Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 ... 13 14 [15]
211
Domstolsbeslut m.m. / Likhet inför lagen?
« skrivet: 06 april 2003, 11:30:15 AM »
FörÀldrar döms för dotterns död

En tingsrÀtt i SmÄland har dömt förÀldrarna till den 13-Äriga flickan som dog av brusten blindtarm. FörÀldrarna hade inte tagit henne till sjukhus i tid. Före den tragiska hÀndelsen granskades familjen av socialförvaltningen - men utredningen lades ner.

FörÀldrarna dömdes till villkorlig dom och 75 dagsböter vardera för vÄllande till annans död. RÀtten konstaterar att de inte tycks ha varit fullt medvetna om de rÀttigheter och skyldigheter de haft gÀllande grundlÀggande mÀnskliga rÀttigheter och behov. FörÀldrarna anses vara utvecklingsstörda.

Är det dĂ„ inte anmĂ€rkningsvĂ€rt att inget Ă„tal har vĂ€ckts mot fosterförĂ€ldrarna till Daniel Sigström? Daniel dog av ett svĂ„rt epileptiskt anfall pga de inte tog honom till sjukhus. FosterförĂ€ldrarna var ju handplockade av socialtjĂ€nsten i Gottsunda kommun, Uppsala. StĂ€ller man större krav pĂ„ utvecklingsstörda förĂ€ldrar Ă€n pĂ„ fosterförĂ€ldrar som betalas av skattemedel?

Se vidare Maciej Zarembas artikel i DN "Varför dog Daniel, 14 Är?"

Undrande

Ruby H-C

212
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / Socionomutbildningen
« skrivet: 05 april 2003, 10:23:16 AM »
Hej Allesammans,

Jag vill bara göra Er uppmÀrksamma pÄ en ny artikel om socionomernas utbildning i NKMR:s artikelsektion. Artikeln Àr tidigare publicerad i SKTF-tidningen och den Àr skriven av Lasse Nilsson. Titeln Àr "För lÄga krav pÄ socionomutbildningarna".

Av artikeln framgĂ„r att "Studenterna uppger ocksĂ„ att de har lĂ„g status i förhĂ„llande till studenter pĂ„ andra utbildningar." Är det denna underlĂ€gsenhetskĂ€nsla socionomerna försöker kompensera nĂ€r de kommer till socialkontoren dĂ€r de kan förtrycka, förfölja och förnedra barn och deras familjer?

Att socionomernas utbildning Àr undermÄlig Àr ett sedan lÀnge kÀnt faktum. De ansvariga myndigheterna har dock inte gjort nÄgonting för att rÀtta till missförhÄllandena inom socialhögskolorna eller för att höja kvalitén pÄ deras utbildning.

Det enda som har Ă„stadskommits har varit att Högskolan i Örebro har lagt ned docent Bo Edvardssons kurs i
"Kritisk utredningsmetodik" sedan klagomÄl inkommit frÄn kommunförbundet? att studenterna som hade genomgÄtt hans kurs var alldeles för kritiska och besvÀrliga pÄ socialkontoren!

Fantastiskt! Eller hur?!!!

Ruby H-C

213
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Svanhild-saken i Norge
« skrivet: 03 april 2003, 21:27:27 PM »
I gÄr kvÀll (2/4) slog polisen och barnevernet till och tvÄngsomhÀndertog 23-Äriga norskan Svanhild Kristine Jensens tvÄ barn. Svanhild - i likhet med Lars och Karin i Oskarshamn - anses vara "för dum för att ha barn".

Det finns en samling artiklar om Svanhild-saken pÄ NKMR:s hemsida. Det finns ocksÄ en namninsamling dÀr vi kan protestera mot barnevernets behandling av den unga familjen.

Stöd frÄn Sverige Àr mycket vÀlkommet.

Ruby H-C

214
SocialtjÀnstens personal inte lÀmpade

Att socialtjÀnstens personal inte Àr lÀmpade att ha med mÀnniskor att göra bekrÀftas av en artikel i Norrköpings Tidning med titel Brottsoffer ofta dÄligt bemötta av socialtjÀnst.

Detta faktum bekrÀftas ocksÄ av en rapport som LÀnsstyrelsen i Halland gjorde i juni 2002 efter en granskning av Hylte kommuns socialtjÀnst.

Att socialtjĂ€nstens personal behandlar folk illa och med förakt Ă€r ju ingen nyhet för oss i NKMR. Även vi som Ă€r ombud för socialens klienter behandlas föraktfullt.

Lite fakta
Redan 1986 visade docent Bo Edvardsson i sin doktorsavhandling hur socialtjÀnsten förtrycker, förföljer och förnedrar sina klienter. Hans bok,
Kritisk utredningsmetodik  borde vara sjĂ€lvskriven som kurslitteratur pĂ„ landets utbildningsanstalter för socionomerna dvs de sk socialhögskolorna. Men i stĂ€llet för att försöka utbilda socionomerna (sociopaterna ?) till en medmĂ€nsklig behandling av klienterna har Högskolan i Örebro valt att lĂ€gga ned Bo Edvardssons kurs. TyvĂ€rr har medierna förbigĂ„tt detta med tystnad.

Ruby H-C

215
Kommer Ni ihÄg Karlskogafallet (sommaren 1999) dÀr socialen hade tvÄngsomhÀndertagit Eva Stendahls nyfödde son och sedan i januari 2000 tvÄngsomhÀndertog hennes andra nyfödda barn? (Se Arkiv I)

Ett liknande fall utspelar sig i SkÊlskÞr Kommune i Danmark just nu. Det Àr fallet Isabella och hennes nyfödda syskon. SÄ hÀr skriver fadern, Martin Kristiansen, i ett e-mail den 11 januari.

"KÆRE ALLE !
 
TJAA, SÅ ER DEN LILLE NY "FORTVANGSFJERNEDE" PÅ VEJ ! DER GAR VEL OMKRING 14 MINUTTER IMELLEM WEER. JEG HAR MELDT KLART UD, AT JEG KAN IKKE KLARE AT TAGE MED KARINA PÅ SYGEHUSET, OG SE ET LILLE VÆSEN, DER SKAL FJERNES SENEST D. 11 FEBUAR 2003. GRETHE ER SÅ SØD OG TAGE MED, FOR HVIS JEG KOMMER MED, ENDER JEG PÅ 6'AFD RESTEN AF MIT LIV. INGE LINDGREN HAR JO GIVET OS HELE 30 DAGE (HØJST) MED DEN LILLE NY. HVIS VI IKKE TAGER IMOD HENDES TILBUD."

Hur kan socialarbetarna vara sÄ grymma och hjÀrtlösa? Socialarbetarna har redan stulit ett barn frÄn dem, nu vill de ta deras nya baby. Detta Àr ju förföljelse!

För mer info om det hÀr fallet se Fallet Isabella i sektionen Artiklar och www.borgerdebat.dk

Finns det nÄgra förslag pÄ vad Karina och Martin bör göra?

Sidor: 1 ... 13 14 [15]