Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Avos

Sidor: [1] 2 3 ... 83
1
Bemötandet ifrån myndigheten / SV: Bemötandet ifrån myndigheten
« skrivet: 13 juli 2012, 14:12:56 PM »
Hej "annan gäst"

Vi skall i detta forum försöka föra debatten på ett sådant sätt att personangrepp inte sker om alla försöker med detta så tror jag också fortsättningsvis skall kunna ha ett gott debattklimat.

madeleine karlin

Vore bättre om ubåtarna avvisades

2
Bästa sättet att bekämpa brottslingar är att vägra rösta på dem!

3
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 21 maj 2012, 07:38:50 AM »
Problemet består i, enligt min mening att på saklig grund går det att sätta mamman i fängelse, men det går inte att bedöma vetenskapligt hennes nuvarande och FRAMTIDA kvalifikationer som förälder.Där tänker myndigheterna så att man måste ta ett beslut. Men myndigheterna har resurser, när de går in i godtyckligheten, så vänds dessa resurser emot oss. Vi blir rättslösa, och utelämnade åt godtycket. Det blir regel att lösa problem innan man fått dem. Myndigheterna lämnar rollen som rättskipare och börjar istället BESTÄMMA över oss. Om det verkligen är så att det är omöjligt att vetenskapligt fastställa lämpligheten som förälder I FRAMTIDEN, så ska i alla fall inte medborgaren ha den rätten,  utan myndigheten. Psykologin kan de säkert vid det här laget medge är en bluffvetenskap, som skapats för att skriva falska intyg. Men de menar att det är dubbelt så bra att bluffutreda än att inte göra det.

4
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 21 maj 2012, 07:09:04 AM »
En sån här situation måste gå att lösa. Problemet innehåller två komponenter.

1) Den odugliga bluffvetenskapen psykiatri.

2) ickefunktionella föräldrar.

Om man pga status quo menar att då blir det NÄST bästa, att då får psykiatrin fortsätta göra brottsliga utredningar, även en blind höna kan ju hitta något korn. Psykopaten Coffebreak som härjade här gör en utredning, på ett liknande barn, som visar att DETTA barn kan omhändertas, och hjulet har gått ett varv till. För utredningen är en bluffutredning eftersom psykologin är en bluffvetenskap. Psykologin KAN INTE dra säkra vetenskapliga slutsatser!

INGEN skulle acceptera att en norm inom juridiken infördes som låter domslut formuleras på sättet att man säkert inte vet om vad man gör är rätt, men det är det bästa av två osäkra val, och grunden ligger på en bedömning.

 INGEN vill ha in godtycket som norm, människan omdöme är alltför opålitligt. Men det är ju så de har gjort. Problemet ser ju alltför enkelt ut att lösa. Omogen mor som vill att hennes barn ska dö+ omhändertagande= problemet löst. Men VÅRAN rättssäkerhet då?

 Men vill ju uppenbarligen inte göra så här med resten av rättsapparaten Avos+ tillgång till vapen+ inget alibi=Olof Palmes mördare funnen.

Finns det verkligen ingen annan väg att gå än att detta barn hjälps genom att vi andra förlorar vår rättssäkerhet? Kan inte mor och barn tas in på institution där hon utsätts för intensiv övertalning att lämna ifrån sig barnet om hon framhärdar i att mena att barnet ska dö?

5
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 15:11:48 PM »
Jag ifrågasätter också vad samhället överhuvudtaget kan klara av om de inte kan klara av att korrigera en ung människa. En person som är 18 år har utvecklat mindre än hälften av sin personlighet, hon ska växa ännu många år. Det kan ju inte vara svårighetsgraden i just det ärendet som är problemet, isf handlar det rent allmänt om att medel att korrigera ett sådant beteende ännu inte skapats, eller aldrig har funnits. Det vore ett stort bakslag om man redan på det här stadiet kan säkert säga att uppgiften är för svår eller omöjlig.

6
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 12:24:31 PM »
Så hur löser man problemet när det inte går att veta om det finns fungerande redskap att korrigera störda beteenden ? Myndigheten går ju i alla fall vidare med ärendet, även om de saknar medel att åtgärda ärendet.  Jag vet ingen som menat att de blivit hjälpt av psykiatrin. Det enda jag vet om dem är att jag brukar få rådet av de som vet, att man ska hålla sig borta därifrån om man ska behålla sin psykiska hälsa.

