Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - susanna svensson

Sidor: [1] 2
1
Fosterhem och institutioner / handikappat barn i lÄda
« skrivet: 14 februari 2010, 13:28:26 PM »
ŽTÀnk om det hade varit biologiska förÀldrar som hade behandlat ett handikappat barn pÄ det hÀr viset. Soc utryckning omedelbart och besöksförbud hade nog varit den omedelbara konsekvensen. Svarta rubriker i tidningar etc etc. Nu rör det sig om ett av myndigheterna godkÀnt boende dÄ blir det bara lite notiser i undanskymd media. http://www.nyhetskanalen.se/1.1507381/2010/02/13/funktionshindrad_pojke_lastes_in

2
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / marks kommun
« skrivet: 26 december 2009, 20:06:12 PM »
I kommentarsfÀlten till de hÀr artiklarna pÄgÄr en intressant debatt. Ni som hÄller till hÀr Àr kanske intresserade av att delta.
http://nyhetsverket.nu/readNews.html?id=3730
http://nyhetsverket.nu/readNews.html?id=3697

3
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / stroke = fosterhem
« skrivet: 07 december 2009, 21:54:00 PM »
Ni har vÀl inte missat artikeln om mamman som blivit fummlig efter en stroke. Pappan mÄste snart gÄ tillbaka till sitt arbete eftersom att förÀldraledigheten Àr slut. Familjen sökte hjÀlp det enda soc hade att erbjuda var fosterhem eller en uppmaning för pappan att sÀga upp jobbet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6246933.ab

4
Fosterhem och institutioner / liams fond
« skrivet: 19 juni 2009, 14:25:26 PM »
Ni har vĂ€l inte missat historien om famlijen som tvingades ivĂ€g till ett utredningshem under flera mĂ„nader sedan deras bensköra son brutit armen. Under fliken historien finns en lĂ€nk dĂ€r familjen berĂ€ttar om kvaliteten pĂ„ detta utredningshem. http://www.liamsfond.se/  Av allt flumm jag hört talas om inom denna bransch undrar jag dock om inte uppmaningen frĂ„n personalen att prata med barnets skadade arm och att de skulle ta pĂ„ sig skulden för detta hĂ€r till det mest stolliga jag hört talas om.

5
Fosterhem och institutioner / monica antonsson
« skrivet: 27 februari 2009, 19:04:10 PM »
Diskussionen har pÄgÄtt lÀnge pÄ monica antonssons blogg om Liza Marklunds bok gömda. i kommentarerna har frÄgan om soc inblandning kommit upp. I dag har monica skrivit ett mycket gripande inlÀgg om en flickas upplevenser i ett familjehem. http://monicaantonsson.blogspot.com/

6
Fosterhem och institutioner / radioprogram
« skrivet: 15 februari 2009, 14:30:26 PM »
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2634940  Lyssna pĂ„ det hĂ€r ungdomar lĂ„ses in i 24 timmar eller mer i isoleringsceller trots att dentillĂ„tna tiden Ă€r högst en kvart. Programmet tar Ă€ven upp bristen pĂ„ rĂ€ttssĂ€kerhet för ungdomar under 15 som misstĂ€nks för brott

7
Övriga frĂ„gor / GOD JUL
« skrivet: 23 december 2008, 12:19:35 PM »
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla hĂ€r pĂ„ forumet

8
Fosterhem och institutioner / tortyr
« skrivet: 09 december 2008, 07:06:35 AM »
NorŽska polisen har tydligen haffat ett gÀng ungdomar som utsatt en 16 Äring för tortyrliknande misshandel med bÄde fysiska och sexuella övergrepp. Tydligen har ett strykjÀrn anvÀnts vid misshandeln. Notera den sista menigen i artikeln. Samtliga misstÀnkta har tidigare bott pÄ barnhem. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948260.ab

9
Böcker / om ett loise fall i england
« skrivet: 01 december 2008, 19:32:11 PM »
Alla kommer vÀl ihÄg fallet loise om den vanvÄrdade och sexutnyttjade flickan som inte fick hjÀlp pga att soc inte ingrep i tid.
SocialtjÀnstens arbete mÄste bli bÀttre misstag kan kanske inte helt undvikas, men allt för ofta ser man exempel pÄ att soc antingen lÄter missförhÄllanden pÄgÄ under mÄng tid utan att ingripa eller ingriper pga bagateller eller tillfÀlliga problem.
Ett engleskt Loise fall finns beskrivet i denna mycket gripande bok. Skadad av Cathy Glass. Boken handlar om en knappt ÄttaÄrig flicka som omhÀndertagits. Hon har placerats om fem gÄnger pÄ fyra mÄnader. Orsaken till att hon omhÀndertogs var att hon lindat in sin fars hund i toa papper och tÀnt pÄ. Hennes familj har funnits i socialtjÀnstens riskregister sedan flickan föddes pga förÀldrarnas missbruk, men först efter hundincidenten omhÀndertas barnet. Flickan fÄr till sist flytta till en förstÄende fostermor dÀr hon bor ett Är, men nÀr det stÄr klart att flickan skadats av bÄde fysisk misshandel och mycket grova sexövergrepp flyttas hon till ett behandligshem för att fÄ intensiv terapi. Troligtvis kommer detta barn alltid vara handikappat eftersom att misshandeln gett henne obotliga hjÀrnskador som orsakat inlÀrnings problem.
Trots att författaren har enligt min mening har en allt för överslÀtande atttyd till socialtjÀnsten sÄ visar boken pÄ deras inkompetens nÀr det verkligen gÀller.

