Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Övriga frĂ„gor / 17:de Maj - Norges nationaldag
« skrivet: 17 maj 2012, 23:59:52 PM »
Idag Àr 17:de maj! Norges nationaldag!

Grattis till NKMR:s norska medlemmar och sympatisörer!

Samfunnsmagasinet har publicerat hĂ€lsningen frĂ„n Styret i Human Rights Alert-Norway:  Samfunnsmagasinet har publicerat hĂ€lsningen frĂ„n Styret i Human Rights Alert-Norway: NyttĂ„rstale til 17. Mai.

Jag vill ocksÄ gratulera Norge - och sÀrskilt barnevernet i Stavanger - som tvingades slÀppa det indiska parets, Anurup Bhattachary och Sagarika Bhattachary, tvÄ barn som konfiskerades i maj 2011 och placerades i tvÄ olika fosterhem, med starkt begrÀnsad tillgÄng till sina förÀldrar. I november 2011 beslutade en norsk domstol att barnen skulle vara kvar i var sitt fosterhem i Norge tills de fyllt 18 Är.

FörĂ€ldrarna mobiliserade opinionen i sitt hemland, Indien, och Indiens regering ingrep och  klargjorde för Norges regering och barnevernet i Stavanger att Bhattachary barnen var ”varken förĂ€ldralösa eller statslösa” och att de skulle slĂ€ppas.

Barnen slÀpptes och de ÄtervÀnde till Indien den 24 april 2012.

Det finns artikelsamlingar om Bhattacharyfallet pÄ NKMR:s hemsida.
Stavanger - India-saken
och
Indian geoscientist's children confiscated by Norway's "child protection services".


Barnevernet Àr en skamflÀck för Norge!


17
Övriga frĂ„gor / Glad PĂ„sk!
« skrivet: 08 april 2012, 22:30:13 PM »
En glad och solig PÄsk önskar jag er alla!

//Ruby H-C

18
Fosterhem och institutioner / VÄrdare bröt arm pÄ flicka
« skrivet: 28 januari 2012, 18:45:02 PM »
Saxat frÄn SvD - 2012-01-02
VÄrdare bröt arm pÄ flicka

Av nyhetsnotisen i SvD framgÄr att en vÄrdare pÄ ett ungdomshem utanför Trosa har Ätalats för vÄllande till kroppsskada sedan han, vid ett ingripande i september förra Äret, brutit ena armen pÄ en tvÄngsintagen flicka.

Enligt Äklagaren gjorde vÄrdaren rÀtt som ingrep men han gjorde sig ÀndÄ skyldig till brott.

PÄ nÄgot sÀtt var han tvungen att ingripa. Flickan kunde skada bÄde sig sjÀlv och andra. Men han borde ha ingripit pÄ ett annat sÀtt, sÀger Äklagare Klas Engdahl till Sn.se.

Det ska bli intressant att se straffpÄföljden för denne vÄrdare som har brutit armen pÄ den tvÄngsintagna flickan, eftersom nutida svensk rÀttshistoria uppvisar fall dÀr en förÀlder har dömts till ett Ärs fÀngelse för s k barnaga utan att barnen i frÄga nÄgonsin uppvisade den minsta skrÄma eller blÄmÀrke.

OBS! OmröstningsfrÄga: Kan vi acceptera att betalda vÄrdare, t. ex fosterförÀldrar, slÄr och skadar barn?

19
Den 21 december 2011 ringde jag till ”Ring P1”, 099 - 510 10, och spelade in en julhĂ€lsning till de tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna barnen i Sverige. Huruvida inlĂ€gget har spelats upp i nĂ„gon av Ring P1 julsĂ€ndningar Ă€r för mig okĂ€nt, men NKMR:s julhĂ€lsning Ă€r publicerad pĂ„ hemsidan, i sektionen, Artiklar.

Se Ă€ven NKMR:s traditionella julhĂ€lsning, God Jul och Gott Nytt År, 2012


God Jul, Allesammans

Ruby H-C

20
Övriga frĂ„gor / NKMR:s hedersdiplom till Jan Hansen, Samfunnsmagasinet
« skrivet: 29 augusti 2011, 22:35:13 PM »
I samband med NKMRs Symposium den 20 augusti förÀrades Jan Hansen, chefredaktör för Samfunnsmagasinet, med ett hedersdiplom, för hans lÄnga kamp för upprÀttelse för offren för norskt barnevern.

Nordisk heder til redaktĂžren av sfm.no.

Grattis Àn en gÄng, Jan Hansen!

HjÀrtliga lyckönskningar för ditt fortsatta arbete!

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

21
Korrumperad domare i USA dömd till 28 Ärs fÀngelse för att ha tagit emot mutor frÄn privata fÀngelser nÀr han skickade ungdomar dit. En pojke begick sjÀlvmord.

