Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Gudrun Larsson

Sidor: [1] 2
1
Bemötandet ifrån myndigheten / SV: hur förvirrat som helst
« skrivet: 14 januari 2015, 15:53:06 PM »
 Hur förvirrat som helst

Ersättningsnämnden gör inte som de skriver till sökande, om jag får ett diarier nr som t.ex. ligger på 2911 så ser du att det står 2983 och mitt nr är förbrukat för länge sen jag ringer och frågar vad som har hänt och får till svars att eftersom du har sökt tidigare så får du vänta till sist, men det står att vi tar ärendena i turordning som det kommer in?
Den 12/1 2015 fick jag veta att det är normalt att plocka bort dessa ansökningar som kommer till ersättningsnämnden som överklagats ska läggas sist i högen så när alla de andra har fått sina ansökningar behandlade så får vi en ny turordning som är vadå?

När detta kommer upp vet jag inte? Kan komma om två år eller inte alls ingen vet för vi räknas inte längre som vanliga fall utan ställs utanför alla regler som ersättningsnämnden har kommit på under åren som har gått.

Hur kan de få fortsätta att behandla oss som har sökt ersättning som vi vore ett nummer som kastas hit och dit precis som trasor som ingen vill ha med att göra oavsett om du överklagar eller ej så är vi faktiskt människor av kött och blod som alla dessa fina herrar och damer som sitter och utreder mina och andras svåra tid som fosterbarn som inte jag har valt av egen vilja  utan tvingades till.

Dessa personer som sitter i ersättningsnämnden borde veta att så behandlar man inte människor som inte kan styra utvecklingen för sin egen del.
Allt tolkas så olika två lika fall kan få två olika utslag en får ersättning och en blir utan.

Så här står det ordagrant
Ersättningsnämnden handlägger ansökningar om ersättning i den ordning som de kommer in det vill säga, i turordning. Ersättningsnämnden får  inledningsvis in ett stort antal ansökningar  under en begränsad tid. Därför kan det ta lång tid innan ditt ärende kan börja handläggas.
Ersättningsnämnden arbetar för att handlägga ärendena så snabbt som möjligt.

Hur ska jag tolka det att det går i tur ordning eller
får jag hoppas att det sker överhuvudtaget?
Jag bara undrar vad som menas ?
Nu vet jag att det ligger i en separat hög som har blivit utplockade på grund av att jag har överklagat och att det tagits upp som nytt fall allt blir mer och mer förvirrat tycker jag
Hur jag känner mig och mår efter ytterligare kränkning kan vara svårt och är svårt att förstå ?
Men ensak vet jag att lita på dessa i ersättningsnämnden kan jag definitivt inte göra något mera för det är bara ljug och blå dunster som de slår i allmänheten för ingen ska veta vad som försiggår i dessa korridorer.

Till sist det finns lagar som förbjuder aga. När myndigheter i det stora hela ska värna om barn från dessa förövare som slår ”alltså föräldrarna” som blir beskyllda många gånger helt fel,  så hamnar många barn och unga hos rena sadister och blir så illa behandlade att det inte går att känna igen när de kommer  hem till sina föräldrar.
När ersättningsnämnden ska granska om det är någon som har fart illa och blivit slagen, ned psykad, sexuellt utnyttjad . Hur ska dessa utredare kunna veta om jag inte for lika illa av dessa trakasserier eller om det var ringa art eller allvarlig art ???
All slags  aga förnedring psykningar hot av alla de slag ska inte förekomma när barn blir omhändertagna av samhället som värnar och ska stå upp för att så inte sker.
Men tyvärr så har jag erfarenhet att det är just dessa som slår och förstör barn och unga mest.

Gudrun Larsson


???

2
Ytterligare ett bevis på att vårt lands stat och myndigheter aldrig gör fel

http://allehanda.se/start/solleftea/1.5975390--maria-fallet-laggs-ner

3
Bemötandet ifrån myndigheten / SV: Organhandel med LVU offer
« skrivet: 13 oktober 2012, 10:05:14 AM »
Hur kan EU  få ett fredspris När de flesta stater misshandlar sitt eget folk
på olika sätt? Ett är att misshandla och förstöra barnen när de tas om hand
av statens lakejer.

http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/04/vanv-rden-m-rkas-p-samma-s-tt-som-katolska-pedofiliskandaler

4

Ja nu är det klart, hur många som ska få  ersättning av staten 5000 personer är utvalda,
dessa personer ska stå upp och uttala sig om statens goda vilja.
Men alla de andra 200 000 ? Att det är fler än 5000 det förstår jag mer än väl
som har skadats och psykats ned till intetsägande personer, vem ska de tacka för att de blivit utsatta?
För ingen av dessa har valt det själv! Och vad kommer denna siffra 5000 från?
Hur har staten kommit fram till just till denna siffra 5000?
Nu när de vet hur det ska gå till väga, varför dra ut det hela ytterligare i tre år som det står här nedan
i regeringens anslag?
Varför är det så tyst om detta från alla organisationer som har  åtagit sig att föra talan för oss andra
Stulen Barndom, Samhällets Styvbarn, Vanvårdad och Bortglömd  med flera .

Regeringen anslår 1,4 miljarder till ersättning

I den budget som regeringen den 20 september lämnade till riksdagen finns pengar anslagna till att driva Ersättningsnämnden,
samt för utbetalning av ersättning till 5 000 personer.

