Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Agnes

Sidor: [1] 2 3
1
Citat frćn: "Avos"
Citat frćn: "Agnes"

Orsaken till att jag registrerade mig hÀr var att en viss pedofil gjort det och jag tyckte att han inte skulle fÄ stÄ oemotsagd.


Ok, ta pÄ dig Reine dÄ sÄ kör vi !

Nu fÄr du allt ta och kamma dig, jag kÀnner ingen Reine, vet att det ska finnas en sÄdan hÀr men det Àr inte jag.
NÀr jag registrerar mig pÄ forum sÄ anvÀnder jag bara ett anvÀndarnamn, det skulle bli för rörigt med flera.

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 15 december 2006, 17:14:36 PM »
Citat frćn: "Avos"
Citat frćn: "Agnes"
Om man nu skrotade soc vad skulle man dÄ ha i stÀllet?
För alla som föder barn Àr inte lÀmpade att ta hand om dem, sÄ har det alltid varit och kommer sÄ att förbli.


Det kan inte finnas en myndighet som har rÀtt att övervaka uppfostran och skötsel av barn. Isf kunde det finnas en förvaltning som övervakar skötsel och anvÀndning av privat egendom ocksÄ. Jag förstÄr att det gÄr att dra sjuka paralleller mellan egendom och barn, men staten stÄr faktiskt inte nÀrmare barnen Àn egendomen. Jag har skickat ut ett inlÀgg i svaret till tsenib om vad jag vill ha i stÀllet. Det har jag tidigare fört fram pÄ "Kents liv".

Ja, den liknelsen haltade, tyckte jag. För övrigt sÄ fÄr man vÀl inte bygga eller mÄla husen hur som helst pÄ heller, vad jag vet?
Meningen Àr vÀl inte att den ska övervaka uppfostran och skötsel av barnen, utan det Àr ju misskötsel och vanvÄrd som de ska hÄlla koll pÄ och gripa in om det behövs. Sen tycker ju jag att anhöriga i första hand ska vara de som fÄr vÄrdnaden om barnet ifall inte förÀldrarna klarar av det sjÀlva. Men finns inga vettiga anhöriga sÄ mÄste ju nÄgon annan ta hand om dem, men jag tycker att kollen pÄ dem ska höjas maximalt för att förhindra att barnen hamnar i ett annat elÀnde. SÄdant ska inte fÄ ske.

3
Citat frćn: "Avos"
Citat frćn: "Agnes"
Citat frćn: "Avos"


"Ann" alias "Agnes" och "Reine".

DÀr har du fel, jag Àr definitivt inte Ann.
Jag har vissa liknande Äsikter, men det Àr ocksÄ allt.


Att ni döljer er bakom alias Àr i det hÀr fallet ingen poÀng, eftersom man likafullt kan sortera ut era Äsikter.

AnvÀnder du dig av ditt rÀtta namn?
För övrigt sÄ Àr det ju lÀtt att kolla via IP om vi skulle vara samma, jag anvÀnder mig inte av proxy, utan har samma IP-nummer jÀmt.
DÀremot Àr jag inte sÄ pigg pÄ att gÄ ut med namn öppet och det beror ju pÄ att det finns stollar pÄ nÀtet.
Orsaken till att jag registrerade mig hÀr var att en viss pedofil gjort det och jag tyckte att han inte skulle fÄ stÄ oemotsagd.

4
Citat frćn: "Avos"


"Ann" alias "Agnes" och "Reine".

DÀr har du fel, jag Àr definitivt inte Ann.
Jag har vissa liknande Äsikter, men det Àr ocksÄ allt.

5
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 15 december 2006, 16:49:27 PM »
Om man nu skrotade soc vad skulle man dÄ ha i stÀllet?
För alla som föder barn Àr inte lÀmpade att ta hand om dem, sÄ har det alltid varit och kommer sÄ att förbli.

6
Citat frćn: "Avos"


Ge dig ivÀg hÀrifrÄn onskefulla mÀnniska !

Jisses  :shock:

7
Demokrati och yttrandefrihet existerar inte i detta land, speciellt inte pÄ dessa forum dÀr endast den ena sidan tillÄts hÄlla anföranden medans den andra tystas medelst uteslutning och bannlysning.
Har det aldrig slagit er att vissa barn faktiskt blir omhÀndertagna pÄ goda grunder? Eller Àr alla omhÀndertagna pÄ grund av att soc just för stunden funnit lust i att omhÀnderta just detta barn? Ni Àr en samling naiva puckon skulle jag vilja pÄstÄ, som gÄr igenom er rosa tillrÀttalagda vÀrld och inte inser att vissa barn mÄste omhÀndertas pÄ grund av sina djÀvla puckon till ickeförÀldrar, eller tycker ni pÄ blodigaste allvar att dessa barn bör stanna i ett helt djÀvla totalkaos med fylla och dilerium?

