Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 46
106
Hej Russin,

Det har varit flera mÄnader sedan du skrev ditt inlÀgg. Vad hÀnde sedan?

Socialen Àr en för barn och deras familjer mycket farlig motpart/motstÄndare, som du ser av inlÀggen i detta diskussionsforum. Jag hoppas att det löste sig i ditt och dina barns fall.

Ruby H-C
Ordf

107
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Mitt fall
« skrivet: 10 april 2010, 09:36:08 AM »
Inget svar frÄn Bris har erhÄllits , sÄledes ger jag dig rÀtt AVOS i dina omdömen om BRIS.

Detta Àr inget nytt. Se Àven "RÀdda barnen frÄn RÀdda barnen och Bris]" och "nwt.se - Bris bryr sig inte om tvÄngsomhÀndertagna"

108
Myndigheternas metodik / Nancy Schaefer: Till Minne
« skrivet: 02 april 2010, 11:28:36 AM »
Till Minne av Nancy Schaefer

PÄ styrelsens och medlemmarnas i NKMR vÀgnar vill jag uttrycka vÄr djupaste medkÀnsla till Nancy Schaefers & Bruce Schaefers barn och barnbarn för den förtida förlust av era Àlskade förÀldrar och far- och morförÀldrar.

Dessa vÄra kondoleanser med anledning av mordet pÄ Nancy Schaefer i lika hög grad riktar sig till Eagle Forum och de andra organisationer som hon grundade och var ordförande för, till folket i delstaten Georgia och till Förenta Staterna. Ni har förlorat en aktivist som hyste en stark tro pÄ den amerikanska konstitutionen, rÀttssÀkerhet och skyddet av de grundlÀggande mÀnskliga rÀttigheterna för barn och deras familjer.

Nancy Schaefers granskning av "Child Protective Services" ledde henne att skriva en svidande rapport om "The corrupt business of Child Protective Services" (SocialtjÀnstens korrumperade verksamhet) i november 2007. Hennes anförande, "Nancy Schaefer on CPS", pÄ The Eagle Forum kongressen i september 2008, har gjort henne odödlig.

Nancy Schaefers död Àr inte bara en stor förlust för hennes familj, hennes nÀra och kÀra, staten Georgia och USA, men Àven för oss hÀr i de nordiska lÀnderna, dÀr barn och deras familjer lider under de sociala myndigheternas och förvaltningsdomstolarnas rÀttsövergrepp. Nancy Schaefer var en personlig vÀn till mig och NKMR sedan 2008. Vi talade ofta i telefon eller skickade uppmuntrande e-mails till varandra. Nancy Schaefer och jag trÀffades för första gÄngen i augusti 2009 pÄ "World Congress of Families V" i Amsterdam i NederlÀnderna, och vi var oskiljaktiga under de fyra dagarna vi var dÀr. Nancy Schaefer höll ett tal under "parlamentarikernas session" som chockade parlamentariker och ministrar frÄn de olika regeringar som deltog i WCF V.

Nancy Schaefer samlade in information om barn, deras förÀldrar och familjer som befinner sig i chocktillstÄnd och blivit förstörda och hon publicerade informationen. Under Ären vi har kÀnt varandra har Nancy Schaefer skickat otaliga artiklar och annan information till NKMR om missförhÄllandena i USA, dÀr statliga organ tvÄngsomhÀndertar barn frÄn deras kÀrleksfulla förÀldrarnas omsorg och placerar dem i ofta olÀmpliga fosterhem bland totala frÀmlingar, som tar barnen för pengarna.

NKMR kÀnner igen dessa problem eftersom situationen Àr densamma för tusentals barn och familjer hÀr i de nordiska lÀnderna.