Ersättningsnämnden ska ta emot och behandla ansökningar från och med januari 2013. Ansökningar kan inlämnas under 2013 och 2014,
och nämnden beräknas arbeta även under 2015 för att bli klar med arbetet.
Regeringen anslår för Ersättningsnämnden 45,9 miljoner 2013. För 2014 och 2015 beräknas kostnaden bli drygt 44,3 respektive drygt 39,3 miljoner.
Tillsammans blir det 129,6 miljoner. Detta är pengar som ska räcka till lokaler, löner, information med mera under tre år.

Regeringen anslår i budgeten även medel för att betala ersättning till vanvårdade i enlighet med den Ersättningslag som ligger på riksdagens bord och som kommer att antas i november.
Regeringen avsätter 309,4 miljoner för 2013, och beräknar att avsätta 484,4 miljoner för vart och ett av åren 2014 och 2015.
Detta innebär att 1 278,2 miljoner avsätts för under åren 2013-2015.
Av dessa pengar beräknas omkring 28,2 miljoner gå till reseersättningar och ersättning för förlorad inkomst (6,9 miljoner per år),
samt psykologiskt stöd i samband med muntliga förhandlingar (2,5 miljoner per år), medan resten (1 250 miljoner) är ren ersättning.

Hur långt räcker de pengarna? 1 250 miljoner räcker precis till 5 000 ersättningsbelopp.

De sammanlagda kostnaderna för ersättning åt vanvårdade och för driften av Ersättningsnämnden beräknas alltså till 1 407,7 miljoner, dvs. 1,4 miljarder

5
Bemötandet ifrån myndigheten / Organhandel med LVU offer
« skrivet: 19 augusti 2012, 16:26:17 PM »
          Jag  undrar om det var det här som var avsikten med utredningen som socialdepartementet  gjorde under alla dessa år? Under tiden den har pågått så fick vi höra att.... Nu ska det banne mig bli bättre för barn som omhändertagits.
Har det blivit bättre? Nej inte om jag läser alla rapporter om vad som händer med barn runt om i landet, det sista som jag har läst är denna artikel som kommer här nedan, läs och begrunda över Socialens hantering av barn, hur lågt får dessa sjunka i sitt beteende ?  
Gudrun


http://www.peace.se/blogg/2012/08/socialens-organhandel-med-lvu-offers-liv/

6
                                                   Den 120111
Hur är det att sitta i en regering och bara  lova en massa saker? Och sedan så blir det inget av  det?
Jag skulle känna mig väldigt billig i deras kläder och skämmas en hel del.
Nu så har de bestämt att  vi ska vänta till 2013 innan det överhuvudtaget händer något.
Och då så ska vi börja om från skratts, med andra ord den utredningen som vi har suttit och berättat allt som vi kunde minas, alla detaljer är helt omöjligt att komma ihåg, många detaljer och våra berättelser räknas inte längre,utan nu så ska det bli en ny utredning Den tar säkert ytterligare sex år, så vi får vara  glada om vi överhuvudtaget lever när den här soppan är klar.
För min del så tycker jag det har gått överstyr med hela denna behandling som regeringen och socialdepartementet  har hållit på med de sista åren ,från det att utredningen lämnades över till regeringens utsända har det bara gått utför  med hela det här kalaset. Hålla torrt  men lova vått!
Där stod Maria Larsson,med flera och lovade att detta skulle få högsta prioritet och att vi skulle få en ersättning på 250 000, alla som hade gått igenom denna utredning samt att alla som inte hade kunnat få tid skulle kunna lägga in om en ansökan om det fans handlingar som kunde styrka att  de varit omhändertagna, så långt hänger jag med !

Nu har det tydligen blivit helt andra premisser för nu måste alla göra om allt detta ånyo ,
sedan ska det sitta en person och tala om för mig att du ljuger det är inte sant som du har  sagt du bara hittar på hela din berättelse. Och vem ska tala om för mig vad som hände i mitt liv om inte jag kan det?  Om vi  läsa handlingarna så stämmer det att du har varit omhändertagen, men att du fick en god vårt så står det i handlingarna och en tjänsteman som intygar det, han ljuger inte det är dun som ljuger. Så kommer det att låta i många fall 

Hur många tjänstemän har satt sitt namn på handlingar som de inte ens har läst ?
Det finns åtskilliga i det här landet !
Det var precis så  den handläggaren sa, som var min så kallad förmyndare när jag var omhändertagen!
Jag vet inte vad som står där ? Jag bara skrev på!
 
Så  hur ska dessa utredare kunna veta att det inte är sanningen som vi omhändertagna
barn då ,vuxna i dag säger?
Vem är så kapabel, om det är en tjänsteman från regeringen som är ditsatt så förstår jag det, att ingen blir godkänt
För staten godtar inte att vi smutskastar Socialarbetarna. De står för det goda.
  Men ska ta hand om så många barn som  det bara går och förstöra deras förhållande till föräldrarna  det är satt i system och det får inte brytas eller komma i dagen att så är fallet.
Därför är det bättre att smutskasta alla dessa som har vågat ställa upp och vittnat, mot dessa Socialtanter som mer eller mindre håller på att kväva barn  och deras föräldrar
Göran Persson sa en gång när han höll ett tal !
Fienden finns inte utanför  landet,  den finns innanför landets gränser!!!
Och vad menade han med det?

