Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - Gudrun Larsson

Sidor: [1] 2
1
Bemötandet ifrÄn myndigheten / SV: hur förvirrat som helst
« skrivet: 14 januari 2015, 15:53:06 PM »
 Hur förvirrat som helst

ErsÀttningsnÀmnden gör inte som de skriver till sökande, om jag fÄr ett diarier nr som t.ex. ligger pÄ 2911 sÄ ser du att det stÄr 2983 och mitt nr Àr förbrukat för lÀnge sen jag ringer och frÄgar vad som har hÀnt och fÄr till svars att eftersom du har sökt tidigare sÄ fÄr du vÀnta till sist, men det stÄr att vi tar Àrendena i turordning som det kommer in?
Den 12/1 2015 fick jag veta att det Àr normalt att plocka bort dessa ansökningar som kommer till ersÀttningsnÀmnden som överklagats ska lÀggas sist i högen sÄ nÀr alla de andra har fÄtt sina ansökningar behandlade sÄ fÄr vi en ny turordning som Àr vadÄ?

NÀr detta kommer upp vet jag inte? Kan komma om tvÄ Är eller inte alls ingen vet för vi rÀknas inte lÀngre som vanliga fall utan stÀlls utanför alla regler som ersÀttningsnÀmnden har kommit pÄ under Ären som har gÄtt.

Hur kan de fĂ„ fortsĂ€tta att behandla oss som har sökt ersĂ€ttning som vi vore ett nummer som kastas hit och dit precis som trasor som ingen vill ha med att göra oavsett om du överklagar eller ej sĂ„ Ă€r vi faktiskt mĂ€nniskor av kött och blod som alla dessa fina herrar och damer som sitter och utreder mina och andras svĂ„ra tid som fosterbarn som inte jag har valt av egen vilja  utan tvingades till.

Dessa personer som sitter i ersÀttningsnÀmnden borde veta att sÄ behandlar man inte mÀnniskor som inte kan styra utvecklingen för sin egen del.
Allt tolkas sÄ olika tvÄ lika fall kan fÄ tvÄ olika utslag en fÄr ersÀttning och en blir utan.

SÄ hÀr stÄr det ordagrant
ErsĂ€ttningsnĂ€mnden handlĂ€gger ansökningar om ersĂ€ttning i den ordning som de kommer in det vill sĂ€ga, i turordning. ErsĂ€ttningsnĂ€mnden fĂ„r  inledningsvis in ett stort antal ansökningar  under en begrĂ€nsad tid. DĂ€rför kan det ta lĂ„ng tid innan ditt Ă€rende kan börja handlĂ€ggas.
ErsÀttningsnÀmnden arbetar för att handlÀgga Àrendena sÄ snabbt som möjligt.

Hur ska jag tolka det att det gÄr i tur ordning eller
fÄr jag hoppas att det sker överhuvudtaget?
Jag bara undrar vad som menas ?
Nu vet jag att det ligger i en separat hög som har blivit utplockade pÄ grund av att jag har överklagat och att det tagits upp som nytt fall allt blir mer och mer förvirrat tycker jag
Hur jag kÀnner mig och mÄr efter ytterligare krÀnkning kan vara svÄrt och Àr svÄrt att förstÄ ?
Men ensak vet jag att lita pÄ dessa i ersÀttningsnÀmnden kan jag definitivt inte göra nÄgot mera för det Àr bara ljug och blÄ dunster som de slÄr i allmÀnheten för ingen ska veta vad som försiggÄr i dessa korridorer.

Till sist det finns lagar som förbjuder aga. NĂ€r myndigheter i det stora hela ska vĂ€rna om barn frĂ„n dessa förövare som slĂ„r ”alltsĂ„ förĂ€ldrarna” som blir beskyllda mĂ„nga gĂ„nger helt fel,  sĂ„ hamnar mĂ„nga barn och unga hos rena sadister och blir sĂ„ illa behandlade att det inte gĂ„r att kĂ€nna igen nĂ€r de kommer  hem till sina förĂ€ldrar.
NÀr ersÀttningsnÀmnden ska granska om det Àr nÄgon som har fart illa och blivit slagen, ned psykad, sexuellt utnyttjad . Hur ska dessa utredare kunna veta om jag inte for lika illa av dessa trakasserier eller om det var ringa art eller allvarlig art ???
All slags  aga förnedring psykningar hot av alla de slag ska inte förekomma nĂ€r barn blir omhĂ€ndertagna av samhĂ€llet som vĂ€rnar och ska stĂ„ upp för att sĂ„ inte sker.
Men tyvÀrr sÄ har jag erfarenhet att det Àr just dessa som slÄr och förstör barn och unga mest.

Gudrun Larsson


???

2
Ytterligare ett bevis pÄ att vÄrt lands stat och myndigheter aldrig gör fel

http://allehanda.se/start/solleftea/1.5975390--maria-fallet-laggs-ner

3
Bemötandet ifrÄn myndigheten / SV: Organhandel med LVU offer
« skrivet: 13 oktober 2012, 10:05:14 AM »
Hur kan EU  fĂ„ ett fredspris NĂ€r de flesta stater misshandlar sitt eget folk
pÄ olika sÀtt? Ett Àr att misshandla och förstöra barnen nÀr de tas om hand
av statens lakejer.

http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/04/vanv-rden-m-rkas-p-samma-s-tt-som-katolska-pedofiliskandaler

4

Ja nu Ă€r det klart, hur mĂ„nga som ska fĂ„  ersĂ€ttning av staten 5000 personer Ă€r utvalda,
dessa personer ska stÄ upp och uttala sig om statens goda vilja.
Men alla de andra 200 000 ? Att det Àr fler Àn 5000 det förstÄr jag mer Àn vÀl
som har skadats och psykats ned till intetsÀgande personer, vem ska de tacka för att de blivit utsatta?
För ingen av dessa har valt det sjÀlv! Och vad kommer denna siffra 5000 frÄn?
Hur har staten kommit fram till just till denna siffra 5000?
Nu nÀr de vet hur det ska gÄ till vÀga, varför dra ut det hela ytterligare i tre Är som det stÄr hÀr nedan
i regeringens anslag?
Varför Ă€r det sĂ„ tyst om detta frĂ„n alla organisationer som har  Ă„tagit sig att föra talan för oss andra
Stulen Barndom, SamhĂ€llets Styvbarn, VanvĂ„rdad och Bortglömd  med flera .

Regeringen anslÄr 1,4 miljarder till ersÀttning

I den budget som regeringen den 20 september lÀmnade till riksdagen finns pengar anslagna till att driva ErsÀttningsnÀmnden,
samt för utbetalning av ersĂ€ttning till 5 000 personer.

