Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - anja

Sidor: [1] 2 3
1
Fosterhem och institutioner / Syskonpar inlåsta på hem för missbrukare
« skrivet: 26 oktober 2006, 00:16:50 AM »
TV4  ikväll-

En 12-årig flicka och hennes 15-årige bror befinner sig sedan mitten av juli på ett låst behandlingshem där det också finns äldre missbrukande och kriminella ungdomar. Syskonen lever med restriktioner trots att de inte gjort något brottsligt. Nu slår psykologer larm: Barnen riskerar att fara illa om de inte flyttas.
Större text Mindre text
 
Det var i våras som socialnämnden i Filipstad beslutade att två syskon skulle placeras i familjehem eftersom deras föräldrar var oeniga kring deras
skolgång och vårdnad.

Barnen hade inte gått i vanlig skola på fem år utan undervisats i hemmet av pappan.

Men redan första natten i fosterhemmet rymmer barnen, då 11 och 14 år.
Läs mer-
http://www.tv4.se/nyheter/499081.html

2
Uppfostran av barn och ungdomar / Re: Anja
« skrivet: 07 juli 2006, 20:38:01 PM »
Citat från: "Sunny"
Ditt inlägg kan sammanfattas i tre ord: Okunninghet ,enfald samt empatibrist!


The Pot Calling The Kettle  'Black'...

3
Incest och andra sexuella övergrepp / Ignorera pedoparafilian
« skrivet: 07 juli 2006, 14:42:12 PM »
Ignorera  parafilian... Det är nog ingen som tar  gubben  på allvar längre...

4
Sjukhus beskylls för falska incestanklagelser
( från Aftonbladet)
http://deliveryc.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,48901,00.html

Advokaten: Påverkad av droger förmåddes dottern att peka ut pappan

Pappan åtalades för att under 14 års tid utsatt sin dotter för tortyrliknande sexövergrepp och dessutom ska han ha ”lånat ut” flickan till manliga bekanta.
  Nu anklagar flickan de ansvariga vid Karolinska sjukhuset för att ha drogat henne med mediciner och förmått henne att hitta på anklagelserna.
  – Mannen är friad från alla anklagelser, säger flickans advokat Lena Feuk.
   Advokat Lena Feuk vill inte kommentera de tvära vändningen i incestfallet, eller den hårda kritik som riktas mot ansvarig personal vid Karolinska sjukhuset. Men i en skrivelse till åklagarmyndigheten i Stockholm skriver hon: ”brottsanklagelsernas uppkomst är att målsägaren under medicinering och i ett mycket utsatt läge på Karolinska sjukhuset upplevt stark och riktad påverkan att framföra grundlösa sexualbrottsanklagelser”.

Åtalet lades ner
  Brevet är skrivet i februari och ledde till att åtalet mot pappan lades ned. Mannens försvarare, advokat Per Samuelsson, lyckades dessutom få till en friande dom, som förhindrar att målet tas upp igen i framtiden. Den friande domen föll i förra veckan.
  – Sjukhuspersonalen har utsatt flickan för direkt påverkan, och det har skett då flickan varit djupt påverkad av mediciner. Att den här typen av fruktansvärda historier kan växa fram i vårdapparaten är orimligt, säger advokat Samuelsson.
  Han betonar att anklagelserna mot sjukhuset kommer från flickan och hennes advokat och anser nu att Socialstyrelsen borde gripa in och se över hur ärendet har hanterats.

Tog tillbaka anklagelser
  Det var i september i fjol som mannen åtalades och därmed rullades incesthistorien även upp i medierna. Pappan anklagades för en rad grova sexövergrepp mot sin minderåriga dotter. I övergreppen, som skulle ha pågått i 14 års tid, påstods även andra män ha deltagit.
  Flickan, som i dag är i 20-årsåldern, tog tillbaka sina anklagelser innan rättegången hade påbörjats.
  – Vi är inne i en väldigt känslig situation. Men helt klart är att man bör se över hur ansvarig läkare och vårdande personal har skött det här, säger Samuelsson.

