Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - desiderate

Sidor: [1]
1
Bemötandet ifrån myndigheten / Bemötande
« skrivet: 02 mars 2006, 09:19:27 AM »
När man blir behandlad illa av olika personer hela tiden, så kanske det är bra att börja titta lite på hur man själv bemöter människor. Vad är det som jag gör som gör att andra beter sig så här?

Jag är själv f.d. missbrukare och har haft mycket kontakt med olika personer på socialtjänsten under flera års tid. Jag har alltid blivit bemött med respekt och hövlighet - kan det bero på att jag själv bemöter dem med respekt och hövlighet?
Jag vet också att det finns andra personer som varit ungefär i min situation som påstår sig ALLTID bli kränkta av socialtjänsten, som ALLTID blivit illa behandlade. Vi får inte glömma bort vår egen delaktighet i att skapa bra relationer.

Mvh Katja

2
Bemötandet ifrån myndigheten / Svar
« skrivet: 18 februari 2006, 10:47:45 AM »
Med den argumentation du använder är det tyvärr inte konstigt om du inte blir tagen på allvar. Det människoförakt du verkar se hos andra lyser alltför tydligt igenom hos dig själv. Undrar vem som projicerar? Och menar du att bara för att man har teoretisk kunskap så kan man inte ha praktisk kunskap?

Varför tror du jag är intresserad av fosterbarn, fosterhem? Därför att jag vet att många, främst barn far illa - detta sker både i fosterhem och i biologiska hem. Och jag vill att det ska uppmärksammas och att vi andra ska kunna ta del i hur socialtjänsten arbetar. Men jag menar vad jag säger: det är faktiskt inte alla barn som blir omhändertagna på grundlösa antaganden. Att många sedan hamnar i fosterhem som är värre än bio-hemmet är för jävligt, rent ut sagt. Men att skapa konspirationsteorier löser ju inte problemen.

3
Bemötandet ifrån myndigheten / Stockholmssyndromet
« skrivet: 17 februari 2006, 13:54:01 PM »
Att sedan jämföra det så kallade "Stockholmssyndromet" med fosterhemsvård, det säger ju rätt mycket om personens verklighetsuppfattning.

4
Bemötandet ifrån myndigheten / Det är ju här problemet ligger, tyvärr
« skrivet: 17 februari 2006, 13:52:10 PM »
Jag vet att många barn (och föräldrar) far illa, på många olika sätt. Men det som märks mycket tydligt när man läser inläggen här, är att många av de föräldrar som fått sina barn omhändertagna "helt utan anledning" tyvärr inte har någon insikt i var problemen egentligen ligger.
     Att till exempel skriva brev till rätten och hävda att barnen mår dåligt och samtidigt nämna att "det finns misstankar om att mamman är lesbisk" talar ju ett tydligt språk: vad har det med saken att göra? Att sedan låtsas som att man har blivit häktad och fått tre års villkorlig dom med ett års övervakning bara för att man sagt till en myndighetsperson att "så får man inte göra med barn, det kan straffa sig" är det väl ändå ingen som tror på, annat än författaren själv.

Om ens barn själv begär - i vuxen ålder - att få bli adopterad av sina fosterhemsföräldrar, känner man då ingen glädje i att ens barn har haft det bra under placeringen och uppenbarligen har bra kontakt med fosterhemsföräldrarna? Varför har barnen inget intresse av att träffa den biologiska föräldern? För att "sociala" har hjärntvättat barnet? Skulle inte tro det! Det tyder snarare på att det ligger en viss sanning i sociala myndigheternas antaganden.

Det är det mest tragiska, att så många vägrar att inse att de själva är orsaken till att barnen omhändertagits, och därmed förstör för de föräldrar som verkligen har fått sina barn omhändertagna på grundlösa antaganden - därför att rätten inte orkar bemöda sig om att skilja ut de insiktslösa mot de rättslösa.

Sidor: [1]