Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19
46
Bemötandet ifrån myndigheten / Om psykiatrin
« skrivet: 18 april 2008, 20:10:29 PM »
Den kopplingen är det nog tyvärr rätt många som gör eftersom att scentiologerna har en organisation med ett väldigt snarlikt namn

47
mord preskiberas efter 25 år oavsett om det är olof palme eller granntanten som mördats

48
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 16 mars 2008, 19:33:34 PM »
Nej i sverige finns det nån slags outtalad consensus om att myndigheter inte kan göra fel och att de personer som drabbas av felaktiga myndighetsbeslut och ändå fortsätter att kämpa för sin rätt är konstiga på nått sätt.

Sen finns det nog några enstaka personer på det här forumet som är psykiskt sjuka och som inte har sjukdomsinsikt och det är deras psykiska sjukdom som ligger till grund att deras barn omhändertagits, men även dessa personer och framför allt ders barn har många gånger drabbats av soc felbehandligar genom att deras relation motarbetats i stället för att främjas till att bli så bra som möjligt trots föräldrarnas problem.

49
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 16 mars 2008, 18:33:23 PM »
Rättshaverist är ett intressant begrepp som man kan definiera lite olika innan man svänger sig med uttrycket ska man nog förklara hur man definierar det. Jag råkade på en definition som jag tycker speglar precis vad det handlar om dvs en person som har rätt men inte får rätt.

Med den definitionen kan jag hålla med coffiebreak det här forumet kryllar av rätts haverister.

50
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 16 mars 2008, 16:45:41 PM »
Nej jag är inte advokat men jag har läst både rättsvetenskap med internationell inriktning och medie och kommunikationsvetenskap upp till D nivå i varje ämne. Hur jag nu kunde klara det efter att soc utredare klassade mig som intellektuellt långt under genomsnittet. Jag läste även in treårigt gymnasie på komvux på tre terminer.

51
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 16 mars 2008, 14:34:24 PM »
Socialtjänsten som den fungerar i dag är alldeles för godtycklig. Det är redan krimilnellt at tmisshandla sina barn gör det även kriminellt att vanvårda dem precis som det i dag är kriminellt att vanvårda djur. Lägg sedan över den hanteringen på polisen som trots att även de har brister i sina utredningar ändå ligger skyhögt i utredningskvalitet jämfört med soc. Skapa sedan en ny myndighet som har ansvar för vården för de barn som inte kan ta hand om sina barn medan de vårdas inom kriminalvården eller blivit dömda till ex vård för sitt missbruk. Låt sedan försäkringskassan ta hand om utbetalningarna av försörjningsstöd och den vanliga vården vård för missbrukare. Kvaliteten på den vård som ges inom soc är allt för bristfällig. Fick reda på så sent som i går att en kompis till min son som varit intagen på ett av soc behandligshem lyckats rymma därifrån. Han hittas sedan död efter självmord. Grabben var 15 år.

52
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 15 mars 2008, 19:05:36 PM »
Du har fel coffiebreak när soc inleder en utredning kan de begära ut allt från ex bup, barnavårdcentral etc etc och tolka det godtyckligt. När jag hade soc på mig för 15 år sen väntade jag tvillingar. Det ena barnet dog i magen strax innan beräknad förlossning. Troligtvis pga att jag fick för hög adrenalinhalt i blodet pga den okännsliga behandling soctanterna utsatte mig för. Personalen på bb var mycket upprörda över hur jag behandlades, kuratorn på BB ville inte lämna ut mina journaler först men blev tvingad. När ragatorna senare till och med krävde ut obduktionsprotokollet på mitt döda barn fick dock kuratorn på BB nog och avfärda dem med ordet ska ni omhänderta ett lik.

53
Rättssäkerhet och Bevisvärdering / vetlanda
« skrivet: 07 mars 2008, 11:36:58 AM »
Aftonbladet skriver i dag om loisefallet hennes pappa är tydligen redan friskförklarad och anser sig oskyldigt dömd och kräver en ny rättegång. Är detta kanske ett nytt fallet ulf. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1998509.ab

54
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 06 mars 2008, 12:39:36 PM »
Varför ifrågasätts så ofta medicinering på patienter som har problem med att deras hjärnor arbetar i obalans medan ingen ifrågasätter medicinsk behandling för patienter med rytmrubbningar i hjärtat.
Jag tror nog båda patientgrupperna skulle vara hjälpta av en annan typ av samhälle med minskad stress och press på individerna, men i väntan på det och tyvärr verkar vi ju ha ett samhälle som går åt helt motsatt håll så får vi nog leva med medicinerna i båda fall.

