Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 19
31
Många som är så kallade rättshaverister är personer som har rätt men inte får rätt. Ex när det gäller tvister om barn en person som förlorat vårdnaden pga en felaktig utredning, men att det tar lång tid att bevisa denna felaktighet. Under den tiden har relationen med barnen förstörts och ett återförenade med föräldern skulle kräva ett övergrepp mot barnets egen vilja. Hur en myndigheterna försöker att lösa detta problem kommer nån att känna sig felaktigt behandlad.
Det är därför det är nödvändigt att de myndigheter vi har har personer med en gedigen utbildnig i utredningsmetodik anställda så att det blr en objektiv och opartisk utredning redan från början.

32
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / kalla fakta
« skrivet: 07 oktober 2008, 15:55:34 PM »
Hur många såg kalla fakta i söndags om pojken som omhändertogs pga att han var för tjock och placerades ihop med psykiskt sjuka och kriminella. Det går att se programmet i efterhand.
http://www.tv4.se/1.653115/2008/10/02/nar_ska_samhallet_ga_in_och_tvangsomhanderta_barn

33
Adoptioner / Om nationella adoptioner . . .
« skrivet: 12 september 2008, 05:50:48 AM »
Det kommer nog knappast att öka så mycket med adoptioner. Många fosterföräldrar drar sig nog för det eftersom att det skulle inte bara ta ifrån dem deras höga ersättnngar för att ta hand om barnen utan även påverka arvsrätt för egna biologiska barn.

34
Socialförvaltningarna / Utan legitimation = kvacksalvare
« skrivet: 13 juli 2008, 12:34:18 PM »
Min son har asperger men han gick igenom en tre veckor lång utredning med massor av tester både av läkare och psykologer, samt intervjuer både av mig som mamma och hans lärare i skolan om hans beteende. Eftersom hans sömnproblem förvärrats gick han för ett tag sen igenom en magnetkameraundersökning av hjärnan och den bekräftade diagnosen de förändringar som hittades återfinns nästan bara hos personer med autismspektrum störningar. Tyvärr är det dock så att skolan mer eller mindre gett upp sen han fick diagnosen jag trodde i min enfald att han skulle få bättre hjälp med att utveckla det han var duktig på i stället har det blivit tvärs om skolan försöker tvinga honom att koncentrera sig på det han har svårt för och har i stället plocka bort de ämnen som han är intresserad av. Resultatet har i stället blivit att sonen skolvägrar totalt.
Det som är märkligt att att många personer med asperger som fått diagnosen i vuxen ålder ofta jobbar som ex läkare, ingenjörer eller forskare, medan de som fått diagnosen som barn ofta hamnar i lss gruppboenden. Det som gjorde att jag drev på att min som skulle få diagnos var att jag hört av min moster som jobbar som pedagog hur man skulle få bättre hjälp i skolan med en diagnos. Hon berättade även för mig om hur stödinsaterna var i hennes kommun. Misstaget jag gjorde var att jag inte först tog reda på hur man jobbar i den kommun där vi bor. Här är det en annan pedagogisk metod som är på modet och som definitivt inte passar min son utan gör honom svårt deprimerad i stället.

Felet är inte diagnoserna utan felet är oflexibiliteten när det gäller att hjälpa barn med diagnoserna lärarna ser bara barnen som en diagnos inte som personer längre och passar inte den pedagogikmetod som rektorn på en viss skola tycker verkar bra så är det barnet det är fel på inte den pedagogiska metoden.

35
Bemötandet ifrån myndigheten / Vem är rädd; för vad?
« skrivet: 17 juni 2008, 17:01:55 PM »
Det finns nog inte många som tror det givetvis kommer det att missbrukas

36
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Mitt liv är en röra
« skrivet: 21 maj 2008, 18:31:28 PM »
Sekretesslagstiftningen gäller även skolan. vid skolbyte måste man som förälder godkänna att information överlämnas, men tyvärr kan den nya skolan kräva att man godkänner detta för att ta emot barnet. Fast det tror jag inte gäller vid flytt utan bara när man väljer en annan skola än den man hör till.

