Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19
61
Vetenskap eller kvacksalveri / Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 14 februari 2008, 21:47:01 PM »
Det avos menar är nog att psykologi inte är nån exakt vetenskap som ex naturvetenskapen, men i stort sett instämmer jag med avos kritik mot psykologin.
När psykoanalysen började att slå igenom för ca 100 år sen trodde man att man skulle kunna bota senila genom att låta dem bearbeta barndomstrauman, sen har den ena efter andra av psykiska sjukdomar visat sig bero på andra saker. många psykologer tror fortfarande på psykodynamiska behandlingmetoder trotts att det inte finns några belägg för att det fungerar. Läste faktiskt ett försök till att utvärdera den för några år sen tyvärr har jag glömt bort vart, men resultatet var att spykoanalysens botande på patienterna var lägre än den förväntade placeboeffekten vid utprövning av mediciner. KBT har däremot visat sig effektiv framför allt vid bearbetning av olika fobier.
När det gäller arv eller miljö för utveckling av en människas personlighet så samverkar det naturligtvis, men tvillingstudier som gjorts på enäggstvillingar som skillt åt vid födeseln har visat att de som vuxna har mer gemensamt i än vanliga syskon som växt upp i samma miljö. Eftersom enäggstvillingar har identiska gener så tyder det ju på att arvet har störst betydelse.

Barn som vuxit upp i fosterhem har i högre utsträckning olika typer av sociala problem som vuxna än barn som vuxit upp hemma. Likaså adoptivbarn. Man får väl verkligen hoppas att soc inte gör fel varje gång de omhädertar barn, utan att det i första hand är föräldrar med grava sociala och psykiska problem som får sina barn omhändertagna men eftersom det verkar som att det inte hjälper att placera om barnen i en tryggare social miljö kan vi nog även utgå i detta fall från att det är arvet som ökar risken för att man ska utveckla sociala problem och inte miljön.

Lösningen är givetvis inte att gå tillbaka till 30talets rashygien utan lösningen är ett samhälle som även accepterar lite udda människor.

Samhällsekonomiskt så innebär det att barnomhändertaganden bara bör tillåtas endast när det är fara för barnets liv eller hälsa, dvs efter konstaterad misshandel, övergrepp eller grov vanvård. Skrivningarna i lagen som möjligör omhändertaganden pga mer diffusa orsaker bör tas bort. Det är mycket dyrt för skattebetalarna med den hantering som är i dag och som många gånger inte hjälper. Lika så ska de bahandlgshem som inte kan visa siffror på att behandlingen hjälper mer än det spontana tillfrisknandet genom mognad när det gäller såkallade ungdomar i riskzonen genast stängas.

62
Fosterhem och institutioner / kopierat från ett annat forum
« skrivet: 12 februari 2008, 18:48:42 PM »
Detta är ett citat från ett annat debattforum på nätet där det finns en tråd om fosterhem. Tyckte inlägget var så träffande så ni måste få ta del av det.
Jag har suttit på fosterhem. Men det var inte min mamma som lämnade bort mig. Jag omhändertogs av socialen. Det var det jävligaste jag vart med om. Iof så blev vistelsen på det stora hela en positiv upplevelse. Men jag glömmer aldrig som min mamma kände inför det faktum att jag omhändertogs. Ett jävla sätt att göra så. Mina barn kommer inte under några som helst omständigheter att sättas på fosterhem. Det kommer att skjutas socialtjänstemän som får betala det ultimata priset om dom försöker nåt!

Edit: Oj jag glömde nämna min ålder då jag placerades! Jag var 12 år. Satt drygt ett år hos fosterhemsfamiljen. För straff var det frågan om inget annat. Jag känenr ett enormt hat mot kärringjäveln på soc sen dess. Jag har funderat på att söka upp fanskapet och slå en kofot i knäskålen innan hon dör. Fast med tanke på hur åldringsvården ser idag så får suggan sitt straff ändå!

63
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 08 februari 2008, 18:16:49 PM »
kontaktstörning och anknytingsteorin är väl i stort sett skrotad inom den seriösa psykiatrin. De problemen beror nästan alltid på något neuouropsykiatriskt.

64
Övriga frågor / Dagens fråga:
« skrivet: 06 december 2007, 05:29:29 AM »
dom packas om tills de blir så förstörda så att de tryggar inkomster för intitutionspersonal resten av livet

65
Övriga frågor / Dagens fråga:
« skrivet: 05 december 2007, 21:21:49 PM »
Dom säljer barn

66
Tyvärr är det mycket som slår fel i Sveriges restriktiva narkotika politik svenska politiker slår sig för bröstet att vi är bäst med att ställa hårda krav på missbrukare det enda det leder till är att vi har högst dödlighet bland missbrukare i Europa. Efter att ha läst det du berättade om undrar jag vad som händer en missbrukare i ett metadon program som drabbas av cancer eller nån annan sjukdom med mycket svåra smärtor Ska dom förvägras effektiv smärtlindring med hjälp av morfin? När det gäller soc kallsinniga behandling av eran son förvånar det mig inte, Har hört talas om otaliga liknande historier förut. Ett fall där soc ljugit för ett barn under flera år om att hans mamma var död, i själva verket så hade de infört besöksförbud. Först när den pojken fyllde 18 uppdagades sanningen.