8
Incest och andra sexuella övergrepp / Re: Agnes
« skrivet: 04 juli 2006, 07:45:47 AM »
Citat frćn: "anja"
du har rÀtt.
Det Ă€r inte bara mĂ€n som  har fĂ„tt falska incestanklagelse, Ă€ven kvinnor  fĂ„tt det.

nÀr en styvförÀlder begÄr övergreppet dÄ Àr det inte incest.

Du har fortfarande inte svarat pÄ varifrÄn du fÄr dina siffror, 90 - 99% falska anklagelser.

9
Citat frćn: "Ruby Harrold-Claesson"
Visst förekommer incest och sexuella övergrepp pÄ barn! Visst finns det fÀder som förgriper sig sexuellt pÄ sin egen avkomma. MÀnsklighetens historia visar förekomsten av sÄdana hÀndelser. Men att incest och sexuella övergrepp pÄ barn har förekommit och förekommer alltjÀmt ger inte legitimitet Ät det.

VÄrt moderna samhÀlle med sin höga skilsmÀssostatistik och nya par- och familjebildningar med mina barn-dina barn-vÄra barn bÀr en stor del av skulden för förekomsten av sexuella övergrepp pÄ barn. Sexuella övergrepp pÄ barn i ett styvfamiljförhÄllande benÀmns ibland för incest, vilket Àr felaktigt eftersom barnet och den vuxne visserligen tillhör samma hushÄllsgemenskap men inte samma familj.
Statistik byggd pÄ sÄdana felkÀllor blir missvisande.

Vi har emellertid under de senaste decennierna i svensk rÀttspraxis sett att kvinnor i skilsmÀssor och vÄrdnadstvister har anvÀnt sig av anklagelser om misshandel, incest eller sexuella övergrepp pÄ barn mot sina fd mÀn. Prof. Anna Christensen, domaren Bo Severin, psykiatern Tomas Ericsson, advokaterna Hans-Gunnar Axberger, Pelle Svensson och Per E Samuelson, docent Max Scharnberg, psykiatern Rudolf Schlaug m. fl har sedan början av 1990-talet varnat för att systemet skulle komma att missbrukas.
Deras farhÄgor har besannats.

De falska anklagelserna om incest och sexuella övergrepp pÄ barn har utan tvekan undergrÀvt trovÀrdigheten och skadat barnen som verkligen har varit utsatta. Detta innebÀr ytterligare ett övergrepp pÄ dessa barn.

Det Àr ganska uppenbart att domstolarna inte klarar av problemet varken för barnen som verkligen har varit utsatta eller för mÀnnen som blivit falskt anklagade.

Se VÀsentligt högre risk att oskyldiga döms.

Ruby H-C

Det Àr inte bara mÀn som förgriper sig, Àven kvinnor gör det.
Sen tycker inte jag att det Àr bÀttre pÄ nÄgot sÀtt om det Àr en styvförÀlder som begÄr övergreppet, barnet Àr ju i en beroendesituation Àven gentemot en sÄdan.

Lite tillÀgg:
"Varje dag polisanmÀls nio fall av sexuella övergrepp mot barn.
Bara en av fem anmÀlningar leder till Ätal, Ànnu fÀrre till fÀllande domar."

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,818600,00.html

–?Det finns advokater som ber sina klienter att tona ner anklagelserna om övergrepp för att det kan ligga dem i fatet i en vĂ„rdnadsprocess, sĂ€ger Monica Dahlström-Lannes

10
HÀr har ni ett exempel pÄ att incest förekommer http://www.expressen.se/index.jsp?a=464028
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,818560,00.html
socialnÀmnden och andra berörda lÀmnar mycket i övrigt att önska i detta fall.

11
Incest och andra sexuella övergrepp / Re: Agnes,
« skrivet: 03 juli 2006, 07:47:42 AM »
Citat frćn: "anja"
Du har rÀtt
Det hÀnder extremt sÀllan att s.k. incest sker i verkligheten. Det Àr nÀstan
oftare man trÀffar en isbjörn pÄ Sergels torg Àn att det intrÀffar ett verkligt
incestfall.

