Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Ruby Harrold-Claesson

Sidor: [1] 2 3 ... 15
1
Jag vill varmt rekommendera Fil dr., leg psykolog Lena Hellblom Sjögrens bok: "Barnets rÀtt till familjeliv - 25 svenska fallstudier av förÀldraalienation".

Boken Àr en mycket viktig kÀlla för alla som Àr insnÀrjda i LVU-mÄl och likasÄ i alla vÄrdnadstvister. SjÀlv har jag föreslagit en tingsrÀtt att införskaffa Lena Hellblom Sjögrens bok till deras bibliotek. Förhoppningsvis kan vi fÄ mer mÀnskliga domar i LVU- och vÄrdnadsmÄl om rÄdmÀnnen i fler domstolar fÄr ta del av Lena Hellblom Sjögrens bok.

Och, varför inte rekommendera personalen pÄ era socialkontor, slÀkt och vÀnner att köpa boken eftersom det Àr viktigt att fler personer behöver fÄ insikt i barns rÀttigheter till sina egna förÀldrar?

För mer information se:http://nkmr.org/docs/Barnets_rett_till_familjeliv_Infoblad.pdf

2
BlÄgula mattan bucklar sig

OmvÀrlden har fÄtt upp ögonen för de stÀndigt förekommande krÀnkningarna (lÀs: brott) av mÀnskliga rÀttigheter som förövas i Sverige.

Under ett halvt sekel har alla som krÀver respekt och skydd för sina medmÀnniskors mÀnskliga rÀttigheter gentemot den allsmÀktiga staten, representerad av politiker och tjÀnstemÀn, varit utsatta för förföljelser, hotelser om yrkesförbud, förlorade tjÀnster och vissa har Àven blivit persona non grata.

År 2005 sjösatte regeringen "En handlingsplan för de mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna" men Ă€nnu 10 Ă„r senare, trots Ă„tskilliga fĂ€llande domar i Europadomstolen sedan början av 1980-talet, förblir de "mĂ€nskliga rĂ€ttigheterna" en intet förpliktande fras i Sverige.

LÀs mer om FN kritiken mot Sverige i artikeln: "BlÄgula mattan bucklar sig"

Obs! OmröstningsfrÄga. Du mÄste vara inloggad för att rösta.

3
"U-FOLD seminarium! Drogernas roll vid sexuella övergrepp mot barn"

En av förelÀsarna vid detta seminarium Àr Sofia Rapp-Johansson, som var en av förelÀsarna vid NKMR:s Symposium den 24 augusti 2013.

Ni som inte deltog i NKMR:s Symposium, pass pÄ att höra Sofia Rapp-Johansson!

4
Dagens upplaga av Filosofiska rummet har som rubrik: "NÀr staten vet bÀst. Om paternalism för irrationella medborgare."

P1 har presenterat programmet enligt följande:
Hur man lÀr makthavare att fatta beslut som inte Àr skadliga för sig sjÀlva och för andra.

Programmet sÀnds idag, söndag den 9 juni 2013, kl 17.00.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=793

5
Övriga frĂ„gor / Grattis Norge pĂ„ 17 maj.
« skrivet: 17 maj 2013, 23:59:07 PM »
Grattis Norge pÄ 17 maj.

NKMR önskar alla Norges barn en framtid utan barnevernet, familjesplittring och spolierade liv.

6
FN har instiftat den 15 maj som Internationella Familjedagen. FN har öronmÀrkt denna speciella dag varje Är för att understryka familjens betydelse för alla samhÀllen - inklusive vÄra nordiska samhÀllen.

Internationella Familjedagen firas runt om i vÀrlden pÄ olika sÀtt.

I Sverige och vÄra nordiska grannlÀnder förbigÄs Internationella Familjedagen med absolut möjliga tystnad.

LÀget Àr sÄ allvarligt att det Àr absolut nödvÀndigt att skydda sin familj frÄn de destruktiva krafterna som makten i det "moderna" samhÀllet har skapat för att undergrÀva och förstöra grundvalarna som tidigare generationer har byggt upp.

NKMR firar Internationella Familjedagen den 15 maj 2013.

