Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Agnes

Sidor: 1 [2] 3
16
Citat frćn: "paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
paraphilia snÀlla du, sluta att propagera för incest, om det nu finns fall som Àr utan skada sÄ Àr de nog lÀttrÀknade. Vilket barn vill ha sex med sin mamma eller pappa?


Hur anser du att du hjÀlper ett barn som upplever det som positivt, genom att lÄsa in förÀldern och tvÄngsplacera det nÄgon annanstans? Det finns tyvÀrr inga klara siffror pÄ andelen positiva och negativa fall, men rimligtvis sÄ ligger det i nÄgot mindre storleksordning Àn vanlig barn/vuxen sex, sÄ kanske mellan 15-30.%. Men det Àr osÀkert.

Jag anser att det Àr ytterst ovanligt att nÄgon upplever det som positivt, har aldrig hört talas om nÄgon. Vuxna ska ha sex med andra vuxna, inte med barn.

17
paraphilia snÀlla du, sluta att propagera för incest, om det nu finns fall som Àr utan skada sÄ Àr de nog lÀttrÀknade. Vilket barn vill ha sex med sin mamma eller pappa?

18
Vilken rosa bubbla lever du i?
Har trÀffat flera som varit utsatta för incest, sjÀlv har jag rÄkat pÄ en pedofil.
Var fÄr du dina siffror ifrÄn?
NÄgot mÄste ju vara fel i era stadgar om en pedofil anser att ni frÀmjar incest.
Var kan man lÀsa dessa stadgar?

19
Citat frćn: "Paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
Citat frćn: "reine"
Till Agnes! AngÄende att det finns Àkta och falska minnen eller vadÄ?

Det finns de som mer eller mindre blivit pĂ„dyvlade sina minnen, sen finns det de som faktiskt minns. Jag kommer ihĂ„g allt glasklart, men jag har aldrig gĂ„tt i terapi, men det finns de som gĂ„tt i terapi och mer eller mindre fĂ„tt minnen inplanterade av oseriösa teurapeuter  :evil:


Hur anser du att man bör hantera dessa personer i en forum miljö i stil med andrum eller consequentia?

Med viss försiktighet och en smula psykologi.

20
Citat frćn: "reine"
Till Agnes! AngÄende att det finns Àkta och falska minnen eller vadÄ?

Det finns de som mer eller mindre blivit pĂ„dyvlade sina minnen, sen finns det de som faktiskt minns. Jag kommer ihĂ„g allt glasklart, men jag har aldrig gĂ„tt i terapi, men det finns de som gĂ„tt i terapi och mer eller mindre fĂ„tt minnen inplanterade av oseriösa teurapeuter  :evil:

21
Biologiska familjens betydelse / Re: Ett nytt forum
« skrivet: 05 maj 2006, 21:19:29 PM »
Citat frćn: "Paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
Och hur vet man vad som Àr falskt eller inte?


Det vet man inte. Det Àr det som Àr problemet, det Àr dÀrför man skall vara försiktig med just minnen, har man inga andra bevis och Àr osÀker sÄ bör man ej okritiskt acceptera minnet som Àkta utan att först söka efter andra möjliga förklaringar.

SÄ man bör ha DNA-bevis?
Kyss mig lÄngsamt, hur mÄnga har det tror du?

22
Citat frćn: "reine"
Att jag tror att det finns fejkade minnen (Fast fejkat Ă€r inte rĂ€tt ord riktigt) och hĂ„ller med Paraphilia pĂ„ den punkten innebĂ€r ju inte att jag stöttar pedofili pĂ„ nĂ„got vis. Jag tycker bara att man mĂ„ste bemöta korrekt och att  man aldrig ska lĂ€gga ord i mun pĂ„ nĂ„gon som den inte uttalat bara för att man Ă€r "emot" den. "Fejkade minnen" har ju inget med pedofili per se att göra och dĂ€rför Ă€r det en helt annan diskussion för mig. För mig Ă€r Paraphilia en man med pedofil lĂ€ggning som lobbar hĂ„rt för att fĂ„ till lagĂ€ndringar som jag inte alls Ă€r för. Det innebĂ€r inte med automatik att han inte kan ha rĂ€tt eller delvis rĂ€tt pĂ„ omrĂ„den som inte har direkt med sexualitet att göra. Jag kan alltsĂ„ respektera honom som mĂ€nniska utan att acceptera hans sexuella lĂ€ggning, jag Ă€r inte för att demonisera mĂ€nniskor rakt av och jag tror inte heller att det Ă€r produktivt att sĂ„ göra!

