Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Katrin

Sidor: [1]
1
Incest och andra sexuella övergrepp / Vem ska man lysna och tro på ?
« skrivet: 19 juni 2004, 11:28:51 AM »
Om ett barn blir utsatt för incest vem vänder sig barnet till då ?
Även om ett barn visar tydliga signaler på att något är fel hos myndigheter och hälsovård – så är det sällan det dyker upp några incestanklagelser som förklaring .
Talar man med polis och åklagare så säger samtliga att det är mycket få män som erkänner övergreppen , till och med om det finns bildbevis så förnekar dem....Vad ska man göra då …vem ska man lyssna på ?

Idag finns det många mammor som tvingas och lämna sina barn  till umgänge – barnen kommer hem och skriker att det inte vill till pappa något mer och att barnen vill dö …och berättar på ett barns vis om sexuella handlingar eller ofredande och är röda i underlivet och andra fysiska problem.
Trots detta beteende så tillåter inte papporna att barnen får psykolog behandling utan kontrar med att mammorna är psykiskt störda och det handlar om annat .

Vad ska man göra då ? Fortsätta och lyssna på två vuxna människor där ord står mot ord eller hjälpa barnen ?

Jag skäms över att man får denna diskussion att handla om den som anklagar eller den anklagade
För det handlar om våra barn inget annat – det konstiga är att så många ”falskanklagade fädrar”
tillåter inte psykologbehandling eller annan behandlig av barnet…de är inte speciellt öppna för att - någon annan - kan gjort något med barnet....utan de får det till en konflikt mellan moden och fadern ...

Vad det en handlar om – konflikt – psykisk störning – sexuella övergrepp – så bör barnet få behandling om det visar symtom oavsett vad som orsakar barnets problem .

Men vårt samhälle står mer på pappornas sida än barnens sida och barnen blir fortfarande lidande …och socialtjänsten gör sällan några riskbedömningar ....utan barnet ska umgås med sina föräldrar - kanske en våldtäktsman.....

2
Incest och andra sexuella övergrepp / Psykopatiskt beteende!!
« skrivet: 11 juni 2004, 13:19:33 PM »
Denna hemsida speglar endast en persons berättelse därför kan man inte utgår från att det är sanningen.Vi kan inte ta del av utredningar och deras motivering eller bevisning.
Min fråga till er är : tror ni att alla pedofiler /barnsexförövare är fullt medvetna om att det begår sexuella övergrepp ?


Sexuella övergrepp på barn är en mycket splittrad bedömningsprocess, med de olika parterna. Därför blir resultatet ofta en splittrad bedömning och ger en dålig helhetsbild.
Det viktigaste är och försäkra sig om att barn skyddas och, man utgår med barnet i centrum och det handlar om barnets rätt till sina föräldrar, inte tvärt om . Är man en fungerande pappa så står samhälle på hans sida , glöm inte bort alla diskusioner att pappor ska engagera sig vilket gör det svårt för dagens mödrar och skydda sina barn - trots rättsläkar intyg på barnets skador efter sexuella övergrepp döms flera pappor till fortsatt umgänge med barnet och övergreppen fortsätter.

Min uppfattning är att denna pappa kan vara oskyldig -men kan även vara skyldig . För att kunna förgripa sig på ett barn i en familj måste förövaren manipulera hela situationen, för att få tillgång till barnet och få tillfälle att förgripa sig utan att bli upptäckt. Övergreppet måste undanhållas från andra familjemedlemmar och förövaren måste se till att  andra i familjen inte höra det, tro på det eller agera . det är det väldigt få som erkänner sexuella övergrepp , ofta är det ord mot ord.

Hur skulle du reagera med "byxorna nere" och bli stämplad som en barnsex förövare  som samhället visar sådan stor avsky för ?

många saknar förståelse /kunskap för vad som verkligen händer när man anmäler sexuella övergrepp - det är inte bara anmäla sedan är allt ok....

3
Du skriver att ”Det är fruktansvärt sorgligt att se dessa sjuka familjesystem eftersom det utsatta barnet blir så oerhört ensamt och ännu mer utsatt”

Långt ifrån alla fall - det enda som gör barnet ännu mer utsatt är alla orimliga krav som ställs på det utsatta barnet. Annars så mår barnen förhållande vis bra så länge de skyddas från förövaren och får behandling. (träffat hundratals utsatta barn och föräldrar genom åren)

 Förövaren är ett fd. skadat barn  det ska inte våra barn lida för . Förövaren växte upp och blev vuxen och få som vi andra ta sitt vuxenansvar . Det är  viktigt att förövaren får hjälp och bryta sitt mönster / verklighetsuppfattning och det är bra att de får hjälp så inte fler barn kommer till skada . Men jag förstår inte att du inte kan känna empati för dessa förnekande mödrar har du någon förståelse för vad det går igenom och hur hårt manipulerade de är ?


Jag har träffat så många mödrar som beskrivit sin chock även sitt förnekande samt fruktansvärda skuldkänslor efter de levt tillsammans med incest fädrar. Anhöriga till barnet och förövaren går igenom ett stort lidande som förövaren orsakat. Samtidigt ska de vara stöd för det utsatta barnet och hantera myndighetsattityder. J

Jag tror många är trötta på dessa förövare och deras snyftar historier , talar man med polisen /åklagare så är det sällan en förövare erkänner sitt brott utan förövaren väljer och kränka barnet igen genom påstå att barnet ljuger.

Sidor: [1]