Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tove Olsson

Sidor: 1 2 3 [4]
46
Jag har varit i kontakt med Länsstyrelsen ett flertal gånger under min "bekantskap" med socialen.
Även mitt ombud Ulf Edling har skickat in en diger bunt med klagomål och anmälan dit. Socialen har inte behövt att svara eller lämna bevis för deras underlag till Lvu - svaret har varit att "det har vi bemött så många gånger" och det har Lst nöjt sig med.
Jag skickade in en anmälan till Länsstyrlsen i Juni och den har jag inte fått svar på än.

Den 20/9 var jag på ett vårdnadsutredningsmöte i Kalmar, efter en stunds samtal fick jag veta att pappan två dagar tidigare hade dragit tillbaka sin ansökan om enskild vårdnad. Bra tänkte jag , en positiv upplysning för en gångs skull ... trodde jag , ja.
Sedan fick jag veta att min son , torsdagen den 14/9 , flyttats akut från familjehemmet i Färjestaden !!!. Jag blev ledsen , tjurig och sedan arg. Jag visste ju ingenting om detta.
Utredarna visste inte exakt vad som hänt mer än att en akut situation uppstått i hemmet och mellan familjehemsföräldrarna !?. Ingen kunde svara på om min son var inblandad eller vad han fått uppleva.
Han är nu ca 20-25 mil ifrån mig !!!?.

Varför väljer socialen att ta bort klagomål , kritik och synpunkter som kommer från mig , mina släktingar och kontaktperson ?
Svaret är enkelt - Socialförvaltningen i Mörbylånga erkänner inga fel eller offrar soc.sekr Annika Olsson , Eva Frisen eller enhetschef Tommy Ohlsson ... nej , de offrar min son - kostar vad det kostar vill.

När jag kom hem på kvällen så fanns det ett B-brev !! från soc.sekr Annika Olsson med en väldigt vag förklaring till vad som hänt - "att familjehemsföräldrarna ska separera och att det varit turbulens hemma pga detta och att min son inte mått så bra av striderna hemma"...???!!!

Soc visste ju om att det fanns problem i familjehemmet under en längre tid , det är ju klart och tydligt nu , annars hade det ju inte blivit en akut förflyttning en torsdag.
Var är deras trovärdighet i dag ?

Hur länge ska de få misshandla min son med lagen som stöd ?

Den 21/9 ringde jag in till Länsstyrelsen i Kalmar och berättade om vad som hänt. Jag ville veta om jag skulle göra ett tillägg på min tidigare anmälan eller om jag skulle göra en ny. Jag blev rekommenderad att skriva en ny anmälan och det gjorde jag samma dag. Så nu väntar jag svar på två anmälningar.

Jag har fortfarande inte fått något brev, beslut med underlag eller någon förklaring till vad som hänt min son från Socialnämnden.
Fem veckors nonchalant tystnad från deras sida...

47
Jag hade Bengt von Strokirch i Kammarrätten , Jönköping, nu i Juli månad.
Han valde att bortse fakta , som mitt ombud skrev, och vittnesmål som talar emot socialen.
Han tillät även enhetschefen att sitta och nedvärdera mig i väldigt kränkande ord som inte har ett uns sanning i verkligheten.
Han lät även socialen att sitta fritt och fantisera ihop för att det ska passa deras syften.
Med andra ord - han lät socialen och deras advokat att gång på gång begå mened i rättssalen.

