Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: [1] 2 3 ... 46
1
Du bör stÀndigt begÀra hemtagning av dina barn.

Socialen har tydligen lovat bort dina barn till fosterförÀldrarna - som inkomstförstÀrkning eller kanske som förtÀckt adopterade till ett barnlöst par.

Skriv och meddela vad som har hÀnt sedan du postade ditt meddelande pÄ NKMR:s Forum.

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: Socialen tog dotter
« skrivet: 06 oktober 2015, 07:38:34 AM »
AdamP, jag beklagar att ocksÄ din familj har rÄkat ut för svensk socialtjÀnst.

Du skriver: "Vi Àr bÄde akademiker, bÄda jobbar, har eget hus, gjorde allt för vÄr dotter." Ni har gett er dotter alla förutsÀttningar för ett lyckligt liv i Sverige, men det lÄter som om hon har gÄtt vilse i kompisgÀnget. Det Àr inte första gÄngen som ungdomar, som inte har lika trygga familjestrukturer, imponerar pÄ sina kompisar och manipulerar dem att "frigöra" sig frÄn sina förÀldrars beskydd.

Fick ni trÀffa er dotter under den första SoL-tiden?

Jag hoppas att era problem har redan löst sig, men om sÄ inte Àr fallet skicka ett e-mail till Board@nkmr.org, nÀr du har lÀst min replik.

VĂ€nligen,

Ruby Harrold-Claesson
Jur. kand
Ordf. i NKMR

3
Jag vill varmt rekommendera Fil dr., leg psykolog Lena Hellblom Sjögrens bok: "Barnets rÀtt till familjeliv - 25 svenska fallstudier av förÀldraalienation".

Boken Àr en mycket viktig kÀlla för alla som Àr insnÀrjda i LVU-mÄl och likasÄ i alla vÄrdnadstvister. SjÀlv har jag föreslagit en tingsrÀtt att införskaffa Lena Hellblom Sjögrens bok till deras bibliotek. Förhoppningsvis kan vi fÄ mer mÀnskliga domar i LVU- och vÄrdnadsmÄl om rÄdmÀnnen i fler domstolar fÄr ta del av Lena Hellblom Sjögrens bok.

Och, varför inte rekommendera personalen pÄ era socialkontor, slÀkt och vÀnner att köpa boken eftersom det Àr viktigt att fler personer behöver fÄ insikt i barns rÀttigheter till sina egna förÀldrar?

För mer information se:http://nkmr.org/docs/Barnets_rett_till_familjeliv_Infoblad.pdf

4
BlÄgula mattan bucklar sig

OmvÀrlden har fÄtt upp ögonen för de stÀndigt förekommande krÀnkningarna (lÀs: brott) av mÀnskliga rÀttigheter som förövas i Sverige.

Under ett halvt sekel har alla som krÀver respekt och skydd för sina medmÀnniskors mÀnskliga rÀttigheter gentemot den allsmÀktiga staten, representerad av politiker och tjÀnstemÀn, varit utsatta för förföljelser, hotelser om yrkesförbud, förlorade tjÀnster och vissa har Àven blivit persona non grata.

År 2005 sjösatte regeringen "En handlingsplan för de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna" men Ă€nnu 10 Ă„r senare, trots Ă„tskilliga fĂ€llande domar i Europadomstolen sedan början av 1980-talet, förblir de "mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna" en intet förpliktande fras i Sverige.

LÀs mer om FN kritiken mot Sverige i artikeln: "BlÄgula mattan bucklar sig"

Obs! OmröstningsfrÄga. Du mÄste vara inloggad för att rösta.

5
Veronica,

LÀmna gÀrna en kortfattad redogörelse och uppdatera oss om hur det har gÄtt för dig och dina barn. Socialen förstör familjer i stÀllet för att hjÀlpa dem som behöver hjÀlp och stöd. Det blir mÄnga förlorare, men barnen drabbas hÄrdast.

6
"U-FOLD seminarium! Drogernas roll vid sexuella övergrepp mot barn"

En av förelÀsarna vid detta seminarium Àr Sofia Rapp-Johansson, som var en av förelÀsarna vid NKMR:s Symposium den 24 augusti 2013.

Ni som inte deltog i NKMR:s Symposium, pass pÄ att höra Sofia Rapp-Johansson!

7
Brottsbalken 6 kap. Om sexualbrott
4 § Den som har samlag med ett barn under femton Är eller som med ett sÄdant barn genomför en annan sexuell handling som med hÀnsyn till krÀnkningens allvar Àr jÀmförlig med samlag, döms för vÄldtÀkt mot barn till fÀngelse i lÀgst tvÄ och högst sex Är.