Alla har vi med barnens uppväxt att skaffa , och hur vi tar hand om dessa i skolan och  på dagis. Det är inte plånboken som ska styra den saken, men tyvärr är det på det viset just nu
Att vi säljer ut allt vad skolor och även barnen säljs ut i dag. Till godtyckliga personer som enbart har ett syfte att tjäna så mycket pengar det bara går, på både barn och gamla.
Och detta godtas av både regeringen och skola samt åldringsvården, För till syven och sist så är det SOC som styr även där. Men det vet inte så värst många om.

Vem kan vara så säker att det kan tala om för barnen att föräldrarnas uppfostran av barnen är felaktig, Hur vet den personen vad som är det rätta?

Är det bara Soc tanterna som kan bestämma  vad som är rätt och riktigt för barn bästa? Jag tror inte det.

Krig är ruskiga det förkastar vi alla, eller om det händer att någon blir skjuten på öppen gata, då rasar vi och går ut och demonstrerar.
Men när soc slår sönder hela familjer och barnen blir som främlingar både  för varandra och släkt, är det någon som reagerar på ett sådant övergrepp. Bara om det kommer upp på TV då reagerar vi en stund och blir lite upprörda just då.

Bara för att socialen tror att de äger barnen och kan fostra dessa. Men SOC äger inte barnen som det tror .
Har aldrig förstått varför det står med stora affischer ”vi värnar om barnen och deras bästa” och sätter barnet i främsta rummet så att det ska gå bra för barnen.
Hur kan man bara gå ut med en sådan sak när det inte är sant?
En stat som utger sig för att vara  en RÄTTSSTAT  men samtidigt håller på att förstöra sina egna medborgare ty staten vågar inte erkänna att de har gjort fel.
När nu socialen våldför sig på barn och föräldrar och säger att vi skriver om lagen lite,  så kan vi hålla på ett tag till på ett totalitärt vis.

När vi som har behandlats av sociala blir vuxna och därigenom haft dålig kontakt  med våra anhöriga blir följderna  att vi känner oss som främlingar för vår  egen släkt och syskon  och förlorar vår identitet
och släktbanden klipps av.
Tvångs abortering  i samband med omhändertagandet blivit steriliserade och det förnekas av  socialstaten Sverige.
Det finns många som plågas av minnen, som ingen ville lyssna på när vi var unge. I dag  känner jag mig krängt och upprörd varje gång jag hör att ett barn blivit omhändertaget. Det är en promille av dessa barn som är i behov av att  omhändertagas av soc och få sin uppväxt förstörd, Att det förekommer även i dag 2012 att barn far mycket illa av soc framfart tyvärr.
Om staten skulle våga tillåta att familjerna och släktbanden får leva vidare och värna om sina medborgare  redan som små får vi ett friskare samhälle och friskare folk och tänk så mycket pengar staten skulle sparar in  på att inte slita barnen från föräldrarna i både tid och otid.
Samt att SOC börjar behandla sina medmänniskor lite mer humant och inte tycka det är avskrädeshögar alla som inte har den statusen som sociala besitter av. Då slipper vi känna oss som en hop boskap som ska fösas till slakt bänken.Det är helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir färdigt till sommaren 2012!
Med att tillsätta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn från 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet längre nu ska det inte vara klart förrän 2014.
 Är det Maria Larsson som har gått ut med dessa nyheter?
Är vi så lite värda för samhället att det är bara att sparka och slå på oss ytterligare en gång?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT så se för en gångskull till att hålla dessa löften   Hur ska ni kunna vara  trovärdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det är bara att säga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag säger FY FY FY.

Och till sist så vill jag bara tala om för er som är så avundsjuka att denna utredning kom till stånd och att upprättelsen var ett bevis att det har existerat övergrepp i statens goda namn och rykte  under lång tid. Vad som är värst  av det kan jag inte uttala mig om, jag tycker att det är skamligt Vad det än har varit.

Lobotomin,Sterilisering, sexuella övergrepp psykningar misshandel, att få ligga ute i ladugårdar,  inte att förglömma utnyttjande av billig arbetskraft,övergrepp av både B-nämnden och SOC  samt även läkare  kunde vara inblandade så ingen nämnd och ingen glömd !!!
Om du som tycket att vi får skylla oss själva ? Skulle du vara den första att ställa upp och frivilligt utsätta dina barn för den förnedringen så VARSE GOD valet är ditt.

Och att tjänstemanna ansvaret togs bort för att det var lättare att förstöra andras liv om deras ansvar var lika med noll.
Jag kan bara citera en Socialchef  han sa .
JAG GÖR BARA VAD POLITIKERN  SÄGER TILL MIG!!!

Tack för ordet 

Gudrun!

