Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 15
16
Övriga frågor / 17:de Maj - Norges nationaldag
« skrivet: 17 maj 2012, 23:59:52 PM »
Idag är 17:de maj! Norges nationaldag!

Grattis till NKMR:s norska medlemmar och sympatisörer!

Samfunnsmagasinet har publicerat hälsningen från Styret i Human Rights Alert-Norway:  Samfunnsmagasinet har publicerat hälsningen från Styret i Human Rights Alert-Norway: Nyttårstale til 17. Mai.

Jag vill också gratulera Norge - och särskilt barnevernet i Stavanger - som tvingades släppa det indiska parets, Anurup Bhattachary och Sagarika Bhattachary, två barn som konfiskerades i maj 2011 och placerades i två olika fosterhem, med starkt begränsad tillgång till sina föräldrar. I november 2011 beslutade en norsk domstol att barnen skulle vara kvar i var sitt fosterhem i Norge tills de fyllt 18 år.

Föräldrarna mobiliserade opinionen i sitt hemland, Indien, och Indiens regering ingrep och  klargjorde för Norges regering och barnevernet i Stavanger att Bhattachary barnen var ”varken föräldralösa eller statslösa” och att de skulle släppas.

Barnen släpptes och de återvände till Indien den 24 april 2012.

Det finns artikelsamlingar om Bhattacharyfallet på NKMR:s hemsida.
Stavanger - India-saken
och
Indian geoscientist's children confiscated by Norway's "child protection services".


Barnevernet är en skamfläck för Norge!


17
Övriga frågor / Glad Påsk!
« skrivet: 08 april 2012, 22:30:13 PM »
En glad och solig Påsk önskar jag er alla!

//Ruby H-C

18
Fosterhem och institutioner / Vårdare bröt arm på flicka
« skrivet: 28 januari 2012, 18:45:02 PM »
Saxat från SvD - 2012-01-02
Vårdare bröt arm på flicka

Av nyhetsnotisen i SvD framgår att en vårdare på ett ungdomshem utanför Trosa har åtalats för vållande till kroppsskada sedan han, vid ett ingripande i september förra året, brutit ena armen på en tvångsintagen flicka.

Enligt åklagaren gjorde vårdaren rätt som ingrep men han gjorde sig ändå skyldig till brott.

På något sätt var han tvungen att ingripa. Flickan kunde skada både sig själv och andra. Men han borde ha ingripit på ett annat sätt, säger åklagare Klas Engdahl till Sn.se.

Det ska bli intressant att se straffpåföljden för denne vårdare som har brutit armen på den tvångsintagna flickan, eftersom nutida svensk rättshistoria uppvisar fall där en förälder har dömts till ett års fängelse för s k barnaga utan att barnen i fråga någonsin uppvisade den minsta skråma eller blåmärke.

OBS! Omröstningsfråga: Kan vi acceptera att betalda vårdare, t. ex fosterföräldrar, slår och skadar barn?

19
Den 21 december 2011 ringde jag till ”Ring P1”, 099 - 510 10, och spelade in en julhälsning till de tvångsomhändertagna barnen i Sverige. Huruvida inlägget har spelats upp i någon av Ring P1 julsändningar är för mig okänt, men NKMR:s julhälsning är publicerad på hemsidan, i sektionen, Artiklar.

Se även NKMR:s traditionella julhälsning, God Jul och Gott Nytt År, 2012


God Jul, Allesammans

Ruby H-C

20
Övriga frågor / NKMR:s hedersdiplom till Jan Hansen, Samfunnsmagasinet
« skrivet: 29 augusti 2011, 22:35:13 PM »
I samband med NKMRs Symposium den 20 augusti förärades Jan Hansen, chefredaktör för Samfunnsmagasinet, med ett hedersdiplom, för hans långa kamp för upprättelse för offren för norskt barnevern.

Nordisk heder til redaktøren av sfm.no.

Grattis än en gång, Jan Hansen!

Hjärtliga lyckönskningar för ditt fortsatta arbete!

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

21
Korrumperad domare i USA dömd till 28 års fängelse för att ha tagit emot mutor från privata fängelser när han skickade ungdomar dit. En pojke begick självmord.

