Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - svenab

Sidor: 1 2 3 [4]
46
Uppfostran av barn och ungdomar / invandrarfientlighet
« skrivet: 24 januari 2003, 00:24:53 AM »
Det Àr i högsta grad att visa nonchalans mot andra kulturer att tro att de inte vet bÀttre Àn Svenska myndigheter hur de skall ta hand om sina barn.

Det Àr ren och skÀr invandrarfientlighet.

47
Adoptioner / Homoadoptioner
« skrivet: 23 januari 2003, 17:20:01 PM »
Jag vill försöka fÄ lite fart pÄ diskuterandet och brukar dÀrför slÀnga in lite inlÀgg för att se om jag fÄr igÄng nÄgonting.

Beslutet att lÄta homosexuella par adoptera internationellt tyckte enligt undersökningar (gjorda före beslutet) 75% av Svenska folket var fel.
Dessutom hade vad jag förstÄr alla remissinstanser sagt nej.
ÄndĂ„ röstade alla partier utom JD för förslaget.
Är det rimligt att det skall gĂ„ till sĂ„?

48
Intressant det hÀr med ordet "rÀttshaverist". Jag har faktiskt funderat pÄ varför det anvÀnds nedlÄtande om personer som rÄkat sÄ illa ut att de till slut nÀstan blivit tokiga.
I mitt grannskap fanns en gÄng en man som stencilerade flygblad som han gick runt och delade ut. De hade ganska osammanhÀngande text sÄ att man fick intryck utav att mannen var galen.
De innehöll mÄnga dÄliga omdömen om namngivna personer och en fras minns jag sÀrskilt vÀl. "...X och hans brottsliga advokater..."
Detta var alltsÄ en "rÀttshaverist" i ordets "Svenska" bemÀrkelse. Naturligtvis fanns det en tragisk historia bakom, Àven för denne man.

"En person som utan egen förskyllan och orÀttvist blivit överkörd av och havererat i rÀttsvÀsendet"
Detta lÄter som en rimligare definition som jag skall anvÀnda mig utav framöver.

49
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / förÀldrakörkort
« skrivet: 22 januari 2003, 14:20:56 PM »
Jag Àr inte sÀker men jag tror mig minnas ett förslag om "förÀldrakörkort".

Det Ă€r naturligtvis aldrig fel att folk utbildar sig och lĂ€r sig saker som har med förĂ€ldraskapet att göra men förslag av den hĂ€r typen fĂ„r det att framstĂ„ som om det finns en "absolut sanning" att lĂ€ra ut till alla som  sedan skall tentas av innan vidare stag kan tas.

Vidare fÄr man intrycket att barn i första hand Àr en statlig angelÀgenhet och inte ett resultat utav mÀnskliga instinkter. Oskarshamnsparet hade förmodligen inte fÄtt "lÀmplighetsintyg" ens.

Denna "absoluta sanning" har varit lika "absolut" och lika "sann" sedan Myrdals tider. Varför Àr den dÄ inte konstant ocksÄ. Jag vill dra paralleller med skolans utveckling dÀr varje steg i riktning mot ökat "flum" har lett till en observerbar försÀmring. Trots det sÄ fortsÀtter man sin promenad i samma riktning. det rimliga borde vara att inse att man gÄr Ät fel hÄll.

50
Uppfostran av barn och ungdomar / Semester i Frankrike
« skrivet: 21 januari 2003, 17:18:26 PM »
NÀr vi var pÄ semester i Frankrike senast sÄ kastade en liten femÄrig pojke stenar ned för en brant sÄ att de landade pÄ nÄgra parkerade bilar.

En kvinna gÄr fram till honom, rycker honom i armen, och skÀller ut honom ordentligt. Kanske var en av bilarna hennes det vet jag inte.

En annan kvinna kommer springande och min tanke var att det sÀkert var pojkens mor. SÄ nu blir det brÄk. Den tillskyndande modern ler till min förvÄning generat emot den som ingripit . Tar henne i hand och tackar henne.

DÀrefter grabbar hon tag i sin son och bannar honom. Hon ger honom Àven ett eller ett par smÀllar i baken.

För oss som inte var vana att se detta beteende var scenen uppseendevÀckande men för övriga runt omkring vekade den helt ointressant. Det var den naturligaste sak i vÀrlden att en mor tillrÀttavisar sitt barn pÄ detta bryska sÀtt.

Vi sÄg sedan pojken och hans familj flera gÄnger under vistelsen och det var en mycket sprallig och alltid glad liten krabat. Han var sÀkert inte sÄ lÀtt att hÄlla reda pÄ. Hans familj hade det mycket trevligt tillsammans pÄ den vidare semestern.

Jag och min fru diskuterade utifrÄn hÀndelsen hur denna hÀndelse skulle ha tolkats i Sverige och hur pass glad pojken skulle ha kÀnt sig efter BUP-utredningar och polisförhör etc. Hur hade hans syskon och förÀldrar kÀnt sig inför hotet att han helt enkelt tas ifrÄn dem.

