Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31
Incest och andra sexuella övergrepp / Sexuella övergrepp på barn
« skrivet: 08 mars 2011, 18:52:19 PM »

Saxat från Världen idag: UR:s sexsatsning får kritik
"Materialet som erbjuds alla grundskolor är för avancerat och uppmuntrar till en för tidig sexdebut. Det anser några kristna pedagoger som sett det nya undervisningsmaterialet från Utbildningsradion och av Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.
(...)
Satsningen på sexualkunskap har planerats i flera år och omfattar även radioprogram, en dokumentärserie och en hemsida på Internet, där en sexolog svarar på ungdomarnas frågor (se separat artikel).
I det material som skickats ut till alla skolor med årskurs åtta ingår klipp från filmen "Sex på kartan" som visades i SVT i förra veckan. Det är en tecknad, halvtimmeslång film som bland annat visar olika samlagsställningar och sätt att onanera."

Enligt mitt förmenande kan UR:s sexsatsning inte kallas för annat än sexuella övergrepp på barn!

OBS! omröstningsfråga

32
Fosterhem och institutioner / Ökat fokus på fosterbarnens skolgång
« skrivet: 19 januari 2011, 22:05:32 PM »

Saxat från Nyheter P4 Göteborg

Ökat fokus på fosterbarnens skolgång

"En ny studie från Göteborgs Universitet visar att fosterbarn har klart sämre chanser än andra barn att klara av sin skolgång. Sedan en tid tillbaka arbetar därför några av stadsdelarna på Hisingen med projekt där man fokuserar extra mycket på fosterbarnens utbildning."

Det är bra att forskningen tar fram dessa övergrepp mot fosterbarnen, men det är ingen nyhet. Detta har kommit fram bl a i vanvårdsutredningen. Det är snarare så att det har varit en medveten strategi från socialens sida att hålla fosterbarn från skolundervisning. I åtskilliga fall har barnen inte fått gå i skolan i flera månader under påstående att de måsta "landa" i den nya miljön. Och när de väl börjat att "landa" då var det dags för socialen att flytta dem vidare till ett nytt fosterhem där de också skulle "landa". Jag kom i kontakt med en fosterflicka som hade tre omflyttningar under ett år, med tre "landningar" så hon förlorade nästan hela skolåret!

Dessutom använder fosterföräldrarna perioden då fosterbarnen ska "landa" inte bara som ett sätt att tjäna extrapengar på dem utan också att utnyttja dem som gratis arbetskraft.

Men, föräldrar som inte vill att deras barn ska gå i skolan pga den allmänna hållningslösheten och mobbning m m deras barn blir tvångsomhändertagna och tvingade till skolan.

Jfr Domenic Johansson fallet.


33
Socialförvaltningarna / Socialförvaltningen kritiseras för mobbing
« skrivet: 07 januari 2011, 18:13:41 PM »
Socialförvaltningen kritiseras för mobbing

Saxat från Sydsvenskan den 5 januari 2011:

"En arbetsplats med mobbing och kränkande behandling. Det var några av slutsatserna som Arbetsmiljöverket drog efter en inspektion på Individ och familjeomsorgen i Västra Innerstaden."

Det gläder mig att socialtjänsten i Malmö har blivit utsatta för kritik för mobbning.

Socialsekreterarna (ss) mobbar sina klienter och förföljer, förnedrar och förtrycker dem, så det förvånar mig inte alls att de mobbar varandra.

Som juridiskt ombud åt en ung mor som sedan 2007 har blivit förföljd, förnedrad och förtryckt och fråntagen av sitt nyfödda barn av en samma år nyutexaminerad ss, har jag upplevt deras mobbning på nära håll. Docent Bo Edvardsson gjorde en sakkunniggranskning av socialens utredning - trots att Malmö tingsrätt vägrade att förordna honom som sakkunnig. Han dömde ut socialens utredning och ss:arnas hantering av modern och hennes familj.

Under en förhandling i Malmö tingsrätt den 16 december 2010 blev jag mäkta förvånad när barnets fars ombud uttryckte förvåning och harm över socialsekreterarens avoga inställning till modern och hennes släkt och hur ss:en har behandlat dem.

Anmälningar till JO och DO har varit verkningslösa.

Det är ju sant - "Ingen är så blind som den som vägrar att se!"

Läs gärna nyhetsartikeln Socialförvaltningen kritiseras för mobbing,

34

”Klåfingriga politiker en fara för oss alla” Göran Hägglund svarar på turerna i Lego-debatten.

Äntligen finns det en svensk politiker, Göran Hägglund, som inte vill påverka allt genom lagstiftning!

