie och en hemsida på Internet, där en sexolog svarar på ungdomarnas frågor (se separat artikel).
I det material som skickats ut till alla skolor med årskurs åtta ingår klipp från filmen "Sex på kartan" som visades i SVT i förra veckan. Det är en tecknad, halvtimmeslång film som bland annat visar olika samlagsställningar och sätt att onanera."

Enligt mitt förmenande kan UR:s sexsatsning inte kallas för annat än sexuella övergrepp på barn!

OBS! omröstningsfråga

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46