7
  Ingen PRIORITET 

Det är helt otroligt att kalla det för att arbeta skyndsamt Maria Larsson !
Att uttala sig, vi ska prioritera detta fallet och se till att det blir färdigt till sommaren .
Med att tillsätta en ny grupp som ska arbeta för att granska dessa utsatta barn från 1920-1980 mm.
Nu helt plötsligt har vi ingen prioritet längre nu ska det inte vara klart förrän 2014.
Är det media eller är det Maria Larsson som har gått ut med dessa nyheter?
Är vi så lite värda för samhället att det är bara att sparka och slå på oss ytterligare en gång?
Och har man lovat att det ska arbetas SKYNDSAMT så se för en gångskull till att hålla dessa löften   
Hur ska ni kunna vara  trovärdiga  i era uttalanden i andra sammanhang  det är bara att säga jag lovat att det ska vara klar till??? Och sedan inte bry sig???
Jag säger FY FY FY.
Gullan

8
http://www.expressen.se/nyheter/1.2620768/skandalen-gjorde-varden-brannhet

Nya skandaler om vanvården får vi höra om varje  dag men att Moderaterna skyller ifrån sig tycker jag är ett större svek mot alla gamla som får betala
med försummelser och vanvård, för att bolagen måste se till sina aktieägare i första hand.
FY och Åter FY för detta svek mot gamla som åter för sitta emellan

http://www.aftonbladet.se/ledare/article14019263.ab


9

Föregångslandet!
          Nu har myndigheterna gått ett steg för långt, under hela 1900talet har det inte varit något annat än skandaler om  omhändertagna barn, och när ingen annan kunde ta hand om dessa såldes de till lägsta priset.  Gamla behandlades inte mycket bättre på fattighusen.Det fattighuset visar Carema upp i dubbel bemärkelse.
Ingen får kosta något utan det ska vara så billig vård som det bara går att få, just så som det var i fattighusen som kommunerna handhöll under början av 1900 talet då fick varken gamla eller barn kosta samhället någonting barn auktionerades ut till lägsta kostnaden och gamla fick knappt mat för dagen på fattighuset.
Caremas vårdinrättningar för gamla visar samma attityd att gamla människor  har inget värde utan det är bara pengarna som värderas. Gamla får inte kosta utan det är enbart högre chefer som får kosta.
Ju mera dessa kan dra in på patienterna, ju större bonus får de stoppa i egen ficka.  Hårresande att inte få ha sitt människovärde kvar när jag blir gammal utan att det ska vara misshandel även på ålderns höst och behöver lite hjälp av samhället som jag har fått arbeta och betala skatt till i hela mitt liv.
Sedan sitter vi här och talar om välfärden och välfärdssamhället. Samt föregångslandet.
Föregångare till vadå ?
 Dessa som ställer upp på denna misär för gamla hur kan de må efter en tids arbete när det enbart är pengar som står på deras agenda?

Vad är det som driver en person att satsar pengar på Människors precis som vilket spel som helst?
Vad ser dessa hos vanvårdade gamla eller unga för även barn vanvårdas när de blir omhändertagna av samhället.
Samtidigt så får de gamla betala för att bli vanvårdade de tycks inte bekomma dessa pengahuliganer som endast har en sak i sinnet att spara på insatserna på de gamlas vård och få storkovan själv.
Det som är mest horribelt är att de hänger blöjor på tork så det kan återanvändas ytterligare en gång.

Hur är det ställt hos dessa så kallade företags vårdare?
Vill de ligga eller gå med en pisseblöt blöja själva?
Och hur är det maten, varför är det så många gamla som blir undernärda?
 
Jag har bara ett ord för dessa handlingar fy och åter  fy skäms på er det gäller alla som ställer upp på dessa handlingar och kan gå för bi utan att ingripa. Det verkar som det är flest myndigheterna som blundar

All heder åt er som orkar att arbeta under dessa förhållanden. Gå ut mera så vi får ett slut på eländet för det är inte värdigt alla gamla som ska lida, för att en del är så förbaskat pengakåta.
Vi sitter där en dag själva, SÅ HUR VILL VI HA DET ?

Vi har i dag 2011 men jag skulle tro att vi har satt klockan tillbaka några hundra år.
Vildar bar sig åt på detta sätt mot sina medmänniskor absolut ingen empati över huvud taget.
Mina ord tar slut för det är hårresande.
Gullan!

10
      Varför detta svek?  gång på gång lovas det mycket men inget hålls!
 
Hur kommer det sig, att när det gäller utsatta människor som ska utredas för övergrepp av  politiker då kan processen hålla på i det oändliga.
Att utredningarna tar åratal är inte konstigt för det är många som har farit illa, det visar  sig nu när utredningen är klar.
Hur många av dessa gamla personer som intervjuats  om övergrepp hinner avlida innan denna process är klar?

Varför inte stoppa denna ursäkts ceremoni som ska hållas den 21 nov och se till att allt är klart innan det ska offentliggöras, jag tycker det blir varken hackat eller malet av det som pågår just nu.

Nu hinner inte regeringen bli färdiga med LAGRUMET det som utlovades att denna fråga  skulle prioriteras och komma i första hand, nu blir det inget av med det, om jag har uppfattat saken rätt?
Så ersättningen sågas ytterligare och skjuts på framtiden ett par år till.
För det verkar inte som varken regeringen, kommunerna eller landstingen tar den här frågan på så värst stort allvar? Om barn far illa i samhället när det är Sociala som utför misshandel då är det lagligt?

Finns det ingen politiker som har så mycket Kurage att de för en gång skull kan ställa sig upp och se till att barnmisshandeln inom det sociala slutar upp ! Förändringar skulle ha skett för länge sedan.

Ett folk som är kuvat och illa medfaret kostar samhället mera
än ett folk som kan lita på samhällsresurserna och känner sig trygga i sin tillvaro.
Eller det verkar som politikerna vill visa sin makt över alla svaga själar och kuva sitt folk till tystnad ner i fördärvet ty det är så barnen behandlas av Sociala.

