Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Oscar

Sidor: [1]
1
Förslag till nya diskussionsforum / Hemösa!
« skrivet: 19 juli 2005, 20:25:05 PM »
Poäng till dig, det kan upplevas lite tjatigt med alla omhändertagna barn och deras familjer och, och det är inte bara de som utsätts för handlingar som kränker mänskliga rättigheter.
En het diskussion om hemlösa och på vilken nivå de kränks vore ett högst intressant ämne. Är det så att de/vi kränks långt innnan vi förstår det själva. Vilket resonemang va? Lite tydligare blir det om jag lägger fram det så här:
Är hemlöshet ett problem som vi verkligen vill göra något åt... eller är det bara en politisk korrekthet som gör att politiker vill "ställa upp" för hemlösa.
Kan det vara så att egentligen är det ingen som orkar/vill engagera sig förutom politikerna för att de tror att det är en viktig samhällsfråga och vi samhällsmedborgare inte egentligen bryr oss?

2
Övriga frågor gällande socialtjänsten / Socionomutbildningen
« skrivet: 19 juli 2005, 20:06:42 PM »
Man bara undrar hur "alla" inlägg slutar i någon slags individuell fight med socialtjänsten med beskrivning av det egna fallet. Denna tråd handlade om socionomutbildning och dess kvalitéer, eller? Det blir liksom inte något ämne om alla trådar resulterar i "den individuella kampen," tack för mig!

3
Susanna, naturligtvis finns det möjligheter att problematisera kring detta. Men ärligt talat så tycker jag det är kortsiktigt att tänka i din bana. Som jag ser det är felet att det byggs för lite bostäder och inte priset på familjehem...

4
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Vems profession?
« skrivet: 16 augusti 2004, 22:28:46 PM »
Felicity, det är min uppfattning också!
Socinomprogrammet, Ersta Sköndal!

5
Hur menar du? är det ett självändamål att staten vill "äga" alla barn som föds? Bostadssituationen i Sverige är allt annat än behaglig och vilka ska prioriteras? Att bli gravid, ska det vara det enda sättet att också bli med bostad. Risken finns att det finns andra som också har behov av bostad och mängden bostäder är för närvarande rätt begränsad. ( kanske beroende av politiska val som vi själva gjort då vi gick till valurnan?) Sanningen är nog mer komplicerad än så, vi får nog vackert ta att världen inte längre ser ut som den gjorde förr. Jag älskar att betala skatt, men gör alla det? Är det helt rätt att du får betala för volvoboende 21 åringar? Mig gör det inget, jag tjänar alldeles för lite för att bry mig.

6
Övriga frågor gällande socialtjänsten / Socionomutbildningen
« skrivet: 15 augusti 2004, 21:04:03 PM »
Jaha, tänk vad skön sommaren var. Då slapp man fundera på kvalitéen i utbildningen. Till viss del är det sant att socionomutbildningen befinner sig lågt på studenternas lista över vilka utbildningar som är populära. I topp ligger ännu läkarlinjen/psykologlinjen m.m. Skälet är rimligtvis att man vet att yrket socionom är lika med låg lön. Fortfarande så har vi valt att bli socionomer trots detta. Mina kursare har valt yrket utifrån ett intresse eller av egna skäl som bottnar i tidigare kontakt med sociala sfären på ett eller annat sätt. Många arbetar redan idag på eller med frivilligorganisationer/kyrkor/ungdomsarbete m.m. Tanken om att någon blir socionom för att få tillfälle att förtrycka eller missbruka makt är ganska befängd. Solklart finns det en och annan som inte ska fullfölja sitt utbildningsval och välja en annan utbildning, och de gör också det.
Kvalitéen i utbildningen ska granskas och ifrågasättas, studentkåren gör det, institutionen gör det, staten gör det, du gör det, alla gör det men processen är långsam...
Mors nu ska jag se nåt bra på TV!!!

7
Uppfostran av barn och ungdomar / ART som uppfostringsmetod?
« skrivet: 10 maj 2004, 15:45:30 PM »
Nej, alla föräldrar ska inte använda ART(aggresive replacement training) i sin uppfostran. ART är ett multimodalt program för i synnerhet ungdomar där deras aggressiva beteende leder till problem med relationer, eller får sociala konsekvenser, lagbrott m.m. Det är ingen metod för fostran i allmänhet även om man med fördel kan använda valda delar om man arbetar med eller träffar ungdomar i gruppsammanhang, som t.ex. fritidsledare. Det är lite synd att du menar att ART handlar om ett sätt att tvinga fram förändring, I ett fungerande ART-program ska deltagaren förstå varför en förändring av sitt aggresiva beteende är viktig. Utifrån det så väljer man att deltaga.

8
Övriga frågor gällande socialtjänsten / Saknar barn????
« skrivet: 10 maj 2004, 15:17:02 PM »
Ja du, i vissa kommuner är det så att omsättningen på personal är extremt hög vilket ofta leder till att socialsekr. är unga och utan barn. Dock är det så att i andra kommuner så har nästan allihop barn pga. ålder och anställningstryggheten i kommunen. Vad som säger att beslut kring barn blir rättsäkrare el. bättre bara för att soc.sekr. har barn, det vet jag inte. Utifrån ett barnperspektiv spelar det nog ingen roll men som  förälder kan man antagligen känna sig "tryggare" om soc.sekr. har barn. Erfarenhet och kunskap bör vara det du fokuserar på istället menar jag.

Min teori är att oavsett om man har barn så ska man bygga sina beslut om insatser kring barn på lagar, inkommna uppgifter sunt bondförnuft och ett barnperspektiv. Tydligt förmedlat och motiverat.

Sidor: [1]