48
Trots allt blev det umgänge framåt kvällen. Vilken underbar känsla det var att äntligen få se och träffa honom och ge honom en stor kram. Bara detta att kunna få prata med honom och umgås. Det var inte långt att tårarna kom på mig. Umgänget fungerade väldigt bra och det kändes jättebra att ha honom hemma igen , trots att det bara rörde sig om ett antal timmar.
Det gick bara ett par dagar så fick jag höra att familjehemsmamman gick omkring och sa att umgänget fungerade inte med hans mamma , han far väldigt illa av mig och mår dåligt pga mig , ingenting fungerade för honom efter att han hade träffat mig !!!. Alltså återigen kommer det från henne och inte från kontaktpersonen.
Då förstår ni kanske vad även sonen har fått höra för "sagor och påhitt".
Allt för att förstöra för oss.
Sedan tog det ungefär en vecka så fick mitt ombud Ulf Edling höra från soc.sekr Annika Olsson att det blev inget umgänge - maginfluensa och han for så illa av att träffa mig och han mår dåligt av mig !!!.
När jag varken fått telefonsamtal eller brev med kallelse från polisen så ringde jag själv upp dem i Kalmar och efter några omkopplingar så fick jag prata med en kvinna. När jag förklarat vad det gällde så bekräftade hon att soc.sekr Eva Frisen gjort en anmälan mot mig där jag var anklagad för olaga hot och ofredande. Jag begärde att få en kopia på den hemskickad och det fick jag efter ett par dagar. I den fanns inget vittne upptagen !!!. Och den var nedlagd !!!. I flera dagar försökte jag komma i kontakt med åklagaren utan att lyckas , pratade med en kvinna som inte kunde svara på varför den var nedlagd då det var allvarliga brott - en möjlighet var att soc dragit tillbaka den !?. Efter ytterligare ett par dagar så pratade jag med en åklagare - nej , de hade inte uppgivit något vittne och nej , han hade inte pratat med familjehemsmamman eller soc coh nej , han tänkte inte ta upp den igen. Jag bönade och bad att han skulle ta upp den , men nej - jag skulle vara glad att den var nedlagd eftersom det var allvarliga brott jag var anklagad för !!! och de kunde inte bevisa att jag att jag gjort det de anklagar mig för !!! och jag kunde inte bevisa att jag inte gjort det !!! , de hade prioriteringar för hur de ska använda skattemedel och jag skulle glömma allt för för det var det bästa för mig !!!.
Jag gjorde då en motanmälan angående falsk tillvitelse.
Veckan efter var jag på möte med mitt ombud eftersom vi skulle in till förhandling och han skulle även prata med den tidigare kontaktpersonen som vi kallat som vittne. Vi pratade om anmälningarna och det sista jag sa tilll Ulf (som ett skämt) var att soc och deras advokat (ja , ni läste rätt, de hade anställt ett eget ombud) givetvis skulle de ta och hålla en predikan om deras anmälan mot mig. Ulf sa nej , det kan de inte göra för den blev ju nedlagd. Ack så fel han hade och ack så rätt jag hade.
Tyvärr blev också min anmälan nedlagd , det brevet fick jag lagom till förhandlingen.
Jag har fått lära mig att i Rättssalen ska respekt visas - inte vad det gäller soc och deras advokat - domare , nämndemän sitter och skrattar med soc i deras kränkningar mot mig. Och när jag motsätter mig deras kränkningar så är det jag ! som blir tillsagd av domaren !?.
Jo då , det var en predikan från soc´s advokat om deras anmälan mot mig , men vad soc inte sagt eller lämnat ut i dokumenten till honom var att den var nedlagd och han kände inte till att jag gjort en motanmälan. Soc lämnar med andra ord inte ut sanningsenlig fakta ens till sitt ombud , de skriver ihop så att det ska passa deras syften för stunden. Mened i Rättssalen gäller inte myndigheter.
Kontaktpersonen vittnade sakligt och rättvist , ändå blev det efterhandskonstruktioner från soc. T ex att min son var livrädd för mig , att jag pratar illa om familjehemmet på umgänget, att han inte skulle få mat eller kläder i familjehemmet , att jag varit överallt i Färjestaden och sprungit efter honom för att dra in honom i bilen och jag skulle även ha varit otrevlig mot familjehemmet. Jag skulle återigen ha varit i skolan samt att familjehemmmet kände sig tvungna att ha låst överallt ifall jag skulle dyka upp. Sist men inte minst - kontaktpersonen hade sagt något helt annat till soc om hur det "verkligen hade fungerat och skett" under umgänget , att kontaktpersonen satt och vittnade under ed brydde de sig inte om. Och domare och nämndemän godkänner det ! - allt positivt för och om oss från henne , det togs bort , - allt mitt ombud lämnat in som överbevisar soc , det togs bort
Lagen är absolut inte lika för alla.
Efter förhandlingen kom ett brev från polisen med en kallelse angående min anmälan , jag trodde att någon i Rättssalen varit i kontakt med polisen , jag körde in till Kalmar och in till kriminalinspektören - där kom besvikelsen.
Jag skulle inte blivit kallad för den var ju nedlagd - breven hade tyvärr gått omlott. Men jag hade ändå trots det ett bra samtal med honom där jag ställde många frågor till honom och han var så trevlig och besvarade de flesta. Jag var även i kontakt med en annan åklagare som inte kunde svara på varför min anmälan blev nedlagd utan att de hade varit i konakt med dem som berördes. Han ansåg också att det var allvarliga brott men "trots allt var ju jag i konflikt med socialen eftersom min son var omhändertagen så någon sanning ligger troligtvis bakom och han förstod så väl att man kunde säga ord man inte menar och ibland göra sådant man inte bör göra" !!!.  Då bad och bönade jag på nytt att de skulle tas upp. Men nej , nedlagt var nedlagt och det skulle jag vara tacksam för. När jag sa att man kommer visst långt på lögner och förtal i dagens samhälle så fick jag höra att så skulle jag inte anklaga soc, för både de och familjehem rättade sig efter socialtjänstlagen. Undrar fortfarande vilken planet han kommer ifrån .
Jag fick heller inget svar på hur han tyckte att jag skulle få fram sanningen...
Inte hellet något svar när jag frågade om det var lagligt för soc att förvanska fakta ... och göra egna "förfalskade läkarutlåtande"...
Inget svar på frågan hur socialen kan begå mened på mened i Rättssalen...
Heller inget svar på hur de kan lägga ned misshandelsanmälan mot min son som han fått uppleva i socialens regi... samt psykisk misshandel mot honom...
Det lilla svar jag fick var : Jag tycker Tove , att du ska diskutera detta med ditt ombud eller ta kontakt med Länsstyrelsen...
Precis som om jag inte gjort det ett flertal gånger.