Advokaten förtegen
  Advokat Lena Feuk är ännu mer förtegen.
  Ni beskyller sjukhusets ansvariga för att ha pressat fram en falsk incestanklagelse?
  – Jag kan tyvärr inte kommentera detta. Jag har bara framfört flickans åsikter, säger hon.
  Aftonbladet.se har sökt ansvarig läkare vid den avdelning där flickan vårdades, dock utan att lyckas.
 
Claes Thunblad

5
problemet är att i de allra flesta fall så är "incest" ett påhitt av penninghungriga eller missanpassade, psykologer,
terapeuter och socialsekreterare. De tjänar alla grova pengar på incesthysterin.
Denna hysteri skadar både barn och föräldrar för livet.

6
Incest och andra sexuella övergrepp / Agnes
« skrivet: 03 juli 2006, 23:06:56 PM »
du har rätt.
Det är inte bara män som  har fått falska incestanklagelse, även kvinnor  fått det.

när en styvförälder begår övergreppet då är det inte incest.

7
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunnt
« skrivet: 02 juli 2006, 15:52:34 PM »
du skriver-
'' Vi anser att skulden ligger hos förövaren och att det är han som ska ha vård: inte vi. ''

Håller med, men Först måste man ha ett  verkligt bevis att hon/han verkligen är förövare.  Tex, DNA prov, entydiga fysiska märken eller när förövaren eller någon annan filmat eller sett övergreppen.

Vi bor i en rättstat, inte i Stalins  Ryssland. Dina tomma ord är inget  bevis utan förtal. Många ljuger om sexövergrepp som aldrig skett.  Inte så konstigt att de ljuger.  Dels kan de skylla egna tillkortakommanden på sviter av föregivna övergrep, dels kan man skaffa sig en hög ekonomisk ersättning när man ljuger om att ha varit 'utsatt i barndomen'.

Många jurister, bla även kvinnliga jurister som tex Kerstin Koorti påstår att det är alldeles för många män som har fått fängelsestraff utan saklig grund.
I de flesta incestmål står ord mot ord men det avskyvärda i tanken "tänk om" fördunklar omdömmet vid bedömningen och så kallade specialister är ofta fanatiker i behov av vård. Det handlar snarare om häxprocess än om ett riktig rättsväsende.

8
Incest och andra sexuella övergrepp / OBS
« skrivet: 02 juli 2006, 15:40:49 PM »
OBS - mitt inlägg ovan är riktat till Agnes

Jag finner för bäst att ignorera det troll som kallar sig parafilia(pedofilia)-gubben och andra som i brist på sakliga argument går till personangrepp.

Som jag sagt 3 gånger håller jag  med om att 'parafilia' måste banlysas. Varför moderatorn inte gör det , det måste ni fråga honom om, inte mig.

9
Incest och andra sexuella övergrepp / Agnes,
« skrivet: 02 juli 2006, 15:24:56 PM »
Du har rätt
Det händer extremt sällan att s.k. incest sker i verkligheten. Det är nästan
oftare man träffar en isbjörn på Sergels torg än att det inträffar ett verkligt
incestfall.

kolla
http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,821703,00.html

Oskyldiga döms till fängelse

Runt om i våra fängelser sitter idag ett okänt antal män oskyldigt dömda. De är vanliga medborgare, en del familjefäder, som blivit falskt angivna för brott de inte har begått. De har därefter blivit indragna i incest- och sexualmål där ord stått mot ord.


  Trots att varje fall är unikt upprepas gång på gång samma systemfel. Om berörda personer haft en tidigare kontakt med varandra bör dess betydelse, och kontexten i vilken anmälan ges in, om möjligt inte bara beaktas flyktigt utan även utredas, innan långt gående åtgärder som exempelvis anhållande och häktning kan komma ifråga.
  Under den senaste 20-årsperioden har det redan dömts ett flertal oskyldiga män till långvariga fängelsestraff och evig vanära. Att oskyldiga män dömts har även Högsta domstolen kunnat konstatera genom alla resningsfall (som dock endast utgör toppen på ett isberg) och som Högsta domstolen har beviljat sedan början av 90-talet. Trots detta fortsätter landets domstolar, utan att ta lärdom, att döma på samma sätt som lett fram till de tidigare justitiemorden.
  Upprepningen sker alltifrån första förhöret till rättegångarna som i regel hålls inom lyckta dörrar, och där ingen utomstående tillåts ha någon insyn.
 