Saxat från Aftonbladet: ”Jag är i alla fall övertygad om att politikens kärnuppgift inte är att korrigera människors vardag – exempelvis vilka legobitar de köper till sina barn, eller vilka kläder som hamnar i shoppingbagen. Som politiker ska vi ägna oss åt att få en fungerande och tillgänglig sjukvård. En värdig omsorg för våra dementa. Fungerande kommunikationer. Rimliga skattenivåer. Sånt som kanske skulle ha varit lite bättre om politiken inte i allt större utsträckning börjat handla om helt andra – och i ärlighetens namn – för det stora flertalet perifera frågor.
Min poäng; vi ska som politiker inte ta ifrån människor det personliga ansvaret för sina liv.”

Med en sådan inställning som Göran Hägglunds skulle Domenic Johansson och hans familj ha varit lyckliga, trygga och välmående idag, i stället för att familjen skulle vara splittrad och hans far häktad sedan den 26 november 2010.

Med en sådan inställning som Göran Hägglunds skulle karlstadsfamiljen som fråntogs sina fyra barn i början av sommaren vara en hel lycklig familj som de var förra året vid den här tiden.

Med en sådan inställning som Göran Hägglunds skulle 90 % av barnen i fosterhemmen vara hos sina egna familjer i stället för att vara förtäckt adopterade till barnlösa par eller ekonomiskt utnyttjade som försörjningsobjekt åt socialens fattiga och arbetsskygga kompisar och släktingar.

Det förvånar mig därför, att Sveriges regering, som ju betecknas som borgerlig och värnar om individernas frihet och självbestämmanderätt, i sann diktatorisk anda har beslutat att hemundervisning inte får förekomma i Sverige och att man inte har gjort något för att hindra den galopperande utarmningen av familjen samhällets grundsten genom tvångsomhändertagande och fosterhemsplacering av barn hos vilt främmande människor.

Bättre Nytt År

Önskar Ruby H-C
Ordf

OBS! Omröstningsfråga

35
Övriga frågor / God Jul och Gott Nytt År Allesammans!
« skrivet: 23 december 2010, 10:12:43 AM »

Å Styrelsens vägnar vill jag önska Er Alla en God Jul och Gott Nytt År 2011.

Jag vill här informera om att jag har publicerat julhälsningar på NKMR’s hemsida: NKMR önskar God Jul 2010, i den engelska sektionen: Merry Christmas 2010 & Happy New Year 2011, och i den franska sektionen: Joyeux Noël & Bonne Année 2011.

NKMR:s julappell har traditionsenligt skickats till de nordiska statscheferna, regeringarna med fl och till pressen. Julappellerna är publicerade som länkar i den nordiska julhälsningen.

Jag medverkade i "Ring P1" den 22 december 2010 och berättade om att LVU-barnen vägras att fira jul med sina nära och kära. Ytterligare tre personer deltog med inlägg om de tvångsomhändertagna barnen, men dessvärre har varken de eller programledaren förmått att hålla sig till ämnet. De pratade om knarkande föräldrar, men dessa torde utgöra en försvinnande andel av de 20 000 barnen som är tvångsomhändertagna och fosterhemsplacerade.

Jag ringde och skickade ett e-mail till Ring P 1 med begäran om replik rätt, men de har inte hört av sig.

Det finns möjlighet att ladda ner eller lyssna på Ring P1 på Sveriges Radios hemsida:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=1120

eller

http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=latestbroadcast&id=1120&codingformat=.m4a&metafile=asx

God Jul och Gott Nytt År Allesammans önskar
Ruby H-C
Ordf.

36
Övriga frågor / Till minne av advokat Lennart Hane
« skrivet: 13 december 2010, 22:20:56 PM »
Till minne av advokat Lennart Hane

Det är med stor sorg och saknad som jag, å styrelsens vägnar, meddelar att advokat Lennart Hane, NKMR:s fleråriga medlem och revisor och föredragshållare har avlidit. Lennart Hane avled i fredags den 10 december 2010 - som ju firas över hela världen som de mänskliga rättigheternas dag.

Lennart Hane var en stark förkämpe för barns och familjers rättigheter gentemot den starka övermakten som var deras motpart i LVU- frågor. Han har skrivit böcker och åtskilliga artiklar och debattinlägg såväl om mänskliga rättigheter som om den svenska familjepolitiken, varav en bråkdel finns publicerade på NKMR:s hemsida. Vi hade ett nära samarbete. Han ingick i den femmannadelegationen från NKMR som tillsammans med undertecknad medverkade vid mötet i Riksdagshuset den 17 november 2010 då slutbetänkandet "Ny struktur för skydd av mänskliga rättigheter", SOU 2010:70, presenterades.

