Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Meddelanden - svenab

Sidor: [1] 2 3 4
1
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Elakt spel
« skrivet: 20 juli 2006, 13:19:38 PM »
Ja Xenu

Du har naturligtvis rÀtt i att det kan bli som du sÀger.

NÀr man har en situation dÀr tvÄ muntliga utsagor stÄr emot varandra sÄ kan man inte utgÄ ifrÄn att den ena parten ljuger och den andra talar sanning. Det mest troliga Àr att bÄda ljuger för att förstÀrka och ge trovÀrdighet till sina historier.

Det som stör mig Àr att man för sÀkerhetens skull alltid vÀljer att tro pÄ den anklagande parten Ätminstone om denne kan övertala sitt barn att sÀga nÄot litet som stödjer historien.

Barn som utsÀtts för detta kommer att ha dÄligt samvete resten av livet. Det skapar ett livslÄngt lidande och Àr dÀrför att betrakta som en mycket grov form av psykisk barnmisshandel. NÀr dessa barn blir Àldre och kommer till insikt om vad som egentligen hÀnde sÄ devalveras kÀnslorna för den som de blev vilseledda av och vi har en fullkomligt rotlös individ.

Hur vanligt det Àr kan jag inte sÀga men jag vill absolut pÄstÄ att det Àr alldeles för vanligt.

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Insider om Fidaie
« skrivet: 30 januari 2006, 19:17:25 PM »
Insider Àr ett program pÄ TV3 som ibland lyckas göra bra saker.
Det senaste handlade om Fidaie, en flicka, som kom med sina förÀldrar tillsammans med mÄnga andra Kosovoalbaner 1992.
År 2000 blev hon omhĂ€ndertagen första gĂ„ngen och anledningen till detta fick man tyvĂ€rr inte mycket information om. Flickans far sades ha haft en krigspsykos men min gissning Ă€r att detta bara Ă€r en diagnos pĂ„ nĂ„gon som pĂ„ Ă„tta Ă„r inte har lyckats lĂ€ra sig de svenska kulturkoderna.
Fidaie visade tydligt att den hjĂ€lp hon fick utav socialen var oönskad och dĂ€rför rymde hon gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng. Socialen skickade henne allt lĂ€ngre bort frĂ„n hemmet i Motala för att försvĂ„ra rymningar men det hjĂ€lpte inte. Hon blev allt mer obstinat och besvĂ€rlig och eftersom hon inte förstod att Ă€lska storebror sĂ„ skickades hon till slutna anstater och t.o.m till rĂ€ttspsykiatriska avdelningar. Hon behandlas dĂ€rför som kriminell skyldig till brottet att inte uppskatta den goda staten. Hon fick som 12-Ă„ring dela rum med en knarkande 18-Ă„rig pojke (för hennes eget bĂ€sta) Hon blev som 13-Ă„ring  inslĂ€ngd naken i en isoleringscell (Ă€ven detta för hennes eget bĂ€sta)
I fem Är var hon placerad pÄ 28 olika stÀllen men hade ÀndÄ inte vett att förstÄ att det var för hennes eget bÀsta.

Den fantastiska slutpoÀngen Àr att socialen till slut gav upp och lÀt henne flytta hem efter att ha spenderat 10 prestigefyllda miljoner!Till redaktionen:
Tack för ett otÀckt program.
Jag kan sÄ hÀr dagen efter inte skaka av mig de kÀnslor av obehag jag fick igÄr efter att ha tagit det utav Fidaies historia. Jag vill veta mer om flera saker.
Vilka var de ursprungliga problem som föranledde det första ingripandet?
Hade fadern verkligen en krigspsykos eller Àr det de Äterigen sÄ att kulturella skillnader fÄr en svensk diagnos? Hade Fidaies förÀldrar misshandlat sin bÄngstyriga dotter?
Det första ingripandet gjordes vad jag förstÄr för att hjÀlpa Fidaie. Hur kan i sÄ fall hennes ovilja att acceptera denna hjÀlp leda till att hon blir behandlad som kriminell?
Hur kan svensk lagstiftning som har gÄtt sÄ lÄngt i sin ambition att skydda barn, att det t.o.m. Àr förbjudet att rikta kritik mot barn under 18 Är, tillÄta, att de sÀtts nakna i isoleringscell, bara för att de vÀgrar erkÀnna de sociala myndigheternas överhöghet.
Föreslogs aldrig nÄgon form uta medicinering för Fidaie?
Jag saknade en efterföljande diskussion.

