Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19
46
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Om psykiatrin
« skrivet: 18 april 2008, 20:10:29 PM »
Den kopplingen Àr det nog tyvÀrr rÀtt mÄnga som gör eftersom att scentiologerna har en organisation med ett vÀldigt snarlikt namn

47
mord preskiberas efter 25 Är oavsett om det Àr olof palme eller granntanten som mördats

48
Nej i sverige finns det nÄn slags outtalad consensus om att myndigheter inte kan göra fel och att de personer som drabbas av felaktiga myndighetsbeslut och ÀndÄ fortsÀtter att kÀmpa för sin rÀtt Àr konstiga pÄ nÄtt sÀtt.

Sen finns det nog nÄgra enstaka personer pÄ det hÀr forumet som Àr psykiskt sjuka och som inte har sjukdomsinsikt och det Àr deras psykiska sjukdom som ligger till grund att deras barn omhÀndertagits, men Àven dessa personer och framför allt ders barn har mÄnga gÄnger drabbats av soc felbehandligar genom att deras relation motarbetats i stÀllet för att frÀmjas till att bli sÄ bra som möjligt trots förÀldrarnas problem.

49
RÀttshaverist Àr ett intressant begrepp som man kan definiera lite olika innan man svÀnger sig med uttrycket ska man nog förklara hur man definierar det. Jag rÄkade pÄ en definition som jag tycker speglar precis vad det handlar om dvs en person som har rÀtt men inte fÄr rÀtt.

Med den definitionen kan jag hÄlla med coffiebreak det hÀr forumet kryllar av rÀtts haverister.

50
Nej jag Àr inte advokat men jag har lÀst bÄde rÀttsvetenskap med internationell inriktning och medie och kommunikationsvetenskap upp till D nivÄ i varje Àmne. Hur jag nu kunde klara det efter att soc utredare klassade mig som intellektuellt lÄngt under genomsnittet. Jag lÀste Àven in treÄrigt gymnasie pÄ komvux pÄ tre terminer.

51
SocialtjÀnsten som den fungerar i dag Àr alldeles för godtycklig. Det Àr redan krimilnellt at tmisshandla sina barn gör det Àven kriminellt att vanvÄrda dem precis som det i dag Àr kriminellt att vanvÄrda djur. LÀgg sedan över den hanteringen pÄ polisen som trots att Àven de har brister i sina utredningar ÀndÄ ligger skyhögt i utredningskvalitet jÀmfört med soc. Skapa sedan en ny myndighet som har ansvar för vÄrden för de barn som inte kan ta hand om sina barn medan de vÄrdas inom kriminalvÄrden eller blivit dömda till ex vÄrd för sitt missbruk. LÄt sedan försÀkringskassan ta hand om utbetalningarna av försörjningsstöd och den vanliga vÄrden vÄrd för missbrukare. Kvaliteten pÄ den vÄrd som ges inom soc Àr allt för bristfÀllig. Fick reda pÄ sÄ sent som i gÄr att en kompis till min son som varit intagen pÄ ett av soc behandligshem lyckats rymma dÀrifrÄn. Han hittas sedan död efter sjÀlvmord. Grabben var 15 Är.

52
Du har fel coffiebreak nÀr soc inleder en utredning kan de begÀra ut allt frÄn ex bup, barnavÄrdcentral etc etc och tolka det godtyckligt. NÀr jag hade soc pÄ mig för 15 Är sen vÀntade jag tvillingar. Det ena barnet dog i magen strax innan berÀknad förlossning. Troligtvis pga att jag fick för hög adrenalinhalt i blodet pga den okÀnnsliga behandling soctanterna utsatte mig för. Personalen pÄ bb var mycket upprörda över hur jag behandlades, kuratorn pÄ BB ville inte lÀmna ut mina journaler först men blev tvingad. NÀr ragatorna senare till och med krÀvde ut obduktionsprotokollet pÄ mitt döda barn fick dock kuratorn pÄ BB nog och avfÀrda dem med ordet ska ni omhÀnderta ett lik.

53
RÀttssÀkerhet och BevisvÀrdering / vetlanda
« skrivet: 07 mars 2008, 11:36:58 AM »
Aftonbladet skriver i dag om loisefallet hennes pappa Ă€r tydligen redan friskförklarad och anser sig oskyldigt dömd och krĂ€ver en ny rĂ€ttegĂ„ng. Är detta kanske ett nytt fallet ulf. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1998509.ab

54
Varför ifrÄgasÀtts sÄ ofta medicinering pÄ patienter som har problem med att deras hjÀrnor arbetar i obalans medan ingen ifrÄgasÀtter medicinsk behandling för patienter med rytmrubbningar i hjÀrtat.
Jag tror nog bÄda patientgrupperna skulle vara hjÀlpta av en annan typ av samhÀlle med minskad stress och press pÄ individerna, men i vÀntan pÄ det och tyvÀrr verkar vi ju ha ett samhÀlle som gÄr Ät helt motsatt hÄll sÄ fÄr vi nog leva med medicinerna i bÄda fall.