Att leva under sÄdana förhÄllanden förhindrar naturligt beteende mellan förÀlder och barn. MyndighetsintrÄnget skulle förstöra familjen.

Vidare tÀnkte vi: Vad har vi för rÀtt att lÀgga oss i hur förÀldrar i Frankrike uppfostrar sina barn? Trots allt var detta moderns sÀtt att lÀra pojken nÄgonting. Hennes avsikt var just den och inte att skada honom.

Med vilken rÀtt lÀgger vi oss i samma företeelse i vÄrt eget land?
Jo lagstiftningen som har fastslagit att alla barn Àr identiska och gÄr att uppfostra pÄ samma sÀtt, oavsett kön och oavsett pÄbrÄ.

"SvÄra" ungar blir inte lÀttare att handskas med efter ett omhÀndertagande. Detta kan man förstÄs lÀtt förklara med att skadan skedde tidigare och Àr irreparabel men tÀnk om det inte Àr sÄ.

TÀnk om "svÄra" barn har detta i sig frÄn början och att detta leder till att förÀldrar till dessa mÄste ta i extra för att tygla barnet. Om det Àr pÄ det viset sÄ innebÀr det i sÄfall att ett omhÀndertagande aldrig kan göra mer Àn skada.

Som man förstÄr efter ett antal NKMR artiklar sÄ innebÀr omhÀndertaganden ett offantligt lidande för alla inblandade parter. Barnet, förÀldrarna, mor och farförÀldrar, syskon och inte minst vÀnner och bekanta. Allt detta lidande skapar man för att hindra skinksveda i fem minuter hos de iofs försvarslösa barnen. De enda som inte tycks lida i sammanhanget Àr de verkstÀllande myndighetspersoner som begÄr dessa övergrepp. De behöver inte bekymra sig ens nÀr folk begÄr sjÀlvmord. Inte heller behöver de vara oroliga för att ens bli nÀmda i pressen nÀr detas omhÀndertagna objekt dör av sjukdomar som ignoreras av vÄrdfamiljen.

Det hÀr Àr redan för lÄngt sÄ jag slutar hÀr.

51
HandlÀggning av Àrenden / Preskriberingstid
« skrivet: 21 januari 2003, 12:40:02 PM »
"30 Är efter omhÀndertagandet krÀvs kommunen pÄ skadestÄnd. Av Ruby Harrold-Claesson"

HÀr Àr lÀnken! (Det Àr inte alltid sÄ lÀtt att hitta)

http://www.nkmr.org/omhandertagen_kraver_skadestand.htm

Jag Àr sur att jag missade det dÀr TV programmet men stÀm dem bara!
Det Àr nog den vÀgen vi mÄste vandra.

52
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hur skall hon agera?
« skrivet: 20 januari 2003, 19:57:32 PM »
Ja du har all rÀtt att stÀlla dig den frÄgan.
Jag kan inte förklara det heller.

Jag uppmanar hÀrmed mina landsmÀn:
RÄTA FÖR HELVETE PÅ RYGGEN SVENSKA FOLK!

HÀr Àr tyvÀrr inte mÄnga som hör pÄ.

Jag skall tamejfan göra nÄgot. Jag vet bara inte vad. Jag har skickat mail till en massa journalister med lÀnkar till de mest uppseendevÀckande historierna hÀr. Jag har Àven försökt (men knappast lyckats) locka folk in pÄ detta forum.

Jag hade, precis som du sa, aldrig upptÀck NKMR om det inte vore för mina vÀnner men jag hade reagerat lika hÀftigt tidigare om jag hade kÀnt till hur det Àr fatt.

Lite pinsamt Ă€r det ju att du som Ă€r den mest aktiva pĂ„ detta forum bor i Finnland.  Vilken omtanke om oss stackars krakar du visar. Eller Ă€r det sĂ„ att alla dumheter som hittas pĂ„ hĂ€r sedan Ă€ven kommer dit?

Hur mÄnga medlemar har NKMR?

53
"Mina reaktioner utlöser stundom i skrivfrossa"

Bra! Det Àr viktigt att alla vittnesmÄl kommer ut.

Intressant var det om redaktören som inte vÄgade skriva. PÄ nÄgot sÀtt sÄ fungerar censuren i Sverige automatiskt. Det verkar som om det finns i alla redaktörers kollektiva medvetande vad som gÄr och vad som inte gÄr att skriva om. Jag tror inte att den Àr statskontrollerad men den Àr nog sÄ effektiv.
Det vÀrsta Àr att vi litar blint pÄ dem.
Eftersom jag bor nÀra Danmark sÄ mÀrker jag tydligt att mycket filtreras bort i Svenska media.
Att svenskar försökt muta polackerna att köpa JAS Àr t ex en stor nyhet i Danmark och Polen men hÀr har den aldrig sett skymten av den.

54
Görs socialtjÀnstemÀn ansvariga för sina misstag?

Svara utefter din spontana subjektiva kÀnsla.

55
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hur skall hon agera?
« skrivet: 20 januari 2003, 11:45:47 AM »
Klavius!

