Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Murkelost

Sidor: [1]
1
Pappa Barn förening bjuder in till informationskvĂ€ll om BARNS RÄTT TILL SINA BÅDA FÖRÄLDRAR

Mer Àn 100 000 barn förlorar kontakten med ena förÀldern, oftast en pappa, efter förÀldrarnas separation.
Det förstör dessa barns liv. MÄste det vara sÄ?

VÄrdnadsmÄlen i domstol har fördubblats sedan 2006 Ärs Àndring av FörÀldrabalken.
En backlash för svenska barn! Vi informerar om hur lagar och regler styr socialtjÀnst och domstolar,
men ocksÄ hur kÀnslor och gammaldags vÀrderingar pÄverkar samhÀllets insatser.
Inte alltid till det bÀttre

Om (o)jÀmstÀlldheten pÄ barnomrÄdet. Du som Àr pÄ vÀg att separera och förutser problem runt barnen,
eller redan upplever dem: Vad kan Du göra för att hindra att Du vÀxlas bort ur barnens liv?
Vi ger praktiska rÄd om förhÄllningssÀtt och kÀnslohantering.

Onsdagen 14 maj 1830-­‐2030 Arbetets museum i Norrköping, LaxholmskĂ€llaren
Pausfika till sjÀlvkostnad.

Medverkande: Magnus Jönsson och Jan Angner frĂ„n PappaBarn lokalgrupp i Östergötland.

Websida: http://www.pappabarn.se/ (ligger nere pga störning just som jag skriver detta)
Finns Àven pÄ Facebook.

2
Socialförvaltningarna / SV: Hotat med stÀmning.
« skrivet: 27 mars 2014, 18:05:13 PM »
FrÄgestÀllningar:

Kan tyska myndigheter hota mig med stÀmning i domstol för att jag framlagt begÀran om faststÀllande av faderskap genom DNA test, samt dÀrefter bekrÀftande av faderskapet genom underskrift och pÄ sÄ vis visat god vilja till att samarbeta?

I Sverige sÄ sker faderskapsutredning pÄ initiativ av SocialnÀmnden, d.v.s. faststÀllande av faderskap genom DNA test, samt bekrÀftelse genom underskrift. Det kan alternativt ske via domstol om pappan vÀgrar att gÄ med pÄ ett DNA test eller bekrÀfta faderskap genom underskrift.

Fungerar det Àven sÄ i Tyskland att socialvÀsendet har skyldighet att bistÄ i en utredning, och ej kan gÄ till domstol med undantag för om eventuell fader vÀgrar samarbeta?

TillÀmpas endast rÀttsgenetisk undersökning i Tyskland dÄ domstol beslutar om det, eller kan det ske ÀndÄ via socialvÀsendet?

Vad sÀger Tysk lag § 1598a?

Tysk ambassad hotar mig med stÀmning pÄ grund av mitt positiva yttrande om faderskapsutredning och bekrÀftelse via resultatet av detta om det Àr positivt utslag. Om de kan detta, ska dÄ inte stÀmningen ske i det hemland som personen som stÀms bor i? Och Àr dÄ t.ex. en tysk lag överskridande svensk lag om den tyska lagen inte motsvarar den svenska lagen?

Kan man verkligen hota nÄgon med stÀmning för att den pÄvisar samarbetsvilja till att faderskap ska bli faststÀllt?

3
Socialförvaltningarna / SV: Hotat med stÀmning.
« skrivet: 27 mars 2014, 17:46:13 PM »
FortsÀttningen:

Skrev detta till tysk ambassad efter jag mailat sociala myndigheter pÄ min hemort.

"Hej <namn>!

Som jag tidigare sagt sÄ begÀr jag att faderskapet skall faststÀllas snarast möjligt, och dÀrför har jag tagit kontakt med sociala myndigheter i <hemort> för att faderskapsutredning ska pÄbörjas. Samt att jag har begÀrt en rÀttsgenetisk undersökning för barnets skull. Och vid positivt resultat vill jag som tidigare begÀrt bekrÀfta att jag Àr pappa.

Det vore ju bra om de ville vara behjÀlpliga med detta, vilket jag har försökt fÄ till stÄnd tidigare.

