Visa inlägg

Denna sektion lćter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i omrćden som du har tillgćng till.


Visa inlägg - Zeke

Sidor: [1]
1
För ungefÀr ett Är sedan blev jag anmÀld till sos av mitt barns dagis. En dagisfröken pÄstod att mitt barn sagt till henne att han blivit slagen hemma. Hon höll ett "förhör" med barnet med en massa ledande frÄgor och skickade "förhörsprotokolet" till sos. Soc kopplades in och gjorde sin utredning och kom fram till att barnet inte for illa i hemmet och lade ner utredningen. DÄ jag ett Är senare blev tillfrÄgad att bli kontaktperson för en ungdom i soc regi tackade jag ja och en registerkoll utfördes. Kollen uppdagade att jag blivit utredd av soc.
Min frÄga Àr har soc rÀtt att hÄlla ett register över mig trots att jag funnits oskyldig?
Kan man begÀra att registret rensas?

Zeke

2
Myndigheternas metodik / Utsatt för de första stegen i myndighetsterror
« skrivet: 26 oktober 2006, 13:33:38 PM »
Jag har rÄkat ut för kanske den vÀrsta situationen i mitt liv. Jag hÀmtade mitt barn som vanligt frÄn dagis förra Fredagen. PÄ vÀg hem sa min son som snart fyller sex Är att 'jag skulle fÄ se pÄ mÄndag'. Jag blev överaskad eftersom han aldrig talat med mig pÄ det sÀttet förut. Jag frÄgade vad han menade och dÄ sa han att han sagt till sin fröken att jag slagit honom. Varken jag eller min fru anvÀnder smisk eller aga som uppfostringsmetoder. Hursomhelst anledningen till att han sagt detta var att jag pÄ Fredagsmorgonen tillrÀttavisat honom för att han fört ovÀsen tidigt pÄ morgonen. Han var sÄledes arg pÄ mig. Vad som upprör mig Àr att fröken höll ett slags förhör med min son som sedan utmynnade i en tre sidor lÄng skriftlig redogörelse för vad min son sagt. Hon har skickat denna redogörelse till sin chef som med allra största sannolikhet kommer att skicka den till socialen. Vidare borde det vÀl vara sÄ att hon i sÄdana fall borde skicka en lika lÄng skriftlig redogörelse för alla de saker som talar emot barnmisshandel, dvs barnet uppvisar inga fysiska eller psykiska symptom. Vidare har han gÄtt pÄ samma dagis i hela fem Är utan att ha sagt nÄgot liknande tidigare. LÀraren ifrÄga borde i rÀttvisans namn ge en helhets bild och inte likt en hungrig hund gripa tag efter första bÀsta köttben. Vi har invandrarbakgrund och jag kÀnner till mÄnga svenska bekanta vars barn vid ett eller annat tillfÀlle sagt att de fÄtt stryk hemma. Vad som hÀnt dÄ har varit att lÀrarna tagit ett snack med förÀldrarna och dÀrefter avfÀrdat barnens berÀttelse som just nÄgot barn ibland sÀger för att de vill ha uppmÀrksamhet eller för att de rÄkar vara arga pÄ förÀldrarna. KÀrnan i detta problem Àr att ett barns utsaga, vid ett tillfÀlle, kan leda till att familjen blir misstÀnktligjorda och riskerar att förlora bÄde barn och jobb (Min fru Àr sjuksköterka och jag lÀrare). Det hela kan nÀrmast liknas vid hÀxprocesserna under sextonhundratalet dÀr barns fantasi kunde leda till att oskyldiga kvinnor blir brÀnda pÄ bÄl.
SnÀlla!! Finns det nÄgon kan ge mig rÄd om vad jag skall göra.

Sidor: [1]