49
Efter att den nya kontaktpersonen tagit kontakt med mig och vi träffades över en kopp kaffe i Kalmar , så fick jag veta att jag skulle få umgänge veckan efter. Vilken lycka jag kände då , men , säg den lycka som vara...
Samma dag som umgänget skulle ske så ringde mitt ombud Ulf Edling strax efter lunch och sa : Att enhetschef Tommy Ohlsson ringt honom och sagt att familjehemsmamman hade ringt och att hon var ledsen , nedstämd och helt förstörd pga mig !!!. Hon påstod att jag skulle ha varit otrevlig mot henne i Färjestaden utanför en affär. Jag förnekade detta då jag inte har gjort detta , jag blev ledsen och arg över dessa falska anklagelser från henne igen och sa att hon gör allt för att hindra oss från att träffas.  Mitt ombud Ulf Edling ringde till Tommy Ohlsson och sa att jag förnekar detta - då kom nästa överraskning. Jag skulle ha tagit tag i både hennes kundvagn och i henne och "ruskat"runt och dragit och slitit och gapat och skrikit och hotat henne.!?. Jag sa då till mitt ombud att nu vill jag ha en polisanmälan på detta och gör inte soc eller famíljehemsmamman en så gör jag en anmälan . Enhetschefen Tommy Ohlssons svar var : " Det är inte så bra ur Toves synvinkel då det finns ett vittne till allt"???. Ombudet Ulf Edling sa då att gör de ingen anmälan så kommer jag att göra en. Svaret från Tommy Ohlsson var :" jaha , men det är inte bra för henne men vill Tove ha en anmälan så ska det givetvis göras en ". !!!

50
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SOC KIDNAPPNING
« skrivet: 19 september 2006, 20:30:14 PM »
Hej Hans

Jag vet vad du går igenom.
Du skrev att du inte visste någonting förrän du blev kallad till socialen.
Varför är barnen omhändertagna ? På vilka grunder ?
Du skriver pga mammans förtal , att det är därför de är LVU:ade, men har det gjorts någon utredning på er ?
Varför är det umgängesförbud ?
Har du enskild vårdnad ?

Jag vet en sak , du måste ha ett väldigt bra ombud när du har med soc att göra.
Annars blir du bara mer och mer kränkt av dem.

Turerna med socialen är som att åka berg-och-dal-bana mellan himmel och helvete.

51
En tid efter mötet på soc så ringde jag upp halvsystern. Efter en stunds prat så sa jag att jag var besviken på henne och hon undrade givetvis varför , jag sa att det var av den anledningen att hon ringt Annika Olsson och sagt att jag skulle ha tagit pengar som hon sparar till sonen. Hennes svar var : vem är det ?!. Jag berättade att det var soc och vad Annika Olsson hade skrivit i brev till mig och vad hon sagt på mötet. Då sa hon att hon hade INTE ringt soc och sagt det, utan (återigen) så var det familjehemsmamman som ringt henne och frågat om hon sparade till honom. Där kom ånyo en ny lögn från familjehemmet som Annika Olsson skrev in. Jag bad halvsystern att gå till hennes bank och be dem skicka kopior till soc eller mig. Tyvärr har jag inte sett några. Halvsystern berättade även om vilka lögner familjehemsmamman sagt om mig.
Mitt ombud , Ulf Edling, har också skickat kopia till Annika Olsson att "kontot tillhör mig", men ingen justering och han sa även det på mötet, ingenting hände. (jag fick veta att socialchef Tommy Nyberg skällt på soc.sekr Annika Olsson och enhetschef Tommy Ohlsson efter mötet, på hur de hade bemött Ulf Edling och mig).
Beslutet som kom var att LVU:t skulle fortsätta pga av mina brister !!! och att umgänge skulle ske med kontaktperson, utan motivering. Inte nu heller fick vi fira jul och nyår med sonen för Annika Olsson, för han skulle vara i familjehemmet och sedan ner till sin pappa för umgänge...
Efter det nya beslutet så låg Ulf Edling verkligen på , genom brev telefonsamtal och mail, till Annika Olsson om ett möte där vi skulle prata om umgänget och mina önskemål. INGET gehör , han vände sig till enhetschefen Tommy Ohlsson - samma nonchalans. Efter kontakt med socialchef Tommy Nyberg så kom äntligen en "inbjudan" till ett möte. Vi hade varit i kontakt med den "kickade" kontaktpersonen och frågat om hon kunde tänka sig att vara vakt - och det kunde hon, för vi tänkte att då kommer umgänget i gång ganska snart. Oj, så fel. När vi kom till mötet med Annika Olsson så skulle även Tommy Ohlsson närvara. Det mötet började med att Tommy Ohlsson sa : vi har ingen negativ uppfattning om dig Tove , (eller hur - det finns inte ett positivt ord om mig i deras papper) för att i nästa sekund bli otrevlig för att jag hade kontaktat "vakten", hur fel det var och det kunde absolut INTE JAG AVGÖRA vem som skulle anställas för det. Jag upplyste då honom om att det var Ulf Edling som pratat med henne för att umgänget skulle komma igång och att hon ville. Då svarade Tommy Ohlsson att det kunde hon heller inte avgöra eftersom hon var anställd på andra villkor. Soc.sekr Annika Olsson satt tyst som vanligt i början, men kom snart i gång med sina gamla och nya lögner. Jag bad henne om kopiorna som hon hänvisade till på mötet och som jag blivit lovad att få. Enhetschef Tommy Ohlsson sa att de skulle skickas till hem till mig,(har jag fortfarande inte fått och det av den anledningen att det FINNS INGA papper att kopiera , det är bara Annika Olssons lögner som ligger bakom). Då kom nästa slag : de hade redan tagit ett beslut ! utan vår vetskap, om vilken dag , klockslag och en helt ny kontaktperson som skulle vara med oss vid umgänge. Det skulle komma brevledes till oss inom ett par dagar !!!Återigen använder Mörbylånga socialförvaltning sin egna lag , inte den som kommer från högre ort och som hela landet SKA rätta sig efter...