Till politiker:
Återinför tjĂ€nstemannaansvar och straffa omedelbart samtliga ansvariga för detta. Som det Ă€r nu kan socialsekreterare göra precis vad som faller de in utan att de nĂ„gonsin riskerar nĂ„gon pĂ„följd. Detta Ă€r för djĂ€vligt.

Till Fidaie:
Du riktar din ilska Ă„t rĂ€tt hĂ„ll. Dina förĂ€ldrar hade inte varit i Sverige sĂ„ lĂ€nge nĂ€r ni drabbades av myndigheternas ”omsorg”. Det kan inte ha varit sĂ„ lĂ€tt för dem att förstĂ„ hur Sverige fungerar. NĂ€r du kom hem efter tvĂ„ Ă„r pĂ„ institutioner sĂ„ visste de inte hur de skulle hantera dig. Det Ă€r ledsamt och jag önskar att du kan Ă„terfĂ„ en bra kontakt med dem.
De personer som du sÄ fint bad dra Ät helvete har redan sina platser dÀr reserverade. Det Àr jag helt övertygad om.

Till NKMR.org
Tack för att ni finns och fortsÀtt er kamp

3
Övriga frĂ„gor / Tidsangivelser för inlĂ€gg
« skrivet: 29 oktober 2003, 23:08:28 PM »
SjÀlv ser jag bara Tisdagen den 28.

Kan jag missat nÄgon enkel instÀllning nÄgonstans eller saknar jag kanske nÄgon sÄn dÀr mystisk "plug in"?

4
Övriga frĂ„gor / Tidsangivelser för inlĂ€gg
« skrivet: 28 oktober 2003, 14:33:48 PM »
Jag har varit borta en lÀngre tid och till min glÀdje ser jag att detta forum har blivit mycket vitalt sedan jag besökte det senast.

NÀr jag nu funderar pÄ att svara vissa inlÀgg sÄ har jag lite svÄrt för att se hur aktuella de Àr. Den enda tidsangivelse jag kan se Àr söndag 07 eller mÄndag 03.

Skulle nÄgon vilja ta reda pÄ om det inte Àr möjligt med en datumangivelse istÀllet? Det borde vara det iallafall.

5
Det fall av omhÀndertagande i min bekantskapskrets som fick mig att söka mig till NKMR:s sidor, har nu Àntligen fÄtt en lösning.

Efter ett halvÄr av utredningar bÄde av socialen och polisen dÀr mamman t.ex filmats nÀr hon umgicks med sin son har det nu beslutats att hon skall ÄterfÄ vÄrdnaden.

Dock inte förrÀn om en mÄnad av nÄgon outgrundlig anledning.

Psykologen som studerade filmerna menade att deras umgĂ€nge inte visade nĂ„gra som helst tecken pĂ„ pojken misshandlats vare sig fysiskt eller psykiskt.  

Socialassistenterna verkade missnöjda med psykologens utlÄtande och ville försöka förhala besluten men hon stod pÄ sig.

Jag hade bl.a. gett henne rĂ„det att i alla hĂ„lla sig lugn och aldrig visa tillstymmelse till aggressivitet.  Det har hon lyckats bra med men jag mĂ„ste sĂ€ga att jag sjĂ€lv aldrig hade klarat av att förhĂ„lla mig lugn om jag hade blivit utsatt för de horribla provokationer som hon har blivit.

T.ex. kan jag nÀmna att nÀr de skulle meddela henne beslutet att sonen kommer hem igen om en mÄnad sÄ Àr det en tokfan som stÀller henne frÄgan:
-Är det Ă€ndĂ„ inte bra det som har hĂ€nt?
-Öh, va?
-Ja har du inte lÀrt dig nÄgot för framtiden?
-Jag förstÄr inte frÄgan!
-Tror du inte att du och din son kommer ha en bÀttre relation framöver?
-BÀttre Àn vadÄ?
...

SĂ„ dĂ€r höll de pĂ„ ett tag och trots att det kokade inom henne sĂ„ insĂ„g hon att det vore farligt att svara nĂ„got oförskĂ€mt. AlltsĂ„ svarade hon till slut jakande för att komma ur greppet.  
Hon bad mig om ursÀkt för sin underlÄtelsesynd men dÀr Àr hon förlÄten. Hon gjorde det rÀtta. Det Àr bara i sagorna som det lönar sig att vara principfast. Jag hade förmodligen gjort nÄgot riktigt dumt i samma situation och dÄ heller aldrig fÄtt tillbaka min son.