Jag har lÀst tvÄ av dina artiklar men mÄste ta det i lite mindre portioner eftersom mitt huvud hÄller pÄ att gÄ i bitar.

Vi verkar ha samma vÀrderingar men olika bildning. Jag Àr mycket tacksam för att du delar med dig utav din.

56
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hur skall hon agera?
« skrivet: 20 januari 2003, 10:38:21 AM »
Tack Klevius!

Jag har tyvÀrr inte sett nÄgra artiklar av dig Àn. Jag har bara haft kÀnnedom om NKMR ett par dagar.

Vari bottnar tĂ€nkandet som har lett till att man gör sĂ„ hĂ€r mot barn (och vuxna) i Norden? Är det den, enligt mig, felaktiga uppfattningen att social pĂ„verkan Ă€r avgörande för en mĂ€nniskas utveckling? Beror det pĂ„ att "biologism" har blivit ett skĂ€llsord i politiken?

Allt Ă€r sĂ„ motsĂ€gelsefullt. Samtidigt sĂ„ vĂ€ller det fram en massa diagnoser med olika bokstavskombinationer för att beskriva avvikande beteenden AD/HD m fl.  Dessa anses vĂ€l vara biologiskt uppkomna vad jag förstĂ„r.

57
Du har naturligtvis rÀtt Lars-Olof men finns det nÄgon hÀr som tror att lagen Àr tÀnkt att anvÀndas mot de av socialmyndigheterna utvada fosterhemen?

Jag tror att lagen Àr till för att stÀrka sociala myndigheternas stÀllning. De har nÀmligen börjat fÄ kritik för sitt agerande. Med den nya lagen kommer de ALLTID kunna visa att det fanns underlag för omhÀndertagande.

58
Vad föreslÄr lagrÄdet att jag skall göra nÀr min son kommer hem full första gÄngen?

Skall jag bara lÀgga huvudet pÄ sned och sÀga "Men snÀlla lilla gubben nu gör du mig besviken"
Eller faller det under punkten avvisande?


Vad skall jag göra om han skiter i sina lÀxor(om han hade fÄtt nÄgra vill sÀga)?

Skall jag sÀga "OK du fÄr hundra spÀnn för varje sida du lÀser"
Eller faller det under punkten pÄtvingad isolering frÄn sociala kontakter?


Idioterna bakom den hÀr texten Àr minsann inte i behov att förlöjligas det har dom ordnat sÄ bra sjÀlva. Vad de behöver Àr en isoleringscell som Àr sÄ tÀt att inget mer lÀcker ut.

Ja Klevius du visste att du tog risken att göra mig Àn mer illa berörd det blev jag. Detta mÄste komma ut bÀttre sÄ att det stoppas i tid.
Har du en lÀnk till originaltexten?

59
Jag har en 14 Ärig son som Àr lite bÄngstyrig ibland och jag Àr tveksam om jag Àr oskyldig pÄ en enda punkt.


Orimligt hĂ„rda bestraffningar  Alla bestaffningar upplever han som orimliga.
förlöjligande  "Oj du har fĂ„tt en nĂ€sa pĂ„ finnen."
kritik  "Det var inte bra."
hÄn "Den hÀr matten gjorde jag pÄ mellanstadiet."
nedvÀrdering "Med den attityden kommer du ingenstans."
avvisande "Inte nu! Jag skall se pÄ hockey."
utfrysning "OK Vill du inte sÄ fÄr du stanna hÀr och sura."
orimliga krav Alla krav upplever han som orimliga.
pÄtvingad isolering frÄn sociala kontakter "Du stannar pÄ ditt rum till jag sÀger till!"
konstant vÀgran att lyssna till barnets synpunkter "Sluta tjata! Det blir som jag har sagt."
fostran till asocialt beteende eller kriminalitet "Kom nu ihÄg att du bara Àr 12 Är!"
Att ett barn tvingas bevittna (se eller höra) vÄld i sin nÀrmiljö eller leva i en miljö dÀr vÄld och hot om vÄld förekommer ofta kan ocksÄ göra att ett barn far psykiskt illa.
Det sista mÄste innebÀra att vi mÄste slÀnga ut Videon, TV:n, Datorn och Radion. Han fÄr heller inte lÀsa vilka böcker eller serietidningar som helst och inte minst. Han kan ju inte gÄ till skolan.


Kort sagt: Man skapar hÀr en lag som gör det möjligt för samhÀllet att omhÀnderta vilket barn som helst. Kanske för att undgÄ den kritik som alltmer vÀller upp emot alla onödiga omhÀndertaganden. Vem skall göra tolkningen av vad som Àr hÄn eller kritik. Min son förstÄr ironi mycket bra vilket jag tvivlar pÄ att hans fröknar gör. NÄgon sade mig att ett barn inte kan förstÄ ironi. Barn Àr man alltsÄ t o m att man fyller 18. DÄ kommer plötsligt livets alla hÄrda krav att stÀllas. vilken chock det mÄste bli.
Detta Àr fanimej inte klokt

Sidor: 1 2 3 [4]