Lennart Hane föddes den 27 april 1931. Han blev 79 år.

NKMR framför våra kondoleanser till Lennart Hanes änka, Gunilla Hane och deras barn.

Lennart Hane lämnar ett stort tomrum hos oss.

Vila i frid, Lennart!

Ruby H-C
Ordf

37
Saxat från Fredriksstad Blad den 28 september 2010

Mann helte glovarm kaffe over barnevernsansatt.

En mann i 50-årene er pågrepet for å ha helt glovarm kaffe over en barnevernsansatt.
Det var i forbindelse med et møte i barnevernets lokaler i Fredrikstad ved 10-tiden i formiddag at forholdet fant sted.
- Den barnevernsansatte ble utskjelt og følte situasjonen som truende. Det hele eskalerte med at den pågrepne helte varm/kokende kaffe over fornærmede, opplyser operasjonsleder hos politiet i Østfold, Alf Solstad.
Fornærmede har trolig pådratt seg første grads forbrenning, og har tatt kontakt med lege for videre behandling.

Är det inte konstigt att barnevernsansatte och socialtjänstens personal råka illa ut så ofta?


38

Här följer en presentation av ett fall om tvångsomhändertagande och institutionsplacering av fem (5) autistiska barn i Arizona. Detta fall hade lika gärna ha inträffat i Sverige eller något av de nordiska länderna.

Arizona 5 Campaign 

Daniel Sigström tvångsomhändertogs och fosterhemsplacerades pga att hans mor, Marianne Sigström, bad om hjälp med sin unge son som hade en vuxen mans kropp och styrka. Daniel hade en hjärntumör, vilken gjorde honom aggressiv och svårhanterlig ibland. Varför dog Daniel   en kvalfylld död, endast 14 år gammal?

I två under 2010 avkunnade avgöranden i regeringsrätten tvångsomhändertas och institutionsplaceras funktionshindrade barn enligt LVU.

OBS! Omröstningsfrågor

39
Böcker / The Madhouse
« skrivet: 16 november 2010, 21:01:28 PM »
I sin nyutkomna bok gör Daniel Hammarberg en kritisk granskning av myndigheternas hantering av barn och deras familjer. Han behandlar bl a fallet Domenic Johansson som brutalt kidnappades av socialtjänsten på Gotland den 25 juni 2009.

Boken är skriven på engelska men en översättning till svenska är under utarbetande.

Läs gärna presentationen av The Madhouse.


40
Biologiska familjens betydelse / Mor-och-farföräldrarsdag, Grandparents' Day
« skrivet: 01 oktober 2010, 10:27:07 AM »
Grandparents' Day i år firas den 1 oktober 2010. Den brittiska TV-kanalen ITV1 morgon programmet, Daybreak, kommer att viga en stor del av sin sändning åt göra ett mor-och farföräldrar och deras värde för sina familjer och för samhället i stort.

I Sverige värdesättas inte mor- och farföräldrar som familjerelationer. I stället ser socialtjänsten den utvidgade familjen som ett besvär. Enligt svenskt mönster består familjen av mor och far och socialtjänsten med sin stab av fosterföräldrar och deras relationer. Att mor- och farföräldrar inte åtnjuter någon aktning bekräftas med att det var så sent som i nådens år 1997 som Sverige fick en lag - tack vare Mormorsupproret - om att mor- och farföräldrar skulle utredas på samma sätt som utomstående om ett barn behövde ett annat hem än sina föräldrars att bo i. Men, fortfarande är det ytterst få barn som släktingplaceras.

En av eldsjälarna bakom Mormorsupproret var Margareta Palm, Stockholm. Hon deltog i Norra Magasinets program om Mormorsupproret under 1990-talet och hon var en av föredragshållarna på NKMR:s Symposium i Göteborg den 21 augusti 2010.

Det vore mycket värdefullt, anser jag, om vi kunde ansluta oss till Storbritannien och andra EU-länder och börja fira Mor-och-farföräldrarsdag med början idag den 1 oktober 2010.

Se även tråden ”Mormors-farmorsdag” nedan

41
Fosterhem och institutioner / Familjehem var bluff - fångar släpptes fria
« skrivet: 01 oktober 2010, 09:35:58 AM »
Familjehem var bluff - fångar släpptes fria
Saxat ur Västnytt, svt.se, 2010-09-27

Familjehem var bluff - fångar släpptes fria"
Västnytts granskning visar att minst 18 fängelsedömda fick sin frihet i förtid när rättsystemet satts ur spel.