11
Ja nu har vi fått vårt uttalande från denna så kallade utredning som har pågått sedan 2006 tror jag den startade. Men det var ingen överraskning jag fick, jag visste det  redan innan, det var något som fick mig att känna en sådan stark psykisk oro att jag var helt utslagen i flera dagar innan detta skulle läsas upp och kommenteras under dagen den 2011-02-10, jag trodde att jag aldrig skulle bli bra igen.
 Psykisk påfrestning och åter ett förnedrande från myndigheterna alltså staten som skulle uppfostra mig, ett minne för mig som jag aldrig kommer att glömma, under de åren som myndigheterna fostrade mig försvann min personlighet och mitt rätta jag. Efter det har jag  fått bygga upp mitt liv på egen hand  Att försöka få någon att förstå vad jag hade gått igenom var inte så lätt ,för du skulle intet talar om dessa trauman eller du bara ljuger för det är inte sant, myndigheterna beter sig inte så.

Skammen som ja har fått bära från den dagen myndigheterna skulle uppfostra mig, för du var ingenting värd i deras ögon, psykningarna och allt detta hårda arbete som jag fick utföra under åren som uppfostran hos myndigheterna pågick. Ett arbete som en vuxen karl skulle utföra. Det var uppfostran i samhällets anda, att kuva och förtrycka så mycket det bara går, för staten bär inget ansvar för sina handlingar. Juridiskt har inte myndigheterna någon skyldighet till att ansvara för sina handlingar. Ej heller att betala för de skador som uppkommer.
 MEN de har ett stort ansvar att ta barnen från sina föräldrar och förstöra och förtryck så mycket det går samt att slå sönder familjebanden.

Att följa lagen om de mänskliga rättigheterna samt barnkonventionen det står inte för SOC eller någon myndighet i Sverige för det lagen exciterar inte i Svensk lag.
Alltså är svenska politiker  ensamma i EU att stå utanför denna lag och har makt att förstöra så många människor som det bara går, med att förtrycka, splittra och slå söder barnen så de inte vill veta av sina föräldrar eller släkt. Det är inget som myndigheterna avstår ifrån, det är en mjölkkossa som tar åtskilliga miljoner i anspråk och som skulle kunna användas till både dagis och skola så det fans mera personal och att barnen kunde känna en större trygghet.
 
Med andra ord Staten äger sina medborgare och kan göra i precis vad som faller dessa in. Men har inget juridiskt ansvar för följderna. Så folket är livegen och maktlös och får sitta i kläm när det händer något. En totalitär makt utan ansvar
När en peson blir felaktigt dömd  och det uppdagas blir det  för det mesta ett stort skadestånd  ibland på flera miljoner kr som staten får betala. Men när barn blir felaktigt och illa behandlade  ja även misshandlade både fysiskt och psykiskt  samt krängta så djupt in i själen att en del aldrig repar sig från skadan, av dessa som säger sig värna om barnen och tar hand om barnen och ungdomar för deras eget bästa .Jag syftar på SOC och staten.

Jag kan förstå att barn och unga kan behöva behandling och komma till en annan miljö än hemmet ibland och få hjälp om så krävs. Men ja just det Men jag kan banne mig inte förstå att SOC,  fosterhem ,HVB hem samt även polisen och politiker ska misshandla barnen som behöver ett stöd och hjälp och håva in en massa pengar på dessa utsatta personer. Det har jag inget förstående för det minsta!
Hur är det med alla föräldrar syskon mor och farföräldrar som inte får se sina barnbarn och syskon, vad blir det för relation när dessa ska mötas en dag och inte har fått en normal relation till sin släkt, utstötta och misstänksamma mot varandra!
Det har till och med hänt att barn har dödat sina föräldrar eller mordhotat på grund av att uppfostran som SOC har förespeglat att hata sina nära och kära är ett motto i deras syfte att förtrycka barns känslor till sina anhöriga.
Gullan

http://wwwc.svd.se/pdf/synpunkt/get_file.asp?Filename=SVD-20110216-A025%20SYN%201F1.pdf&week=07

12
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / SV: MARKS kommun illa ute
« skrivet: 23 oktober 2010, 17:53:32 PM »

Hur kan det komma sig att vi lever i ett ekorr hjul hela tiden för vad jag kan förstå så upprepas historien. Och vad är det som får politikerna att sitta och ljuga oss rätt upp i ansiktet. Det har nyligen varit val, och då  stod dessa så kallade politiker och ljög oss rätt upp i ansiktet om att  nu ska det bli förändringar både i skolan och omsorgen ska vi förbättra ,att handha barnen, för det är så viktigt att dessa får en bra utbildning och en god start här i livet.
Och vad händer jo vi drar in lärare sätter fler barn i klasserna minst, 30 i varje klass. Detta kallas för förbättringar samt så läggs en del skolor ner framförallt på landsbygden.

Hur inkompetenta och senildementa  får personer vara som ska utreda och ta hand om barn, som soc  tar från föräldrar? Därefter kastas dessa stackars barn hit och dit som det vore ett paket som har kommit till fel adress. Det visar endast på   hur illa som soc sköter sitt arbete och har så gjort i alla tider. Får nog skylla mycket på alla politiker som har suttit med och bestämt under alla dessa år.
Hur många larm rapporter har inte kommit till deras kännedom under alla  åren som gått det har varit lika illa ända sedan början på 1900 talet  och nu har vi 2010 och ingen förändring har skett. Vad tänker alla dessa politiker på? Sin egen plånbok och arvoden och pension livet ut???