ErsÀttningsnÀmnden ska ta emot och behandla ansökningar frÄn och med januari 2013. Ansökningar kan inlÀmnas under 2013 och 2014,
och nÀmnden berÀknas arbeta Àven under 2015 för att bli klar med arbetet.
Regeringen anslÄr för ErsÀttningsnÀmnden 45,9 miljoner 2013. För 2014 och 2015 berÀknas kostnaden bli drygt 44,3 respektive drygt 39,3 miljoner.
Tillsammans blir det 129,6 miljoner. Detta Àr pengar som ska rÀcka till lokaler, löner, information med mera under tre Är.

Regeringen anslÄr i budgeten Àven medel för att betala ersÀttning till vanvÄrdade i enlighet med den ErsÀttningslag som ligger pÄ riksdagens bord och som kommer att antas i november.
Regeringen avsÀtter 309,4 miljoner för 2013, och berÀknar att avsÀtta 484,4 miljoner för vart och ett av Ären 2014 och 2015.
Detta innebĂ€r att 1 278,2 miljoner avsĂ€tts för under Ă„ren 2013-2015.
Av dessa pengar berÀknas omkring 28,2 miljoner gÄ till reseersÀttningar och ersÀttning för förlorad inkomst (6,9 miljoner per Är),
samt psykologiskt stöd i samband med muntliga förhandlingar (2,5 miljoner per Ă„r), medan resten (1 250 miljoner) Ă€r ren ersĂ€ttning.

Hur lĂ„ngt rĂ€cker de pengarna? 1 250 miljoner rĂ€cker precis till 5 000 ersĂ€ttningsbelopp.

De sammanlagda kostnaderna för ersĂ€ttning Ă„t vanvĂ„rdade och för driften av ErsĂ€ttningsnĂ€mnden berĂ€knas alltsĂ„ till 1 407,7 miljoner, dvs. 1,4 miljarder

5
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Organhandel med LVU offer
« skrivet: 19 augusti 2012, 16:26:17 PM »
          Jag  undrar om det var det hĂ€r som var avsikten med utredningen som socialdepartementet  gjorde under alla dessa Ă„r? Under tiden den har pĂ„gĂ„tt sĂ„ fick vi höra att.... Nu ska det banne mig bli bĂ€ttre för barn som omhĂ€ndertagits.
Har det blivit bĂ€ttre? Nej inte om jag lĂ€ser alla rapporter om vad som hĂ€nder med barn runt om i landet, det sista som jag har lĂ€st Ă€r denna artikel som kommer hĂ€r nedan, lĂ€s och begrunda över Socialens hantering av barn, hur lĂ„gt fĂ„r dessa sjunka i sitt beteende ?  
Gudrun


http://www.peace.se/blogg/2012/08/socialens-organhandel-med-lvu-offers-liv/

6
                                                   Den 120111
Hur Ă€r det att sitta i en regering och bara  lova en massa saker? Och sedan sĂ„ blir det inget av  det?
Jag skulle kÀnna mig vÀldigt billig i deras klÀder och skÀmmas en hel del.
Nu sĂ„ har de bestĂ€mt att  vi ska vĂ€nta till 2013 innan det överhuvudtaget hĂ€nder nĂ„got.
Och dĂ„ sĂ„ ska vi börja om frĂ„n skratts, med andra ord den utredningen som vi har suttit och berĂ€ttat allt som vi kunde minas, alla detaljer Ă€r helt omöjligt att komma ihĂ„g, mĂ„nga detaljer och vĂ„ra berĂ€ttelser rĂ€knas inte lĂ€ngre,utan nu sĂ„ ska det bli en ny utredning Den tar sĂ€kert ytterligare sex Ă„r, sĂ„ vi fĂ„r vara  glada om vi överhuvudtaget lever nĂ€r den hĂ€r soppan Ă€r klar.
För min del sĂ„ tycker jag det har gĂ„tt överstyr med hela denna behandling som regeringen och socialdepartementet  har hĂ„llit pĂ„ med de sista Ă„ren ,frĂ„n det att utredningen lĂ€mnades över till regeringens utsĂ€nda har det bara gĂ„tt utför  med hela det hĂ€r kalaset. HĂ„lla torrt  men lova vĂ„tt!
DĂ€r stod Maria Larsson,med flera och lovade att detta skulle fĂ„ högsta prioritet och att vi skulle fĂ„ en ersĂ€ttning pĂ„ 250 000, alla som hade gĂ„tt igenom denna utredning samt att alla som inte hade kunnat fĂ„ tid skulle kunna lĂ€gga in om en ansökan om det fans handlingar som kunde styrka att  de varit omhĂ€ndertagna, sĂ„ lĂ„ngt hĂ€nger jag med !

Nu har det tydligen blivit helt andra premisser för nu mÄste alla göra om allt detta Änyo ,
sedan ska det sitta en person och tala om för mig att du ljuger det Ă€r inte sant som du har  sagt du bara hittar pĂ„ hela din berĂ€ttelse. Och vem ska tala om för mig vad som hĂ€nde i mitt liv om inte jag kan det?  Om vi  lĂ€sa handlingarna sĂ„ stĂ€mmer det att du har varit omhĂ€ndertagen, men att du fick en god vĂ„rt sĂ„ stĂ„r det i handlingarna och en tjĂ€nsteman som intygar det, han ljuger inte det Ă€r dun som ljuger. SĂ„ kommer det att lĂ„ta i mĂ„nga fall 

Hur mÄnga tjÀnstemÀn har satt sitt namn pÄ handlingar som de inte ens har lÀst ?
Det finns Ätskilliga i det hÀr landet !
Det var precis sĂ„  den handlĂ€ggaren sa, som var min sĂ„ kallad förmyndare nĂ€r jag var omhĂ€ndertagen!
Jag vet inte vad som stÄr dÀr ? Jag bara skrev pÄ!
 
SĂ„  hur ska dessa utredare kunna veta att det inte Ă€r sanningen som vi omhĂ€ndertagna
barn dÄ ,vuxna i dag sÀger?
Vem Àr sÄ kapabel, om det Àr en tjÀnsteman frÄn regeringen som Àr ditsatt sÄ förstÄr jag det, att ingen blir godkÀnt
För staten godtar inte att vi smutskastar Socialarbetarna. De stÄr för det goda.
  Men ska ta hand om sĂ„ mĂ„nga barn som  det bara gĂ„r och förstöra deras förhĂ„llande till förĂ€ldrarna  det Ă€r satt i system och det fĂ„r inte brytas eller komma i dagen att sĂ„ Ă€r fallet.
DĂ€rför Ă€r det bĂ€ttre att smutskasta alla dessa som har vĂ„gat stĂ€lla upp och vittnat, mot dessa Socialtanter som mer eller mindre hĂ„ller pĂ„ att kvĂ€va barn  och deras förĂ€ldrar
Göran Persson sa en gÄng nÀr han höll ett tal !
Fienden finns inte utanför  landet,  den finns innanför landets grĂ€nser!!!
Och vad menade han med det?

