Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - svenab

Sidor: 1 2 [3] 4
31
NÀr nyheten presenterades igÄr sÄ fick man intrycket att i och med att JO hade granskat fallet sÄ var saken avslutad för all framtid.

Det glÀder mig att det fortfarande finns hopp för dessa stackars förÀldrar.

FÄr jag stÀlla en frÄga utan nÄgon som helst avsikt att vara oförskÀmd men för mig som lekman förefaller psykologiska uttalanden ibland vara mycket osÀkra.
UngefĂ€r som alla börsanalytikernas köprĂ„d pĂ„ Ericssonaktier före raset sĂ„ verkar  ett utlĂ„tande pĂ„verka alla dĂ€rpĂ„ följande.
Hur pass objektiv kan man vara?

32
Uppfostran av barn och ungdomar / skola
« skrivet: 29 januari 2003, 22:53:24 PM »
Det Àr klart rektorns uppgift att utreda saken. Ett sÄdant beteende kan man inte acceptera pÄ en skola.

Blev han lurad sÄ tycker jag att han skall be om ursÀkt. Det Àr inte lÀtt för honom om det skall krÀvas bevis för varje Äthutning han skall ge eleverna.

Jag tycker snarare att det Àr vanligt att skolor struntar i sÄdana hÀr saker och lÄter elever hÄllas. Vilket Àr absolut fel.

33
Övriga frĂ„gor / RĂ€ttsröta
« skrivet: 29 januari 2003, 16:36:16 PM »
"...pudelns kÀrna istÀllet för att angripa varandra..."

(Jag tyckte att i Leifs inlÀgg sÄ fanns dÀr inte mycket till pudel ens. Jag angrep honom för just det att han anvÀnde forumet till politisk agitation.
Det tÀnker jag fortsÀtta att göra om det hÀnder igen.)

Om ditt fall kan jag bara sÀga att i smÄkommuner sÄ Àr det nog inte ovanligt med "BrödraskapsKorrumtion" sÄ som du beskriver den. Jag Àr tyvÀrr inte sÄ kunnig i juridik men man kan tycka att det kanske vore möjligt att lÀmna in en anmÀlan i en annan kommun med motiveringen att X Àr offentlig person.

Det finns sÀkert andra son vet bÀttre Àn jag. Hoppas att du fÄr vettigare svar.

MVH Sven

34
Svaret pÄ din sista frÄga Àr ett tveklöst nej.

I övrigt sÄ Àr det lite svÄrt att ha Äsikter men om du har lÀmnat nÄgon form utav bevis till dessa myndigheter sÄ Àr det konstigt om de inte utreder saken. Har du dÀremot endast skickat en angivelse sÄ tycker jag inte att det skall utredas.

Angivelser Àr sÄ enkla att göra att det vore fel att ta dem pÄ allvar. nu gör vissa myndigheter det i alla fall t ex skattemyndigheten och socialen.

Jag kan mycket vÀl tÀnka mig att om er konflikt Àr vÀlkÀnd i trakten sÄ har han fördel av att vara offentlig person i sin trovÀrdighet gentemot dig. Vilket han alltsÄ inte borde ha.

35
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / ingrripanden
« skrivet: 29 januari 2003, 11:08:48 AM »
"Enligt socialstyrelsens berÀkning kostar varje tvÄngsomhÀndertagen en miljon kr/Är. "

(Vilket ungefÀr motsvarat 14-15 heltidsarbetandes hela skatteinbetalingar.)

36
Övriga frĂ„gor / RĂ€ttsröta
« skrivet: 28 januari 2003, 20:35:08 PM »
Jag vet inte varför men jag har svÄrt att följa det du skriver.

Åke efterfrĂ„gade hjĂ€lp med att uppmĂ€rksamma vĂ€rlden pĂ„ hur han har blivit behandlad av Svenska myndigheter.

Du svarar med att beskriva politiska problem i USA och nu lyckas du Àven klÀmma in Irak-konflikten.

Vart vill du komma?

37
Övriga frĂ„gor / RĂ€ttsröta
« skrivet: 28 januari 2003, 17:47:25 PM »
Jag förstod inte alls ditt inlÀgg Leif.

Vad hade USA:s vapenlagar och Kosovokriget med Åkes inlĂ€gg att göra?

Tog du bara chansen att sprida lite Anti-Amerikanism?

Jag tycker att vi har nog av detta pÄ andra stÀllen och tycker inte att detta forum skall anvÀndas för sÄdana ÀndamÄl.

38
Jag hittade en lÀnk till Sydsvenskan:

http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10031125

Den var införd den 18:e januari

39
Hu!
Vad sÀger man?

Den 19/1 var en liknande hÀndelse i SydSvenskaDagbladet om en hÀndelse i Malmö. DÀr en man blivit anklagad av sin styvdotters kompis (13Är) Hon hade i ett brev sedan tagit tillbaka alltihop. DÄ hade stackarn redan hunnit begÄ sjÀlvmord.

