Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31
Incest och andra sexuella övergrepp / Sexuella övergrepp pÄ barn
« skrivet: 08 mars 2011, 18:52:19 PM »

Saxat frÄn VÀrlden idag: UR:s sexsatsning fÄr kritik
"Materialet som erbjuds alla grundskolor Àr för avancerat och uppmuntrar till en för tidig sexdebut. Det anser nÄgra kristna pedagoger som sett det nya undervisningsmaterialet frÄn Utbildningsradion och av Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.
(...)
Satsningen pÄ sexualkunskap har planerats i flera Är och omfattar Àven radioprogram, en dokumentÀrserie och en hemsida pÄ Internet, dÀr en sexolog svarar pÄ ungdomarnas frÄgor (se separat artikel).
I det material som skickats ut till alla skolor med Ärskurs Ätta ingÄr klipp frÄn filmen "Sex pÄ kartan" som visades i SVT i förra veckan. Det Àr en tecknad, halvtimmeslÄng film som bland annat visar olika samlagsstÀllningar och sÀtt att onanera."

Enligt mitt förmenande kan UR:s sexsatsning inte kallas för annat Àn sexuella övergrepp pÄ barn!

OBS! omröstningsfrÄga

32
Fosterhem och institutioner / Ökat fokus pĂ„ fosterbarnens skolgĂ„ng
« skrivet: 19 januari 2011, 22:05:32 PM »

Saxat frÄn Nyheter P4 Göteborg

Ökat fokus pĂ„ fosterbarnens skolgĂ„ng

"En ny studie frÄn Göteborgs Universitet visar att fosterbarn har klart sÀmre chanser Àn andra barn att klara av sin skolgÄng. Sedan en tid tillbaka arbetar dÀrför nÄgra av stadsdelarna pÄ Hisingen med projekt dÀr man fokuserar extra mycket pÄ fosterbarnens utbildning."

Det Àr bra att forskningen tar fram dessa övergrepp mot fosterbarnen, men det Àr ingen nyhet. Detta har kommit fram bl a i vanvÄrdsutredningen. Det Àr snarare sÄ att det har varit en medveten strategi frÄn socialens sida att hÄlla fosterbarn frÄn skolundervisning. I Ätskilliga fall har barnen inte fÄtt gÄ i skolan i flera mÄnader under pÄstÄende att de mÄsta "landa" i den nya miljön. Och nÀr de vÀl börjat att "landa" dÄ var det dags för socialen att flytta dem vidare till ett nytt fosterhem dÀr de ocksÄ skulle "landa". Jag kom i kontakt med en fosterflicka som hade tre omflyttningar under ett Är, med tre "landningar" sÄ hon förlorade nÀstan hela skolÄret!

Dessutom anvÀnder fosterförÀldrarna perioden dÄ fosterbarnen ska "landa" inte bara som ett sÀtt att tjÀna extrapengar pÄ dem utan ocksÄ att utnyttja dem som gratis arbetskraft.

Men, förÀldrar som inte vill att deras barn ska gÄ i skolan pga den allmÀnna hÄllningslösheten och mobbning m m deras barn blir tvÄngsomhÀndertagna och tvingade till skolan.

Jfr Domenic Johansson fallet.


33
Socialförvaltningarna / Socialförvaltningen kritiseras för mobbing
« skrivet: 07 januari 2011, 18:13:41 PM »
Socialförvaltningen kritiseras för mobbing

Saxat frÄn Sydsvenskan den 5 januari 2011:

"En arbetsplats med mobbing och krÀnkande behandling. Det var nÄgra av slutsatserna som Arbetsmiljöverket drog efter en inspektion pÄ Individ och familjeomsorgen i VÀstra Innerstaden."

Det glÀder mig att socialtjÀnsten i Malmö har blivit utsatta för kritik för mobbning.

Socialsekreterarna (ss) mobbar sina klienter och förföljer, förnedrar och förtrycker dem, sÄ det förvÄnar mig inte alls att de mobbar varandra.

