Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 46
16
Socialens tillvÀgagÄngssÀtt i ditt fall visar med all önskvÀrd tydlighet att en frivillig placering i fosterhem inte alls Àr frivillig.

Obs! Socialen slÀpper inte taget nÀr de vÀl har satt sina klor i en unge.

17
– SocialtjĂ€nsten ska helt enkelt bli en bĂ€ttre förĂ€lder, sĂ€ger utredaren Berith Josefsson.

SocialtjÀnsten har aldrig varit en bra förÀlder, och kommer aldrig att vara en bra förÀlder, sÄ bÀttre förÀldrar lÀr de aldrig bli!

FosterförÀldrar har intervjuats i de sk fosterhemsutredningarna som socialen vÀgrar lÀmna ut till förÀldrar som vill veta vad det Àr för folk som socialen vill ska (van)vÄrda deras barn. Socialen vÀgrar ocksÄ utlÀmna fosterhemsavtalet, som ju mÄste innehÄlla uppgifter om uppdragets lÀngd och hur mycket de ska fÄ i betalning för fosterbarnet/fosterbarnen. Socialen Äberopar sekretess bÄde i frÄga om fosterhemsutredningen och fosterhemsavtalet, och kammarrÀtterna tillÄter socialen att censurera fosterhemsutredningen eller godkÀnner att de inte utlÀmnas alls!

FrÄgan som mÄste stÀllas Àr: vad Àr det som de vill dölja?

Jag har fÄtt nÄgra fosterhemsutredningar med flera blanka sidor.

18
Böcker / Kampen om barnets beste
« skrivet: 31 december 2012, 18:53:27 PM »
Kampen om barnets beste
er rettssikkerhet i barnevernssaker mer enn en illusjon?
av Joar TranĂžy og Nina Langfeldt

Er rettssikkerheten i barnevernssaker mer enn en illusjon? Forfatterne Þnsker Ä gi et bilde av rettssikkerhetsproblematikken slik den oppfattes fra de utsattes perspektiv. Boka er ment som et bidrag til Ä skape en mer omfattende systemkritisk debatt om rettssikkerheten i saker om tvungen omsorgsovertakelse, og henvender seg til alle som har med barnevern Ä gjÞre - lekfolk, fagfolk, politikere, spesielt psykologer, barnevernsansatte, advokater, ansatte ved NOVA, involverte i barnevernsforskning, barnestatsrÄden, og foreldre og barn som har gÄende saker mot barnevernet. OgsÄ studenter innen psykologi, barnevernsutdanning, juss og sosiologi, vil ha nytte av boka. Vi hÄper at den kan bidra til Ä skape Þkt interesse for temaene som tas opp, og leserne oppfordrer til Ä fÞre debatten videre pÄ andre arenaer eller i egne forskningsprosjekter

ISBN: 9788273282323

19
Övriga frĂ„gor / Gott Nytt 2013!
« skrivet: 31 december 2012, 18:48:17 PM »
NKMR önskar alla besökare till vĂ„rt Diskussionsforum ett Gott Nytt År 2013
.
Till alla barn och förĂ€ldrar som har blivit separerade frĂ„n varandra i strid mot FN:s Deklaration och den Europeiska Konventionen om de MĂ€nskliga RĂ€ttigheterna och GrundlĂ€ggande Friheterna, önskar jag ett BĂ€ttre År 2013.

Ruby H-C
Ordf

20

Fler barn och unga placeras för vÄrd eller omhÀndertagande

Saxat frÄn Socialstyrelsens hemsida, Sammanfattning

Heldygnsinsatser
‱ Under Ă„r 2011 pĂ„började ungefĂ€r 11 100 barn och unga heldygnsinsatser enligt SoL och/eller LVU. Av dem var cirka 8 100 barn och unga nytillkomna, dvs. de hade inte erhĂ„llit nĂ„gon av de redovisade heldygnsinsatserna under föregĂ„ende fem Ă„r.
‱ Den 1 november 2011 hade cirka 18 400 barn och unga heldygnsinsats.
‱ NĂ€stan 26 200 barn och unga hade heldygnsinsats nĂ„gon gĂ„ng under Ă„r 2011.
‱ Av de cirka 18 400 barn och unga som hade heldygnsinsats den 1 november hade ungefĂ€r 13 200 vĂ„rd med stöd av SoL, cirka 4 900 barn och unga fick vĂ„rd enligt LVU och cirka 300 barn och unga var omedelbart omhĂ€ndertagna enligt LVU.