Nancy Schaefer var en av talarna vid NKMR:s symposium den 22 augusti 2009. Vi lyckades inte fÄ ihop tillrÀckligt med pengar för att transportera henne över Atlanten, och hon ju hade varit i Amsterdam bara tvÄ veckor tidigare, sÄ NKMR:s tekniker och hennes son, Edvard Schaefer, samarbetade och hon kunde leverera sitt anförande och svara pÄ frÄgor i Göteborg, frÄn sitt kontor i Georgia. Det var en mycket upplyftande erfarenhet som vi som deltog i NKMR:s symposium den 22 augusti 2009 lÀnge kommer att minnas.

Min senaste kontakt med Nancy Schaefer var hennes e-mail den 16 mars 2010, dÀr hon informerade mig:
"Ruby, jag har avgÄtt som ordförande för Eagle Forum i Georgia. Jag kommer att fortsÀtta att vara Nationell ordförande för förÀldrarnas rÀttigheter. Vi kommer att filma en dokumentÀr om förÀldrar, mor- och farförÀldrar, ensamstÄende mammor och ensamstÄende pappor som alla Àr offer för systemet, nu under helgen. Jag kommer att hÄlla er uppdaterade. Var stark. Vi fÄr inte ge upp. Jag tror av hela mitt hjÀrta att vÄr Skapare Gud vill att detta ska avslöjas och avvecklas. MÄ han vÀlsigna dig och ditt arbete! Jag kÀmpar pÄ, NS"

Jag fick ett e-postmeddelande som lydde "Nancy Schaefer mördad" pÄ lördag kvÀll den 27 mars 2010. I nyheterna pÄ Internet hÀvdades att hon hade blivit mördad av sin man och att han hade begÄtt sjÀlvmord i enlighet med en dödspakt och att utredningen koncentrerades till detta scenario. Jag reagerade pÄ att utredningen inte var förutsÀttningslös, eftersom jag visste genast att Nancy & Bruce Schaefer aldrig skulle svika sina fem barn och 13 barnbarn pÄ ett sÄdant sÀtt.

KÀra Nancy, din röst för barnen i Georgia, USA och de nordiska lÀnderna Àr nu tyst, men ditt exempel att stÄ upp för att skydda barns och deras förÀldrars och familjers grundlÀggande mÀnskliga rÀttigheter och frihet frÄn förtryck av statliga organ kommer att leva kvar i vÄrt minne.

Jag saknar dig, Nancy. De som mördade er bÄda kommer sÄ smÄningom att stÀllas inför rÀtta.

Vila i frid Nancy & Bruce

VĂ€nnen

Ruby

Se Àven Till Minne av Nancy Schaefer

109
Myndigheternas metodik / SV: "MAKTMISSBRUK i det sociala arbetet i Sverige"
« skrivet: 30 mars 2010, 15:17:11 PM »
Det börjar Àntligen röra pÄ sig. Jag kommer dock för egen del att avvakta, sÄ att de Àrenden dÀr myndigheterna verkligen lyckats stjÀla barnen fÄr gÄ före. En fundering jag har, betrÀffande studenter Àr om de verkligen kÀnner den respekt som krÀvs för att respektera de som lÀmnar ut sitt privatliv. Skulle hellre sett att materialet lÀmnades ut till en ansvarig för hela projektet.

Bo Edvardssons uppsatsstudenter har skrivit minst 150 uppsatser om olika fall av barn och förÀldrar som har misshandlats av de sociala myndigheterna runtom i Sverige.

Samtliga dessa fall har anonymiserats och de berörda har genomgÄende behandlats med respekt.

Jag utgÄr frÄn att det inte blir annorlunda med den hÀr undersökningen.

Ruby H-C110
Myndigheternas metodik / "MAKTMISSBRUK i det sociala arbetet i Sverige"
« skrivet: 23 mars 2010, 23:21:30 PM »
Uppsats
Jag har blivit kontaktad av tvÄ unga kvinnor som skriver en examensuppsats om "MAKTMISSBRUK i det sociala arbetet i Sverige". Deras forskning Àr unik eftersom den ska kartlÀgga vilka effekter myndighetspersonernas ingripanden har haft pÄ offrens liv. De efterlyser drabbade som Àr villiga att bli intervjuade. Deras handledare Àr Docent Bo Edvardsson.