52
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Soc legala rätt ,
« skrivet: 11 september 2006, 23:09:59 PM »
Även jag har fått utlåtande av soc, alltså INTE från proffesionell, legitimerad sjukvårdspersonal. Och när de inte fick den negativa responsen från kontaktpersonen  som de ville blev hon "kickad" - där jag fick höra att hon inte orkade med mig. Men då hade sonen vid tidigare tillfällen sagt att att soc och familjehemmet skulle byta ut henne för att hon inte ville vara med oss längre !. In kommer en ny ung tjej (utan erfarenhet elr utbildning inom vård och omsorg) som kände soc.sekr väldigt väl, och som kom till parkeringen i en hyrbil !. Efter det umgänget kom ett nytt beslut där soc dragit ner på timmarna utan motivering och när jag frågade kontakpersonen sa hon att hon sagt att det fungerade bra på umgänget - men att soc.sekr tyckte inte att hon skulle behöva jobba till kl 21.00 en lördagskväll !??.
Sedan kom ett nytt brev där det stod att jag skulle komma till huset och hämta och lämna vid umgänge - jag var så dum så att jag gjorde det. Utan eget vittne. När jag kom dit så kom inte sonen och kontaktpersonen ut och jag gick då upp till dörren och då fick inte jag ta med dem för att jag inte gick över dörrtröskeln !!! och de hade soc i telefonluren och familjehemsmamman ställde sig framför sonen för att hindra honom till att gå. Hon började ställa till den ena scenen efter den andra, ivrigt påhejad av soc i luren, hon var rejält otrevlig och när hon såg att grannen var ute , så gick hon ut på trappan och fortsatte sitt skrikande. Samtidigt som hon sa i luren - hörde du vad hon sa och säger och nu tar hon tag i oss !!. Jag stod tre meter ifrån dem och hade inte sagt ett ord. Jag ringde mitt ombud och berättade vad de höll på med och han sa att fick jag inte med min sonen så skulle jag ringa honom igen. Då började de istället mot sonen att han var livrädd för mig ! och att han inte behövde följa med mig nu när jag var och är sådan !!! Sonen svarade då - jag vill gå till min mamma och jag vill följa med min mamma. Då de frågat honom samma fråga tio gånger så släppte hon taget och så kunde vi åka därifrån. Mitt ombud ringde för att kontrollera hur det hade gått och jag kunde då säga att vi var på väg till min syster. Jag frågade kontakpersonen varför hon inte gjorde något när de blev otrevliga vid hämtningen och svaret jag fick var att det hade hon inget med att göra ?!.
Veckan efter kom det ett samtal på min telefonsvarare om mitt uppträde i familjehemmet !!! att jag skrämde både folk och fä med mitt uppförande !?. Och det var ju inte bra för sonen.
Nästa umgänge samma scener när jag kom fast nu var det mer upptrissat och mer otrevligt från dem, då kunde jag inte vara tyst utan sa att hon var ju inte klok och bad henne flyga och fara. Kontaktpersonen  sa att hon sagt till soc att allt fungerade bra på umgänget. Trots det så kom ett nytt beslut - INGET UMGÄNGE på tre månader för att jag skrämt upp både sonen, familjehemmet och kontakpersonen !!? soc intygade ju att hon hört genom telefonluren hur jag hade gått an och hotat.
Vad gör man ? Jag hade ju inget vittne som kunde styrka att det inte hänt som de påstår. Sedan förlängdes det med ytterligare tre månader. Vi fick inte ens prata i telefonen.
Sedan i Juli "sprang" vi på varandra sonen och jag och vi träffades i hemlighet (som Lst hade kännedom om), där fick jag höra vad för lögner de sagt till honom om mig och han visste inte heller om alla samtal vi ringt för att komma i kontakt med honom. Han trodde att vi inte brydde oss om hur han hade det, trodde vi glömt honom, visste inte heller att vi ville fira jul och nyår med honom - de hade ju sagt att ingen hade ringt. Som sonen uttryckte det - ni skiter ju i mig...Det är väl klart att de inte säger någonting till honom om alla gånger min släkt velat ha eget umgänge med honom - det får ju inte finnas någon kontakt med oss.
I Augusti fick jag brev från soc om hur min son växt under sommaren och hur underbart han hade haft det under sommarlovet.
Vid ett möte på Lst där soc (hon tog med sig en lögnare till) , jag och två från Lst skulle diskutera mina klagomål, så framkom bl a: att det VAR en annan soc.sekr som "kickat" den ena kontakpersonen för hon hade så många andra ärenden åt dem. Det berodde inte alls på mig som de tidigare framställt det till. Soc satt även och sa att sonen haft det lugnt och skönt nu när han inte träffat mamma på så länge - han hade landat ordentligt och han såg dem som sin nya familj och han hade ju fått en lillasyster också ?!. Han hade ju inte nämnt mamma, ville inte träffa mig och det måste ju jag inse att det var ju hans nya familj.
Jag skulle sluta bråka med och om honom !!! Jag skulle låta "honom gå".
De kunde inte svara varken på mina frågor eller från Lst - det är så mycket lögner och förtal från deras sida så de kan inte själva hålla reda på deras egna svar. Jag fick höra att jag bara kritiserade och klagade på allt och alla - då jag sa kontakpersonen också framfört klagomål, skakades det bara på huvuden, det stämde ju inte. Det gör det visst.
Efter ett par veckor så berättade Lst för soc att jag träffat sonen ett flertal gånger under Juli månad (ingen hade märkt något). Det tog ungefär en vecka så fick jag ett nytt brev från soc om hur dåligt min son mådde och ingenting fungerade runt honom !!! och det var mitt fel !. Och ett nytt beslut - inget umgänge ...
Samtidigt började familjehemsmamman verkligen ligga i och fantisera ihop historier som hon lämnade till soc. Bl a att någon smög omkring i deras trädgård och hon trodde det var jag , jag skulle ha sprungit omkring på orten och jagat efter sonen och försökt dra in honom i min bil, likadant utanför hans träning och jag skulle även ha varit i hans skola och försökt likadant under gap och skrik från mig !!!. Jag har INTE gjort något av detta.

