Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - susanna svensson

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 19
31
MÄnga som Àr sÄ kallade rÀttshaverister Àr personer som har rÀtt men inte fÄr rÀtt. Ex nÀr det gÀller tvister om barn en person som förlorat vÄrdnaden pga en felaktig utredning, men att det tar lÄng tid att bevisa denna felaktighet. Under den tiden har relationen med barnen förstörts och ett Äterförenade med förÀldern skulle krÀva ett övergrepp mot barnets egen vilja. Hur en myndigheterna försöker att lösa detta problem kommer nÄn att kÀnna sig felaktigt behandlad.
Det Àr dÀrför det Àr nödvÀndigt att de myndigheter vi har har personer med en gedigen utbildnig i utredningsmetodik anstÀllda sÄ att det blr en objektiv och opartisk utredning redan frÄn början.

32
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / kalla fakta
« skrivet: 07 oktober 2008, 15:55:34 PM »
Hur mÄnga sÄg kalla fakta i söndags om pojken som omhÀndertogs pga att han var för tjock och placerades ihop med psykiskt sjuka och kriminella. Det gÄr att se programmet i efterhand.
http://www.tv4.se/1.653115/2008/10/02/nar_ska_samhallet_ga_in_och_tvangsomhanderta_barn

33
Adoptioner / Om nationella adoptioner . . .
« skrivet: 12 september 2008, 05:50:48 AM »
Det kommer nog knappast att öka sÄ mycket med adoptioner. MÄnga fosterförÀldrar drar sig nog för det eftersom att det skulle inte bara ta ifrÄn dem deras höga ersÀttnngar för att ta hand om barnen utan Àven pÄverka arvsrÀtt för egna biologiska barn.

34
Socialförvaltningarna / Utan legitimation = kvacksalvare
« skrivet: 13 juli 2008, 12:34:18 PM »
Min son har asperger men han gick igenom en tre veckor lÄng utredning med massor av tester bÄde av lÀkare och psykologer, samt intervjuer bÄde av mig som mamma och hans lÀrare i skolan om hans beteende. Eftersom hans sömnproblem förvÀrrats gick han för ett tag sen igenom en magnetkameraundersökning av hjÀrnan och den bekrÀftade diagnosen de förÀndringar som hittades Äterfinns nÀstan bara hos personer med autismspektrum störningar. TyvÀrr Àr det dock sÄ att skolan mer eller mindre gett upp sen han fick diagnosen jag trodde i min enfald att han skulle fÄ bÀttre hjÀlp med att utveckla det han var duktig pÄ i stÀllet har det blivit tvÀrs om skolan försöker tvinga honom att koncentrera sig pÄ det han har svÄrt för och har i stÀllet plocka bort de Àmnen som han Àr intresserad av. Resultatet har i stÀllet blivit att sonen skolvÀgrar totalt.
Det som Àr mÀrkligt att att mÄnga personer med asperger som fÄtt diagnosen i vuxen Älder ofta jobbar som ex lÀkare, ingenjörer eller forskare, medan de som fÄtt diagnosen som barn ofta hamnar i lss gruppboenden. Det som gjorde att jag drev pÄ att min som skulle fÄ diagnos var att jag hört av min moster som jobbar som pedagog hur man skulle fÄ bÀttre hjÀlp i skolan med en diagnos. Hon berÀttade Àven för mig om hur stödinsaterna var i hennes kommun. Misstaget jag gjorde var att jag inte först tog reda pÄ hur man jobbar i den kommun dÀr vi bor. HÀr Àr det en annan pedagogisk metod som Àr pÄ modet och som definitivt inte passar min son utan gör honom svÄrt deprimerad i stÀllet.

Felet Àr inte diagnoserna utan felet Àr oflexibiliteten nÀr det gÀller att hjÀlpa barn med diagnoserna lÀrarna ser bara barnen som en diagnos inte som personer lÀngre och passar inte den pedagogikmetod som rektorn pÄ en viss skola tycker verkar bra sÄ Àr det barnet det Àr fel pÄ inte den pedagogiska metoden.

35
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Vem Àr rÀdd; för vad?
« skrivet: 17 juni 2008, 17:01:55 PM »
Det finns nog inte mÄnga som tror det givetvis kommer det att missbrukas

36
Sekretesslagstiftningen gÀller Àven skolan. vid skolbyte mÄste man som förÀlder godkÀnna att information överlÀmnas, men tyvÀrr kan den nya skolan krÀva att man godkÀnner detta för att ta emot barnet. Fast det tror jag inte gÀller vid flytt utan bara nÀr man vÀljer en annan skola Àn den man hör till.