De har torterat henne, hennes son, pojkens far, och dessutom skapat lidande för flera personer i deras omgivning, dÀrefter krÀver de av offren att tala om hur bra det var, annars riskerar offret att misshandeln fortsÀtter.

6
Du tolkade in för mycket i ordet frigörelse. Jag tror att du förstod det sjĂ€lv men att du tyckte att jag  borde förtydliga mig en aning. Det Ă€r inte alltid man har sĂ„ gott om tid men Ă€ndĂ„ fĂ„r lust att skriva nĂ„got.

Jag menar naturligtvis inte att frigörelsen skall leda till en brytning med familjen.
Det jag avsÄg var att varje individ behöver bli oberoende och sjÀlvförsörjande.
Detta kan bli svÄrare för en person som har vant sig vid att ha socialsekreterare som extraförÀlder. Det blev dubbeltydigt eftersom jag förordade en brytning med just dessa.

Jag Àr tvÀrtom stark föresprÄkare för att rÀdda kÀrnfamiljen undan de attacker den har blivit utsatt för sedan 60-talet. Det faktum att kÀrnfamiljerna inte lÀngre existerar motiverar socialtjÀnstens verksamhet i allmÀnhetens ögon.

Att 66% Ă€r singlar i Stockholm Ă€r en av de för mig chockande statistiska uppgifter som jag hört de senaste Ă„ren vars bakomliggande orsak Ă€r den systematiska nedbrytningen av ”den minsta reaktionĂ€ra enheten” familjen.

Varför Àr familjen farlig för staten?
Allt som fÄr oss att kÀnna oss trygga i oss sjÀlva och kÀnna att vi klarar oss utan att vara beroende av staten kan vilseleda oss att rösta fel.

"AlltsÄ Àr det "statliga klienter" som skall in pÄ lodrÀtt 3"

7
Uppfostran av barn och ungdomar / Semester i Frankrike
« skrivet: 05 april 2003, 19:00:58 PM »
Jag hittade inte artikeln men jag tror inte att jag behöver lÀsa den. Jag sökte pÄ begreppet och bildade mig en uppfattning.
DÄrskapen vet inga grÀnser.

Just nu söker man dessa MST terapeuter över hela landet.

De söker desperat efter nya metoder som kan rÀdda situationen utan att de skall behöva erkÀnna att de har haft fel hela tiden.

Nolltolerans var en sÄdan trend som gav oss en massa nollvisionÀrer överallt. Dvs folk helt utan egna visioner utan bara en massa smörja de hÀmtat i trendbutiken. De beter sig som vilsna scientologer som hoppar pÄ varje tÄg som gÄr. Nu valideras det överallt pÄ fÀrdigtryckta blanketter som nÄgon framgÄngsrik konsult har konstruerat. detta kostar massor men Àr inte vatten vÀrt.

Kostar bara metoderna tillrÀckligt mycket sÄ mÄste de vara bra, resonerar dom.

Jag blir sÄ förbannad!
(Jag mÄste nog validera mitt nolltoleranta humör.)

8
Din berÀttelse berörde mig djupt och du har min sympati.

Du har redan fÄtt tvÄ bra svar sÄ jag ville bara tillÀgga att om haschrökning vore ett tillrÀkligt skÀl att omhÀnderta nÄgons barn sÄ vore det inte mÄnga som gick sÀkra.
Prova det gamla "Jag drog inte halsbloss". Det har fungerat förr.

Alla ungdomar behöver sÄsmÄningom bli sjÀlvstÀndiga gentemot sina förÀldrar men om du har vÀxt upp i en familj som har haft mycket med soc att göra sÄ har du ytterligare en frigörelseprocess att gÄ igenom.

9
Incest och andra sexuella övergrepp / Incest - varför sÄ farligt?
« skrivet: 18 mars 2003, 10:25:27 AM »
Jag kan inte förstÄ vart du vill komma. MÀnskligheten har överlevt trots förekomst av incenst det Àr riktigt. Vi har Àven överlevt förekomst av mord, krig, digerdöd och Thorleifs dansbandsorkester.
Detta Àr mao ett argument till försvar av vilken företeelse som helst.

