Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19
76
Ni följer vĂ€l debatten mellan förre justitieminister Thomas Bodström och justitiekanslern.. Den försigĂ„r pĂ„ dn debatt och i svenska dagbladets brĂ€nnpunkt. Jag tycker alla vi i nkmr ska ge kommetarer till artiklarna dĂ€r vi försvarar justitiekanslern. Än sĂ„ lĂ€nge gĂ€ller den bara rĂ€ttsrötan inom brottmĂ„lsprocesserna men sĂ„ smĂ„ning om kanske vi lyckas att fĂ„ en rejĂ€l debatt om bristerna i beslutsunderlagen nĂ€r det gĂ€ller lvu.

77
Fosterhem och institutioner / Knark flödade pÄ behandlingshem
« skrivet: 16 december 2006, 20:05:24 PM »
Det finns Àven förÀldrar som bönar och ber om att fÄ sina drogande ungdomar omhÀndertagna men dÄ Àr det ofta jÀttasvÄrt att fÄ gehör frÄn soc. Det verkar vara som att de mest av allt Àr motvalskÀrringar som vill visa sin makt genom att göra tvÀrsemot vad klienterna ber om. De förÀdrar som har sina barn pÄ hem dÀr uppgiften Àr att bryta ett missbruk ska kunna lita pÄ att det Àr en sÄ pass hÄrd koll att det Àr omöjligt att smugla in droger annars kan de lika gÀrna ha sina ungdomar hemma

78
Familjens rÀttigheter Àr skyddad bÄde i FN:s konvetion om mÀnskliga rÀttigheter och europakonventionen om de mÀnskliga rÀttigheterna. Detta skydd innebÀr att förÀldrarna har rÀtt att bestÀmma över sina barns fostran fram till myndighetsdagen.
Jag Àr inte helt emot att man omhÀndertar barn i extrema undantagsfall, men i de flesta fall gÄr det sÀkert att hitta acceptabla lösningar som Àr bÀttre för bÄde barnen och förÀldrarna.
Det stora problemet inom svenska socialtjÀnst Àr dock bristen pÄ vetenskaplig förankring i deras utredningar, alldeles för mycket löst flumm flumm och tyckande, som faktiskt inskrÀnker pÄ de mÀskliga rÀttigheter som ska skyddas.
Ett av problemen Àr Àven den oklara utformningen av LVU. Det talas om misshandel eller otillbörligt utnyttjande i lagstiftningen. DÀr Àr nog alla överens om att man mÄste kunna omhÀnderta barn av denna anledning, men nÀr man sen lÀser vidare och kommer till formuleringen om eller nÄgon annnan omstÀndighet som utgör en fara för barnets hÀlsa och utveckling sÄ skapas utrymme för en hel del godtycke.
Ska denna formulering i lagstiftningen anvÀndas sÄ bör enligt min mening socialtjÀnsten vara tvungna att hÀnvisa till froskningsresultat som klart och tydligt visar att just denna omstÀndighet Àr en fara för att barns utveckling och att denna fara Àr större Àn den fara för barnets utveckling som ett omhÀndertagande innebÀr. All forskning visar nÀmligen att adoptivbarn och fosterbarn i vuxen Älder Àr överreprecenterade inom kriminalitat och annan socialutsatthet.

79
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 06 november 2006, 06:09:35 AM »
SocialtjÀnsten har inte alltid fel men tyvÀrr har de fel allt för ofta för att det ska vara ett gigantiskt rÀttssÀkerhetsproblem. Ofta blir det Àven fel nÀr de har rÀtt. MÄnga barn som verkligen skulle behöva en ny miljö blir inte hjÀlpa av socialens ingripande utan hamnar i stÀller ur askan i elden. Problemet med socialtjÀnsten Àr att de lyder under sektretess som försvÄrare insyn i deras verksamhet. En möjlighet till sjÀlvsanering nÀr det gÀller bristfÀlliga utredningar Àr att alla lvu utredningar avidentifieras och lÀggs ut pÄ nÀtet sÄ att allmÀnheten kan lÀsa dom. Det skulle nog i stor grad orsaka en sjÀlvsanering frÄn de vÀrsta avarterna.

80
Det finns mÄnga som har offrat 20 Är eller mer av sina liv för att försöka stoppa sÄdana tjÀnstemÀn det enda som hÀnder Àr att de föraktfullt blir kallade för rÀttshaverister

81
TvĂ„ngsomhĂ€ndertagande och andra ingripanden / VÅRDPLAN ETT SKÄMT
« skrivet: 01 oktober 2006, 00:13:49 AM »
Ja en gÄng handlade om en mamma som behövde placera sina barn ca ett Är pga av en komplicerad operation, men enda kruxet var att i det fallet hade soc i stÀllet ljugit för fosterfamiljerna och lovat dom uppvÀxtplaceringar. SÄ manipulerar gör de tydligen hela tiden.