 >:( Sedan när kritiken kommer, då låter det annorlunda. VI VISTE INTE ATT DET VAR SÅ ILLA??
När det gäller att ta barn som soc är så kvicka att utföra både i tid och otid, Då saknas det inte pengar för detta ändamålet eller att förlänga vistelsen i ett fosterhem så biologiska föräldrar utpekas som stora farliga personer som barnen absolut inte får ta kontakt med.
Efter en vistelse i fosterhem ska baren som är vuxna nu åter knyta kontakt men bioföräldrar vilket dom vill eller inte då har soc avsagt sig ansvaret barnet är färdigbehandlad hur illa denna personen än mår tar soc inget ansvar för.

Skulle det visa sig att barnen blivit illa behandlad under vistelsen och detta ska utredas då finns inga resurser i samhället att tillgå. Då är soc som var så påstridig att barnet far illa i sin hemmiljö och måste skyddas mot detta ,ingen kan det bättre än samhället. Barn som blir omhändertagna ca20 000 om året har det visat sig,  inte klarar att gå ut skolan på grund av att dessa inte har orkat med sin omgivning samt att soc är en dålig förälder, hur kan det komma sig?? Barnen togs för att det skulle bli bättre för dessa! Hur kommer det sig då att barnen inte orkar fortsätta till högre skolor?
 Har någon av er som sitter i riksdagen eller i kommunerna överhuvudtaget tänkt när ett  barn har det svårt av samhällsvården vad det grundläggande felen bestod av? Eller tror ni att det är robotar som samhället har vårdat!

Hur kommer det sig att så många barn som  Soc tagit hand om har tagit sitt liv för det var ingen som kunde eller ville lyssna på dessa barn och unga. Det kan även hända i biologiska hemmet vist men då får föräldrarna ta smällen.
Men inte soc då blir det, vi kunde inte veta vi kunde inget göra  vi förstod inte att det var så illa??
Men dessa inkompetenta soc tanter eller gubbar får fortsätta att hämta barn och ifrågasätta föräldrarna till barnen som omhändertas.

Kenneth Johansson c Socialdepartementet Du sitter  på socialdepartementet och är socialarbetarnas högste chef vad jag kan förstå  alltså deras arbetsgivare Hur kan du ha så många inkompetenta personer som får rätten till att förstöra nästan halva svenska befolkningen
 
Det är 350 000 barn från 20 framtill 80 talet därefter har  ca 20 000 barn och unga varje år i ca 30 år blivit offer för dessa socialarbetares fram fart
Skulle det vara ett så stor misär här i landet, det tror inte jag på.  Det har visat sig att mer än hälften av dessa barn hade inget behov av att flyttas från sina föräldrar.
Då undrar jag? Har soc provision för att ta hand om så många barn som dom bara kan? Och hur mycket pengar spolieras inte 
 i onödan, det finns andra lösningar som hade varit bättre både för barnen och föräldrarna

Hur kommer det sig att vi här i landet har fått leva utan mänskliga rättigheter under så många decennier  och nu ska vi få en speciell kommitté  som ska se till att vi ska få mänskligrättigheter. För vem ska den lagen gälla ? Inte för oss som lever i Sverige  här i landet har vi inga mänskliga rättigheter överhuvudtaget, Det har vi fått leva med och även fått till svar av socialen, DOM GÄLLER INTE I SVERGE!!
Gullan

13
Om jag vet om det är värre idag eller om vi hade det värre förr? Ja det är svårt att jämföra och jag vet inte om det skulle gagna någon att jämföra! Att ställa den ena gruppen mot den andra vad kärnar det till skulle du vinna något på det? Jag är den förste att beklaga att Soc ställer upp på djävulska påfund både idag och förr. Vem tycker du har ställt till med mest djävulskap Hitler eller Usaman bin Laden ?

Om du tror att jag endast lever i då tid för  30 40 år sedan  har du misstagit dig jag vet hur Soc agerar även i dag läs vad som står nedan eller gå in och titta på "Detta är ett SOS " Skrivit av Jan-Olof.

Gudrun


Diarie nr 502- 3036-96            Den 12-3-96

Monica Nilsson
Länsstyrelsens
Förvaltningsenhet                    Missförhållandena har pågått i mer än 10 år. Barnens far har påpekat om detta, samt anmält mamman för misshandel på E ett antal gånger. Fadern har haft vårdnaden om M hela tiden, men E har det varit till och från.
 
E bodde ett par år hos mamman, samt for väldigt illa. Han fick stryk av mattpiskan så han fick blodränder på kroppen, hade långa pinnar i armen, gick med det så länge att han fick blodförgiftning.
Han blev uppbränd av solen över hela ryggen så skinnet lossnade, du kunde se rena köttet. Han brände sig på ett ljus, kläderna fattade eld ”tre tröjor” och brände ett hål i skinnet.” ca 10 cm i diameter” Erik bodde då hos sin mamma, men det var pappan som fick ta honom till läkaren, samt gjorde anmälan till  Soc att pojken inte mådde bra, och att han behövde läkarvård. Jag kan ta fler exempel. Grannarna larmade till Soc att E 7 år sprang ute sent på kvällarna med äldre pojkar. Han bar kniv samt snattade i affären .Han var skoltrött redan i 1 klass, är det normalt?

Grannarna som larmade till Soc fick till svar att inte lägga sig i! Så kan jag fortsätta att rabbla upp!