Asociala finns för att BESTÄMMA över oss, inte för att hjälpa oss. Iaf enligt dem själva. Exempelvis om barnet på dagis säger att pappa styckade mamma med yxan och lade mamma i frysboxen, så ringer asociala upp mamman och kallar henne till utredning: De vill då även kolla i frysboxen vad som finns där.. Man har inte rätt att neka.

Enligt asociala kan myndigheterna inte ta ifrån medborgarna rättigheter, eftersom de initialt inga rättigheter hade. De kallas till en rättegång för att få höra att deras liv som de kände det hittills är slut. Att protestera mot ett sådant beslut anses som bevis på psykisk sjukdom.

 Det är extra tragiskt när en sådan här person som är 18 år och kanske bara för några månader sedan juridiskt sett var omyndig själv behandlas som en grov brottsling för vad hon gjort under psykos.  Om sådana här beteenden ska kunna rättas till måste samhället satsa många gånger mer pengar på psykiatrin, om den nu fungerar.. Det kan ha varit flera faktorer som gjort att det spårat ut i psykos. Omogen mor, arbetslöshet,  fadern till barnet omogen och sticker sin väg. Utskälld som hora, oduglig ,värdelös.

 För att lyfta upp en sådan person behövs mer än tomma ord i ett psykologsamtal. Lägenhet, inkomster, rekonstruktion av tillvaron. Det vill inte samhället satsa på . Samhället har stora politiska vinster att bränna någon häxa då och då. Tur för den Malaysiska regeringen att detta hände. De ingrep omedelbart, och kablade ut nyheten i alla regeringslojala media. Barnens folket och partiets bästa har gått till aktion. Det lugnar väl ned sig på hemmafronten ett tag med kritik mot brott mot mänskliga rättigheter. De kan möjligen helt rädda sin situation med en fosterbarnsindustri. Bröd och skådespel åt folket !

7
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 13 maj 2012, 09:38:21 AM »
Huvudproblematiken anser jag vara om det finns kompetens att lösa en så här svår fråga, om det statistiskt visat sig möjligt? Jag misstänker att allt rotande i sanningen om psykiatrin bara uppvisar sorgliga resultat. Isf varför och vad ska man utreda? I 50% av alla kommuner utreder inte asociala barn till sinnessjuka, våldsamma och drogmissbrukare. I de andra 50% gör tyvärr asociala utredningar, med brottsligt och inkompetent resultat. Det heter ju inte ' en kompetent men brottslig läkare/jurist '. Brottslighet förstör kompetensen hos de som arbetar med våra rättigheter. Än värre när det handlar om en hel myndighet.

8
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 23:05:08 PM »
Jag ifrågasätter om bluffvetenskapen psykologi överhuvudtaget alls kan göra något åt en eventuell förlossningspsykos. En situation som denna är säkert inte mycket ovanlig. Så det blir väl att hon kastas i fängelse, så får det bli som det blir.

9
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 22:50:19 PM »
Mitt intryck är att mamman åkte in i fängelse alldeles för snabbt för att en psykiatrisk utredning skulle kunna ha gjorts. Men det var väl kört när klippet släpptes, då var detta redan politik och starka känslor.Vore intressant att veta mer om detta. Ruby? Jag skulle gissa att normen är att man inte ens försöker undersöka om det går att både rädda mamman och barnet.

10
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 22:21:54 PM »
Jag tror att det kan bli så beslutet blir. Men hur kan det bli något ANNATsedan opinionen fått döma?

11
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Problemet
« skrivet: 12 maj 2012, 17:04:22 PM »
http://www.newsrescue.com/2012/05/insane-malaysian-mother-beats-up-8-month-baby-captured-on-video/#axzz1uTnmNxdh

Hur ställer man sig till sådant ? En 18 årig mor, antagligen med psykos misshandlar sitt 8 månader gamla barn. Samma dag ingriper polisen och tar barnet från henne. Hon får 18 månaders fängelse. Mammans misshandel filmades av en bekant som länge sett att hon misshandlade barnet. Konstigt nog ingriper inte detta vittne, hon bara fortsätter att filma. Sedan hamnar filmen på internet..  Barnet placeras i fosterhem medan mamman sitter i fängelse.  

