Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - susanna svensson

Sidor: [1] 2
1
Fosterhem och institutioner / handikappat barn i låda
« skrivet: 14 februari 2010, 13:28:26 PM »
´Tänk om det hade varit biologiska föräldrar som hade behandlat ett handikappat barn på det här viset. Soc utryckning omedelbart och besöksförbud hade nog varit den omedelbara konsekvensen. Svarta rubriker i tidningar etc etc. Nu rör det sig om ett av myndigheterna godkänt boende då blir det bara lite notiser i undanskymd media. http://www.nyhetskanalen.se/1.1507381/2010/02/13/funktionshindrad_pojke_lastes_in

2
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / marks kommun
« skrivet: 26 december 2009, 20:06:12 PM »
I kommentarsfälten till de här artiklarna pågår en intressant debatt. Ni som håller till här är kanske intresserade av att delta.
http://nyhetsverket.nu/readNews.html?id=3730
http://nyhetsverket.nu/readNews.html?id=3697

3
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / stroke = fosterhem
« skrivet: 07 december 2009, 21:54:00 PM »
Ni har väl inte missat artikeln om mamman som blivit fummlig efter en stroke. Pappan måste snart gå tillbaka till sitt arbete eftersom att föräldraledigheten är slut. Familjen sökte hjälp det enda soc hade att erbjuda var fosterhem eller en uppmaning för pappan att säga upp jobbet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6246933.ab

4
Fosterhem och institutioner / liams fond
« skrivet: 19 juni 2009, 14:25:26 PM »
Ni har väl inte missat historien om famlijen som tvingades iväg till ett utredningshem under flera månader sedan deras bensköra son brutit armen. Under fliken historien finns en länk där familjen berättar om kvaliteten på detta utredningshem. http://www.liamsfond.se/  Av allt flumm jag hört talas om inom denna bransch undrar jag dock om inte uppmaningen från personalen att prata med barnets skadade arm och att de skulle ta på sig skulden för detta här till det mest stolliga jag hört talas om.

5
Fosterhem och institutioner / monica antonsson
« skrivet: 27 februari 2009, 19:04:10 PM »
Diskussionen har pågått länge på monica antonssons blogg om Liza Marklunds bok gömda. i kommentarerna har frågan om soc inblandning kommit upp. I dag har monica skrivit ett mycket gripande inlägg om en flickas upplevenser i ett familjehem. http://monicaantonsson.blogspot.com/

6
Fosterhem och institutioner / radioprogram
« skrivet: 15 februari 2009, 14:30:26 PM »
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2634940  Lyssna på det här ungdomar låses in i 24 timmar eller mer i isoleringsceller trots att dentillåtna tiden är högst en kvart. Programmet tar även upp bristen på rättssäkerhet för ungdomar under 15 som misstänks för brott

7
Övriga frågor / GOD JUL
« skrivet: 23 december 2008, 12:19:35 PM »
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla här på forumet

8
Fosterhem och institutioner / tortyr
« skrivet: 09 december 2008, 07:06:35 AM »
Nor´ska polisen har tydligen haffat ett gäng ungdomar som utsatt en 16 åring för tortyrliknande misshandel med både fysiska och sexuella övergrepp. Tydligen har ett strykjärn använts vid misshandeln. Notera den sista menigen i artikeln. Samtliga misstänkta har tidigare bott på barnhem. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948260.ab

9
Böcker / om ett loise fall i england
« skrivet: 01 december 2008, 19:32:11 PM »
Alla kommer väl ihåg fallet loise om den vanvårdade och sexutnyttjade flickan som inte fick hjälp pga att soc inte ingrep i tid.
Socialtjänstens arbete måste bli bättre misstag kan kanske inte helt undvikas, men allt för ofta ser man exempel på att soc antingen låter missförhållanden pågå under mång tid utan att ingripa eller ingriper pga bagateller eller tillfälliga problem.
Ett engleskt Loise fall finns beskrivet i denna mycket gripande bok. Skadad av Cathy Glass. Boken handlar om en knappt åttaårig flicka som omhändertagits. Hon har placerats om fem gånger på fyra månader. Orsaken till att hon omhändertogs var att hon lindat in sin fars hund i toa papper och tänt på. Hennes familj har funnits i socialtjänstens riskregister sedan flickan föddes pga föräldrarnas missbruk, men först efter hundincidenten omhändertas barnet. Flickan får till sist flytta till en förstående fostermor där hon bor ett år, men när det står klart att flickan skadats av både fysisk misshandel och mycket grova sexövergrepp flyttas hon till ett behandligshem för att få intensiv terapi. Troligtvis kommer detta barn alltid vara handikappat eftersom att misshandeln gett henne obotliga hjärnskador som orsakat inlärnings problem.
Trots att författaren har enligt min mening har en allt för överslätande atttyd till socialtjänsten så visar boken på deras inkompetens när det verkligen gäller.

