Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - madeleine karlin

Sidor: [1]
1
RÀttshjÀlp / rÀttshjÀlp
« skrivet: 06 september 2004, 10:28:10 AM »
Möjligheten att fÄ rÀttshjÀlp i europadomstolen finns. Det första som krÀvs Àr att domstolen bestÀmmer sig för att ta upp Àrendet till prövning vilket inte Àr en sjÀlvklarhet. Processen innan du kommer fram till om Àrednet skall prövas av domstolen Àr lÄng. Det andra som krÀvs Àr att domstolen beviljar rÀttshjÀlp.

madeleine karlin

2
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Bemötandet ifrÄn myndigheten
« skrivet: 28 oktober 2003, 15:24:10 PM »

Under denna rubrik sÄ skall diskuteras Àmnet "Bemötande ifrÄn myndigheter" och ingenting annat.

Vi kommer i fortsÀttningen att tvingas ta bort de inlÀgg som inte kan hÄlla sig till Àmnet.

Jag hoppas att samtliga debattörer kan respektera detta

madeleine karlin

3
Bemötandet ifrÄn myndigheten / Bemötandet ifrÄn myndigheten
« skrivet: 24 oktober 2003, 14:10:22 PM »
Hej "annan gÀst"

Vi skall i detta forum försöka föra debatten pÄ ett sÄdant sÀtt att personangrepp inte sker om alla försöker med detta sÄ tror jag ocksÄ fortsÀttningsvis skall kunna ha ett gott debattklimat.

madeleine karlin

4
Hej Inger

 Att fĂ„ rĂ€ttshjĂ€lp i ett sĂ„dant Ă€rende Ă€r vĂ€l i det nĂ€rmaste omöjligt vilket innebĂ€r att du sjĂ€lv fĂ„r stĂ„ för hela kostnaden för den advokat som du anlitar.

Du har alltid möjligheten att sjÀlv skriva ett brev till JO och tala om pÄ vilket sÀtt som du och din son blivit felbehandlade.

Det som du för övrigt tar upp om hot och trakasserier verkar nÀrmast vara en polissak. Jag kan mot bakgrund av vad du skriver förstÄ att du har en viss avog instÀllning till polisen men Àven om man stött pÄ patrull sÄ Àr det den vÀgen som Àr möjlig att gÄ i detta fall.

Allt som oftast dyker frÄgan upp: Hur gör man för att stÀmma de sociala myndigheterna ? Det enda rÄd jag kan ge Àr att du/ni kontaktar en advokat eller annan jurist som har möjligheten att gÄ igenom det enskilda Àrendet och utfrÄn de förutsÀttningar som finns i Àrendet kunna ta stÀllning till om frÄgan om det finns rÀttslig grund för att ansökan om stÀmning samt nÀrmare gÄ in pÄ de enkonomiska förutsÀttningarena för att driva en sÄdan prcess. Huvudreglen Àr att den som förlorar stÄr för motpartens kostnad och dÄ givetvis ocksÄ har att betala sina egna kostnader.

med vÀnlig hÀlsning
madeleine karlin

5
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / LPT
« skrivet: 21 augusti 2003, 13:07:12 PM »
Dag Selander, jag har lÀst dina inlÀgg med stort intresse och tycker att det Àmne du tar upp Àr av stor vikt. LPT liksom LVU Àr ju en form av skyddslagstiftning. Det Àr ju ocksÄ frÄga om var grÀnsen gÄr mellan det accepterade beteendet och vad som inte kan accepteras.

FÄgor som vad ett normalt religiöst beteende och vad Àr ett sjukt beteende. Finns det tillrÀckligt stora kunskaper i dett sekulariserade samhÀlle för att kunna skilja ett normalt andligt bettende frÄn ett sjukt beteende. Om kristendomen marganaliseras riskerar vad som vi tidigare upplevt som helt normala utslag för individens tro att bli ett sjukt bettende.