37
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Mitt liv är en röra
« skrivet: 21 maj 2008, 18:28:25 PM »
Min son låg före i matte när han gick i ettan fick hela tiden extraböcker med samma typ av tal som han redan kunde. Rätt kvickt genomskådade han del hela. Han kom upprörd hem till mig och visade titta här här står det 3+4 och här 4+3. Lärarna lurar oss barn att göra samma saker. Snart blev det problem min Emil tröttnade på skolan. Nu går han i åttan. Han skolvägrar totalt inget hjälper inte hot inte mutor inte lirkande. det enda jag inte har försökt med är den förbjudna agan, men allvarligt talat tror jag bara det skulle förvärra situationen ännu mer. I sjuan och åttan har jag fått honom till skolan max 30 dagar sammanlaggt. Skolan har försökt med olika stödåtgärder inget har funkat. min son har konstaterat aspberger syndrom, men placeringar i speciella aspbergergrupper har bara gjort det hela ännu värre eftersom att dessa grupper framför allt är anpassade efter de extremt blyga och tillbakadrdagna aspbergerbarnen och just det kriteriet stämmer inte med min son. Tyvärr har denna skolfobi även drabbat min sons övriga hälsa efterom han drar sig undan från omgivningen reagerar han tyvärr på samma sätt som en ett åring som nyss börjat på dagis de få gånger man lyckas få honom till skolan han blir sjuk.

Hoppas du lyckas få skolan att fatta att de måste stimulera din Emil och låta honom utveckas och gå vidare annars riskerar han tyvärr att på sikt utveckla samma skolfobi som min emil

38
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Hemundervisning
« skrivet: 18 maj 2008, 08:19:14 AM »
Finns det några friskolor där ni bor? Har ditt barn någon typ av boksstavsdiagnos finns det i så fall specialskolor för såna barn? Det är svårt att få tillstånd för hemundervisning, men om din som vantrivs i skolan har skolan i vissa fall skyldighet att fixa det

39
Om man ska tro vad som stått i massmedia så har inte soc gjort nått i vissa av fallen hade de inte ens kontaktat föräldrarna. Ledaren för gänget den skadade 17 åringen hade ju tydligen haft ett flertal insattser som inte hjälpt.

40
Jag tror nog att föräldrarna till barnen hade brytt sig om de vetat vad deras barn höll på med, men jag har själv varit tonåring och inte sjutton visste mina föräldrar alltid vad man höll på med. Gjorde man nått som man visste att de inte gillade så såg man till att dölja det för dem.
Jag tror nog inte en enda förälder ger sina barn tillåtelse att trackasera folk, men ändå förekommer det att ungdomar håller på med sånt.
Sen är det tyvärr bara att konstatera att hos en del ungdomar hjälper inget varken skäll, mutor, indragna månadspengar, inlåsning på lvu hem etc etc. de lever rövare ändå.

Det enda som faktiskt inte testas är aga eller nu ljuger jag flera rapporter har ju visat att på lss och lvu hem förekommer handgripligheter som föräldrar och till och med polisen som har våldsmonopol i det här landet är förbjudna att använda.

Men eftersom at ten så stor del av de ungdomar som varit inlåsta på såna hem ändå fortsätter att leva rövare verkar ju inte heller de metoderna fungera så frågan är vad gör man?

41
pappan i rödeby målet tilläts att skjuta två minderåriga varav en avled eftersom att han blivit så provoserad. Principiellt kan jag förstå domen jag tror säkert att om man utsätts för trackaserier en längre tid så brister det till slut och att man då är så psykiskt slutkörd att man inte är tillräknerlig, men intressant att notera är dock att skulle föräldrarna till dessa trackaserare fått reda på vad deras barn höll på med och åkt ut till gården och släpat hem den i örat så hade säkerligen dessa föräldrar dömts.

42
JO anmäl omedelbart det är den där typen av ärenden JO brukar kritisera om däremot utredarna ljuger sig blåa i utredningen tar oftast inte JO ställning till

43
Tyvärr kommer jag inte ihåg målnummret, det var flera år sen och det kan ha kommit andra domar senare som går i tvärs mot denna.

44
För några år sen hjälpte jag en familj att överklaga som blivit nekad att ta del av familjehemsutredningen. Beslutet blev att de fick rätt att läsa den på socialkontoret men inte rätt att få en kopia. Det var kammarrätten i jönköping som avkunnade domen.

45
Bemötandet ifrån myndigheten / Om psykiatrin
« skrivet: 18 april 2008, 20:16:17 PM »
http://www.kmr.nu/  Som det framkommer länst ner på startsidan hör organisationen till scentiologerna

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 19