Jag demoniserar honom inte, men anser definitivt att han har fel.

23
Biologiska familjens betydelse / Re: Ett nytt forum
« skrivet: 05 maj 2006, 21:07:42 PM »
Citat frćn: "Paraphilia"
Citat frćn: "Sunny"
Consequentia Àr ett nytt forum som med tiden kan vÀxa sig stort o starkt.
Att ta  en debatt med pedofiler kanske Ă€r jobbigt under uppbyggnadsfasen med tanke pĂ„ de flesta medlemmarnas bakgrund?

Det tar mÄnga Är innan man kommer dit jag Àr: att minnet inte lÀngre gör ont.

Visst finns det "konsgjorda" borttrÀngda minnen men det finns Àkta oxÄ.
Alla som nÄgon gÄng kÀnnt en doft som plötsligt framkallat minnen kan vittna om detta.

 Vi vinner ingenting pĂ„ att kriga om vems minnen som Ă€r mest Ă€kta  o vad de i sĂ„ fall betyder utan vi mĂ„ste stödja varandras minnen,aningar o kĂ€nslor
Under barndommen krÀktes jag alltid vid doften av te: Ja lÄngt upp i vuxen Älder.
Av en slump trÀffade jag en gammal granne till min fostermor som berÀttade att fostermodern tvingade i mig te nÀr jag var sjuk: hon trodde det botade krÀkningar.
 Jag kan tĂ€nka mig vad denne K i "fallet Ulf" hade fantiserat om?


Det problematiska Àr just att om du stödjer en person med falska minnen och ger den uppmuntran sÄ kommer du förvÀrra den personens problem. IstÀllet bör man informera kring problemet och hur det uppstÄr och visar sig, om dÄ inte andra bevis finns sÄ Àr det viktigt att personen inte utesluter andra möjliga förklaringar som finns.

SÄ, faktan pÄ bordet, var neutrala och försök att varken dömma eller stödja i de fall dÀr det Àr osÀkert huruvida det rör sig om ett riktigt övergrepp eller om nÄgot som ej har förankring i verkligheten.

Och hur vet man vad som Àr falskt eller inte?

24
Citat frćn: "reine"
Bra Agnes! Jag vill ocksÄ poÀngtera att jag anser att denna förmÄga att ta stÀllning och vÀrdera Àr viktig för barn i alla sammanhang. VÀrlden blir alltmer komplex för varje dag, sÄ vi vuxna kan inte hÄlla jÀmna steg och bereda vÀg lÀngre utan vi mÄste alltmer förlita oss pÄ barns egen förmÄga.
PÄ engelska finns det ett begrepp "empowerment" som inte direkt kan översÀttas, men som handlar om att mobilisera den inre förmÄga, som vissa av oss tror att mÀnniskan Àr född med och som hÀnger ihop med civilcurage, förmÄga att stÄ emot grupptryck, att kunna stÄ upp sjÀlv för en Äsikt m.m.
Kan ta ett exempel: PÄ skolan finns det ett barn som blivit fruktansvÀrt utsatt och mobbat. MÀngder av vuxna har varit inkopplade och försökt fÄ ett slut pÄ det, bl.a. kurator, mobbingteam och specialpedagoger.
Det som till slut funkade var nÀr jag fann tvÄ elever i samma klass som faktiskt tyckte lite synd om killen. Mot löfte att de skulle fÄ 100:- var av mig pÄ avslutningsdagen sÄ har de hjÀlpt honom pÄ ett antal olika sÀtt och killen Àr inte lÀngre mobbad. Jag vet inte hur de gÄtt till vÀga, men det bekymrar mig inte ett dugg. De har lyckats dÀr inte specialister lyckats och de Àr bara tio Är, sÄ...det gÀller bara att göra saker viktiga och vÀrdefulla för barn och pengar kan ibland vara ett bra incitament, det uppfattas med rÀtta som en lön för ett arbete och dÄ görs ocksÄ arbetet!

Det lÄter bra, alla barn som vill göra gott bör uppmuntras, det kan vara med en liten belöning som pengar eller nÄgon annan sorts lÀmplig belöning. De flesta barn Àr goda av naturen.