7
Böcker / Kampen om barnets beste
« skrivet: 31 december 2012, 18:53:27 PM »
Kampen om barnets beste
er rettssikkerhet i barnevernssaker mer enn en illusjon?
av Joar TranĂžy og Nina Langfeldt

Er rettssikkerheten i barnevernssaker mer enn en illusjon? Forfatterne Þnsker Ä gi et bilde av rettssikkerhetsproblematikken slik den oppfattes fra de utsattes perspektiv. Boka er ment som et bidrag til Ä skape en mer omfattende systemkritisk debatt om rettssikkerheten i saker om tvungen omsorgsovertakelse, og henvender seg til alle som har med barnevern Ä gjÞre - lekfolk, fagfolk, politikere, spesielt psykologer, barnevernsansatte, advokater, ansatte ved NOVA, involverte i barnevernsforskning, barnestatsrÄden, og foreldre og barn som har gÄende saker mot barnevernet. OgsÄ studenter innen psykologi, barnevernsutdanning, juss og sosiologi, vil ha nytte av boka. Vi hÄper at den kan bidra til Ä skape Þkt interesse for temaene som tas opp, og leserne oppfordrer til Ä fÞre debatten videre pÄ andre arenaer eller i egne forskningsprosjekter

ISBN: 9788273282323

8
Övriga frĂ„gor / Gott Nytt 2013!
« skrivet: 31 december 2012, 18:48:17 PM »
NKMR önskar alla besökare till vĂ„rt Diskussionsforum ett Gott Nytt År 2013
.
Till alla barn och förĂ€ldrar som har blivit separerade frĂ„n varandra i strid mot FN:s Deklaration och den Europeiska Konventionen om de MĂ€nskliga RĂ€ttigheterna och GrundlĂ€ggande Friheterna, önskar jag ett BĂ€ttre År 2013.

Ruby H-C
Ordf

9
Saxat frÄn Dagens Juridik:

"Advokat Radhia Nasraoui frÄn Tunisien och den saudiske mÀnniskorÀttskÀmpen Waleed Sami Abu al-Khair tilldelas Ärets Palmepris för sina insatser för mÀnskliga rÀttigheter."

Advokat tilldelas Ärets Palmepris tillsammans med annan mÀnniskorÀttskÀmpe - fÄr dela pÄ halv miljon


Advokat Radhia Nasraoui frÄn Tunisien och den saudiske mÀnniskorÀttskÀmpen Waleed Sami Abu al-Khair förtjÀnar all heder för sitt arbete för skydd av de mÀnskliga rÀttigheterna i sina respektive lÀnder.

Jag finner det dock synnerligen anmÀrkningsvÀrt att man externaliserar i sÄ hög grad som man gör och blundar för de rÀttighetskrÀnkningar som förekommer dagligen i Sverige.

Det Àr ocksÄ synnerligen anmÀrkningsvÀrt att man inte belönar en av de största förkÀmparna för mÀnskliga rÀttigheter i Sverige, jur. kand, medicine licentiaten Siv Westerberg, som arbetar för att rÄda bot pÄ rÀttighetskrÀnkningarna i Sverige.

Siv Westerberg har vunnit nio mÄl mot Sverige i den forna Europakommissionen och sju mÄl i Europadomstolen för de mÀnskliga rÀttigheterna i Strasbourg. Hon hÄller Europarekordet i vinnande mÄl mot ett enskilt land!

Ruby H-C

10
Ryssland anmÀler tvÄngsvÄrd av barn till EuroparÄdet

Den ryska delegationen vid EuroparÄdets parlament (PACE) vill ta upp frÄgan om maktmissbruk inom EU-lÀndernas socialtjÀnster i samband med tvÄngsomhÀndertaganden av barn.

Ryssland samlar just nu in namnunderskrifter för att kunna ta upp frÄgan.

Initiativet stöds av Storbritannien, Schweiz, Norge, Island, Armenien, Azerbajdzjan och Ukraina, uppger Aleksej Pusjkov, chef för Rysslands delegation vid PACE till den statliga ryska radiokanalen Rysslands röst.

Det borde dock inte förvÄna att Sverige, som tvÄngsomhÀndertar flest barn i Europa varje Är, inte stödjer initiativet.