82
TyvÀrr Àr detta förfarande praxis dvs nÀstan alla som har sina barn lvu ade rÄkar ut för det tackar du nej till umgÀnge kommer det att vÀndas emot dig vÀlkommen till kafka samhÀllet

83
LÀs steven pinkers bok ett oskrivet blad dÀr fÄr du massor med exempel pÄ hur tron pÄ att mÀnniskans uppvÀxt pÄverkar hela hennes liv har orsakat orÀklerliga övergrepp mot mÀskligheten.
Hans bok visar Àven med tydlighet att om en mÀnniska utveklas Ät ett negativt hÄll sÄ beror det inte pÄ förÀldrarnas uppfostringmetoder utan i stÀllet pÄ biologiskt arv frÄn förÀldrarna att flytta barnet hjÀlper föga. Det enda stöd för socialpÄverkan som i vuxen Älder pÄverkar en mÀniskas beteende Àr i sÄ fall val av vÀnner under tonÄren.
Denna bok borde vara obligatoriskt för alla socialarbetare som letar ögonkontakt mellan barn och förÀldrar och hankar ner pÄ om barnet verkar för svakt ankutet till sina förÀldrar eller för starkt

84
Böcker / ett oskrivet blad
« skrivet: 16 augusti 2006, 22:57:32 PM »
Denna bok Àr ett mÄste för alla som vill ha argument mot de i bland vÀndigt flummiga behaveoristiska teorier som förekommer inom socialsvÀngen. Titel ett skrivet blad och andra myter om mÀnniskans natur. Av Steven pinker. För er som hellre lÀser pÄ engelska Àr orginaltiteln the blank slate

85
KrÀv att politikerna i nÀmnden lÀser boken ett oskrivet blad pÄ engleska the blank slate som nygg givits ut pÄ svenska den gör upp med alla konsitga teorier inom socialsvÀngen

86
Det kom nÄn utredning för ett tag sen som gjorts pÄ socialstyrelsens uppdrag som visade att fosterbarn och adoptivbarn var kraftigt överrepresenterade nÀr de tgÀllde kriminalitet, psykisk ohÀlsa och dyl. Du kan sÀkert hitta den pÄ deras hemsida om du letar lite. Jag vet att det för nÄgra Är sen gjordes en stor undersökning i USA dÀr man jÀmförde dels barn som vuxit upp i vad som kallas riskfamiljer dels barns som vuxitupp i familjehem och dels en genomslittlig grupp den kom till samma resultat de som varit i fosterhem mÄdde sÀmmre som vuxna Àn de som ex vuxitupp med missbrukande biologiska förÀldrar fast bÀst gick det ju för de som inte haft nÄgra problem. Allt för mycket tyder pÄ att den sociala ingenjörskonsten inte fungerar

87
Incest och andra sexuella övergrepp / programmerat barnet ?
« skrivet: 01 juli 2006, 23:50:38 PM »
en slagen hund Àr en bitsk hund var det nÄn som skrev. Har du belÀgg för det jag föresprÄkar inte aga varken av barn eller hundar men jag lÀste en artikel för nÄgra mÄnader sen som visade att sverige var ett av de lÀnder som hade flest hundar som avlivades i förtid pga agresseionsproblem och att detta inte var lika vanlig i de lÀnder som det Àr tillÄtet med mer hÄrdare hunduppfostringsmetoder ex elhalsband. Innan jag tar stÀllning till vilka metoder som Àr bÀst med 100% sÀkerhet vill jag nog ha belÀgg för det. Rent sponant sÄ tycker jag givetvis inte att man sla aga varken barn eller hundar, men samtidigt gÄr det inte att komma ifrÄn att dessa uppforstringmetoder Àr de som Àr vanligast förekommande om man ser det globalt mig veterligen Àr det bara de nordiska lÀnderna som har en aga lag. skulle det visa sig att vi i norden har en större andel barn och ungdomar med anpassningproblem Àn i de lÀnder dÀr aga Àr tillÄtet sÄ kanske man mÄste ompröva sin antiaga stÄndpunkt. och tvÀrs om om de nordiska lÀnderna har en lÀgre andel barn med anpassningproblem sÄ tyder det ju att vi har gjort rÀtt nÀr aga Àr förbjuden eller hur.

88
Barnkonventionen existerar inte som lag i sverige men dÀremot skall de svenska lagarna och förordningarna vara anpassade efter den. SÄ var det tidigare Àven nÀr det gÀllde europakonventionen men sedan vi gick med i eu sÄ gÀller den som lag i sverige och du kan hÀnvisa till den inför svensk domstol. DÀremot om du vinner ett mÄl i eurpadomstolen sÄ ger det dig bara rÀtt till skadestÄnd det Àr inte sÀkert att du dÀrför fÄr tillbaka ex dina barn, men dÀremot Àr staten skyldig att Àndra i lagstiftningen. Det Àr detta som ligger bakom Àndrignarna i lvu lagen tidigare stod det att det krÀvdes en risk för den unges hÀlsa och utveckling för att omhÀnderta, efter nÄgra fÀllningar i slutet av 80 talet och början pÄ 90 talet sÄ Àndrades texten till en pÄtaglig risk, men som vi alla vet hÀr sÄ har det inte Ànrat sig sÄ mycket nÀr det gÀller rÀttspraxis men det ser bra ut pÄ papperet.

89
Incest och andra sexuella övergrepp / programmerat barnet ?
« skrivet: 06 maj 2006, 18:50:30 PM »
Till anna om ett barn utfrÄgas om det har varit utsatt för ett övergrepp och sÀger nej kan det ju Àven bero pÄ att det inte uppfattar det som hÀnt som ett övergrepp. Har du tÀnkt pÄ det.

90
ja visst men dÀremot sÄ handlar det ju inte om nÄgra borttrÀngda minnen eftersom att man kommer ihÄg det hela tiden Àven fast man inte gÄr och tÀnker pÄ det hela tiden, men olika hÀndelser ex en doft gör att det kommer fram i arbetsminnet frÄn lÄngtidsminnet. Helt borttrÀngda minnen av traumatiska hÀndelser Àr mycket ovanliga och förekommer nÀstan alltid om man samtidigt rÄkat ut för ex hÄrda slag mot huvudet.

Sidor: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19