Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Zeke

Sidor: [1]
1
Handläggning av ärenden / Hur länge får sos hålla en i sitt register?
« skrivet: 20 juni 2007, 10:10:23 AM »
För ungefär ett år sedan blev jag anmäld till sos av mitt barns dagis. En dagisfröken påstod att mitt barn sagt till henne att han blivit slagen hemma. Hon höll ett "förhör" med barnet med en massa ledande frågor och skickade "förhörsprotokolet" till sos. Soc kopplades in och gjorde sin utredning och kom fram till att barnet inte for illa i hemmet och lade ner utredningen. Då jag ett år senare blev tillfrågad att bli kontaktperson för en ungdom i soc regi tackade jag ja och en registerkoll utfördes. Kollen uppdagade att jag blivit utredd av soc.
Min fråga är har soc rätt att hålla ett register över mig trots att jag funnits oskyldig?
Kan man begära att registret rensas?

Zeke

2
Myndigheternas metodik / Utsatt för de första stegen i myndighetsterror
« skrivet: 26 oktober 2006, 13:33:38 PM »
Jag har råkat ut för kanske den värsta situationen i mitt liv. Jag hämtade mitt barn som vanligt från dagis förra Fredagen. På väg hem sa min son som snart fyller sex år att 'jag skulle få se på måndag'. Jag blev överaskad eftersom han aldrig talat med mig på det sättet förut. Jag frågade vad han menade och då sa han att han sagt till sin fröken att jag slagit honom. Varken jag eller min fru använder smisk eller aga som uppfostringsmetoder. Hursomhelst anledningen till att han sagt detta var att jag på Fredagsmorgonen tillrättavisat honom för att han fört oväsen tidigt på morgonen. Han var således arg på mig. Vad som upprör mig är att fröken höll ett slags förhör med min son som sedan utmynnade i en tre sidor lång skriftlig redogörelse för vad min son sagt. Hon har skickat denna redogörelse till sin chef som med allra största sannolikhet kommer att skicka den till socialen. Vidare borde det väl vara så att hon i sådana fall borde skicka en lika lång skriftlig redogörelse för alla de saker som talar emot barnmisshandel, dvs barnet uppvisar inga fysiska eller psykiska symptom. Vidare har han gått på samma dagis i hela fem år utan att ha sagt något liknande tidigare. Läraren ifråga borde i rättvisans namn ge en helhets bild och inte likt en hungrig hund gripa tag efter första bästa köttben. Vi har invandrarbakgrund och jag känner till många svenska bekanta vars barn vid ett eller annat tillfälle sagt att de fått stryk hemma. Vad som hänt då har varit att lärarna tagit ett snack med föräldrarna och därefter avfärdat barnens berättelse som just något barn ibland säger för att de vill ha uppmärksamhet eller för att de råkar vara arga på föräldrarna. Kärnan i detta problem är att ett barns utsaga, vid ett tillfälle, kan leda till att familjen blir misstänktligjorda och riskerar att förlora både barn och jobb (Min fru är sjuksköterka och jag lärare). Det hela kan närmast liknas vid häxprocesserna under sextonhundratalet där barns fantasi kunde leda till att oskyldiga kvinnor blir brända på bål.
Snälla!! Finns det någon kan ge mig råd om vad jag skall göra.

Sidor: [1]