10
Böcker / ny bok
« skrivet: 18 november 2008, 10:09:23 AM »
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2056967.svd  I morgon kommer en ny intressant bok ut om vanvård i fosterhem.

11
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / kalla fakta
« skrivet: 07 oktober 2008, 15:55:34 PM »
Hur många såg kalla fakta i söndags om pojken som omhändertogs pga att han var för tjock och placerades ihop med psykiskt sjuka och kriminella. Det går att se programmet i efterhand.
http://www.tv4.se/1.653115/2008/10/02/nar_ska_samhallet_ga_in_och_tvangsomhanderta_barn

12
Rättssäkerhet och Bevisvärdering / vetlanda
« skrivet: 07 mars 2008, 11:36:58 AM »
Aftonbladet skriver i dag om loisefallet hennes pappa är tydligen redan friskförklarad och anser sig oskyldigt dömd och kräver en ny rättegång. Är detta kanske ett nytt fallet ulf. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1998509.ab

13
Fosterhem och institutioner / kopierat från ett annat forum
« skrivet: 12 februari 2008, 18:48:42 PM »
Detta är ett citat från ett annat debattforum på nätet där det finns en tråd om fosterhem. Tyckte inlägget var så träffande så ni måste få ta del av det.
Jag har suttit på fosterhem. Men det var inte min mamma som lämnade bort mig. Jag omhändertogs av socialen. Det var det jävligaste jag vart med om. Iof så blev vistelsen på det stora hela en positiv upplevelse. Men jag glömmer aldrig som min mamma kände inför det faktum att jag omhändertogs. Ett jävla sätt att göra så. Mina barn kommer inte under några som helst omständigheter att sättas på fosterhem. Det kommer att skjutas socialtjänstemän som får betala det ultimata priset om dom försöker nåt!

Edit: Oj jag glömde nämna min ålder då jag placerades! Jag var 12 år. Satt drygt ett år hos fosterhemsfamiljen. För straff var det frågan om inget annat. Jag känenr ett enormt hat mot kärringjäveln på soc sen dess. Jag har funderat på att söka upp fanskapet och slå en kofot i knäskålen innan hon dör. Fast med tanke på hur åldringsvården ser idag så får suggan sitt straff ändå!

14
Tvångsomhändertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 13 april 2007, 05:47:54 AM »
Hur måga här på forumet såg uppdrag granskning om fallet loise, om den stackars flickan som trots flera anmälningar till soc ändå fick vara kvar hos sin svårt psykiskt sjuka pappa. Lyssnade på klarspråk den 12/4 en tidigare soctant berättade att många gånger´tordes de inte ingripa när det gällde aggresiva och våldsamma missbrukare och psykiskt sjuka eftersom de var rädda för sin egen säkerhet. Själv tycker jag att det är obegripligt att de inte ingripit tidigare i detta fall, när man sett så många exempel på att myndigheterna gripit in pga bagateller, men jag har en hypotes tjänstemännen blir frusterade när de inte törs gripa in i dessa allvarliga fall, och att de frustrationerna går ut över andra föräldrar som blir av sina barn pga en bagatell. Detta för att soc ska kunna peka på att de i varje fall gör nånting. Nån som tror att jag har rätt i min hypotes? Och efter att ha sett detta reportage så anser jag att det inte bara är flickan som borde ha omhädertagits betydligt tidigare utan även pappan borde ha tagits in för vård, hur han kan ha fortsatt sitt missbruk under en försöksutskrivning från rättspyk är obergripligt

15
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1003315,00.html
Läste den här artikeln och det slog mig att dessa familjer åtministone verkar ha större chans att leva ett normalt famlejeliv än de svenska familjer som tvingas iväg till soc utredninghem. bara upprop tre gånger om dagen.

Sidor: [1] 2