53
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Soc legala rätt ,
« skrivet: 11 september 2006, 22:01:02 PM »
Efter ett par "smekmånadsveckor"  i det nya familjehemmet så kom jag och kontaktpersonen för att hämta sonen, när vi hörde ett väldans liv inifrån huset. Då stod familjehemsmamman och gapade och skrek på min son så att hon hörde varken dörrklocka eller telefonsignaler (kontaktpersonen ringde på dörren och på telefonen - inte jag). Jag öppnade dörren och hon märkte inte inte det - min son stod och grät och verkade rädd - när jag höjde rösten och ifrågasatte vad hon sysslade med. Då såg hon oss och började fjäska för kontaktpersonen...! Detta hände tre gånger.
En gång öppnade deras adoptivdotter med rädsla i ögonen och hon ropade på sin mamma, men hon hörde ju inte henne eftersom hon skrek som en vettvilling på min son. Givetvis framförde jag kritik till soc, men vad tror ni hände ? Straffet för mig blev : jag fick ej vara med vid hämtning och lämning för att jag inte kunde uppföra mig normalt !?, fortsatt telefonavlyssning, förhör av sonen efter umgänge, ändrat umgänge, inställt umgänge pga familjehemmets resor. Sedan blev det mer påhittade lögner från familjehemmet - allt för att förstöra för oss. Indragen kontakt med sonens mormor, morbror, moster och kusin lyckades hon också med tack vare alla lögner till soc.
Mer lögner från familjehemmet ledde till att det ena konstigare beslutet efter det andra - allt för att ta bort kontakten med min son. Lögner till grannar, idrottsförening, skola och affärer. Givetvis höll socialen med, för att krydda till det lite extra så skrev soc egna läkarutlåtande som resulterade i att sonen inte fick äta och dricka som han ville.