HÀr följer info. frÄn 2010:
Fler barn och unga placeras för vÄrd eller omhÀndertagande.

Artikeln Ă€r publicerad den 23 juni 2010, och det anges att antalet barn som omhĂ€ndertas har ökat med 30 % i jĂ€mförelse med 2003. Det anges att drygt 23 400 barn och unga var placerade nĂ„gon gĂ„ng under 2009. 

Det finns mer statistiska uppgifter i Sveriges rapport till FN;s Barn kommittĂ© 2012, bilaga 1, p. 40–43, sid. 134-135. Av punkt 40 "Barn som berövats sin familjemiljö Placerade barn 2010" framgĂ„r att VĂ„rd enl Sol och/eller insats enl LVU för Ă„ren 2007 - 2010 var 7 600, 10 500, 17 200, 24 900.

Det glÀder mig att Sverige har anvÀnt begreppet "Barn som berövats sin familjemiljö Placerade barn 2010", eftersom det Àr den riktiga beskrivningen av missförhÄllandena.

 

21
Saxat frÄn Dagens Juridik:

"Advokat Radhia Nasraoui frÄn Tunisien och den saudiske mÀnniskorÀttskÀmpen Waleed Sami Abu al-Khair tilldelas Ärets Palmepris för sina insatser för mÀnskliga rÀttigheter."

Advokat tilldelas Ärets Palmepris tillsammans med annan mÀnniskorÀttskÀmpe - fÄr dela pÄ halv miljon


Advokat Radhia Nasraoui frÄn Tunisien och den saudiske mÀnniskorÀttskÀmpen Waleed Sami Abu al-Khair förtjÀnar all heder för sitt arbete för skydd av de mÀnskliga rÀttigheterna i sina respektive lÀnder.

Jag finner det dock synnerligen anmÀrkningsvÀrt att man externaliserar i sÄ hög grad som man gör och blundar för de rÀttighetskrÀnkningar som förekommer dagligen i Sverige.

Det Àr ocksÄ synnerligen anmÀrkningsvÀrt att man inte belönar en av de största förkÀmparna för mÀnskliga rÀttigheter i Sverige, jur. kand, medicine licentiaten Siv Westerberg, som arbetar för att rÄda bot pÄ rÀttighetskrÀnkningarna i Sverige.

Siv Westerberg har vunnit nio mÄl mot Sverige i den forna Europakommissionen och sju mÄl i Europadomstolen för de mÀnskliga rÀttigheterna i Strasbourg. Hon hÄller Europarekordet i vinnande mÄl mot ett enskilt land!

Ruby H-C

22
Även om det inte har framgĂ„tt hĂ€r, genom att inget inlĂ€gg har gjorts pĂ„ denna post, kan jag meddela att NKMR har haft kontakt med Emmas och Joels mamma.

Ruby H-C

23
Ryssland anmÀler tvÄngsvÄrd av barn till EuroparÄdet

Den ryska delegationen vid EuroparÄdets parlament (PACE) vill ta upp frÄgan om maktmissbruk inom EU-lÀndernas socialtjÀnster i samband med tvÄngsomhÀndertaganden av barn.

Ryssland samlar just nu in namnunderskrifter för att kunna ta upp frÄgan.

Initiativet stöds av Storbritannien, Schweiz, Norge, Island, Armenien, Azerbajdzjan och Ukraina, uppger Aleksej Pusjkov, chef för Rysslands delegation vid PACE till den statliga ryska radiokanalen Rysslands röst.