Se: Pennsylvania Judge Jailed for 28 Years in “Kids-for-Cash” Scheme

Jag ser fram emot den dag dÄ Sverige gör rent hus bland de felande rÄdmÀnnen i förvaltningsdomstolarna, och nÀr de socialsekreterare som misshandlar barn och deras familjer och slÀktingar, genom att för egen vinnings skull skicka barn till fosterhem och barnhem, Ätalas.
TjÀnstemÀn bör kunna Ätalas


Obs! omröstningsfrÄga!

22
Övriga frĂ„gor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2011
« skrivet: 13 augusti 2011, 12:18:03 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att Ă€ga rum i Göteborg lördagen den 20 augusti 2011.

Se programmet för symposiet och presentationen av föredragshĂ„llarna pĂ„ NKMR:s hemsida: NKMR:s Symposium och Årsmöte.

VĂ€lkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

23
Invandrarfamiljer / Nytt dramatiskt fritagningsfall i Norge
« skrivet: 23 juli 2011, 08:59:39 AM »

Polsk jente fritatt fra norsk barnevern
En polsk jente (9) forsvant fra et beredskapshjem i Vestfold natt til onsdag. NĂ„ viser det seg at forsvinningen trolig er en nĂžye planlagt kidnappingsaksjon.

Den 29 juni, gjorde en polsk privatdetektiv, "Rambo", en framgÄngsrik rÀddningsaktion och befriade en 9-Är gammal polsk flicka, bosatt i Norge, frÄn att förstöras av norska barnevernet.

Det finns en samling artiklar "Polsk jente fritatt fra norsk barnevern" i sektionen "Artiklar" pÄ NKMR:s hemsida.

Newsweek Polen har hittills publicerat tvÄ stora artiklar om fallet. De polska artiklarna Àr lÀnkade vid foten av den norska artikelsamlingen.

AnmÀrkningsvÀrt nog har svenska media förbigÄtt fritagningen av den polska flickan frÄn norskt barnevern med total tystnad.

Kan det vara sÄ att man Àr rÀdd att den kan mana till efterföljd?24
Domstolsbeslut m.m. / Norge dömdes i Europadomstolen idag!
« skrivet: 28 juni 2011, 21:24:44 PM »
Norge blev fÀllt i Europadomstolen idag, den 28 juni 2011, för krÀnkning av en barnfamiljs mÀnskliga rÀttigheter.

Det Àr skamligt att Norge, som sÄ gÀrna vill kalla sig för civiliserat och demokratiskt, följer i storebror Sveriges fotspÄr med krÀnkningar av barns och deras förÀldrars mÀnskliga rÀttigheter och nu har dragit pÄ sig ytterligare en fÀllande dom i Europadomstolen.

Fy skÀms, Norge!

Tack, Europadomstolen!

Mer info följer nÀr jag fÄr tillgÄng till domen!

Ruby H-C

25
Biologiska familjens betydelse / Vems Àr barnen?
« skrivet: 25 juni 2011, 16:34:15 PM »
För ca en vecka sedan klistrade nĂ„gon följande ord frĂ„n ”Havets blogg”: ”Nej, vi Ă€ger inte, vĂ„ra egna barn, och ingen Ă€ger rĂ€tten, till nĂ„gon annans liv!” i en Facebook trĂ„d som levererar meddelanden direkt till min mailbox.

Eftersom jag inte delar Äsikten att vi inte Àger vÄra egna barn skrev jag ett inlÀgg som genererade fler Àn 100 inlÀgg. Mitt inlÀgg lyder enligt följande:

"Bloggaren har fel. Visst Àger förÀldrar sina barn! Det Àr socialstaten som ville kollektivisera allt och alla som myntade devisen "Du Àger inte dina barn".

NÀr förÀldrarna vÀl tillÀgnade sig socialens felaktiga beskrivning, visade det sig sedan att det Àr socialstaten som gör ansprÄk pÄ barnen! Eftersom socialen anser att de Àger barnen kan de ta dem frÄn sina förÀldrar och överlÀmnar dem som försörjningsobjekt / inkomstkÀllor Ät kompisar och / eller slÀktingar eller skÀnka bort dem som förtÀckt adopterade till sina barnlösa kompisar och / eller slÀktingar.

Notera socialens sprÄkbruk: de skriver 'barnet' i stÀllet för hans/hennes barn, eller 'modern' i stÀllet för hans/hennes mor, eller fadern i stÀllet för hans/hennes far. NÀr socialen skriver pÄ detta sÀtt Àr barnet ingens barn!

Jag Àger mina barn och mina barn Àger mig. Till skillnad frÄn socialens sprÄkbruk talar och skriver jag om mina barn, mina döttrar, min son, min dotterson, min familj!