VadÄ jag har rÀtt, det dÀr var ditt pÄstÄende.
Incest hÀnder oftare Àn man tror, de allra flesta utsatta sÀger aldrig nÄgot.
Citera

kolla
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,821703,00.html

Oskyldiga döms till fÀngelse

Runt om i vÄra fÀngelser sitter idag ett okÀnt antal mÀn oskyldigt dömda. De Àr vanliga medborgare, en del familjefÀder, som blivit falskt angivna för brott de inte har begÄtt. De har dÀrefter blivit indragna i incest- och sexualmÄl dÀr ord stÄtt mot ord.
  Trots att varje fall Ă€r unikt upprepas gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng samma systemfel. Om berörda personer haft en tidigare kontakt med varandra bör dess betydelse, och kontexten i vilken anmĂ€lan ges in, om möjligt inte bara beaktas flyktigt utan Ă€ven utredas, innan lĂ„ngt gĂ„ende Ă„tgĂ€rder som exempelvis anhĂ„llande och hĂ€ktning kan komma ifrĂ„ga.
  Under den senaste 20-Ă„rsperioden har det redan dömts ett flertal oskyldiga mĂ€n till lĂ„ngvariga fĂ€ngelsestraff och evig vanĂ€ra. Att oskyldiga mĂ€n dömts har Ă€ven Högsta domstolen kunnat konstatera genom alla resningsfall (som dock endast utgör toppen pĂ„ ett isberg) och som Högsta domstolen har beviljat sedan början av 90-talet. Trots detta fortsĂ€tter landets domstolar, utan att ta lĂ€rdom, att döma pĂ„ samma sĂ€tt som lett fram till de tidigare justitiemorden.
  Upprepningen sker alltifrĂ„n första förhöret till rĂ€ttegĂ„ngarna som i regel hĂ„lls inom lyckta dörrar, och dĂ€r ingen utomstĂ„ende tillĂ„ts ha nĂ„gon insyn.
 
  MĂ„lsĂ€garens obestyrkta uppgifter vĂ€nds snabbt till sanning. I praktiken lĂ€ggs regelmĂ€ssigt en bevisbörda för oskuld pĂ„ den Ă„talades bord, vilket strider mot principerna i varje civiliserat rĂ€ttssystem.

  Det Ă€r viktigt med rĂ€ttstrygghet för vĂ„ldtagna kvinnor och sexuellt utnyttjade barn. Detta intresse fĂ„r inte samtidigt ge avkall pĂ„ rĂ€ttssĂ€kerhet för misstĂ€nkta och oskyldigt dömda mĂ€n. DessvĂ€rre anses dessa incest- och sexualdomar inte ha nĂ„got allmĂ€nt vĂ€gledande intresse, och överklaganden prövas ytterst sĂ€llan av Högsta domstolen. IstĂ€llet blir domar i hovrĂ€tter det slutliga avgörandet. Förtvivlade mĂ€nniskor, dömda mĂ€n och deras anhöriga försöker fĂ„ sina röster hörda men har ingenstans att vĂ€nda sig.
  Det skadar inte enbart den oskyldigt dömde utan Ă€ven mĂ„lsĂ€ganden, barn och kvinnor som stĂ„r den oskyldigt dömde nĂ€ra. Systemet som det nu fungerar - eller snarare inte fungerar - innebĂ€r en falsk trygghet för alla inblandade.
 
  Om Sverige ska kunna kallas en rĂ€ttsstat, mĂ„ste vi inse att varje inte ordentligt utredd misstanke om att en oriktig dom har avkunnats, Ă€r ett nederlag för rĂ€ttsvĂ€sendet och en skam för landet.

Jag har aldrig pÄstÄtt att det inte förekommer falska anklagelser, det gör det och det blir ju till ett stort problem för dem som verkligen talar sanning. De fÄr ju svÄrare och svÄrare att bli trodda ju fler falska ankalgelser som uppdagas.
Citera

  Med dessa rader vill vi uppmana Dig att med det snaraste tillsĂ€tta en fristĂ„ende kommission, i likhet med den i Norge, Kommisjonen for gjenopptagelser av straffesaker, och som pĂ„började sitt arbete för tvĂ„ Ă„r sedan, eller liknande som finns i England och i Skottland. Denna kommission ska sakkunnigt granska dessa domar och samtidigt ha mandat att avgöra vilka mĂ„l som bör ges möjlighet till en ny prövning.

Skulle jag tillsÀtta en kommission?

12
Incest och andra sexuella övergrepp / Re: Ni byter Àmne igen
« skrivet: 01 juli 2006, 18:34:34 PM »
Citat frćn: "anja"
Faktum Àr att i 90% av fallen sÄ Àr de förÀldrar (eller morförÀldrar) som
anklagas för "incest" OKYLDIGA. Det Àr just det som NKMR och andra kunniga mÀnniskor sÀger.
Jag hÄller med Jan Guillou som sÀger att incesthysterin Àr moderna tiders
hÀxjakt.