Alla har vi med barnens uppvĂ€xt att skaffa , och hur vi tar hand om dessa i skolan och  pĂ„ dagis. Det Ă€r inte plĂ„nboken som ska styra den saken, men tyvĂ€rr Ă€r det pĂ„ det viset just nu
Att vi sÀljer ut allt vad skolor och Àven barnen sÀljs ut i dag. Till godtyckliga personer som enbart har ett syfte att tjÀna sÄ mycket pengar det bara gÄr, pÄ bÄde barn och gamla.
Och detta godtas av bÄde regeringen och skola samt ÄldringsvÄrden, För till syven och sist sÄ Àr det SOC som styr Àven dÀr. Men det vet inte sÄ vÀrst mÄnga om.

Vem kan vara sÄ sÀker att det kan tala om för barnen att förÀldrarnas uppfostran av barnen Àr felaktig, Hur vet den personen vad som Àr det rÀtta?

Är det bara Soc tanterna som kan bestĂ€mma  vad som Ă€r rĂ€tt och riktigt för barn bĂ€sta? Jag tror inte det.

Krig Àr ruskiga det förkastar vi alla, eller om det hÀnder att nÄgon blir skjuten pÄ öppen gata, dÄ rasar vi och gÄr ut och demonstrerar.
Men nĂ€r soc slĂ„r sönder hela familjer och barnen blir som frĂ€mlingar bĂ„de  för varandra och slĂ€kt, Ă€r det nĂ„gon som reagerar pĂ„ ett sĂ„dant övergrepp. Bara om det kommer upp pĂ„ TV dĂ„ reagerar vi en stund och blir lite upprörda just dĂ„.

Bara för att socialen tror att de Àger barnen och kan fostra dessa. Men SOC Àger inte barnen som det tror .
Har aldrig förstĂ„tt varför det stĂ„r med stora affischer ”vi vĂ€rnar om barnen och deras bĂ€sta” och sĂ€tter barnet i frĂ€msta rummet sĂ„ att det ska gĂ„ bra för barnen.
Hur kan man bara gÄ ut med en sÄdan sak nÀr det inte Àr sant?
En stat som utger sig för att vara  en RÄTTSSTAT  men samtidigt hĂ„ller pĂ„ att förstöra sina egna medborgare ty staten vĂ„gar inte erkĂ€nna att de har gjort fel.
NĂ€r nu socialen vĂ„ldför sig pĂ„ barn och förĂ€ldrar och sĂ€ger att vi skriver om lagen lite,  sĂ„ kan vi hĂ„lla pĂ„ ett tag till pĂ„ ett totalitĂ€rt vis.

NĂ€r vi som har behandlats av sociala blir vuxna och dĂ€rigenom haft dĂ„lig kontakt  med vĂ„ra anhöriga blir följderna  att vi kĂ€nner oss som frĂ€mlingar för vĂ„r  egen slĂ€kt och syskon  och förlorar vĂ„r identitet
och slÀktbanden klipps av.
TvĂ„ngs abortering  i samband med omhĂ€ndertagandet blivit steriliserade och det förnekas av  socialstaten Sverige.
Det finns mĂ„nga som plĂ„gas av minnen, som ingen ville lyssna pĂ„ nĂ€r vi var unge. I dag  kĂ€nner jag mig krĂ€ngt och upprörd varje gĂ„ng jag hör att ett barn blivit omhĂ€ndertaget. Det Ă€r en promille av dessa barn som Ă€r i behov av att  omhĂ€ndertagas av soc och fĂ„ sin uppvĂ€xt förstörd, Att det förekommer Ă€ven i dag 2012 att barn far mycket illa av soc framfart tyvĂ€rr.
Om staten skulle vĂ„ga tillĂ„ta att familjerna och slĂ€ktbanden fĂ„r leva vidare och vĂ€rna om sina medborgare  redan som smĂ„ fĂ„r vi ett friskare samhĂ€lle och friskare folk och tĂ€nk sĂ„ mycket pengar staten skulle sparar in  pĂ„ att inte slita barnen frĂ„n förĂ€ldrarna i bĂ„de tid och otid.
Samt att SOC börjar behandla sina medmÀnniskor lite mer humant och inte tycka det Àr avskrÀdeshögar alla som inte har den statusen som sociala besitter av. DÄ slipper vi kÀnna oss som en hop boskap som ska fösas till slakt bÀnken.Det Àr helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir fÀrdigt till sommaren 2012!
Med att tillsÀtta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn frÄn 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet lÀngre nu ska det inte vara klart förrÀn 2014.
 Ă„r det Maria Larsson som har gĂ„tt ut med dessa nyheter?
Är vi sĂ„ lite vĂ€rda för samhĂ€llet att det Ă€r bara att sparka och slĂ„ pĂ„ oss ytterligare en gĂ„ng?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT sĂ„ se för en gĂ„ngskull till att hĂ„lla dessa löften   Hur ska ni kunna vara  trovĂ€rdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det Ă€r bara att sĂ€ga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag sÀger FY FY FY.

Och till sist sĂ„ vill jag bara tala om för er som Ă€r sĂ„ avundsjuka att denna utredning kom till stĂ„nd och att upprĂ€ttelsen var ett bevis att det har existerat övergrepp i statens goda namn och rykte  under lĂ„ng tid. Vad som Ă€r vĂ€rst  av det kan jag inte uttala mig om, jag tycker att det Ă€r skamligt Vad det Ă€n har varit.

Lobotomin,Sterilisering, sexuella övergrepp psykningar misshandel, att fĂ„ ligga ute i ladugĂ„rdar,  inte att förglömma utnyttjande av billig arbetskraft,övergrepp av bĂ„de B-nĂ€mnden och SOC  samt Ă€ven lĂ€kare  kunde vara inblandade sĂ„ ingen nĂ€mnd och ingen glömd !!!
Om du som tycket att vi fÄr skylla oss sjÀlva ? Skulle du vara den första att stÀlla upp och frivilligt utsÀtta dina barn för den förnedringen sÄ VARSE GOD valet Àr ditt.

Och att tjÀnstemanna ansvaret togs bort för att det var lÀttare att förstöra andras liv om deras ansvar var lika med noll.
Jag kan bara citera en Socialchef  han sa .
JAG GÖR BARA VAD POLITIKERN  SÄGER TILL MIG!!!

Tack för ordet 

Gudrun!

