Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
61
Vetenskap eller kvacksalveri / Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 14 februari 2008, 21:47:01 PM »
Det avos menar Àr nog att psykologi inte Àr nÄn exakt vetenskap som ex naturvetenskapen, men i stort sett instÀmmer jag med avos kritik mot psykologin.
NÀr psykoanalysen började att slÄ igenom för ca 100 Är sen trodde man att man skulle kunna bota senila genom att lÄta dem bearbeta barndomstrauman, sen har den ena efter andra av psykiska sjukdomar visat sig bero pÄ andra saker. mÄnga psykologer tror fortfarande pÄ psykodynamiska behandlingmetoder trotts att det inte finns nÄgra belÀgg för att det fungerar. LÀste faktiskt ett försök till att utvÀrdera den för nÄgra Är sen tyvÀrr har jag glömt bort vart, men resultatet var att spykoanalysens botande pÄ patienterna var lÀgre Àn den förvÀntade placeboeffekten vid utprövning av mediciner. KBT har dÀremot visat sig effektiv framför allt vid bearbetning av olika fobier.
NÀr det gÀller arv eller miljö för utveckling av en mÀnniskas personlighet sÄ samverkar det naturligtvis, men tvillingstudier som gjorts pÄ enÀggstvillingar som skillt Ät vid födeseln har visat att de som vuxna har mer gemensamt i Àn vanliga syskon som vÀxt upp i samma miljö. Eftersom enÀggstvillingar har identiska gener sÄ tyder det ju pÄ att arvet har störst betydelse.

Barn som vuxit upp i fosterhem har i högre utstrÀckning olika typer av sociala problem som vuxna Àn barn som vuxit upp hemma. LikasÄ adoptivbarn. Man fÄr vÀl verkligen hoppas att soc inte gör fel varje gÄng de omhÀdertar barn, utan att det i första hand Àr förÀldrar med grava sociala och psykiska problem som fÄr sina barn omhÀndertagna men eftersom det verkar som att det inte hjÀlper att placera om barnen i en tryggare social miljö kan vi nog Àven utgÄ i detta fall frÄn att det Àr arvet som ökar risken för att man ska utveckla sociala problem och inte miljön.

Lösningen Àr givetvis inte att gÄ tillbaka till 30talets rashygien utan lösningen Àr ett samhÀlle som Àven accepterar lite udda mÀnniskor.

SamhÀllsekonomiskt sÄ innebÀr det att barnomhÀndertaganden bara bör tillÄtas endast nÀr det Àr fara för barnets liv eller hÀlsa, dvs efter konstaterad misshandel, övergrepp eller grov vanvÄrd. Skrivningarna i lagen som möjligör omhÀndertaganden pga mer diffusa orsaker bör tas bort. Det Àr mycket dyrt för skattebetalarna med den hantering som Àr i dag och som mÄnga gÄnger inte hjÀlper. Lika sÄ ska de bahandlgshem som inte kan visa siffror pÄ att behandlingen hjÀlper mer Àn det spontana tillfrisknandet genom mognad nÀr det gÀller sÄkallade ungdomar i riskzonen genast stÀngas.

62
Fosterhem och institutioner / kopierat frÄn ett annat forum
« skrivet: 12 februari 2008, 18:48:42 PM »
Detta Àr ett citat frÄn ett annat debattforum pÄ nÀtet dÀr det finns en trÄd om fosterhem. Tyckte inlÀgget var sÄ trÀffande sÄ ni mÄste fÄ ta del av det.
Jag har suttit pÄ fosterhem. Men det var inte min mamma som lÀmnade bort mig. Jag omhÀndertogs av socialen. Det var det jÀvligaste jag vart med om. Iof sÄ blev vistelsen pÄ det stora hela en positiv upplevelse. Men jag glömmer aldrig som min mamma kÀnde inför det faktum att jag omhÀndertogs. Ett jÀvla sÀtt att göra sÄ. Mina barn kommer inte under nÄgra som helst omstÀndigheter att sÀttas pÄ fosterhem. Det kommer att skjutas socialtjÀnstemÀn som fÄr betala det ultimata priset om dom försöker nÄt!

Edit: Oj jag glömde nÀmna min Älder dÄ jag placerades! Jag var 12 Är. Satt drygt ett Är hos fosterhemsfamiljen. För straff var det frÄgan om inget annat. Jag kÀnenr ett enormt hat mot kÀrringjÀveln pÄ soc sen dess. Jag har funderat pÄ att söka upp fanskapet och slÄ en kofot i knÀskÄlen innan hon dör. Fast med tanke pÄ hur ÄldringsvÄrden ser idag sÄ fÄr suggan sitt straff ÀndÄ!

63
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 08 februari 2008, 18:16:49 PM »
kontaktstörning och anknytingsteorin Àr vÀl i stort sett skrotad inom den seriösa psykiatrin. De problemen beror nÀstan alltid pÄ nÄgot neuouropsykiatriskt.

64
Övriga frĂ„gor / Dagens frĂ„ga:
« skrivet: 06 december 2007, 05:29:29 AM »
dom packas om tills de blir sÄ förstörda sÄ att de tryggar inkomster för intitutionspersonal resten av livet

65
Övriga frĂ„gor / Dagens frĂ„ga:
« skrivet: 05 december 2007, 21:21:49 PM »
Dom sÀljer barn

66
TyvÀrr Àr det mycket som slÄr fel i Sveriges restriktiva narkotika politik svenska politiker slÄr sig för bröstet att vi Àr bÀst med att stÀlla hÄrda krav pÄ missbrukare det enda det leder till Àr att vi har högst dödlighet bland missbrukare i Europa. Efter att ha lÀst det du berÀttade om undrar jag vad som hÀnder en missbrukare i ett metadon program som drabbas av cancer eller nÄn annan sjukdom med mycket svÄra smÀrtor Ska dom förvÀgras effektiv smÀrtlindring med hjÀlp av morfin? NÀr det gÀller soc kallsinniga behandling av eran son förvÄnar det mig inte, Har hört talas om otaliga liknande historier förut. Ett fall dÀr soc ljugit för ett barn under flera Är om att hans mamma var död, i sjÀlva verket sÄ hade de infört besöksförbud. Först nÀr den pojken fyllde 18 uppdagades sanningen.