Som juridiskt ombud Ät en ung mor som sedan 2007 har blivit förföljd, förnedrad och förtryckt och frÄntagen av sitt nyfödda barn av en samma Är nyutexaminerad ss, har jag upplevt deras mobbning pÄ nÀra hÄll. Docent Bo Edvardsson gjorde en sakkunniggranskning av socialens utredning - trots att Malmö tingsrÀtt vÀgrade att förordna honom som sakkunnig. Han dömde ut socialens utredning och ss:arnas hantering av modern och hennes familj.

Under en förhandling i Malmö tingsrÀtt den 16 december 2010 blev jag mÀkta förvÄnad nÀr barnets fars ombud uttryckte förvÄning och harm över socialsekreterarens avoga instÀllning till modern och hennes slÀkt och hur ss:en har behandlat dem.

AnmÀlningar till JO och DO har varit verkningslösa.

Det Àr ju sant - "Ingen Àr sÄ blind som den som vÀgrar att se!"

LÀs gÀrna nyhetsartikeln Socialförvaltningen kritiseras för mobbing,

34

”KlĂ„fingriga politiker en fara för oss alla” Göran HĂ€gglund svarar pĂ„ turerna i Lego-debatten.

Äntligen finns det en svensk politiker, Göran HĂ€gglund, som inte vill pĂ„verka allt genom lagstiftning!

Saxat frĂ„n Aftonbladet: ”Jag Ă€r i alla fall övertygad om att politikens kĂ€rnuppgift inte Ă€r att korrigera mĂ€nniskors vardag – exempelvis vilka legobitar de köper till sina barn, eller vilka klĂ€der som hamnar i shoppingbagen. Som politiker ska vi Ă€gna oss Ă„t att fĂ„ en fungerande och tillgĂ€nglig sjukvĂ„rd. En vĂ€rdig omsorg för vĂ„ra dementa. Fungerande kommunikationer. Rimliga skattenivĂ„er. SĂ„nt som kanske skulle ha varit lite bĂ€ttre om politiken inte i allt större utstrĂ€ckning börjat handla om helt andra – och i Ă€rlighetens namn – för det stora flertalet perifera frĂ„gor.
Min poĂ€ng; vi ska som politiker inte ta ifrĂ„n mĂ€nniskor det personliga ansvaret för sina liv.”

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle Domenic Johansson och hans familj ha varit lyckliga, trygga och vÀlmÄende idag, i stÀllet för att familjen skulle vara splittrad och hans far hÀktad sedan den 26 november 2010.

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle karlstadsfamiljen som frÄntogs sina fyra barn i början av sommaren vara en hel lycklig familj som de var förra Äret vid den hÀr tiden.

Med en sÄdan instÀllning som Göran HÀgglunds skulle 90 % av barnen i fosterhemmen vara hos sina egna familjer i stÀllet för att vara förtÀckt adopterade till barnlösa par eller ekonomiskt utnyttjade som försörjningsobjekt Ät socialens fattiga och arbetsskygga kompisar och slÀktingar.

Det förvÄnar mig dÀrför, att Sveriges regering, som ju betecknas som borgerlig och vÀrnar om individernas frihet och sjÀlvbestÀmmanderÀtt, i sann diktatorisk anda har beslutat att hemundervisning inte fÄr förekomma i Sverige och att man inte har gjort nÄgot för att hindra den galopperande utarmningen av familjen samhÀllets grundsten genom tvÄngsomhÀndertagande och fosterhemsplacering av barn hos vilt frÀmmande mÀnniskor.

BĂ€ttre Nytt År

Önskar Ruby H-C
Ordf

OBS! OmröstningsfrÄga

35
Övriga frĂ„gor / God Jul och Gott Nytt År Allesammans!
« skrivet: 23 december 2010, 10:12:43 AM »

Å Styrelsens vĂ€gnar vill jag önska Er Alla en God Jul och Gott Nytt År 2011.

Jag vill hĂ€r informera om att jag har publicerat julhĂ€lsningar pĂ„ NKMR’s hemsida: NKMR önskar God Jul 2010, i den engelska sektionen: Merry Christmas 2010 & Happy New Year 2011, och i den franska sektionen: Joyeux NoĂ«l & Bonne AnnĂ©e 2011.