7
  Ingen PRIORITET 

Det Àr helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir fÀrdigt till sommaren .
Med att tillsÀtta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn frÄn 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet lÀngre nu ska det inte vara klart förrÀn 2014.
Är det media eller Ă€r det Maria Larsson som har gĂ„tt ut med dessa nyheter?
Är vi sĂ„ lite vĂ€rda för samhĂ€llet att det Ă€r bara att sparka och slĂ„ pĂ„ oss ytterligare en gĂ„ng?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT sĂ„ se för en gĂ„ngskull till att hĂ„lla dessa löften   
Hur ska ni kunna vara  trovĂ€rdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det Ă€r bara att sĂ€ga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag sÀger FY FY FY.
Gullan

8
http://www.expressen.se/nyheter/1.2620768/skandalen-gjorde-varden-brannhet

Nya skandaler om vanvĂ„rden fĂ„r vi höra om varje  dag men att Moderaterna skyller ifrĂ„n sig tycker jag Ă€r ett större svek mot alla gamla som fĂ„r betala
med försummelser och vanvÄrd, för att bolagen mÄste se till sina aktieÀgare i första hand.
FY och Åter FY för detta svek mot gamla som Ă„ter för sitta emellan

http://www.aftonbladet.se/ledare/article14019263.ab


9

FöregÄngslandet!
          Nu har myndigheterna gĂ„tt ett steg för lĂ„ngt, under hela 1900talet har det inte varit nĂ„got annat Ă€n skandaler om  omhĂ€ndertagna barn, och nĂ€r ingen annan kunde ta hand om dessa sĂ„ldes de till lĂ€gsta priset.  Gamla behandlades inte mycket bĂ€ttre pĂ„ fattighusen.Det fattighuset visar Carema upp i dubbel bemĂ€rkelse.
Ingen fÄr kosta nÄgot utan det ska vara sÄ billig vÄrd som det bara gÄr att fÄ, just sÄ som det var i fattighusen som kommunerna handhöll under början av 1900 talet dÄ fick varken gamla eller barn kosta samhÀllet nÄgonting barn auktionerades ut till lÀgsta kostnaden och gamla fick knappt mat för dagen pÄ fattighuset.
Caremas vĂ„rdinrĂ€ttningar för gamla visar samma attityd att gamla mĂ€nniskor  har inget vĂ€rde utan det Ă€r bara pengarna som vĂ€rderas. Gamla fĂ„r inte kosta utan det Ă€r enbart högre chefer som fĂ„r kosta.
Ju mera dessa kan dra in pĂ„ patienterna, ju större bonus fĂ„r de stoppa i egen ficka.  HĂ„rresande att inte fĂ„ ha sitt mĂ€nniskovĂ€rde kvar nĂ€r jag blir gammal utan att det ska vara misshandel Ă€ven pĂ„ Ă„lderns höst och behöver lite hjĂ€lp av samhĂ€llet som jag har fĂ„tt arbeta och betala skatt till i hela mitt liv.
Sedan sitter vi hÀr och talar om vÀlfÀrden och vÀlfÀrdssamhÀllet. Samt föregÄngslandet.
FöregÄngare till vadÄ ?
 Dessa som stĂ€ller upp pĂ„ denna misĂ€r för gamla hur kan de mĂ„ efter en tids arbete nĂ€r det enbart Ă€r pengar som stĂ„r pĂ„ deras agenda?

Vad Àr det som driver en person att satsar pengar pÄ MÀnniskors precis som vilket spel som helst?
Vad ser dessa hos vanvÄrdade gamla eller unga för Àven barn vanvÄrdas nÀr de blir omhÀndertagna av samhÀllet.
Samtidigt sÄ fÄr de gamla betala för att bli vanvÄrdade de tycks inte bekomma dessa pengahuliganer som endast har en sak i sinnet att spara pÄ insatserna pÄ de gamlas vÄrd och fÄ storkovan sjÀlv.
Det som Àr mest horribelt Àr att de hÀnger blöjor pÄ tork sÄ det kan ÄteranvÀndas ytterligare en gÄng.

Hur Àr det stÀllt hos dessa sÄ kallade företags vÄrdare?
Vill de ligga eller gÄ med en pisseblöt blöja sjÀlva?
Och hur Àr det maten, varför Àr det sÄ mÄnga gamla som blir undernÀrda?
 
Jag har bara ett ord för dessa handlingar fy och Ă„ter  fy skĂ€ms pĂ„ er det gĂ€ller alla som stĂ€ller upp pĂ„ dessa handlingar och kan gĂ„ för bi utan att ingripa. Det verkar som det Ă€r flest myndigheterna som blundar

All heder Ät er som orkar att arbeta under dessa förhÄllanden. GÄ ut mera sÄ vi fÄr ett slut pÄ elÀndet för det Àr inte vÀrdigt alla gamla som ska lida, för att en del Àr sÄ förbaskat pengakÄta.
Vi sitter dĂ€r en dag sjĂ€lva, SÅ HUR VILL VI HA DET ?

Vi har i dag 2011 men jag skulle tro att vi har satt klockan tillbaka nÄgra hundra Är.
Vildar bar sig Ät pÄ detta sÀtt mot sina medmÀnniskor absolut ingen empati över huvud taget.
Mina ord tar slut för det Àr hÄrresande.
Gullan!

10
      Varför detta svek?  gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng lovas det mycket men inget hĂ„lls!
 
Hur kommer det sig, att nĂ€r det gĂ€ller utsatta mĂ€nniskor som ska utredas för övergrepp av  politiker dĂ„ kan processen hĂ„lla pĂ„ i det oĂ€ndliga.
Att utredningarna tar Ă„ratal Ă€r inte konstigt för det Ă€r mĂ„nga som har farit illa, det visar  sig nu nĂ€r utredningen Ă€r klar.
Hur mĂ„nga av dessa gamla personer som intervjuats  om övergrepp hinner avlida innan denna process Ă€r klar?

Varför inte stoppa denna ursÀkts ceremoni som ska hÄllas den 21 nov och se till att allt Àr klart innan det ska offentliggöras, jag tycker det blir varken hackat eller malet av det som pÄgÄr just nu.

Nu hinner inte regeringen bli fĂ€rdiga med LAGRUMET det som utlovades att denna frĂ„ga  skulle prioriteras och komma i första hand, nu blir det inget av med det, om jag har uppfattat saken rĂ€tt?
SÄ ersÀttningen sÄgas ytterligare och skjuts pÄ framtiden ett par Är till.
För det verkar inte som varken regeringen, kommunerna eller landstingen tar den hÀr frÄgan pÄ sÄ vÀrst stort allvar? Om barn far illa i samhÀllet nÀr det Àr Sociala som utför misshandel dÄ Àr det lagligt?

Finns det ingen politiker som har sÄ mycket Kurage att de för en gÄng skull kan stÀlla sig upp och se till att barnmisshandeln inom det sociala slutar upp ! FörÀndringar skulle ha skett för lÀnge sedan.

Ett folk som Àr kuvat och illa medfaret kostar samhÀllet mera
Àn ett folk som kan lita pÄ samhÀllsresurserna och kÀnner sig trygga i sin tillvaro.
Eller det verkar som politikerna vill visa sin makt över alla svaga sjÀlar och kuva sitt folk till tystnad ner i fördÀrvet ty det Àr sÄ barnen behandlas av Sociala.

