Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - EmmaJoel

Sidor: [1]
1
Barnen hemma sedan april i Ă„r.

Kommunen har stÀmts inför tingsrÀtten för krÀnkning av familjens mÀnskliga rÀttigheter.

Mer i fallet finns att lÀsa pÄ www.socialotjansten.org

2
Vi vill göra nÄgot för att vÄrt fall och övriga fall som pÄgÄr skall uppmÀrksammas och att de som hÄller pÄ som de gör fÄr stÄ till svars.

NÀr en socialsekreterare faxar en skrivelse dÀr det stÄr att jag inte fÄr uttala mig om vÄrden sÄ antar jag det Àr ett brott mot Europakonventionens artikel 10. Jag vill Àven att denna behandling med 2 timmars umgÀnge med barnen och dÀr barnens telefon konfiskeras och de förbjuds att ringa mig prövas rÀttsligt. Vad vi förstÄr efter att lÀst hÀr en del sÄ Àr det brott mot artikel 8. Vi övervÀger att stÀmma kommunen dÄ det inte verkar gÄ att stÀmma socialsekreterarna personligen ansvariga. SjÀlvklart vill vi att myndigheterna sjÀlva tar hand om alla anmÀlningar etc men det verkar som vi mÄste göra allt sjÀlv. Hur gÄr vi tillvÀga?

3
Fosterhem och institutioner / SV: Luzern VOB!
« skrivet: 30 maj 2012, 10:11:41 AM »
Du kan begÀra ut alla anmÀlningar angÄende LuzerngÄrden frÄn Socialstyrelsen.

Jag har sjÀlv begÀrt ut alla anmÀlningar mot CederÀngen och det fanns 10 Àrenden under de senaste 2-3 Ären.

Du kan Àven begÀra ut alla handlingar frÄn tingsrÀtten angÄende LuzerngÄrden. GÄ in pÄ Ratsit och leta reda pÄ organisationsnumret och ring eller maila sedan nÀrmsta tingsrÀtt och begÀr ut alla handlingar gÀllande dem.

/hÀlsn

4
Hej

NedanstÄende Àr det senaste brevet vi skickade till socialtjÀnsten i BorlÀnge men vi fÄr inga svar. Vad ska/kan vi göra?
Är det nĂ„gon hĂ€r som kan hjĂ€lpa oss?
Vi kommer att fylla pÄ bÀst vi kan och orkar men vi börjar med detta.
FrÄga gÀrna om ni har frÄgor.
VÀsentligt i fallet Àr att förskolan gör en orosanmÀlan efter en mÄnad pÄ den nya orten.

Varken mamma eller styvfar har nÄgra som helst psykiska problem eller drogproblem. HemförhÄllandena Àr ordnade. Vi förekommer inte i straff eller misstankeregistret.

Enligt socialtjÀnsten Àr dock det enda som Àr bra med oss att vi har ett hem och inkomst. De övriga barnen fÄr vara hemma dÄ de sÀger att inget konstigt förekommer och att Emma och Joel ljuger. Detta begravs och det enda som syns i journalerna Àr vilka som deltog i mötet.

Emmas ADHD-utredning ligger halvfÀrdig och pÄ vÀnt sÄ att hon fÄr landa i allt det nya. Kontakter tas för att den skall Äterupptas men dÄ kommer allt detta emellan.

I förvaltningsrÀtten ska vi försvara oss mot anklagelser som vi inte vet nÄgot om. Vi har inte fÄtt veta vad barnen sÀger för det rÄder sekretess. Det Àr vÀrre Àn i Kafkas "Processen".

Att brevet Àr utformat som det Àr krÀver egentligen en lÀngre förklaring. Jag har Àndrat lite i det för att vÄr situation ska bli lÀttare att förstÄ för utomstÄende. En god vÀn övervÀger att publicera dokument och namn pÄ alla inblandade inom en snar framtid. Detta kommer i sÄ fall ske pÄ Internet. Vidare övervÀgs att lÄta nÄgon professionell utreda utredningarna och Àven de skulle isf publiceras tillsammans med resten.

Det finns dock hopp om vettiga socialsekreterare i BorlÀnge ocksÄ. Katarina Rödlund gör om S1 o S2s utredning, om mina styvbarn, efter att de blivit utbytta. Hon kommer snabbt fram till att "det finns ingenting som indikerar pÄ att barnen sett eller upplevt psykisk eller fysisk misshandel".

--------------------------------------
Hej

Det Àr med förvÄning vi noterar att ingen av er lÀngre svarar pÄ vÄra frÄgor. Vi har under hela förra veckan försökt komma i kontakt med enhetschef A utan att lyckas. Vad jag förstÄr sÄ lÀser nÄgon i alla fall As internmail. NÄgon lÀste hennes mail fre 25-05-2012 kl 13:19 om att P vill komma i kontakt med henne men ingen hör av sig? Vad jag förstÄr vidare sÄ gick alla ni en kurs förra vÄren om hur viktigt det Àr att svara pÄ frÄgor och att vidarebefordra mail om man Àr oantrÀffbar.
 