Du som Àr intresserad av att medverka som intervjuobjekt kan visa ditt intresse genom att svara pÄ detta inlÀgg. Ni blir kontaktade via PM.

För er som har svarat pÄ NKMR:s grupp-mail kan jag meddela att jag har vidarebefordrat era svar till uppsatsskrivarna.

Uppsatsen ska vara klar i juni 2010.

111
HandlÀggning av Àrenden / SV: RÀttsvÀgran?
« skrivet: 23 mars 2010, 23:14:02 PM »
Familjen skickade ett klagomÄl till Europadomstolen, men de fick inte prövningstillstÄnd. Det Àr ytterst beklagligt att Europadomstolen inte uppfattar den ondska och de grova krÀnkningar av mÀnskliga rÀttigheter som förekommer dagligen i Sverige.

Samtidigt förstÄr jag Europadomstolens dilemma. Det Àr en enda domstol för 47 stater och en sammanlagd befolkning pÄ mer Àn 800 miljoner mÀnniskor.

Den 15 februari 2003 rapporterade Jan Mosander att "Europadomstolen drunknar i Ă€renden. Och, trots att Europadomstolen Ă€r en permanent domstol sedan mitten av 1990-talet, och trots att de har ökat takten med att avgöra mĂ„len, meddelades att domstolen hade över 100 000 mĂ„l som Ă€nnu inte avgjorts vid Ă„rsskiftet 2008/2009. 

112
Övriga frĂ„gor / SV: Tankar om narcissism och socialstaten
« skrivet: 20 mars 2010, 19:02:09 PM »
Lycka till med ditt uppsatsprojekt, AS76.

Du skriver att Fox News visade reportaget om RosengÄrd. Har du försökt fÄ dem intresserade av ditt reportage "Socialist Utopia", som blev mycket uppskattat dÄ det visades pÄ NKMR:s symposium förra Äret.

Du skriver ocksÄ:

I Sverige produceras det inga dokumentÀrer om profiterandet inom socialtjÀnsten.

Detta pÄstÄende Àr inte helt riktigt eftersom Janne Josefsson producerade reportaget om fosterbarnsförmedlingen som bedrevs av dÄvarande chefen för familjehemsverksamheten i stadsdelen BiskopsgÄrden pÄ Hisingen, (Göteborg), Lars Lilled. Han hade egna ekonomiska intressen i ett företag som förmedlade fosterhem. DokumentÀren visades i Striptease den 11 februari 1998.

Ytterligare en dokumentÀr som visade profitörerna inom socialtjÀnsten Àr Sven-Erik Erikssons "Hem ljuva fosterhem", som visades i SvT 1996.

DÀremot skrivs det Ätskilliga artiklar om profitörerna i systemet: senast om "Staffanstorpsfallet".

113
Det finns ingen hejd pÄ dumheterna som feministerna producerar.

För ca tvĂ„ veckor sedan, under den i FN:s regi dĂ„ pĂ„gĂ„ende UN Convention on the Status of Women (CSW) hölls en ”Girls only workshop” dĂ€r ledarna för vĂ€rldens flickscouter fick mindre lĂ€mpligt material att anvĂ€nda i sin verksamhet.

Fox News, Lifesite News m fl bevakar skandalen, som ju Àr ett faktum.

114
Det finns en mapp med ett 20-tal artiklar om Staffanstorpsfallet i artikelsektionen pÄ NKMR:s hemsida.

Se "Staffanstorpsfallet".

Det Àr kriminellt att politiker - vi har ju ocksÄ fallet med riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson - kan missbruka sin makt och utnyttja sin stÀllning för ekonomisk vinning pÄ utsatta barn.

Ännu mer alarmerande Ă€r att ingen i nĂ€mnderna har reagerat pga att kamaraderiet.