11
Ja nu har vi fĂ„tt vĂ„rt uttalande frĂ„n denna sĂ„ kallade utredning som har pĂ„gĂ„tt sedan 2006 tror jag den startade. Men det var ingen överraskning jag fick, jag visste det  redan innan, det var nĂ„got som fick mig att kĂ€nna en sĂ„dan stark psykisk oro att jag var helt utslagen i flera dagar innan detta skulle lĂ€sas upp och kommenteras under dagen den 2011-02-10, jag trodde att jag aldrig skulle bli bra igen.
 Psykisk pĂ„frestning och Ă„ter ett förnedrande frĂ„n myndigheterna alltsĂ„ staten som skulle uppfostra mig, ett minne för mig som jag aldrig kommer att glömma, under de Ă„ren som myndigheterna fostrade mig försvann min personlighet och mitt rĂ€tta jag. Efter det har jag  fĂ„tt bygga upp mitt liv pĂ„ egen hand  Att försöka fĂ„ nĂ„gon att förstĂ„ vad jag hade gĂ„tt igenom var inte sĂ„ lĂ€tt ,för du skulle intet talar om dessa trauman eller du bara ljuger för det Ă€r inte sant, myndigheterna beter sig inte sĂ„.

Skammen som ja har fÄtt bÀra frÄn den dagen myndigheterna skulle uppfostra mig, för du var ingenting vÀrd i deras ögon, psykningarna och allt detta hÄrda arbete som jag fick utföra under Ären som uppfostran hos myndigheterna pÄgick. Ett arbete som en vuxen karl skulle utföra. Det var uppfostran i samhÀllets anda, att kuva och förtrycka sÄ mycket det bara gÄr, för staten bÀr inget ansvar för sina handlingar. Juridiskt har inte myndigheterna nÄgon skyldighet till att ansvara för sina handlingar. Ej heller att betala för de skador som uppkommer.
 MEN de har ett stort ansvar att ta barnen frĂ„n sina förĂ€ldrar och förstöra och förtryck sĂ„ mycket det gĂ„r samt att slĂ„ sönder familjebanden.

Att följa lagen om de mÀnskliga rÀttigheterna samt barnkonventionen det stÄr inte för SOC eller nÄgon myndighet i Sverige för det lagen exciterar inte i Svensk lag.
AlltsĂ„ Ă€r svenska politiker  ensamma i EU att stĂ„ utanför denna lag och har makt att förstöra sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor som det bara gĂ„r, med att förtrycka, splittra och slĂ„ söder barnen sĂ„ de inte vill veta av sina förĂ€ldrar eller slĂ€kt. Det Ă€r inget som myndigheterna avstĂ„r ifrĂ„n, det Ă€r en mjölkkossa som tar Ă„tskilliga miljoner i ansprĂ„k och som skulle kunna anvĂ€ndas till bĂ„de dagis och skola sĂ„ det fans mera personal och att barnen kunde kĂ€nna en större trygghet.
 
Med andra ord Staten Àger sina medborgare och kan göra i precis vad som faller dessa in. Men har inget juridiskt ansvar för följderna. SÄ folket Àr livegen och maktlös och fÄr sitta i klÀm nÀr det hÀnder nÄgot. En totalitÀr makt utan ansvar
NĂ€r en peson blir felaktigt dömd  och det uppdagas blir det  för det mesta ett stort skadestĂ„nd  ibland pĂ„ flera miljoner kr som staten fĂ„r betala. Men nĂ€r barn blir felaktigt och illa behandlade  ja Ă€ven misshandlade bĂ„de fysiskt och psykiskt  samt krĂ€ngta sĂ„ djupt in i sjĂ€len att en del aldrig repar sig frĂ„n skadan, av dessa som sĂ€ger sig vĂ€rna om barnen och tar hand om barnen och ungdomar för deras eget bĂ€sta .Jag syftar pĂ„ SOC och staten.

Jag kan förstĂ„ att barn och unga kan behöva behandling och komma till en annan miljö Ă€n hemmet ibland och fĂ„ hjĂ€lp om sĂ„ krĂ€vs. Men ja just det Men jag kan banne mig inte förstĂ„ att SOC,  fosterhem ,HVB hem samt Ă€ven polisen och politiker ska misshandla barnen som behöver ett stöd och hjĂ€lp och hĂ„va in en massa pengar pĂ„ dessa utsatta personer. Det har jag inget förstĂ„ende för det minsta!
Hur Àr det med alla förÀldrar syskon mor och farförÀldrar som inte fÄr se sina barnbarn och syskon, vad blir det för relation nÀr dessa ska mötas en dag och inte har fÄtt en normal relation till sin slÀkt, utstötta och misstÀnksamma mot varandra!
Det har till och med hÀnt att barn har dödat sina förÀldrar eller mordhotat pÄ grund av att uppfostran som SOC har förespeglat att hata sina nÀra och kÀra Àr ett motto i deras syfte att förtrycka barns kÀnslor till sina anhöriga.
Gullan

http://wwwc.svd.se/pdf/synpunkt/get_file.asp?Filename=SVD-20110216-A025%20SYN%201F1.pdf&week=07

12
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 23 oktober 2010, 17:53:32 PM »

Hur kan det komma sig att vi lever i ett ekorr hjul hela tiden för vad jag kan förstĂ„ sĂ„ upprepas historien. Och vad Ă€r det som fĂ„r politikerna att sitta och ljuga oss rĂ€tt upp i ansiktet. Det har nyligen varit val, och dĂ„  stod dessa sĂ„ kallade politiker och ljög oss rĂ€tt upp i ansiktet om att  nu ska det bli förĂ€ndringar bĂ„de i skolan och omsorgen ska vi förbĂ€ttra ,att handha barnen, för det Ă€r sĂ„ viktigt att dessa fĂ„r en bra utbildning och en god start hĂ€r i livet.
Och vad hÀnder jo vi drar in lÀrare sÀtter fler barn i klasserna minst, 30 i varje klass. Detta kallas för förbÀttringar samt sÄ lÀggs en del skolor ner framförallt pÄ landsbygden.

Hur inkompetenta och senildementa  fĂ„r personer vara som ska utreda och ta hand om barn, som soc  tar frĂ„n förĂ€ldrar? DĂ€refter kastas dessa stackars barn hit och dit som det vore ett paket som har kommit till fel adress. Det visar endast pĂ„   hur illa som soc sköter sitt arbete och har sĂ„ gjort i alla tider. FĂ„r nog skylla mycket pĂ„ alla politiker som har suttit med och bestĂ€mt under alla dessa Ă„r.
Hur mĂ„nga larm rapporter har inte kommit till deras kĂ€nnedom under alla  Ă„ren som gĂ„tt det har varit lika illa Ă€nda sedan början pĂ„ 1900 talet  och nu har vi 2010 och ingen förĂ€ndring har skett. Vad tĂ€nker alla dessa politiker pĂ„? Sin egen plĂ„nbok och arvoden och pension livet ut???