Se: Pennsylvania Judge Jailed for 28 Years in “Kids-for-Cash” Scheme

Jag ser fram emot den dag då Sverige gör rent hus bland de felande rådmännen i förvaltningsdomstolarna, och när de socialsekreterare som misshandlar barn och deras familjer och släktingar, genom att för egen vinnings skull skicka barn till fosterhem och barnhem, åtalas.
Tjänstemän bör kunna åtalas


Obs! omröstningsfråga!

22
Övriga frågor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2011
« skrivet: 13 augusti 2011, 12:18:03 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att äga rum i Göteborg lördagen den 20 augusti 2011.

Se programmet för symposiet och presentationen av föredragshållarna på NKMR:s hemsida: NKMR:s Symposium och Årsmöte.

Välkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

23
Invandrarfamiljer / Nytt dramatiskt fritagningsfall i Norge
« skrivet: 23 juli 2011, 08:59:39 AM »

Polsk jente fritatt fra norsk barnevern
En polsk jente (9) forsvant fra et beredskapshjem i Vestfold natt til onsdag. Nå viser det seg at forsvinningen trolig er en nøye planlagt kidnappingsaksjon.

Den 29 juni, gjorde en polsk privatdetektiv, "Rambo", en framgångsrik räddningsaktion och befriade en 9-år gammal polsk flicka, bosatt i Norge, från att förstöras av norska barnevernet.

Det finns en samling artiklar "Polsk jente fritatt fra norsk barnevern" i sektionen "Artiklar" på NKMR:s hemsida.

Newsweek Polen har hittills publicerat två stora artiklar om fallet. De polska artiklarna är länkade vid foten av den norska artikelsamlingen.

Anmärkningsvärt nog har svenska media förbigått fritagningen av den polska flickan från norskt barnevern med total tystnad.

Kan det vara så att man är rädd att den kan mana till efterföljd?24
Domstolsbeslut m.m. / Norge dömdes i Europadomstolen idag!
« skrivet: 28 juni 2011, 21:24:44 PM »
Norge blev fällt i Europadomstolen idag, den 28 juni 2011, för kränkning av en barnfamiljs mänskliga rättigheter.

Det är skamligt att Norge, som så gärna vill kalla sig för civiliserat och demokratiskt, följer i storebror Sveriges fotspår med kränkningar av barns och deras föräldrars mänskliga rättigheter och nu har dragit på sig ytterligare en fällande dom i Europadomstolen.

Fy skäms, Norge!

Tack, Europadomstolen!

Mer info följer när jag får tillgång till domen!

Ruby H-C

25
Biologiska familjens betydelse / Vems är barnen?
« skrivet: 25 juni 2011, 16:34:15 PM »
För ca en vecka sedan klistrade någon följande ord från ”Havets blogg”: ”Nej, vi äger inte, våra egna barn, och ingen äger rätten, till någon annans liv!” i en Facebook tråd som levererar meddelanden direkt till min mailbox.

Eftersom jag inte delar åsikten att vi inte äger våra egna barn skrev jag ett inlägg som genererade fler än 100 inlägg. Mitt inlägg lyder enligt följande:

"Bloggaren har fel. Visst äger föräldrar sina barn! Det är socialstaten som ville kollektivisera allt och alla som myntade devisen "Du äger inte dina barn".

När föräldrarna väl tillägnade sig socialens felaktiga beskrivning, visade det sig sedan att det är socialstaten som gör anspråk på barnen! Eftersom socialen anser att de äger barnen kan de ta dem från sina föräldrar och överlämnar dem som försörjningsobjekt / inkomstkällor åt kompisar och / eller släktingar eller skänka bort dem som förtäckt adopterade till sina barnlösa kompisar och / eller släktingar.

Notera socialens språkbruk: de skriver 'barnet' i stället för hans/hennes barn, eller 'modern' i stället för hans/hennes mor, eller fadern i stället för hans/hennes far. När socialen skriver på detta sätt är barnet ingens barn!

Jag äger mina barn och mina barn äger mig. Till skillnad från socialens språkbruk talar och skriver jag om mina barn, mina döttrar, min son, min dotterson, min familj!