10
BrÄka inte grabbar!

(Borde kanske inte jag sÀga som sjÀlv gÀrna munhuggs)

Det Àr jÀttebra att det finns folk inom socialvÄrden som Àr kritiska till vad som sker dÀr.
Huruvida man bÀst vÀlter ett system inifrÄn eller utifrÄn Àr för mig ointressant. Bara fanskapet vÀlter!

Jag tycker att idĂ©n att nĂ€ssla sig in inte Ă€r sĂ„ dum Klevius. SjĂ€lv har jag gjort vissa förfrĂ„gningar om hur jag skall bĂ€ra mig Ă„t för att ta mig in i socialnĂ€mnden. Jag hade nĂ€mligen e-brevvĂ€xling med en Moderat som hade detta uppdrag.  Denne person brukade opponera sig och brĂ„ka om olika Ă€renden vilket jag tror Ă€r ovanligt.
Fick jag ett sÄdant uppdrag sÄ skulle det ta hus i helsike det kan jag lova.

Interna stridigheter i socialnÀmnder skulle om inte annat ge rubriker och pÄ sÄ sÀtt ge dessa frÄgor ökat utrymme i folks medvetanden. Sverige utmÀrks idag av en outhÀrdlig konsensus om allting (utom pÄ internetforum dÄ förstÄs)

11
Inte bevisat!?? Otroligt!

Ditt inlÀgg fick mig att fundera pÄ det hÀr med socialnÀmder och nÀmdemÀn. BÄda dessa vÀljs vÀl politiskt och att det finns kopplingar mellan dessa Àr ganska lÀtt att förstÄ.

12
HandlÀggning av Àrenden / Preskription
« skrivet: 09 mars 2003, 01:03:05 AM »
Jag ger mig den pÄ att det finns folk som fortfarande Àr verksamma som har fattat beslut om tvÄngssteriliseringar.
Dessa borde konfronteras sina offer.

13
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Hur skall hon agera?
« skrivet: 09 mars 2003, 01:00:40 AM »
Tack "gÀst" för dina rÄd men advokater Àr fruktansvÀrt dyra att anlita sÄ det kan vi avskriva. Vad vi istÀllet har hjÀlpt henne med Àr elektroniska mogÀnger som gör det möjligt att filma och göra ljudupptagningar vilket hon gör. Hon spelar in alla samtal med myndighetspersoner etc. Vi sina övervakade sammantrÀffanden med sonen spalar hon in hans vÀdjanden till henne om att fÄ komma hem igen. Det Àr hjÀrtskÀrande att se denna glada pojke förvandlas till en sorgsen stackare.

Tack "socionomen" för ditt vittnesmÄl om den utbildning ni fÄr. Jag har erfarenheter frÄn lÀrarhögskolan som i stort innebar ideologisk trÀning. Jag misstÀnkte att det var likadant för er eller kanske t o m vÀrre.
En bild av ett samhÀlle i terror vÀxer sig allt starkare.

14
Incest och andra sexuella övergrepp / Incest - varför sÄ farligt?
« skrivet: 07 mars 2003, 01:13:41 AM »
SjĂ€lv tycker jag att det Ă€r OK med rĂ„ och brutal  misshandel om den bara riktas mot sĂ„dana som försöker förstöra ett seriöst forum med enfaldiga frĂ„gor.
  :twisted:

15
Förslag till nya diskussionsforum / Forum pÄ engelska
« skrivet: 05 mars 2003, 18:52:58 PM »
Bra idé!

SjÀlv skriver jag inte sÄ gÀrna pÄ engelska men det vore bra om avigsidorna med vÄrt "trygghetssamhÀlle" blev kÀnda utomlands.
Det finns faktiskt tokar i utlandet som ser Sverige som ett föredöme. Det Àr t ex inte ovanligt i det gamla östeuropa. NÄgra Amerikaner har jag ocksÄ trÀffat faktiskt.
DÄ brukar jag börja berÀtta om steriliseringsprogrammet. Ofta rÀcker det för att fÄ dem pÄ bÀttre tankar.
MÄnga vilsna socialister letar febrilt efter exempel pÄ att deras ideologi hÄller en verklighetstest men Sverige har klarat sig bra trots socialism inte tack vare.
Konstigt nog sÄ verkar mÄnga tro att reformer som genomfördes av socialdemokratin inte skulle ha genomförts utan dem trots att motsvarande reformer genomfördes i ett fletal lÀnder med liberala eller konservativa regeringar

Sidor: [1] 2 3 4