Det glÀder mig att alltfler lÀnder har börjat fÄ upp ögonen för, och reagerar emot, den handel med barn som Sverige och de nordiska lÀnderna, under flera decennier, har idkat. UtlÀndska förÀldrar som har tagit sina barn frÄn kidnapparna och försökt att fly tillbaka till sina hemlÀnder har infÄngats, dömts till fÀngelse för 'egenmÀktighet med barn', dvs stöld av sina egna barn, och de utlÀndska barnen har ÄterlÀmnats till sina inhemska (svenska, norska, danska, finska) fosterförÀldrar.

1987 befriade Tysklands regering familjen Nybergs barn som var tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna och placerade i ett svenskt fosterhem i SmĂ„land. År 2010 befriade Ryssland, Robert Rantala. År 2011 anlitade tvĂ„ polska familjer privatdetektiven "Rambo", att befria sina tvĂ„ngsomhĂ€ndertagna och fosterhemsplacerade barn i Norge, i april 2012 befriade Indien Anurup och Sagarika Bhattacharyas barn frĂ„n barnevernet i Stavanger,.

NKMR har arbetat oavbrutet för att dessa rÀttsövergrepp mot barn - sÄvÀl inhemska som utlÀndska - och deras familjer, ska bringas att upphöra och att de som har gjort skyldiga till brott mot barnens och deras familjers mÀnskliga rÀttigheter ska fÄ sitt rÀttmÀtiga straff.

Se ocksÄ: http://www.friatider.se/ryssland-anmaler-tvangsvard-av-barn-till-europaradet

11
Fosterhem och institutioner / LVU-ade ryska tvillingarnas rop pÄ hjÀlp
« skrivet: 14 augusti 2012, 22:10:08 PM »
LVU-ade ryska tvillingarnas rop pÄ hjÀlp

E-mailet som flickorna smugglade ut frÄn fosterhemmet sÀger allt. Det finns ingen anledning för mig att kommentera det.

Obs! OmröstningsfrÄga.
Du mÄste logga in om du vill delta i omröstningen.

12
Övriga frĂ„gor / NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012
« skrivet: 14 augusti 2012, 21:59:56 PM »
NKMR:s Symposium och Årsmöte kommer att Ă€ga rum i Göteborg lördagen den 25 augusti 2012.

För mer information var god och se programmet för symposiet och presentationen av föredragshÄllarna pÄ NKMR:s hemsida:
NKMR:s Symposium och Årsmöte 2012.

VĂ€lkommen!

Ruby H-C
jur. kand
Ordf.

13
Den 25 juni 2012 markerar tre (3) Ärsdagen sedan Domenic Johansson, genom brott mot familjemedlemmarnas grundlÀggande mÀnskliga rÀttigheter garanterade i Europakonventions TillÀggsprotokoll 4 Artikel 2:2, som stadgar: "Var och en Àr fri att lÀmna varje land, inbegripet sitt eget", hindrades frÄn att lÀmna Sverige.
Familjen skulle flytta till moderns, Annie Johansson, hemland, Indien, för att dÀr bosÀtta sig.

Det Àr angelÀget att omvÀrlden ska fÄ vetskap om de fruktansvÀrda brott mot barn och deras familjer som begÄs i Sverige - som helt oförtjÀnt Ätnjuter sÄ stort anseende runtom i vÀrlden!

OBS! omröstningsfrÄga

14
NKMR gratulerar Sverige pÄ nationaldagen, idag den 6 juni 2012.

Nationaldagen Àr den dag dÄ man ska vara sÀrskilt nationalistisk och stolt över sitt land - och det vill vi i NKMR ocksÄ vara! Men det finns alldeles för mycket smolk i den svenska bÀgaren.