 >:( Sedan nĂ€r kritiken kommer, dĂ„ lĂ„ter det annorlunda. VI VISTE INTE ATT DET VAR SÅ ILLA??
NÀr det gÀller att ta barn som soc Àr sÄ kvicka att utföra bÄde i tid och otid, DÄ saknas det inte pengar för detta ÀndamÄlet eller att förlÀnga vistelsen i ett fosterhem sÄ biologiska förÀldrar utpekas som stora farliga personer som barnen absolut inte fÄr ta kontakt med.
Efter en vistelse i fosterhem ska baren som Àr vuxna nu Äter knyta kontakt men bioförÀldrar vilket dom vill eller inte dÄ har soc avsagt sig ansvaret barnet Àr fÀrdigbehandlad hur illa denna personen Àn mÄr tar soc inget ansvar för.

Skulle det visa sig att barnen blivit illa behandlad under vistelsen och detta ska utredas dĂ„ finns inga resurser i samhĂ€llet att tillgĂ„. DĂ„ Ă€r soc som var sĂ„ pĂ„stridig att barnet far illa i sin hemmiljö och mĂ„ste skyddas mot detta ,ingen kan det bĂ€ttre Ă€n samhĂ€llet. Barn som blir omhĂ€ndertagna ca20 000 om Ă„ret har det visat sig,  inte klarar att gĂ„ ut skolan pĂ„ grund av att dessa inte har orkat med sin omgivning samt att soc Ă€r en dĂ„lig förĂ€lder, hur kan det komma sig?? Barnen togs för att det skulle bli bĂ€ttre för dessa! Hur kommer det sig dĂ„ att barnen inte orkar fortsĂ€tta till högre skolor?
 Har nĂ„gon av er som sitter i riksdagen eller i kommunerna överhuvudtaget tĂ€nkt nĂ€r ett  barn har det svĂ„rt av samhĂ€llsvĂ„rden vad det grundlĂ€ggande felen bestod av? Eller tror ni att det Ă€r robotar som samhĂ€llet har vĂ„rdat!

Hur kommer det sig att sĂ„ mĂ„nga barn som  Soc tagit hand om har tagit sitt liv för det var ingen som kunde eller ville lyssna pĂ„ dessa barn och unga. Det kan Ă€ven hĂ€nda i biologiska hemmet vist men dĂ„ fĂ„r förĂ€ldrarna ta smĂ€llen.
Men inte soc dĂ„ blir det, vi kunde inte veta vi kunde inget göra  vi förstod inte att det var sĂ„ illa??
Men dessa inkompetenta soc tanter eller gubbar fÄr fortsÀtta att hÀmta barn och ifrÄgasÀtta förÀldrarna till barnen som omhÀndertas.

Kenneth Johansson c Socialdepartementet Du sitter  pĂ„ socialdepartementet och Ă€r socialarbetarnas högste chef vad jag kan förstĂ„  alltsĂ„ deras arbetsgivare Hur kan du ha sĂ„ mĂ„nga inkompetenta personer som fĂ„r rĂ€tten till att förstöra nĂ€stan halva svenska befolkningen
 
Det Ă€r 350 000 barn frĂ„n 20 framtill 80 talet dĂ€refter har  ca 20 000 barn och unga varje Ă„r i ca 30 Ă„r blivit offer för dessa socialarbetares fram fart
Skulle det vara ett sĂ„ stor misĂ€r hĂ€r i landet, det tror inte jag pĂ„.  Det har visat sig att mer Ă€n hĂ€lften av dessa barn hade inget behov av att flyttas frĂ„n sina förĂ€ldrar.
DĂ„ undrar jag? Har soc provision för att ta hand om sĂ„ mĂ„nga barn som dom bara kan? Och hur mycket pengar spolieras inte 
 i onödan, det finns andra lösningar som hade varit bĂ€ttre bĂ„de för barnen och förĂ€ldrarna

Hur kommer det sig att vi hĂ€r i landet har fĂ„tt leva utan mĂ€nskliga rĂ€ttigheter under sĂ„ mĂ„nga decennier  och nu ska vi fĂ„ en speciell kommittĂ©  som ska se till att vi ska fĂ„ mĂ€nskligrĂ€ttigheter. För vem ska den lagen gĂ€lla ? Inte för oss som lever i Sverige  hĂ€r i landet har vi inga mĂ€nskliga rĂ€ttigheter överhuvudtaget, Det har vi fĂ„tt leva med och Ă€ven fĂ„tt till svar av socialen, DOM GÄLLER INTE I SVERGE!!
Gullan

13
Om jag vet om det Àr vÀrre idag eller om vi hade det vÀrre förr? Ja det Àr svÄrt att jÀmföra och jag vet inte om det skulle gagna nÄgon att jÀmföra! Att stÀlla den ena gruppen mot den andra vad kÀrnar det till skulle du vinna nÄgot pÄ det? Jag Àr den förste att beklaga att Soc stÀller upp pÄ djÀvulska pÄfund bÄde idag och förr. Vem tycker du har stÀllt till med mest djÀvulskap Hitler eller Usaman bin Laden ?

Om du tror att jag endast lever i dĂ„ tid för  30 40 Ă„r sedan  har du misstagit dig jag vet hur Soc agerar Ă€ven i dag lĂ€s vad som stĂ„r nedan eller gĂ„ in och titta pĂ„ "Detta Ă€r ett SOS " Skrivit av Jan-Olof.

Gudrun


Diarie nr 502- 3036-96            Den 12-3-96

Monica Nilsson
LĂ€nsstyrelsens
Förvaltningsenhet                    MissförhĂ„llandena har pĂ„gĂ„tt i mer Ă€n 10 Ă„r. Barnens far har pĂ„pekat om detta, samt anmĂ€lt mamman för misshandel pĂ„ E ett antal gĂ„nger. Fadern har haft vĂ„rdnaden om M hela tiden, men E har det varit till och frĂ„n.
 
E bodde ett par Är hos mamman, samt for vÀldigt illa. Han fick stryk av mattpiskan sÄ han fick blodrÀnder pÄ kroppen, hade lÄnga pinnar i armen, gick med det sÄ lÀnge att han fick blodförgiftning.
Han blev uppbrĂ€nd av solen över hela ryggen sĂ„ skinnet lossnade, du kunde se rena köttet. Han brĂ€nde sig pĂ„ ett ljus, klĂ€derna fattade eld ”tre tröjor” och brĂ€nde ett hĂ„l i skinnet.” ca 10 cm i diameter” Erik bodde dĂ„ hos sin mamma, men det var pappan som fick ta honom till lĂ€karen, samt gjorde anmĂ€lan till  Soc att pojken inte mĂ„dde bra, och att han behövde lĂ€karvĂ„rd. Jag kan ta fler exempel. Grannarna larmade till Soc att E 7 Ă„r sprang ute sent pĂ„ kvĂ€llarna med Ă€ldre pojkar. Han bar kniv samt snattade i affĂ€ren .Han var skoltrött redan i 1 klass, Ă€r det normalt?

