Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - CG

Sidor: [1]
1
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 15 december 2006, 15:48:03 PM »
Citat från: tzenib
Citera


Jag skulle aldrig använda en dokumentär i TV som en sanningsinlaga vilket ämne eller rikning det än handlar om.  Särskilt där ena parten inte får yttra sig av sekretesskäl. Jag är väl förtrogen hur media fungerar och jag skulle tänka mig noga för om jag i något sammanhang blir ombedd att medverka. Även i ett ämne jag besitter stort kunnande. Så är det tyvärr.


Kära tzenib den ena parten du syfar på som INTE får yttra sig av sekretesskäl råkar väl inte vara socialtjänsten ?

Behöver de yttra sig igen menar du ? Då det redan finns väl dokumenterat
i bla jornalanteckningar i vad som görs och sägs.

2
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har ni polisanmält
« skrivet: 13 december 2006, 06:16:05 AM »
...soc ?
Vad hände då ?om inte vill ni nämna varför ?

3
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 22:00:01 PM »
Citat från: "tzenib"
Citera
inse för din egen skull att socialsekreterare är endast människor. Det finns alltid fel människor på fel stolar, det krävs enorma egenskaper hos en socialsekreterare.


Jösses, äntligen något som är vi överens om!
Fast jag skulle inte använde de invektiven

Enligt moderatorn Ruby Harrold-Claesson:
Citera
Jag noterar att ett visst ohövligt språk har smugit sig in i vissa inlägg. Detta kan inte godtas.

Citat från: "tzenib"
Ändemeningen är: Jag är förorättad, jag är förorättad, de som säger emot mig är en facisthoror och sjuka hjärnor.
Sorgligt men sant

Du måste ha det väldigt svårt kanske svårare än den situation jag lever i  :roll:
Men vi förstår inte varadra och kommer nog inte överens.

4
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 14:55:35 PM »
Citat från: "tzenib"


Till CG vill jag säga: Nej jag tror inte att alla föräldrar vill eller rättare sagt kan samarbeta av skäl som vi kan utläsa av detta forum. Många här verkar vara så otroligt uptaggade på sig själva och hur de själva upplever hur de blir behandlade att det som borde vara det viktigaste, hur barnen har det, tycks vara helt i bakgrunden. Ändemeningen är: Jag är förorättad, jag är förorättad, de som säger emot mig är en facisthoror och sjuka hjärnor.
Sorgligt men sant

Jag är inte intressead av att diskutera personliga fall framförallt för att de angår inte mig, jag har inget med dem att göra. Detta handlade egentligen om: Gör soc. alltid fel?

Det har du verkligen inte !
Uppenbarligen finns det familjer med personlig erfarenhet.
Ta till dig de kunskapsluckor som finns istället och inse för din egen skull att socialsekreterare är endast människor. Det finns alltid fel människor på fel stolar, det krävs enorma egenskaper hos en socialsekreterare. Brister dessa egenskaper brister de i sin profession och föräldrar blir kränkta, så till den milda grad att en socialsekreterare förvandlas till Fascist hora . Ett strålande utryck för så kränkt blir man när vi bli lurade av de vi fått lära oss att vi skall lita på , inget märkligt utan mänskligt .
! Krävs mycket empati och medkänsla för att förstå ,något du inte verkar ha , borde du sett den enorma sorg som finns hos formare .

5
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 12 december 2006, 00:26:14 AM »
Citat från: "tzenib"
Problemet är att alla föräldrar vill inte samarbeta av skäl som  inte är helt obekanta.

:roll:   Vad har du för belägg för detta  :?:

6
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 11 december 2006, 11:25:37 AM »
tzenib .
Jag förstod att det var ”avos” du riktar dig till . Tycker man kan ifrågasätta ditt provocerande tillvägagångssätt mot en medmänniska.
DU måste ta hänsyn till att INGEN på detta forum behöver bevisa NÅGOT för dig , det skall inte tolkas som ärendena INTE går att bevisa .De instanser vi lämnar bevisning hos är Länsrätten , Kammarrätten , Länsstyrelsen och även JO inte på ett diskussion forum med hänsyn till våra barn !
Det finns fler familjer som får rätt hos nämnda instanser och socialförvaltningen får kritik och barn som kommer hem till sina föräldrar igen!

Då det gäller ärenden då socialförvaltningen gör för lite som fallet Bobby och fallet Abbas Razaii som två exempel är det ingen som ifrågasätter utan då är socialförvaltningen en av boven i dramat.
Då socialförvaltningen gör för MYCKET är det ingen som ifråga sätter utan förlitar sig på socialtjänstens såkallade expertis och att tillväga gångsättet är korrekt, för vist brister föräldrarna :roll: …. annars skulle de aldrig ske omhändertagande.
Frågan är VAD skulle hända med dig om du insåg att socialförvaltningen består av människor och att myndigheter inte kan styra allt ?
De kan inte ens styra de kunskapsluckor som finns! Varför finns det instanser som länsstyrelsen och JO?

