Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46
46
Övriga frĂ„gor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2011
« skrivet: 13 augusti 2011, 12:18:03 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att Ă€ga rum i Göteborg lördagen den 20 augusti 2011.

Se programmet för symposiet och presentationen av föredragshĂ„llarna pĂ„ NKMR:s hemsida: NKMR:s Symposium och Årsmöte.

VĂ€lkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

47
Invandrarfamiljer / Nytt dramatiskt fritagningsfall i Norge
« skrivet: 23 juli 2011, 08:59:39 AM »

Polsk jente fritatt fra norsk barnevern
En polsk jente (9) forsvant fra et beredskapshjem i Vestfold natt til onsdag. NĂ„ viser det seg at forsvinningen trolig er en nĂžye planlagt kidnappingsaksjon.

Den 29 juni, gjorde en polsk privatdetektiv, "Rambo", en framgÄngsrik rÀddningsaktion och befriade en 9-Är gammal polsk flicka, bosatt i Norge, frÄn att förstöras av norska barnevernet.

Det finns en samling artiklar "Polsk jente fritatt fra norsk barnevern" i sektionen "Artiklar" pÄ NKMR:s hemsida.

Newsweek Polen har hittills publicerat tvÄ stora artiklar om fallet. De polska artiklarna Àr lÀnkade vid foten av den norska artikelsamlingen.

AnmÀrkningsvÀrt nog har svenska media förbigÄtt fritagningen av den polska flickan frÄn norskt barnevern med total tystnad.

Kan det vara sÄ att man Àr rÀdd att den kan mana till efterföljd?



48
Bra initiativ av Daniel Hammarberg!

Jag har skickat information om uppropet till NKMR:s medlemmar och sympatisörer via gruppmail. Jag har ocksĂ„ skickat information om den engelska versionen till NKMR:s sympatisörer i andra lĂ€nder. Informationen till utlandet har haft effekt genom att t ex Pavel A. Parfentiev, Presidenten i Organisationen för Familjers RĂ€ttigheter i  Ryssland har signerat och skrivit en kommentar.

Se: Let our children go! For a complete overhaul of Swedish family policy

Ruby H-C
Ordf.

49
LVU Àr ett lotteri.

Det Àr ytterst sÀllsynt att barn Äterförenas med sina förÀldrar oavsett hur klanderfritt de sköter sig - trots att "mÄlsÀttningen med ett omhÀndertagande Àr den slutgiltiga Äterföreningen av familjen", enligt förarbetena.

Men, om nu "mÄlsÀttningen med ett omhÀndertagande Àr den slutgiltiga Äterföreningen av familjen", varför tvÄngsseparera familjemedlemmarna frÄn början? Detta strider mot min logik.

Barn Àr mycket anpassliga och de mÄste ty si till vuxna för sin överlevnad. Det intrÀffar att barnen blir utsatta för hjÀrntvÀtt och utpressning i fosterhemmen. Det intrÀffar att barnen fÄr tillgÄng till en standard som de inte hade eller kunde ha hos sina biologiska förÀldrar.

Som kuriosum kan jag pÄpeka att familjen Olsson blev inte Äterförenade, inte ens efter Europadomstolens fÀllande dom mot Sverige och order att lÀmna tillbaka barnen till deras familj. Det Àr dÀrför det finns Olsson mot Sverige och Olsson mot Sverige 2.

50
Domstolsbeslut m.m. / Norge dömdes i Europadomstolen idag!
« skrivet: 28 juni 2011, 21:24:44 PM »
Norge blev fÀllt i Europadomstolen idag, den 28 juni 2011, för krÀnkning av en barnfamiljs mÀnskliga rÀttigheter.

Det Àr skamligt att Norge, som sÄ gÀrna vill kalla sig för civiliserat och demokratiskt, följer i storebror Sveriges fotspÄr med krÀnkningar av barns och deras förÀldrars mÀnskliga rÀttigheter och nu har dragit pÄ sig ytterligare en fÀllande dom i Europadomstolen.

Fy skÀms, Norge!

Tack, Europadomstolen!

Mer info följer nÀr jag fÄr tillgÄng till domen!

Ruby H-C

51
Biologiska familjens betydelse / Vems Àr barnen?
« skrivet: 25 juni 2011, 16:34:15 PM »
För ca en vecka sedan klistrade nĂ„gon följande ord frĂ„n ”Havets blogg”: ”Nej, vi Ă€ger inte, vĂ„ra egna barn, och ingen Ă€ger rĂ€tten, till nĂ„gon annans liv!” i en Facebook trĂ„d som levererar meddelanden direkt till min mailbox.

Eftersom jag inte delar Äsikten att vi inte Àger vÄra egna barn skrev jag ett inlÀgg som genererade fler Àn 100 inlÀgg. Mitt inlÀgg lyder enligt följande:

"Bloggaren har fel. Visst Àger förÀldrar sina barn! Det Àr socialstaten som ville kollektivisera allt och alla som myntade devisen "Du Àger inte dina barn".