Och vÀrst av allt Àr att de placerande kommunerna inte reagerar nÀr klagomÄl har framförts.

115
Biologiska familjens betydelse / SV: Mormors-farmorsdag
« skrivet: 08 mars 2010, 22:45:12 PM »
Det har inkommit flera positiva svar via e-mail pÄ detta inlÀgg, eftersom jag Àven skickade ut som grupp-mail till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Jag har inte alls tÀnkt att Mormors-farmorsdag eller att Mor- och farförÀldradagen ska bli nÄgot kommersiellt jippo. I stÀllet vill jag hedra den Àldre generation för det vÀrde de har som normöverförare inte bara till sina egna barn, utan ocksÄ till sina barnbarn.

Far- och morförÀldrar spelar en mycket viktig roll i sina barnbarns liv. Min mormor dog nÀr jag var fyra Är sÄ jag kommer knappt ihÄg henne, men min syster och jag och vÄra kusiner har bara glada och positiva minnen av vÄr morfar. Och, eftersom jag studerade i Frankrike har jag mÄnga vÀnner frÄn min studietid, och jag har blivit en del av deras familjer. I en av dessa familjer i Paris, turnerar farfar, som hade fem egna barn och 14 barnbarn och som Àr Ànkeman sedan mÄnga Är, runtom i Frankrike för att tillbringa tid med sina barnbarn varje sommar. Och givetvis, reste familjerna till honom emellanÄt. Han har ocksÄ passat barnbarnen sÄ att förÀldrarna har kunnat ta kortare semestrar etc. Men höjdpunkterna enligt dem alla har varit att han har tagit varje barnbarn med sig pÄ utlandsresa nÀr de hade tagit studenten! Papy, som han kallas för, fyller 100 Är i sommar och det Àr tÀmligen uppenbart hur mycket han Àr Àlskad och uppskattad av sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Förresten, Laila Freivalds hedrade sin mormor den gÄngen dÄ hon var sommarpratare i P1!
116
Biologiska familjens betydelse / Mormors-farmorsdag
« skrivet: 07 mars 2010, 16:01:57 PM »

Första söndagen i mars dvs idag den 7 mars 2010 firas Mormors-farmorsdag i Frankrike.

I Storbritannien firas Grandmother’s Day nĂ€st sista söndagen i januari. Grandparents’ Day Ă­ Ă„r firas den 12 september.

I Sverige betraktas inte mor- och farförÀldrar som familjerelationer. I stÀllet ser socialstaten den utvidgade familjen som besvÀr. Enligt svenskt mönster bestÄr familjen av mor och far och socialtjÀnsten med sin stab av fosterförÀldrar och deras anhang. Att mor- och farförÀldrar inte Ätnjuter nÄgon aktning bekrÀftas med att det var sÄ sent som i nÄdens Är 1997 som vi fick en lag tack - Mormorsupproret - om att mor- och farförÀldrar skulle utredas pÄ samma sÀtt som utomstÄende om ett barn behövde ett annat hem Àn sina förÀldrars att bo i. Men, fortfarande Àr det ytterst fÄ barn som slÀktingplaceras.

Det vore mycket trevligt, tycker jag, om vi kunde börja fira Mormors-farmorsdag med början idag.

Och Mor- och farförÀldradagen med början den 12 september 2010.

TyvÀrr har jag inte hittat nÄgon Morfars-farfarsdag/Grandfather's Day, men vi borde kunna bestÀmma en egen dag dÄ vi firar farfar.

Ska Sverige införa speciella dagar för att fira Mormors-farmors, Morfars-farfarsdag och Mor- och farförÀldrardagen?

OmröstningsfrÄga
  • Ja, absolut!
  • Kanske
  • Vet ej

117
Invandrarfamiljer / SV: Dramatiskt norskt fritagningsfall
« skrivet: 27 februari 2010, 15:24:16 PM »
Inledningsvis vill jag framhÄlla att jag beklagar innerligen att den irakiska familjen som flydde frÄn Norge har gripits i Grekland och att förÀldrarna och deras barn kan komma att sÀndas tillbaka till Norge.