  Målsägarens obestyrkta uppgifter vänds snabbt till sanning. I praktiken läggs regelmässigt en bevisbörda för oskuld på den åtalades bord, vilket strider mot principerna i varje civiliserat rättssystem.

  Det är viktigt med rättstrygghet för våldtagna kvinnor och sexuellt utnyttjade barn. Detta intresse får inte samtidigt ge avkall på rättssäkerhet för misstänkta och oskyldigt dömda män. Dessvärre anses dessa incest- och sexualdomar inte ha något allmänt vägledande intresse, och överklaganden prövas ytterst sällan av Högsta domstolen. Istället blir domar i hovrätter det slutliga avgörandet. Förtvivlade människor, dömda män och deras anhöriga försöker få sina röster hörda men har ingenstans att vända sig.
  Det skadar inte enbart den oskyldigt dömde utan även målsäganden, barn och kvinnor som står den oskyldigt dömde nära. Systemet som det nu fungerar - eller snarare inte fungerar - innebär en falsk trygghet för alla inblandade.
 
  Om Sverige ska kunna kallas en rättsstat, måste vi inse att varje inte ordentligt utredd misstanke om att en oriktig dom har avkunnats, är ett nederlag för rättsväsendet och en skam för landet.

  Med dessa rader vill vi uppmana Dig att med det snaraste tillsätta en fristående kommission, i likhet med den i Norge, Kommisjonen for gjenopptagelser av straffesaker, och som påbörjade sitt arbete för två år sedan, eller liknande som finns i England och i Skottland. Denna kommission ska sakkunnigt granska dessa domar och samtidigt ha mandat att avgöra vilka mål som bör ges möjlighet till en ny prövning.

10
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny är parafilia ?
« skrivet: 02 juli 2006, 14:43:13 PM »
Varför försvarar Sunny pedofilia gubben ?
Sunny och 'parafilia' är samma person ?

11
reine,  tycker du att mitt inlägg är dumt bara för att du inte håller med?

Håller med om att  pedophilia-gubben är äcklig och när man läser hans  långa svammel väcker det misstankar om att han är provokatör från soc. eller patient  från mentalkliniken. Nu har de datorer  ochså på dårhusen.

''Varför får han fortsätta göra inlägg här undrar jag! Ruby uttryckte ju mycket tydligt i det inlägg jag kopierade att hon avsade sig nya inlägg från honom!''

det undrar jag ochså. Kanske  moderatorn är på semester eller så. De är ochså människor eller hur?

12
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny
« skrivet: 01 juli 2006, 17:45:12 PM »
''Han beräkande själv att han haft sex men över 100 barn vid 70 års ålder.''

Hans beräkningar finns nog bara i hans senila fantasier eller så ljuger han i missriktat skryt

13
Incest och andra sexuella övergrepp / Sunny
« skrivet: 01 juli 2006, 17:16:44 PM »
sök vård

14
Incest och andra sexuella övergrepp / Ni byter ämne igen
« skrivet: 01 juli 2006, 17:14:33 PM »
Faktum är att i 90% av fallen så är de föräldrar (eller morföräldrar) som
anklagas för "incest" OKYLDIGA. Det är just det som NKMR och andra kunniga människor säger.
Jag håller med Jan Guillou som säger att incesthysterin är moderna tiders
häxjakt.

'paraphilia' är en  desperat  soc.sekreterare + probokatör, som  vill  skada NKMRs rykte och vända  vår uppärksamhet åt annat håll.
Det är bättre att ignorera honom.
Vårt ämne är FALSKA  incestanklagelse.

punkt.

15
<<Den s. k Huddingepedofilen som åkte fast för något år sedan (faktiskt en granne till sonen som har sina barn i samma skola) hade använt sina egna två barn men oxå ett 40 tal andra barn som varit kompisar till hans egna .
Ingen av barnen hade sagt ett enda ord!<<

hahaha nej jag tror inte på dina sagor.
''..använt sina ägna och -40tal andra barn'' ?
 hahaha    

Det allt handlade om fabricerade anklagelse.


<<Min storasyster blev utnyttjad som barn även hon men av mammans olika killar så där fanns ju inte incest med i bilden.<<

jag pratar om incest och du byter ämne igen.

Sidor: [1] 2 3