NKMR:s julappell har traditionsenligt skickats till de nordiska statscheferna, regeringarna med fl och till pressen. Julappellerna Àr publicerade som lÀnkar i den nordiska julhÀlsningen.

Jag medverkade i "Ring P1" den 22 december 2010 och berÀttade om att LVU-barnen vÀgras att fira jul med sina nÀra och kÀra. Ytterligare tre personer deltog med inlÀgg om de tvÄngsomhÀndertagna barnen, men dessvÀrre har varken de eller programledaren förmÄtt att hÄlla sig till Àmnet. De pratade om knarkande förÀldrar, men dessa torde utgöra en försvinnande andel av de 20 000 barnen som Àr tvÄngsomhÀndertagna och fosterhemsplacerade.

Jag ringde och skickade ett e-mail till Ring P 1 med begÀran om replik rÀtt, men de har inte hört av sig.

Det finns möjlighet att ladda ner eller lyssna pÄ Ring P1 pÄ Sveriges Radios hemsida:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120

eller

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=latestbroadcast&id=1120&codingformat=.m4a&metafile=asx

God Jul och Gott Nytt År Allesammans önskar
Ruby H-C
Ordf.

36
Övriga frĂ„gor / Till minne av advokat Lennart Hane
« skrivet: 13 december 2010, 22:20:56 PM »
Till minne av advokat Lennart Hane

Det Àr med stor sorg och saknad som jag, Ä styrelsens vÀgnar, meddelar att advokat Lennart Hane, NKMR:s flerÄriga medlem och revisor och föredragshÄllare har avlidit. Lennart Hane avled i fredags den 10 december 2010 - som ju firas över hela vÀrlden som de mÀnskliga rÀttigheternas dag.

Lennart Hane var en stark förkÀmpe för barns och familjers rÀttigheter gentemot den starka övermakten som var deras motpart i LVU- frÄgor. Han har skrivit böcker och Ätskilliga artiklar och debattinlÀgg sÄvÀl om mÀnskliga rÀttigheter som om den svenska familjepolitiken, varav en brÄkdel finns publicerade pÄ NKMR:s hemsida. Vi hade ett nÀra samarbete. Han ingick i den femmannadelegationen frÄn NKMR som tillsammans med undertecknad medverkade vid mötet i Riksdagshuset den 17 november 2010 dÄ slutbetÀnkandet "Ny struktur för skydd av mÀnskliga rÀttigheter", SOU 2010:70, presenterades.

Lennart Hane föddes den 27 april 1931. Han blev 79 Är.

NKMR framför vÄra kondoleanser till Lennart Hanes Ànka, Gunilla Hane och deras barn.

Lennart Hane lÀmnar ett stort tomrum hos oss.

Vila i frid, Lennart!

Ruby H-C
Ordf

37
Saxat frÄn Fredriksstad Blad den 28 september 2010

Mann helte glovarm kaffe over barnevernsansatt.

En mann i 50-Ärene er pÄgrepet for Ä ha helt glovarm kaffe over en barnevernsansatt.
Det var i forbindelse med et mĂžte i barnevernets lokaler i Fredrikstad ved 10-tiden i formiddag at forholdet fant sted.
- Den barnevernsansatte ble utskjelt og fÞlte situasjonen som truende. Det hele eskalerte med at den pÄgrepne helte varm/kokende kaffe over fornÊrmede, opplyser operasjonsleder hos politiet i Østfold, Alf Solstad.
FornÊrmede har trolig pÄdratt seg fÞrste grads forbrenning, og har tatt kontakt med lege for videre behandling.

Är det inte konstigt att barnevernsansatte och socialtjĂ€nstens personal rĂ„ka illa ut sĂ„ ofta?


38

HÀr följer en presentation av ett fall om tvÄngsomhÀndertagande och institutionsplacering av fem (5) autistiska barn i Arizona. Detta fall hade lika gÀrna ha intrÀffat i Sverige eller nÄgot av de nordiska lÀnderna.

Arizona 5 Campaign 

Daniel Sigström tvĂ„ngsomhĂ€ndertogs och fosterhemsplacerades pga att hans mor, Marianne Sigström, bad om hjĂ€lp med sin unge son som hade en vuxen mans kropp och styrka. Daniel hade en hjĂ€rntumör, vilken gjorde honom aggressiv och svĂ„rhanterlig ibland. Varför dog Daniel   en kvalfylld död, endast 14 Ă„r gammal?

