Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Sociala arvet

Sidor: [1] 2
1
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Efterlysning!
« skrivet: 28 april 2008, 15:07:22 PM »
Själv påstås jag lägga vuxenansvar på barnet, som en av mina brister. Samtidigt anser man att barnet ska utföra diverse göromål som jag inte tycker hör hemma hos barn.....

2
Dina erfarenheter är värdefulla, Stockholm! Var med och använd dem. Man får sätta målet på en realistisk nivå, och börja med att försöka synas. Runt varje ärende finns många berörda personer som har rösträtt! Beroende på vad för folk man kan få med sig ser jag heller inte varför det nödvändigtvis skulle röra sig om bara en fråga?

3
Det ena utesluter ju inte det andra?

Om något etablerat parti tar våra frågor på allvar och tydligt går ut med det så är det ju inget som hindrar att man ger sin röst till dem, även om man samtidigt börjar jobba för ett nytt parti.
Jag är gammal nog att minnas Ny Demokratis intåg, även om mitt politiska intresse är tämligen svalt (eftersom inget nu existerande parti förtjänar min röst). Jag såg då att här kom det något med potential att röra om i grytan genom sin blotta närvaro, vilket de också gjorde.
Jag tror att detta skulle kunna upprepas.

4
Detta är en tanke som jag själv haft länge, så jag är absolut med på tanken. Min röst kan jag redan nu lova bidra med, men kan även tänka mig att jobba aktivt för detta syfte. Kontakta mig gärna via pm.

5
Jag har blivit utsatt för ett flertal av dessa inhyrda utredare. Om deras uppdrag är att resultatet av utredningen ska bli ett LVU så blir det så. De två första lyckades jag vinna över i länsrätten, men de hade ändå banat väg så de ordinarie handläggarna inte behövde anstränga sig. De hade bestämt sig, och lyckades till slut även om det tog sin lilla tid. Ett och ett halvt års häxjakt gav för dem önskat resultat.

Det är effektivt också. Ingen "vet" något, eftersom Någon Annan, som gjorde utredningen, naturligtvis gjorde ett bra jobb. Men ingen ordinarie kan förklara eller motivera. Det "bara är" rätt. Oerhört svårt att komma någon vart när det blir så här!

6
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Vad handlade detta om ???
« skrivet: 11 april 2008, 10:04:44 AM »
En nyhet jag missat.
Vad gjorde denna person för fel? Använde hjärnan? Empati? Lyssnade på klienten eller visade respekt?

7
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / soc. ska hårdgranskas!
« skrivet: 09 april 2008, 23:56:45 PM »
Det löser de säkert genom att gömma sig bakom sekretessen. Den fungerar oftast utmärkt när det gäller att skydda dem själva.

8
Jag är nästan säker på att jag läst här om ett ärende (i Närke?) där man, såvitt jag minns, hade ett placerat barn som ville bo kvar i familjehemmet för att man byggt upp en klasskillnad genom att familjehemmet kunde köpa dyrare saker till barnet än familjen kunde.

Någon som känner igen detta? Jag vill ha hjälp att hitta det, och/eller andra ärenden där detta finns med.

Hoppas någon kan hjälpa mig!

9
De håller stilen, våra myndigheter....

Hoppas ditt brev hamnar hos någon som reagerar, och att du delger oss fortsättningen här.

10
Jag läser och suckar.....

Ännu en vidrig historia om hur det "fungerar" i Sverige. Bra i alla fall att du hittat hit, där du kan känna dig respekterad och trodd. För tyvärr är det så att de här berättelserna ofta är så otroliga så det kan bara inte vara sant. Men oftast är det så illa ändå.

Det finns flera forum där du kan få stöd när det gäller just LVU-frågan, men det jag i första hand tänker på nu är om du skulle kunna föra Mikaels talan i vanvårdsutredningen som pågår? Som jag ser det så är det samhället som är ansvariga för att han inte orkade vidare, och då är det bra om det kan komma med i den här utredningen. Dessa övergrepp mot utsatta människor måste få ett slut!

Har du stöd omkring dig så att du själv orkar vidare i kampen? Det behöver du!

11
Övriga frågor / BETALDA PROVOKATÖRER !
« skrivet: 30 augusti 2007, 16:50:21 PM »
Tack, Ruby!
Jag hann se eländet och förskräckas! Trovärdheten blir inte särskilt stor när man läser sånt. Hoppas inte för många hann se det?

Till er som skrev inläggen:
Båda sidor slåss för samma sak. Man behöver inte skylta med sin oenighet. Lös sånt enskilt om det behövs, men skylta inte med det - det gör mer skada än nytta!

12
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Fosterbarn utsatta för våld
« skrivet: 23 augusti 2007, 09:03:02 AM »
Det där handlade om fotboll?

13
Jag kommer inte åt mina personliga meddelanden!

Fått mail två gånger om att jag fått nytt pm, men det finns inget! Har även inloggningsproblem, men har inte fått någon respons än på mailet jag skickat till NKMR om detta.

Är det du som skickat det jag inte kan se? Om du vill svara här så kan jag försöka med pm till dig. Annars finns jag med samma användarnamn på fler ställen, så prova där. Eller skicka till NKMR för vidarebefordran, eller hitta på något annat sätt.

Jag vill ju komma i kontakt!

14
Övriga frågor / Inloggningsproblem
« skrivet: 14 juni 2007, 19:45:02 PM »
Bra att veta att det inte bara är jag.
Jag provade att skicka ett pm till dig, så får vi se hur det går. Prova gärna till mig också.
Så här vill vi ju inte ha det!

15
Övriga frågor / Inloggningsproblem
« skrivet: 14 juni 2007, 09:01:25 AM »
Jag får upp en säkerhetsvarning när jag försöker logga in. Det verkar också som att inte pm kommer fram - får till min mail att det ska finnas, men säkerhetsvarningen kommer även när jag försöker följa länken i mailet.
Någon mer som råkat ut för detta?
Någon som har tips på hur man ska hantera problemet?

Sidor: [1] 2