 Kan bara utgå från mitt eget ärende och konstatera detta häpnadsväckande tillvägagångssätt då det påstås att jag är en dålig mor som brister i omsorg, var bristerna ligger är det ingen som konstaterat. Då jag ber om en omsorgsutredning och att det skall nämnas i vårdplanen hur min familj skall återförenas får jag ett nej ,det är inte intressant .
Man omhänder tar alltså barn utan tagit med det väsentligaste, att utreda den påstående omsorgsproblematiken. Dessutom tar de inte hänsyn till att jag ligger i vårdnadstvist och kontrollerar inte verklighetskopplingen i den information de får utan tar med detta som grund i beslutet.

Socialförvaltningen har gjort sådant övertramp som jag kan bevisa genom foto.
Något jag fått reda på är olagligt och endast i England och Holland är dessa metoder lagliga. Behöver inte förtydliga hur barnen blir påverkade av dessa metoder . Skulle bli överlycklig om vårt ärende är det enda med sådana övertramp , vilket jag tvivlar på.

Jag kan förstå att det finns ett behov i samhället att hålla fast vid det vi fått lära oss , att socialförvaltningen är ett av våra skyddande organ .
Vem vill förstå hur lätt det är för oss föräldrar att mista våra barn ?
Vem skulle våga kontakta socialtjänsten då ?
Jag själv vill INTE förstå utan tvingats till att se hur det ligger till , tyvärr inget trevligt uppvaknade.

7
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Har soc. alltid fel?
« skrivet: 10 december 2006, 21:33:04 PM »
Bara att du förväntar dig av främlingar att de ska lämna ut  barnens och sitt eget ärende offentligt för att bevisa sanningshalten , tyder på att något är fel .
Även då din familj inte är drabbad så borde det inte vara svårt att förstå
att föräldrar vill skydda sina barn då det är tillräcklig integritet kränkande för barnen att utsättas för dessa klumpiga , inkompetenta socionomers ledande frågor. De har dessutom inga utbildningar för att förhöra barn .Inte svårt att förstå att det såklart finns ärenden då socialförvaltningen gör mer än de borde som det finns ärenden då socialförvaltningen borde göra mer.
Man kan undra vad ditt syfte är kring att vistas på ett forum med huvudrubrik tvångsomhändertagande, får en känsla av sadism . Det finns alltid två sidor ibland fler... :!:

8
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Re: Har soc. alltid fel?
« skrivet: 08 december 2006, 17:36:10 PM »
Citat från: "tzenib"
I detta forum verkar det som att socialtjänsten alltid har fel, agerar fel och gör alltid fel. De som påstår det får mig osökt att tänka på rättshaverister. Min erfarenhet är att många som råkar ut för omhändertaganden har missbruksproblem, och det är personer med noll självinsikt, har ingen del i någonting och tror sig alltid agera rätt.
Det finns faktiskt fler sidor på ett mynt.

Din TRO är väl din räddning men den dag då DU får uppleva några av socialförvaltningen inkompetenta aktörer kan jag lova dig att du vaknar med en förbaskad duns.
Hade liknande föreställning som din och sökte hjälp hos dem man lärt sig ska finnas som skydd. Mitt barn är ännu inte LVU:ad men att man väljer detta ingripande som första alternativ för ett barn som aldrig tidigare vart känt hos socialförvaltningen är märkligt.
Att man väljer LVU som första alternativ i en svensk familj utan drog problem eller annat destruktivt levande är märkligt.
Jag är fullkomligt vettskrämt över denna hantering och förfarande . Enligt lag ska Länsrätten bedöma LVU inom 4 veckor från ett omhändertagande. Socialförvaltningen har dragit ut på tiden så till den milda grad att barnet kommer att vara omhändertagen i 11 veckor innan den första förhandlingen i Länsrätten.
Dessutom att mitt svenska barn är placerad i en utländskfamilj  :evil: med språkbrister.
Hade det vart utländska barn som muslimer , budister etc i en svensk familj blir det ett jädrans liv . Detta innebär även att svenskt barn blir berövad den viktigaste händelse på året ....Jul afton.
Morfar råkade fälla några tårar under ett umgänge , nu är han förbjuden att träffa sitt barnbarn .
Detta är sverige 2006 som ska ha barnperspektiv . :evil:
Jag hoppas min kära medmänniska att du slipper hamna i ett myndighetes övergrepp för uppvaknandet HUR det fungerar är inte kul.

Sidor: [1]