10
Böcker / ny bok
« skrivet: 18 november 2008, 10:09:23 AM »
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/artikel_2056967.svd  I morgon kommer en ny intressant bok ut om vanvĂ„rd i fosterhem.

11
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / kalla fakta
« skrivet: 07 oktober 2008, 15:55:34 PM »
Hur mÄnga sÄg kalla fakta i söndags om pojken som omhÀndertogs pga att han var för tjock och placerades ihop med psykiskt sjuka och kriminella. Det gÄr att se programmet i efterhand.
http://www.tv4.se/1.653115/2008/10/02/nar_ska_samhallet_ga_in_och_tvangsomhanderta_barn

12
RÀttssÀkerhet och BevisvÀrdering / vetlanda
« skrivet: 07 mars 2008, 11:36:58 AM »
Aftonbladet skriver i dag om loisefallet hennes pappa Ă€r tydligen redan friskförklarad och anser sig oskyldigt dömd och krĂ€ver en ny rĂ€ttegĂ„ng. Är detta kanske ett nytt fallet ulf. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1998509.ab

13
Fosterhem och institutioner / kopierat frÄn ett annat forum
« skrivet: 12 februari 2008, 18:48:42 PM »
Detta Àr ett citat frÄn ett annat debattforum pÄ nÀtet dÀr det finns en trÄd om fosterhem. Tyckte inlÀgget var sÄ trÀffande sÄ ni mÄste fÄ ta del av det.
Jag har suttit pÄ fosterhem. Men det var inte min mamma som lÀmnade bort mig. Jag omhÀndertogs av socialen. Det var det jÀvligaste jag vart med om. Iof sÄ blev vistelsen pÄ det stora hela en positiv upplevelse. Men jag glömmer aldrig som min mamma kÀnde inför det faktum att jag omhÀndertogs. Ett jÀvla sÀtt att göra sÄ. Mina barn kommer inte under nÄgra som helst omstÀndigheter att sÀttas pÄ fosterhem. Det kommer att skjutas socialtjÀnstemÀn som fÄr betala det ultimata priset om dom försöker nÄt!

Edit: Oj jag glömde nÀmna min Älder dÄ jag placerades! Jag var 12 Är. Satt drygt ett Är hos fosterhemsfamiljen. För straff var det frÄgan om inget annat. Jag kÀnenr ett enormt hat mot kÀrringjÀveln pÄ soc sen dess. Jag har funderat pÄ att söka upp fanskapet och slÄ en kofot i knÀskÄlen innan hon dör. Fast med tanke pÄ hur ÄldringsvÄrden ser idag sÄ fÄr suggan sitt straff ÀndÄ!

14
TvÄngsomhÀndertagande och andra ingripanden / Fallet loise
« skrivet: 13 april 2007, 05:47:54 AM »
Hur mÄga hÀr pÄ forumet sÄg uppdrag granskning om fallet loise, om den stackars flickan som trots flera anmÀlningar till soc ÀndÄ fick vara kvar hos sin svÄrt psykiskt sjuka pappa. Lyssnade pÄ klarsprÄk den 12/4 en tidigare soctant berÀttade att mÄnga gÄngerŽtordes de inte ingripa nÀr det gÀllde aggresiva och vÄldsamma missbrukare och psykiskt sjuka eftersom de var rÀdda för sin egen sÀkerhet. SjÀlv tycker jag att det Àr obegripligt att de inte ingripit tidigare i detta fall, nÀr man sett sÄ mÄnga exempel pÄ att myndigheterna gripit in pga bagateller, men jag har en hypotes tjÀnstemÀnnen blir frusterade nÀr de inte törs gripa in i dessa allvarliga fall, och att de frustrationerna gÄr ut över andra förÀldrar som blir av sina barn pga en bagatell. Detta för att soc ska kunna peka pÄ att de i varje fall gör nÄnting. NÄn som tror att jag har rÀtt i min hypotes? Och efter att ha sett detta reportage sÄ anser jag att det inte bara Àr flickan som borde ha omhÀdertagits betydligt tidigare utan Àven pappan borde ha tagits in för vÄrd, hur han kan ha fortsatt sitt missbruk under en försöksutskrivning frÄn rÀttspyk Àr obergripligt

15
http://aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1003315,00.html
LÀste den hÀr artikeln och det slog mig att dessa familjer Ätministone verkar ha större chans att leva ett normalt famlejeliv Àn de svenska familjer som tvingas ivÀg till soc utredninghem. bara upprop tre gÄnger om dagen.

Sidor: [1] 2