25
Citat frćn: "reine"
Motvilligt mĂ„ste jag hĂ„lla med Paraphilia. Allt Ă€r möjligt. jag vet att det fanns en tid pĂ„ 70-talet dĂ€r man inom mentalvĂ„rden ville ha det till att alla övergrepp som ett barn varit med om varit sexuella och man försökte verkligen leda personen dit, alltsĂ„ att komma ihĂ„g minsta lilla detalj som skulle kunna broderas ut om det sĂ„ bara gĂ€llde en klapp pĂ„ huvudet. Risken Ă€r ser jag att sexuella övergrepp till slut blir de enda som Ă€r vĂ€rda att tala om. Jag Ă€r som vĂ€l alla fattat nu fullstĂ€ndigt emot att vuxna ska ha sex med barn, men jag kan inte gradera övergrepp och frankt pĂ„stĂ„ att sexuella övergrepp Ă€r det vĂ€rsta  Ă¶vergrepp som kan ske.
De vÀrsta övergreppen som kan utföras utförs av förÀldrar, dÀrför att dÄ de brister, brister allt. Och dÄ kan övergreppen vara av olika art, sexuella, psykisk terror, misshandel.
Att man kan förtrÀnga minnen Àr sjÀlvklart, det Àr ju en försvarsmekanism. Sedan mitt liv blev lugnare, jag Àr ju en bra bit in i medelÄldern, sÄ verkar det som om fler och fler minnen dyker upp och kanske Àr det början pÄ det som man ser hos gamla mÀnniskor, som tappat nÀrminnet, men som plötsligt minns glasklart sÄdant som hÀnde för 50-60 Är sedan. Det handlar vÀl om lagringskapacitet. Det man inte har nytta av för stunden eller som Àr för oroande för att man ska orka med allt annat runt ikring komprimeras och stuvas undan, för att tas fram nÀr det finns ledigt utrymme. Det pÄgÄr ju vÀldigt mycket forskning nu om hjÀrnan och minnet, sÄ sÀkert kommer man att hitta metoder för att skilja falska minnen frÄn Àkta ocksÄ inom en snar framtid.

Och nej, jag hÄller med Paraphilia om att det Àr viktigt att man inte lÄter sina egna kÀnslor för eller emot pedofili fÀrga det som kontrahenten skriver. Paraphilia har inte skrivit att alla minnen Àr falska.

Det finns sĂ€kert vĂ€ldigt mĂ„nga falska minnen, men att dĂ€rför hĂ„lla med Paraphilia, tycker jag inte Ă€r godtagbart dĂ„ han Ă€r en pedofil som lobbar FÖR pedofili. Fejkade minnen Ă€r inte en ursĂ€kt för att legalisera pedofili.

26
Citat frćn: "Paraphilia"
Ja, pedofilin Ă€r pĂ„ frammarch, sakta men sĂ€kert. Faktan  Ă€r sĂ€ övervĂ€ldigande mycket pĂ„ vĂ„r sida att det hela Ă€r oundvikligt.

Jag tror det viktigaste du kan lÀra barn angÄende pedofili Àr att det Àr helt ofarligt om de samtycker, dÄ kan de ge sig in i dessa relationer om de sÄ behagar utan hÀmningar. Du vet, all skrÀckpropaganda som du kör pÄ om pedofiler fungerar ungefÀr lika bra som den mesta propagandan kring sprit sex och droger som vi tvingar pÄ barnen, nÀmligen inte alls. Det finns alltid barn som vill ha en vuxen partner, den kommer du aldrig ifrÄn. SÄ lÀnge som förÀldrar, lÀrare o.s.v. inte ger sig in i barnens vÀrld utan Àr ÄskÄdare som ibland lite halhjÀrtat ger uppmaningar sÄ kommer jag och andra pedofiler aldrig ha nÄgra svÄrigheter att hitta barn som vill dela en tid av stitt liv men oss.

Ni kommer aldrig förstÄ eftersom ni aldrig ser till helheten. Kom loss, ta in faktan och förstÄ det positiva budskapet som finns i sexuella kontakter mellan barn och vuxna. KÀrlek, vÀnskap, njutning, alla Àr delar i det pedofila förhÄllandet.

I din önskedröm.
Det Àr inte alls sÄ ofarligt som du vill framhÀrda.
Vilka barn Àr det oftast som fastnar i era garn? Det Àr de stackare som saknar skyddsnÀt. De mest utsatta, de mest skyddslösa, de som hungrar efter en kÀrlek de aldrig fÄtt och för att fÄ den sÄ lÄter de er pedofiler fÄ er önskan, för att bara för en liten stund fÄ kÀnna att nÄgon bryr sig.
Men pedofilen bryr sig inte, han Àr enbart för att tillfrredsstÀlla sina egna lustar, han hör inte det hungrade barnets rop pÄ kÀrlek, ömhet och bekrÀftelse.