Grannarna som larmade till Soc fick till svar att inte lÀgga sig i! SÄ kan jag fortsÀtta att rabbla upp!

M bodde hos pappan. M  skulle tvingas till mamman mot sin vilja.
Hon skall till mamman, order frÄn Soc, du fÄr inte utesluta mamman. M sparka skrek sprang och gömde sig, men hon skulle till mamman!
M protesterade lika vÄldsamt varje gÄng, hon blev elak och helt omöjlig att ha med att göra .
Var det nÄgon som tog notis om M! Pappan vÀgrade att hÄlla pÄ pÄ det viset.

Dessa missförhÄllanden fortsatte hela tiden Àven nÀr bÄda barnen bodde hos pappan.
Det blev vÀrre o vÀrre. LÀrarna mÀrkte nÀr barnen hade varit hos mamman, dom var svÄra att nÄ fram till. Kan ni inte fÄ stopp pÄ att barnen trÀffar mamman?

Alla som har larmat pappan, grannarna, lÀrarna, har fÄtt samma svar av Soc, ni skall inte lÀgga er i.
Det finns grannar till mamman som har ringt till Soc i ÅmĂ„l och fĂ„tt luren i örat!
Pappan har gjort anmÀlan pÄ anmÀlan, inget att bry sig om.
Man fÄr inte utesluta en moder! Men en fader kan man med lÀtthet utesluta!

Pappan orkar inte stÄ emot trycket frÄn bÄde Soc o Modern. Han blev vÀldigt sjuk hjÀrtat orkade inte, han lever, men mÄr vÀldigt dÄligt. DÄ passar Soc pÄ att ta barnen.
En far fÄr inte bli sjuk mer Àn en gÄng. En mor kan vara sjuk hela livet, Sjuk??

Fadern kunde inte o kan inte stÀlla upp pÄ Soc krav, dÀrför att det Àr omÀnskliga krav och psykisk tortyr det Àr nÄgot bland det vÀrsta du kan utsÀtta en person för.


Dom som jag stĂ€ller till ansvar för det som har hĂ€nt under Ă„rens lopp. Är ÅmĂ„ls Sociala, dom har en stor del i hela denna historien som har hĂ€nt. Dom har struntat i alla som har velat varna för missförhĂ„llanden .
Socialen kunde lyssnat mer pÄ vad pappan, lÀrarna, grannar samt Àven pÄ mig.
Men det har varit en enda sak som man inte fÄr göra, utesluta en mamma.

Dessa barn vÀxer upp och skall ta vid efter oss. Dom hÀr barnen kan du inte vrida klockan tillbaka för. Men du kan se till att det inte upprepas, för sÄ grymma fÄr inte vi vuxna bli att vi bara ser till vÄra egna behov. NÄgon rÀttvisa mÄste det vÀl ÀndÄ finnas

Vad har Soc gjort under alla Är? Jo dom har stöttat mamman sÄ bÄde pappan Jan-Olof, E, M, fÄtt stora skador. Jan-Olof har klarat sig pÄ nÄgot sÀtt. Men M o E som har fÄtt leva under sÄdana förhÄllanden vad skall det bli av dom?
Detta Àr enbart för att man fÄr inte utesluta en moder, hur dÄlig hon Àn Àr.

Jag har försökt att stötta Jan-Olof under alla Ă„r, men till vilken nytta. Är det sĂ„ illa stĂ€llt hĂ€r i landet att sĂ„ fort du pĂ„pekar eller talar om att nĂ„got Ă€r fel. DĂ„ fĂ„r du bara hĂ„n tillbaka, Ă€r myndigheter heliga kossor, som inte fĂ„r röras! En myndighetsperson har alltid rĂ€tt hur fel det Ă€n Ă€r.
Det finns sÄ mÄnga som undrar varför spÀrrarna slÀpper pÄ barn o ungdomar idag?
Om vi vuxna tog bort skygglapparna samt ser till att ta vara pÄ ungdomarnas resurser i stÀllet för att klandra. Titta pÄ vuxna som dom gör, klandra överheten inte barnen!

Sociala vÀrnar om barnen, stÄr det sÄ vackert pÄ affischer, men slÄr sÄ mycket dom orkar nÀr ingen ser pÄ

Barnen bor i dag pĂ„ var sitt hem  M bor hos R- fosterhem , E bor hos B- fosterhem 
E sÀnde ett brev till pappan och mig! Han ropa pÄ hjÀlp! Han ville inte bo hos R-fosterhem han ville bo hos pappan. Alla skylde pÄ honom, han var helt förtvivlad.
Detta fick Soc honom att Àndra pÄ, han var bara arg! Jag vill flytta till ett nytt fosterhem. Sedan dess har E kallat sin far för lögnare, du bara ljuger. Detta har Soc Ästadkommit pÄ ett vÀldigt fult sÀtt.
Socialen har gjort allt vad dom har kunnat för att utesluta pappan. Han Àr för obekvÀm för dom. Mamman har dom stöttat upp sÄ hon har kunnat fortsÀtta slÄ pÄ barnen.
Man kan misshandla utan att enbart slÄ med hÀnderna. Den misshandeln kan vara etter vÀrre.

Pappan ville att mamman skulle uteslutas det lÄter grymt, men det hade varit bÀttre för barnen. Mamman har haft kontakt med barnen dom hÀr Ären, som dom har varit omhÀndertagna pÄ sina villkor mÄnga gÄnger, har jag förstÄtt, samt att det har kommit fram att hon knarkar och idag lever med en kvinna, som hon sÀger att hon valt dÀrför hon Àr lÀspisk.
Detta vet barnen om och M har misstĂ€nkt det lĂ€nge! Mamman har försökt ta sitt liv mĂ„nga gĂ„nger under dom hĂ€r Ă„ren. Hon sĂ„lde alla sina möbler för att hon skulle fĂ„ pengar till knark och sprit. Hon dödförklarade sin Ă€ldste son (17Ă„r) som Ă€r pĂ„ ett hem, han Ă€r förstĂ„ndshandikappad. Men sonen lever i allra högsta grad. I dag har hon flyttat frĂ„n ÅmĂ„l.

Detta var en del som har hÀnt under alla Är, tyvÀrr kan jag inte fÄ ner allt som hÀnt, det skulle bli en hel bok.
Detta Àr vad jag har fÄtt stÄ och se pÄ under alla Är (10Är) nu fÄr det vara nog.


     Barnens namn Ă€r
M.L  xxxxxx                                         E.L  xxxxxx
Bor hos R-familjen                           bor hos B-familjen
                                         
Adress ABCD                                    Adress EFGH

Modern vet jag ej var hon bor. I Staden nĂ„gon stans, du kan frĂ„ga  Sociala.
Jan-Olof har samma adress son jag har.
Han har varit i kontakt med dig tidigare.