Tänk om det fanns några samvetsgranna fosterföräldrar som återlämnade socialtjänstens offer till sina föräldrar, och delade med dem av de frikostiga fosterhemsersättningarna!

I "Sävsjöfallet"  betalade paret Qvist knarkarkvarten för "barnpassning" av sitt sk förståndshandikappade fosterbarn som Nybro kommun hade placerat hos dem. Obs! Nybro kommun betalade Qvists 10 000 kr/dygn, dvs 3 650 000 kr/år för placeringen av ett enda barn.

42
Fosterhem och institutioner / "Flyter av stoff i barnevernet”
« skrivet: 13 september 2010, 15:54:07 PM »
Två nya artiklar, den ena från Norge ”Flyter av stoff i barnevernet" och den andra från Sverige "Alla barn har rätt att gå i skolan" bekräftar barnevernets / socialtjänstens grova misslyckanden med barn som de tvångsomhändertar och placerar i fosterhem eller på institution.

Om dessa myndighetspersoner inte kan garantera att barn får det bättre än hos sina familjer, får de inte flytta på barnen!

Det är bättre att ge familjerna hjälp och stöd - detta sa även fd socialminister Lars Enquist i Studio Ett i P 1 den 17 november 2001 (se https://forum.nkmr.org/index.php/topic,68.msg328.html#msg328) - än att satsa pengarna i fosterhemmen och därigenom förstöra barnen och deras familjer. Hans regering vidtog dock inga ändringar i LVU.

Vanvårdsutredningen till trots förefaller det snarare vara så att socialtjänsten/barnevernet motarbetar barn och deras familjer och släktingar, för att därigenom skapa sitt framtida klientel.

Ruby H-C

Obs! omröstningsfrågor.

43
Böcker / The New Totalitarians
« skrivet: 11 september 2010, 11:41:24 AM »
Tack för tipset om The New Totalitarians i din posting https://forum.nkmr.org/index.php/topic,1764.0.html , AS76.

Jag har nu publicerat länkar till nerladdningsversionen i sektionen "Böcker" och i den engelska sektionen "Books" på NKMR:s hemsida.

Det finns även en presentation av The New Totalitarians i den engelska sektionen "Books" på NKMR:s hemsida.

44
Saxat ur Jonas Himmelstrands artikel: Är Sverige en familjepolitisk sovjetstat?

"En önskan till den svenska regeringen: Bästa regering! Ordna ett utbytesprogram med Kanada och hjälp därmed svenska hemmaföräldrar och hemundervisare att emigrera till Kanada. Sedan kan ni fortsätta bygga er sociala utopi i lugn och ro. Ja, det är känslan efter en vecka bland dessa kanadensiska föräldrar och psykologer."

Frågan som obetingat inställer sig är: Hur många hundratusentals barn och familjer ska offras innan Sveriges regering kommer till insikt om att experimenten med människorna i landet har en ödesdiger inverkan på hela samhället?

Trevlig läsning!

Ruby H-C

45
Förvaltningsdomstolarna / Rättsröta i Regeringsrätten
« skrivet: 14 juli 2010, 19:09:26 PM »
Björn Rosengren och SvD har publicerat artikeln "Rättsröta i Regeringsrätten"

Hittills har 110 kommenterat den. Jag måste erkänna att jag inte har läst alla inläggen, men jag instämmer i jur kand Berndt Erikssons tack till Björn Rosengren och SvD för visat civilkurage. Jag instämmer också i TimS påpekande att detta endast är tippen av isberget.

Rosengren tar upp rättsrötan i RR i det som gäller materiella ting, men, även om jag vill medge att miljön är viktig, vill jag beröra ett rättsområde som är ännu viktigare, nämligen det familjerättsliga området, och särskilt LVU.

Det är ytterst sällan som RR beviljar prövningstillstånd i LVU-mål - och i vissa fall har Advokatsamfundet, med sina etiska regler, fått städa där RR inte har sett något problem. Denna ovilja - eller oförmåga - att rätta till de lägre förvaltningsdomstolarnas rättsövergrepp har begåvat Sverige med frän kritik från Gro Hillestad Thune, tidigare Norges representant i Europakommissionen. RR:s ovilja - eller oförmåga - att rätta till de lägre förvaltningsdomstolarnas rättsövergrepp har också begåvat Sverige med åtskilliga fällande domar i Europadomstolen.

Den flathet och slentrianmässighet som RR uppvisar är inte värdigt ett sk civiliserat, demokratiskt rättssamhälle, som Sverige så gärna vill kalla sig.

Domarna i RR gör inte sitt jobb!

Stort tack för visat civilkurage Rosengren & SvD!

Ruby H-C


Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 15