67
Dom borde dömas för mord har du anmÀlt till jo eller lÀnstyrelsen att de vÀgrade din man behandling nÀr han fick ett Äterfall. Har han fÄtt medecin utskriven av en lÀkare kan vÀl inte soc lÀgga sig i de har ju inte lÀkarkompetens.

68
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 28 juni 2007, 21:03:05 PM »
Det Àr som om du beskrev min son och han har aspeberssydrom

69
http://www.sexcriminals.com/library/doc-1002-1.pdf HÄller du pÄ med ett arbete om oskyldigt dömda har du kanske nytta av det hÀr i teoridelen.

70
Domstolsbeslut m.m. / helt sjuk!
« skrivet: 23 april 2007, 17:02:11 PM »
Det hÀr verkar vara ett solklart fall dÀr soc har lovat fosterförÀldrarna en uppvÀxtplacering fast det egentligen inte Àr nÄtt de kan lova eftersom att ett lvu ska hÀvas om förÀldrarnas problem Àr ur vÀgen. Fast om det finns tvÄ vÄrdnadshavare och den ena vill att lvut ska fortgÄ sÄstÀller det ju rill problem

71
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 20 april 2007, 05:47:08 AM »
Det Àr nog ingen som emotsÀtter sig att barn omhÀdertas nÀr det Àr befogat, men alla gÄnger Àr det inte det nÀr soc griper in. Fallet Loise Àr extremt en pappa som inte har haft nÄn kontakt med sin dotter fÄr ta hand om henne nÀr hon Àr i tioÄrsÄldern nÀr han nyss har blivit försöktutskriven efter att ha tvÄngsvÄrdats inom psykiatrin. Soc och psyk borde givetvis ha satt in stödÄtgÀrder redan frÄn början och hÄllt koll pÄ att pappan inte insjuknade igen. NÀr det gÀller personer som tvÄngsvÄrdats pga aggresivt beteende i samband med drogmissbruk och psykiska besvÀr ska vederbörande inte slÀppas ut igen utan ordentlig koll pÄ att missbruket inte Äterupptas oavsett om vederbörande har barn eller inte. Det Àr det bÀsta bÄde för den enskilda psykiskt sjuka och de personer som kan rÄka drabbas om vederbörande Äterigen blir sjuk

72
Media har en tendens till att ha trender nÀr det gÀller sociala problem som tas upp. Just nu Àr vÀl modet i stÀllet att ta upp fall dÀr soc inte ingripit fast de borde ha gjort det. Fast vi som Àr insatta i hur soc fungerar vet att bÄda felen beror pÄ samma systemfel, nÀmligen att soc i sina utrednngar inte utreder objektivt utan redan nÀr utredningarna startas har sin slutsatts klar antingen att barnet ska omhÀdertas eller ocksÄ att det inte ska omhÀndertas. Sen tas bara uppgifter som talar för den slutsatsen med i utredningen. Sen har ju media sina pressetiska regler och de innebÀr att de ska vara försiktiga med att publicera kÀnsliga intigtiteskrÀnkande uppgifter och det Àr det ofta nödvÀndigt att göra nÀr man granskar ensklda fall inom soc

73
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 13 april 2007, 05:47:54 AM »
Hur mÄga hÀr pÄ forumet sÄg uppdrag granskning om fallet loise, om den stackars flickan som trots flera anmÀlningar till soc ÀndÄ fick vara kvar hos sin svÄrt psykiskt sjuka pappa. Lyssnade pÄ klarsprÄk den 12/4 en tidigare soctant berÀttade att mÄnga gÄngerŽtordes de inte ingripa nÀr det gÀllde aggresiva och vÄldsamma missbrukare och psykiskt sjuka eftersom de var rÀdda för sin egen sÀkerhet. SjÀlv tycker jag att det Àr obegripligt att de inte ingripit tidigare i detta fall, nÀr man sett sÄ mÄnga exempel pÄ att myndigheterna gripit in pga bagateller, men jag har en hypotes tjÀnstemÀnnen blir frusterade nÀr de inte törs gripa in i dessa allvarliga fall, och att de frustrationerna gÄr ut över andra förÀldrar som blir av sina barn pga en bagatell. Detta för att soc ska kunna peka pÄ att de i varje fall gör nÄnting. NÄn som tror att jag har rÀtt i min hypotes? Och efter att ha sett detta reportage sÄ anser jag att det inte bara Àr flickan som borde ha omhÀdertagits betydligt tidigare utan Àven pappan borde ha tagits in för vÄrd, hur han kan ha fortsatt sitt missbruk under en försöksutskrivning frÄn rÀttspyk Àr obergripligt

74
Uppfostran av barn och ungdomar / Barnuppfostran i Sverige
« skrivet: 23 mars 2007, 17:04:30 PM »
eller kanske snarare ett barn med sÄ kallad boksstavsdiagnos, men inslaget verkar fejkat i allra högsta grad

75
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1003315,00.html
LÀste den hÀr artikeln och det slog mig att dessa familjer Ätministone verkar ha större chans att leva ett normalt famlejeliv Àn de svenska familjer som tvingas ivÀg till soc utredninghem. bara upprop tre gÄnger om dagen.

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19