Dom som Ă€r mest berörda Ă€r DamgĂ„rd och Ekholm FrĂ„n ÅmĂ„ls SocialaGudrun Larsson.

14
    Du undrar över det som jag har skrivit.

Anledningen till det Ă€r att jag har fĂ„tt den uppfattningen att mĂ„nga tror sig veta att dom flesta barn som har blivit omhĂ€ndertagna har förĂ€ldrar som Ă€r vĂ€ldigt dĂ„liga? Hör du till den kategorin? Jo det Ă€r att förĂ€ldrarna Ă€r antingen ALKOLISTER  Knarkare eller psykiskt störda!

Men som det  nu Ă€r sĂ„ behöver du inte ha nĂ„gra problem överhuvud taget utan Soc plockar in barnen för minsta lilla pettetess. SOM att förĂ€ldern vĂ€grar att ge sina barn skrĂ€pmat. Eller att barnen luktar ladugĂ„rd?
Skillnaden Àr inte sÄ stor vad som hÀnde förr nÀr barn blev omhÀndertagna.
Ett barn kunde vara mera livligt Ă€n andra barn ,det son kallas DAMP eller ADHD idag. DĂ„ sattes barnen pĂ„ hem för uppfostringsanstalter som fans ganska mĂ„nga av  frĂ„n början an 1900 talet fram till 1950-60  talet. MĂ„nga av dessa barn kom inte ut dĂ€rifrĂ„n fören dessa var steriliserade. VĂ€grade förĂ€ldrarna att skriva under kom dom inte ut fören 21Ă„rs Ă„lder vid myndighetsdagen

En sak var annorlunda förr:dÄ sÄldes förÀldralösa barn till den bonde som bjöd minst!
Sedan fick mĂ„nga av barnen bo antingen i ladugĂ„rden eller hos grisarna ,vilket som var bĂ€st var hos korna för dĂ€r fick jag sova till ock frĂ„n  under min vistelse pĂ„ fosterhem men jag blev inte  ut auktionerad det Ă€r jag för ung för.
 Och Ă„ter igen det var för det mesta bönder som tog barn till sig, billig arbetskraft
Mina förÀldrar var hÄrt arbetande enda felet som Soc tyckte det var att vi var för mÄnga barn dom varken KNARKADE eller var ALKOLISTER.
Psykiskt störd kan man  bli nĂ€r Soc har varit framme och stökat runt  i ens liv ett tag och hur mĂ„nga Ă€r det i dag som rĂ„kar ut för det?
 
Tyck det Àr konstigt att du inte kÀnner till hur det gick till förr, sÄ belÀst som du verkar?

Gudrun

15
Utredningen handlar om bÄde fosterhem och barnhem. Titta pÄ denna lÀnk
 
http://www.nkmr.org/utredning_om_vanvard_kan_bli_en_bomb.htm

eller lÀs texten hÀr

 

”Barn har tvingats utföra sexuella handlingar pĂ„ fostermor, fosterfar, institutionsförestĂ„ndare och annan personal. De har blivit vĂ„ldtagna sedan spĂ€d Ă„lder, inte en gĂ„ng utan systematiskt och upprepat.”

 

Citatet Àr en skÀrva av den statliga utredning som pÄgÄr om övergrepp och vanvÄrd i den sociala barnavÄrden och det rÄder inget tvivel om att den kommer att slÄ ned skoningslöst i vÄr bild av hur det svenska samhÀllet skyddat sina smÄ.

 

 Utredaren Göran Johansson erkĂ€nde i gĂ„r att han bĂ„de har grĂ„tit och sparkat i dörrar av berĂ€ttelserna om hur samhĂ€llet svek. Socialchefer och socialpolitiker samlade för konferens i VĂ€sterĂ„s lyssnade till honom.

 

 â€“ Det hĂ€r liknar ingenting annat i svenskt utredningsliv. Men det Ă€r oerhört meningsfullt. Det land som inte har den moraliska och etiska resningen att gĂ„ till botten med sin historia vill jag inte leva i.

 

 Han liknar utredningen vid en sanningskommission med syfte att officiellt erkĂ€nna att övergrepp förekommit och för att ge offren upprĂ€ttelse.

 

 Göran Johansson beskriver bland annat hur det finns pedofiler i materialet. Han tvekar att anvĂ€nda ordet pedofilnĂ€tverk, men sĂ€ger hur det framkommit att flera pedofiler ibland har funnits pĂ„ samma institution, dĂ€r socialtjĂ€nsten placerat barn.

 

VittnesmÄlen handlar om sociala barnavÄrden under 50-, 60-, 70- men Àven under 1980-talet.

 â€“ Vi har nu levande förövare och vi skulle vilja ringa kommuner och frĂ„ga om de fortfarande har fosterbarn i de familjerna.

 

– NĂ€r det gĂ€ller de sexuella övergreppen kommer vi att presentera siffror som varit helt okĂ€nda för forskarna. Problemet blev kĂ€nt av socialtjĂ€nsten pĂ„ 1980-talet. Men utredningen visar att vi har haft detta sedan 1920- talet.

 

Det Àr samhÀllets tillsyn som har brustit, understryker han. Barnen har placerats och sedan lÀmnats, glömts bort.

 

 â€“ Mitt intryck Ă€r att barn i fosterhem varit mera glömda och mera torterade Ă€n barn pĂ„ institutioner. Den naiva synen pĂ„ fosterhem och den klassiska idylliseringen av den svenska kĂ€rnfamiljen har bidragit, menar Johansson. KĂ€rnfamiljen har snarare varit farlig för mĂ„nga placerade barn.

 

Drygt 1 000 personer som anmÀlt vanvÄrd har intervjuats och utredningen har nu satt stopp för flera intervjuer. I den andra intervjuomgÄngen, som ska redovisas i en delrapport runt jul, utfrÄgades 404 personer.

 

– 35 av dem tillhörde resandefolket och vi har en hypotes att i behandlingen av resandefolket har socialtjĂ€nsten varit en vĂ€nlig medarbetare i den rasistiska politik som Sverige förde. ”Om du lĂ„ter sterilisera dig sĂ„ slĂ€pper vi ut dig tidigare frĂ„n fosterhemmet”.

 
 Utredning tillsattes 2006

 Regeringen tillsatte Utredningen om vanvĂ„rd i den sociala barnavĂ„rden 2006 efter tv-dokumentĂ€ren Stulen barndom, av Tomas Kanger. 2007 kom den första delrapporten, runt julen 2009 kommer den andra.

 

Slutrapporten kommer nÀr de drygt 1 000 intervjuerna analyserats.

 

Den 18 oktober sÀnds en ny dokumentÀr i SVT om övergrepp: Barnhemmets döttrar.Sidor: [1] 2