54
Förtydligande : efter mötet på Lst var jag i kontakt med den "kickade" kontaktpersonen och då berättade hon för mig att - hon hade varit i kontakt med soc om att hon fortfarande ville vara "vakt" åt oss. De sa nej , det fick hon inte. Hon hade sagt att umgänget fungerade bra och att hon INTE hade några anmärkningar på det eller i vår lägenhet . Så står det ju inte riktigt i mina papper så den gamla "vakten" bad jag då om ursäkt .
(Innan har jag blivit beskylld för att ha stöldgods från familjehemmet - allt från batterier , cigaretter, smycken , mobiler och pengar som ökade ju mer tiden gick och som de påstått jag köpt ny tv för , ja - allt som finns i ett hem.  Rena lögner och förtal från deras sida). Sedan kom det ett brev från soc där de anklagade mig för att tagit ut pengar från sonens konto som hans halvsyskon sparar på. Också lögn. Jag gick till min bank och min kontakt där printade ut ett konto-besked som visade att pengar överförs från MITT konto till HANS konto ,som jag har uttagsrätt på , och skickade ner det till soc. Ingen justering ändå. Då ringde jag soc-chefen och framförde klagomål hur man blir behandlad - inget hände. Jag tog ut 300 kr, i soc papper har hon skrivit 600 kr. Sonen hade fått veta att jag hade tagit många , många tusenlappar för honom !
Hade även fått brev där soc skrivit att hon träffar min son varannan vecka (ett tag varje vecka) för att "stärka hans självkänsla och frigöra honom från mig" !!!???
I december "lyckades" jag och mitt ombud Ulf Edling , Juristbyrån Öfver AB, bli inbjudna till Mörbylånga socialnämnds AU-möte.
Där satt soc-sekr Annika Olsson fortfarande och ljög : pengarna var inte från mitt konto . sonens halvsyster hade ringt henne under sommaren och sagt att jag tagit pengarna, min syster samarbetar med henne och min syster skulle tycka att det är bra att han är omhändertagen , alla kontaktpersoner är rädda för mig, jag jagar sonen så att han inte vågar lämna familjehemmet , jag skulle skämt ut sonen inför hans kompisar ,  sonen skulle vara livrädd för mig så att familjehemsmamman måste finnas i närheten hela tiden , det skulle finnas en läkare inblandad vid omhändertagandet , jag har fortfarande sådan brister , umgänge med mina släktingar eller mig fungerar inte då han mår väldigt dåligt av det , och LVU ska kvarstå då det fungerar sååå bra i familjehemmet osv.
Jag sa till socialnämndens ordförande Göran Backrot , socialchef Tommy Nyberg och enhetschef Tommy Ohlsson (2 andra som jag ej vet namnet på + Jonas Jansson) att det vara rena lögner., Tommy Olsson bemötte det hela med att vara väldigt otrevlig mot mig , Göran Backrot tyst , Tommy Nyberg tyst. Jag bad då Annika Olsson att gå och hämta kopior till mig där hon kunde visa vilken läkare och vad min syster samarbetat med henne om, och även dessa utredningar på mig och sonen tillsammans som hon hänvisar till som grund för LVU. Annika Olsson tittade ner i bordet hela tiden och behagade inte svara. Tommy Nyberg frågade henne då om det stämde det hon sa och enligt henne gjorde ju det givetvis, Nyberg bad henne då att skicka kopior till mig och det skulle jag naturligtvis få. HAR JAG ÄNNU INTE FÅTT.