Det borde dock inte förvÄna att Sverige, som tvÄngsomhÀndertar flest barn i Europa varje Är, inte stödjer initiativet.

Det glÀder mig att alltfler lÀnder har börjat fÄ upp ögonen för, och reagerar emot, den handel med barn som Sverige och de nordiska lÀnderna, under flera decennier, har idkat. UtlÀndska förÀldrar som har tagit sina barn frÄn kidnapparna och försökt att fly tillbaka till sina hemlÀnder har infÄngats, dömts till fÀngelse för 'egenmÀktighet med barn', dvs stöld av sina egna barn, och de utlÀndska barnen har ÄterlÀmnats till sina inhemska (svenska, norska, danska, finska) fosterförÀldrar.

1987 befriade Tysklands regering familjen Nybergs barn som var tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna och placerade i ett svenskt fosterhem i SmĂ„land. År 2010 befriade Ryssland, Robert Rantala. År 2011 anlitade tvĂ„ polska familjer privatdetektiven "Rambo", att befria sina tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna och fosterhemsplacerade barn i Norge, i april 2012 befriade Indien Anurup och Sagarika Bhattacharyas barn frĂ„n barnevernet i Stavanger,.

NKMR har arbetat oavbrutet för att dessa rÀttsövergrepp mot barn - sÄvÀl inhemska som utlÀndska - och deras familjer, ska bringas att upphöra och att de som har gjort skyldiga till brott mot barnens och deras familjers mÀnskliga rÀttigheter ska fÄ sitt rÀttmÀtiga straff.

Se ocksÄ: http://www.friatider.se/ryssland-anmaler-tvangsvard-av-barn-till-europaradet

24
Din son har rÀtt att trÀffa sina slÀktingar. LVU gÀller endast mot vÄrdnadshavare, dvs mot dig som hans förÀlder.

Du har rÀtt att krÀva att din son ska fÄ modersmÄlsundervisning. LVU Àr inte till för att försvenska bar.

Som vÄrdnadshavare Àr det bara du som kan ansöka om svenskt medborgarskap för din son. Du skriver att din son Àr statslös, sÄ det Àr möjligt att socialen sÄg honom som nÄgon de kunde roffa Ät sig - och förvandla till svensk!

25
Övriga frĂ„gor / SV: NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012
« skrivet: 25 augusti 2012, 00:25:39 AM »
En liten pĂ„minnelse om NKMR:s Symposium och Årsmöte som Ă€ger rum den 25 augusti 2012 pĂ„ Hotel Scandic Crown i Göteborg.

Se: NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012.

VĂ€lkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

26
Fosterhem och institutioner / LVU-ade ryska tvillingarnas rop pÄ hjÀlp
« skrivet: 14 augusti 2012, 22:10:08 PM »
LVU-ade ryska tvillingarnas rop pÄ hjÀlp

E-mailet som flickorna smugglade ut frÄn fosterhemmet sÀger allt. Det finns ingen anledning för mig att kommentera det.

Obs! OmröstningsfrÄga.
Du mÄste logga in om du vill delta i omröstningen.

27
Övriga frĂ„gor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012
« skrivet: 14 augusti 2012, 21:59:56 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att Ă€ga rum i Göteborg lördagen den 25 augusti 2012.

För mer information var god och se programmet för symposiet och presentationen av föredragshÄllarna pÄ NKMR:s hemsida:
NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012.

VĂ€lkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

28
Bemötandet ifrÄn myndigheten / SV: En frÄga
« skrivet: 14 juli 2012, 18:53:36 PM »
Vi övervÀgde att stÀnga av vederbörande och ta bort dennes inlÀgg, men vi beslutade oss för att lÄta inlÀggen vara kvar för att visa just hur aningslösa och eller hjÀrntvÀttade vissa kan vara.

InlÀggen sÀger mer om 'ubÄtarna' Àn om den som de angriper.

Dessa Àr övertygade att "myndigheterna gör inte fel", vilket de ibland surt fÄr upptÀcka nÀr de sjÀlva blir drabbade, att sÄ inte alls Àr fallet.