55
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 06 mars 2008, 08:31:56 AM »
Ja många personer med allvarliga psykiska sjukdomar blir förvirrade och eller agressiva om medicineringen avbryts eller feldoseras, men varför har medicineringen en gång satts in jo för att häva dessa tillstånd eller hur. Långt i från alla som drabbas av olika typer av allvarliga psykossjukdomar har fått sina psykoser pga drogmissbruk, men däremot är det många personer som inte får hjälp av läkare att sätta in medicinering på rätt doser som på egen hand börjar att exprimentera med droger och däremt tappar kontrollen över doseringen och fastnar i ett missbruk.

56
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 05 mars 2008, 20:14:52 PM »
Det kan även vara så att den unga mannen inte tagit sina mediciner och att det utlöst hans aggressiva beteende. Jag känner allt för många som klarar hatt leva relativt normala liv med sina mediciner men som blir en fara både för sig själva och andra utan.
En bekant hade på eget bevåg slutat med sin medicin eftersom hon gått upp så mycket i vikt. tyvärr en vanlig biverkning av psykofarmaka. En tid senare får hon för sig att en yxmördare jagar henne. I skräck flyr hon in på en buss utan att kolla upp vart bussen går. Väl framme i en stad ca 10 mil från hemmet är ho så förvirrad att hon inte kommer ihåg vad hon heter eller vart hon bor. Hon uppfattas som berusad och lobas trots att hon var spik nykter. När hon inte nyktrat till på föreskriven tid fattar polisen att hon är sjuk och kör henne till psykakuten.
Med sina mediciner klarar hon ett normalt liv med egen lägenhet och behöver endast stöd av en kontaktperson ett par timmar i veckan. Utan sin medicin skulle hon förmodligen behöva vara inläst på en sluten avdelning för at titne skada sig själv eller andra.

57
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 05 mars 2008, 14:02:20 PM »
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2358&a=748310  denna artikel tar upp tvinsten mellan olika forksare när det gäller synen på hur man ska behandla depressioner

58
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 02 mars 2008, 17:17:57 PM »
Litiumbehandling är oftast nödvändig för att manodeppresiva människor ska kunna leva ett någorlunda normalt liv tro mig jag har bekanta med denna sjukdom och de skulle aldrig klara sig utan den medicinen. Däremot är samtalsterapi och ältande av barndomen helt verklingslös.

Jag är djurvän men samtidigt realist utan djurförsöken skulle vi inte ha den vårdkvalitet vi har i dag. Trotts att mycket är snett i dagens samhälle har dock medellivslängden ökat till över 80 år och den ökar fortfarande. En av de största orsakerna till att cancer ökar så kraftigt är just att vi människor lever längre och därför hinner utveckla cancersjukdomar, medan vi tidigare dukade under i tidiga år pga infektionssjukdomar som i dag stoppas med antibiotika och vaccinationer.

59
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / BUP kontaktstörning
« skrivet: 02 mars 2008, 09:27:30 AM »
Det finns en skillnad mellan psykiatrin och den sociala vården och den rent medicinska som nog de flesta här vänder sig emot. Inom medicinen funkar det på följande vis. En forkare får en hypotes om en ny behandlingsmetod mot ett sjukdomstillstånd operationsmetod eller medicin. Omfattande undersökningar tar sedan vid innan den behandlingsmetoden godkänns i lab och med djurförsök plus en massa andra tester. När sen metoden kommer ut på marknaden informeras patienterna om att det är en ny relativt oprövad metod de utsätts för. Ingen patient kan tvingas på den nya oprövade metoden mot sin vilja. Läkare som expriminerar med sina patienter med ännu ej godkända metoder riskerar att bli av med sin legitimation.
Inom socialsvängen och psykiatrin funkar det på liknande sätt. Nån får en hypotes om en ny terapimetod, men skillnaden är att den börjar att testas på patienterna utan några som helst kliniska prövningar på om den verkligen fungerar innan den tas i bruk. Dessutom kan patienterna utsättas för denna terapimetod med hjälp av olika typer av tvångslagar. Psykoterapin exempelvis skulle förmodligen inte ha blivit godkänd som behandlingsmetod om den utvärderats efter samma kriterier som olika typer av operationsmetoder eller mediciner.

60
Du verkar ha hamnat i en jobbig situation. Det är klart att du ska anmäla kvinnan. Det är lika nödvändigt att män som råkar ut för "kvinnans sätt att våldta" genom att falskanmäla anmäler som att det är för kvinnor som verkligen har blivit våldtagna att anmäla.

Syrfa vidare till antifeministiska samfundet, där finns män som råkat ut för liknande saker som dig

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19