LÀs gÀrna följande artiklar pÄ NKMR:s hemsida:
1 - Barn - foreldres eiendom! av Tor Langbach, fd advokat, numera domare,
2 - Blod Àr tjockare Àn vatten, Av Hans Hjortsjö, fd kammarrÀttsrÄd, fd hyresrÄd
och
3 - Foreldre er Guds gave til barna![/url] Av Rune Fardal, norsk psykolog

Trevlig lÀsning och lÄt er ej luras!"

Vad tycker ni pÄ NKMR:s Diskussionsforum?

OBS! OmröstningsfrÄga

26
Övriga frĂ„gor / Trevlig midsommar allesammans!
« skrivet: 24 juni 2011, 08:03:37 AM »
Trevlig midsommar allesammans!

Jag önskar er alla varmt och soligt vÀder under hela midsommarhelgen!

Njut av vÀdret, men glöm inte kampen för era barn.

Ruby H-C

27
Manifestation i Malmö idag den 10 juni 2011

Hej Allesammans,

I förrgÄr blev jag uppringd av Laid Bouakaz, forskare och lÀrare i pedagogik vid Malmö Högskolan, som informerade om en stor manifestation mot socialtjÀnsten som skulle Àga rum idag, den 10 juni 2011.

Jag hÀnvisade Laid Bouakaz till en av NKMR:s juristmedlemmar i SkÄne, men han lyckades inte fÄ kontakt med honom. Eftersom NKMR:s nÀrvaro vid dylika evenemang Àr viktig bestÀmde jag mig igÄr för att Äka dit och hÄlla tal.

Inbjudan lyder:
Manifestation i Malmö den 10 juni mot tvÄngsomhÀndertagande av barn och socialtjÀnstens maktmissbruk

Plats: MöllevÄngstorget
Datum: fredag 10 juni 2011 
Tid: 17-19
Manifestation arrangeras av förÀldrarna och frivilliga medmÀnniskor.


Ni som kommer att befinna er i Malmö i kvÀll inbjuds hÀrmed.

VĂ€lkomna !

Ruby H-C
Ordf.

28
För tvÄ veckor sedan blev jag uppringd av Maria Lindgren, journalist pÄ Sveriges Radios DokumentÀrredaktion, som "... ska jobba med en större produktion om omhÀndertagande av barn ...". Hon har tre timmars programtid till sitt förfogande och hon vill dÀrför fÄ kontakt med nÄgra som har erfarenhet av fosterhems- och/eller HVB-hemsvistelse. FörÀldrar, syskon, och mor- och farförÀldrar som har erfarenheter av omhÀndertagande av en anhörig Àr ocksÄ vÀlkomna att ta kontakt med reportern.

Maria Lindgren kommer att göra tre reportage dÀr hon genom olika fall ska belysa problemen: det Àr alltsÄ inte ett granskningsprogram.
Jag hade kontakt med Maria Lindgren för nÄgra Är sedan dÄ hon arbetade pÄ TV4 Norrbotten. Hon gjorde ett reportage om en 15 Ärig flicka som jag rÀddade frÄn socialen i Boden, som ville spÀrra in henne pÄ ett § 15b hem.

Ni som Àr intresserad kan ta kontakt med Maria Lindgren direkt: 0702 - 99 29 99. Ni fÄr gÀrna sprida denna information! Detta Àr ett utmÀrkt tillfÀlle, inte bara att informera svenska folket om hur barnomhÀndertagandebranschen fungerar utan ocksÄ att fÄ lite personlig upprÀttelse, om man har blivit drabbad.

Den hÀr information har redan skickats via gruppmail till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf.

29
Övriga frĂ„gor / 17:de Maj - Norges Nationaldag
« skrivet: 17 maj 2011, 22:24:49 PM »
Idag Àr Norges Nationaldag, men alla de rÀttsövergrepp som barnevernet, fylkesnemnderna och domstolarna begÄr mot barn och deras familjer, gör att gratulationerna fastnar i halsen.

Norges folk kÀmpade mot förtryck under Hitlerregimen. Ett sÄdant folk torde förstÄ vÀrdet av frihet frÄn förtryck och en rÀttvis behandling av statsmakterna.

Vakna Norge och föregÄ med gott exempel för skydd av de mÀnskliga rÀttigheterna i de nordiska lÀnderna!

Jag önskar er lycka och framgÄng pÄ vÀgen att bli nordens högborg för mÀnskliga rÀttigheter.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

30
Övriga frĂ„gor / Glad PĂ„sk!
« skrivet: 24 april 2011, 07:42:46 AM »
Glad PÄsk tillönskas alla medlemmar, sympatisörer och andra besökare till NKMR:s hemsida och diskussionsforum.

Av Ruby H-C
Ordf

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 15