Mvh // <namn>"

Svaret pÄ detta Àr följande:

"Hej

du verkar inte ha förstÄtt den tyska lagen, som gÀller för barnet. Vad menar du med "skall faststÀllas"?
Ett faststÀllande sker hos tingsrÀtten. DÄ vÀntar du pÄ att bli dömd till att vara fader?
Det DU kan göra nu kallas för erkÀnnande av faderskap, som man vanligtvis, i egenskap av vuxen och medveten mÀnniska och inte pÄ samhÀllets bekostnad, gör om man vet att man har ett barn med en annan mÀnniska.
Jag undrar vad eller vem du vĂ€ntar pĂ„ som skall ta ansvaret ifrĂ„n dig. Om svenska myndigheter eller samhĂ€llet stĂ„r för kostnader av ett test, sĂ„ mĂ„ det vara sĂ„. Om du avser socialtjĂ€nsten i Arvika med  "om de ville vara behjĂ€lpliga",  mĂ„ det ocksĂ„ vara sĂ„.
Tyska Jugendamt bekostar inga test i detta skede. Om tingsrĂ€tten sedan anordnar ett test ( i fall det  Ă„terstĂ„r tvivel  efter att ni hördes dĂ€r), sĂ„ stĂ„r den underliggande parten för kostnaderna. Om inte nĂ„gon annan man stĂ„r i diskussion som alternativ fader Ă€r

Barnet har fyllt tvÄ Är, och varje dag det dröjer lÀngre med att hon kan börja att upprÀtta ett förhÄllande med sin far tjÀnar inte barnets vÀl.
Jugendamt vÀntar nu inte lÀngre pÄ dig. De kommer att inleda rÀttsförfarandet för faststÀllande av faderskap hos den tyska tingsrÀtten."

Jag kan i Àrlighetens namn inte förstÄ hur de kan resonera pÄ det hÀr viset, eller hota mig nÀr jag gÄng pÄ gÄng visar samarbetsvilja och intresse av att det ska bli faststÀllt och bekrÀftat att jag eventuellt Àr pappa.

Jag kÀmpar pÄ med detta, med god hjÀlp av andra pappor i liknande situationer men ocksÄ med hjÀlp av andra gudomligt goda mÀnniskor!

Tar gÀrna emot tips om nÄgon har nÄgon inneboende kunskap att dela med sig av.

4
Socialförvaltningarna / Hotat med stÀmning.
« skrivet: 27 mars 2014, 11:05:56 AM »
Hej!

Jag stÄr inför en besvÀrlig situation, vilken bÀst kan beskrivas med följande utdrag frÄn ett nyligen skickat mail till sociala myndigheter dÀr jag bor, se nedan:

Hej <namn>

Jag ber hÀrmed om hjÀlp frÄn socialtjÀnsten <ortsnamn> med ett faststÀllande av faderskap genom DNA test. Jag vill gÀrna trÀffas för att gÄ igenom faderskapsprotokollen och begÀra rÀttsgenetisk undersökning samt att jag bekrÀftar faderskapet om undersökningen visar att jag Àr fadern.

Jag har uttryckt osÀkerhet till att jag Àr fadern med anledning av att vi inte har haft ett kontinuerligt boende tillsammans dÄ mamman delvis bott i Tyskland och delvis i sommarstuga i Sverige, och under tiden har hon haft kontakt med en man frÄn en tidigare relation samtidigt som hon haft en relation med mig.

Barnet Àr fött i Tyskland och modern Tysk medborgare. Jag har framfört till tyska myndigheter att jag Àr positiv till ett faststÀllande av faderskap via ett DNA test och dÀrefter bekrÀftelse om det visar sig att jag Àr fadern.

StÀllningstagandet, frÄn de Tyska myndigheterna, till mitt önskemÄl om DNA-test Àr att de uppfattar det som att jag nekar till att vara fadern och avser att gÄ till Tysk domstol. Jag ber er att bistÄ barnet i detta Àrende sÄ att ett DNA-test kan komma till stÄnd för att barnets faderskap ska kunna sÀkerstÀllas.

Kan ni inte bistÄ mig i saken sÄ önskar jag besked om skÀlet till detta.

Mvh // <namn>

Jag tycker det Àr jÀttejobbigt, och inte minst stressande att gÄ under dessa hot, nÀr det enda jag vill Àr att faderskapet ska faststÀllas och dÀrefter bekrÀfta faderskap.

Är det legitimt att en myndighet/myndigheter kan hota pĂ„ detta vis, och finns det nĂ„gon egentlig grund för dem att göra det? Eller kan jag finna ro i att jag agerar pĂ„ ett sĂ€tt i enlighet med vad som Ă€r gĂ€llande?

Jag undrar ocksÄ om det faktiskt Àr sÄ att socialtjÀnsten ska vara behjÀlpliga med ett sÄdant hÀr Àrende, utan hotelser eller konsekvenser etc...

Mvh // Konfunderad och vilsen eventuell fader

Sidor: [1]