55
Ja mÄnga personer med allvarliga psykiska sjukdomar blir förvirrade och eller agressiva om medicineringen avbryts eller feldoseras, men varför har medicineringen en gÄng satts in jo för att hÀva dessa tillstÄnd eller hur. LÄngt i frÄn alla som drabbas av olika typer av allvarliga psykossjukdomar har fÄtt sina psykoser pga drogmissbruk, men dÀremot Àr det mÄnga personer som inte fÄr hjÀlp av lÀkare att sÀtta in medicinering pÄ rÀtt doser som pÄ egen hand börjar att exprimentera med droger och dÀremt tappar kontrollen över doseringen och fastnar i ett missbruk.

56
Det kan Àven vara sÄ att den unga mannen inte tagit sina mediciner och att det utlöst hans aggressiva beteende. Jag kÀnner allt för mÄnga som klarar hatt leva relativt normala liv med sina mediciner men som blir en fara bÄde för sig sjÀlva och andra utan.
En bekant hade pÄ eget bevÄg slutat med sin medicin eftersom hon gÄtt upp sÄ mycket i vikt. tyvÀrr en vanlig biverkning av psykofarmaka. En tid senare fÄr hon för sig att en yxmördare jagar henne. I skrÀck flyr hon in pÄ en buss utan att kolla upp vart bussen gÄr. VÀl framme i en stad ca 10 mil frÄn hemmet Àr ho sÄ förvirrad att hon inte kommer ihÄg vad hon heter eller vart hon bor. Hon uppfattas som berusad och lobas trots att hon var spik nykter. NÀr hon inte nyktrat till pÄ föreskriven tid fattar polisen att hon Àr sjuk och kör henne till psykakuten.
Med sina mediciner klarar hon ett normalt liv med egen lÀgenhet och behöver endast stöd av en kontaktperson ett par timmar i veckan. Utan sin medicin skulle hon förmodligen behöva vara inlÀst pÄ en sluten avdelning för at titne skada sig sjÀlv eller andra.

57
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2358&a=748310  denna artikel tar upp tvinsten mellan olika forksare nĂ€r det gĂ€ller synen pĂ„ hur man ska behandla depressioner

58
Litiumbehandling Àr oftast nödvÀndig för att manodeppresiva mÀnniskor ska kunna leva ett nÄgorlunda normalt liv tro mig jag har bekanta med denna sjukdom och de skulle aldrig klara sig utan den medicinen. DÀremot Àr samtalsterapi och Àltande av barndomen helt verklingslös.

Jag Àr djurvÀn men samtidigt realist utan djurförsöken skulle vi inte ha den vÄrdkvalitet vi har i dag. Trotts att mycket Àr snett i dagens samhÀlle har dock medellivslÀngden ökat till över 80 Är och den ökar fortfarande. En av de största orsakerna till att cancer ökar sÄ kraftigt Àr just att vi mÀnniskor lever lÀngre och dÀrför hinner utveckla cancersjukdomar, medan vi tidigare dukade under i tidiga Är pga infektionssjukdomar som i dag stoppas med antibiotika och vaccinationer.

59
Det finns en skillnad mellan psykiatrin och den sociala vÄrden och den rent medicinska som nog de flesta hÀr vÀnder sig emot. Inom medicinen funkar det pÄ följande vis. En forkare fÄr en hypotes om en ny behandlingsmetod mot ett sjukdomstillstÄnd operationsmetod eller medicin. Omfattande undersökningar tar sedan vid innan den behandlingsmetoden godkÀnns i lab och med djurförsök plus en massa andra tester. NÀr sen metoden kommer ut pÄ marknaden informeras patienterna om att det Àr en ny relativt oprövad metod de utsÀtts för. Ingen patient kan tvingas pÄ den nya oprövade metoden mot sin vilja. LÀkare som expriminerar med sina patienter med Ànnu ej godkÀnda metoder riskerar att bli av med sin legitimation.
Inom socialsvÀngen och psykiatrin funkar det pÄ liknande sÀtt. NÄn fÄr en hypotes om en ny terapimetod, men skillnaden Àr att den börjar att testas pÄ patienterna utan nÄgra som helst kliniska prövningar pÄ om den verkligen fungerar innan den tas i bruk. Dessutom kan patienterna utsÀttas för denna terapimetod med hjÀlp av olika typer av tvÄngslagar. Psykoterapin exempelvis skulle förmodligen inte ha blivit godkÀnd som behandlingsmetod om den utvÀrderats efter samma kriterier som olika typer av operationsmetoder eller mediciner.

60
Du verkar ha hamnat i en jobbig situation. Det Àr klart att du ska anmÀla kvinnan. Det Àr lika nödvÀndigt att mÀn som rÄkar ut för "kvinnans sÀtt att vÄldta" genom att falskanmÀla anmÀler som att det Àr för kvinnor som verkligen har blivit vÄldtagna att anmÀla.

Syrfa vidare till antifeministiska samfundet, dÀr finns mÀn som rÄkat ut för liknande saker som dig

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 19