27
Citat frćn: "reine"
Nja problemet med guider Àr ju att de bara visar de platser de sjÀlva kÀnner till. Nej, Paraphilia, en sak har du övertygat mig om och det Àr att pedofilin nog Àr pÄ stark frammarsch. Ingen kommer att reagera förrÀn det Àr för sent och det i sin tur beror pÄ en vuxenvÀrld som Àr fullt upptagen med sig sjÀlv, vare sig det gÀller sex eller annat och som inte har tid med barn utan lÀmpar över dem pÄ samhÀllet, som inte heller fixar att ta hand om dem. En gammal lÀkare sa till mig en gÄng att omtanken om andra försvann med portvaktskÀrringarna, som höll ett öga pÄ allt som försigick i grannskapet och det tror jag pÄ. Jag för min del har tid och den tiden kommer jag att fortsÀtta anvÀnda till att trÀna barn i att tÀnka, reflektera och förutse konsekvenser och ge dem en del rÄd pÄ vÀgen. jag komer att prata med dem om de fula gubbar som jag fick höra om och som jag alltid spanade efter, dÄ jag trodde att de sÄg ut pÄ ett sÀrskilt sÀtt och upplysa dem om att man mÄste se dem bakom deras förklÀdnad för att se dem. Jag tÀnker försöka lÀra dem att leva utan fruktan, att inte vara rÀdda utan förutseende och att aldrig lita pÄ nÄgon till hundra procent. Jag kommer ocksÄ att med stort engagemang fÄ igÄng förÀldrar pÄ den skola jag arbetar att bli bÀttre pÄ att kolla upp vad som sker pÄ internet och sÄ har jag kanske rÀddat nÄgra ifrÄn att bli utnyttjade av sÄdana som dig. Det rÀcker gott för en ensam mÀnniska att kÀmpa för!

Bra!
Paraphilia Àr en pedofil som försöker gÄ in för att fÄ andra att tycka att det Àr harmlöst och ofarligt, ja helt naturligt med pedofili, men sÄ Àr inte fallet.
Han försöker pĂ„ olika forum lobba FÖR pedofili, jag hoppas och tror att ingen kommer att lĂ„ta sig pĂ„verkas av detta.
Alla barn bör fÄ lÀra sig hur man skyddar sig frÄn pedofiler och andra med dÄliga avsikter.
Med rÀtt kunskaper kan barnen klara sig lÄngt!

28
Biologiska familjens betydelse / Re: Och sÄ nÄgot uppmuntrande
« skrivet: 05 maj 2006, 20:20:06 PM »
Citat frćn: "Paraphilia"


Dessa myter ser man ofta föras fram, det finns dock inget empiriskt underlag för den typen av generaliseringar.

Du menar att det inte finns nÄgon forskning som stödjer detta?
Forskningen inom detta omrÄde Àr vÀldigt dÄligt, men det betyder inte att jag har fel.

29
Biologiska familjens betydelse / Re: En skakande trÄd
« skrivet: 05 maj 2006, 20:16:45 PM »
Citat frćn: "Paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
Vilka fakta?
Att alla minnen skulle vara falska och framkallde av en psykolog eller dyl?
Det finns faktiskt vÀldigt mÄnga som aldrig varit hos nÄgon sÄdan och fÄtt sina minnen förvrÀngda, eller framkallade pÄ annat sÀtt.
De minns ÀndÄ.


Jösses, hur lÀser du egentligen? Ingen har pÄstÄtt alla, tolka inte in saker som ej stÄr.

Det Àr viktigt att ta upp falska minnen dÄ de finns sÄdana fall i dessa kretsar samt Àven suggestibilitet hos barn, det Àr inte bara hos psykologer som problem kan uppstÄ. LÀgg alla fakta pÄ bordet, lÄt sedan mÀnniskor bilda sig en egen uppfattning.

Jag lÀser som du skriver.

30
Biologiska familjens betydelse / Re: En skakande trÄd
« skrivet: 05 maj 2006, 20:07:49 PM »
Citat frćn: "Paraphilia"

Min frÄga Àr varför stÀllen som consequentia envisas med att vinkla all information extremt hÄrt och inte föra fram fakta kring t.ex. borttrÀngda minnen m.m. Vem tjÀnar i lÀngden pÄ att man ljuger bort obekvÀma fakta?

Vilka fakta?
Att alla minnen skulle vara falska och framkallde av en psykolog eller dyl?
Det finns faktiskt vÀldigt mÄnga som aldrig varit hos nÄgon sÄdan och fÄtt sina minnen förvrÀngda, eller framkallade pÄ annat sÀtt.
De minns ÀndÄ.

Sidor: 1 [2] 3