År 2004 togs den fd norska parlementarikern som hade flytt till Spanien med sina barn undan norska barnevernet pĂ„ Mallorca dĂ€r de hade bott i minst tvĂ„ Ă„r, hon hade arbete och barnen gick i skolan.  Se "Norsk mor flydde til Spania - BortfĂžrte egne barn".
 
Under 1970 och 1980-talen före murens fall var vÄra nordiska lÀnder mycket kritiska mot Polen, DDR och andra kommunistlÀnder som hindrade folk frÄn att emigrera, eller tvingade tillbaka de som hade lÀmnat dessa lÀnder.

Att hindra nÄgon, vare sig landets medborgare eller utlÀndsk medborgare frÄn att lÀmna landet eller tvinga dem tillbaka utgör ett brott mot Europakonventionens TillÀggsprotokoll Nr 4, Artikel 2:2 som lyder: "Var och en Àr fri att lÀmna varje land, inbegripet sitt eget."

********

Hittills har jag lyckats rÀdda 47 barn undan socialen. Av det handfull fall dÀr jag har varit förÀldraombud dÀr LVU har upphÀvts har inte ett enda fall upphÀvts av nÄgon förvaltningsdomstol. DÀremot har socialtjÀnstens personal sjÀlva slÀppt barnen. Annars har huvudparten flytt frÄn Sverige. Ja, det finns Ätskilliga flyktingar frÄn socialstaten Sverige. Dessa barn lever idag lÄngt utom rÀckhÄll för de svenska familjemarodörerna och de Àr lyckliga med sina förÀldrar. Och, de sociala myndigheterna i lÀnderna dit de har tagit sin tillflykt har inte funnit nÄgon anledning att ingripa i deras liv.

Vad Àr det dÄ som de svenska - och i det hÀr specifika fallet de norska - socialarbetarna vet och kan bÀttre Àn andra europeiska lÀnders motsvarande myndigheter?
Svaret för min del Ă€r att dessa socialarbetare vet och kan bĂ€ttre hur man under lagens tĂ€ckmantel förvandlar barn till handelsvaror. Dessa socialarbetare vet och kan bĂ€ttre hur man  inte följer lagar och förordningar och hur man inte respekterar Europakonventionen om de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna (EKMR) och FN:s Barnkonvention.

Detta Àr inte alls smickrande och inte vad man förvÀntar sig av lÀnder som har signerat och ratificerat EKMR.

Att förÀldrar fÄr sina barn tvÄngsomhÀndertagna och placerade bland frÀmlingar som livnÀr sig pÄ de högt tilltagna fosterhemsarvodena, att mÀnskliga rÀttigheter i vÄra nordiska lÀnder krÀnks pÄ löpande band medan man kritiserar brott mot mÀnskliga rÀttigheter i andra lÀnder, Àr inte sÀrskilt förtroende ingivande för ett system som manar andra lÀnder i vÀrlden till efterföljd.

Regeringarna i de nordiska lÀnderna mÄste lÀra sig att föregÄ med gott exempel dvs de ska stÀda framför egen dörr innan man talar om för andra lÀnder hur de ska göra.

118
Fosterhem och institutioner / Alla barn har rÀtt till en familj
« skrivet: 26 februari 2010, 12:29:28 PM »

Saxat ur nedanstÄende ledare i SmÄlands-Posten idag, 2010-02-26
"Alla barn har rÀtt till en familj"
 
"Familjehemsplaceringar bygger i hög grad pÄ idealism och uppoffringar. I ett samhÀlle dÀr vi lÀrt oss att allt som luktar vÀlgörenhet Àr av ondo finns, tillsammans med en övertygelse om det offentligas oövertrÀfflighet, en djupt rotad misstÀnksamhet mot enskildas vilja och förmÄga att hjÀlpa."