De sociala myndigheterna med vÀlvilligt bistÄnd av förvaltningsdomstolarna fortsÀtter att splittra alldeles för mÄnga familjer och placera familjernas barn i överbetalda fosterhem. Denna myndighetshantering av barn som handelsvaror skadar barnen, deras familjer och deras slÀktingar - och i förlÀngningen Sverige som nation eftersom skattemedel som borde anvÀndas till skola, sjukvÄrd och ÄldringsvÄrd försvinner ner i fickorna pÄ mindre nogrÀknade fosterförÀldrar. Men, det Àr inte fosterförÀldrarna som tvÄngsomhÀndertar barnen och krÀnker barnens och familjernas mÀnskliga rÀttigheter till privat och familjeliv, utan det Àr socialarbetarna! Vissa tvÄngsomhÀndertaganden Àr regelrÀtta kidnappningar och fosterförÀldrarna fungerar som hÀlare.

Penningrullningen i fosterhemsgeschÀftet Àr dokumenterad. Anita Ankarcrona skrev sin artikel i BrÀnnpunkt i Svenska Dagbladet, 1996-06-21, MÄnga barn i motbjudande geschÀft bl. a följande: "En arbetslös kvinna i VÀstsverige fÄr en lön pÄ 30.000 kronor i mÄnaden för omhÀndertagandet av tvÄ förskolebarn. En familj i Norrland fÄr 22.000 för en autistisk pojke" och "MÄnadsinkomster mellan 20.000 och 30.000 kronor Àr sÄledes inte ovanliga, men det finns fall som nÀrmat sig 50.000 kronor per mÄnad." DÄ kunde hon inte ana att Nybro kommun, Är 2002, skulle betala fosterhemmet Qvist i SÀvsjö 10 000 kr/dygn, dvs 3 650 000 kr/Är för "vÄrden" en s k förstÄndshandikappad yngling. Avslöjandena om penningrullningen inom fosterhemsindustrin har inte hindrat att helt orimliga ersÀttningar betalas ut till fosterhemmen, medan förÀldrarna tvingas leva i misÀr, t ex i fallet med de ryska tvillingflickorna. FosterförÀldrarna inkasserar den nÀtta summan av 2850 kr per barn och dag!

Sverige Ätnjuter stort anseende runtom i vÀrlden, men trots vanvÄrdsutredningen, upprÀttelseutredningen, upprÀttelseceremonin förekommer fall som Domenic Johanssonfallet, fallet med de ryska tvillingflickorna med flera fall Àn idag.

Det Àr hög tid att avskaffa odemokratiska maktstrukturer, skrev Lisbeth Lindeborg i BrÀnnpunkt i Svenska Dagbladet den 6 april 1997. Jag hÄller med henne till 100 procent!

OBS! OmröstningsfrÄga

15
Biologiska familjens betydelse / Mors Dag 2012
« skrivet: 27 maj 2012, 08:37:13 AM »
Varma Mors Dags hÀlsningar till alla mödrar!

Jag sÀnder ocksÄ speciella hÀlsningar till alla mammorna som har blivit bestulna sina barn av de sociala myndighetspersonerna med oinskrÀnkt makt.

IgĂ„r, den 26 maj 2012, pĂ„ World Congress of Families VI i Madrid, sa den ryska Ă€rkebiskopen Dimitry Smirnov, som förelĂ€ste pĂ„ temat ”Kan man ha demokrati och mĂ€nskliga rĂ€ttigheter utan Gud” bl. a följande:
”Folk som inte har en Gud blir djur, dĂ€refter blir de monster.”

Jag kunde inte lÄta bli att tÀnka pÄ alla de omÀnskliga tjÀnstepersonerna inom socialtjÀnsten och i deras politiska nÀmnder som sÄ kallt och empatilöst berövar barn deras förÀldrar och förÀldrar deras barn. I boken "The Other Mother" skrev psykologen Carol Schaefer bl. a följande: "En kvinna var inte skapt att bli skild frÄn sitt barn." Hon har helt rÀtt!

Maktmissbuket inom den sociala barnavĂ„rden beskrivs pĂ„ ett lysande sĂ€tt i Anne Marie Bratts artikel: ”Storasyster med oinskrĂ€nkt makt”. Artikeln Ă€r frĂ„n 1994, men ingenting i den praxis som har etablerats inom socialtjĂ€nsten har förĂ€ndrats.

LÄt den hÀr Mors Dag ge er alla förstÀrkt vilja att fortsÀtta att kÀmpa för era barn.

Sidor: [1] 2 3 ... 15