'paraphilia' Ă€r en  desperat  soc.sekreterare + probokatör, som  vill  skada NKMRs rykte och vĂ€nda  vĂ„r uppĂ€rksamhet Ă„t annat hĂ„ll.
Det Àr bÀttre att ignorera honom.
VĂ„rt Ă€mne Ă€r FALSKA  incestanklagelse.

punkt.

Var kommer siffran 90% ifrÄn, skulle gÀrna vilja veta det.

13
Citat frćn: "anja"
Agnes, antingen Ă€r du sjĂ€lv en av de kvasivetenskapliga psykologer, som tjĂ€nar grova pengar pĂ„ den hĂ€r incesthysterin eller lever Du sjĂ€lv i en  rosa bubbla.
Det Ă€r mest lĂ„gutbildade personer som utan kritisk granskning tror  pĂ„ allt smörja som  stĂ„r pĂ„ kvĂ€llsblaskornas löpsedlar.

Du skriver att du trÀffat flera som varit utsatta för incest.' Du har sÀkert trÀffat mÄnga personer som har ljugit eller som, under ovetenskaplig psykoterapi, har blivit inbillade av rabiata terapeuter att de ha varit utsatta.
Jag Àr tveksam till att ens en av dem har varit utsatta för övergrepp i verkligheten...
Sedan tycker jag att du blandar ihop sexövergrepp och pedofili med  riktig incest.
Om förövaren Àr styvfar dÄ Àr det INTE incest eftersom en styvfar inte har nÄgot blodsband med offren. Det Àr sjÀlvklart brottsligt, men det Àr inte incest.

'' sjÀlv har jag rÄkat pÄ en pedofil.'' sÀger du.
Mitt inlÀgg handlade om incest, medan du byter Àmne till pedofil.

Försök att lĂ€sa  mitt första inlĂ€gg ordentligt innan du svarar.

Nej, jag Àr ingen psykolog.
Vem har pratat om att tro vad som stÄr i tidningarna? Inte jag i alla fall.
SÄ du menar att alla som sÀger att dom varit utsatta Àr lögnare?
SÄ du menar att i verkligheten hÀnder det aldrig hemska saker, pÄ det ena eller andra sÀttet, allt Àr rosenrött?

14
Citat frćn: "paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
Jag sÀtter min högra hand pÄ att de allra flesta upplever det som nÄgot vÀldigt negativt.
Lika bra att du pallrar dig tillbaka till FB, för du lÀr snart bli bannad hÀr med dina Äsikter.


FrĂ„gan Ă€r vem som har mest stöd för sin syn. En studie frĂ„n 2004 av Sarah Bal visade att 47% inte verkar nĂ„gra problem. Studien fann heller inga skillnader i effekt mellan intra och extrafamilĂ€rt sex. SĂ„ om vi utgĂ„r ifrĂ„n resultatet sĂ„ innebĂ€r det att i drygt 50% av fallen sĂ„ kan ingrepp vara klart olĂ€mpliga. En mycket betydande andel av barn. Är ni villiga att utsĂ€tta dessa barn för den skadan ni ofta talar om sjĂ€lva?

Vi talar alltsÄ hÀr om ett potentialt stort problem som definitvt bör diskuteras.

Plocka fram en svensk studie som stödjer dina Äsikter.
För fan, förÀldrar Àr till för att ge sina barn stöd för att göra dem till förhoppningsvis vuxna med gott sjÀlvförtroende och en bra grund att stÄ pÄ, inte introducera dem i sex, det klarar de pÄ egen hand.
Om man ger fan i att pilla pÄ sina barn, inte tar de skada av det, de fixar sexet pÄ egen hand.

15
Citat frćn: "paraphilia"
Citat frćn: "Agnes"
Jag anser att det Àr ytterst ovanligt att nÄgon upplever det som positivt, har aldrig hört talas om nÄgon. Vuxna ska ha sex med andra vuxna, inte med barn.


Det finns sÄvitt jag vet ingen sÀker statistik kring incest, men vid andra barn/vuxen relationer sÄ ligger siffran för positva och neutrala upplevelser vid runt 50% (Rind, 1998). Den Àr sÀkerligen nÄgot lÀgre, men det Àr inte orimligt att en betydande del upplever det som positivt eller neutralt.

Jag sÀtter min högra hand pÄ att de allra flesta upplever det som nÄgot vÀldigt negativt.
Lika bra att du pallrar dig tillbaka till FB, för du lÀr snart bli bannad hÀr med dina Äsikter.

Sidor: [1] 2 3