M bodde hos pappan. M  skulle tvingas till mamman mot sin vilja.
Hon skall till mamman, order från Soc, du får inte utesluta mamman. M sparka skrek sprang och gömde sig, men hon skulle till mamman!
M protesterade lika våldsamt varje gång, hon blev elak och helt omöjlig att ha med att göra .
Var det någon som tog notis om M! Pappan vägrade att hålla på på det viset.

Dessa missförhållanden fortsatte hela tiden även när båda barnen bodde hos pappan.
Det blev värre o värre. Lärarna märkte när barnen hade varit hos mamman, dom var svåra att nå fram till. Kan ni inte få stopp på att barnen träffar mamman?

Alla som har larmat pappan, grannarna, lärarna, har fått samma svar av Soc, ni skall inte lägga er i.
Det finns grannar till mamman som har ringt till Soc i Åmål och fått luren i örat!
Pappan har gjort anmälan på anmälan, inget att bry sig om.
Man får inte utesluta en moder! Men en fader kan man med lätthet utesluta!

Pappan orkar inte stå emot trycket från både Soc o Modern. Han blev väldigt sjuk hjärtat orkade inte, han lever, men mår väldigt dåligt. Då passar Soc på att ta barnen.
En far får inte bli sjuk mer än en gång. En mor kan vara sjuk hela livet, Sjuk??

Fadern kunde inte o kan inte ställa upp på Soc krav, därför att det är omänskliga krav och psykisk tortyr det är något bland det värsta du kan utsätta en person för.


Dom som jag ställer till ansvar för det som har hänt under årens lopp. Är Åmåls Sociala, dom har en stor del i hela denna historien som har hänt. Dom har struntat i alla som har velat varna för missförhållanden .
Socialen kunde lyssnat mer på vad pappan, lärarna, grannar samt även på mig.
Men det har varit en enda sak som man inte får göra, utesluta en mamma.

Dessa barn växer upp och skall ta vid efter oss. Dom här barnen kan du inte vrida klockan tillbaka för. Men du kan se till att det inte upprepas, för så grymma får inte vi vuxna bli att vi bara ser till våra egna behov. Någon rättvisa måste det väl ändå finnas

Vad har Soc gjort under alla år? Jo dom har stöttat mamman så både pappan Jan-Olof, E, M, fått stora skador. Jan-Olof har klarat sig på något sätt. Men M o E som har fått leva under sådana förhållanden vad skall det bli av dom?
Detta är enbart för att man får inte utesluta en moder, hur dålig hon än är.

Jag har försökt att stötta Jan-Olof under alla år, men till vilken nytta. Är det så illa ställt här i landet att så fort du påpekar eller talar om att något är fel. Då får du bara hån tillbaka, är myndigheter heliga kossor, som inte får röras! En myndighetsperson har alltid rätt hur fel det än är.
Det finns så många som undrar varför spärrarna släpper på barn o ungdomar idag?
Om vi vuxna tog bort skygglapparna samt ser till att ta vara på ungdomarnas resurser i stället för att klandra. Titta på vuxna som dom gör, klandra överheten inte barnen!

Sociala värnar om barnen, står det så vackert på affischer, men slår så mycket dom orkar när ingen ser på

Barnen bor i dag på var sitt hem  M bor hos R- fosterhem , E bor hos B- fosterhem 
E sände ett brev till pappan och mig! Han ropa på hjälp! Han ville inte bo hos R-fosterhem han ville bo hos pappan. Alla skylde på honom, han var helt förtvivlad.
Detta fick Soc honom att ändra på, han var bara arg! Jag vill flytta till ett nytt fosterhem. Sedan dess har E kallat sin far för lögnare, du bara ljuger. Detta har Soc åstadkommit på ett väldigt fult sätt.
Socialen har gjort allt vad dom har kunnat för att utesluta pappan. Han är för obekväm för dom. Mamman har dom stöttat upp så hon har kunnat fortsätta slå på barnen.
Man kan misshandla utan att enbart slå med händerna. Den misshandeln kan vara etter värre.

Pappan ville att mamman skulle uteslutas det låter grymt, men det hade varit bättre för barnen. Mamman har haft kontakt med barnen dom här åren, som dom har varit omhändertagna på sina villkor många gånger, har jag förstått, samt att det har kommit fram att hon knarkar och idag lever med en kvinna, som hon säger att hon valt därför hon är läspisk.
Detta vet barnen om och M har misstänkt det länge! Mamman har försökt ta sitt liv många gånger under dom här åren. Hon sålde alla sina möbler för att hon skulle få pengar till knark och sprit. Hon dödförklarade sin äldste son (17år) som är på ett hem, han är förståndshandikappad. Men sonen lever i allra högsta grad. I dag har hon flyttat från Åmål.

Detta var en del som har hänt under alla år, tyvärr kan jag inte få ner allt som hänt, det skulle bli en hel bok.
Detta är vad jag har fått stå och se på under alla år (10år) nu får det vara nog.


     Barnens namn är
M.L  xxxxxx                                         E.L  xxxxxx
Bor hos R-familjen                           bor hos B-familjen
                                         
Adress ABCD                                    Adress EFGH

Modern vet jag ej var hon bor. I Staden någon stans, du kan fråga  Sociala.
Jan-Olof har samma adress son jag har.
Han har varit i kontakt med dig tidigare.