I tvÄ under 2010 avkunnade avgöranden i regeringsrÀtten tvÄngsomhÀndertas och institutionsplaceras funktionshindrade barn enligt LVU.

OBS! OmröstningsfrÄgor

39
Böcker / The Madhouse
« skrivet: 16 november 2010, 21:01:28 PM »
I sin nyutkomna bok gör Daniel Hammarberg en kritisk granskning av myndigheternas hantering av barn och deras familjer. Han behandlar bl a fallet Domenic Johansson som brutalt kidnappades av socialtjÀnsten pÄ Gotland den 25 juni 2009.

Boken Àr skriven pÄ engelska men en översÀttning till svenska Àr under utarbetande.

LÀs gÀrna presentationen av The Madhouse.


40
Grandparents' Day i Är firas den 1 oktober 2010. Den brittiska TV-kanalen ITV1 morgon programmet, Daybreak, kommer att viga en stor del av sin sÀndning Ät göra ett mor-och farförÀldrar och deras vÀrde för sina familjer och för samhÀllet i stort.

I Sverige vÀrdesÀttas inte mor- och farförÀldrar som familjerelationer. I stÀllet ser socialtjÀnsten den utvidgade familjen som ett besvÀr. Enligt svenskt mönster bestÄr familjen av mor och far och socialtjÀnsten med sin stab av fosterförÀldrar och deras relationer. Att mor- och farförÀldrar inte Ätnjuter nÄgon aktning bekrÀftas med att det var sÄ sent som i nÄdens Är 1997 som Sverige fick en lag - tack vare Mormorsupproret - om att mor- och farförÀldrar skulle utredas pÄ samma sÀtt som utomstÄende om ett barn behövde ett annat hem Àn sina förÀldrars att bo i. Men, fortfarande Àr det ytterst fÄ barn som slÀktingplaceras.

En av eldsjÀlarna bakom Mormorsupproret var Margareta Palm, Stockholm. Hon deltog i Norra Magasinets program om Mormorsupproret under 1990-talet och hon var en av föredragshÄllarna pÄ NKMR:s Symposium i Göteborg den 21 augusti 2010.

Det vore mycket vÀrdefullt, anser jag, om vi kunde ansluta oss till Storbritannien och andra EU-lÀnder och börja fira Mor-och-farförÀldrarsdag med början idag den 1 oktober 2010.

Se Ă€ven trĂ„den ”Mormors-farmorsdag” nedan

41
Familjehem var bluff - fÄngar slÀpptes fria
Saxat ur VĂ€stnytt, svt.se, 2010-09-27

”Familjehem var bluff - fĂ„ngar slĂ€pptes fria"
VÀstnytts granskning visar att minst 18 fÀngelsedömda fick sin frihet i förtid nÀr rÀttsystemet satts ur spel.

TÀnk om det fanns nÄgra samvetsgranna fosterförÀldrar som ÄterlÀmnade socialtjÀnstens offer till sina förÀldrar, och delade med dem av de frikostiga fosterhemsersÀttningarna!

I "SĂ€vsjöfallet"  betalade paret Qvist knarkarkvarten för "barnpassning" av sitt sk förstĂ„ndshandikappade fosterbarn som Nybro kommun hade placerat hos dem. Obs! Nybro kommun betalade Qvists 10 000 kr/dygn, dvs 3 650 000 kr/Ă„r för placeringen av ett enda barn.

42
Fosterhem och institutioner / "Flyter av stoff i barnevernet”
« skrivet: 13 september 2010, 15:54:07 PM »
TvĂ„ nya artiklar, den ena frĂ„n Norge ”Flyter av stoff i barnevernet" och den andra frĂ„n Sverige "Alla barn har rĂ€tt att gĂ„ i skolan" bekrĂ€ftar barnevernets / socialtjĂ€nstens grova misslyckanden med barn som de tvĂ„ngsomhĂ€ndertar och placerar i fosterhem eller pĂ„ institution.

