Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - AS76

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 8
16
SocialtjÀnsten lyckas dÄ inte stÀlla mycket till rÀtta. SÄ detta Àr alltsÄ det ungefÀrliga hÀndelseförloppet:

1) Du lÀggs in pÄ depression, och sonen börjar skolka. SocialtjÀnsten börjar utreda.

2) Ni flyttar utomlands ett tag, sonen flyttar tillbaka till Sverige och tas med LVU.

3) Efter ett tag har sonen hamnat pÄ ungdomshem, dÀr han riskerar möta landets vÀrsta förbrytare, mördare m.m.

Hur mycket i brotts/missbruksvÀg hade han gjort sig skyldig till? TillÀmpningen av lagen i det hÀr landet Àr mycket orÀttvis - om man inte har socialtjÀnstens blickar pÄ sig sÄ bestraffas ungdomsbrottslighet rÀtt lindrigt, men om familjen har utredning mot sig sÄ kan man Äka in pÄ ungdomshem för hur litet som helst. Jag sÄg en undersökning av de som togs in pÄ Stockholms ungdomshem i början av 90-talet, dÀr drygt 1/3 av över 700 intagna knappt hade gjort nÄgot alls, allt de hade emot sig var att deras förÀldrar var i fÀngelse, gick pÄ bidrag eller dylikt. Efter att ha tagits in pÄ ungdomshem gick det dock mycket dÄligt för denna grupp.

Undra egentligen hur stor del av svenska folket som kÀnner till att man kan placeras bakom taggtrÄdsstÀngsel som ungdom utan att ha begÄtt nÄgot brott, genom ett enkelt LVU-beslut. Förr talade man om barngulag, nu Àr vÀl Guantanamo en bÀttre liknelse.

Det lÄter dock som att det borde vara möjligt att hÀva detta LVU-beslut, mÄste bara fÄ till tillrÀckligt med uppstÄndelse i massmedia för att sÀtta tryck pÄ socialtjÀnsten.

17
Hmm, Àn sÄ lÀnge har de inte sÄ noggrann bevakning av vilka som försöker lÀmna landet, Àven om VÀnsterpartiet lade in en motion om att det ska gÄ larm till polisen om nÄgon försöker fly landet med LVU-beslut mot sig. Att hjÀlpa nÄgon att fly frÄn HVB-hem kan dessvÀrre vara Ätalbart under Brottsbalken 17 kap. § 12, frÀmjande av flykt. Men tar du dig utanför Norden ska det inte vara nÄgon fara. BarnavÄrdsmyndigheterna i de skandinaviska lÀnderna har dock samarbetsavtal mellan sig, de kan överlÀmna barn till myndigheterna i de andra lÀnderna om detta efterfrÄgas.

18
Verkligen trist att man ska behöva frÄga myndigheterna om lov om att Äka pÄ semester. Det lÄter pÄ ert fall som att det Àr Ànnu ett i raden dÀr socialen utan att ha nÄgon egentlig förstÄelse för situationen, ÀndÄ Àr villiga att gÄ fram som marodörer och pÄtvinga er deras beslut.

Att döma av de socialsekreterare ni har att göra med finns det nog risk att de inte vill lÄta honom följa med heller. Och om man flyr med sitt LVU:ade gör man sig skyldig till ett brott under svensk lag, Christer Johansson Ätalas just nu för detta i Domenic-fallet.

Finns det ingen möjlighet att ni kan upphÀva LVU-beslutet? Om ni bÄda kan göra ett exemplariskt intryck i förvaltningsrÀtten sÄ kanske det kan gÄ. Om inte annat sÄ kan du ju peka pÄ att trots alla umbÀranden sÄ har du ÀndÄ förbÀttrat din tillvaro och att det inte finns nÄgon anledning att tro att din son kommer ha det bÀttre i samhÀllsvÄrd Àn hemma.

Annars finns det ju alltid landsflykt. Tar man sig utanför de nordiska lÀnderna kan inte myndigheterna lÀngre komma Ät en, Àven om de under "barnrÀttskonventionen" tycks vilja tÀppa till den möjligheten.