55
Även jag har fått utlåtande av soc , alltså INTE från proffesionell , legitimerad sjukvårdspersonal. Och när de inte fick den negativa responsen från kontaktpersonen som de ville ha så blev hon "kickad" -där jag fick höra att kontaktpersonen inte orkade med mig. Men då hade sonen vid tidigare tillfällen sagt att soc och familjehemmet skulle byta ut henne för att hon inte ville vara med oss längre ! In kommer en ny ung tjej (utan erfarenhet elr utbildning inom vård och omsorg) som kände soc.sekr väldigt väl , och som kom till parkeringen i en hyrbil !. Efter det umgänget kom ett nytt beslut från soc där de hade dragit ner timmarna utan motivering och när jag frågade kontaktpersonen sa hon att hon hade sagt att det hade fungerat bra på umgänget - men att soc.sekr tyckte inte att hon skulle behöva jobba till kl 21.00 en lördagskväll !??.
Sedan kom ett brev där det stod att jag skulle komma till huset och hämta och lämna vid umgänge - jag var så dum så jag gjorde det. Utan eget vittne. När jag kom dit så kom inte sonen och kontaktpersonen ut  och jag gick upp till dörren och då fick jag inte ta dem med för att jag inte gick över dörrtröskeln !!! och de hade soc i telefonluren och familjehemsmamman ställde sig framför sonen för att hindra honom till att gå. Hon började ställa till den ena scenen efter den andra ivrigt påhejad av soc, hon var rejält otrevlig och när hon såg att grannen var ute så gick hon ut på trappan och fortsatte sitt skrikande. Samtidigt som hon sa i luren - hörde du vad hon sa och säger och nu tar hon tag i oss!!. Jag stod tre meter ifrån dem och hade inte sagt ett ord. Jag ringde mitt ombud och berättade vad de höll på med och han sa att fick jag inte med mig sonen så skulle jag ringa honom igen. Då började de istället mot sonen att han var livrädd för mig ! och att han inte behövde följa med mig nu när jag var och är sådan !!! Sonen svarade då - jag vill gå till min mamma och jag vill följa med min mamma. Då de frågat honom samma fråga tio gånger så släppte hon taget och så kunde vi åka därifrån. Mitt ombud ringde för att kontrollera hur det hade gått och jag kunde då säga att vi var på väg till min syster. Jag frågade kontakpersonen varför hon inte gjorde något när de blev otrevliga vid hämtningen och svaret jag fick var att det hade hon inte med att göra ?!.Veckan efter kom det ett samtal på min telefonsvarare om mitt uppträde i familjehemmet !!! att jag skrämde både folk och fä med mitt uppförande !?. Och det var ju inte bra för sonen.
Nästa umgänge samma scener när jag kom fast nu var det mer upptrissat  och mer otrevligt från dem , då kunde jag inte vara tyst utan sa att hon var ju inte klok och bad henne flyga och fara. Kontaktpersonen sa att hon sagt till soc att allt fungerade bra på umgänget . Trots det så kom ett beslut - INGET UMGÄNGE på tre månader för att jag skrämt upp både sonen , familjehemmet och kontaktpersonen !!? soc intygade ju att hon hört genom telefonluren hur jag hade gått an och hotat.
Vad gör man ? Jag hade ju inget vittne som kunde styrka att det inte hänt det som de påstår. Sedan förlängdes det med ytterligare tre månader. Vi fick inte ens prata i telefonen.
Sedan i Juli "sprang" vi på varandra sonen och jag och vi träffades i hemlighet (som Lst hade kännedom om) , där fick jag höra vad för lögner de sagt till honom om mig och han visste inte heller om alla samtal vi ringt för att komma i kontakt med honom. Han trodde vi inte brydde oss om hur han hade det , trodde vi glömt honom , visste inte heller att vi ville fira jul och nyår med honom -de hade ju sagt att ingen hade ringt.
Som sonen uttryckte det - ni skiter ju i mig... Det är klart att de inte säger någonting till honom om alla gånger min släkt velat ha eget umgänge med honom - det får ju inte finnas kontakt med oss.
I augusti fick jag ett brev från soc om hur min son växt under sommaren och hur underbart han hade haft det under sommarlovet.
Vid ett möte på Lst där soc (hon tog med sig en lögnare till) , jag och två från Lst skulle diskutera mina klagomål så framkom det b la : att det VAR en annan soc.sekr som "kickat" den ena kontaktpersonen för att hon hade så många andra ärenden åt dem. Det berodde inte alls på mig som de tidigare framställt det till. Soc satt även och sa att sonen hade haft det lugnt och skönt nu när han inte hade träffat mamma på så länge - han hade landat ordentligt  och att han såg dem som sin nya familj och han hade ju fått en lillasyster också ?!. Han hade ju inte nämnt mamma , ville inte träffa mig och det måste ju jag inse att de var ju hans nya familj. Jag skulle sluta bråka med och om honom !!! Jag skulle låta "honom gå".
De kunde inte svara varken på mina frågor eller från Lst - det är så mycket lögner och förtal från deras sida så de kan inte själv hålla reda på deras egna svar. Jag fick höra att jag bara kritiserade och klagade på allt och alla - då jag sa att kontaktpersonen också framfört klagomål skakades det bara på huvuden , det stämde ju inte. Det gör det visst.
Efter ett par veckor så berättade Lst för soc att jag hade träffat sonen ett flertal gånger under Juli månad (ingen hade märkt någonting). Det tog ungefär en vecka så fick jag ett nytt brev från soc om hur dåligt min son mådde och ingenting fungerade runt honom !!! och det var mitt fel !. Och ett nytt beslut - inget umgänge.
Samtidigt började familjehemsmamman verkligen ligga i och fantisera ihop historier som hon lämnade till soc. B la att någon smög omkring i deras trädgård och hon trodde att det var jag , jag skulle ha sprungit omkring på orten och jagat efter sonen och försökt dra in honom i min bil, likadant utanför hans träning och jag skulle även ha varit i hans skola och försökt likadant under gap och skrik från mig !!!! Jag har INTE gjort något av detta.

56
Efter ett par "smekmånadsveckor" i det nya familjehemmet så kom jag och kontaktpersonen för att hämta sonen , när vi hörde ett väldans liv inifrån huset. Då stod familjehemsmamman och gapade och skrek på min son så att hon hörde varken dörrklocka eller telefonsignaler (kontaktpersonen ringde på dörren och på telefonen - inte jag). Jag öppnade dörren och hon märkte inte det - min son stod och grät och verkade rädd - när jag höjde rösten och ifrågasatte vad hon sysslade med. Då såg hon oss och började fjäska för kontakpersonen... ! Detta hände tre gånger.
En gång öppnade deras adoptivdotter med rädsla i ögonen och hon ropade på sin mamma men hon hörde ju inte henne eftersom hon skrek som en vettvilling på min son.  Givetvis framförde jag kritik till soc , men vad tror ni hände ? Straffet för mig blev : jag fick ej vara med vid hämtning och lämning för att jag inte kunde uppföra mig normalt !?, fortsatt telefonavlyssning , förhör av sonen efter umgänge, ändrat umgänge , inställt umgänge pga familjhemmets resor . Och sedan blev mer påhittade lögner från familjehemmet - allt för att förstöra för oss. Indragen kontakt med sonens mormor, morbror , moster och kusin lyckades hon också med tack vare alla lögner till soc.
Mer lögner från familjehemmet ledde till det ena konstigare beslutet efter det andra - allt för att ta bort kontakten med min son. Lögner och hjärntvätt till min son . Lögner till grannar , idrottsförening , skola och affärer. Givetvis höll socialen med för att krydda till det lite extra så skrev soc egna läkarutlåtande som resulterade i att sonen inte fick äta och dricka som han ville.