NÀr förÀldrarna vÀl tillÀgnade sig socialens felaktiga beskrivning, visade det sig sedan att det Àr socialstaten som gör ansprÄk pÄ barnen! Eftersom socialen anser att de Àger barnen kan de ta dem frÄn sina förÀldrar och överlÀmnar dem som försörjningsobjekt / inkomstkÀllor Ät kompisar och / eller slÀktingar eller skÀnka bort dem som förtÀckt adopterade till sina barnlösa kompisar och / eller slÀktingar.

Notera socialens sprÄkbruk: de skriver 'barnet' i stÀllet för hans/hennes barn, eller 'modern' i stÀllet för hans/hennes mor, eller fadern i stÀllet för hans/hennes far. NÀr socialen skriver pÄ detta sÀtt Àr barnet ingens barn!

Jag Àger mina barn och mina barn Àger mig. Till skillnad frÄn socialens sprÄkbruk talar och skriver jag om mina barn, mina döttrar, min son, min dotterson, min familj!

LÀs gÀrna följande artiklar pÄ NKMR:s hemsida:
1 - Barn - foreldres eiendom! av Tor Langbach, fd advokat, numera domare,
2 - Blod Àr tjockare Àn vatten, Av Hans Hjortsjö, fd kammarrÀttsrÄd, fd hyresrÄd
och
3 - Foreldre er Guds gave til barna![/url] Av Rune Fardal, norsk psykolog

Trevlig lÀsning och lÄt er ej luras!"

Vad tycker ni pÄ NKMR:s Diskussionsforum?

OBS! OmröstningsfrÄga

52
Övriga frĂ„gor / Trevlig midsommar allesammans!
« skrivet: 24 juni 2011, 08:03:37 AM »
Trevlig midsommar allesammans!

Jag önskar er alla varmt och soligt vÀder under hela midsommarhelgen!

Njut av vÀdret, men glöm inte kampen för era barn.

Ruby H-C

53
Jag beklagar det sena varslet, men ni som fÄr NKMR:s grupp mails har blivit informerade om att jag blev uppringd av en av arrangörerna bara tvÄ dagar innan evenemanget. De ville ha en talare frÄn NKMR sÄ jag hÀnvisade honom till en av NKMR:s juristmedlemmar i SkÄne, men han lyckades inte fÄ kontakt med honom. Och, eftersom jag ansÄg att NKMR:s nÀrvaro vid dylika evenemang Àr viktig bestÀmde jag mig för att Äka dit och hÄlla tal.

Det var mycket folk i rörelse pĂ„ MöllevĂ„ngstorget och mĂ„nga stannade och lyssnade. Även gĂ€sterna som satt i uteserveringarna vĂ€nde sig om för att lyssna. Antalet Ă„hörare har jag dock ingen uppfattning om.

KĂ€rngruppen hade plakat t ex "Stoppa socialens maktmissbruk!"

Bakgrunden till det hÀr fallet som har utlöst folks vrede mot socialen i Malmö bifogades gruppmailet som jag skickade ut till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Tack alla som har svarat bÄde via e-mail och andra Facebooksidor och uttalat ert stöd.

Ruby H-C


54
Manifestation i Malmö idag den 10 juni 2011

Hej Allesammans,

I förrgÄr blev jag uppringd av Laid Bouakaz, forskare och lÀrare i pedagogik vid Malmö Högskolan, som informerade om en stor manifestation mot socialtjÀnsten som skulle Àga rum idag, den 10 juni 2011.

Jag hÀnvisade Laid Bouakaz till en av NKMR:s juristmedlemmar i SkÄne, men han lyckades inte fÄ kontakt med honom. Eftersom NKMR:s nÀrvaro vid dylika evenemang Àr viktig bestÀmde jag mig igÄr för att Äka dit och hÄlla tal.

Inbjudan lyder:
Manifestation i Malmö den 10 juni mot tvÄngsomhÀndertagande av barn och socialtjÀnstens maktmissbruk

Plats: MöllevÄngstorget
Datum: fredag 10 juni 2011 
Tid: 17-19
Manifestation arrangeras av förÀldrarna och frivilliga medmÀnniskor.


Ni som kommer att befinna er i Malmö i kvÀll inbjuds hÀrmed.

VĂ€lkomna !

Ruby H-C
Ordf.

55
För tvÄ veckor sedan blev jag uppringd av Maria Lindgren, journalist pÄ Sveriges Radios DokumentÀrredaktion, som "... ska jobba med en större produktion om omhÀndertagande av barn ...". Hon har tre timmars programtid till sitt förfogande och hon vill dÀrför fÄ kontakt med nÄgra som har erfarenhet av fosterhems- och/eller HVB-hemsvistelse. FörÀldrar, syskon, och mor- och farförÀldrar som har erfarenheter av omhÀndertagande av en anhörig Àr ocksÄ vÀlkomna att ta kontakt med reportern.