19
Det kanske finns nÄgra enstaka vettiga politiker trots allt, Àven om jag inte skulle vilja gÄ sÄ lÄngt som att faktiskt lita pÄ nÄgon partiledare. Intressant att notera ocksÄ att det Àr kristna mÀnniskor som Àr frihetsvÀnnerna i Sverige, den vanliga propagandan till trots. Feminister, HBT-aktivister och dylika Àr förbudsivrarna.

Lite skrÀmmande dock att slÄ upp aftonblaskan, man blir nÀstan mörkrÀdd nÀr man ser krönikörerna dÀr. "Jag fÄr fortfarande s**t för min hiphop-diss" var en. Sen nÀr Àr svordomar acceptabla i svensk press? Det tycks i och för sig mer eller mindre vara ett krav att man Àr en genombanal person för att fÄ skriva i aftonblaskan.

Kommer man hit frÄn utlandet och inte kÀnner nÄgra normala svenskar sÄ mÄste man nog bli rÀtt övertygad att Sverige inte Àr nÄgot annat Àn ett enda stort dÄrhus, att döma av media.

20
Övriga frĂ„gor / SV: God Jul och Gott Nytt År Allesammans!
« skrivet: 23 december 2010, 15:18:01 PM »
Haha, skoj skÀmt med Jesus krubba. För att inte tala om hur socialtjÀnsten skulle se pÄ Maria som mamma nÀr hon pÄstod att Jesus inte hade nÄgon biologisk pappa, utan snarare Gud sjÀlv. Och att hennes son kommit för att frÀlsa mÀnskligheten.

Jag tror den dÀr lÀnken Àr fel, förresten. Jag skummade igenom var 20:e sekund eller sÄ utan att hitta ditt bidrag. Nu nÀr jag tittar efter pÄ titeln sÄ ser jag att det du lÀnkade var den 23:e, medan du medverkade den 22:a.

http://sverigesradio.se/topsy/ljudfil/2808183.mp3 Àr den 22:a.

21
Övriga frĂ„gor / Censur pĂ„ Newsmill
« skrivet: 08 december 2010, 14:46:59 PM »
Nu under förmiddagen har jag suttit och pulat ihop en text med pÄ sÄdÀr 2'500 ord, drygt 6 boksidor, som jag tÀnkte publicera pÄ newsmill.se. Det var en allmÀn frÄgestÀllning om just vad man vill uppnÄ med samhÀllsvÄrden, och jag nÀmnde hur t.ex. Domenic-fallet har orsakat mig ett visst huvudbry.

Nu nÀr jag skickat in den till redaktionen dÀr fÄr jag följande svar:

"Hej, Tack för en vÀlskriven artikel, men eftersom vi inte gÀrna publicerar texter som kan tolkas som indirekta utpekanden, tackar vi nej till texten. Vi har haft en del liknande texter tidigare och diskuterat oss fram till att vÀlja en mer försiktig linje. VÀnligen Newsmill"

Jag fick inte ens reda pÄ om det var att jag diskuterade socialtjÀnsten eller om det var att jag nÀmnde Domenic-fallet som ledde till avslag. TÀnk, jag som naivt trodde pÄ det dÀr de skrev om vÀrdet av en öppen debatt. NÄvÀl, jag fÄr vÀl ta och publicera Àven denna pÄ Sourze.se, Àven om det hade gett ett klart starkare intryck att ha den pÄ Newsmill, med foto och dylikt.

Jag har tÀnkt översÀtta den till engelska ocksÄ och ha pÄ min blogg. Fast nÀr jag gör det nu kan jag ju för underhÄllningens skull nÀmna att denna artikel censurerades pÄ Newsmill.

22
Egentligen Àr det vÀl sÄ man skulle ha behandlat dem nÀr de trÀngde sig pÄ i ens liv, det hade varit bÀttre för ens kÀnslomÀssiga vÀlbefinnande.

23
Ni har antagligen sett den groteska domen pÄ http://svt.se/2.33874/1.2247868/fangelse_for_barnmisshandel och kanske den engelska artikeln pÄ http://www.thelocal.se/30466/20101127/ . Nu har amerikanska WorldNetDaily ocksÄ nÀmnt fallet. SjÀlv tog jag och la upp en post om det pÄ http://my.telegraph.co.uk/hammarberg/hammarberg/41/you-cant-spank-your-children-but-the-government-can/ .

