Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Katrin

Sidor: [1]
1
Incest och andra sexuella övergrepp / Vem ska man lysna och tro pÄ ?
« skrivet: 19 juni 2004, 11:28:51 AM »
Om ett barn blir utsatt för incest vem vÀnder sig barnet till dÄ ?
Även om ett barn visar tydliga signaler pĂ„ att nĂ„got Ă€r fel hos myndigheter och hĂ€lsovĂ„rd – sĂ„ Ă€r det sĂ€llan det dyker upp nĂ„gra incestanklagelser som förklaring .
Talar man med polis och Ă„klagare sĂ„ sĂ€ger samtliga att det Ă€r mycket fĂ„ mĂ€n som erkĂ€nner övergreppen , till och med om det finns bildbevis sĂ„ förnekar dem....Vad ska man göra dĂ„ 
vem ska man lyssna pĂ„ ?

Idag finns det mĂ„nga mammor som tvingas och lĂ€mna sina barn  till umgĂ€nge – barnen kommer hem och skriker att det inte vill till pappa nĂ„got mer och att barnen vill dö 
och berĂ€ttar pĂ„ ett barns vis om sexuella handlingar eller ofredande och Ă€r röda i underlivet och andra fysiska problem.
Trots detta beteende sÄ tillÄter inte papporna att barnen fÄr psykolog behandling utan kontrar med att mammorna Àr psykiskt störda och det handlar om annat .

Vad ska man göra dÄ ? FortsÀtta och lyssna pÄ tvÄ vuxna mÀnniskor dÀr ord stÄr mot ord eller hjÀlpa barnen ?

Jag skÀms över att man fÄr denna diskussion att handla om den som anklagar eller den anklagade
För det handlar om vĂ„ra barn inget annat – det konstiga Ă€r att sĂ„ mĂ„nga ”falskanklagade fĂ€drar”
tillĂ„ter inte psykologbehandling eller annan behandlig av barnet
de Ă€r inte speciellt öppna för att - nĂ„gon annan - kan gjort nĂ„got med barnet....utan de fĂ„r det till en konflikt mellan moden och fadern ...

Vad det en handlar om – konflikt – psykisk störning – sexuella övergrepp – sĂ„ bör barnet fĂ„ behandling om det visar symtom oavsett vad som orsakar barnets problem .

Men vĂ„rt samhĂ€lle stĂ„r mer pĂ„ pappornas sida Ă€n barnens sida och barnen blir fortfarande lidande 
och socialtjĂ€nsten gör sĂ€llan nĂ„gra riskbedömningar ....utan barnet ska umgĂ„s med sina förĂ€ldrar - kanske en vĂ„ldtĂ€ktsman.....

2
Incest och andra sexuella övergrepp / Psykopatiskt beteende!!
« skrivet: 11 juni 2004, 13:19:33 PM »
Denna hemsida speglar endast en persons berÀttelse dÀrför kan man inte utgÄr frÄn att det Àr sanningen.Vi kan inte ta del av utredningar och deras motivering eller bevisning.
Min frÄga till er Àr : tror ni att alla pedofiler /barnsexförövare Àr fullt medvetna om att det begÄr sexuella övergrepp ?


Sexuella övergrepp pÄ barn Àr en mycket splittrad bedömningsprocess, med de olika parterna. DÀrför blir resultatet ofta en splittrad bedömning och ger en dÄlig helhetsbild.
Det viktigaste Ă€r och försĂ€kra sig om att barn skyddas och, man utgĂ„r med barnet i centrum och det handlar om barnets rĂ€tt till sina förĂ€ldrar, inte tvĂ€rt om . Är man en fungerande pappa sĂ„ stĂ„r samhĂ€lle pĂ„ hans sida , glöm inte bort alla diskusioner att pappor ska engagera sig vilket gör det svĂ„rt för dagens mödrar och skydda sina barn - trots rĂ€ttslĂ€kar intyg pĂ„ barnets skador efter sexuella övergrepp döms flera pappor till fortsatt umgĂ€nge med barnet och övergreppen fortsĂ€tter.

Min uppfattning Ă€r att denna pappa kan vara oskyldig -men kan Ă€ven vara skyldig . För att kunna förgripa sig pĂ„ ett barn i en familj mĂ„ste förövaren manipulera hela situationen, för att fĂ„ tillgĂ„ng till barnet och fĂ„ tillfĂ€lle att förgripa sig utan att bli upptĂ€ckt. Övergreppet mĂ„ste undanhĂ„llas frĂ„n andra familjemedlemmar och förövaren mĂ„ste se till att  andra i familjen inte höra det, tro pĂ„ det eller agera . det Ă€r det vĂ€ldigt fĂ„ som erkĂ€nner sexuella övergrepp , ofta Ă€r det ord mot ord.

Hur skulle du reagera med "byxorna nere" och bli stĂ€mplad som en barnsex förövare  som samhĂ€llet visar sĂ„dan stor avsky för ?

mÄnga saknar förstÄelse /kunskap för vad som verkligen hÀnder nÀr man anmÀler sexuella övergrepp - det Àr inte bara anmÀla sedan Àr allt ok....

3
Du skriver att ”Det Ă€r fruktansvĂ€rt sorgligt att se dessa sjuka familjesystem eftersom det utsatta barnet blir sĂ„ oerhört ensamt och Ă€nnu mer utsatt”

LÄngt ifrÄn alla fall - det enda som gör barnet Ànnu mer utsatt Àr alla orimliga krav som stÀlls pÄ det utsatta barnet. Annars sÄ mÄr barnen förhÄllande vis bra sÄ lÀnge de skyddas frÄn förövaren och fÄr behandling. (trÀffat hundratals utsatta barn och förÀldrar genom Ären)

 Förövaren Ă€r ett fd. skadat barn  det ska inte vĂ„ra barn lida för . Förövaren vĂ€xte upp och blev vuxen och fĂ„ som vi andra ta sitt vuxenansvar . Det Ă€r  viktigt att förövaren fĂ„r hjĂ€lp och bryta sitt mönster / verklighetsuppfattning och det Ă€r bra att de fĂ„r hjĂ€lp sĂ„ inte fler barn kommer till skada . Men jag förstĂ„r inte att du inte kan kĂ€nna empati för dessa förnekande mödrar har du nĂ„gon förstĂ„else för vad det gĂ„r igenom och hur hĂ„rt manipulerade de Ă€r ?


Jag har trÀffat sÄ mÄnga mödrar som beskrivit sin chock Àven sitt förnekande samt fruktansvÀrda skuldkÀnslor efter de levt tillsammans med incest fÀdrar. Anhöriga till barnet och förövaren gÄr igenom ett stort lidande som förövaren orsakat. Samtidigt ska de vara stöd för det utsatta barnet och hantera myndighetsattityder. J

Jag tror mÄnga Àr trötta pÄ dessa förövare och deras snyftar historier , talar man med polisen /Äklagare sÄ Àr det sÀllan en förövare erkÀnner sitt brott utan förövaren vÀljer och krÀnka barnet igen genom pÄstÄ att barnet ljuger.

Sidor: [1]