Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Inger

Sidor: [1]
1
Flickor i tonåren med problem av olika slag fosterhemsplaceras oftare av socialtjänsten än pojkar, visar socialstyrelsens jämnställdhetsrapport som lämnades till regeringen i onsdags den 31/3. Tidig sexuell debut ses oftare som ett problem hos flickor än polkar och används som ett argument för att de ska placeras i fosterhem eller på institution. Under perioden 1994-2002 har antalet flickor som placeras i fosterhem eller på institution ökat mer än antalet pojkar.ärskilt gäller det flickor med invandrarbakgrund.

Man har snart inget privatliv längre. Ska nu socialen avgöra om tonårstjejerna är sexuellt lagda eller inte! Hur stor erfarenhet har de ut av det. En del tjejer är tidiga i mognaden och börjar säkert också att ha sex tidigare. Men man ska kanskae gå till socialen och fråga först om de anser om de är normala eller har ett sexuellt beroende.

2
Övriga frågor gällande socialtjänsten / Min son
« skrivet: 26 november 2003, 09:43:01 AM »
Hej!
Jag vet inte om det är här jag ska göra detta inlägg, men försöker i alla fall. Jag har berättat innan om hur min son blivit behandlad av soc.Jag är i stort behov av hjälp. Han blev ju anmäld för sexuellt övergrepp på en lika gammal tjej. ( båda var 14 år då ). 16 år idag. Tjejen går nu och säger att det inte är sant att han har gjort något övergrepp. Det har vi ju visst hela tiden, men det gick ju inte att rubba soc. på detta. Vad kan jag göra för att få rätsida på detta elände. Har hållit på länge nu, men kommer ingenstans, för att få rätsida på detta. Har varit i kontakt med advokater från trakten. De vill ej hjälpa mig att fria min son från detta. Han ska väl ändå inte behöva leva med detta.  Går det att fria honom. Han har fått lida psykiskt för detta nu i snart 2 år. Han mår jättedåligt. Snälla hjälp mig. Vart kan jag vända mig?

3
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Resning
« skrivet: 29 oktober 2003, 20:43:47 PM »
Hej!
Jag vill gärna göra resning angående min sons omhändertagande. Hur går jag vidare, när jag kollat upp paragraferna. Vill gärna ha kontakt med dig Henrik, så att jag kan gå vidare med detta. Om så är kan du väl svara tillbaka här.

4
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Anmäla den sociala myndigheten.
« skrivet: 17 september 2003, 09:52:17 AM »
:evil: Hej Ruby!
 Jag skriver med  anledning av min sons omhändertagande som jag berättat om innan. Men nu är jag så arg att jag  vet snart inte vad jag ska göra. Kan du hjälpa mig att få tag på en bra advokat åt min son, så att han kan göra en JO anmälan på de här hemska myndigheterna (Socialen och Polisen). Den här tjejen som anmälde min son för våldtäkt.(vilket han är oskyldig till), låter inte min son vara ifred. Han vågar snart inte vara ute på egen hand utan måste ha någon med sig. hennes så kallade pojkvän har ringt och hotat han på telefon och även då försökt att ställa till bråk med min dotter och annan släkt. T.o.m hennes mamma hotade min dotter med orden: Du din tjocka feta hel-vete, du har besök att vänta. Hon har inte haft någonting med detta att göra. Kan man inte få till en ny rättegång, då min son aldrig har fått chansen att bevisa att han är oskyldig. Hoppas du kan ge mig ett svar omgående för tiden för en JO anmälan går snart ut. Har han rätt till rättshjälp. Annars får det kosta vad det vill kosta. Kan du ge mig en ledtråd till hur jag ska gå till väga för att stämma soc. Mvh. Inger.

5
Övriga frågor gällande Rättssystemet, Polismyndigheten / Polisförhör
« skrivet: 19 mars 2003, 10:13:34 AM »
Om ett barn (14 år) blir anmäld. Han blir kallad till förhör genom ett telefonsamtal kvällen innan och frågar om han kan komma in på ett förhör.De säger bara att det har hänt lite som de vill förhöra han om.Vi kommer in. Han blir hämtad av en kvinnlig polis och blir förhörd. Sedan kommer de ut och den kvinnliga polisen säger "då har vi ett förhör kvar".Jag visste lite grann om det första förhöret, men inte mycket. Det andra förhöret hade jag ingen aning om vad det var. Har man som förälder inte rätt att få veta vad det är som de ska bli förhörda om? Har inte förälder rätt att få vara med på förhöret? Har de inte rätt till advokat vid sådana här tillfälle? Jag var inget men för barnet.

6
Domstolsbeslut m.m. / Länsrätten
« skrivet: 17 mars 2003, 09:42:39 AM »
Jag skulle vilja veta hur Länsrätten går till väga när de får in ett beslut från Soc. Tar de för givet att det Soc. skriver är sant och dömer utifrån det. Eller hur går det till?

7
Fosterhem och institutioner / Mer pengar till familjehem
« skrivet: 03 mars 2003, 12:46:47 PM »
Läste i dagens Kristianstadsblad att socialen kräver nu mer pengar till familjehemmen p.g.a ökade kostnader. Kommunförbundet rekomenderar att ersättningen bör följa löneutveclingen för barnskötare och vårdare. Det måste socialnämndens ordförande ställa upp på säger hon. De har räknat med att det kommer att kosta 1 miljon i ökande ersättningar. Jag tror att många kommer att söka nytt arbete. De har inte dåligt betalt som det är nu.

8
Rättshjälp / rättshjälp
« skrivet: 06 februari 2003, 10:50:53 AM »
Domstolarna behöver inte använda ordet "Geografiska avståndet". När min pojke omhändertogs valde rätten eget biträde fast vi ansåg att detta biträde inte var tilräckligt bra. Vi hade valt en annan, men fick inte det. Denna person fanns ändå i detta område.

9
Uppfostran av barn och ungdomar / skola
« skrivet: 29 januari 2003, 17:15:59 PM »
Hej!
har lite funderingar om hur skolan uppfostrar våra barn. Tre elever går in till rektor och berättar att två stycken har varit och snattat i affären, sparkat upp en branddörr,kastat sten på en gammal obrukbar lastare, snusat på lektion, eldat upp en mössa på en åker som är närliggande skolan, druckit alkohol på skolan etc. Denna rektor tror då på dessa elever. Rektorn går på deras trovärdighet. De anklagade eleverna blir inte förhörda om detta, utan blir rätt upp och ner anklagade för något de ej har gjort. Som tur är har en del elever föräldrar som vågar gå emot skolan. Detta blev utrett.Vad ska man säga om skolan när de gör på detta viset.

10
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / LVU
« skrivet: 22 januari 2003, 13:32:58 PM »
Hej!
Det är så man sitter och gråter. Hjärtat drar ihop sig och det gör fruktansvärt ont. Det ska vara starka bevis, för att socialen ska få göra ett LVU. Hittar de då på dessa bevis själva när det inte finns några som talar för att göra ett LVU? Vad kan man själv då göra för att motbevisa att det inte är så? De kan tydligen snart gå rakt ut i gatan och göra ett LVU på vem som helst. Allt som jag har läst skulle göras i bokform och skickas ut till hela svenska folket. Jag undrar hur många som vågar sig på att skaffa sig barn efter att de läst om allt detta. Regeringen klagar på att det föds för lite barn i dagens samhälle. Men hur ska man våga göra det. Ska man ta kontakt med socialen först och då få bevisa att man är duglig som förälder. Då finns det snart inga barn. Detta är ju vansinne.
Inger.

Sidor: [1]