24
Övriga frĂ„gor / SV: LĂ€svĂ€rd Sourze-artikel
« skrivet: 17 november 2010, 08:08:31 AM »
Tack för stödet pÄ forumet och att du la upp lÀnken dÀr.

25
Övriga frĂ„gor / LĂ€svĂ€rd Sourze-artikel
« skrivet: 16 november 2010, 09:12:07 AM »
http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10729210&lngArticleID=10729210&

"SocialtjÀnsten - en totalitÀr maktapparat"

Rösta gÀrna upp den.

26
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / P1-programmet om LVU
« skrivet: 07 november 2010, 14:07:58 PM »
Tack till Ruby för att hon tipsade oss om det. Det finns att lyssna pÄ pÄ http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4161012 om nÄgon missade det. Jag la till en kommentar dÀr sjÀlv - trots att programmet tog upp problemet med LVU §3, sÄ kritiserade inte det det pÄfund som verkligen spelar nÄgon roll - "socialt nedbrytande beteende". Om en ungdom begÄr brott sÄ ska han eller hon frihetsberövas, vare sig personen har ett "funktionshinder" eller inte. BegÄr man inte brott sÄ ska man dÀremot fÄ Ätnjuta frihet.

27
Vetenskap eller kvacksalveri / SV: Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 03 november 2010, 18:14:28 PM »
Jag tror just hans "forskning" Àr det som fick samhÀllet att se mig som handikappad nÀr jag skulle ge mig ut i vuxenlivet. Just under den tiden i slutet av 90-talet hade Gillberg varit mycket aktiv med sina kampanjer och socialsekreterarna ville dÄ ha in mig pÄ LSS mot min vilja. Och ÀndÄ fick han en utmÀrkelse av kungen förra Äret och fÄr ocksÄ fortsatta forskningspengar. Jag tror inte nÄgot i hans "forskning" varit av den minsta nytta för mÀnniskor. LSS kostar i dag samhÀllet över 40 miljarder per Är, sÄdÀr 700'000 kr per person med insatsen i genomsnitt. Det Àr en rÀtt ofattbar summa. Det hade varit trevligt om folk kunde organisera mer motstÄnd mot detta förmynderi.. I USA engagerar sig mÀnniskor, men hÀr blir det aldrig nÄgot av det.

MÀnniskor ska dömas grundat pÄ deras faktiska handlingar som individer, inte pÄ hur en psykiatriker beskriver dem som grupp. Ges man en diagnos ses man inte riktigt som fullvÀrdig mÀnniska av myndigheterna.

28
Vetenskap eller kvacksalveri / SV: Gillbergs adhd forskning
« skrivet: 03 november 2010, 06:46:03 AM »
Gillberg Àr sannerligen en stor skam, han har bidragit sÄ mycket till att förstöra vÄrt land. Bra att inte Europadomstolen lyssnade pÄ honom.

Gillbergs livsverk har varit att övertyga samhÀllet att barn Àr hopplöst handikappade och att de mÄste stÀmplas och sÀrbehandlas för att ha nÄgon chans i vuxenlivet. Genom detta har han pÄverkat dessa mÀnniskors liv mycket negativt. Jag vet inte om nÄgon annan enskild individ har inneburit sÄ mycket ekonomisk skada för samhÀllet, med tanke pÄ alla onödiga LSS-insatser hans "forskning" givit upphov till.

29
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 22 oktober 2010, 15:36:53 PM »
Bra initiativ. Det Àr verkligen talande för SVT att man nÀr man söker pÄ deras hemsida fÄr 0 trÀffar för varken "Dominic Johansson" eller "Domenic Johansson", men 306 för Guantanamo. De Àr pigga pÄ att hoppa pÄ USA, men sjÀlvkritik Àr dem helt frÀmmande.

30
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 20 oktober 2010, 20:39:15 PM »
SVT-dokumentÀren var otroligt dÄlig, maken till ensidig propaganda har man sÀllan skÄdat. Jag tittade i en halvtimme, sedan tröttnade jag. Det tycks som att programmet var ett enda stort bestÀllningsjobb av fosterfamiljen. Ironiskt att man gör sÄ stor sak av ett omedelbart omhÀndertagande frÄn fosterförÀldrarna nÀr man bara sveper förbi att det var pÄ samma vis som barnen togs ursprungligen.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 8