Vi kan inte acceptera att G skall utreda oss för att hon Àr jÀvig efter att vi redan under mars mÄnad anmÀlt henne till JK för att per fax förbjudit mig att kritisera behandlingen som jag och barnen utsÀtts för. Vidare anvÀnder hon tidningsurklipp som bevismaterial i utredningen. NÀr vi, pÄ direkt förfrÄgan frÄn G, försöker förklara vad som hÀnt sÄ drÀmmer hon handen i bordet, sÀger Ät oss att vara tysta och ifrÄgasÀtter om vi förstÄr allvaret i artikeln. Hon fortsÀtter alltsÄ att förneka oss vÄr yttrandefrihet, vÀgrar att lyssna pÄ vÄr sida av saken. Hur ska vi kunna sÀga nÄgot till henne nÀr hon behandlar oss och lagen som mindre vÀrda?
 
G vill heller inte sÀga att mÄlet med utredningen Àr att familjen skall Äterförenas. IstÀllet sÀger G att mÄlsÀttningen inte alltid Àr att barnen Äterförenas med familjen trots att det enligt förarbetena till LVU stÄr att "mÄlsÀttningen med ett omhÀndertagande Àr den slutliga Äterföreningen av familjen". Vad behöver vi göra för att familjen skall Äterförenas? Förutom som S1 o S2 sÀger "om mamma bara sÀger att hon slÄr er sÄ fÄr ni komma hem" (enl Emma). Vi har inte slagit eller lÄst in barnen eller pÄ nÄgot annat fysiskt eller psykiskt sÀtt misshandlat barnen och det vet ni efter att S2, S1 och L pratat med alla mina tre styvbarn!!! Vi har Àven visat pÄ lÀkarjournaler som bevisar att hÀndelser omöjligen kan ha gÄtt till som Joel sÀger. Att S1 och S2 underlÄter att journalföra och att berÀtta detta för bÄde SocialnÀmnd och FörvaltningsrÀtt leder till LVU. Detta LVU har pÄgÄtt sedan 17-02-2012.

Emmas och Joels förskola har heller inte haft oro för mammans förÀldraförmÄga utan endast för barnens beteende. Ingen av de socialsekreterare vi hittills har trÀffat pÄ i BorlÀnge har grundlÀggande kunskap om ADHD. Det rÀcker med att lÀsa "Kort om ADHD hos barn och vuxna - en sammanfattning av Socialstyrelsens kunskapsöversikt" eller "Barn som utmanar - Barn med ADHD och andra beteendeproblem" för att förstÄ dem bÀttre om ni inte vill kontakta BUP. Det har snart gÄtt 6 mÄnader pÄ er utredning och fortfarande har ni inte kontaktat BUP.
 
Vad vi förstÄr vidare Àr att ingen kontaktat BUP som kan upplysa er om min omsorgsförmÄga och barnens beteende. Varför Àr 7-8 dagars utredning under kaotiska former pÄ CederÀngen viktigare Àn 4 Är hos BUP? Jag skriver 7-8 dagar för de första 8 dagarna fanns inget utredningsuppdrag och ingen visste varför jag och barnen var dÀr eller vad som skulle utredas eller hur lÀnge jag totalt sett skulle vara dÀr. Det enda jag visste var att barnen skulle LVUas om jag inte var dÀr. 1-2 dagar var vad ni sa att det skulle ta nÀr vi Äkte dit. Att dÄ anvÀnda det faktum att jag under dessa förhÄllanden var distrÀ emot mig visar bara att jag fungerar normalt, vem fungerar normalt nÀr barnen inte mÄr bra? Att jag Äker dÀrifrÄn Àr för att jag konstant försökt fÄ er att förstÄ att barnen inte mÄr bra pÄ CederÀngen men ni ignorerar mina synpunkter helt. Enda sÀttet för mig att fÄ barnen dÀrifrÄn Àr att Äka och trÀffa en advokat, dÄ LVUar ni barnen. Att CederÀngen sedan fÄr utredningen till 3 veckor Àr för oss obegripligt och vad vi förstÄr sÄ utreds CederÀngen nu av Socialstyrelsen i utredningen med dnr 9.1-2410/2012.

Fler frÄgor som vi fortfarande, trots att vi frÄgat i mÄnader, inte fÄtt svar pÄ Àr:
Är det ok för S1 att högt lĂ€sa ur barnens journaler för utomstĂ„ende?
Varför har ni inte utrett möjligheterna att placera barnen bland slÀkt och nÀrstÄende?
Varför har ingen utrett hemförhÄllandena?
Varför fÄr barnen inte trÀffa övriga slÀkt och nÀrstÄende?
Varför fÄr inte barnen ha sin telefon?
Varför fÄr inte barnen ringa mamma trots att alla ni socialsekreterare hört frÄn barnen att de vill det? Jag Àr deras enda förÀlder i livet och barnens trygga anknytning till mig Àr dÀrför vÀldigt viktig och skadas av denna behandling.
Varför fÄr jag veta vad som hÀnder mina barn hos familjehemmet via första jourfamiljen?

Hur menar ni att nÄgot av det ni gör Àr för barnens bÀsta?

Vi vill helst ha svaren skriftligt och med motivering.

Mvh
Emma o Joels mamma

Sidor: [1]