67
Dom borde dömas för mord har du anmält till jo eller länstyrelsen att de vägrade din man behandling när han fick ett återfall. Har han fått medecin utskriven av en läkare kan väl inte soc lägga sig i de har ju inte läkarkompetens.

68
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Jag vann-
« skrivet: 28 juni 2007, 21:03:05 PM »
Det är som om du beskrev min son och han har aspeberssydrom

69
http://www.sexcriminals.com/library/doc-1002-1.pdf Håller du på med ett arbete om oskyldigt dömda har du kanske nytta av det här i teoridelen.

70
Domstolsbeslut m.m. / helt sjuk!
« skrivet: 23 april 2007, 17:02:11 PM »
Det här verkar vara ett solklart fall där soc har lovat fosterföräldrarna en uppväxtplacering fast det egentligen inte är nått de kan lova eftersom att ett lvu ska hävas om föräldrarnas problem är ur vägen. Fast om det finns två vårdnadshavare och den ena vill att lvut ska fortgå såställer det ju rill problem

71
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 20 april 2007, 05:47:08 AM »
Det är nog ingen som emotsätter sig att barn omhädertas när det är befogat, men alla gånger är det inte det när soc griper in. Fallet Loise är extremt en pappa som inte har haft nån kontakt med sin dotter får ta hand om henne när hon är i tioårsåldern när han nyss har blivit försöktutskriven efter att ha tvångsvårdats inom psykiatrin. Soc och psyk borde givetvis ha satt in stödåtgärder redan från början och hållt koll på att pappan inte insjuknade igen. När det gäller personer som tvångsvårdats pga aggresivt beteende i samband med drogmissbruk och psykiska besvär ska vederbörande inte släppas ut igen utan ordentlig koll på att missbruket inte återupptas oavsett om vederbörande har barn eller inte. Det är det bästa både för den enskilda psykiskt sjuka och de personer som kan råka drabbas om vederbörande återigen blir sjuk

72
Media har en tendens till att ha trender när det gäller sociala problem som tas upp. Just nu är väl modet i stället att ta upp fall där soc inte ingripit fast de borde ha gjort det. Fast vi som är insatta i hur soc fungerar vet att båda felen beror på samma systemfel, nämligen att soc i sina utrednngar inte utreder objektivt utan redan när utredningarna startas har sin slutsatts klar antingen att barnet ska omhädertas eller också att det inte ska omhändertas. Sen tas bara uppgifter som talar för den slutsatsen med i utredningen. Sen har ju media sina pressetiska regler och de innebär att de ska vara försiktiga med att publicera känsliga intigtiteskränkande uppgifter och det är det ofta nödvändigt att göra när man granskar ensklda fall inom soc

73
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 13 april 2007, 05:47:54 AM »
Hur måga här på forumet såg uppdrag granskning om fallet loise, om den stackars flickan som trots flera anmälningar till soc ändå fick vara kvar hos sin svårt psykiskt sjuka pappa. Lyssnade på klarspråk den 12/4 en tidigare soctant berättade att många gånger´tordes de inte ingripa när det gällde aggresiva och våldsamma missbrukare och psykiskt sjuka eftersom de var rädda för sin egen säkerhet. Själv tycker jag att det är obegripligt att de inte ingripit tidigare i detta fall, när man sett så många exempel på att myndigheterna gripit in pga bagateller, men jag har en hypotes tjänstemännen blir frusterade när de inte törs gripa in i dessa allvarliga fall, och att de frustrationerna går ut över andra föräldrar som blir av sina barn pga en bagatell. Detta för att soc ska kunna peka på att de i varje fall gör nånting. Nån som tror att jag har rätt i min hypotes? Och efter att ha sett detta reportage så anser jag att det inte bara är flickan som borde ha omhädertagits betydligt tidigare utan även pappan borde ha tagits in för vård, hur han kan ha fortsatt sitt missbruk under en försöksutskrivning från rättspyk är obergripligt

74
Uppfostran av barn och ungdomar / Barnuppfostran i Sverige
« skrivet: 23 mars 2007, 17:04:30 PM »
eller kanske snarare ett barn med så kallad boksstavsdiagnos, men inslaget verkar fejkat i allra högsta grad

75
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1003315,00.html
Läste den här artikeln och det slog mig att dessa familjer åtministone verkar ha större chans att leva ett normalt famlejeliv än de svenska familjer som tvingas iväg till soc utredninghem. bara upprop tre gånger om dagen.

Sidor: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19