Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 46
31
Biologiska familjens betydelse / Mors Dag 2012
« skrivet: 27 maj 2012, 08:37:13 AM »
Varma Mors Dags hÀlsningar till alla mödrar!

Jag sÀnder ocksÄ speciella hÀlsningar till alla mammorna som har blivit bestulna sina barn av de sociala myndighetspersonerna med oinskrÀnkt makt.

IgĂ„r, den 26 maj 2012, pĂ„ World Congress of Families VI i Madrid, sa den ryska Ă€rkebiskopen Dimitry Smirnov, som förelĂ€ste pĂ„ temat ”Kan man ha demokrati och mĂ€nskliga rĂ€ttigheter utan Gud” bl. a följande:
”Folk som inte har en Gud blir djur, dĂ€refter blir de monster.”

Jag kunde inte lÄta bli att tÀnka pÄ alla de omÀnskliga tjÀnstepersonerna inom socialtjÀnsten och i deras politiska nÀmnder som sÄ kallt och empatilöst berövar barn deras förÀldrar och förÀldrar deras barn. I boken "The Other Mother" skrev psykologen Carol Schaefer bl. a följande: "En kvinna var inte skapt att bli skild frÄn sitt barn." Hon har helt rÀtt!

Maktmissbuket inom den sociala barnavĂ„rden beskrivs pĂ„ ett lysande sĂ€tt i Anne Marie Bratts artikel: ”Storasyster med oinskrĂ€nkt makt”. Artikeln Ă€r frĂ„n 1994, men ingenting i den praxis som har etablerats inom socialtjĂ€nsten har förĂ€ndrats.

LÄt den hÀr Mors Dag ge er alla förstÀrkt vilja att fortsÀtta att kÀmpa för era barn.

32
Övriga frĂ„gor / 17:de Maj - Norges nationaldag
« skrivet: 17 maj 2012, 23:59:52 PM »
Idag Àr 17:de maj! Norges nationaldag!

Grattis till NKMR:s norska medlemmar och sympatisörer!

Samfunnsmagasinet har publicerat hĂ€lsningen frĂ„n Styret i Human Rights Alert-Norway:  Samfunnsmagasinet har publicerat hĂ€lsningen frĂ„n Styret i Human Rights Alert-Norway: NyttĂ„rstale til 17. Mai.

Jag vill ocksÄ gratulera Norge - och sÀrskilt barnevernet i Stavanger - som tvingades slÀppa det indiska parets, Anurup Bhattachary och Sagarika Bhattachary, tvÄ barn som konfiskerades i maj 2011 och placerades i tvÄ olika fosterhem, med starkt begrÀnsad tillgÄng till sina förÀldrar. I november 2011 beslutade en norsk domstol att barnen skulle vara kvar i var sitt fosterhem i Norge tills de fyllt 18 Är.

FörĂ€ldrarna mobiliserade opinionen i sitt hemland, Indien, och Indiens regering ingrep och  klargjorde för Norges regering och barnevernet i Stavanger att Bhattachary barnen var ”varken förĂ€ldralösa eller statslösa” och att de skulle slĂ€ppas.

Barnen slÀpptes och de ÄtervÀnde till Indien den 24 april 2012.

Det finns artikelsamlingar om Bhattacharyfallet pÄ NKMR:s hemsida.
Stavanger - India-saken
och
Indian geoscientist's children confiscated by Norway's "child protection services".


Barnevernet Àr en skamflÀck för Norge!


33
Övriga frĂ„gor / Glad PĂ„sk!
« skrivet: 08 april 2012, 22:30:13 PM »
En glad och solig PÄsk önskar jag er alla!

//Ruby H-C

34
Det totalitÀra systemet har befÀst sin makt över individen genom att stifta en lag som strider mot FN:s Deklaration gÀllande de mÀnskliga rÀttigheterna och grundlÀggande friheterna och mot TillÀggsprotokollet till den Europeiska Konventionen gÀllande de mÀnskliga rÀttigheterna och grundlÀggande friheterna.

35
Hej Avos!

Tack för förslag pÄ förbÀttring och utveckling av NKMR:s Diskussionsforum. VÄr Sysadm har nyligen uppdaterat forumet, men jag förstÄr att det kan göras mer attraktivt.

Jag ska göra Sysadm uppmÀrksam pÄ ditt förslag.