Läs gärna följande artiklar på NKMR:s hemsida:
1 - Barn - foreldres eiendom! av Tor Langbach, fd advokat, numera domare,
2 - Blod är tjockare än vatten, Av Hans Hjortsjö, fd kammarrättsråd, fd hyresråd
och
3 - Foreldre er Guds gave til barna![/url] Av Rune Fardal, norsk psykolog

Trevlig läsning och låt er ej luras!"

Vad tycker ni på NKMR:s Diskussionsforum?

OBS! Omröstningsfråga

26
Övriga frågor / Trevlig midsommar allesammans!
« skrivet: 24 juni 2011, 08:03:37 AM »
Trevlig midsommar allesammans!

Jag önskar er alla varmt och soligt väder under hela midsommarhelgen!

Njut av vädret, men glöm inte kampen för era barn.

Ruby H-C

27
Manifestation i Malmö idag den 10 juni 2011

Hej Allesammans,

I förrgår blev jag uppringd av Laid Bouakaz, forskare och lärare i pedagogik vid Malmö Högskolan, som informerade om en stor manifestation mot socialtjänsten som skulle äga rum idag, den 10 juni 2011.

Jag hänvisade Laid Bouakaz till en av NKMR:s juristmedlemmar i Skåne, men han lyckades inte få kontakt med honom. Eftersom NKMR:s närvaro vid dylika evenemang är viktig bestämde jag mig igår för att åka dit och hålla tal.

Inbjudan lyder:
Manifestation i Malmö den 10 juni mot tvångsomhändertagande av barn och socialtjänstens maktmissbruk

Plats: Möllevångstorget
Datum: fredag 10 juni 2011 
Tid: 17-19
Manifestation arrangeras av föräldrarna och frivilliga medmänniskor.


Ni som kommer att befinna er i Malmö i kväll inbjuds härmed.

Välkomna !

Ruby H-C
Ordf.

28
För två veckor sedan blev jag uppringd av Maria Lindgren, journalist på Sveriges Radios Dokumentärredaktion, som "... ska jobba med en större produktion om omhändertagande av barn ...". Hon har tre timmars programtid till sitt förfogande och hon vill därför få kontakt med några som har erfarenhet av fosterhems- och/eller HVB-hemsvistelse. Föräldrar, syskon, och mor- och farföräldrar som har erfarenheter av omhändertagande av en anhörig är också välkomna att ta kontakt med reportern.

Maria Lindgren kommer att göra tre reportage där hon genom olika fall ska belysa problemen: det är alltså inte ett granskningsprogram.
Jag hade kontakt med Maria Lindgren för några år sedan då hon arbetade på TV4 Norrbotten. Hon gjorde ett reportage om en 15 årig flicka som jag räddade från socialen i Boden, som ville spärra in henne på ett § 15b hem.

Ni som är intresserad kan ta kontakt med Maria Lindgren direkt: 0702 - 99 29 99. Ni får gärna sprida denna information! Detta är ett utmärkt tillfälle, inte bara att informera svenska folket om hur barnomhändertagandebranschen fungerar utan också att få lite personlig upprättelse, om man har blivit drabbad.

Den här information har redan skickats via gruppmail till NKMR:s medlemmar och sympatisörer.

Ruby H-C
Jur. kand
Ordf.

29
Övriga frågor / 17:de Maj - Norges Nationaldag
« skrivet: 17 maj 2011, 22:24:49 PM »
Idag är Norges Nationaldag, men alla de rättsövergrepp som barnevernet, fylkesnemnderna och domstolarna begår mot barn och deras familjer, gör att gratulationerna fastnar i halsen.

Norges folk kämpade mot förtryck under Hitlerregimen. Ett sådant folk torde förstå värdet av frihet från förtryck och en rättvis behandling av statsmakterna.

Vakna Norge och föregå med gott exempel för skydd av de mänskliga rättigheterna i de nordiska länderna!

Jag önskar er lycka och framgång på vägen att bli nordens högborg för mänskliga rättigheter.

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

30
Övriga frågor / Glad Påsk!
« skrivet: 24 april 2011, 07:42:46 AM »
Glad Påsk tillönskas alla medlemmar, sympatisörer och andra besökare till NKMR:s hemsida och diskussionsforum.

Av Ruby H-C
Ordf

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 15