Ruby H-C

29
Den 25 juni 2012 markerar tre (3) Ärsdagen sedan Domenic Johansson, genom brott mot familjemedlemmarnas grundlÀggande mÀnskliga rÀttigheter garanterade i Europakonventions TillÀggsprotokoll 4 Artikel 2:2, som stadgar: "Var och en Àr fri att lÀmna varje land, inbegripet sitt eget", hindrades frÄn att lÀmna Sverige.
Familjen skulle flytta till moderns, Annie Johansson, hemland, Indien, för att dÀr bosÀtta sig.

Det Àr angelÀget att omvÀrlden ska fÄ vetskap om de fruktansvÀrda brott mot barn och deras familjer som begÄs i Sverige - som helt oförtjÀnt Ätnjuter sÄ stort anseende runtom i vÀrlden!

OBS! omröstningsfrÄga

30
NKMR gratulerar Sverige pÄ nationaldagen, idag den 6 juni 2012.

Nationaldagen Àr den dag dÄ man ska vara sÀrskilt nationalistisk och stolt över sitt land - och det vill vi i NKMR ocksÄ vara! Men det finns alldeles för mycket smolk i den svenska bÀgaren.

De sociala myndigheterna med vÀlvilligt bistÄnd av förvaltningsdomstolarna fortsÀtter att splittra alldeles för mÄnga familjer och placera familjernas barn i överbetalda fosterhem. Denna myndighetshantering av barn som handelsvaror skadar barnen, deras familjer och deras slÀktingar - och i förlÀngningen Sverige som nation eftersom skattemedel som borde anvÀndas till skola, sjukvÄrd och ÄldringsvÄrd försvinner ner i fickorna pÄ mindre nogrÀknade fosterförÀldrar. Men, det Àr inte fosterförÀldrarna som tvÄngsomhÀndertar barnen och krÀnker barnens och familjernas mÀnskliga rÀttigheter till privat och familjeliv, utan det Àr socialarbetarna! Vissa tvÄngsomhÀndertaganden Àr regelrÀtta kidnappningar och fosterförÀldrarna fungerar som hÀlare.

Penningrullningen i fosterhemsgeschÀftet Àr dokumenterad. Anita Ankarcrona skrev sin artikel i BrÀnnpunkt i Svenska Dagbladet, 1996-06-21, MÄnga barn i motbjudande geschÀft bl. a följande: "En arbetslös kvinna i VÀstsverige fÄr en lön pÄ 30.000 kronor i mÄnaden för omhÀndertagandet av tvÄ förskolebarn. En familj i Norrland fÄr 22.000 för en autistisk pojke" och "MÄnadsinkomster mellan 20.000 och 30.000 kronor Àr sÄledes inte ovanliga, men det finns fall som nÀrmat sig 50.000 kronor per mÄnad." DÄ kunde hon inte ana att Nybro kommun, Är 2002, skulle betala fosterhemmet Qvist i SÀvsjö 10 000 kr/dygn, dvs 3 650 000 kr/Är för "vÄrden" en s k förstÄndshandikappad yngling. Avslöjandena om penningrullningen inom fosterhemsindustrin har inte hindrat att helt orimliga ersÀttningar betalas ut till fosterhemmen, medan förÀldrarna tvingas leva i misÀr, t ex i fallet med de ryska tvillingflickorna. FosterförÀldrarna inkasserar den nÀtta summan av 2850 kr per barn och dag!

Sverige Ätnjuter stort anseende runtom i vÀrlden, men trots vanvÄrdsutredningen, upprÀttelseutredningen, upprÀttelseceremonin förekommer fall som Domenic Johanssonfallet, fallet med de ryska tvillingflickorna med flera fall Àn idag.

Det Àr hög tid att avskaffa odemokratiska maktstrukturer, skrev Lisbeth Lindeborg i BrÀnnpunkt i Svenska Dagbladet den 6 april 1997. Jag hÄller med henne till 100 procent!

OBS! OmröstningsfrÄga

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 46