Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - pennan

Sidor: [1]
1
Kan det verkligen fÄ gÄ till pÄ detta sÀtt? Fick precis höra frÄn min fru om en bekants slÀkting som hotas av utvisning samtidigt hennes son Àr omhÀndertagen. Skrev tidigare i somras om detta pÄ min blogg, nu verkar situationen ha förvÀrrats.

http://gryningensljus.blogspot.com/2009/06/korruption-pa-migrationsverket.html

Det bryter vÀl mot all form av mÀnskliga rÀttigheter att separerar modern frÄn barnet och till rÄga mot allt utvisa henne. Kan man ta rÀtten i uppfostran pÄ ett barn som inte Àr fött i Sverige, och jag tror inte heller han Àr svensk medborgare.

2
En vÀnn till mig drabbades för lite mer Àn en mÄnad sedan. HÀr Àr hans egen berÀttelse:

Citera
Den 25:e juni sÄ kidnappade socialmyndigheten Dominic 7 Är pÄ sin vÀg till Indien för att starta ett nytt liv med sin familj. Efter förhandlingar med socialen utan tydliga resultat gÄr vi ut och berÀttar om hÀndelsen som har skakat deras liv. HÀndelsen visar tydligt baksidan pÄ det samhÀlle vi lever i och hur de som inte följer maktens pipa kan straffas godtyckligt. HjÀlp Dominic att komma tillbaka till sin familj. Klicka pÄ lÀs mer. New: English version.

NÀr jag först fick höra vad som hÀnt med Christer och hans familj blev jag bestört. Jag har kÀnt Christer i flera Är och har mycket gemensamma vÀnner med honom. Han bor pÄ Gotland och har varit en av de drivande i den gotlÀndska vakenbyn. HÀr följer en berÀttelse om hur socialmyndigheten har missbrukat sin makt för att en familj inte följer rÄdande normer.

Skriven av Mikael C efter att ha diskuterat och lyssnat till Christer berÀttelse.


Vi Àr vanliga mÀnniskor som gör vÄrt bÀsta för att göra det som Àr viktigt i livet bÄde för mig och för vÀrlden. Vi vill leva ett liv i frihet och dÀr vi kan utvecklas och hjÀlpa varandra. VÄr familj Àr inte normala i det att vi har valt att gÄ vÄr egen vÀg och söka vÄra egna lösningar precis som mÄnga andra som Àr aktiva pÄ vaken.se.

Vi har blivit anklagade för att hata auktoriteter, och det verkar vara den största anledningen till detta drama. Men vi hatar ingen, vi tror endast att vi har störst möjlighet att möta vÄra behov genom att gÄ vÄr egen vÀg.

VÄr son Dominic Àr ett kÀrleksfullt barn och vi har en mycket nÀra kontakt. Vi har valt att ha honom hemma dÀr han kan leka och lÀra sig av oss andra. Dominic har gÄtt igenom och klarat alla normala hÀlsotester utan problem. VÄr doktor sa dessutom att hans mentala kapacitet var flera Är framför det normala för hans Älder.

NÀr vi valde att hemskola honom möttes vi av problem frÄn rektorn pÄ skolan och han kopplade in socialen pÄ fallet. Problemen eskalerades och vi försökte vid flera tillfÀllen att förklara vÄr situation utan att lyckas.

Under tiden hade vi utarbetat en plan för att flytta till Indien (Dominics mamma Annie Àr frÄn Indien) och pÄbörja uppbyggandet av en ekologisk by dÀr vi kunde leva och vara sjÀlvförsörjande. Vi hade sÄlt vÄra Àgodelar och sÄg fram emot att resa. Vi packade vÄra vÀskor, Äkte till Arlanda, satt oss ned i flygstolarna och vÀntade pÄ att vi skulle starta. NÀr flygplanet var pÄ vÀg att starta sÄ stoppades det av svensk polis som kom ombord. De tog in oss i hÀkte och förde bort vÄr son. Vi var helt överaskade och chockade, min fru kollapsade av stressen och la sig pÄ golvet utan att fÄ nÄgon hjÀlp. Jag gjorde det bÀsta för att hÄlla henne lugn medan hon gick in och ut frÄn medvetande. Hennes lÀppar blev blÄa och efter att sjÀlv gett henne första hjÀlpen lyckades hon ÄterfÄ medvetande och lugna ned sig.

Genom hela denna fÀrs med total brist pÄ medkÀnsla och omtanke sÄ har vi inte fÄtt nÄgon vettig förklaring till varför Dominic blivit omhÀndertagen. Det vi fÄtt veta som ska vara anledning Àr att han har haft tvÄ dÄliga mjölktÀnder och att det inkommit nÄgra anonyma brev.

Den hÀr situationen Àr extremt stressande och Ängestladdad för oss. Min fru orkar inte vara uppe och vÄr sons tillstÄnd kan vi inte veta dÄ vi knappt tillÄts nÄgon kontakt med honom alls. Det senaste vi fick höra frÄn Doktorn var att han blivit traumatiserad av hÀndelsen och behöver en lugn och harmonisk miljö, sÄ lÄt honom komma hem nu!

Det Àr uppenbart att det som sker mÄste strida mot de mest fundamentala rÀttigheter som en mÀnniska kan ha. Att ta ett barn frÄn dess förÀldrar utan noggranna undersökningar och bevis att barnet skulle fara illa. Det hÀr kan inte fÄ fortsÀtta, varken i vÄrt eller andra fall.

De som Àn ansvariga för fallet Àr Sofi Rosenqvist och Caroline Palmqvist som arbetar för Gotlands Kommun. Om du vill hjÀlpa oss kan du höra av er till dem med frÄgor. TÀnk dÄ pÄ att skriva pÄ ett respektfullt sÀtt.

sofi.rosenqvist@gotland.se
caroline.palmqvist@gotland.se

Underlag till artikeln framtaget av Mikael, Mark, Christer och Annie.

LÀs mer om Christers projekt pÄ: www.mepprograms.org

Stöd familjen genom att skriva pÄ en namninsamling:
http://www.mepprograms.org/omhandertagande.html


Sidor: [1]