Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Inger

Sidor: [1]
1
Flickor i tonÄren med problem av olika slag fosterhemsplaceras oftare av socialtjÀnsten Àn pojkar, visar socialstyrelsens jÀmnstÀlldhetsrapport som lÀmnades till regeringen i onsdags den 31/3. Tidig sexuell debut ses oftare som ett problem hos flickor Àn polkar och anvÀnds som ett argument för att de ska placeras i fosterhem eller pÄ institution. Under perioden 1994-2002 har antalet flickor som placeras i fosterhem eller pÄ institution ökat mer Àn antalet pojkar.Àrskilt gÀller det flickor med invandrarbakgrund.

Man har snart inget privatliv lÀngre. Ska nu socialen avgöra om tonÄrstjejerna Àr sexuellt lagda eller inte! Hur stor erfarenhet har de ut av det. En del tjejer Àr tidiga i mognaden och börjar sÀkert ocksÄ att ha sex tidigare. Men man ska kanskae gÄ till socialen och frÄga först om de anser om de Àr normala eller har ett sexuellt beroende.

2
Övriga frĂ„gor gĂ€llande socialtjĂ€nsten / Min son
« skrivet: 26 november 2003, 09:43:01 AM »
Hej!
Jag vet inte om det Ă€r hĂ€r jag ska göra detta inlĂ€gg, men försöker i alla fall. Jag har berĂ€ttat innan om hur min son blivit behandlad av soc.Jag Ă€r i stort behov av hjĂ€lp. Han blev ju anmĂ€ld för sexuellt övergrepp pĂ„ en lika gammal tjej. ( bĂ„da var 14 Ă„r dĂ„ ). 16 Ă„r idag. Tjejen gĂ„r nu och sĂ€ger att det inte Ă€r sant att han har gjort nĂ„got övergrepp. Det har vi ju visst hela tiden, men det gick ju inte att rubba soc. pĂ„ detta. Vad kan jag göra för att fĂ„ rĂ€tsida pĂ„ detta elĂ€nde. Har hĂ„llit pĂ„ lĂ€nge nu, men kommer ingenstans, för att fĂ„ rĂ€tsida pĂ„ detta. Har varit i kontakt med advokater frĂ„n trakten. De vill ej hjĂ€lpa mig att fria min son frĂ„n detta. Han ska vĂ€l Ă€ndĂ„ inte behöva leva med detta.  GĂ„r det att fria honom. Han har fĂ„tt lida psykiskt för detta nu i snart 2 Ă„r. Han mĂ„r jĂ€ttedĂ„ligt. SnĂ€lla hjĂ€lp mig. Vart kan jag vĂ€nda mig?

3
:evil: Hej Ruby!
 Jag skriver med  anledning av min sons omhĂ€ndertagande som jag berĂ€ttat om innan. Men nu Ă€r jag sĂ„ arg att jag  vet snart inte vad jag ska göra. Kan du hjĂ€lpa mig att fĂ„ tag pĂ„ en bra advokat Ă„t min son, sĂ„ att han kan göra en JO anmĂ€lan pĂ„ de hĂ€r hemska myndigheterna (Socialen och Polisen). Den hĂ€r tjejen som anmĂ€lde min son för vĂ„ldtĂ€kt.(vilket han Ă€r oskyldig till), lĂ„ter inte min son vara ifred. Han vĂ„gar snart inte vara ute pĂ„ egen hand utan mĂ„ste ha nĂ„gon med sig. hennes sĂ„ kallade pojkvĂ€n har ringt och hotat han pĂ„ telefon och Ă€ven dĂ„ försökt att stĂ€lla till brĂ„k med min dotter och annan slĂ€kt. T.o.m hennes mamma hotade min dotter med orden: Du din tjocka feta hel-vete, du har besök att vĂ€nta. Hon har inte haft nĂ„gonting med detta att göra. Kan man inte fĂ„ till en ny rĂ€ttegĂ„ng, dĂ„ min son aldrig har fĂ„tt chansen att bevisa att han Ă€r oskyldig. Hoppas du kan ge mig ett svar omgĂ„ende för tiden för en JO anmĂ€lan gĂ„r snart ut. Har han rĂ€tt till rĂ€ttshjĂ€lp. Annars fĂ„r det kosta vad det vill kosta. Kan du ge mig en ledtrĂ„d till hur jag ska gĂ„ till vĂ€ga för att stĂ€mma soc. Mvh. Inger.