Maria Lindgren kommer att göra tre reportage dÀr hon genom olika fall ska belysa problemen: det Àr alltsÄ inte ett granskningsprogram.
Jag hade kontakt med Maria Lindgren för nÄgra Är sedan dÄ hon arbetade pÄ TV4 Norrbotten. Hon gjorde ett reportage om en 15 Ärig flicka som jag rÀddade frÄn socialen i Boden, som ville spÀrra in henne pÄ ett § 15b hem.

Ni som Àr intresserad kan ta kontakt med Maria Lindgren direkt: 0702 - 99 29 99. Ni fÄr gÀrna sprida denna information! Detta Àr ett utmÀrkt tillfÀlle, inte bara att informera svenska folket om hur barnomhÀndertagandebranschen fungerar utan ocksÄ att fÄ lite personlig upprÀttelse, om man har blivit drabbad.

Den hÀr information har redan skickats via gruppmail till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf.

56
Hej Russin!

Det glÀder mig att du och dina Àlskade barn Àr Äterförenade.

Det faktum att socialen har lÀmnat barnen tillbaka till dig visar att de inte behövde tvÄngsomhÀnderta dina barn och placera dem hos frÀmlingar överhuvudtaget. Ett omhÀndertagande ska vara den sista ÄtgÀrden i en rad av andra ÄtgÀrder. Detta betyder att LVU fÄr tillÀmpas nÀr alla andra ÄtgÀrder har misslyckats. De kunde ha gett er insatser i hemmet, vilket hade varit mest skonsamt för barnen och dig, och dessutom besparat skattebetalarna ett par miljoner kronor.

NÄgot som Àr helt klart Àr att tvÄngsomhÀndertagandet har traumatiserat dina barn och att sÄren som den 18 mÄnader lÄng tvÄngsseparation har lÀmnat hos barnen, kommer att ta lÄng tid att lÀka.

Jag hoppas att ni aldrig mer ska behöva ha med socialen att göra.

Lyckönskningar för framtiden!

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf i NKMR

57
Övriga frĂ„gor / 17:de Maj - Norges Nationaldag
« skrivet: 17 maj 2011, 22:24:49 PM »
Idag Àr Norges Nationaldag, men alla de rÀttsövergrepp som barnevernet, fylkesnemnderna och domstolarna begÄr mot barn och deras familjer, gör att gratulationerna fastnar i halsen.

Norges folk kÀmpade mot förtryck under Hitlerregimen. Ett sÄdant folk torde förstÄ vÀrdet av frihet frÄn förtryck och en rÀttvis behandling av statsmakterna.

Vakna Norge och föregÄ med gott exempel för skydd av de mÀnskliga rÀttigheterna i de nordiska lÀnderna!

Jag önskar er lycka och framgÄng pÄ vÀgen att bli nordens högborg för mÀnskliga rÀttigheter.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

58
Övriga frĂ„gor / Glad PĂ„sk!
« skrivet: 24 april 2011, 07:42:46 AM »
Glad PÄsk tillönskas alla medlemmar, sympatisörer och andra besökare till NKMR:s hemsida och diskussionsforum.

Av Ruby H-C
Ordf

59
Jan Troells intervju med Rollo May i Sagolandet Àr mycket viktig eftersom den visar de ideologiska vattendelarna mellan de olika systemen. Ingvar Carlsson Àr villig att offra allt för kollektivet, medan Rollo May anser att mÀnniskan behöver frihet.

Det vore mycket intressant att veta vad Rollo May skulle sÀga om den svenska tvÄngsomhÀndertagande- och fosterhemsindustrin.

Tack för publikationen , AS76!


60
Incest och andra sexuella övergrepp / Sexuella övergrepp pÄ barn
« skrivet: 08 mars 2011, 18:52:19 PM »

Saxat frÄn VÀrlden idag: UR:s sexsatsning fÄr kritik
"Materialet som erbjuds alla grundskolor Àr för avancerat och uppmuntrar till en för tidig sexdebut. Det anser nÄgra kristna pedagoger som sett det nya undervisningsmaterialet frÄn Utbildningsradion och av Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.
(...)
Satsningen pÄ sexualkunskap har planerats i flera Är och omfattar Àven radioprogram, en dokumentÀrserie och en hemsida pÄ Internet, dÀr en sexolog svarar pÄ ungdomarnas frÄgor (se separat artikel).
I det material som skickats ut till alla skolor med Ärskurs Ätta ingÄr klipp frÄn filmen "Sex pÄ kartan" som visades i SVT i förra veckan. Det Àr en tecknad, halvtimmeslÄng film som bland annat visar olika samlagsstÀllningar och sÀtt att onanera."

Enligt mitt förmenande kan UR:s sexsatsning inte kallas för annat Àn sexuella övergrepp pÄ barn!

OBS! omröstningsfrÄga

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 46