Tack Àn en gÄng

//Ruby H-C

36
Fosterhem och institutioner / SV: Luzern VOB!
« skrivet: 20 februari 2012, 07:30:06 AM »
Den handikappade sonen till en av mina fd klienter var placerad pÄ LuzerngÄrden i början av 2000-talet. Den 26 juli 2004 gjorde han en polisanmÀlan mot personal pÄ detta HVB-hem. I anmÀlan stÄr:
”P bor pĂ„ LuzerngĂ„rden i Lund. Han kom idag 040726 i brĂ„k (ordvĂ€xling) med Susanne Hagen som arbetar pĂ„ LuzerngĂ„rden. En annan ur personalen (frĂ„n en annan avdelning), Henrik Witsell, kom dĂ„ fram och lade sig i och dĂ„ P sa att han inte skulle göra detta tog Henrik ett hĂ„rt strypgrepp pĂ„ P vilket resulterade i att P fick mycket ont, och hade lite svĂ„rt att andas. P har en shunt som gĂ„r innanför huden frĂ„n huvudet ned i buken och denna kom Henrik Ă„t med strypgreppet. Henrik slĂ€ppte inte P förrĂ€n P lugnat ned sig och sagt till Henrik tre gĂ„nger att slĂ€ppa. P krĂ€ktes direkt efter detta. /
/
Med vid anmĂ€lningstillfĂ€llet var en vĂ€n till P vid namn --.”

Det blev inget Ă„tal - givetvis.

Misshandel och övergrepp som förövas pÄ HVB hem för inga rÀttsliga följder, men pÄstÄdd - dvs utan att bevis föreligger - misshandel frÄn en förÀlder leder till arrest, hÀktning, Ätal och oftast fÀllande dom.

37
Hej!

VĂ€lkommen till NKMR:s Diskussionsforum.

Jag skickade ett PM till dig den 5 februari 2012. Jag hoppas att du har sett det. Annars, se sektionen "Mina meddelanden", https://forum.nkmr.org/index.php?action=pm. Du mÄste logga in för att kunna lÀsa meddelandet.

VÀnliga hÀlsningar

Ruby H-C

38
Fosterhem och institutioner / VÄrdare bröt arm pÄ flicka
« skrivet: 28 januari 2012, 18:45:02 PM »
Saxat frÄn SvD - 2012-01-02
VÄrdare bröt arm pÄ flicka

Av nyhetsnotisen i SvD framgÄr att en vÄrdare pÄ ett ungdomshem utanför Trosa har Ätalats för vÄllande till kroppsskada sedan han, vid ett ingripande i september förra Äret, brutit ena armen pÄ en tvÄngsintagen flicka.

Enligt Äklagaren gjorde vÄrdaren rÀtt som ingrep men han gjorde sig ÀndÄ skyldig till brott.

PÄ nÄgot sÀtt var han tvungen att ingripa. Flickan kunde skada bÄde sig sjÀlv och andra. Men han borde ha ingripit pÄ ett annat sÀtt, sÀger Äklagare Klas Engdahl till Sn.se.

Det ska bli intressant att se straffpÄföljden för denne vÄrdare som har brutit armen pÄ den tvÄngsintagna flickan, eftersom nutida svensk rÀttshistoria uppvisar fall dÀr en förÀlder har dömts till ett Ärs fÀngelse för s k barnaga utan att barnen i frÄga nÄgonsin uppvisade den minsta skrÄma eller blÄmÀrke.

OBS! OmröstningsfrÄga: Kan vi acceptera att betalda vÄrdare, t. ex fosterförÀldrar, slÄr och skadar barn?

39
Den 21 december 2011 ringde jag till ”Ring P1”, 099 - 510 10, och spelade in en julhĂ€lsning till de tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna barnen i Sverige. Huruvida inlĂ€gget har spelats upp i nĂ„gon av Ring P1 julsĂ€ndningar Ă€r för mig okĂ€nt, men NKMR:s julhĂ€lsning Ă€r publicerad pĂ„ hemsidan, i sektionen, Artiklar.

Se Ă€ven NKMR:s traditionella julhĂ€lsning, God Jul och Gott Nytt År, 2012


God Jul, Allesammans

Ruby H-C

40
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Ryssland
« skrivet: 26 december 2011, 08:46:10 AM »
För allmÀn upplysning meddelas att jag skickade kontaktinformation för presidenten i den ryska familjerÀttsorganisationen till Avos via e-mail i början av december.