Dom som är mest berörda är Damgård och Ekholm Från Åmåls SocialaGudrun Larsson.

14
    Du undrar över det som jag har skrivit.

Anledningen till det är att jag har fått den uppfattningen att många tror sig veta att dom flesta barn som har blivit omhändertagna har föräldrar som är väldigt dåliga? Hör du till den kategorin? Jo det är att föräldrarna är antingen ALKOLISTER  Knarkare eller psykiskt störda!

Men som det  nu är så behöver du inte ha några problem överhuvud taget utan Soc plockar in barnen för minsta lilla pettetess. SOM att föräldern vägrar att ge sina barn skräpmat. Eller att barnen luktar ladugård?
Skillnaden är inte så stor vad som hände förr när barn blev omhändertagna.
Ett barn kunde vara mera livligt än andra barn ,det son kallas DAMP eller ADHD idag. Då sattes barnen på hem för uppfostringsanstalter som fans ganska många av  från början an 1900 talet fram till 1950-60  talet. Många av dessa barn kom inte ut därifrån fören dessa var steriliserade. Vägrade föräldrarna att skriva under kom dom inte ut fören 21års ålder vid myndighetsdagen

En sak var annorlunda förr:då såldes föräldralösa barn till den bonde som bjöd minst!
Sedan fick många av barnen bo antingen i ladugården eller hos grisarna ,vilket som var bäst var hos korna för där fick jag sova till ock från  under min vistelse på fosterhem men jag blev inte  ut auktionerad det är jag för ung för.
 Och åter igen det var för det mesta bönder som tog barn till sig, billig arbetskraft
Mina föräldrar var hårt arbetande enda felet som Soc tyckte det var att vi var för många barn dom varken KNARKADE eller var ALKOLISTER.
Psykiskt störd kan man  bli när Soc har varit framme och stökat runt  i ens liv ett tag och hur många är det i dag som råkar ut för det?
 
Tyck det är konstigt att du inte känner till hur det gick till förr, så beläst som du verkar?

Gudrun

15
Utredningen handlar om både fosterhem och barnhem. Titta på denna länk
 
http://www.nkmr.org/utredning_om_vanvard_kan_bli_en_bomb.htm

eller läs texten här

 

”Barn har tvingats utföra sexuella handlingar på fostermor, fosterfar, institutionsföreståndare och annan personal. De har blivit våldtagna sedan späd ålder, inte en gång utan systematiskt och upprepat.”

 

Citatet är en skärva av den statliga utredning som pågår om övergrepp och vanvård i den sociala barnavården och det råder inget tvivel om att den kommer att slå ned skoningslöst i vår bild av hur det svenska samhället skyddat sina små.

 

 Utredaren Göran Johansson erkände i går att han både har gråtit och sparkat i dörrar av berättelserna om hur samhället svek. Socialchefer och socialpolitiker samlade för konferens i Västerås lyssnade till honom.

 

 – Det här liknar ingenting annat i svenskt utredningsliv. Men det är oerhört meningsfullt. Det land som inte har den moraliska och etiska resningen att gå till botten med sin historia vill jag inte leva i.

 

 Han liknar utredningen vid en sanningskommission med syfte att officiellt erkänna att övergrepp förekommit och för att ge offren upprättelse.

 

 Göran Johansson beskriver bland annat hur det finns pedofiler i materialet. Han tvekar att använda ordet pedofilnätverk, men säger hur det framkommit att flera pedofiler ibland har funnits på samma institution, där socialtjänsten placerat barn.

 

Vittnesmålen handlar om sociala barnavården under 50-, 60-, 70- men även under 1980-talet.

 – Vi har nu levande förövare och vi skulle vilja ringa kommuner och fråga om de fortfarande har fosterbarn i de familjerna.

 

– När det gäller de sexuella övergreppen kommer vi att presentera siffror som varit helt okända för forskarna. Problemet blev känt av socialtjänsten på 1980-talet. Men utredningen visar att vi har haft detta sedan 1920- talet.

 

Det är samhällets tillsyn som har brustit, understryker han. Barnen har placerats och sedan lämnats, glömts bort.

 

 – Mitt intryck är att barn i fosterhem varit mera glömda och mera torterade än barn på institutioner. Den naiva synen på fosterhem och den klassiska idylliseringen av den svenska kärnfamiljen har bidragit, menar Johansson. Kärnfamiljen har snarare varit farlig för många placerade barn.

 

Drygt 1 000 personer som anmält vanvård har intervjuats och utredningen har nu satt stopp för flera intervjuer. I den andra intervjuomgången, som ska redovisas i en delrapport runt jul, utfrågades 404 personer.

 

– 35 av dem tillhörde resandefolket och vi har en hypotes att i behandlingen av resandefolket har socialtjänsten varit en vänlig medarbetare i den rasistiska politik som Sverige förde. ”Om du låter sterilisera dig så släpper vi ut dig tidigare från fosterhemmet”.

 
 Utredning tillsattes 2006

 Regeringen tillsatte Utredningen om vanvård i den sociala barnavården 2006 efter tv-dokumentären Stulen barndom, av Tomas Kanger. 2007 kom den första delrapporten, runt julen 2009 kommer den andra.

 

Slutrapporten kommer när de drygt 1 000 intervjuerna analyserats.

 

Den 18 oktober sänds en ny dokumentär i SVT om övergrepp: Barnhemmets döttrar.Sidor: [1] 2