Faktum Àr att fosterhem Àr business - folk livnÀr sig pÄ fosterbarn. I Nybrofallet placerades ett sk förstÄndshandikappat barn i fosterhem hos paret Qvist i SÀvsjö till en kostnad av 10 000 kr/dygnet, dvs 3 650 000 kr/Är. Och, jag kan anföra hundratals fler exempel pÄ pengarullningen inom fosterbarnsindustrin.

Denna ledare Àr en skönmÄlning och sÄledes saknar den stöd i den grymma verkligheten.

Alla barn har rÀtt till sin familj, dvs mor och far och det biologiska bandet. Och, i de fall sÄ familjen behöver hjÀlp, skall hjÀlp och stöd ges dÀr den bÀst och mest Àr till nytta, dvs dÀr det etiska bandet finns. Barn ska inte anvÀndas som försörjningsobjekt Ät socialförvaltningarna och deras mindre nogrÀknade uppdragstagare i fosterhemmen.

Ruby H-C


119
Fosterhem och institutioner / Stora brister i HVB-barns skolgÄng
« skrivet: 22 februari 2010, 18:00:33 PM »
Saxat frÄn SvT och DN:

"Stora brister i HVB-barns skolgÄng"

"MÄnga barn i sÄ kallade HVB-hem fÄr inte den skolundervisning de har rÀtt till. Endast ett av 31 granskade HVB-hem undervisar i alla Àmnen och ger eleverna tillrÀcklig undervisningstid, enligt en rapport frÄn Skolinspektionen."

Skolinspektionens granskning omfattar inte fosterhemsbarn, men ocksÄ de undanhÄlls sin skolgÄng och undervisning med pÄstÄende om att de mÄste "landa" i den nya miljön. AlltsÄ, trots att alla barn i Sverige Àr underkastade skolplikt hÄlls LVU-barnen frÄn skolan, ibland upp till en termin, medan de "landar" i fosterfamiljen.

För barnen som tvingas till mÄnga fosterhemsbyten kan det dÀrför uppstÄ stora kunskapsluckor.

Men, allt detta sker ju för "barnets bÀsta".

120
Den 13 mars 1999 skrev jag manuset: Ska jag betala fosterhemmet ?

Efter diskussioner med mina "bollplankar" valde jag att inte publicerat det, men hÀr följer de första styckena:
 
"Det har intrÀffat att flera av mina klienter har sÀnt kopior av brev dÀr den myndighet som har fosterhemsplacerat deras barn krÀver att de ska betala underhÄll till fosterhemmet som har valts att "vÄrda" barnet.

Eftersom förÀldrarna anser att tvÄngsomhÀndertagandet och fosterhemsplaceringen av deras barn var helt onödigt, blir de milt uttryckt, mycket förbannade över socialarbetarnas begÀran, som de anser vara en ren provokation. En av mina klienter, Nina, uttryckte sig enligt följande: "Först tar dom mitt barn, sen krÀver dom att jag skall betala för placeringen hos den barnlösa tanten. Det kan inte vara rÀtt!"

Vissa socialförvaltningar meddelar förÀldrarna om sin underhÄllsskyldighet genom utsÀndande av ett brev. I Ninas fall - och flera andra fall som jag har kommit i kontakt med - har socialtjÀnsten meddelat beslut om mÄnatliga bidrag till fosterhemmet. Till uppfyllande av sin underhÄllsskyldighet gentemot sina tvÄngsomhÀndertagna och fosterhemsplacerade barn, meddelar socialtjÀnsten förÀldrarna ett postgirokontonummer för inbetalning.
Hittills har samtliga mina klienter med tvÄngsomhÀndertagna barn motsatt sig att betala barnets vistelse i fosterhemmet. SocialtjÀnsten har dÀrvid jÀmkat sina krav till noll."

Det Àr kanske dags att jag dammar av manuset och publicera det pÄ NKMR:s hemsida.

Sidor: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 46