Sådana här händelser orsakar känslobetonade diskussioner, där folk ropar på hämnd. Det här hände för ett år sedan och sedan länken delats 16 000 gånger på Facebook, så fortsätter man tala om att mamman förtjänar döden. Det går inte att stoppa, och kanske det slutar som många önskar, hon hade ju antagligen en psykos. I filmen säger mamman att hon vill att barnet ska dö. Kan det vara så att hon själv också vill dö ?  Är rättvisan uppnådd då ?

I sådan här situationer blir juridik politik, opinionen rasade, inte mot makthavare utan mot en 18 årig mor förstås. Man kan ju tänka sig vem som skulle fått hårdare straff: en som misshandlar ett gammalt fyllo, eller en som misshandlar en vacker kvinna? Vad tror ni ?  Det är nog bäst att domaren fogar sig: Det kan ju annars bli han som råkar illa ut, när folkdomstolen har bestämt sig.

Då kan man kanske invända att den här situationen inte är jämförbar. Om en vuxen slår ett barn, låt vara bara med en kudde, kan ingen säkert säga om det är att räkna som grov eller ringa misshandel, troligen anses den vara mer allvarlig. Fontanellen kanske inte har växt ihop.

Men en sak skiljer det tidigare exemplet på misshandel. Det är troligen så att både offret och angriparen älskar varandra. Iaf när mammans psykos har läkt ut kan hon bli väldigt ångerfull.

Det betyder att hon under normala omständigheter kan bli en normal mor. Men det bryr sig naturligtvis inte pöbeln om. Inte asociala heller.  Ännu ett barn att tjäna pengar på. Mamman går isf verkligen under sedan hon släppts fri från fängelse. Samhället kan ju omöjligt anse att hon ska rehabliliteras sedan hon frisläppts, rehabiliteras till vad ? Till mor ? Hon har ju inte längre något barn. 18 år lastgammal och totalt misslyckad, gå och dö.

12
Bemötandet ifrån myndigheten / SV: Moralisk Radikalism
« skrivet: 10 maj 2012, 22:07:20 PM »
Moralisk Radikalism kanske man kan kalla det för som du beskriver... Länder med katolska eller ortodoxa religioner har som du redan skrivet en annan kultur och samhällsordning med andra familjetraditioner .. vi här i Sverige lever i en sekulariserad stat där kyrkan inte har någon makt eller ens inflytande på familjen direkt i dagsläget... Men fortfarande används kyrkan oftast för barn-dop, konfirmation,vigsel, begravning mm... I gamla böcker kan man finna på under vilka barbariska metoder som kan liknas vid hedendomens som användes för att föra in gudstron i vårt land. Metoder som att hota med döden om de inte erkände kyrkans religion... Oftast byggde man kyrkorna på kultplatser där gamla ritualer hade varit...

Jag tänkte fundera vidare på detta tema. Kommer att tänka på dessa ungkommunister uppvuxna i öst och väst. Framförallt mötet mellan dem visar att ideologier är en illussion. De som är uppvuxna i en moralisk radikalism kommer att anse dessa grabbar från öst som slätkammade , kortklippta mammagossar, kavaj-Nissar utan egen vilja. Dessa Komsomolare ser på de svenska Ungkommunisterna, som ser ut som uteliggare och hoppas att de bara ser ut så där, fast verkligheten är värre än så.  De svenska kommer att anse att Komsomolarna företräder allt de bekämpar. De ideologier båda sidor har visar sig vara en ren illusion, i själva verket är de uppfostrade av seklers moral.

Tänkte på en annan sak vi diskuterade på Skype. Ofta ges ju kapitalismen skulden för det moraliska förfallet, men exempelvis i Italien och Spannien råder en ganska hård kapitalism, men familjerelationerna är mycket starka. I Italien bor barnen hemma tills de blir 30-35 för att spara pengar till ett hus eller en insatslägenhet. I svenska familjer är sådant vanligen otänkbart.

Som sagt jag talar om ett indirekt inflytande från religionen, dvs att religionen påverkat hur starka familjebanden blivit. Inte religionens teori utan dessa praktik.  Vad skulle det annars varit som byggt upp starka familjeband i just dessa länder och svaga familjeband i de protestantiska länderna ?