57
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Tack till Tomas Svedberg
« skrivet: 29 augusti 2006, 14:59:48 PM »
Jag läste om Götene-fallet i kvällspressen för ett antal år sedan.

Bra att det trots allt finns några orädda journalister kvar som vågar skriva och berätta hur det fungerar i verkligheten.

All heder åt Tomas.

Och jag håller med dig Ruby , det måste ut mer i media hur myndigheter behandlar sina "klienter" - vuxna , som barn och ungdomar.

58
Vi hade framfört mycket kritik innan om familjehemmet och min syster gjorde polisanmälan då min son var hos henne och jag upptäckt alla märken på honom och han berättat vad som hänt.  Men vad tror ni hände ? Jo , socialen tog familjehemmet i försvar och min syster ville inte lämna tillbaka honom - då blev hon hotad med om ingen överlämning sker av honom då blir det polishandräckning. Så sonen blev tvungen att utstå ytterligare nio månaders helvete efter det. Och JAG blev bestraffad med indraget umgänge !!! Sedan blev det mer vänt mot mig från familjehemmet och soc... Då var det ändå god kännedom om att det familjehemmet var ökänt pga egna stora problem.
Jag har t o m fått höra i olika förhandlingar att misshandeln "inte var så farlig och det var väl ingenting" !
Soc flyttade ändå sonen akut därifrån till ett nytt familjehem - och det var ju mitt fel att det inte fungerade i det tidigare !!! eftersom jag pratat illa om dem !!! så att min son inte fick trivas där hos dem för mig !!!

59
Hej

Läste ert brev till Morgan Johansson. TACK för att ni försöker öppna hans ögon. Mycket av det ni tar upp har jag god kännedom om.
Jag kämpar och kämpar för min son och mig , men allt vänds emot mig.
Allt som jag säger och gör - vänds emot mig. Det "vanliga" familjer tillåts göra - det får inte jag.
Alla motbevis jag lägger fram til Lst eller Rätten - tas bort. För "myndigheter har ju alltid rätt" är deras motto.
Det finns inga konkreta bevis för någonting OCH tyvärr behövs inte det eftersom det som inte fungerar kan JU efterkonstrueras.
Min son och jag har INTE utretts tillsammans ändå kan soc påstå att jag har brister !!! När jag nu i ett antal anmälningar till Lst och även försökt få veta genom soc vad jag brister i (mina punkter som jag säger) får jag bara till svar att det har de bemött så många gånger. Eftersom jag inte vet vad jag brister i så kan jag ju inte ändra på någonting och detta har jag och mitt ombud framlagt i både brev och uttalande. Men då är ju jag psykiskt sjuk eftersom jag inte förstår eller vet det !!!
Jag har aldrig gjort min son illa på något sätt. Men soc tillåter psykisk och fysisk misshandel i familjehemmen.
Där tar de bort alla kontakter med sonen och mina släktingar - de har inte haft kontakt med honom på 1,5 år ! Familjehemmet lyfter inte luren när de ser våra telefonnummer och om han får våra kort och brev har vi ingen aning om.
Soc övertalar pappan till att lägga in om en enskild vårdnad , där det ej funnits någon kontakt mellan dem på många år , där de kan skicka ner honom själv , utan utredning eller kontaktperson. Pappan sitter nu på piedestal eftersom de "tror" att han ska få vårdnaden och tillåter sonen vara kvar i familjehemmet. Förtäckt adoption. De bryr sig inte om att det fanns en orsak till att jag fick vårdnaden.
Jag har lärt mig - om ditt barn har problem - vänd dig INTE till socialen. Det är inte vi som "skyddas" och får hjälp.
Deras egna kontaktpersoner "kickas" när de inte får den negativa informationen de vill ha.
Då är det ju bättre att hjärntvätta min son och hoppas på att de lyckas vända honom emot mig. Jag har mycket att berätta som ni märker.
Tyvärr så har ingen nappat på att skriva om detta , då vissa journalister inte har trott ett dugg på vad jag sagt , trots att jag har hänvisat till mitt ombud , så får jag svaret att mitt ombud har ju tystnadsplikt och vi hör av oss.
Som ni förstår så gör de inte det.
Jag vet inte vad jag ska göra nu - jag har gjort allt både med och utan ombud inom lagen.
HJÄLP , jag vill inte förlora min son.

Sidor: 1 2 3 [4]