Om dessa myndighetspersoner inte kan garantera att barn fÄr det bÀttre Àn hos sina familjer, fÄr de inte flytta pÄ barnen!

Det Àr bÀttre att ge familjerna hjÀlp och stöd - detta sa Àven fd socialminister Lars Enquist i Studio Ett i P 1 den 17 november 2001 (se https://forum.nkmr.org/index.php/topic,68.msg328.html#msg328) - Àn att satsa pengarna i fosterhemmen och dÀrigenom förstöra barnen och deras familjer. Hans regering vidtog dock inga Àndringar i LVU.

VanvÄrdsutredningen till trots förefaller det snarare vara sÄ att socialtjÀnsten/barnevernet motarbetar barn och deras familjer och slÀktingar, för att dÀrigenom skapa sitt framtida klientel.

Ruby H-C

Obs! omröstningsfrÄgor.

43
Böcker / The New Totalitarians
« skrivet: 11 september 2010, 11:41:24 AM »
Tack för tipset om The New Totalitarians i din posting https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1764.0.html , AS76.

Jag har nu publicerat lÀnkar till nerladdningsversionen i sektionen "Böcker" och i den engelska sektionen "Books" pÄ NKMR:s hemsida.

Det finns Àven en presentation av The New Totalitarians i den engelska sektionen "Books" pÄ NKMR:s hemsida.

44
Saxat ur Jonas Himmelstrands artikel: Är Sverige en familjepolitisk sovjetstat?

"En önskan till den svenska regeringen: BÀsta regering! Ordna ett utbytesprogram med Kanada och hjÀlp dÀrmed svenska hemmaförÀldrar och hemundervisare att emigrera till Kanada. Sedan kan ni fortsÀtta bygga er sociala utopi i lugn och ro. Ja, det Àr kÀnslan efter en vecka bland dessa kanadensiska förÀldrar och psykologer."

FrÄgan som obetingat instÀller sig Àr: Hur mÄnga hundratusentals barn och familjer ska offras innan Sveriges regering kommer till insikt om att experimenten med mÀnniskorna i landet har en ödesdiger inverkan pÄ hela samhÀllet?

Trevlig lÀsning!

Ruby H-C

45
Förvaltningsdomstolarna / RÀttsröta i RegeringsrÀtten
« skrivet: 14 juli 2010, 19:09:26 PM »
Björn Rosengren och SvD har publicerat artikeln "RÀttsröta i RegeringsrÀtten"

Hittills har 110 kommenterat den. Jag mÄste erkÀnna att jag inte har lÀst alla inlÀggen, men jag instÀmmer i jur kand Berndt Erikssons tack till Björn Rosengren och SvD för visat civilkurage. Jag instÀmmer ocksÄ i TimS pÄpekande att detta endast Àr tippen av isberget.

Rosengren tar upp rÀttsrötan i RR i det som gÀller materiella ting, men, Àven om jag vill medge att miljön Àr viktig, vill jag beröra ett rÀttsomrÄde som Àr Ànnu viktigare, nÀmligen det familjerÀttsliga omrÄdet, och sÀrskilt LVU.

Det Àr ytterst sÀllan som RR beviljar prövningstillstÄnd i LVU-mÄl - och i vissa fall har Advokatsamfundet, med sina etiska regler, fÄtt stÀda dÀr RR inte har sett nÄgot problem. Denna ovilja - eller oförmÄga - att rÀtta till de lÀgre förvaltningsdomstolarnas rÀttsövergrepp har begÄvat Sverige med frÀn kritik frÄn Gro Hillestad Thune, tidigare Norges representant i Europakommissionen. RR:s ovilja - eller oförmÄga - att rÀtta till de lÀgre förvaltningsdomstolarnas rÀttsövergrepp har ocksÄ begÄvat Sverige med Ätskilliga fÀllande domar i Europadomstolen.

Den flathet och slentrianmÀssighet som RR uppvisar Àr inte vÀrdigt ett sk civiliserat, demokratiskt rÀttssamhÀlle, som Sverige sÄ gÀrna vill kalla sig.

Domarna i RR gör inte sitt jobb!

Stort tack för visat civilkurage Rosengren & SvD!

Ruby H-C


Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 15