13
Bemötandet ifrån myndigheten / Moralisk Radikalism
« skrivet: 08 maj 2012, 20:41:19 PM »
Vilka länder är mest kända svaga familjerelationer och vilka länder är kända för starka familjerelationer ?

För svaga familjerelationer är Skandinavien, England, Norra Tyskland och USA känt.

För starka familjerelationer är Spanien, Italien, Grekland, Balkan, Ryssland och de slaviska staterna.

Vad kännetecknar dessa grupper ?

Den första gruppen med svaga familjerelationer är de protestantiska länderna.

Den andra gruppen är de katolska och ortodoxa länderna med ursprung i det väst och östromerska riket.

Kan det alltså finnas ett direkt eller indirekt samband mellan svaga familjerelationer och Protestantiskt ursprung ? Troligen inte ett direkt samband, men ett indirekt samband. Jag tror inte att protestantiska präster är omoraliska, men detta handlar inte om en religion utan om en kulturell tradition där samhället anser sig har rätt att vara uppfostrare av barn och bestämma över individernas privatliv, och i den andra gruppen har den motsatta politiken förts med värnandet om familjens integritet genom kyrkan.

Vissa tendenser kännetecknar dessa länder i nord som svårt störda barn, barnmördare och skjutningar på skolor, myndigheternas ingripanden i familjer ofta helt utan någon orsak alls, galna religiösa dödssekter, ett samhällsklimat där samhället är familjen och föräldrarna bara är delegerade barnpassare. Att en bok skrevs i England " 1984" av G Orwell, där en figur som kallade sig Storebror styrde är ganska typiskt.

Samhället präglas av en moralisk radikalism. Exempelvis när dessa dödssekter med en radikal tolkning av vad som är god moral tar ungdomar med sig i döden försöker få sin handling att framstå som ett rättfärdigt val.

En socialsekreterare kan komma in på samma väg när hon på ett djupt moraliserande sätt förklarar att på grund av att ett av barnen i en familj KAN ha blivit slaget bör familjen upplösas då en aspekt av många andra anses som helig. Och klienten dör. Moralen i detta tänkande är inte medlet, det är målet, människan är en ett medel som förbrukas på vägen mot målet. Målet har en ideologisk karaktär. Storebrors staten.

I ett katolskt eller ortodoxt land har kyrkan denna rätt att vara stödjande för familjen, i de protestantiska länderna är det staten som tagit sig an den uppgiften utan att fråga. Kan det bli värre ?

14
Förslag till nya diskussionsforum / SV: Gör om nkmrs forum till portal.
« skrivet: 18 mars 2012, 21:02:15 PM »
Jag känner mig som en urklämd kaviartub. Ändå har jag nått dit jag vill nå. Målet att varje dag säkra segern, öka avståndet på försprånget till myndighetsbrottslingarna, slösa med sin energi på detta mål. Umgänge orkar man inte med, frontlivet kräver för mycket. Någon verklig avslappning kan man glömma, rättigheter likaså. Fienden i fosterlandet bevakar oss, allt vi säger kan snappas upp av fienden. En svensk tiger. Så det här var livet? Det var inte mycket.

15
Förslag till nya diskussionsforum / Gör om nkmrs forum till portal.
« skrivet: 18 mars 2012, 06:54:41 AM »
Jag anser att nkmrs forum borde göras om till portal. Det är inte så ambitiöst som det låter PHPBBs bbsprogram är vanligen konfigurerat med portalfunktion. För att bli medlem i portalen kan medlemsavgiften i nkmr fungera. En portal innebär egen blogg, email, fotoalbum, och en del enklare communityfunktioner som redan finns inbyggda i PHPBB program och tillägg.

 Att forumet tappar aktivitet och medlemmar beror på att ämnet är så tungt att bära. De flesta kommer hit för att de blivit utsatta för myndighetsbrott, och de skriver här några år i samband med deras ärendes gång. Sedan tar krafterna slut. Händelser som dessa förbrukar alla resurser, och man vill leva ett liv också, i synnerhet om man verkligen lyckats rädda barnen undan myndighetsbrottslingarna. Därför vore det en bra kompromiss om dessa personer kunde stanna kvar här och länka till sina bloggar. Om portalfunktion erbjöds skulle forumet kunna bli mer likt en familjecommunity.

Sidor: [1] 2 3 ... 83