Att nÄgon blir omhÀndertagen pÄ grund av sin religösa övertygelse torde inte överensstÀmma med varesig LPT § 3 som sÀtter upp kriterirna för nÀr en person Àr sÄ sjuk att han behöver vÄrdas med tvÄng, regeringsformen, europakonventionen eller FN konventionen för de mÀnskliga rÀttigheterna. (Jag vill dock göra den reservationen att det finns mÀnniskor som fÄr "storhetsvansinne" och tror att de Àr Gud eller Jesus)


Vad gĂ€ller Eriks specifika fall sĂ„ Ă€r jag inte insatt i detta mer Ă€n jag vet att han nu Ă€r utskriven frĂ„n sjukhuset, dvs tvĂ„ngsvĂ„rden har upphört men hans ombud kommer att driva den rĂ€ttsliga processen vidare varvid hans Ă€rende skall prövas av kammarrĂ€tten. Jag hoppas du har möjlighet att bevaka detta. Ärendet Ă€r ocksĂ„ föremĂ„l för socialstyrelsens granskning.
 [/u]

6
Domstolsbeslut m.m. / LÀnsrÀtten
« skrivet: 18 mars 2003, 10:48:21 AM »


SÄ snart det Àr frÄga om LVU har bÄde barn och förÀldrar rÀtt till bitrÀde vilket innebÀr rÀtten till bitÀde finns dÄ det Àr frÄga om ett omedelbart omhÀndertagande.

mvh

madeleine karlin

7
Domstolsbeslut m.m. / LÀnsrÀttten
« skrivet: 17 mars 2003, 13:26:07 PM »
Hej Inger

Skall hÀr kortfattat brskriva hur processen i lÀnsrÀtten gÄr till nÀr det gÀller LVU och dÄ utan att det gjorts nÄgot omedelbart omhÀndertagande.
Observera att frÄn det nedan sagda bara Àr ett exemple med de generaliseringar som dÄ finns.

SocialtjÀnsten sammanstÀller en ansökan till lÀnsrÀtten. LÀnsrÀtten sÀnder över ansökan till förÀldrarna och barnet. I detta skede, om det inte gjorts redan tidigare, sÄ skall förÀldrarnas och barnets offentliga bitrÀde utses. FörÀldrarna har rÀtt att sjÀlva bestÀmma vilket bitrÀde de vill ha. Det finns dock vissa begrÀnsningar frÀmst geografiska.
SocialtjĂ€nsten skall dĂ€refter inkomma med en utredning som sedan förĂ€ldrarna och barnet sjĂ€lva eller genom sina bitrĂ€den skall yttra sig över samt ange vilken bevisning som skall Ă„berpas.  LĂ€nsrĂ€tten skall sedan hĂ„lla muntlig förhandling i mĂ„let. Vid den muntliga förhandlingen som Ă€r ett komplement till de skrifter som ingetts skall parterna lĂ€gga fram sina stĂ„ndpunkter, eventuella vittnen och sakkunniga höras. Domstolen skall dĂ€refter överlĂ€gga och avkunna en dom. Domare Ă€r en jurist och tre nĂ€mdemĂ€n.[/b]

8
RÀttshjÀlp / Advokat frÄn Finland eller Sverige?
« skrivet: 04 mars 2003, 15:17:12 PM »Hej

Det hÀr lÄter besvÀrligt men jag tror inte det Àr omöjligt att lösa.

Jag utgÄr frÄn att det Àr den finska lagstiftningen som gÀller angÄende barnens placering och ni mÄste dÀrför ha tillgÄng till juridiskt bitrÀde som kan den finska lagstiftningen.

Ni har vÀl Àndock rÀtten att lÀsa handlingar pÄ ert modersmÄl. Finland Àr ju som du skriver tvÄsprÄkigt.

Har ni försökt möjligheten med en svensk advokat som i Finland har ett platsombud ?

I sverige finns annars advokater som har finska som modersmÄl.


med vÀnlig hÀlsning

madeleine karin

9
HandlÀggning av Àrenden / HandlÀggning av Àrenden
« skrivet: 23 januari 2003, 10:57:25 AM »Hej Anders


Predurerande brott kÀnnetecknas av att preskriptionstid inte börjar löpa i och med att brottet Àr fullbordat utan först sedan ett genom brottet ÄvÀgabragt tillstÄnd upphör.

Som ett exempel pÄ perdurerande brott Àr olaga frihetsberövande. Ett sÄdant brott förövas sÄ lÀnge tillstÄndet rÄder ex vis att nÄgon hÄlls inspÀrrad.

UnderlĂ„tenhetsbrott  kan ocksĂ„ rĂ€knas dit pĂ„ sĂ„ sĂ€tt att man underlĂ„ter att upphĂ€va ett tillstĂ„nd.


Med vÀnliga hÀlsningar

Madeleien Karlin

Sidor: [1]