DessvÀrre har jag inte namnet pÄ den ryska organisationen, men Avos har sÀkert redan tagit kontakt med presidenten, vid det hÀr laget sÄ den som Àr intresserad kan höra av sig till honom.

Ruby H-C

41
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Ryssland
« skrivet: 22 november 2011, 14:31:41 PM »
Tack Avos för lĂ€nken till din Google grupp och information om folkpöbeln som skrĂ€nar: ”omhĂ€nderta, omhĂ€nderta!”

NKMR har sedan nÄgra Är kontakt med en vÀxande familjerÀttsorganisation, sÄ de Àr fullt medvetna om den stora industrin som har utvecklats kring tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplaceringar av barn i fosterhem och barnhem i Sverige, t ex hur fd socialdemokratiske riksdagsmannen, Jan Emanuel Johansson, byggde upp sin stora förmögenhet pÄ barns och deras familjers utsatthet.

Vi ska inte förglömma SÀvsjöfallet, dÀr Nybro kommun betalade paret Qvist i SÀvsjö 10 000 kr/dygn för att ta hand om en s k förstÄndshandikappad yngling, och alla de andra fallen dÀr socialen aktivt utarmar barn och deras familjer för att berika sig sjÀlva, sina slÀktingar och/eller vÀnner.

42
Övriga frĂ„gor / NKMR:s hedersdiplom till Jan Hansen, Samfunnsmagasinet
« skrivet: 29 augusti 2011, 22:35:13 PM »
I samband med NKMRs Symposium den 20 augusti förÀrades Jan Hansen, chefredaktör för Samfunnsmagasinet, med ett hedersdiplom, för hans lÄnga kamp för upprÀttelse för offren för norskt barnevern.

Nordisk heder til redaktĂžren av sfm.no.

Grattis Àn en gÄng, Jan Hansen!

HjÀrtliga lyckönskningar för ditt fortsatta arbete!

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

43
Övriga frĂ„gor / SV: NKMR:s Symposium och Årsmöte 2011
« skrivet: 23 augusti 2011, 22:32:29 PM »
NKMR:s Symposium Àgde rum planenligt i Göteborg den 20/8. Det blev en stor succé. Symposiet var vÀlbesökt, samtliga vÄra föredragshÄllare var fantastiskt intressanta, och paneldebatten mellan ordföranden i socialutskottet i Marks kommun, Mia Magné, och de f d socialnÀmnds ordförandena, Sonja Cederlöf, Askersund, och Anthony (Tony) Curry, Sdn Bergsjön i Göteborg, var mycket intressant och upplysande.

Stort tack till alla medverkande och deltagarna.

För mer information se programmet för symposiet och presentationen av föredragshĂ„llarna pĂ„ NKMR:s hemsida: NKMR:s Symposium och Årsmöte.

Symposiet Àr vÀldokumenterat. Det har redan kommit ett blogginlÀgg: Familjers RÀttigheter.

Tack för blogginlÀgget Gertrud Galster, som reste frÄn Danmark för att nÀrvara vid NKMR:s symposium!

Ruby H-C
Ordf.


44
Det finns numera en svensk översÀttning av artikeln om den korrumperade amerikanska domaren: Domare i Pennsylvania fick 28 Ärs fÀngelse för sitt Ungar-för-pengar system

BetrÀffande de politiska kopplingarna i ditt fall, John-Olof, anser jag att det Àr rÀtt, riktigt och viktigt att namnge brottslingarna. Det gjorde Maciej Zaremba i Daniel Sigströmfallet. Pressombudsmannen ville skydda myndighetsbrottslingarna, men han fick hela journalistkÄren emot sig.

Se Varför dog Daniel, 14 Är? - en berÀttelse om fosterhem, socialvÄrd och maktutövning

45
Korrumperad domare i USA dömd till 28 Ärs fÀngelse för att ha tagit emot mutor frÄn privata fÀngelser nÀr han skickade ungdomar dit. En pojke begick sjÀlvmord.

Se: Pennsylvania Judge Jailed for 28 Years in “Kids-for-Cash” Scheme

Jag ser fram emot den dag dÄ Sverige gör rent hus bland de felande rÄdmÀnnen i förvaltningsdomstolarna, och nÀr de socialsekreterare som misshandlar barn och deras familjer och slÀktingar, genom att för egen vinnings skull skicka barn till fosterhem och barnhem, Ätalas.
TjÀnstemÀn bör kunna Ätalas


Obs! omröstningsfrÄga!

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 46