37
Min son lÄg före i matte nÀr han gick i ettan fick hela tiden extraböcker med samma typ av tal som han redan kunde. RÀtt kvickt genomskÄdade han del hela. Han kom upprörd hem till mig och visade titta hÀr hÀr stÄr det 3+4 och hÀr 4+3. LÀrarna lurar oss barn att göra samma saker. Snart blev det problem min Emil tröttnade pÄ skolan. Nu gÄr han i Ättan. Han skolvÀgrar totalt inget hjÀlper inte hot inte mutor inte lirkande. det enda jag inte har försökt med Àr den förbjudna agan, men allvarligt talat tror jag bara det skulle förvÀrra situationen Ànnu mer. I sjuan och Ättan har jag fÄtt honom till skolan max 30 dagar sammanlaggt. Skolan har försökt med olika stödÄtgÀrder inget har funkat. min son har konstaterat aspberger syndrom, men placeringar i speciella aspbergergrupper har bara gjort det hela Ànnu vÀrre eftersom att dessa grupper framför allt Àr anpassade efter de extremt blyga och tillbakadrdagna aspbergerbarnen och just det kriteriet stÀmmer inte med min son. TyvÀrr har denna skolfobi Àven drabbat min sons övriga hÀlsa efterom han drar sig undan frÄn omgivningen reagerar han tyvÀrr pÄ samma sÀtt som en ett Äring som nyss börjat pÄ dagis de fÄ gÄnger man lyckas fÄ honom till skolan han blir sjuk.

Hoppas du lyckas fÄ skolan att fatta att de mÄste stimulera din Emil och lÄta honom utveckas och gÄ vidare annars riskerar han tyvÀrr att pÄ sikt utveckla samma skolfobi som min emil

38
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hemundervisning
« skrivet: 18 maj 2008, 08:19:14 AM »
Finns det nÄgra friskolor dÀr ni bor? Har ditt barn nÄgon typ av boksstavsdiagnos finns det i sÄ fall specialskolor för sÄna barn? Det Àr svÄrt att fÄ tillstÄnd för hemundervisning, men om din som vantrivs i skolan har skolan i vissa fall skyldighet att fixa det

39
Om man ska tro vad som stÄtt i massmedia sÄ har inte soc gjort nÄtt i vissa av fallen hade de inte ens kontaktat förÀldrarna. Ledaren för gÀnget den skadade 17 Äringen hade ju tydligen haft ett flertal insattser som inte hjÀlpt.

40
Jag tror nog att förÀldrarna till barnen hade brytt sig om de vetat vad deras barn höll pÄ med, men jag har sjÀlv varit tonÄring och inte sjutton visste mina förÀldrar alltid vad man höll pÄ med. Gjorde man nÄtt som man visste att de inte gillade sÄ sÄg man till att dölja det för dem.
Jag tror nog inte en enda förÀlder ger sina barn tillÄtelse att trackasera folk, men ÀndÄ förekommer det att ungdomar hÄller pÄ med sÄnt.
Sen Àr det tyvÀrr bara att konstatera att hos en del ungdomar hjÀlper inget varken skÀll, mutor, indragna mÄnadspengar, inlÄsning pÄ lvu hem etc etc. de lever rövare ÀndÄ.

Det enda som faktiskt inte testas Àr aga eller nu ljuger jag flera rapporter har ju visat att pÄ lss och lvu hem förekommer handgripligheter som förÀldrar och till och med polisen som har vÄldsmonopol i det hÀr landet Àr förbjudna att anvÀnda.

Men eftersom at ten sÄ stor del av de ungdomar som varit inlÄsta pÄ sÄna hem ÀndÄ fortsÀtter att leva rövare verkar ju inte heller de metoderna fungera sÄ frÄgan Àr vad gör man?

41
pappan i rödeby mÄlet tillÀts att skjuta tvÄ minderÄriga varav en avled eftersom att han blivit sÄ provoserad. Principiellt kan jag förstÄ domen jag tror sÀkert att om man utsÀtts för trackaserier en lÀngre tid sÄ brister det till slut och att man dÄ Àr sÄ psykiskt slutkörd att man inte Àr tillrÀknerlig, men intressant att notera Àr dock att skulle förÀldrarna till dessa trackaserare fÄtt reda pÄ vad deras barn höll pÄ med och Äkt ut till gÄrden och slÀpat hem den i örat sÄ hade sÀkerligen dessa förÀldrar dömts.

42
JO anmÀl omedelbart det Àr den dÀr typen av Àrenden JO brukar kritisera om dÀremot utredarna ljuger sig blÄa i utredningen tar oftast inte JO stÀllning till

43
TyvÀrr kommer jag inte ihÄg mÄlnummret, det var flera Är sen och det kan ha kommit andra domar senare som gÄr i tvÀrs mot denna.

44
För nÄgra Är sen hjÀlpte jag en familj att överklaga som blivit nekad att ta del av familjehemsutredningen. Beslutet blev att de fick rÀtt att lÀsa den pÄ socialkontoret men inte rÀtt att fÄ en kopia. Det var kammarrÀtten i jönköping som avkunnade domen.

45
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Om psykiatrin
« skrivet: 18 april 2008, 20:16:17 PM »
http://www.kmr.nu/  Som det framkommer lĂ€nst ner pĂ„ startsidan hör organisationen till scentiologerna

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 19