4
Om ett barn (14 Är) blir anmÀld. Han blir kallad till förhör genom ett telefonsamtal kvÀllen innan och frÄgar om han kan komma in pÄ ett förhör.De sÀger bara att det har hÀnt lite som de vill förhöra han om.Vi kommer in. Han blir hÀmtad av en kvinnlig polis och blir förhörd. Sedan kommer de ut och den kvinnliga polisen sÀger "dÄ har vi ett förhör kvar".Jag visste lite grann om det första förhöret, men inte mycket. Det andra förhöret hade jag ingen aning om vad det var. Har man som förÀlder inte rÀtt att fÄ veta vad det Àr som de ska bli förhörda om? Har inte förÀlder rÀtt att fÄ vara med pÄ förhöret? Har de inte rÀtt till advokat vid sÄdana hÀr tillfÀlle? Jag var inget men för barnet.

5
Domstolsbeslut m.m. / LÀnsrÀtten
« skrivet: 17 mars 2003, 09:42:39 AM »
Jag skulle vilja veta hur LÀnsrÀtten gÄr till vÀga nÀr de fÄr in ett beslut frÄn Soc. Tar de för givet att det Soc. skriver Àr sant och dömer utifrÄn det. Eller hur gÄr det till?

6
Fosterhem och institutioner / Mer pengar till familjehem
« skrivet: 03 mars 2003, 12:46:47 PM »
LÀste i dagens Kristianstadsblad att socialen krÀver nu mer pengar till familjehemmen p.g.a ökade kostnader. Kommunförbundet rekomenderar att ersÀttningen bör följa löneutveclingen för barnskötare och vÄrdare. Det mÄste socialnÀmndens ordförande stÀlla upp pÄ sÀger hon. De har rÀknat med att det kommer att kosta 1 miljon i ökande ersÀttningar. Jag tror att mÄnga kommer att söka nytt arbete. De har inte dÄligt betalt som det Àr nu.

7
RÀttshjÀlp / rÀttshjÀlp
« skrivet: 06 februari 2003, 10:50:53 AM »
Domstolarna behöver inte anvÀnda ordet "Geografiska avstÄndet". NÀr min pojke omhÀndertogs valde rÀtten eget bitrÀde fast vi ansÄg att detta bitrÀde inte var tilrÀckligt bra. Vi hade valt en annan, men fick inte det. Denna person fanns ÀndÄ i detta omrÄde.

8
Uppfostran av barn och ungdomar / skola
« skrivet: 29 januari 2003, 17:15:59 PM »
Hej!
har lite funderingar om hur skolan uppfostrar vÄra barn. Tre elever gÄr in till rektor och berÀttar att tvÄ stycken har varit och snattat i affÀren, sparkat upp en branddörr,kastat sten pÄ en gammal obrukbar lastare, snusat pÄ lektion, eldat upp en mössa pÄ en Äker som Àr nÀrliggande skolan, druckit alkohol pÄ skolan etc. Denna rektor tror dÄ pÄ dessa elever. Rektorn gÄr pÄ deras trovÀrdighet. De anklagade eleverna blir inte förhörda om detta, utan blir rÀtt upp och ner anklagade för nÄgot de ej har gjort. Som tur Àr har en del elever förÀldrar som vÄgar gÄ emot skolan. Detta blev utrett.Vad ska man sÀga om skolan nÀr de gör pÄ detta viset.

9
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / LVU
« skrivet: 22 januari 2003, 13:32:58 PM »
Hej!
Det Àr sÄ man sitter och grÄter. HjÀrtat drar ihop sig och det gör fruktansvÀrt ont. Det ska vara starka bevis, för att socialen ska fÄ göra ett LVU. Hittar de dÄ pÄ dessa bevis sjÀlva nÀr det inte finns nÄgra som talar för att göra ett LVU? Vad kan man sjÀlv dÄ göra för att motbevisa att det inte Àr sÄ? De kan tydligen snart gÄ rakt ut i gatan och göra ett LVU pÄ vem som helst. Allt som jag har lÀst skulle göras i bokform och skickas ut till hela svenska folket. Jag undrar hur mÄnga som vÄgar sig pÄ att skaffa sig barn efter att de lÀst om allt detta. Regeringen klagar pÄ att det föds för lite barn i dagens samhÀlle. Men hur ska man vÄga göra det. Ska man ta kontakt med socialen först och dÄ fÄ bevisa att man Àr duglig som förÀlder. DÄ finns det snart inga barn. Detta Àr ju vansinne.
Inger.

Sidor: [1]