Tydligen Àr hÀndelser av det hÀr slaget vanligare Àn vad man kunnat förestÀlla sig.

Borde inte psykologen som var inblandad i det hÀr fallet kunna stÀllas till svars? Socialassistenterna som stÀllde till det borde ocksÄ ta sitt ansvar och Ätminstone fÄ svara för sig offentligt,

40
"En elak tanke dök upp."

Det Àr sunt!

HÀr tÀnks det elakt hela tiden :-)

Du har rÀtt att det vore intressant att fÄ veta skillnader mellan utredarna med avseende pÄ vilka egna familjeförhÄllanden de har.

En rimlig hypotes Àr att de som har barn ocksÀ har större förstÄelse för en del utav de problem som förÀldrar stÀlls inför.

VÄrdhemmen och deras sÀtt att marknadsföra sig gentemot socialsekreterare Àr kanske inte sÄ underlig med tanke pÄ att de Àr deras enda "kund". Socialsekreterarna har för övrigt ocksÄ ett intresse i att verkstÀlla ett antal omhÀndertaganden per Är för att rÀttfÀrdiga existensen av deras egna tjÀnster.

Med tanke pÄ att det finns omhÀndertaganden som Àr vÀrda sÄ mycket som 10 000 kr per dag sÄ vore det konstigt om det inte förekom att somliga blir "belönade" för att sÀnda barn till speciella stÀllen.

41
Bemötandet ifrÄn myndigheten / fri-skola
« skrivet: 25 januari 2003, 01:34:11 AM »
Jag kan inte skriva i klartext om det fall i min vÀnkrets som engagerar mig men pÄ ett ungefÀr Àr det sÄ att barnet har en hysterisk fröken.

Denna har anmÀlt familjen vilket har lett till att pojken tagits frÄn modern
och styvpappan och under udredningen placerats hos den biologiska pappan. Den biologiska pappan vill nu byta skola för pojken för att separera honom frÄn "fröken knasig".

DÄ ingriper bÄde skolan och socialen med argumenten att de har byggt upp ett förtroende mellan sig och pojken. Vi hÀvdar att pojken VILL ABSOLUT byta skola dÀrför att han starkt ogillar sin fröken. De hÀvdar att vi har "tutat i honom det". De vinner sÄklart.

De har för tusan placerat honom hos den biologiska pappan men han fÄr ÀndÄ inte vÀlja skola Ät barnet.

Han Àr aldrig misstÀnkt för nÄgonting varför fÄr han ÀndÄ inte fatta ett enkelt beslut om att byta skola?

42
Invandrarfamiljer / BÀst i vÀrlden?
« skrivet: 25 januari 2003, 01:05:30 AM »
Mycket mÀrkligt att de inte vill svara pÄ en sÄdan enkel frÄga.

Kanske kan man se hur det Àr i Uppsala. DÀr finns ett privat företag som ordnar kurser och seminarier för lÀrare och socionomer.

Jag skall försöka och Äterkommer om jag lyckas.

Visst har du rÀtt att marxismen var stark pÄ 70-talet men det var bland studenterna. Dessa Àr inte bara socialsekreterare utan Àven universitetslÀrare idag.

Det kanske Àr lite för magstarkt för vissa men sjÀlv förstÄr jag inte varför marxister Àr mer rumsrena Àn nynazister. NÀr Persson anslog pengar för en informationskampanj om holocaust sÄ föreslog folkpartiet att en motsvarande kampanj om kommunismens brott vore pÄ sin plats. Detta stoppades naturligtvis av VP(K).

43
Invandrarfamiljer / BÀst i vÀrlden?
« skrivet: 24 januari 2003, 02:05:57 AM »
Jag mÀrker att mÄnga skribenter hÀr pÄ forumet inte har Svenska som modersmÄl.

Det kanske har sin förklaring i den ignorans som Svenska myndigheter visar de mÀnniskor som levt halva sitt liv i en kultur och plötsligt befinner sig i vÄrt egenartade land.

Begrepp som familj och slÀkt Àr oerhört mycket viktigare i princip alla andra kulturer Àn i den nordiska. Varför vill vi dÄ ÀndÄ tro att vi Àr vÀrldsmÀstare pÄ detta omrÄde.

44
Jag glÀder mig Ät att ni fÄtt ert barn tillbaka och önskar att det gick att hoppas att det gÄr att stÀmma dem.

NÄgon gÄng skall emellertid pendeln vÀnda. SÄ vem vet. LÄt oss försöka hoppas Ätminstone.

45
Adoptioner / Homoadoptioner
« skrivet: 24 januari 2003, 00:29:51 AM »
"Naturlagarna" Àr inget att ta fasta pÄ i ett samhÀlle som tror att alla mÀnskliga egenskaper Àr en social konstruktion.

Allt frÄn intelligens till könsroller anses vara helt och hÄllet resultatet utav sociala faktorer. Folk som tror detta borde överhuvudtaget aldrig fÄ undervisa andra om barnuppfostran.

Sidor: 1 2 [3] 4