Lagen Àr klar och otvetydig, men det finns alldeles för mÄnga pedofildomare och sexköpare i Sveriges domstolar - Ànda uppe i högsta domstolen!

Och, vi ska inte glömma BordellaffÀren, dÀr hela regeringen och mÄnga riksdagsledamöter figurerade!

8
Den unga kvinnan Ätalas pga att hennes nyfödda barn dog strax efter förlossningen men, det förefaller uppenbart att hon inte ville döda sitt barn. Hon hade kunnat vÀlja att döda barnet genom att abortera det sex mÄnader tidigare.

HÀr ser vi hur grundlagens föreskrifter om "Likhet inför lagen" tillÀmpas i Sverige:
I april 2012 dog Donia Hassan, 15 Är, i fosterhemmet som tjÀnade 2850 kr/dygn för hennes 'vÄrd'. Fostermodern har inte blivit Ätalad.

Det har inte ens gjorts en brottsutredning kring Donias död.

"All animals are equal, but some animals are more equal than others." George Orwell, Animal Farm.

9
Jag delar kritiken mot Karlskrona kommun för att inte ha utstrÀckt det förebyggande arbetet mot psykisk ohÀlsa att omfatta hela verksamheten i kommunen.

SocialtjÀnstens personal och de tvÄngsomhÀndertagna och fosterhemsplacerade barnen borde uppmÀrksammas sÀrskilt eftersom de som tvÄngsomhÀndertar barnen och placerar i fosterhem kan inte vara psykiskt friska, och de stackars barnen som Àr utsatta för sÄdan omÀnsklig behandling blir oundgÀngligen psykiskt sjuka.

10
Dagens upplaga av Filosofiska rummet har som rubrik: "NÀr staten vet bÀst. Om paternalism för irrationella medborgare."

P1 har presenterat programmet enligt följande:
Hur man lÀr makthavare att fatta beslut som inte Àr skadliga för sig sjÀlva och för andra.

Programmet sÀnds idag, söndag den 9 juni 2013, kl 17.00.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=793

11
Övriga frĂ„gor / Grattis Norge pĂ„ 17 maj.
« skrivet: 17 maj 2013, 23:59:07 PM »
Grattis Norge pÄ 17 maj.

NKMR önskar alla Norges barn en framtid utan barnevernet, familjesplittring och spolierade liv.

12
Det Àr illa att dömda fÄr upptrÀda som juridiska ombud men det Àr Ànnu vÀrre att brottslingar fÄr tjÀnster som domare i domstolarna - och Àven att en viss brottsling, i stÀllet för att bli avskedad med skam, fick plats i lagrÄdet och har fÄtt behÄlla sin tjÀnst i HD!

Vi ska inte sila mygg och svÀlja kameler!
 

13
FN har instiftat den 15 maj som Internationella Familjedagen. FN har öronmÀrkt denna speciella dag varje Är för att understryka familjens betydelse för alla samhÀllen - inklusive vÄra nordiska samhÀllen.

Internationella Familjedagen firas runt om i vÀrlden pÄ olika sÀtt.

I Sverige och vÄra nordiska grannlÀnder förbigÄs Internationella Familjedagen med absolut möjliga tystnad.

LÀget Àr sÄ allvarligt att det Àr absolut nödvÀndigt att skydda sin familj frÄn de destruktiva krafterna som makten i det "moderna" samhÀllet har skapat för att undergrÀva och förstöra grundvalarna som tidigare generationer har byggt upp.

NKMR firar Internationella Familjedagen den 15 maj 2013.

14
Vi lever i en galen vÀrld dÀr moral och anstÀndighet har uppluckrats.

Domare i vÄra domstolar - t o m högsta domstolen - gör sig skyldiga till sexbrott, men de fÄr behÄlla sina tjÀnster, i stÀllet för att bli avskedad i skam och vanÀra.

TingsrÀttens dom förvÄnar inte. Men, jag hoppas att de kommer att vara lika förstÄende nÀr deras döttrar blir utsatta för samma behandling.

15
Tack för detta inlÀgg.

I början av september 2007 skrev jag artikeln "RÀdda barnen frÄn RÀdda barnen och Bris" i replik pÄ en artikel i Allehanda, men jag vet inte om tidningen publicerade min artikel. Den har dock rÀddats för eftervÀrlden pÄ NKMR:s hemsida.

RÀdda barnen och Bris fÄr mycket statliga pengar, sÄ de följer allt som överheten anbefaller precis som vindflöjlar.

Sidor: [1] 2 3 ... 46